Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeSep 19th 2013 zmieniony
     permalink
    Witam się
    Ja nawet nie zauważyłam że jest pełnia, u nas jesień w pełni, chłodno, ciemno i spałam jak zabita, mój synek też pięknie spał, teraz po śniadanku z dwa razy się przeciągnął i pyknął girką, kończę kawę a pod powiekami nadal piasek.
    Nana ja też nie mogę się doczekać młodego, jestem ciekawa jak wygląda, do kogo jest podobny, wczoraj oglądałam porodówkę i jak zobaczyłam takiego małego bąka położonego na brzuszku to się rozkleiłam, mój biedny mały synek nie dam mu spokoju.
    Kinga gratuluję donoszenia, Bonimku Tobie życzę abyś jeszcze przynajmniej dwa tyg w ciąży pochodziła, bo mała musi masy nabrać :bigsmile:
    Ja mam wizytę dopiero o 16 więc napiszę co i jak wieczorem
    --
  1.  permalink
    bonim: Witam po bezsennej nocy. Rodzi ktoras ? Pelnia i rozrywający bol plecow nie daly mi spac. Masakra

Witaj w klubie. Tylko u mnie oprócz kręgosłupa jeszcze potworny ból głowy i bolący ząb...koszmar :(
    --
  2.  permalink
    kinga gratuluje!
    trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i za dobre wiesci!

u nas cisza...nic sie nie zapowiada, a tak liczylam na ta pelnie:)) choc fajnie by bylo tez 26 urodzic(ur. meza). wtedy kazde z nas mialoby dzieciaczka ze seoich urodzin ( karolinka w moje sie urodzila). no coz trzeba czeka . nazze dzieciaczki zdecyduja same kiedy zechca wyjsc:))!
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Jeju ja mam dziś jakiś meeeeeeeega dół :(
    Siedzę i wyję.. Mam dość..
    W szpitalu dopiero kazali przyjść na ktg w dzień terminu, mały się słabo rusza..
    Boję się, czy wszystko u niego ok :((
    No tragedia..
    :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeSep 19th 2013
     permalink
    Asiula nie wiem gdzie mieszkasz, ale jeśli u Was jest taki biometr jak u mnie na południu to nie dziw się synkowi że jest dziś lazy, to taki sam człowiek jak my, ja chyba idę się zdrzemnąć na godzinkę, bo nie daję rady.
    Licz ruchy, jak naliczysz 10 to luz, a jeśli się będziesz martwić nadal to podjedź, niech ci zrobią ktg, będzie dobrze
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    kachaw: Nana ja też nie mogę się doczekać młodego, jestem ciekawa jak wygląda, do kogo jest podobny

jakie ma usposobienie... Dokładnie tak, o to samo mi chodziło :bigsmile:

Asiula_6_9_91: mały się słabo rusza..
    Boję się, czy wszystko u niego ok :((

To jest powód, by zrobić ktg. Jeśli pojedziesz i przedstawisz sytuację, zrobią na pewno. Nie zamartwiaj się na zapas. :hugging:

Powodzenia na wizytach! Czekamy na wieści :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    On już tak ma od niedzieli... :( pogoda jest całkiem dobra..
    Czasami się leniwie przeciągnie..
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    asiu a moze wyciszyl sie przed porodem? jak cos to jedz na ktg.
    ja tez o 16 mam wizyte,gin mowil,ze jak mala bedzie malo wazyla to mnie bierze do szpitala :cry:

Treść doklejona: 19.09.13 10:13
    subiektywna wspolczuje tyle bóli na raz ;/ ja sie boje ze mi sie przepuklina wylała,bo kazdy ruch sprawia ból,a pachwiny jakby mi rozrywało :cry:
    kachaw mam nadzieje,ze juz podkoksowała, bo jak nie to... szpital:cry:
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Mnie to chyba i ktg nie uspokoi..
    Ja się boję, o to łożysko, czy jest ok.. czy ma dość wód, czy są dobrego koloru..
    Cały czas sie martwie od tego szpitala.. :cry::cry::cry:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    to jedz do gina na usg?
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No właśnie o tym myślę, ale musiałabym kogoś znaleźć bo ten mój nie ma usg w gabinecie i daje skierowanie, a robi inny...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    to poszukaj dobrego innego,na juz. Ja tez wolałabym sie uspokoic
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No spróbuje może się uda jakoś umówić bo też nie chce do byle kogo..
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Asiulek, spokojnie... Moja bratowa 5 grudnia miała łożysko 3 stopnia, lekko zwapnione już, za dwa tygodnie miała iść na planowane CC (termin na Święta), a dotrwała do 3 stycznia, Krystian przekroczył 4 kg na tym łożysku, urodził się zdrowiutki. Tutaj też nieraz dziewczyny pisały podobne historie, a Adaś się mniej rusza, bo się szykuje do powitania Rodziców i musi zebrać siły, przecież mniejsza ruchliwość na końcówce to norma z tego, co tu nie raz wyczytałam. Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze, a Ty potem bedziesz się w głowę pukać, po co Ci te nery były...:grouphug:
    Bonimku, mnie też w pachwinach boli, ale to chyba też normalne na naszym etapie.
    Kacha, powodzenia na wizycie :thumbup:
    A ja z tej dzisiejszej radości szklankę z kawą z ekspresu zwaliłam, zalała mi kilka półek i teraz ktoś to musi posprzątać, a komuś się nie chce :tooth:
    Uwielbiam Wellman i Prokopa, no po prostu ich uwielbiam :heart:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kinga obyś miała rację.. Ja miałam starzejące się na USG 27.08 a nie wiem ile wcześniej bo miałam szybciej usg w połowie lipca..
    Ja nawet wole nic nie czytać bo po prostu boję się natrafić na złą historię..
    Cały czas mam z tyłu głowy, ze nie wiedzieli co z tym tętnem i czy oby na pewno to nie było właśnie od tego czy coś..
    Sama już nie wiem, histeryzuje.. Bym chciała wiedzieć, ze jest wszystko ok i wtedy niech siedzi ile chce..
    Ja jeszcze najgorsze, że jestem sama w Olsztynie, znajomi jeszcze nie zjechali, mąż do 16 w pracy i tak siedzę sama i świruje..
    W tv do 15 powtórki sama, dom wysprzątany i z tych nudów chyba tak wymyślam..
    Jeszcze mama moja zadzwoniła, z pocieszeniem, że ja też byłam wysoko do porodu i ona też i ona i babcia urodziły sn, ale dodała, ze musiały mieć przebijany pęcherz i okse.. teraz to robią cc i z głowy.. ehh..
    Jeszcze ta durna myśl o tej operacji mnie doprowadza do płaczu, bo bym chciała sama, żeby mnie wzięło i sprawnie poszło..
    To się wyżaliłam.. :(
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Coś czuję, że zaraz dzieciaczki się posypią :wink:
    Asia, skoro dom masz już wylizany (no...mogłabys przyjechać do mnie tylko niestety daleko...:tongue:) i się zamartwiasz, to może rusz na ktg. Co Ci szkodzi? Czas minie. Zaliczysz spacer. Uspokoisz się nieco. M wróci z pracy do Twego powrotu z IP i oboje zdecydujecie o ewentualnym usg.
    Bonim, w skórę chciała? Dlaczego płaczesz? Jeszcze nic nie wiadomo, a Ty denerwujesz i siebie, i małą. Parz melisę, odpocznij sobie, bo czeka Cię nie lada eskapada, a jak sie leży to wiadomo, że każde wyjście jest sporym wysiłkiem. Wykąp się, ułóż pięknie włosy, zrób makijaż, przygotuj ciuchy na wizytę. Niedługo nie będzie beztroskiego czasu tylko dla siebie :wink:
    Przesyłam Wam kobietki same ciepłe myśli :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Przyjechał mąż na chwilę i już trochę lepiej :P
    Dziś zaspał do pracy, coś mu padł telefon, bo się sam wyłączył i zaspał 2 godziny..;/
    A oczywiście oni nie dzwonili bo co ? Bo byli pewnie, że my rodzimy..
    Chyba pójdę sobie na spacerek, a najwyżej potem pojedziemy na to ktg bo bardzo daleko jest szpital, autobusem godzinę potem, bo trasa po całym mieście i Robert prosił żebym sama nie jechała, więc poczekam :) Stwierdziliśmy, że spytam w razie co na IP czy zrobią usg ;P
    Pójdę pooddycham :P Moze będzie lepiej :D Bo ja to mogę wiecznie spać.. Całe dnie jestem senna..
    Dzwonili z media markt, że przyszła gra dla męża urodzinowa i tak myślę czy iść czy jechać bo to z 40 min spacerku w jedną stronę :D no nic :D najwyżej poczekam gdzieś na przystanku jak już nie będę miała siły :D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    chyba pogoda plus bóle wpływają na nas depresyjnie.
    i ciągłe martwienie sie czy wszystko jest oki... juz niedługo wizyta, czas sie wziąsc w garsc
    Dziekuje :threesome:
    asiula jak dasz rade to idz,w moim wypadku takie dlugie chodzenie nie wchodzi w gre,za duzy ucisk na krzyz,ledwo nogami powłucze
  3.  permalink
    Dziewczyny a ja dziś przeżyłam horror o 5 rano !!
    Obudziłam się o czwartej rano i do piątej nie mogłam zasnąć, wierciłam się i kręciłam w każdą stronę.
    Do tego nie bardzo się czułam bo zaczęło mnie mdlić, w końcu wstałam i poszłam do łazienki i czuję że coś cieknie ze mnie, zerkam w toaletę a tam leci ze mnie tak jakby krew :( Myślałam że umrę ze strachu!
    Ale patrzę na papier i ciężko mi było zweryfikować czy to krew czy nie krew :/
    Kolor tak jakby zalatywał pod różowy czy pomarańczowy i było to bardzo wodniste, skrzepów żadnych nie było.
    Pojechaliśmy z mężem szybko do szpitala, zrobili nam usg i wszystko niby ok.
    Ale strasznie jestem teraz niespokojna i okropnie się boję.....
    I teraz nie wiem co to leciało ze mnie :/ Bo w szpitalu nie było śladu po tym :sad:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    u mnie biedronko w 32 tyg zaczął odchodzic czop,ale to skrzepy czerwono br. po zwiekszeniu luteiny po chyba 4 dniach przestalam plamic,oczywsixcie lezenie plackiem 3 tyg, po 3 tyg zaczelam troche wychodzic ale nadal duzo leze. a takie jednorazowe to nie wiem co to
    •  
      CommentAuthorbiedronka28
     permalink
    No ja też nie mam pojęcia co to mogło być :neutral:
    Bo było bardzo wodniste.....
    Nie wiem coś musiało być, bo wieczorem już nie czułam się za dobrze. Złapały mnie mdłości i raz wymiotowałam, do tego czułam się taka strasznie wzdęta że nie mogłam już nic zjeść wieczorem.
    Maluch rano też był wyjątkowo niespokojny, bo kopał jak szalony - co mnie trochę uspokoiło że chyba z nim dobrze.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    musisz sie obserwowac. moze jakies naczynko pęklo? cholera wie..
  4.  permalink
    moze jakies naczynko pęklo?

