Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorSzpilka27
    • CommentTimeOct 1st 2013
     permalink
    Asiunia gratki i zdrówka dla Was!
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Szpilka, mój gin mi powiedział, że witaminy to od 2 trymestru a do konca pierwszego to tylko kwas foliowy :)
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    Gratulacje dla Asi! :) Zapraszamy jakąś październikową panią z listy, nowy tydzień to i jakiś poród by się w końcu przydał :)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeOct 1st 2013 zmieniony
     permalink
    Nie wiem czy to aktualna lista, no i Szpilka Ciebie też nie wiem z jaką datą dopisać?

1. Alicjatrzyna 26.09.2013 (chłopiec)
    2. Elyanna 29. 09, 2013 (dziewczynka)
    3. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    4. Mk28dni 07.10.2013 (dziewczynka)
    4. girlorboy 07.10.2013 (dziewczynka)
    5. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)

6. Bonim 13.10.2013 (dziewczynka)
    7. karobella 24.10.2013(dziewczynka)
    8. Mazepka 29.10.2013 (chłopiec)
    9. kachaw 30.10.2013 (chłopiec)
    10. gingerka_ 02.11.2013 (chlopiec)
    11. KAROLKA8444 04.11.2013 (chłopiec)
    12. Lena32 05.11.2013 (dziewczynka)
    13. The_Fragile 07.11.2013 (chłopiec)
    14. dona79 09.11.2013 ( dziewczynka)
    15. Stokosia87 10.11.2013 (dziewczynka)
    15. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    16. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    17. OneKiss 23.11.2013(dziewczynka)
    18. Luba 27.11.2013 (dziewczynka)
    19. biedronka28 05.12.2013 (chłopiec)
    20. Lopeziątko 06.12.2013 ( chłopiec)
    21. Emi_787 08.12.2013 (chłopiec)
    22. Hanny 10.12.2013 (chłopiec)
    23. uś 12.12.2013 (dziewczynka)
    23. nana81 12.12.2013 (chłopiec)
    24. Hecate26 14.12.2013(chłopcy)
    24. Koalka 14.12.1013 (dziewczynka)
    25. Madllen23 30.12.2013 (dziewczynka)
    26. subiektywna7 07.01.2014 (dziewczynka)
    27. _malgosia_ 27.01.2014 (dziewczynka)
    28. agi500wtn 29.01.2014 (dziewczynka)
    29. Annie_86 01.02.2014 (dziewczynka)
    30. cecylka25 02.02.2014 (chłopiec)
    31. Muriah 04.02.2014 (chłopiec)
    32. Poziomkauk 14.02.2014 (dziewczynka)
    33. Bananowiec 15.02.2014 (dziewczynka)
    34. Loren 16.02.2014
    35. karolajnas 02.03.2014
    36. myszaasia 03.03.2014
    37. mariaekad 07.03.2014 (chłopiec)
    38. zanettt86 11.03.2014
    39. Volvic 12.03.2014 (chłopiec)
    40. ally 1381 20.03.2014
    41. GaggataB 22.03.2014
    42. Kami87 23.03.2014
    43.helvetka 26.03.2014
    44. Gaja00 27.03.2014
    44. BrunetkaElegance 27.03.2014
    45. puelka 31.03.2014
    46. dziewczyna600 03.04.2014
    47. gienia83 07.04.2014
    48. nulla 08.04.2014
    49. Libra1610 16.04.2014
    50. Anabella2013
    51. Kakai 23.05.2014
    52. Ewa1406 27.05.2014
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Do roboty drogie Panie :smile::smile::smile:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Hanny, czy mogłabyś zamienić nick e1403 (ostatni na liście) na mój obecny Ewa1406?
    Z góry dzięki :D
    Libra - w poprzedniej ciąży dokładnie tak samo brałam witaminy i kwas foliowy. Teraz też póki co kwas foliowy tylko.
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    Ah dziewczyny czytam was regularnie, ale kompletnie nie mialam czasu napissc bo od czwartku sie rozpakowywalismy. Wreszcie na swoim :))) lozeczko czeka na malutka wszystko wreszcid moglam poukladsc a nie ... zyc na kartonach..
    Codziennie sie modle zeby sie cos rozkrecilo ale jak narazie to tylko byly dwa falszywe alarmy..
    Asiunia gratuluje :* I zazdroszcze!
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    U mnie zrobiło się 5 cm rozwarcia :) skurcze takie sobie. Waga małej 3500. Dostałam plasterek,zobaczymy co dalej.jedno jest pewne,sama stad juz nie wyjdę.glowka jest w kanale. Kachaw, ja tak się czułam jak mała się wkrecala w kanał.
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    Mk28dni: U mnie zrobiło się 5 cm rozwarcia :) skurcze takie sobie. Waga małej 3500. Dostałam plasterek,zobaczymy co dalej.jedno jest pewne,sama stad juz nie wyjdę

