Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeSep 24th 2013
     permalink
    madziik1983: moze tez od wieku, Maks mial 7 tygodni na swieta a Twoj maluch widze ze na swieta mial jakies 10 miesiecy :)

Nie bardzo, bo nawet te cieżkostrawne jadłam 2-3 tyg po porodzie. I cytrusy, czosnek i kefir w sporych ilościach - u nas akurat nic nie było w stanie odbić się na karmieniu ;)
    --
  1.  permalink
    No to tylko sie cieszyc :) Ja w sumie ostrawe tez jadlam,ale co do grzybow to nie bylam taka pewna. Za to w te swieta objem sie jak nigdy :D
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Moja Ninka miała 3 m-ce w Wigilię i ja jadłam barszcz, ale zamiast uszek z grzybami - skosztowałam jednego miałam ruskie, bo u nas się nie jada mięsa w wigilię, do tego normalnie rybkę tylko że nie smażoną a duszoną, karp w galarecie i ryba po grecku moja ulubiona, pierogi z kapustą i grzybami skosztowałam też tylko dwa.
    Tylko że ja źle reaguję na grzyby, czosnek i ciężkie smażone potrawy, mam wzdęcia, więc bałam się że maluch też będzie tak reagował. jak mała miała kilka m-cy i zjadłam kotleta schabowego smażonego, to młoda nie mogła zrobić kupy przez tydz, stękała, brzuszek twardy, Zobaczymy jakim typem będzie młody.
    Ale macie rację, trzeba obserwować dziecko i próbować nowych rzeczy
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    chyba dwa dni przed planowaną CC objem sie uszek,całą paczke se kupie i se je sama zjem :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dzieki dziewczyny za odpowiedzi, ciesze wizja samodzielnej zabawy Jasia staje sie coraz bardziej bliska, jak na razie jeszcze nie bawi sie sam ale moze zacznie niedlugo:).

Night Jas jeszcze sie rzuca po lozeczki, myzle zeby mu kupic normalne lozko z ikei ale boje sie ze wypadnie a bedzie spal sam w pokoju, macie moze Z tym problem?

Nessie dzieki za gratki:)

Ja mam problem z Jasiem od dwoch dni przyjmuje tylo plyny i jedynie 100g obiadu, nie dosc ze szczuply to znow problemy, zwalam to na zeby...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    kachaw: u nas się nie jada mięsa w wigilię
    to tak jak u mnie
    kachaw: ryba po grecku moja ulubiona
    a w rybie po grecku jadłaś tą rybke?ona panierowana i smazona jest.chyba ze zrobiona inaczej specjalnie

Treść doklejona: 24.09.13 20:30
    Kakai: macie moze Z tym problem?
    kakai kup taką barierkę do łóżeczka wkladaną pod materac.ochroni przed upadkiem

Treść doklejona: 24.09.13 20:33
    taką mam na myśli
    --
    •  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeSep 24th 2013 zmieniony
     permalink
    uś: chyba dwa dni przed planowaną CC objem sie uszek,całą paczke se kupie i se je sama zjem :tongue:

Nie zrobisz tego :devil::tooth:
    Skoro dieta matki karmiącej nie istnieje, nie zamierzam się tym przejmować tym razem :devil: W końcu do trzech razy sztuka :wink: Nie będę się obżerać na przekór wszelkim opiniom, ale chcę jeść normalnie, jak zwykle. Bardzo utkwiło mi pytanie zadane szwagierce przxe doradcę laktacyjnego rozpoczynające rozmowę. Brzmiało: "co pani je?" :wink: Przyznam, że moje odpowiedzi byłyby takie same jak jej wówczas. Lepiej chyba zjeść normalnie bez ograniczeń i zakazów, niż po kryjomu wcinać czekoladę po kątach, bo organizm i tak dopomni się swojej porcji energii.

