Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeSep 23rd 2013
     permalink
    nightingale_84: Tzn serduszko pika w pozrądku bo w garnicach 135-140 ale jak to ginka swtierdziła, "zapis bardzo nudny"

Co to za określenie? Nie rozumiem zupełnie. Czy Ty tez doznajesz przypływów energii wtedy, gdy inni tego chcą? Może spała po prostu.
    --
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    Mk28dni łącze sie w bólu dretwieniowym...mi lekarz powiedzial, że nie ma na to sposobu sprawdzonego...trzeba przeczekać...ja dzisiaj nie mogłam zacisnąc pięsci tak bolało :( (skonczyłam 37tc)...
  1.  permalink
    nana81: Co to za określenie? Nie rozumiem zupełnie. Czy Ty tez doznajesz przypływów energii wtedy, gdy inni tego chcą? Może spała po prostu.

Nana, ja też za bardzo nie rozumiem, może też pogoda tak na nią wpływa, może tylko spała, bo teraz parę przeciągnieć poczułam, no ale czemu od razu mnie straszyć szpitalem i denerwować niepotrzebnie:sad:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    eliz, no to mnie pocieszyłaś... :)
    Dwie godziny po wstaniu z łóżka dalej czuję mrowienie i opuchnięcie. Ech, porażka.

Co do tętna - w szpitalu położne jak jedna mówiły mi że jak tętno dziecka skacze to one się cieszą bo tak jest prawidłowo. Powtórz ktg i wszystko się wyjaśni.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Witam się poniedziałkowo
    Dziś od 4-6 syn nie dał mi spać, bo kopał, wierzgał dopiero po 6 zasnął a ja razem z nim i o 7.35 pobudka bo do przedszkola córkę zaprowadziłam, jeszcze pada i dziś ledwo widzę i chodzę mimo kawy, nie wiem jak dam radę.
    Dziś moja córka kończy 5 lat jak jej składałam życzenia to się popłakałam, powiedziałam jej że w dniu kiedy się urodziła ja też urodziłam się na nowo. Wiecie kocham męża, moją mamę, brata, ale tak naprawdę nie wiedziała co to miłość dopóki nie poznałam tej małej panny. Wczoraj mieliśmy imprezę dla rodziny, obiad, tort, ciasto, kolacja. a w niedzielę impreza dla dzieci w sali zabaw, więc znów coś będę musiała upiec.

Mk a czy ty też puchniesz na buzi, bo mojej koleżance twarz zmieniła się przed porodem, nos "urósł" i mówiła żę wyglądała jak bokser, nabrała bardzo wodę właśnie przed porodem

Asiunia ja też mam takie obawy że nie będę wiedziała czy to już poród czy może faul start, bo tamten był indukowany, więc na oksy, ona sztucznie kierowała moim ciałem, a teraz mam nadzieję że będzie normalnie, naturalnie.

Night ale to o co chodzi z tym tętnem, przecież jest w normie, a jak spała, albo miała dzień lenia, to tętno też nie będzie skakało, jak byłam w szpitalu i miałam ktg to położna mówiła że jak dziecko się mocno rusza to tętno też rośnie, bo to zupełnie jak u nas jak biegniemy lub szybko idziemy to tętno rośnie a jak siedzimy to też mamy tętno równomierne,
    ale Night jakby coś to lepiej niech mają młodą na oku.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    nightingale_84: też za bardzo nie rozumiem, może też pogoda tak na nią wpływa, może tylko spała, bo teraz parę przeciągnieć poczułam, no ale czemu od razu mnie straszyć szpitalem i denerwować niepotrzebnie:sad:
    --

No właśnie :confused: Może córa czegoś słodkiego potrzebuje? :wink:Mam nadzieję, że kolejny zapis tez będzie nudny - czyt. prawidłowy i nie dający się doczepić. No, ewentualnie skurczyków życzę :wink:

kachaw: dziś ledwo widzę i chodzę mimo kawy, nie wiem jak dam radę.

