Lili04 - trzymam kciuki i melduj jak cosik.... Ja tez nigdy nie pralam w 90st i maly nie mial problemow..... pewnie robilabym to w przypadku uzywania pieluch tetrowych - choc z tego co pamietam na nich jest napisane prac w 60st.
:) witam sobotnim rankiem :) Ta pogoda jest straszna, tak szaro i beznadziejnie. A dzisiaj juz koncowka remontu pokoiku dla mojego synka :) malujemy sciany dzisiaj, potem sprzatanie wr.. i we wtorek wstawianie mebli :) Oczywiscie mąż przyjedzie na gotowe :)
Z okazji dnia kobiet, życzymy Wam dużo zdrowia w szczególności. Niech uśmiech na Waszej twarzy zawsze gości, a życie nie sprawia trudności. Niech wiatr pieśń niesie Wam radosną, abyście zawsze czuły się jak wiosną. Wśród pachnących kwiatów i śpiewających ptaków. Aby motyle na dłoni Wam siadały i najskrytsze marzenia spełniały. Aby ptaki po niebie latały i Waszego szczęścia szukały. Żeby z Waszych oczu leciały tylko radosne łzy, tak jak wiosną pachnące bzy. W trudnych chwilach niech gwiazdy nad Wami czuwają i właściwą drogę wybrać pozwalają. One nie pozwolą nigdy Wam zginąć i żadnego szczęścia ominąć. Patryk,Paweł,Piotr :)
Witam Ja dziś w totalnie beznadziejnym humorze. Rano byłam na USG. Cechy łożyska wskazują na 38 tc natomiast Oskar jest mały ( 2700 ) i wszystkie wymiary wskazują na 36 tc. Oznacza to, że łożysko starzeje się i już nie spełnia swojej roli w takim stopniu jak wcześniej, dostarcza za mało substancji odżywczych i dlatego mały nie rośnie. Powinien mieć przynajmniej 3000 g. W piątek mam się zgłosić na USG jak przez tydzień nie przybierze min 300 g to kładą mnie do szpitala i wywołują poród lub cc bo może się zdażyć tak, że łożysko doprowadzi do niedotlenienia. Ta przypadłość ma jakąś nazwę ale oczywiście się zdenerwowałam tym wszystkim i zapomniałam, muszę poszukać i poczytać. Dodatkowo na te bakterie co wyszły z posiewu dostałam antybiotyk Amotaks i znów Gynalgin Mam już dość chcę urodzić. Co więcej M nie dość, że ze mną nie pojechał do szpitala to jeszcze na Dzień Kobiet dostałam zdechłego tulipana. bo to tylko tak symbolicznie. To ja mu k... dam jeden ziemniaczek na obiad-tak symbolicznie. Życzę Wam kobietki wszystkiego naj i żebyście lepsze symbole dostały ode mnie. Buziaki
Justa - widzie ze humor faktycznie (jak to napisala mamadusi) mega zly - choc sie nie dziwie - nie martw sie - bedzie dobrze - musi byc... A co do M - to nie jest az tak zle - moj chyba wogole zapomnial... hehehe - chyba zapomne ugotowac obiadu :P
Justa a moja ginka to powiedział że usg zrobi mi dopiero przed porodem a ostatnie miałam w 32tc i żadnych wymazów mi nie robiła muszę się jej spytać co i jak bo moje łożysko to od dłuższego czasu jest 3stopnia ale ona mówiła że to normalne za to mój młody w 32tc miał wymiary jak w 34tc.Nie martw się i nie wkurzaj wiem że to tak łatwo powiedzieć ale jak za tydzień przeczytasz o ziemniaczku to gwarantuje że uśmiejesz się do łez.....ja we wtorek śmigam znów na ktg to może czegoś więcej się dowiem
Wszystkiego najlepszego w Dniu Kobiet Justa spokojnie. Co masz do stracenia? To już i tak koniec ciąży, więc nawet jak ci zrobią CC albo wywołają poród to szybciej utulisz swe dziecię .
Justa widze ze nastroj dzisiaj do bani ale z tym ziemniaczkiem to niezle bylo co do lozyska to powiem ci ze uwazam ze BARDZO dobrze ze mialas to sprawdzone i jest wsyzstko pod kontrola.. lepsze to niz by cos przegapic mieli. Maly jest juz donoszony wiec spokojna glowa bedzie ok. wiesz niektore maluchy z natury sa drobne wiec sie tak bardzo waga nie przejmuj.zobaczysz nadgoni pozniej
i nadal nic a juz myslalm ze cos sie zacznie w nocya tu nic
Justa nieprzejmuj sie zdechlym tulipankiem ja zapewne nic niedostane bo moj M niema nigdy glowy do takich zeczy.Pojde do sklepu i sama sobie kupie a ze dzidzia jest mala to sie niepzejmuj moja tez 3000g niebedzie miala najwazniejsze zeby byla zdorwa.