Wiecie, co u Hanny?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    uś: taką mam na myśli

dzięki nie znałam tego, widziałam tylko te ikeowe i kładłam jasia dziś na siłe by przetestować:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Melduję się po wizycie :)
    Wyobraźcie sobie że pomimo tych skurczów moja szyjka nic się nie zmieniła! Szok. Ilośc wód płodowych - dużo. Łożysko - super. Waga - ponad 3200 :clap:
    Jeśli nic się wcześniej nie wydarzy mam się zgłosić do szpitala w terminie porodu.
    No i widziałam na usg włoski na głowie małej - wrażenia bezcenne :)
    --
  2.  permalink
    Kakai: Night Jas jeszcze sie rzuca po lozeczki, myzle zeby mu kupic normalne lozko z ikei ale boje sie ze wypadnie a bedzie spal sam w pokoju, macie moze Z tym problem?

Kakai, Franek też jeszcze się kreci czasmi na tym łózku ale ono ma taką specjalną barierkę żeby własnie dziecię w nocy nie spadło czasem, poza tym daj jeszcze Jasiowi czas, myślę że spokojnie za pól roku moglibyście zaczać z taką przeprowadzką a wtedy kto wie, moze już tak nie będzie wierzgał w nocy :smile:

Sprawdziłam sobie wyniki własnie bo dziś z rańca pobiegłam do labu i jestem w szoku podwójnym!
    Morfologia super, Hemoglobina 12,7!! I nawet płytki krwi się podniosły ze 118 na 138tys.!!
    Tu duży pluse ale mocz...
    Jakaś porażka, leukocytów wyszło mi..... 500!!!!!!!!!
    Bakteri na szczęście brak ale skąd taka liczba leukocytów?!
    -- // //
  3.  permalink
    MK no proszę!
    Super wieści. I waga też idealna!
    Ależ ta czołówka ma mocne szyjki :smile: wszytskie trzymaja i jak widać każda do terminu dotrwa :bigsmile:
    -- // //
    • CommentAuthorkarobella
     permalink
    MK super wieści, gratuluje :wink: ! Dowiedziałaś się że z dzidziusiem wszystko oki to możesz teraz spokojnie czekać na "tą" chwile :bigsmile:
    Oj sama z chęcią podejrzałabym moją niuńkę na USG

Night a ja myślałam że rodzisz bo od południa się nie odzywałaś :tongue:, kurcze cóż za ogromna ilość tych leukocytów Ci wyszła, zadzwoń jutro do gina skonsultować te wyniki i może warto powtórzyć badanie ?

Kurcze dziewczyny ciekawe co u Hanny, z tego co kojarzę miała mieć dzisiaj wizytę, oby wszystko było ok
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Żeby nie było idealnie dopadły mnie obrzęki. Szczególnie ręce - drętwieją. Ale nogi, twarz to samo, wyglądam jak mały prosiaczek.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nightingale_84: Kakai, Franek też jeszcze się kreci czasmi na tym łózku ale ono ma taką specjalną barierkę żeby własnie dziecię w nocy nie spadło czasem, poza tym daj jeszcze Jasiowi czas, myślę że spokojnie za pól roku moglibyście zaczać z taką przeprowadzką a wtedy kto wie, moze już tak nie będzie wierzgał w nocy

dokładnie poczekamy do końca zimy i zaczniemy powoli przeprowadzkę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nana81: Nie zrobisz tego
    jak byłam z bliźniakami w ciąży (ur.27.12) to w mikołajki po badaniu sie okazalo ze mam rozwarcie na palec (w szpitalu lezałam) i mamunia przyjechała do mnie 50km z uszkami i barszczem,własnej roboty :devil: moja kochana :heartbounce: bo tak strasznie mi zalezalo by jeszcze przed porodem sie nawcinać :tongue:
    teraz obiecuję że też sie nawcinam :devil: choć mamunia mi już nie nagotuje i nie przywiezie tam z nieba...

też sie zastanawiam co u Hanny...mam nadzieje ze wszystko ok i nie wysłał jej gin do szpitala

