Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeSep 26th 2013
     permalink
    us ostatnio nie potrafie sie ruszyc,a nie daj Boże jak chwile poleżę na plecach i chce wstac-jak paralityk,odbiera mi to władzę w nogach :confused:
    wczoraj zbierałam sie z łóżka dobre 10min a eN stał pod drzwiami i czekał aż mu otworzę :neutral:
    w nocy zmiana boków też graniczy z cudem,nie potrafię panować nad dolną częścią ciała-od pasa w dół :cry:
    sorki ale nie wychodzi mi cytowanie :devil:
    mam dokładnie te same objawy,to koszmar bólowy. ale mam dyskopatie krzyza,skolioze ,kyfoze i lordoze,cały kregosłup do dupy. boje sie ,ze te bóle spowodowane są od wylania jądra czyli przepuklina, bo ból taki że jak kichne to mi plecy rozrywa,jak dłuzej leże to nie moge na nogi stanąc. koszmar
    daj znac czy plastry pomogą jesli sie zdecydujesz
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    ASIUNIA RÓWNIEŻ OGROMNE GRATULACJE...:smile:
    Tym samym już na 38 miejscu jestem Boże :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    Dziewczyny, wypisuję się z wątku. Dzisiaj na usg okazało się, że dzidzia przestała się rozwijać kilka dni temu i serduszko już nie bije. :-(
    Gratuluję świeżo rozpakowanym mamom - miejcie dużo radości z macierzyństwa!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
    • CommentTimeSep 26th 2013 zmieniony
     permalink
    Agi_s - Strasznie mi przykro :cry:
    Życzę szybkiego powrotu na ten wątek - 3mam mocno kciuki

1. Alicjatrzyna 26.09.2013 (chłopiec)
    2. Elyanna 29. 09, 2013 (dziewczynka)
    3. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    4. Aguncia 04.10.2013 (dziewczynka)
    5. Mk28dni 07.10.2013 (dziewczynka)
    5. girlorboy 07.10.2013 (dziewczynka)

6. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    7. Bonim 13.10.2013 (dziewczynka)
    8. karobella 24.10.2013(dziewczynka)
    9. Mazepka 29.10.2013 (chłopiec)
    10. kachaw 30.10.2013 (chłopiec)
    11. gingerka_ 02.11.2013 (chlopiec)
    12. KAROLKA8444 04.11.2013 (chłopiec)
    13. Lena32 05.11.2013 (dziewczynka)
    14. The_Fragile 07.11.2013 (chłopiec)
    15. dona79 09.11.2013 ( dziewczynka)
    16. Stokosia87 10.11.2013 (dziewczynka)
    16. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    17. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    18. OneKiss 23.11.2013(dziewczynka)
    19. Luba 27.11.2013 (dziewczynka)
    20. biedronka28 05.12.2013 (chłopiec)
    21. Lopeziątko 06.12.2013 ( chłopiec)
    22. Emi_787 08.12.2013 (chłopiec)
    23. Hanny 10.12.2013 (chłopiec)
    24. uś 12.12.2013 (dziewczynka)
    24. nana81 12.12.2013 (chłopiec)
    25. Hecate26 14.12.2013(chłopcy)
    25. Koalka 14.12.1013 (dziewczynka)
    26. Madllen23 30.12.2013 (dziewczynka)
    27. subiektywna7 07.01.2014 (dziewczynka)
    28. _malgosia_ 27.01.2014 (dziewczynka)
    29. agi500wtn 29.01.2014 (dziewczynka)
    30. Annie_86 01.02.2014 (dziewczynka)
    31. cecylka25 02.02.2014
    32. Muriah 04.02.2014 (chłopiec)
    33. Poziomkauk 14.02.2014 (dziewczynka)
    34. Bananowiec 15.02.2014 (dziewczynka)
    35. Loren 16.02.2014
    36. karolajnas 02.03.2014
    37. myszaasia 03.03.2014
    38. mariaekad 07.03.2014 (chłopiec)
    39. zanettt86 11.03.2014
    40. Volvic 12.03.2014 (chłopiec)
    41. ally 1381 20.03.2014
    42. GaggataB 22.03.2014
    43. Kami87 23.03.2014
    44.helvetka 26.03.2014
    45. Gaja00 27.03.2014
    45. BrunetkaElegance 27.03.2014
    46. dziewczyna600 03.04.2014
    47. gienia83 07.04.2014
    48. nulla 08.04.2014
    49. Libra1610 16.04.2014
    50. Anabella2013
    51. Kakai 23.05.2014
    52. e1403 27.05.2014
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    agi tak mi przykro:cry:
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Agi, nawet nie chcę sobie wyobrażać jak się czujesz... Życzę Ci siły i wiary w to, że już niedługo zawitasz do tego wątku z powrotem
    --
  1.  permalink
    kacha, us no tego by jeszcze brakowalo, zebyscie Wy mnie wyprzedzilt!
    macek wiem wiem, ale ja to bym juz chciala!
    nana dziekuje kochana! i trzymam kciuki za Wasza wizyte!
    agi sciskam! przykro mi!
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Współczuję tych bóli.
    Mnie też zaczęły dręczyć. Gdy chodzę bolą mnie biodra.. po lewej i prawej stronie, dolna część pleców i jakby pośladki. Nie jest to jakiś przeszywający ból, ale dokuczliwy. Niedługo pewnie będzie jeszcze gorzej :(

