Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Night super, ze teraz ktg wyszlo w porzadku! kolorowych snow zatem:cool:
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeSep 23rd 2013
     permalink
    Kakai GRATULUJE!!!!!! :cheer::cheer::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeSep 24th 2013 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny mialyscie przed porodem klucia w jelitach? Jakby kolka ? Normalnie po 23 zaczęło mnie trochę kluc.z prawej strony jakby wyrostek.teraz jest po 2.
    Miałam taki bol juz 3 razy w ciągu miesiąca. Dzis rozeszły się na całe jelita az mnie obudził ten ból. Wpisała m w net bóle przed porodem i znalazłam informacje że przed porodem mogą wystąpić silne bóle jelit jakby kolka. Bolało tak ze aż mnie to obudziło. Wzięłam nospe. Trochę mnie cmi@
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeSep 24th 2013
     permalink
    nightingale_84: Zapis wieczorem w porządku, Hania się ruszała, tętno skakało w granicach normy tak więc luzik i mogę spać spokojnie.
    Szkoda tylko ze ta moja ginka musiała mnie rano nastraszyć!

Night, uff, dobrze, że taki wynik :) Czasami ginom się chyba wydaje, że wszystko musi być jak w książce - a dziecię też ma nudny czas w ciągu dnia.

Kakai, tak jak Hanny i dziewczyny napisały - ja robię tak samo. Pranie i wszystkie prace domowe co prawda zawsze robiłam jak młody nie spał, bo ja spałam razem z nim. Natomiast teraz Krasnal ma wydzielony swój pokoik w naszym dużym, a Skrzacik będzie przez jakieś pół roku-rok w naszej sypialni. Potem chłopaków wrzucimy razem do ich pokoju.

I Hanny dobrze mówi - z każdym tygodniem, miesiącem dzieci się zajmują "sobą" coraz ładniej. Krasnal potrafi przez 2h w ogóle się do mnie nie odzywać, rączką pokazuje, że mam sobie iść, bo on jest "zajęty". Układa przeszkody dla samochodów, tuli swoje zwierzątka. Natomiast czas dla mamy i dziecka to ten jak trzeba czytać książeczki - wtedy mu jestem potrzebna ;)))) A na ogół on się bawi, a ja sobie czytam :)

Treść doklejona: 24.09.13 07:31
    Bonimku, takie bóle mogą być też przy zaparciu albo jak młode uciśnie. Nie szukaj na razie objawów porodowych - jak się zacznie to będziesz wiedziała, że to TO - nie da się tego przegapić ;)) I załóż sobie, że jeszcze Cię czeka z 5 tyg, żebyś się nie musiała stresować już w 39 dlaczego jeszcze nie urodziłaś ;))
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Kolka w całym brzuchu. Koszmar. Dopiero po nospie przeszło. O 9 mam gina. Zobaczymy co powie. Normalnie zwijalam się w klebek. :cry:
  2.  permalink
    Kasiu trzymaj się. Jeszcze troszkę:*
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    The_Fragile: I załóż sobie, że jeszcze Cię czeka z 5 tyg, żebyś się nie musiała stresować już w 39 dlaczego jeszcze nie urodziłaś ;))

O o o własnie tak :smile: Ja tak sobie założyłam i wcale nie czekam jeszcze :wink:
    The_Fragile: Krasnal ma wydzielony swój pokoik w naszym dużym

Frag, a możesz to dokładniej rozwinąć? Pytam, bo my mamy 2 pokoje na razie, w jednym mamy niedużą sypialnię, więc kącik Maluchowi urządziliśmy w salonie i tak się zastanawiam jak długo się to sprawdzi, do jakiego wieku.
    Night, super, że wszystko dobrze :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Po tych wcześniejszych akcjiach myślałam że odstawie leki i bum
    Bałam się że wyrostek.a jestem sama z młodym. . Co za ból. Ciekawe o lekarz na to
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    _K_i_n_g_a_: ytam, bo my mamy 2 pokoje na razie, w jednym mamy niedużą sypialnię, więc kącik Maluchowi urządziliśmy w salonie i tak się zastanawiam jak długo się to sprawdzi, do jakiego wieku.