MK cudowne wiesci,super waga!śmigaj se jeszcze spokojnie do terminu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Witam się wieczorowo. Akurat dziś miałam drugie badania prenatalne, na których dowiedziałam się, że oczekuję synka, wbrew wcześniejszym insynuacjom mojej gin :) I tym samym przerywam ciąg dziewczynek od miejsca 26 (chyba, że cecylka już to zrobiła). Pozostałe wiadomości też są rewelacyjne, wyniki ok, łożysko nie jest już przodujące, chociaż nadal znajduje się bardzo nisko.
    Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za najbliższe czasowo mamusie :)

1. Alicjatrzyna 26.09.2013 (chłopiec)
    2. nightingale_84 27.09.2013 (dziewczynka)
    3. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    4. Aguncia 04.10.2013 (dziewczynka)
    5. Asiunia892 06.10.2013(chłopiec)
    6. Mk28dni 07.10.2013 (dziewczynka)
    6. girlorboy 07.10.2013 (dziewczynka)
    7. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    8. Bonim 13.10.2013 (dziewczynka)
    9. karobella 24.10.2013(dziewczynka)
    10. Mazepka 29.10.2013 (chłopiec)
    11. kachaw 30.10.2013 (chłopiec)
    12. gingerka_ 02.11.2013 (chlopiec)
    13. KAROLKA8444 04.11.2013
    14. Lena32 05.11.2013 (dziewczynka)
    15. The_Fragile 07.11.2013 (chłopiec)
    16. dona79 09.11.2013 ( dziewczynka)
    17. Stokosia87 10.11.2013 (dziewczynka)
    17. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    18. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    19. OneKiss 23.11.2013(dziewczynka)
    20. Luba 27.11.2013 (dziewczynka)
    21. biedronka28 05.12.2013 (chłopiec)
    22. Lopeziątko 06.12.2013 ( chłopiec)
    23. Emi_787 08.12.2013 (chłopiec)
    24. Hanny 10.12.2013 (chłopiec)
    25. uś 12.12.2013 (dziewczynka)
    26. nana81 12.12.2013 (chłopiec)
    26. Hecate26 14.12.2013(chłopcy)
    26. Koalka 14.12.1013 (dziewczynka)
    27. Madllen23 30.12.2013 (dziewczynka)
    28. subiektywna7 07.01.2014 (dziewczynka)
    29. _malgosia_ 27.01.2014 (dziewczynka)
    30. agi500wtn 29.01.2014 (dziewczynka)
    31. Annie_86 01.02.2014 (dziewczynka)
    32. cecylka25 02.02.2014
    33. Muriah 04.02.2014 (chłopiec)
    34. Poziomkauk 14.02.2014
    35. Bananowiec 15.02.2014 (dziewczynka)
    36. Loren 16.02.2014
    37. karolajnas 02.03.2014
    38. myszaasia 03.03.2014
    39. mariaekad 07.03.2014 (chłopiec)
    40. zanettt86 11.03.2014
    41. Volvic 12.03.2014
    42. ally 1381 20.03.2014
    43. GaggataB 22.03.2014
    44. Kami87 23.03.2014
    45. Gaja00 27.03.2014
    45. BrunetkaElegance 27.03.2014
    46. dziewczyna600 03.04.2014
    47. gienia83 07.04.2014
    48. nulla 08.04.2014
    49. Libra1610 16.04.2014
    50. agi_s 27.04.2014
    51. Anabella2013
    52. Kakai 23.05.2014
    53. e1403 27.05.2014
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Night a co zrobiłaś żeby mieć ta hemoglobinę wyższą ja mam niby pogranicze normy 11,8
    Muriah gratulację
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Dziewczyny trzymam kciuki za pierwszą piątkę! :*
    Za Wasze wizyty i wyniki.
    U mnie mało czasu ostatnio na neta :) Ale dobrze, dzieje się i nawet nie wiem, kiedy a już wrzesień się kończy, na liście wskakuję coraz wyżej. Strach się bać :)
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    Gratulacje Muriah, teraz musi być seria chłopaczków dla równowagi ;-)
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Uśku tak jadłam taką normalną po grecku z panierowanym filetem, ale może przez to że był przełożony warzywami taki delikatny się zrobił.