unas pogoda jest piekna bezchmurne niebo i sloneczko grzeje
Justys ja na pocieszenie Ci powiem ze moj maz absolutnie zapomnial albo udaje bo przeciez w tv trabia caly czas o dniu kobiet,a sugerowalam mu od tygodnia ze moglibysmy w koncu gdzies wyjsc zanim dzidzia sie urodzi bo potem to juz bedzie ciezko. Mam strasznie zly humor przez to bo on caly czas ma wazniejsze sprawy i na glupoty nie ma czasu wiec nawet nie zaczynam dyskusji tylko chodze zla jak osa...........zawsze sobie robie nadzieje ze wyskoczy z czyms romantycznym ale jeszcze nigdy mu sie nie zdarzylo chocoaz tyle razy rozmawiamy o tym jakie wazne sa takie drobne rzeczy w zwiazku co do dzidzi to zgadzam sie w pelni z AniaM - fajnie ze masz wszystko sprawdzane i jestes pod kontrola, ja juz niebedemiala zadnego usg i nie mam pojecia jaki moj synus jest duzy dzisiaj mam zly dzien wszystko do dupy i pada deszcz
Dziewczyny mój M tez nigdy o niczym nie pamieta , nawet czasem lekko mu sugeruje a on nic! tak wiec jest nas takich wiecej niz nam sie wydaje,a wiem jak to w ciązy potrafi wnerwiac bo jak ryk miałam wtedy na wierzchu.Przez całe zycie sie nie napłakałam tyle co w te niecałe 9 mcy.Ale Piotrus nie jest płaczkiem ,jest bardzo pogodny mimo to:) pozdrawiam Was przyszłe mamuski i buziaczki śle :*****
Ps Uwielbiam ten wątek i mam do niego straszny sentyment
Witam Dzięki dziewczyny za pocieszenie-jak zawsze jesteście kochane. Faceci to jednak... aaaa szkoda gadać. Czasami mają przebłyski. Nastrój dzisiaj lepszy chodź mega ból głowy jakbym super kaca miała. Ciesze się, że Was rozbawiłam ziemniaczkiem Ciasteczko zaglądaj do nas częściej. Ja w ciąży jestem strasznie nerwowa i też ryczeć o byle co mi się chce. Mam nadzieję, że na Oskara to nie przejdzie. Może też będzie z niego takie słoneczko jak z Twojego Piotrusia. Miłej niedzieli-ja dzisiaj z mamą świętuję wczorajszy dzień.
Witam. Nie bylo mnie u Was 100 lat i 3 dni, wiec sie nawet nie bede wyglupiac z nadrabianiem czytania komentarzy - moj laptop by tego nie przetrwal Najpierw nam sie net zepsowal, potem byl urlop (nos mi sie opalil na czerwono) a potem nadrabianie zaleglosci pourlopowych. Mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej z czasem. Choc nie wiem, bo za poltora miesiaca przeprowadzka - hop, siup i 2 500.00 km przed nami Dopiero po powrocie do Polski bede miala nieograniczony dostep do netu. I jeszcze sie musze pozalic - Tak to jest, jak sie mieszka daleeeeko. Otoz wybralam sobie szpital po dlugich rozwazaniach i wreszcie do niego zadzwonilam, zeby se do szkoly rodzenia na maj zapisac. I sie dowiedzialam, ze oni zapisy robia na...wrzesien. Wiec w ciagu ostatniego tygodnia nastapila szybka zmiana planow, tysiace telefonow i juz wiem, ze czeka mnie walka i tlumaczenie ludkom, ze moje ubezpieczenie z UK obowiazuje na terenie calej UE - w tym na terenie Polski. Bo mnie probuja zrobic w balona i sobie kaza placic za porod jakies glupie pieniadze. Tak to jest z prywatnymi szpitalami, ktore maja umowe z NFZ. Czemu to nie moze byc wszystko tak bardziej 'po ludzku'? C'est la vie
Edma łożysko tak jak my dojrzewa na początku ciąży I stopień a na końcu III....czyli nie jest już tak samo wydajne w swojej funkcji jak na początku. Ja w 32 tc miałam II stopień i ginka mówiła że jest oki
anulka, skarbie nie ma was na liście przyszłych mamuś. Podajcie mi termin porodu, skarbie jeżeli wiesz czy chłopiec czy dziewczynka (imię), wiek i skąd jesteście. Uzupełnię przy okazji.