Kinga, my mamy taką samą sytuację. Krasnal ma wydzielony kącik w rogu pokoju. O dziwo lepiej śpi tam niż z nami w sypialni (chyba dlatego, ze my chrapiemy i to, że w dużym pokoju jest jednak chłodniej). Mamy taki pomysł, że jak Skrzat będzie miał roczek, a wtedy Krasnal niecałe trzy latka to zrobimy z naszej sypialni pokój dla chłopaków, a ja z mężem będziemy mieć swój pokój w dużym (łącznie z bawialnią ;))). No i tak to :)

Treść doklejona: 24.09.13 08:02
    Bonimku, a wyrostek to po prawej chyba, nie tam gdzie jelita? Lepiej to sprawdź, będziesz spokojniejsza :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    No właśnie zaczęło się od klucia z prawej strony. Już tak 3 razy miałam. Później ból rozszedl się po całym brzechu i jelitach. Zaraz się dowiem. Mam nadzieję że gin będzie wiedział
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Ja się jeszcze tylko zastanawiam co w przypadku wieczornych gości, jakiejś imprezy etc, ale w sumie można położyć dziecko w swoim łóżku w sypialni i później przenieść, zresztą takie sytuacje to przecież nie co dzień.
    Kasiu, spokojnie, za chwilę lekarz, to się wyjaśni. A wyrostek rzeczywiście z prawej strony na dole, tylko teraz w ciąży, to czort wie gdzie jakie organy się dokładnie znajdują :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    _K_i_n_g_a_: tylko teraz w ciąży, to czort wie gdzie jakie organy się dokładnie znajdują

--
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Uś, ale nie wyrostka tu nie widać :cool:
    Dokucza Wam rozpieranie pod żebrami? Ciężko mi się siedzi za kierownica samochodu, na krześle to już tragedia :devil:
    Wczoraj do mnie dotarło, że chyba zleci :shocked: Przecież to lada moment :shocked: Przed chwilą miałam wizytę i był koniec wakacji 26t, jutro znów mam wizytę i jestem w trakcie 30tygodnia. Wrzesień się kończy nim dobrze się zaczął :shocked::shocked::shocked: Pewnie podobnie przeleci październik, listopad i...już :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nana81: Uś, ale nie wyrostka tu nie widać
    no ale spójrz gdzie sa jelita
    przeciez wyrostek to ślepe zakończenie jelita (no tak mi sie wydaje) a na tym obrazku jelit asa za dzieckiem...więc co Bonimka może boleć?mnie też czasem kuje w dole z boku,ja zawsze obstawiałam jajniki.ale teraz to już tez pewnosci nie mam gdzie one są :tongue:

nana81: Wrzesień się kończy nim dobrze się zaczął
    odnosze takie samo wrażenie
    z tą różnicą że mi te moje tygodnie sie wloką niemiłosiernie.jakby wogóle w miejscu stały.Czasem zastanawiam sie jak moze już być końcówka września jak ja ciągle jestem w 28tc....
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Co bonimka może boleć?
    Śmiem twierdzić, że zbliżająca się wielkimi krokami chwila spotkania z córcią :wink: Ciekawe, z jakimi wieściami wróci :wink:

uś: Czasem zastanawiam sie jak moze już być końcówka września jak ja ciągle jestem w 28tc....
    --

Mam podobne odczucia poza wczorajszym olśnieniem :wink: Cały czas wydaje mi się, że jestem lekko po połowie ciąży :devil::bigsmile: Jednak zdaje się, że to raczej początek końca :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Witam się słonecznie :smile: Mam do Was pytanie, czy zdarzyło Wam się w ciąży mieć jakieś jedno-, dwudniowe zmiany w śluzie, chodzi mi o jego zabarwienie. Mam bardzo dużo białego śluzu, ale w niedzielę i wczoraj widać było w nim brązowe plamki. Chcę się dziś pokazać u mojego lekarza prowadzącego, ale nie wiem, czy nie wyjdę na panikarę :shamed: Już sama nie wiem, co o tym myśleć ...
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    :shocked: 5 dni do terminu... Dzis ostatnie przed tym dniem badanie gin. i ostatnia szansa na jakies wieści co z ta moja niewzruszoną szyjką :) Potem tylko ktg. co kilka dni.
    Tak sie balam kiedys porodu, a teraz tak bardzo bym chciala, zeby byl JUŻ...