MK może jest coś na rzeczy z tym puchnięciem przed porodem, waga młodej super, teraz tylko czekać a szyjka może się zgładzić w kilka godzin, nigdy nic nie wiadomo

Night 500?? ja bym ponowiła badanie, bo może się źle podmyłaś czy coś, nie wiem jak to może być przed samym porodem może coś się zmienia w organizmie kobiety i te leukocyty wzrastają, tak sobie gdybam.
    Ja w pierwszej ciąży przed porodem jeszcze poszłam do restauracji na owoce morza, bo uwielbiam krewetki a po porodzie wiem że mogą uczulać dziecko, jadłam też pizzę, ale tym razem nie mam takich ciągotek, teraz nie wiem jak to jest skoro wszyscy mówią żę nie ma diety karmiącej matki.
    Ja nigdy nie jadałam junk foodów, z napojów gazowanych to czasem cola, słodyczy jem mało, raczej gotuję mało tłusto więc mogę jeść tak jak do tej pory, uważałam tylko na owoce, bo mi położne mówiły o tych pestkowych by uważać
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeSep 25th 2013
     permalink
    Kakai: Jas jeszcze sie rzuca po lozeczki, myzle zeby mu kupic normalne lozko z ikei ale boje sie ze wypadnie a bedzie spal sam w pokoju, macie moze Z tym problem?

Krasnal śpi w turystycznym, takim otwieranym z boku, także może sobie wytuptać, ale dziura jest na tyle mała, że nie wypadnie.

nana81: Bardzo utkwiło mi pytanie zadane szwagierce przxe doradcę laktacyjnego rozpoczynające rozmowę. Brzmiało: "co pani je?"

Doradczyni, która nas odwiedziła po porodzie Krasnalowym też się mnie zapytała. No to powiedziałam, zgodnie z prawdą, że wszystko. A ona "to dobrze" :D
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    hej dziewczyny z tego co wiem to barszczyk czerwony podczas karmienia wskazany na karmienie ale oczywiscie taki domowy gotowany na wywarze z warzyw a nie z torepki ponoć buraki wzmagają i poparawiają laktacje
    :)
    ja zamierzam sie go opić ile wlezie bo uwielbiam a co do uszków i reszty to sie okaże :)
    pozdro
    lece do pracy :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja stosowałam diete a młody i tak miał kolki.
    Wczoraj znowu doszedł mi kawałek czopa:bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No i buraki dobre na anemię :)

Bonim, a jak noc?
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    PPierwsza noc od paru tygodni bez ani jednej pobudki. Młoda na razie bardzo spokojna. Żadnych skurczy. Jak wstaje to mnie spina lekko. Pewnie jak pochodze to znowu poboli szyjka.
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    podczytuje Was po cichu , trzymam kciuki!
    night mi tez podobne leuko wyszly, a dwa dni pozniej juz nic....moze troche wydzieliny z pochwy sie dostalo podczas pobierania probki,powtorzylabym bad.
    super wyniki morfo!
    c do grzybow -teraz sezon,ale jestem ostrozna tylw sie slyszy o zatruciach i wole nie jesc, nic mi nie bedzie a nie darowalabym sobie gdyby sie cos wydarzylo...moze jestem cykor?:)
    MK dobre wiesci i dokladne usg jak widzzialas wloski :)
    Kiss- juz sie martwilam ze zniknelas, ale odpoczynek od netu jest fajny :)pogoda sloneczna, j netuje gdy karmię ;)
    muriah gratulacje synka :)
    narobilyscie mi smaku na barszczyk, ide kupic taki kartoniowy hortexu
    spokojnego dnia!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Właśnie mk zapomniałam zapytac. Jak zobaczylas włoski. Na usg 3d ? Super. Ja się ciągle zastanawiam czy mloda będzie miała włoski. Mam mega zgage ale to podobno mit
  4.  permalink
    zanettt86: Night a co zrobiłaś żeby mieć ta hemoglobinę wyższą ja mam niby pogranicze normy 11,8

