Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeOct 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    Gienia, współczuję wymiotów i mdłości. Na samo wspomnienie mam dreszcze :devil: Nie robisz czasem glukozy na czczo tylko? Krzywą robi się później :confused:
    Z zestawem badań wr, hiv, toxo, CMV robiłam z glukozą na czczo...

Wracając do mdłości właśnie. Fragile, męczy Cie jeszcze? U mnie chyba też wracają :devil: Nie w dawnym natężeniu brrrrr, ale myślałam, że dziś zalicze bieg do WC :shocked:

Mk, dzielna babo! Trzymaj się! Czekamy na październikową dziewczynkę :bigsmile:
    Elyanna, idziesz do szpitala, ale to nie oznacza od razu oxy. Nie musisz wyrazić na nią zgody. Jeśli wszystko będzie ok, możesz czekać na naturalny rozwój wydarzeń, tyle że pod kontrolą. Bądź dzielna.
    Alicja :hugging:

My meldujemy się po upuszczeniu krwi i ekg :tongue: Zapis książkowy :bigsmile:
    Jak się ruszam łapia mnie skurcze, wczorajsze leżenie plackiem dał efekty. Dziś trochę mobilniej, ale też grzecznie. Przyszła moja przesyłka :wink: Udało mi się kupić na al bluzkę z happymum za 30zł z przesyłem :bigsmile: Jestem zadowolona :bigsmile: Mam sukienkę tej firmy i jak tylko się w nią ubiorę sypia się komplementy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeOct 2nd 2013
     permalink
    Gieniu a nie miałaś cukrzycy lub podejrzenia w pierwszej ciąży, bo wtedy lekarze zlecają szybciej takie badanie i częściej??

Ja jonsona też nie lubię, ani chusteczek ani kosmetyków, kupiłam huggisy natural care też sugerując się blogiem sroki, ja w domu też myłam samą wodą do miseczki i wacikiem, lub jak była duża awaria to od razu od kran, ale wiadomo chusteczki się przydają na wyjścia, do szpitala itp.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    To nie wiedziałam że uczulaja. W razie w my zuzyjemy. 8 paczek :devil:
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Ps Loren ja już w 12tc nie mogłam nic ukryć, wszystkie brzuszki ciążowe są urocze i te malusie, które wyglądają jakby właścicielki były po sporym śniadanku :bigsmile: i te wielgachne ja się nie mogłam doczekać kiedy mój wyskoczy i stanie się taki typowo ciążowy, jestem z niego dumna, wrzucaj brzuchal na wątek z fotkami
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Wracając do jonssona (czy jak to się tam pisze :devil:). Położne uświadamiały kobiety w szpitalu, żeby absolutnie nie kupować tych kosmetyków. Właśnie ze względu na uczulenia które po nich często występują. Dziwne to było, bo wszystkie panie pracujące na oddziale nosiły fartuchy z logo tej firmy :devil::wink: Chyba dlatego tak ostrzegały, bo można by się zasugerować. Poza tym cały oddział był obklejony reklamami.
    Oglądałam wczoraj osławioną porodówkę :devil::wink: Szczerze nie rozumiem jej sławy. Dla mnie nic sie tam nie działo. Zaskakujące było to, że przychodziła babka do porodu bez akcji, kładziono ją do łóżka, z którego już nie wstawała a na deser pojawiał się pan doktor po to, by przebić pęcherz :shocked: Dla mnie straszne... Medykalizacja od A-Z bez żadnego powodu :shocked: Czytałam troche o procedurach porodowych działających w USA, ale co innego czytać, a co innego zobaczyć na własne oczy :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    jeżeli chodzi o johnsona (czy jak to tam :D), to moja córka od urodzenia uzywa kosmetyków tej firmy i nigdy nie miała uczulenia. Ale na szkole rodzenia tez słyszałam, że niby uczula. Guzik prawda. Wszystko zależy od dziecka.
    Teraz przerzucilismy sie na ziaję.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gienia, z tymi czopkami to ginka mi proponowała, ale się nie zdecydowałam ze względu na skutki uboczne...

Hanny: Jak tak pawiujesz to może faktycznie na dziewczynkę;P

Haha, a pamiętasz, że ja też tak myślałam? ;)))

nana81: racając do mdłości właśnie. Fragile, męczy Cie jeszcze?