cudownie! Mk! I oto nadejszla ta chwila! :)
    --
    •  
      CommentAuthorpuelka
     permalink
    Dzięki Hanny za wpisanie na listę :bigsmile:
    -- [
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Trzymamy kciuki za szybki i sprawny poród :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    girlorboy: bo od czwartku sie rozpakowywalismy.

Haha, przeczytałam, że już się rozpakowałaś i chciałam gratulować :D

Mk - noooo, pięć centymetrów to nie w kij dmuchał - powodzenia!!!!!!

Treść doklejona: 01.10.13 12:50
    Kachaw, ja miałam takie samo uczucie jak mały już był w kanale (Krasnal), teraz mam takie samo, a czuję, że mały niziutko :)
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Mk, super wieści, na pewno już niebawem utulisz swoje Maleństwo :smile::smile::smile:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Frag, ciężko. Dziadek był i pojechał, bo coś w pracy wypadło, poza tym obiadu nie ugotuje. M od rana do nocy pracuje. Teściowa przy dzieciach szwagierki. Straszak wrócił że szkoły, pomoże przy małej. Barów mlecznych w głuchychgluchym lesie nie mają, a szkoda. Nie mam koncepcji, co z obiadem. Dobrze by było, by mała zjadła. Paweł dostal jedzonko w szkole. Może coś wymyślimy. Leze i nie zamierzam się ruszać z wyra na krok.

Treść doklejona: 01.10.13 13:00
    Pięknie Mk :) Powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Nana, to leż na ile sytuacja pozwoli, żebyś po prostu się nie przemęczyła. Ja jestem wyrodna matka, bo wysłałam męza do Ikei (on jedynie mięcha nie zrobi) i kupił te mrożone kuleczki mięsne - stwierdziłam, że nie umrzemy jak kilka dni to pojemy ;)))) Cholibka, nas właśnie takie bary ratują teraz, nie chcę już mamy mojej obciążać - przez dwa tygodnie damy radę.
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Mk powodzenia i czekamy na dobre wieść.
    Asiula synek śliczny widziałam foto i te włoski boski :)
    Interesuje mnie czy rodziłaś na Raszei??Jeśli tak zadowolona byłaś z opieki podczas i po porodzie??
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    The_Fragile: Ja jestem wyrodna matka, bo wysłałam męza do Ikei (on jedynie mięcha nie zrobi) i kupił te mrożone kuleczki mięsne - stwierdziłam, że nie umrzemy jak kilka dni to pojemy ;)))) Cholibka, nas właśnie takie bary ratują teraz

Barów całkiem serio zazdroszczę.
    Co tam. Liczy się pomysł. Kiedyś pisałam o zapasach jedzeniowych, które zamierzam zrobić. Myślałam głównie o czasie po porodzie, ale przezornie zrobiłam jeden obiad w 3 porcjach jakby co i mam w zamrażarce. Chyba nadszedł czas. Tylko jakieś ziemniaki lub ryż musimy skołować :wink:

Mam do Was pytanie w zupełnie innej kwestii. Na fotelikowym nie ma odzewu, więc tu zapytam. Czy któraś z Was używała foteliki maxi cosi 0-13? Planuję zakupić i dotąd miałam mylne wrażenie, że to będzie proste :devil:
    Czy ten fotelik jest przystosowany do przewozu noworodka? Czytam opinie i zaczynam wątpić :confused: To dla mnie ważne, bo męczyliśmy się z fotelikiem starego typu przy dwójce starszych dzieci. Teraz chciałabym coś, z czego będziemy zadowoleni w użytkowaniu od pierwszych dni. Myślałam że to będzie łatwe zadanie, po wyborze romera dla starszej:cry: Już wtedy myślałam o maxi cosi dla najmłodszego, choć chyba jeszcze w ciąży nie byłam :wink: Może któraś ma romera 0-13? Widziałam go na żywo i też mi się podobał. Oba modele pasują mi do wózka. Jakie foteliki macie lub planujecie kupić? Może coś mi się rozjaśni.
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Asiu gratuluje :clap:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nana81: Czy ten fotelik jest przystosowany do przewozu noworodka?

Nana, my mamy ten fotelik - Krasnala w nim przewoziliśmy ze szpitala, dało radę (jeszcze był w miśkowym kombinezonie, więc dziwnie się zapinało pasy). Mały ten fotelik uwielbiał...
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Libra no mi mój dał sam witamin całe opakowanie i kazał brać a o kwasie foliowym poczytałam i już wiem że zrozumiał moje pytanie bo go nie można przedawkować więc mimo że był w tych witaminach co mi dał to mogę łykać dodatkowo jak już mam na stanie go.

Hanny ja jeszcze sama nie wiem więc spokojnie poczekajmy i wpiszemy jak serduszko będzie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Ja miałam dla córki ten maxi cosi i nie narzekałam. Sprawdził się doskonale. Ja akurat wybierałam biorąc pod uwagę tylko jeden czynnik: wynik w niezależnych testach zderzeniowych. I foteliki maxi cosi mają dobre wyniki.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Aaa, bo w Maxi Cosi jest taka nakładka dla noworodków - ona podnosi trochę malucha, że jest prawie na leżąco, a nie na siedząco.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Nana, my teraz kupilismy maxi cosi cabrio fix i do tego bazę, żeby nie walczyć z pasem w aucie. Fotelik ma daszek i dokupilismy jeszcze spiworek. Ale nie wypowiem się czy warto go kupić, bo jeszcze go nie używałam :) Ale najwazniejsze, ze był w pieknej czerwieni i w testach też nie najgorzej wypada i ma wkładkę na noworodka i daszek :) i baza od niego pasuje później do fotelika na większe dziecko, a sam fotelik pasuje do wybranego przez nas wózka.
    Asiula ogromne gratulacje! ale fajny poród,taki szybki mi się wydał :) ja też chcę taki :D
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mk no dajesz czadu :crazy::swingin: super. A jak bolowo to znosisz?
    Co to za zastrzyk? I plasterek?
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Mk, powodzenia!
    Nana, my mieliśmy kupić Maxi-Cosi, ale po rozeznaniu tematu zmieniliśmy decyzję i nabyliśmy Cybex Aton 3 (z netu wyszło taniej niż w sklepie poprzednia wersja), pasuje do wózków na adapterach Maxi-Cosi, ma lepsze wyniki w testach, dodatkowo ta trójka właśnie poza daszkiem i dodatkową ochroną boczną ma regulację zagłówka, więc nawet noworodek nie powinien w nim "utonąć". Asiula też ma ten fotelik, więc mogłaby powiedzieć jak się sprawuje w użytkowaniu.
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Ooo musze zapamietać ten fotelik, bo rzeczywiscie w testach nieco lepiej wyglada.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Śledziłam oferty oraz opinie na ceneo i powiem Wam, że tak jak byłam przekonana (właśnie ze względu na oceny w testach, no i cenę w sumie też), tak zwatpiłam. Uzytkownicy piszą np., że wąski, mały i na krótko starcza (Frag, Twój Krasnal zdaje się z tych większych, jak oceniasz, do jakiego wieku używaliście?). Poza tym najgorsze. Mianowicie to, że nie wiadomo, jak ułożyc w nim noworodka :confused: Ta wiadomość mnie poraziła. Nie chcę powtórki z rozrywki.
    Napiszcie mi jeszcze proszę, czy woziłyście od pierwszych dni i jaki dokładnie model miałyście, bo jest ich masa.
    --
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    Nana my kupiliśmy romera, wygląda bardzo dobrze i łatwy w "zamontowaniu" w samochodzie. Poza tym dobrze wypada w testach i pasuje nam do stelaża wózka Emmaljunga. No, ale teraz tak sobie moge teoretyzować bo Mały jeszcze w brzuszku.:bigsmile:
    -- [/url]
    • CommentAuthora_net_a
     permalink
    Nana, my mamy Maxi Cosi Cabrio Fix z bazą Easy Base 2 (bo nie mamy isofixa w samochodzie). Nie mam wprawdzie porównania z innymi fotelikami, ale ten uważam za wygodny. Nie wiem, jaki jest problem z ułożeniem noworodka - jest wkładka, która podnosi bobasa do góry, i otula mu główkę żeby się nie gibała na boki.