Sama nie wiem.
    A nie biorę żadnych sumplementów z żelazem, nawet zwykłych witaminek już nie biorę od ponad miesiąca, a wyniki coraz lepsze :smile:
    Zdrowe kanapki i sok z żurawiny chyba działa :smile:

kachaw: Night 500?? ja bym ponowiła badanie, bo może się źle podmyłaś czy coś, nie wiem jak to może być przed samym porodem może coś się zmienia w organizmie kobiety i te leukocyty wzrastają, tak sobie gdybam.
    Dorit: night mi tez podobne leuko wyszly, a dwa dni pozniej juz nic....moze troche wydzieliny z pochwy sie dostalo podczas pobierania probki,powtorzylabym bad.

Tak mi się właśnie zdaje że jednak coś z pochwy mogło spłynąc, bo i teraz śluzu więcej i trochę plamień i tak sadzę, że może to być powód. Jutro mam iwzytę u ginki to pewnie da mi skierowanie na powtórkę.

A ja od wczoraj tyle skurczy miała, że juz myślalam że lada moment urodzę!
    Skurcze regularne były bo co 7 minut ale po 40min wszytsko przechodził więc nie było co jechać na IP.
    Nawet co dziwne jak się położyłam to mnie męczyły silne skurcze ale aż w krzyżu mnie bolało co do tej pory nigdy się nie zdarzyło! Ciekawe jak dziś dzionek będzie wyglądał.
    -- // //
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    MK ja też na ostatnim usg widziałam włoski małej. W szoku byłam, bo nigdy nie słyszałam żeby w USG widać było włosy ale teraz wiem, że to jednak możliwe:)
    -- ;
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    a ja w szpitalu. Prosto od gina wczoraj pojechałam. Skurcze, szyjka skrócona. Na tym rany etapie co w 1 ciąży. Każda ciążą inna. Ta...
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    Po mojej wczorajszej wizycie: zadnych nowosci - czekamy...
    Szyjka niby juz troche skrocona (heloł, w 40tygodniu to chyba nic nadzwyczajnego :P), ale bez szału, nic sie nie szykuje, a niedziela tuż tuż...
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Świetnie night :wink: Oby się rozkręcało powoli. Morfo masz cudną!
    W ostatnim badaniu przed urodzeniem Emilki też miałam podwyższone leukocyty, ale nie tyle raczej. Gin skomentował, że tak może być na końcówce :shocked: Nie wiem, czy może tak być hmmm...w każdym razie nie miałam żadnych dolegliwości z tym związanych, reszta parametrów była ok, nie puchłam.
    Kobiety, nie mogę oddychać :cry: W każdej pozycji mi niewygodnie :sad: Z Emilia miałam tak to od początku ciąży praktycznie, więc jest lepiej niby, ale wymiękam. Do tego M nie ma w domu od trzech tygodni praktycznie (ma tyle pracy, że się nie widujemy właściwie)...nie mam cierpliwości do dzieci, wszystko na mojej głowie i na wszystko mam zlewkę, bo nie mam siły, źle mi... Wybaczcie, musiałam się wygadać :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Hanny... przytulam i trzymam kciuki, żeby się wszystko szybko uspokoiło... :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Hanny: a ja w szpitalu. Prosto od gina wczoraj pojechałam. Skurcze, szyjka skrócona. Na tym rany etapie co w 1 ciąży. Każda ciążą inna. Ta...