Co do sluzu - ja niestety nie wiem, mialam tylko bialy, przezroczysty, czasem żółtawy.
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Dzień dobry :) witam się po nieprzespanej nocce, kolejnej z rzędu z bólem podbrzusza i problemami z zaparciami...
    uś: nana81: Wrzesień się kończy nim dobrze się zaczął

aaaaa czyli poród coraz bliżej :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    nana81 po 10 minutach za kierownicą robię takie akrobacje, że strach pomyśleć jak to z boku wygląda. Jednak w każdej pozycji boli.
    Jak ostatnio musiałam jechać dalej to pomogła trochę poduszka-wałeczek pod plecy i opuszczenie fotela na pół-leżąco co jednak ogranicza pole widzenia.
    Też mi jakoś przyśpieszyło.... już 31tc kończę.... już bliżej niż dalej i zaczynam panikować :)
    -- ;
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    A ja dziś skończyłam 38 tydzień :shocked:
    Po prostu nie wierzę. Przecież ja w każdej chwili mogę rodzić :crazy: aaaaaaaaaaaaaaaaa !!!
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Mk witaj w klubie :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Jestem
    Szyjka jeszcze nie porodowa. Mówi że jeszcze będziemy wywoływać o ironio. O tych jelitach nic nie powiedział. Zrobil usg ale nie podal wagi. Ale mówi ze ok 3000 będzie miała przy porodzie.
    Wczoraj do 23 moja mała trenowala boks na moich jelitach i pęcherzu. Może to dlatego. Tylko to silne klucie z prawej strony. No ale gin nie skomentował wiec chyba tak bywa. Z tą szyjką tez różnie jest . Na wizycie ok a po paru godzinachbum. CChociaż nie sądzę skoro młoda robi ksw:cool:
    Podczas jazdy czy siedzenia tez mam to rozpieranie. A jak się nie kładę na zawołanie to dostaje będzki od córki:devil:
    Za bardzo się przyzwyczaila że tyle leżała m i miała miejsce
    Ide robić ciasto dyniowe :tongue:

Treść doklejona: 24.09.13 10:31
    A JA depcze wam po piętach:devil:
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Coś małomówny ten twój lekarz :)
    A może masz problemy z woreczkiem? ja to za każdym razem jak słyszę o kłuciu po prawej to przychodzi mi to do głowy bo sama mam kamienie. Nie wiem jak to się stało ale (odpukać) nie dokuczały mi w ciąży. A to min. progesteron powoduje ich powstawanie.
    --
  3.  permalink
    Bonimku to super że wszytsko w porządku.
    Może rzeczywiście dziecię cię solidnie skopało i sta te bóle.
    Ja czuję że dołacze do grona które beda miała poród po terminie a wczesniej problemy z donoszeniem..
    Ehhh

Szybkie pytanko.
    Te czopki glicerynowe można w ciąży tak?
    Dziś już się tak męczę że to jedyne wyjście chyba :sad:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    można night te czopki, ale mi niestety nie pomogły ostatnio:cry: i juz nie mam innej opcji na te zaparcia....
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Mk28dni: Po prostu nie wierzę. Przecież ja w każdej chwili mogę rodzić aaaaaaaaaaaaaaaaa !!!