Baza do fotelika to najlepiej wydane pieniądze z całej wyprawki. Jak sobie pomyślę, że miałabym go pasami przypinać... brrrr... mąż raz zamontował bazę i teraz wsadzenie do niej fotelika odbywa się na "klik" i trwa literalnie sekundę. Baza ma dwa zielono/czerwone znaczniki - przy nodze wspierającej w podłogę i przy samym mechanizmie wpinania fotelika. Jak oba okienka są zielone, to wiesz że jest ok i możesz jechać. Fotelik wpięty w bazę w ogóle nie kolebie się na boki, co przy foteliku wpiętym na pasy niestety miało miejsce (mierzyliśmy różne marki).

Na ile starczy to nie wiem. Hania jest wielka (już pod 10 kg podchodzi), ale jeszcze ma dużo miejsca, zanim jej zacznie czacha wystawać górą, a dopiero wtedy mam plan zmienić fotelik. Reasumując - jesteśmy bardzo zadowoleni z fotelika, a już fotelik z bazą to miodzio po prostu.
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    nana81: Czy któraś z Was używała foteliki maxi cosi 0-13? Planuję zakupić i dotąd miałam mylne wrażenie, że to będzie proste :devil:
    nana81: Mianowicie to, że nie wiadomo, jak ułożyc w nim noworodka :confused:

Ja je miałam i woziłam w nim moje dziewczyny jak ważyły 2 kg i dało się je ułożyć :) Tam jest dodatkowa wkładka dla noworodka (z takim wałeczkiem nad główką), która pozwala wozić mniejsze dzieci i się nie zapadają w fotelik. Póki małe były bardzo małe dokładałam jeszcze zwinięte pieluszki po bokach, ale wiesz, takich maluchów nie spodziewasz się, co? :) Mi się go bardzo dobrze używało, laski długo się do niego mieściły (na roczek korygowany zmieniliśmy na większe, ale to głównie dlatego, że już nie cierpiały jeżdżenia tyłem).
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Gingerka, czekam zatem na Twoją opinię :wink: Rodzisz wcześniej, a my chcemy kupić pewnie na początku listopada :wink:
    Mogę tylko napisać że mamy romera plus king dla córki i jest naprawdę ok. Gdyby ten mniejszy był przynajmniej taki jak nasz większy, to powinnaś być zadowolona :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Nana, my mielismy Maxi Cosi Cabrio Fix, on ma te wkladke dla noworodkow, wiec noworodzio bez problemu moze sie wygodnie ulozyc, jak dla mnie super. Krasnal byl wyjatkowo dlugi i chudziutki, wiec nie osiagnal 13 kg (zreszta nadal mu sie to nie udalo), jak zaczal wystawac mu lepek to zmienilismy na Recaro, chyba okolo 11 miesiaca.

Kurcze, nie wiem, czy czegos nie pomieszalam - czy Cabrio Fix nie jest do 9 kg?
    --
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    Nana, ja właśnie czytałam i nasłuchałam się od znajomych bardzo dobrych opinii o Romerach każdego typu i dla większych dzieci i dla maluszków. Na pewno jak już Maciek wyjdzie z brzuszka to podzielę się opinia :wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    The_Fragile: Kurcze, nie wiem, czy czegos nie pomieszalam - czy Cabrio Fix nie jest do 9 kg?

Do 13. Sprawdzałam właśnie. Dzięki dziewczyny.
    Muszę jeszcze pooglądać i przemyśleć. Mam ok miesiąca. W listopadzie chciałbym już mieć te większe zakupy z głowy.