Hanny trzymam za Ciebie kciuki :****
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    a ja się witam i myślę czy nie jechać na IP bo nie czuję małego.... wczoraj też prawie nic, a jak coś czułam to nie wiem czy to był on czy napinanie bo to nie były wyraźne ruchy... :( mam stresa dziewczyny i nie wiem co mam robić.
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Hanny będzie dobrze bo żadnej innej opcji nie ma:)
    trzymam mocno kciuki...:)
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Hanny ja też trzymam kciuki. Jednak warto wsłuchać się w swoje ciało.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 25.09.13 09:43</span>
    Asiunia jasne, że jedź na IP!
    -- ;
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    tylko boję się że będą chcieli zostawić mnie w szpitalu, bo blisko porodu a u nas tak robią że zostawiają na obserwacje jak się jedzie.... a ja tego nie chce
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Dzień dobry :smile:

Asiunia, jedź na IP, na pewno wszystko jest dobrze, ale jedź sprawdzić, co tam u Twojego leniuszka :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Asiunia, jak masz się denerwować, to rzeczywiście lepiej podskocz, ale pamiętaj, że bardzo często dzieciaczki się tak właśnie wyciszają przed porodem. Dziewczyny zawsze radzą zjeść coś słodkiego, poruszać brzuszkiem i wtedy obserwować.
    Nana, od tego jesteśmy, żeby Cię wysłuchać... Taka aura teraz chyba, że niewiele trzeba aby poczuć się przytłoczonym. Życzę poprawy samopoczucia :smile:
    --
  5.  permalink
    Hanny dobrze, że wczoraj miałąś tą wizytę.
    Poleżysz trochę w szpitalu, dadzą odpowiednie leki i przjedzie, musi przejść.
    Domyślam się jak musisz się fatalnie czuć tak więc mocno ściskam i trzymam kciuki za szybką poprawę!!

nana81: nie mam cierpliwości do dzieci, wszystko na mojej głowie i na wszystko mam zlewkę, bo nie mam siły, źle mi... Wybaczcie, musiałam się wygadać

Smiało Nana, ja tez ostatnimi czasy całe dnie sama siedzę tyle, że ja tylko z jednym Frankiem, ale stał się strasznie mamusiowaty i nic nie mogę zrobić. Co sobie usiadę to jest "mama chodź się bawić" a jak nie to jęczy.
    Jesteś w ciąży, dodatkowow na lekach masz prawo leżeć i mieć na wszytsko zlewkę.
    Nic się nie martw!

Asia
    położ się na plecach w yprostowanymi nogami, to njamniej przyjemna pozycja dla dzieci.
    Poruszaj brzuszek, tak na boki, jakbys łapała za pupkę. No i może troszkę słodyczy.
    Ten etap niestety jest dla mam bardzo stresujący u mnie też takie ciche godziny są.

Dziewczyny, ja znowu z głupim pytaniem.
    Czy ze śluzem na tym etapie mogą wychodzić jakies strzępki krwi?
    Bo czop to rcazej nie jest (a może?) tyle, że konsystencja bardziej kisielowata niż galaretowata więc nie wiem :confused:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Asinia, jak wszystko będzie w porządku to nie musisz się godzić na zostanie na obserwacji.

Nana, witaj w klubie. Ja siedzę w pracy i mam ochotę wyrzucić moje krzesło przez okno....
    -- ;
    •  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeSep 25th 2013 zmieniony
     permalink
    Witam się w skończonym 8 m-cu, został ostatni 9 m-c i za 5 tyg uściskam synka :cheer: wczoraj moja macica ćwiczyła, zaczęłam łykać oeparol.
    Night dobrze że macica ćwiczy takie regularne skurcze ponoć dobrze skracają szyjkę, więc trzymam kciuki aby w ciągu kilku najbliższych dni akcja się u ciebie rozwinęła.
    też trochę po to kibicuję dziewczynom na końcówce, bo chcę wejść do pierwszej 10 :tooth:
    Hanny trzymam kciuki za maluszka, dobrze że wykryte szybko te skurcze i szyjka będą działać, wiem że ci będzie trudniej, bo jest maluszek w domu, ale dacie radę.
    Elyanna trzymam za ciebie kciuki, aby się ruszyło, dziś szyjka tylko lekko skrócona, ale dwa dni porządnych skurczy i może zostać zgładzona całkowicie
    Alicjo co tam u Ciebie??
    Mk super że widziałaś włoski, mój gin ma tak kiepski sprzęt, że dobrze że dziecko widać, tzn on tam widzi wszystko co trzeba ja ciemne plamy :bigsmile:
    ale powiem wam że moja córka jak się urodziła to miała mnóstwo włosków i wyglądała jak czeski metal bo z przodu krótkie a z tyłu aż na plecy szły jej długie włosy, wszyscy mówili wytrą się, ale g-wno prawda nie wytarły się a jak miała niecały roczek już byłam z nią u fryzjera, bo mi się tak trzęsły ręce jak alkoholikowi na głodzie