Mam dokładnie takie same odczucia :wink:
    Bonimku, lekarz sam nie skomentował o tych jelitach, to trzeba było dopytywać aż by coś powiedział. Kurcze, od tego jest, żeby wyjaśniać. Ja swoją ginkę zawsze pytam o wszystkie wątliwości, nigdy nie poczułam z jej strony jakiegokolwiek zniecierpliwienia z tego powodu, a wręcz często wyjaśnia nam dużo więcej niż pytamy. Nie powinno być tak, że wychodzisz od lekarza nieuspokojona i dalej nie wiesz o co chodzi...
    --
  4.  permalink
    Asiunia892: można night te czopki,

Dzięki Asia, akurat mamy je w domu to wypróbuję, mam nadzieje, że chcoć trochę pomogą!
    -- // //
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    bonim: 1. Ucisk w dole brzuchaNacisk na miednicę i odbyt to uczucie, które niedoświadczona przyszła mama może całkowicie zlekceważyć. Tymczasem jego pojawienie się oznacza, że poród zbliża się wielkimi krokami. Możesz poczuć skurcze przypominające kolkę brzucha (od lekkich po bardzo wyraźne) i ból w okolicach pachwin. Oprócz tego, często przed porodem pojawia się stały, tępy ból w dolnej części kręgosłupa. Jeśli czułaś go już we wcześniejszych miesiącach, teraz wzmóż czujność, kiedy ból przybierze na sile. Ból przed porodem przenosi się z krzyża w okolice podbrzusza, a czasem jest odczuwalny nawet w nogach.,,

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa Bonimku to jest to co ja odczuwam.....
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    no własnie i te jelita jak kolka to ja tak mialam,moze na dniach sie ruszy :bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonimku, dobrze, że szyja trzyma :) To \Ci mówię - nastaw się na jeszcze 5 tygodni, a w razie czego zostaniesz tylko miło zaskoczona.

Jeszcze raz Ci napiszę - porodu, nie ma bata, nie przegapisz. Co do kamieni - kamienie i kolka nerkowa to jest taki ból, że można zejść, piszę z doświadczenia. Wolę 10 porodów na raz niż atak kolki nerkowej albo kamieni... A z tym bólem przedporodowym - nie wiem jak to było u innych mam, ale u mnie ten ból zwiastujący, że to tuż-tuż był po prostu jak zatrucie pokarmowe.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    wiec sie nastawiam na pózniej ;p
    a ból miałam tak silny że sie zwijałam wiec kto wie co to za kolka i czego, 2 h i dopiero po nospie pusciło
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Witam się
    Cieszę się, że u Was po wizytach okey
    Bonimku u Ciebie może być jak u niektórych tutaj dziewczyn, najpierw leżały aby donosić, bo groził im przedwczesny a potem do 41 tc chodziły z brzuszkami.
    Odstaw magnez bo pisałaś że bierzesz na łydki, może nie będą cię łapać skurcze a macica będzie ćwiczyć.
    Night jak się zaaplikuje czopka to trzeba pochodzić po domu z 10 minut, aby się rozpuścił a potem do los kibelos, u mnie zawsze działają.
    Ja się nastawiam na 40/41tc ciąży to byłby cud gdybym się rozpakowała w 38tc, chociaż jak teraz mały jest większy o pół kg od córki na tym etapie, to może będzie mu ciasno, niewygodnie, zestresuje się i wyjdzie, nie mi o tym decydować, więc czekam cierpliwie.
    Wczoraj zakupiłam herbatkę z liści malin, za tydz zaczynam pić to będzie skończony 36tc, za dwa tyg odstawiam magnez.
    A myślicie że kiedy można zacząć łykać oeparol - olej z wiesiołka?? i czy można de dwie rzeczy brać jednocześnie??
    Wczoraj mi ładnie macica ćwiczyła, było trochę spięć cieszę się bo przez ostatnie dni, jak taka była kiepska pogoda, to mało chodziłam i macica też spokojna była,a przecież musi trenować.
    Dziewczyny na końcówce, trzymam za Was kciuki, ciekawe która pierwsza się rozpakuje
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    kachaw, tez pytalam czy i od kiedy oeparol, ale odzewu brak, moze teraz jakies opinie?
    Ja łykam po 2 kapsulki dziennie (od 2 dni) + 1 lub 2 herbatki z malin (od ok 2 tygodni) i narazie zadnych zmian ;) porodu ni widu ni slychu
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Ja zaczynam z wiesiołkiem od jutra :)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Elyanna ale ja gdzieś czytałam, że liście malin nie mają wywołać porodu, tylko sprawić, że macica będzie lepiej pracować, skurcze będą bardziej skuteczne tutaj na stronie rodzić po ludzku znalazłam już kiedyś któraś z dziewczyn to linkowała
    liście malin i olej z wiesiołka
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    The_Fragile: To \Ci mówię - nastaw się na jeszcze 5 tygodni, a w razie czego zostaniesz tylko miło zaskoczona.