Agi Strasznie mi przykro. Współczuję straty.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Agi przykro mi bardzo
    Nana powodzenia na wizycie
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    agi bardzo bardzo Ci współczuję...wiem doskonale co czujesz, w maju tego roku straciłam kruszynkę...ALE MIEJ nadzieję, zobacz mnie się udało i po dwóch cyklach rośnie zdrowo Dominik!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Gratulacje dla Asiuni i Night !!!

Agi bądź silna
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Agi tulę cię wirtualnie.mam jednak nadzieje ze będzie nam dane jeszcze spotkac sie na tym wątku przed moim rozpakowaniem.trzymaj sie kochana dzielnie!

Mk28dni: Uś, mi pomogły bardzo. Korzystałam na poziomie 25 tygodnia, miałam założone przez fizjoterapeutkę na wysokości łopatek i dzięki temu nie miałam żadnych objawów cieśni nadgarstka która teraz od paru dni nie daje mi spać
    a co sie stało że przestałaś stosować?sa jakies przeciwwskazania?i na jak długo wystarcza taki plaster?

bonim: daj znac czy plastry pomogą jesli sie zdecydujesz
    obawiam sie ze możesz zdążyć sie rozpakować :tongue:
    to zalezy,jeśli to drogi biznes to będę misiala zacisnać zeby do 10-tego października
    bonim: wylania jądra czyli przepuklina, bo ból taki że jak kichne to mi plecy rozrywa,jak dłuzej leże to nie moge na nogi stanąc. koszmar
    boszzzzz masakra :sad: mój szwagier pół roku temu przeszedł operacje kręgosłupa,miał usuwaną przepukline.dziś jest jeszcze gorzej niz przed operacją.strasznie ci współczuję,u mnie problem tylko przy tak dużym obciążeniu jak teraz

Volvic: Mnie też zaczęły dręczyć. Gdy chodzę bolą mnie biodra.. po lewej i prawej stronie, dolna część pleców i jakby pośladki. Nie jest to jakiś przeszywający ból, ale dokuczliwy. Niedługo pewnie będzie jeszcze gorzej :(
    no u mnie tez zaczęło sie niewinnie.aż sie rozkręciło kilka tygodni temu.myslałam ze to ucisk na nerw kulszowy bo ból idzie do prawego pośladka.ale z dnia na dzień staje się nie do ogarnięcia.już w momencie odebrania władzy w nogach mam ochote umrzeć :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Uś, oprócz plastrów miałam masowany kręgosłup. Kiedy pojawiło się zagrożenie przedwczesnym porodem musiałam z tego zrezygnować. Po pierwsze wylądowałam w szpitalu a po drugie nie wolno wtedy masować kręgosłupa.
    Ja miałam plastry w cenie masażu - 50 zł / 45 min.