Też dziś tak funkcjonuję. Mam wrażenie, że zasnę na stojąco, a w nocy spałam dobrze :neutral:
    --
  2.  permalink
    Night na pewno wieczorkiem wszystko sie wyjasni, nie denerwuj sie na zapas!
    Kachaw sto latek dla corci:))) co do tej milosci mam podobne odczucia:)))

u nas cisza......nic sie nie dzieje poza ciaglym sikaniem:((
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Gapa ze mnie :shamed:
    Kachaw, wszystkiego najlepszego dla Was obu :flowers:
    Też kiedyś rozmawialiśmy o tym z M. Dorosłego kocha się inaczej. Często pomimo czegoś lub trochę też za coś. Dzieci po prostu tylko dlatego, że są, nawet kiedy to trudne.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Najlepszego :bigsmile:
    Miłość do dzieci jest nieziemska. Nasze kochane cuda natury z ktorymi jesteśmy tak silnie związane przez tyle miesięcy :heartbounce:
    Widze ze dziś wszyscy bólowi. Mnie tez dretwieja rece.
    Mk a jak brzuch? Masz klucia ? Ja już jestem strasznie obolała. Mam wrażenie że w każdej chwili urodze
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Dziękuję za życzenia w imieniu córki
    Alicja a dziś twoja córka też ma urodziny, bo widzę na suwaczku że dziś 3 latka skończyła, jeśli tak to zdrówka i dużo uśmiechu dla niej
    pozdrawiam

Treść doklejona: 23.09.13 10:55
    Ps nie mam dziś urodzin, ja jestem bliźniak z czerwca a urodziłam się na nowo, bo zmieniło się moje życie gdy urodziłam ją
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Ależ tu dziś urodzinowo :) najlepszego :)
    Ogólnie nabieram wody ale tragedii nie ma, tylko te dłonie :( normalnie boję się nocy. A o syndromie wielkiego nosa przed porodem słyszałam :)
    Bonim spina mi się brzuch, kłucia to pewnie znowu będą od popołudnia.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mk to kiedy rodzimy ? :cool:
    •  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeSep 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    kachaw: Ps nie mam dziś urodzin, ja jestem bliźniak z czerwca a urodziłam się na nowo, bo zmieniło się moje życie gdy urodziłam ją

Zatem to Twoje święto także, jakby nie patrzeć :flowers:

Wszystkiego dobrego także dla Karolinki i jej mamy :flowers:
    --
  3.  permalink
    kachaw nie KOchana, suwaczek cos sie zacial. moja karolinka 19 marca bedzie miala juz 5 latek:))
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Bonim, ja mogę w czwartek :). Mąż wróci ze szkolenia i mogę zaczynać. Mam już dosyć tej swojej niezdarności. Czuję że ten dzień zbliża się wielkimi krokami.
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    Ja tez sie dziwie "nudny zapis" :/ Wlasnie wrocilam z ktg i gin mowil, ze ladne, stale (czyli wlasciwie tez nudne) ale dla niego to wlasnie DOBRZE ;] Eh, co lekarz to inna opinia, na pewno to nie jest powod do zmartwienia, takze spokojnie :)

Za dwa dni mam przyjsc znow na ktg, jesli nie urodze do tego czasu - ah to zabrzmialo tak irracjonalnie! ale byloby cudownie!:) ale jakos nie czuje, zeby cos sie szykowalo...
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    alicjatrzyna: kachaw nie KOchana, suwaczek cos sie zacial. moja karolinka 19 marca bedzie miala juz 5 latek:))

Dobre :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Jeejku, ale Wy tu sporo dyskutujecie. Nie nadążam czytać :D
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    No wiec ciekawe czy się uda w czwartek. Ja tez czuję że juz tuż tuż
  4.  permalink
    To i ja sie dopisuje na czwartek:)))
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonimku, jakoś tak dziwnie, jakby Młody mi miał przez pępek, który już jest w dole, wypaść. Tak mi brzuch ciągnie w dół, ale nie @owo, także nie panikowałam, ale wolałam iść do ginki. Dostałam nospę i mam brać magnez oraz przez 2 tyg nie dźwigać małego i polegiwać, mam zakaz spacerów na te 2 tyg. Powiedziała, że jak jest ciąża po ciąży to mięśnie brzucha tak już nie trzymają i może być takie uczucie - bardzo popularna dolegliwość - że brzuch zaraz odpadnie i pacnie na chodnik ;))) No dobra, co robić - leżę, a Krasnalka przejmą "spacerowo" moi rodzice - najkochańsi dziadkowie na świecie.