Dobrze, że wcześniej rodzisz:rolling:, bo chyba bym udusiła za takie pocieszanie :devil::wink: Jednak co fakt to fakt :cool:
    Myślę, że posypią nam się mamy i to wcześniej niż później :tongue:
    Bonim, tez ciekawi mnie Twoja kolka. Mnie tez cos tak z prawej strony chwyta i niejednokrotnie zapowiada to skurczowy dzień. Wszystkie opisane objawy mam od dawna :devil: Ale to nie pierwszy raz, kiedy tak jest :cool: Prawda jest taka, że u każdej z nas przygotowanie do porodu przebiega w niepowtarzalny sposób. Jak długo czytam ten wątek, tak chyba nie uświadczyłam dwóch identycznych sytuacji :wink: Przepowiednie ginów...ciekawe, co by się okazało, jakby prześledzić ich sprawdzalność...:tooth: Bonim, na Twoim miejscu delektowałabym się życiem bez nakazu leżenia :wink: Co tam dokładnie pichcisz?

Hmm...to chyba już ten czas, że żebra bolą. Łączę się z Wami w tym dyskomforcie. Z Emilką nie czułam tego chyba tak wyraźnie, ale ona była mała. Z Pawłem wspominam jak koszmar. Teraz zaczyna dokuczać. No tak tylko Mimi pewnie większy od Emilki. Mam jednak nadzieję, że Pawła nie przeskoczy :wink: Dowiem się tego może w czwartek. Dostałam telefon z gabinetu, że wizyta przełożona ze środy na czwartek.

NIght, zapomniałam napisać, jak bardzo się cieszę z Twoim "nudnym zapisem" :wink:

Ciekawe, jak Hanny.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Dziękuję kachaw. Może faktycznie odstawie mg.
    Byłam w sklepie i ciągnie mnie brzuch i krzyż. Ledwo szlam. Ten palec prosto w środek szyjki byl dosc mocno wsadzony:devil:

Treść doklejona: 24.09.13 14:06
    NanaCiasta dyniowego jeszcze nie robiłam , bo musiałam skroic mieso na pasztet. Później chwilę odpoczynku i po młodyegoi do sklepu. Teraz chwila dla pleców bo strasznie bolą i biorę się za ciasto później pasztet. Ale wymyśliłam zajęcia. Niestety kręgosłup mi siada i robie czeste przerwy.
    Oby kolki juz nie atakowaly.
  5.  permalink
    kachaw: Elyanna ale ja gdzieś czytałam, że liście malin nie mają wywołać porodu, tylko sprawić, że macica będzie lepiej pracować, skurcze będą bardziej skuteczne

Tak, tak, też o tym czytałam.
    Zresztą ja pije herbatkę od 34tc i jak widać dalej w dwupaku się toczę a niedługo 41tc będzie..
    Ale mam nadzieję, że jak przyjdą skurcze to będzie pyk, pyk i po sprawie :bigsmile:

Nana
    też mnie te nudne zapisy ciesza.
    Choć te skurcze cholera mogłyby się już pojawić!
    -- // //
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Asiunia892: można night te czopki, ale mi niestety nie pomogły ostatnio i juz nie mam innej opcji na te zaparcia....--

nightingale_84: Te czopki glicerynowe można w ciąży tak?Dziś już się tak męczę że to jedyne wyjście chyba --

ja miałam cholerne zaparcia myślałam że już eksploduje ale znalazłam dobry sposób bo nic innego nie pomagało
    możecie spróbować może wam pomoże.....
    rano na czczo jem pomarańcza lub grejpfruta i kawa...kibelek murowany:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    bonim: Później chwilę odpoczynku i po młodyegoi do sklepu. Teraz chwila dla pleców bo strasznie bolą i biorę się za ciasto później pasztet. Ale wymyśliłam zajęcia.