Treść doklejona: 26.09.13 15:58
    Wiecie co? Mam wrażenie że skurcze które mnie tak szarpały od kilku tygodni się zmniejszają... Po prostu nie wierzę. Ja jeszcze przekroczę termin :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Agi, z całego serca ślę wyrazy współczucia i życzę jak najszybszego powrotu na ten wątek.
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Gratulacje dla Asiuni i Night !!!:clap::clap::cheer::clap::clap:

Agi z całego serca ślę wyrazy współczucia. :sad:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Mk28dni: Ja miałam plastry w cenie masażu - 50 zł / 45 min.
    juz dzwoniłam do znajomej fizjo
    plastry 30zł za naklejenie.mówiła że od kilku dni do dwóch tygodni sie trzymają
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mk tez zaczynam o tym myśleć. Ale jak chodze to jednak mnie ciągnie i kluje.
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Mk28dni: Mam wrażenie że skurcze które mnie tak szarpały od kilku tygodni się zmniejszają... Po prostu nie wierzę. Ja jeszcze przekroczę termin
    to jest właśnie ta ironia :tongue: ze jak nie trzeba to sa a potem cisza :tongue:
    --
  2.  permalink
    uś: to jest właśnie ta ironia ze jak nie trzeba to sa a potem cisza

O to, to, ja od 25 tyg modlilam sie, zeby dotrwac tylko do 35, jak dotrwalam do 35 to walczylam o kazdy tydzien. Urodzilam 6 dni przed terminem z OM :) po odstawieniu luteiny kompletnie nic sie nie dzialo :P a jak wzielo to wzielo z zaskoczenia i szybko poszlo :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Agi ja dwa razy ppronilam. W końcu się udało.
    Kuleczko ja w ciąży z synem tak miałam.
    Teraz pewnie będzie powtórka z rozrywki. Ale gdyby nie luteina w 32 tyg to mogło być inaczej.
    Dzis planuje :heartbounce: po długiej przerwie. Zobaczymy czy coś mnie ruszy. Czy jednak jest czas:devil:
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    agi_s: Dziękuje Wam z całego serca. nie zamierzamy się poddawać i mama nadzieję za naprawdę niedługo do Was wrócić.
    a my mocno będziemy zaciskac kciuki!Nie daj sie czarnym myślom,musisz myślec pozytywnie!Powodzenia
    --
    •  
      CommentAuthoragigi
     permalink
    Dziękuje Wam z całego serca. nie zamierzamy się poddawać i mama nadzieję za naprawdę niedługo do Was wrócić.
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    Gratulacje dla Asiuni i Night !!!

Agi, wyrazy współczucia. Trzymam mocno kciuki żeby szybko sie udało i wszystko było ksiązkowo już do końca.

Dziewczyny ja dzis po wizycie. Moja kochana mała kluseczka waży już ponad 1300g, rozwija sie prawidłowo, szyjka trzyma, rozwarcia brak, jedyny mankament to znów jakieś małe ustrojstwo sie do mnie przyplątało ale na szczeście to początek i dostałam clotrimazolum. Mogę dalej pracować acz kolwiek chyba jeszcze pociągne do połowy października i sobie daruje bo u mnie w pracy widzę że zaczyna sie coraz bardziej grypowo robić, a siedzimy wszyscy na kupie w jednym pomieszczeniu z magazyynu zawiewa a w dodatku zamiast coraz mniej to przybywa mi obowiązków ( sama robie całą administrację i wszystko c sie tego tyczy obrabiam ja)
    wiec cel do połowy października pracuje a potem sie bycze :devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Dziewczyny, czy was na końcówce też dopadają obrzęki?
    Wyglądam strasznie. Małe oczy, wielki nos, palce jak serdelki, rośnie mi waga. Mierzę ciśnienie, jest ok. Zaczyna mnie to martwić. Lekarka to widziała, kazał mi tylko regularnie mierzyć ciśnienie.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Mk, normalne, bo się woda zbiera. Haha, przypomniałam sobie jak wyglądałam w przeddzień porodu - jak wielki ziemniak :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Też tak rosła ci waga?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    W 9 miesiącu, gdzie powinna zwolnić albo stać w miejscu u mnie rosła tak jak wcześniej. Ale miałam paluchy jak serdelki (teraz też, głównie po nocy), nos jak kartofelek, stopy jak Yeti ;))) Ważne, żeby Ci ciśnienie nie skakało za wysoko.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    agi_s: nie zamierzamy się poddawać i mama nadzieję za naprawdę niedługo do Was wrócić.