Treść doklejona: 01.10.13 14:40
    gingerka_: Na pewno jak już Maciek wyjdzie z brzuszka to podzielę się opinia :wink:

Czekamy na Maćka zatem :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    My też maxi-cosi cabrio fix i byliśmy zadowoleni:) Kuba jak wychodził ze szpitala miał 2790 i nie utonął. Jeździł w nim do ok roczku. Co prawda później nie był już adowolony, bo wiadomo pozycja półleżąca, no ale z kolei najbezpieczniejsza, więc chciałam żeby jak najdłużej. Tak jak dziewczyny piszą, ma wkładkę, więc żadnego problemu dla noworodka nie ma. My mieliśmy na tej bazie isofix...mieliśmy....w sumie mamy, bo teraz drugi pojeździ;P
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    A skoro o fotelikach mowa (doświadczenia takiego jak Wy nie mam bo 7 lat temu to woziłam w fotelikach coneco,nie znałam maxi cosi) to chciałam zapytac jak rozwiazać sprawę z poduszką powietrzną?
    jest u kierowcy i pasażera.mam dwójkę dzieci na podstawkach tych takich ostatnich plus będzie mała w najmniejszym foteliku.nie mam za bardzo jak ich pozapinać.mój eN mógłby jeździć z tyłu z chłopcami a mała z przodu ale ta poduszka....więc chyba nie wolno(?) z tyłu trójki nie posadzę bo pas na środkowym siedzeniu mam tylko biodrowy :confused: no i kurde nie wiem jak to rozwiązać.przede wszystkim czy można wozic dziecko na podstawce czyli przodem do kierunku jazdy przy poduszce powietrznej
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Uś - poduszkę można wyłączyć. Jak montujesz fotelik ten niemowlęcy tam, gdzie poducha to musisz wyłączyć, bo to zagraża zdrowiu/życiu dziecka.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Dzięki dziewczyny za info w sprawie tego wwiercania się młodego, zobaczę w czwartek jak się ma, ale to takie głupie uczucie.
    Jeszcze mam pytanie czy takie wchodzenie w kanał na ile przed porodem może mieć miejsce?, czy to trudno powiedzieć
    Mk widzisz czułam że się coś rozkręci 5 cm to już fajny wynik
    pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Dziewczyny, a powiedzcie czy to prawda, że w szpitalu przed/po porodzie trzeba podać pediatrę dziecka? Mój mąż nie chodzi do lekarzy, ja się przeprowadziłam niedawno i miałam zamiar znaleźć po porodzie, ale może już powinnam? Czy może to być gabinet prywatny czy musi być państwowy oficjalnie, a ew. na własną rękę prywatnie?
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    The_Fragile: Jak montujesz fotelik ten niemowlęcy tam, gdzie poducha to musisz wyłączyć, bo to zagraża zdrowiu/życiu dziecka.
    a jak zamontuje tam starszaka nie w foteliku tylko na podstawce?przodem do kierunku jazdy?czy to tez jest niebezpieczne?
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    The_Fragile: Uś - poduszkę można wyłączyć

To akurat ponoć zależy od marki samochodu. U nas w Hondzie Accord nie można...no albo mój eM niekumaty;P

_K_i_n_g_a_: czy to prawda, że w szpitalu przed/po porodzie trzeba podać pediatrę dziecka

Tak, trzeba podać i adres przychodni. Oni wysyłają tam kartę szczepień, ale jakiś miesiąc temu pediatra Kuby mi mówiła, że teraz czasami dają w szpitalach kartę szczepień razem z wypisem dziecka (czyt. książeczką zdrowia), więc to chyba od szpitala zależy. Ja musiałam podać półtora roku temu.