Ale jakby było naczynko to chyba byłaby taka wyrażna krew nie?
    No nic mam nadzieję że nic złego dziać się nie będzie.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    jakby nie patrzec każde takie plamienie czy coś trzeba obserwowac i kontrolowac, licz ruchy.. napewno bedzie dobrze :bigsmile:
    • CommentAuthor_malgosia_
     permalink
    ja dzisiaj obudziłam się z bólem gardła :(( póki co wypiłam herbatę z miodem i zrobiłam płukankę z szławii; możecie polecić jeszcze jakieś domowe sposoby bo z tego co slyszałam w ciąży nie bierze się tabletek do ssania
    -- [/url]
  5.  permalink
    No to ja pierwsza po wizycie :smile:
    KTG bardzo ładne, w ciagu 15minut dwa skurcze dochodzące do 100 się zapisały czyli akcja jakaś już jest :smile:
    Rozwarcie na 2cm.
    Główka w kanale ale da się ja jeszcze ruszyć, choć potem zaraz sama wbija się ponwonie w kanał.
    Hania zmierzona i przystopowała z koksowaniem :smile:
    Szacunkowa waga dalej 3400g wiec wizja CC oddalona :smile:
    Teraz czekam na pozytywny wpływ pełni :bigsmile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ja gardło wyleczyłam homeopatią,3 serie antybiotyku nie dały sobie rady z moim paciorkowcem,po 3 dniach mialam nawwroty, ale lek miałam dobrany u homeopatki
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Ja nie wiem, ale ten dzień (ten cały biomet, ciśnienie czy cholera wie co jeszcze) taki do dupy jakiś :devil:
    U mnie też nie najlepiej. Boli brzuch, jakby miesiączkowo, ale nie do końca to jest ten ból. Do tego ból krzyża, całe plecy bolą, cały lewy bok (od żeber aż do biodra). Takie wrażenie, jakby mnie ktoś pobił i pokopał całą lewą stronę ciała.
    Mała mniej ruchliwa, ale dokazuje :) Upodobała sobie dziś mój pęcherz :devil: Że to dziś sobie akurat to miejsce wybrała, jak ja i tak ledwo żyję :D
    A zaraz muszę ruszyć pupę z wyrka i się ubrać, bo dziś kolejne zajęcia SR.
    (tak! tak! ja nadal w wyrku i w piżamie! "Mam życie jak w Madrycie") :)