Mk28dni: tylko te dłonie :( normalnie boję się nocy

Mk, wiem, że to do kitu uczucie, ale po ciąży przejdzie. Próbuj w nocy jak Ci zdrętwieją lub spuchną położyć/potrzymać ciut wyżej.

Night, a nudny zapis to może być równie dobrze jak śpi. Nie cierpię tego określenia. Nudny. Dzieć odpoczywa i się czepiają ;)
    --
  5.  permalink
    Dziękuję dziewczyny, torchę mnie pocieszyłyście, ja sama pewnie bym się nie przjeła tym, że akurat w tej godzienie siedzi Hania cicho no bo pzeciez moze uciac sobie drzemke kiedy chce ale wlasnie ten tekst ginki..
    Ehhh
    No nic tak czy sika na KTG pojade i mam nadzieje, ze bedzie tym razem dobry zapis dla wszytskich.

Kachaw sto lat dla córci.
    Z tą miłością pięknie napisałaś!
    Miłości do dziecka nie da się do żadnej innej porównać i to taka miłośc, która nigdy snie słabnie.

MK mi ostatnio położna powiedziała, że mam buzię porodówą..
    To jej spytałam "a co spuchłam?" :bigsmile:
    Stiwerdziła, że nie ale, że już blisko.. no tyle że w 40tc to raczej do porodu daleko zbytnio nie może być :wink:

A jak nie macie nic przecwiko to ja do czwartku też się chętnie dopiszę :bigsmile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Wszystkie zaczną w czwartek? :devil:
    Frag mnie tez tak ciagnelo. I też mam najukochanszycb rodziców
    A mnie do tego wszystkiego doszło mulenie w żołądku. Ale mloda skacze wiec raczej jeszcze posiedzi
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    hehe night 39+4 do porodu blisko:shocked::shocked::shocked: no coś takiego:shocked::shocked::shocked:nigdy bym nie pomyślała:wink::wink::wink:

Ja dalej leżę...Kubola tak nie bardzo mam z kim zostawić, bo dziadkowie pracują, no ale jak mus to mus. Babcia zostanie z nim. Tylko najgorzej, że ja się chyba zapłaczę za nim. Od dwóch lat nie spędziłam żadnej nocy bez niego:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    bonim: Wszystkie zaczną w czwartek?

Nieeeeee, ja się absolutnie nie piszę :bigsmile:
    Tzn. na czwartek bardzo chętnie, ale ten za 2 tygodnie, dokładnie w dzień terminu według OM :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Ja się też dopisuję do czwartku :) będzie tak optymalnie hehe
    mój mały dziś trochę też leniwy, prawie w ogóle go nie czuję, tylko jakieś napinki, których pochodzenia nie zidentyfikuję (czy od małego czy nie) ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja też jeszcze zaczekam :cool:
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    U mnie ewentualnie może być poniedziałek - w rocznicę ślubu :) Byle nie dziś, nie jutro i nie w środę.
    Też wymagania :) jakby to od nas zależało :)
    --
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    U mnie najwieksze wymagania ma mąż hehe że albo czwartek albo piatek...bo wtedy zrobi pępkowe...i za 2 doby nas zabierze do domku:)...i o mały włos a miałabym przez jego kolegów wpisane daty kiedy moge rodzic a kiedy nie...zobaczymy jednak jak młoda posłucha tatusia:)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    To zależy od maluchów.
    Mnie coś cmi @ niedobrze mi i mam zawroty głowy:confused:
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    hahaha!
    no w sumie jak pępkowe, to dobrze, żeby następny dzień był wolny :P
    Mi z OM wychodzi 27.05.2014, więc będę "celowała" w Dzień Matki :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    bonim: Frag mnie tez tak ciagnelo. I też mam najukochanszycb rodziców

No właśnie, tak jakbym miała worek ziemniaków w brzuchu, a nie maluszka ;)))