Ależ mi się teraz ta ciąża wlecze...nawet siedzenie na forum nie przyspiesza:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    kachaw: mam pytanie czy takie wchodzenie w kanał na ile przed porodem może mieć miejsce?, czy to trudno powiedzieć

Pewnie może być różnie. Kolejne dziecko nie musi się wstawić w kanał w czasie ciązy, może to zrobić w trakcie porodu. Paweł tak brzydko mnie traktował w 31tc.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hanny: To akurat ponoć zależy od marki samochodu. U nas w Hondzie Accord nie można...no albo mój eM niekumaty;P
    mam VW Vento,szwagier mówił że sie nie da.musze do jakiegos chamenika podjechac chyba
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    kachaw: czy takie wchodzenie w kanał na ile przed porodem może mieć miejsce?, czy to trudno powiedzieć

Trudno powiedzieć - Krasnal się wstawił na bardzo długo przed porodem, a Skrzat jakoś teraz dopiero...

_K_i_n_g_a_: czy to prawda, że w szpitalu przed/po porodzie trzeba podać pediatrę dziecka?

My nie podawaliśmy, kartę szczepień dostaliśmy do łapy.

uś: a jak zamontuje tam starszaka nie w foteliku tylko na podstawce?przodem do kierunku jazdy?czy to tez jest niebezpieczne?

A tego nie wiem, dziewczyny chyba na wątku o fotelikach kiedyś pisały, że jak dziecko jest przodem do kierunku jazdy i wybuchnie poduszka to może zmiażdżyć dziecku nogi...

Hanny: U nas w Hondzie Accord nie można...no albo mój eM niekumaty;P

Hmm, mechanik nasz mówił, że się da w każdym samochodzie, tylko sami tego nie zrobimy. Ja mam Forda i sama na stówę nie wyłączę, a on wyłączył.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Nana, Frag dzięki za info :bigsmile:
    Jak wczoraj jak dzwoniłam do przychodni aby przenieść szczepienia córki to chciałam od razu zapisać syna i mi powiedziała, że dopiero po porodzie i tak położna przychodzi więc można potem na wizycie podać lekarza.
    A jeśli chodzi o jazdę dziecka z przodu to ja się boję córkę wozić, mam niby opcję wyłączenia poduszki powietrznej, wystarczy przekręcić, ale bałabym się czy na pewno gdyby doszło do czegoś to byłaby wyłączona. Z drugiej strony bałabym się żę gdybyśmy gdzieś dalej jechali a mąż wtedy jechałby z przodu, to po pewnym czasie mogłabym zapomnieć że była wyłączona i tp.
    Więc u mnie córka jeździ z tyłu syn też tak będzie jeździł tyłem do kierunku jazdy (córka jeździ przodem)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    kachaw: A jeśli chodzi o jazdę dziecka z przodu to ja się boję córkę wozić, mam niby opcję wyłączenia poduszki powietrznej,
    masz zupelnie inna sytuacje Kasiu.ja jestem postawiona przed trudnym wyborem.albo zapiąć któreś dziecko samym pasem biodrowym (co nie daje wogóle bezpieczenstwa) albo wylaczyc poduszke i wozic któregos starszego z przodu.jakbys stanęła przed takim wyborem to bankowo miałabyć problem:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    5 cm fajnie brzmi ale ja czuję że będę tak sobie z tym rozwarciem biegać :)
    Napięcia są rzadziej nie są bolesne. Ogólnie jak na 5 cm to na siedząco czy leząco jest bez problemu. jak chodzę to ciągnie w dół i kłuje. Obok mnie leży dziewczyna z takim rozwarciem od tygodnia. Jutra ma 2-gą prowokację.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Mk czy ja coś przegapiłam?! :bigsmile: Te 5 cm rozwarcia to Twoje? :bigsmile: Aż mi serducho przyspieszyło!
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Uś ale Twoi chłopcy są dwa lata starsi od mojej córki, to już inna sprawa, są wyżsi i ja widuję starsze dzieci jak jeżdżą z przodu, zwłaszcza że takie foteliki mogą być już za małe dal takich dzieci więc im tylko taka nakładka pozostaje.
    Uśku a pomieścicie się w piątkę w samochodzie?? bo ja mam małe autko renault clio i nie wiem jak by to było :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    kachaw: Uśku a pomieścicie się w piątkę w samochodzie?? bo ja mam małe autko renault clio i nie wiem jak by to było
    ta spokojnie,mam VW Vento a to dość spore auto :wink: sedan
    już sama nie wiem co z tym zrobić,temat wraca do mnie jak bumerang i nikt nic poradzić nie potrafi :sad:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.