Nana, ja też piszę pracę dyplomową :D Obronę mam na listopad. Pojadę z brzuchem albo nie pojadę wcale, bo będę rodzić :D
    Kinga ja też kocham Prokopa i Wellman :D Gratuluję donoszenia bąbla! :*
    Asiula podjedź na IP albo umów sie do innego gina na usg, jak tak bardzo Cię coś niepokoi. I do Media Markt lepiej podjedź, nie spaceruj tak daleko i jeszcze sama.
    Biedronko, nie dziwię Ci się, że się wystraszyłaś. Ciekawe co to mogło być? A lekarz na IP co mówił? Że co to było?
    Dziewczyny dużo sił w ten dzień Wam życzę i sobie też :bigsmile:
    Pamiętajcie DAMY RADĘ! DAMY RADĘ! :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    night cudowne wiesci :) a jak odczuwałas te skurcze na 100?
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Night, miałam pytać o to samo co Bonim :wink:
    --
  6.  permalink
    bonim: night cudowne wiesci :) a jak odczuwałas te skurcze na 100?

Wiesz co, prawie w cale ich nie odczuwałam :bigsmile:
    Tyle, że podczas porodu to oni odpowiednio to KTG kalibrują więc to nie jest tak że jestem nieczuła na ból :wink:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    :boogie: bo za moich czasów, na ktg była skala do 100 i 100 to juz porodowe,moze to zalezy od ktg?

Treść doklejona: 19.09.13 13:05
    aha
    a tak w innej kwestji to ile kosztuje badanie gbs ? bo dzis gin mi pobierze a robie prywatnie,nie wiem na jaki szok cenowy sie przygotowac
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No Night i mówiłam, ze jeszcze się szybciej rozpakujecie :D
    U nas to nic nie czuć :D Ni hu hu :P
    W poniedziałek mówił lekarz, że Mały daleko daleko, więc w kanale chyba nie jest, albo jest daleko :D także duuuuupa :D
    -- [/url]
  7.  permalink
    _malgosia_: jeszcze jakieś domowe sposoby bo z tego co slyszałam w ciąży nie bierze się tabletek do ssania

Małgosiu można ssać na pewno Islę, przepisane miałąm własnie w ciazy, tzn na karteczce bo one bez recepty i Tantum Verde do psikania.

Treść doklejona: 19.09.13 13:07
    bonim: bo za moich czasów, na ktg była skala do 100 i 100 to juz porodowe,moze to zalezy od ktg?

Wiesz co Bonimku, jak Frania rodziłam to też 100 to już były takie skurcze że ho ho ale własnie tak sobie mysle, ze to się jednak musi zmieniać bo co nagle próg odczuwania bólu mi się zmienił?
    -- // //
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Night, super!!!

Biedronko, ja tak miałam w II trym - nikt do tej pory nie wie, co się działo... Ja obstawiam naczynko ;)

Asiula - u mnie Krasnal tak się wyciszył na jakiś tydzień przed porodem - prawie się nie ruszał, a potem, hop = wyskoczył :)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Bonimku ja płaciłam chyba coś koło 30zł za gbsa
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No tak :D zawsze to jakieś pocieszenie :D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    Małgosiu, u mnie najlepiej sprawdza się sok z pomarańczy, taki świeżo wyciśnięty z 3-4 sztuk. Ale to jak zaczyna leciutko drapać w gardle, na samym początku.