I tak trzymajcie :thumbup: Ściskam. Niestety też mam stratę za sobą, ale od tamtego czasu również drugie dziecię w drodze. Życzę Ci wielu sił i wiary :hugging:

My po wizycie. Pessar trzyma :bigsmile: Mały ma się dobrze. Waży 1648g, więc chyba ok :wink: Oczywiście ma sporą główkę ale taka uroda naszych dzieci :wink: Wspominałam o moim braku tchu. Doktor od razu stwierdził, że mam prawo się tak czuć, bo brzuszek wysoko. Dostałam jednak skierowanie na ekg, bo skoro przy fenoterolu sa takie objawy, to warto sprawdzić :shocked: Zdziwiłam się. Jak widać gin lubi dmuchać na zimne. Poza tym na kolejną wizytę zrobić morfologię, hbs i elektrolity.
    Poprosiłam też o zaświadczenie pomocne w uzyskaniu indywidualnego toku studiów. W końcu się zdecydowałam (dzięki Kiss :winkkiss:)Dostałam kwit ze szczegółowymi wyjaśnieniami i mam ogromną nadzieję, że uda się wszystko załatwić tak, bym nie musiała jeździć na uczelnię. Zwłaszcza, że zostało mi naprawdę kilka przedmiotów do zaliczenia. Chciałabym skończyc w termnie, czyli tuż przed porodem. Ginek od razu stwierdził, że w moim przypadku dojazdy i siedzenie na zajęciach są absolutnie niemożliwe...czyli potwierdził to, co czułam od dawna.
    Poza tym rozmawialiśmy o porodzie i procedurach przy ZZO. W naszym szpitalu dostaje się je nieodpłatnie, kiedy sa ok 2-3cm rozwarcia. Konsultacja anestezjologiczna odbywa się bezpośrednio przed podaniem (nie wiem, jak to jest możliwe, ale ok), trzeba mieć aktualne badanie krwi i układu krzepnięcia. Gin śmiał się ze mnie, bo mówiłam, że rozważam to czysto teoretycznie raczej. Dowiedziałam się, że nie mam się nastawiać na długi poród :cool: Podobno mam się spodziewać wszystkiego zaraz po zdjęciu krażka :devil::bigsmile: Dobra, dobra...a potem będę się kulać i denerwować. Nie chcę się przywiązywać do tego typu wróżb :devil:
    Jestem szczęśliwa :heartsabove: U Mimusia wszystko oki no i trzymamy się w kupie :wink:

Treść doklejona: 26.09.13 20:13
    Bonim, czytam, że masz plany :crush:
    Miłego wieczoru :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nana81: Waży 1648g, więc chyba ok
    łooooooooooooo jaka waga extra!to już te nasze malce takie ciezkie są?OMG! :bigsmile:
    nana81: dostaje się je nieodpłatnie, kiedy sa ok 2-3cm rozwarcia. Konsultacja anestezjologiczna odbywa się bezpośrednio przed podaniem
    u mnie jest identyko
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Mi w szpitalu przed podanie Salbutamolu (to jak Fenetrol) dwukrotnie robiono ekg. Przed podaniem i po podaniu. Ja akurat nie odczułam żadnych skutków ubocznych tego leku ale wiem że jestem w mniejszości.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nana81: Dowiedziałam się, że nie mam się nastawiać na długi poród :cool: Podobno mam się spodziewać wszystkiego zaraz po zdjęciu krażka :devil::bigsmile: Dobra, dobra.

Nana, no może pójść błyskawicznie - patrz na Night :))) Zawsze mnie rozbraja przykład mojej przyjaciółki z trójką dzieci, która każdy kolejny poród miała szybszy i łatwiejszy. Ostatni - jej zdaniem to był "oddech i wypchnięcie dziecka" ;)))
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    The_Fragile: każdy kolejny poród miała szybszy i łatwiejszy.
    to też nie reguła.moja siostra (drobna i niska-158cm) pierwszego syna rodziła wiele godzin-4250g,drugiego szybciutko z ZZO (przy partych pisała mi jeszcze sms-y)-4200g a trzeci to był najgorszy i najdłuższy poród-3600g...
    chyba to zależy od szczęścia,choć też mi sie wydawało ze kazdy kolejny powinien byc lżejszy