Hanny: Kubola tak nie bardzo mam z kim zostawić, bo dziadkowie pracują, no ale jak mus to mus. Babcia zostanie z nim. Tylko najgorzej, że ja się chyba zapłaczę za nim. Od dwóch lat nie spędziłam żadnej nocy bez niego:wink:

Oj, Hanny, jak ja Cię rozumiem. Też bym się chyba bez Krasnalka zapłakała... Mam nadzieję, że Ci po prostu przejdzie.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hanny trzyma kciuki za szyje, niech trzyma mocno i nas zaskoczy pozytywnie:whorship:

Fragi dobrze wiedzieć o tym dziwnym uczuciu w brzuchu, bo ja po ostatniej ciąży mięsni nie odbudowałam zatem mam flaki
    :confused:
    Hanny, Fragi podzielam co piszecie, nie byłabym w stanie zostawić Jasia komukolwiek, on od urodzenia codziennie jest ze mna, babcie pracują i nie mają czasu się nim zajmować, jedną widzi 2x w tygodniu drugą raz na 2 tygodnie, mam nadzieję, że nie będę musiała go zostawić nikomu. A tak w ogóle myslę jak tu się "oszczędzać" w ciaży, jak mały chce na rączki, chce by przytulić, podnieść, pokazać coś
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kakai, nie da rady - ja Krasnala nosiłam, przytulałam, tańczyłam z nim, podrywałam gwałtownie na wyprostowanych nogach (masakra dla fizjo) jak zaczynał płakać no i po prostu - nie dało się inaczej. U nas było o tyle łatwiej, że Krasnal od 10 miesiąca zasuwał na dwóch nogach, więc nie musiałam go z miejsca na miejsce przenosić. Ale wyjmowałam i wkładałam do łóżeczka przez 7 miechów ciąży ;)

Także - dobrze będzie, oszczędzaj się po prostu ile dasz radę :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Fragi, staram się wylozyć nogi jak spi, z reszta teraz jeszcze nie czuję potrzeby, ale pewnie w 3 trymestrze już będę sapać:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Miałam zapytać czy ktoś ma jakieś info od Agosy a tu czytam pod jej kartą że urodziła :) kolejna dziewczynka jest na świecie :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ooo to gratulacje dla agosy. Znowu lista rusza:bigsmile:
  6.  permalink
    Tak jak przeczuwałyś :smile:
    Agosa gratulacje!! :flowers:

Tak więc wklejam nową listę :smile:

1. Alicjatrzyna 26.09.2013 (chłopiec)
    2. nightingale_84 27.09.2013 (dziewczynka)
    3. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    4. Aguncia 04.10.2013 (dziewczynka)
    5. Asiunia892 06.10.2013(chłopiec)