skarbie nie daj sie, nie powinnas nic placic skoro tutaj jestes ubezpieczona, a wypelnialas formularz E-112? bo z tego co wiem musisz to zrobic jesli zamierzasz rodzic w Polsce. Powodzenia
Czesc dziewczynki tak pozwalam sobie wpadac tu do was co jakis czas.... Kicia alez super corunia, taki okruszek malutki Justys, spokoj i tylko spokoj, wazne ze jestes pod opieka i wszystko bedzie super no i juz niedlugo bedziemy podziwiac Oskarka !!! Skarbie, wspolczuje tych przejsc z wyborem szpitala i tymi "formalnosciami" w uk....dla pocieszenia moge dodac, ze ja nawet nie poszlam na jedne zajecia do szkoly rodzenia a poszlo mi super sprawnie! Za wszystkie finiszujace kobity trzymam kciuki no i wiadomo za bezproblemowe i szybkie rozpakowanie Milej niedzieli i udanego tygodnia ! A co do tradycji tulipankowej w marcu...to M pamietal
madamagda termin porodu - 18 lipca, wiek - 31 lat (ech...), na razie mieszkam w Aberdeen (Szkocja) ale juz za chwile w Krakowie , nie wiem czy zamieszkal we mnie dziewczynek czy chlopaczka, bo w dzikim kraju takich rzeczy nie mowia Bardzo Ci dziekuje za pomoc w tej sprawie - caluski, buziaczki, przytulaki kaczka Ja tez wiem, ze za nic placic nie musze, mam europejska karte ubezpieczeniowa (wlasnie ten odpowiednik naszych polskich formularzy) i niech mnie w nos ugryza. Tylko nie lubie takiego 'motania' i tlumaczenia, ze nie jestem wielbladem ( hihihi teraz to chyba jednak troche wielbladem jestem ) tagusia To cale zamieszanie to wlasnie w Polsce - to w Polsce bedziemy sie rozpakowywac a ubezpieczenie mam z UK. Takie to wszystko groch z kapusta Lily nie zaciskaj kolanek. Wypusc Malenstwo! Justa umarlam ze smiechu przy 'ziemniaczku'
Witajcie dziewczyny! pewnie wiekszosc z was to szcześliwe przyszłe mamusie:) i wielkie gratulacje ale czy któras z was brała DUPHASTON pomocniczo zeby zajsc w ciaze i sie udało?? jesli tak to napiszcie cos o tym...
Natalko, ja bralam prawie od samego poczatku (pojawily sie bardzo szybko plamienia) do okolo 20tc (dokladnie juz nie pamietam) duphaston a teraz moge tulic swojego kochanego synusia A szczegoly sa temacie "duphaston - czy pomogl..."
skarbie ta karta to tylko jest wazna w naglych wypadkach a jesli planujesz porod (lub np operacje) za granica to musisz ten formularz (to jest angielski a nie polski)wypelnic. Tu masz linka: http://www.dh.gov.uk/en/Healthcare/Healthadvicefortravellers/Gettingtreatmentaroundtheworld/EEAandSwitzerland/DH_074100. Moja bliska kolezanka z ktora pracowalam musiala tak zrobic no i ja tez planowalam ale w koncu postanowilismy tutaj rodzic.
I ja witam,ale ładnie słoneczko świeci. a ja się biorę zaraz do roboty.wczoraj przewieźliśmy większość rzeczy na nowe mieszkanie. I złożyliśmy łóżeczko:)
Dzien dobry, ja o spacerze moge pomarzyc, u nas wichura ze hoho! drzewko nam sie w ogrodzie zlamalo!!! Milego dnia wszystkim! Madamagda mam pytanko czy moglabys mnie tez dodac do tabelki bo ja za cholere nie umiem tego zrobic Lili, Fmartunia wy chyba terminow dotrzymacie? juz nie sciskajcie nog!
Hej dziewczyny i ja się melduję 2w1. Samopoczucie okropne, boli mnie żołądek chyba po antybiotyku. Ale za oknem piękna pogoda. Zaraz zabieramy się z mamą za robotkę. Myjemy dzisiaj okna i idę na ogródeczek podziabać troszkę. Jutro umówiłam się z M na przemeblowanko- W KOŃCU!!! Idę się w końcu ogarnąć i do robotki - może minie mi ten ból żołądka. Buziaki dziewczyny na cały dzionek.
Justa pozwala Ci mama myć okna? Moja protestuje kiedykolwiek chcę wyciagnąc ręce w górę. Bo "długotrwałe trzymanie rąk w górze może spodowodwać odklejenie łożyska" Lepiej uważaj niunia:)
Czesc dziewczyny :) Kaczka - to witaj w klubie, u mnie tez wichura i leje... hihih - ale to chyba nic dziwnego w koncu ja tez jestem w Londynie... A poza tym powiedzcie mi gdzie jest ta tabela......... bo jakos nie moge jej namierzyc :( I zycze wszystkim milego dzionka :)