Treść doklejona: 19.09.13 13:16
    Do tego ciepły termoforek pod stopy i pod kocyk!
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    • CommentAuthor_malgosia_
     permalink
    dzięki dziewczyny, w takim razie zaraz idę do apteki po islę
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Night, super :clap:
    Kiss, witaj w klubie :tooth: U mnie będzie podobnie. Obrona jest planowana na początek grudnia więc albo...albo... :rolling:
    Biedronko, sama zamarłam, jak przeczytałam Twoja relację. Siostrzenica M miała dokładnie coś takiego. Byłysmy wtedy obie w ciąży i akurat to ja wiozłam ją na IP. Gin stwierdził, że gdyby nie nasza relacja wcale nie wiedziałby o żadnej krwi, bo w badaniu nie było śladu :shocked: Zatrzymali dobę na obserwacji i tyle. Wszystko skończyło się dobrze.
    Asiula, bonim cieszę się, że Wam nieco lepiej :wink:

1.11. miałam na ktg sporo skurczy. Właściwie góry doliny, ale u mnie tak po prostu było. Zapisały się też takie sięgające do 80. Gin zrobił wielkie oczy :cool: Pytał, czy mam ich więcej (miałam). Nakazał odpoczywać (miałam wtedy jeszcze pessar) i zaraz po powrocie do domu wziąć nospę. Też nie bolało, ale czułam ich siłę. Musiałam się skupić, żeby nie stracić tchu :tooth: 9.11. pozbyłam sie krążka, 10.11. urodziła się Emilka :rainbow:
    To nie jest czasem tak, że to coś jak przepowiadające? Przepowiadające nie bolą :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    [quote=Asiula_6_9_91][/quote]
    W poniedziałek mówił lekarz, że Mały daleko daleko, więc w kanale chyba nie jest, albo jest daleko :D także duuuuupa :D

Moja bratowa miała w kanale dzidzie przez 3 tygodnie zanim ta się ruszyła do wyjścia, a z kolei koleżanka była u gina we wtorek, ten stwierdził, że w kanale dzidzi jeszcze nie ma, a na nast dzien urodziła :D
    W przypadku porodu wszystkie zasady idą się ... :P
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Nana, zawsze może nas chwycić na obronie, więc "5-tki" mamy już załatwione :D
    Bo wiesz, nas chwyci, komisja się wystraszy i będę chcieli jak najszybciej się nas "pozbyc" z sali, bo przecież żadne z nich "Dr.Quinn" nie jest :D
    a i rodzącej czwórki czy trójki nie wstawią! no sumienia by nie mieli :devil: :tooth:

A ja uwielbiam moją ginkę i KOCHAM NOSPĘ!!!! Jestem nospomanką! :swingin: Czuję się jak nowonarodzona :)
    --
  8.  permalink
    Libra1610: W przypadku porodu wszystkie zasady idą się ... :P

Dokładnie, tak jak odejście czopa czy opadający brzuch :bigsmile:
    Jak na suwaczku pojawia się 37tc to wiadomo, ze poród jest tuż tuż, niezależnie od tego czy objawy jakieś są czy nie :bigsmile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No tak :D zawsze to jeszcze max 5 tyg :D hahah :D
    Czemu oni nie mówią, ze ciąża trwa 42 tygodnie :D? Wtedy nikt by się nie stresował :P:tooth::tooth:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Mi mówili :wink: i ja sie tak nastawiam :) Wolę się później pozytywnie zaskoczyć, że "ooooo to już" niż czekać i siedzieć jak na szpilkach :)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Małgosiu mi wczoraj ginekolog na ból gardła polecił tantum Verde,ja dzisiaj gorzej gorączką do mnie dołączyła aktualne mam 37,5 i zastanawiam czy wsiąść już apap czy poczekać aż wzrośnie??
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Mi za to, że urodzę na bank szybciej bo taka aktywna jestem i masz babo placek :D:devil:
    -- [/url]
  9.  permalink
    Asiula_6_9_91: Mi za to, że urodzę na bank szybciej bo taka aktywna jestem i masz babo placek :D

Kochana ja brałam jedne z silniejszych leków na powstrzymanie aktywności macicy i co?
    40tc na karku :bigsmile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Tak to z nami jest :D
    Dorit też tak miała, sama spinki a kiedy były bezpieczne ciszaaaaaaaaaaa :D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dzieki za info,ide sie szykowac.. obiadek lekcjie i myju. kciukajcie za wizyte
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.