6. Mk28dni 07.10.2013 (dziewczynka)
    6. girlorboy 07.10.2013 (dziewczynka)
    7. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    8. Bonim 13.10.2013 (dziewczynka)
    9. karobella 24.10.2013(dziewczynka)
    10. Mazepka 29.10.2013 (chłopiec)
    11. kachaw 30.10.2013 (chłopiec)
    12. gingerka_ 02.11.2013 (chlopiec)
    13. KAROLKA8444 04.11.2013
    14. Lena32 05.11.2013 (dziewczynka)
    15. The_Fragile 07.11.2013 (chłopiec)
    16. dona79 09.11.2013 ( dziewczynka)
    17. Stokosia87 10.11.2013 (dziewczynka)
    17. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    18. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    19. OneKiss 23.11.2013(dziewczynka)
    20. Luba 27.11.2013 (dziewczynka)
    21. biedronka28 05.12.2013 (chłopiec)
    22. Lopeziątko 06.12.2013 ( chłopiec)
    23. Emi_787 08.12.2013 (chłopiec)
    24. Hanny 10.12.2013 (chłopiec)
    25. uś 12.12.2013 (dziewczynka)
    26. nana81 12.12.2013 (chłopiec)
    26. Hecate26 14.12.2013(chłopcy)
    26. Koalka 14.12.1013 (dziewczynka)
    27. Madllen23 30.12.2013 (dziewczynka)
    28. subiektywna7 07.01.2014 (dziewczynka)
    29. _malgosia_ 27.01.2014 (dziewczynka)
    30. agi500wtn 29.01.2014 (dziewczynka)
    31. Annie_86 01.02.2014 (dziewczynka)
    32. cecylka25 02.02.2014
    33. Muriah 04.02.2014
    34. Poziomkauk 14.02.2014
    35. Bananowiec 15.02.2014 (dziewczynka)
    36. Loren 16.02.2014
    37. karolajnas 02.03.2014
    38. myszaasia 03.03.2014
    39. mariaekad 07.03.2014 (chłopiec)
    40. zanettt86 11.03.2014
    41. Volvic 12.03.2014
    42. ally 1381 20.03.2014
    43. GaggataB 22.03.2014
    44. Kami87 23.03.2014
    45. Gaja00 27.03.2014
    45. BrunetkaElegance 27.03.2014
    46. dziewczyna600 03.04.2014
    47. gienia83 07.04.2014
    48. nulla 08.04.2014
    49. Libra1610 16.04.2014
    50. agi_s 27.04.2014
    51. Anabella2013
    52. Kakai 23.05.2014
    53. e1403 27.05.2014
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Pierwsze trzy pozycje mogą się posypać na raz :bigsmile: i kolejne tez:devil:
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    No takie były przypuszczenia.Agosa gratulacje!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej dziewczyny!
    Agosa gratuluje...
    bylam dzis zrobic wyniki ale jak zobaczylam kolejke (30os) to poszlam do domu i jade jutro rano na 6;/
    juz nie wymiotuje... ale jak jestem glodna to mnie mdli na potege....
    jem ogorki :P i cos po slodkosciach mi nie dobrze;/
    jestem gruba :P ale nie mam aparatu by Wam pokazac ;P
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Cześć wszystkim :)

Powoli lista zaczyna mnie przerażać, bo widzę, że wszystko idzie w zatrważającym tempie. Niedługo wpadnę na miejsce z 3 z przodu.:)

Mam do was pytanie, macie też problemy z GALERIA NASZE BRZUSZKI? Nie mogę wyszukać strony na liście, ani wejść w link w historii. / Zaczęło dzialać, widocznie był to chwilowy problem.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Ja na wątek wchodzę normalnie,nie mam problemu
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Volvic wątek nasze dzidzie wyświetla się od niedawna tylko jeśli jesteś zalogowana. Pewnie wątek brzuszkowy też został zablokowany dla niezalogowanych. Nie sprawdzałam ale zapewne tak jest.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    hopelight: Nie sprawdzałam ale zapewne tak jest.
    tak,też.nieraz system sam wylogowuje.wiec trzeba pilnować by byc zalogowanym
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dokładnie jak Frag pisze. Nie da się oszczędzać przy takim Maluchu. To po prostu niewykonalne. Ja też nosiłam, podnosiłam, tańczyłam tylko starałam się tak bardziej na biodrze;) A teraz czasem mówię mu, że mnie bardzo rączki bolą. Czasem akceptuje tą wymówkę, czasem nie;) Jedyne co to zaczęłam wszystko robić (typu pranie, sprzątanie itp) jak Młody nie śpi (wcześniej takie rzeczy robiłam jak spał właśnie), żeby jak śpi to po prostu poleżeć troszkę. Najpierw miałam wyrzuty sumienia, ale teraz wiem, że to dla dobra drugiego dziecka...No cóż będą musieli się mamą podzielić;) Dzięki za kciuki kakai:) Jutro wieczorem dam znać co i jak;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hanny, powoli będę przestawiać się na ten tryb, bym w czasie gdy mały ma drzemę, mogła sama odpocząć, pranie pozwala mi robic, gorzej z gotowaniem, ale myśle, że kwestia nauczenia go i tego, by zrozumiał więcej.