Treść doklejona: 26.09.13 20:34
    Mk28dni: Mi w szpitalu przed podanie Salbutamolu (to jak Fenetrol) dwukrotnie robiono ekg
    kurcze wiele sie zmieniło.ja w tym samym szpitalu (Reymonta) nie miałam ekg przed salbutamolem.fakt ze moze czasu nie bylo bo przywiezli mnie karetką ze skurczami i był to środek nocy...ale wogóle potem nie wykonano badania
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Wiesz, wokół mnie ogólnie dosyć mocno skakali ze względu na moją przeszłość ginekologiczną. Każdy tam znał moją historię dzięki mojej doktor prowadzącej, myślę że to miało ogromny wpływ na podejście do mnie. Choć zmienić się od czasu Bąkowej afery też się dużo zmieniło, każda leżąca tam któryś raz tak twierdzi.
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Mk, nie udzielam się tu za często, ale podczytuję Was ;)
    Jak niepokoją Cię obrzęki, a ciśnienie masz w normie, to dla świętego spokoju możesz zbadać sobie jeszcze mocz, czy białko się nie pojawia ;)
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Mk28dni: od czasu Bąkowej afery też się dużo zmieniło,
    o ja tam leżałam sporą przaed Bakową aferą.7 lat temu dokładnie o tej porze okupowałam szpitalne łoże
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Masz rację. Zrobię sobie badania.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Agi współczuję CI bardzo:sad:

co do ciśnienia itd., dowiedziałam się, że kumpela jest w szpitalu od 3 tygodni, 4 miesiące temu urodziła synka, kilka dni przed donoszeniem pojawiło jej się ogromnie cisnienie nawet 180, do tego białko w moczu, cala spuchnięt ajak balon, objawy zatrucia jak nic.. no ale że w naszym mieście nie mogę rodzic się wcześniaki, muszą w poznaniu, to jej prowadzący powiedział, żeby poczekać jeszcze kilka dni, żeby donosiła, tak więc zrobiła to donosiła, poszła na oddział jak ja zobaczyła lekarka, wreszcie jakaś kumata, młoda, od razu ja na cc wzięła, nie mogli jej póxniej wybudzić, dziecko zdrowe, prowadzący komentarz do męża: że jedna noga była na tamtym świecie. Dzis jak pisałam zmaga się z choroba, nadciśnienie, trzasnięte nerki do tego...

pisze Wam abyście były czujne
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Kakai, ja przez to też przechodziłam, więc jak widzę, że któraś pisze o obrzękach, to zapala mi się czerwone światełko.
    Te obrzęki mogą być też normą, rzecz jasna, ale przezorny zawsze ubezpieczony ;)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    magda_a: Kakai, ja przez to też przechodziłam, więc jak widzę, że któraś pisze o obrzękach, to zapala mi się czerwone światełko.Te obrzęki mogą być też normą, rzecz jasna, ale przezorny zawsze ubezpieczony ;)

pamiętaj o mnie gdybym czasem pod koniec ciąży zapomniała czy cos takiego, goń mnie wtedy!, w ogóle po porodzie bylam straszliwie opuchnięta przez 2 tygodnie, az czułam, że woda mh chlupie w stopach jak chodze, ale to był koszmarny upał i pewnie to utrudniało, schodzenie wody
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Kakai: pamiętaj o mnie gdybym czasem pod koniec ciąży zapomniała czy cos takiego, goń mnie wtedy!

Masz to, jak w banku :D
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    uś: chyba to zależy od szczęścia,choć też mi sie wydawało ze kazdy kolejny powinien byc lżejszy

Uś, raczej od pecha ;) Ogólnie każdy kolejny poród jest łatwiejszy, bo droga jest już "przebyta", mięśnie pracują inaczej, szyjka też swoje przeszła. Ale zależy od wielu czynników - jeżeli są przy porodzie komplikacje to wiadomo, łatwiej nie będzie. Natomiast przy porodach bez komplikacji - owszem, każdy kolejny jest lżejszy. Opieram się w sumie tylko na słowach mojej gin + położnej + przyjaciółek wielodzietnych. I wierzę w to, że tak jak i u moich "wieloródek" tak i u mnie będzie lżej ;) A co tam, ponastawiać się mogę ;)