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 25.09.13 10:01</span>
    Asiunia jak masz się martwić do pojedz na IP może zrobią ci ktg, a jak nie to przyjmą cię na oddział a jak będzie okey to jutro wypiszesz się na własne żądanie, mój gin zawsze tak mawia, że to nic nie szkodzi, nawet jakbyś miała już wrócić na porodówkę za dwa dni

Night to może być czop, przecież nie ma jednego czopu, u każdej może wyglądać i odchodzić inaczej, może od tych wczorajszych skurczy szyjka się zgładza i czop odchodzi, oj tyle symptomów, trzymam kciuki za już

Nana każdy ma prawo do gorszych dni a ty masz na głowie dwójkę dzieci, a jeszcze musisz się oszczędzać. Mój mąż pracuje do późna, ale przynajmniej rano coś pomoże, a jak twojego nie ma bo pracuje to masz dwa razy więcej obowiązków na głowie. Z tym brzuchem wysoko też tak miałam, pamiętasz jak pisałam, że nie mogę się schylić by podnieść coś z podłogi, teraz już jest lepiej, młody trochę poszedł w dół, może macica lekko opadła i jest mi lżej, ale nadal wiązanie butów to nie lada wyczyn

ja jeszcze wrzucę tylko na chwilkę zdjęcie mojej córki 16 minut po urodzeniu abyście jej kłaczki zobaczyły, sorki za OT, skasuję za niedługo
    zdjęcie skasowałam
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hanny tak mi sie wydawało że jesteś na oddziale :sad:
    trzymam kciuki by wyciszyli i skurcze i wypuscili Cie szybciutko do domu z lekami
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    kachaw, można prawie warkocze zaplatać:)
    -- ;
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Hanny, na pewno wszystko będzie dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    kachaw sliczna mała i serio długie włoski...

Mi połozna mówila, że jak nie czuje sie ruchów dziecka 12 godzin to jak najszybciej trzeba udac sie na IP...
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    teraz go "wytrząsłam" wymęczyłam troszkę to się poruszał i kilka razy kopnął....
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Kurczę, Hanny nie widziałam Twojego posta. Ja się tu użalam nad sobą..., ale przynajmniej w domu jestem i bardzo to doceniam wbrew pozorom.
    Ściskam Cię! Będzie dobrze jesteś pod opieką. Leż grzecznie. Mam nadzieję, że wyciszą i wypuszczą Was w miarę szybko. Moje ciąże też zaprzeczają tej teorii. Pocieszające jest to, że już niewiele zostało. Kuba da radę. Maluszkowi, którego nosisz, jesteś niezbędna. Ktoś niedawno u mnie pod wykresem napisał, że bycie rodzicem dzieci w podobnym wieku jest często sztuką wyboru między sprawami, którymi trzeba się zająć teraz i takimi, które mogą poczekać. Coś w tym jest. Trzymaj się!
    --
  6.  permalink
    kachaw: Night to może być czop, przecież nie ma jednego czopu,

No w sumie racja :smile:

Kacha no niezłe te włoski Ninka miała!
    A teraz też ma taką bujną czuprynę?
    -- // //
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.