Dziewczyny a jak ze spaniem waszych dzieci, tzn czy starsze "idą" do innego pokoju? U nas Jaś potrafi się jeszcze budzić w nocy, stąd spi w naszej sypialni, ale docelowo chcemy go przenieść do pokoju obok a dzidziuś będzie w sypialni. Mam nadzieję, zrobić to zanim młode przyjdzie na świat, żeby Jas nie czuł się odsunięty
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    kakai teraz już z tygodnia na tydzień Jaś będzie Ci się coraz dłużej zajmował sam sobą. Mój wymyśla jakieś tory dla aut na łóżku, albo klocki układa, albo "gotuje" ze mną (czytaj wali łyżkami w gary;) i teraz już się da coś przy nim ugotować nawet. Najgorzej ubolewam tylko, że nie mamy piekarnika gdzieś wyżej. I tak, Kuba dostanie swój pokój gdzieś za dwa miesiące;) Jak przyjedzie jego tata (za miesiąc) to mamy zamiar urządzić mu już taki pokoik-plac zabaw typu namioty, rury do chowania, a młodszy idzie do kącika Kuby w naszej sypialni. Nie chcę, żeby Kubę budził. I jeszcze bardzo się cieszę, że nie urządzałam Kubie osobnego pokoju jak był niemowlaczkiem. Raz, że wygodniej mieć go "pod ręką" a dwa, że teraz już musiałabym ten niemowlaczkowy wystrój zmieniać na chłopięcy;P Jedyne co to mam zamiar dokupić drugą nianię elektryczną właśnie żeby słyszeć czy się nie przebudził.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Dokładnie tak jak Hanny pisała. U mnie bardzo długo trwało przestawianie się na działanie z Emilią. Zwykle gdy miałam konkretną robotę, wolałam ja wykonać w czasie drzemki młodej. Teraz ten czas to świętość. Tez się kładę, choćby nie wiem co. Jeszcze i tak bywają chwile, w których łapie się na tym, że planuję działania na czas naszego odpoczynku :wink:
    Emilka idzie do pokoju brata. A w jej miejsce w sypialni chce przygotować kącik Mikołajowi. Od początku ciąży udało się ją przeprowadzić z naszego łóżka do łóżeczka przystawionego do naszego z bezpośrednim przejściem do nas. Zdarza się, że ląduje w naszym łóżku, ale większość nocy przesypia u siebie. Myślę, że M zabierze się w końcu za planowany remont pokoju dziecięcego i w połowie października mała będzie miała swój kątek razem ze starszym bratem (na wczasach się sprawdzało, więc myślę, że szanse powodzenia są). Nie mam złudzeń :cool: Na pewno będzie wędrowała ona lub jedno z nas :wink:
    --
  7.  permalink
    Kakai: Dziewczyny a jak ze spaniem waszych dzieci, tzn czy starsze "idą" do innego pokoju?

Widzę że u was będzie podoban różnica między dzieciaczkami jak u mnie :smile:
    U nas takie kluczowe dla Frania były miesiące wakacyjne bo wtedy wprowadzaliśmy wszelkie zmiany.
    Bo lepiej za wczasu pzygototwać na to dziecko zeby potem nie miało "urazu" do rodzeństwa że to wszytsko przez nie.
    My najpierw zaczeliśmy od zakupu łozka dla Frania takiego już bez szczebelków bo łożeczko dla Hani zostawiliśmy.
    Potem były całe nocki przesypiane w swoim pokoju.
    Franek oczywiście budzi się do teraz, może nie co noc, ale bardzo często mu się to zdarza, siada na łożko wtedy i woła "Mama chodź!!!". Zwykle budzi się tak koło 5 i wtedy go zabieram do nas żeby jeszcze pospał sobie do 7.
    Odpieluchowanie też zakończyliśmy sukcesem, oczywiście nocka i drzemka dalej w pampku ale to chyba jednak za wczesnie na takie wyzwanie więc nawet nie póbuję :smile:
    I tak właśnie go przygotowałam na przyjście siostry teraz juz tylko na nią czekamy :smile:

Ja po KTG już.
    Zapis wieczorem w porządku, Hania się ruszała, tętno skakało w granicach normy tak więc luzik i mogę spać spokojnie.
    Szkoda tylko ze ta moja ginka musiała mnie rano nastraszyć!
    -- // //
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.