Co do obrzęków i ciśnienia - dlatego warto mieć w domu ciśnieniomierz i dzień w dzień w III trym chociażby mierzyć. Chwila moment, kilka minut, a człowiek spokojniejszy.
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Ale mnie nastraszyłyście! A ja te badania mogę zrobić dopiero w sobotę. Skoro ciśnienie jest ok to mam nadzieję że to nic super pilnego.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    The_Fragile: Nana, no może pójść błyskawicznie - patrz na Night :))) Zawsze mnie rozbraja przykład mojej przyjaciółki z trójką dzieci, która każdy kolejny poród miała szybszy i łatwiejszy. Ostatni - jej zdaniem to był "oddech i wypchnięcie dziecka" ;)))

Życzyłabym sobie takiego :wink: Moje oba po ok 2 godziny. Syn 3660, córka 3000, trudniej było za drugim razem, ale rodziliśmy bez nacięcia :cool: Oba porody były ok.
    No właśnie nie chcę się nastawiać, choć ciężko. W razie w muszę się nastawić na wojnę, a jak będzie tak będzie.

Mk28dni: Mi w szpitalu przed podanie Salbutamolu (to jak Fenetrol) dwukrotnie robiono ekg. Przed podaniem i po podaniu. Ja akurat nie odczułam żadnych skutków ubocznych tego leku ale wiem że jestem w mniejszości.

Mnie nie robili ekg nawet w szpitalu ani przy fenoterolu w ciąży z Pawłem ani przy nitrendypinie (choć ona takich objawów nie daje raczej). Jeśli mam sprawdzić to ok, sprawdzę - dla spokojności :bigsmile:

uś: łooooooooooooo jaka waga extra!to już te nasze malce takie ciezkie są?OMG! :bigsmile:

Uś, też się zdziwiłam. Duży ten nasz chłopiec. Jak szukałam w siatkach centylowych to wychodzi raczej środek normy, więc tak jak na połówkowym.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Zgadzam sie z Fragi

Ja cala poprzednia ciaze musialam mierzyc cisnienie po 6x dzienni, przez to ze na wizytach mialam po 150, w wyniku emocji, jednak ginka mi nie odupszczala bo bala sie o to wiec mawet holtery cisnieniowe kazala zklaladav na 24h boje sie ze w tej ciazy bedzie to samo, bo jak ja mam sie nie emocjonowac wizyta?
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
    • CommentTimeSep 27th 2013
     permalink
    Jeju, nikogo jeszcze nie ma?
    Wstawać śpiochy, piękny dzień się szykuje :bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    A ja już dawno nie śpię byłam na pobraniu krwi na antyciała "D" bo mamy z mężem inną grupę jeśli chodzi o czynnik Rh :)
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeSep 27th 2013 zmieniony
     permalink
    Ja jestem już od 3 godzin, ale nikt nic nie pisze :DDDD

Nie wiem jak w reszcie kraju, ale w Warszawie piękne słońce - idealny dzień na rodzenie - która reflektuje?
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    Moja waga tez ciagle rosnie stale (ale od poczatku ciazy poki co nie przytylam wiecej niz 12 kg) choc te kilka przed terminem powinna juz raczej stac w miejscu... Ale zadnych obrzekow nie mam i nie mialam, zadnej roznicy przed ciaza i teraz.
    Za 3 godziny ide na ktg, eh... kolejny dzien czekania, a tu sie nic nie zmienia! Tylko mala troszke mniej ruchliwa. Mam nadzieje, ze naprawde czeka, zeby urodzic sie dokladnie w terminie, w niedziele, w imieniny tatusia :flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Dzień dobry :smile::smile::smile: Za oknem słonko, na drzewach liście zmieniają kolor, to będzie piękny dzień !!! Wszystkim Wam tego życzę.
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
    • CommentTimeSep 27th 2013 zmieniony
     permalink
    \
    karolajnas: Dzień dobry :smile::smile::smile: Za oknem słonko, na drzewach liście zmieniają kolor, to będzie piękny dzień !!! Wszystkim Wam tego życzę.

przede wszystkim, żeby to był EFEKTYWNY DZIEŃ! :shades:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.