Imponujący plan! :shocked::wink:

Pomyślałam ostatnio, że za jakieś kilka tygodni dobrze by było wziąć się za gotowanie z zapasem, by to co zostanie mrozić na ciężkie czasy. Po urodzeniu Emilki fajnie nam się to sprawdziło. Obiadów mieliśmy na jakieś dwa tygodnie :wink:

Współczuję zaparć. Tez od czasu do czasu walczymy, ale jak na fenoterol i krażek jest znośnie... Obym nie przechwaliła :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Bonim podziwiam Cię że masz siłę stać tyle w kuchni :shocked:
    Ja na dzis zaplanowałam hmm śledzie z cebulką dwukolorową w oleju i tyle z roboty w kuchni ;p
    Pozatym mam wizytę u gina z wynikami badań na 16tą
    --
  6.  permalink
    nana81: Pomyślałam ostatnio, że za jakieś kilka tygodni dobrze by było wziąć się za gotowanie z zapasem

Ja tak na zapas zrobiłam 350 pierogów :bigsmile:
    Pomroziłam marcheweczki, fasolke, kalafiorek co by szybko do zupki wrzucać i nie bawic sie w obieranie i krojenie :bigsmile: Myslalam też włąsnie o innych potrawach ale mamy za mały zamrażalnik :sad:
    -- // //
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nightingale_84: Myslalam też włąsnie o innych potrawach ale mamy za mały zamrażalnik
    ja włąsnie tez nad tym ubolewam
    chciałam porobic kotlety mielone może,gołąbki.a pierogi-o nie!nie pisze sie na lepienie i walę pokłony za taką ilość :shocked::bigsmile: skąd ty wziełas na to siły?
    ja ide na łątwizne i kupuje mrożone w netto :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    uś: a pierogi-o nie!nie pisze sie na lepienie i walę pokłony za taką ilość :shocked::bigsmile: skąd ty wziełas na to siły?
    ja ide na łątwizne i kupuje mrożone w netto :tongue:
    --

Dokładnie!
    A juz myślałam, że tylko ja kupuję pierogi :shamed::wink: Lepię jedynie na święta.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nana81: A juz myślałam, że tylko ja kupuję pierogi Lepię jedynie na święta.

ja i na swieta kupuje,tyle ze pakowane próżniowo a nie mrozone :tongue: cóż za delicje :tongue:
    i uszka tez kupuje,w InterMarche co roku :tongue:

a właśnie-apropo świąt.skoro teraz nie stosuje sie jakiejś szczególnej diety przy KP to myślicie ze można zjesc barszcz z uszkami w wigilie?

Treść doklejona: 24.09.13 15:41
    w poprzedniej ciąży pojadłam se mega w święta ze az zołądek wypchał mi bliźniaki hahaha
    dlatego zastanawiam sie jak to bedzie teraz,bede jakies 3tyg po porodzie
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Nie wiem czy wam się przyda ale co wtorek jest darmowy czat z położną od 15-17:00 http://lepszystart.com.pl/chat/
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    uś: skoro teraz nie stosuje sie jakiejś szczególnej diety przy KP to myślicie ze można zjesc barszcz z uszkami w wigilie?

Ja normalnie jadłam, zalezy chyba, czy dzieć wrażliwy, czy nie...
    --
  7.  permalink
    a właśnie-apropo świąt.skoro teraz nie stosuje sie jakiejś szczególnej diety przy KP to myślicie ze można zjesc barszcz z uszkami w wigilie?
    - no ja jednak uszka z grzybami sobie darowalam na "ww", zjadlam z miesiem:)

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 24.09.13 19:05</span>
    Ja normalnie jadłam, zalezy chyba, czy dzieć wrażliwy, czy nie...
    - moze tez od wieku, Maks mial 7 tygodni na swieta a Twoj maluch widze ze na swieta mial jakies 10 miesiecy :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    A to faktycznie moze zalezy od wieku dziecka
    bo noworodek moze inaczej reagowac niz prawie roczniak
    kurcze a u mnie wigilia to uszka z rybą (filet) popijane barszczem.nic więcej nie toleruję :cry:
    trzeba bedzie chyba uwazac :cry:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.