Niestety tak :( Ginka mówiła, że mogą być mdłości od lutki, ale lutkę odstawiłam i nadal są. Miałam tylko kilkutygodniową przerwę w II trym (pod koniec), a teraz znowu wróciło. No cóż, przejdzie po porodzie ;)))
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    The_Fragile: Niestety tak :( Ginka mówiła, że mogą być mdłości od lutki, ale lutkę odstawiłam i nadal są. Miałam tylko kilkutygodniową przerwę w II trym (pod koniec), a teraz znowu wróciło. No cóż, przejdzie po porodzie ;)))
    --

Dzięki za pocieszenie... :devil::cool: U mnie bez lutki i też się pojawiają. Incydentalnie, ale jednak :confused: Myślę, że młody uciska żołądek i dlatego mdli, nie mówiąc o tym, że zjeść normalnie nie można. Po porodzie raczej przejść powinno :wink: Jak dziś pamiętam, jak przestało mnie nareszcie dusić po wyjściu Emilki...od razu w jednej chwili - boskie uczucie:bigsmile: Miałam z nią z kolei okropne duszności. Zawsze coś musi przypominać człowiekowi, że to stan odmienny :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    The_Fragile: a pamiętasz, że ja też tak myślałam? ;)))

oj tam, oj tam, wyjątek potwierdza regułę;P Swoją drogą mnie głowa bolała i też ktoś pisał, że to na dziewczynkę i wyszły mi plamy na twarzy (czyt. zbrzydłam na dziewczynkę;) i co i jaja jak berety widziałam;P
    A ja pamiętam jak po porodzie mogłam się w końcu bez trudu załatwić (i to mimo cc), a jeszcze w ciąży bałam się, że tak mi zostanie. I teraz znowu "ciężko idzie", ale to jeszcze "tylko" dwa miesiące;) Potem warsztat zamykamy:devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nana81: Zawsze coś musi przypominać człowiekowi, że to stan odmienny :cool:

Haha, no tak, a jak słyszę, że ciąża to nie choroba to mam ochotę udusić i powiedzieć "taaaa? A kiedy się rzyga non-stop przez 9 miesięcy?" :DDD A masz rację z tym uciskiem - mój brzuchol taki wielki, że mały na pewno na cośtam uciska i stąd te mdłości. Ostatnio poleciałam do łazienki jak mnie kopnął - pewnie w żołądek właśnie...
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Nana ja oglądam na tlc, pokazywali też szpital w Leeds, czyli Anglia i tam było właśnie nastawienie na naturalne porody, pamiętam jak jedna położna chciała za wszelką cenę uniknąć CC i właśnie pomagała rodzącej i się udało, podoba mi się że tak wspierają rodzącą, motywują ją, gdy ja rodziłam czułam się osamotniona, gdyby nie obecność męża chyba bym zwariowała, ale gdy ja rodziłam było mega oblężenie rodzących i do mnie zaglądano tylko wtedy gdy mąż zawołał, żę coś się dzieje bo bardziej żonę boli i wtedy rzeczywiście rozwarcie ostępowało.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dziewczyny, jak już tu jesteście...to...który namiot fajnieszy? Bo chcę Kubolowi kupić (lubi kupę walić w ukryciu:devil:) i tak się zastanawiam własnie i zbieram opinię ten czy ten ?
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    The_Fragile: jak słyszę, że ciąża to nie choroba to mam ochotę udusić i powiedzieć "taaaa?

...przez I trym. wiele razy próbowałam życ wg tej złotej myśli...nie dało się. Dołowało mnie to okropnie. Inne mogły niemal konno jeździć a ja bałam sie każdego kroku. Plamienie, szpital...teraz kurczy i biorę cały zestaw leków... Jak ktoś tak mówi i przyjmuje to całkiem serio przykładając jako miarę do każdej przyszłej mamy, to myślę, że jednocześnie powinien Bogu dziękować, że nie doświadczył ciąży z przebojami.
    --
  1.  permalink
    hej dziewczyny! dzisiaj miałam badanie usg, z małą wszystko w porządku, 570g żywej wagi :) za 2 tygodnie robię krzywą glukozy i zobaczymy co wyjdzie, troszkę się boję bo mój tata ma cukrzycę insulinową. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki! :*
    -- [/url]
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Kachaw mój brzuszek juz sie pokazal zanim dowiedzialam sie ze jestem w ciąży,w 12 tyg juz nie dalo sie ukryć i ja sie bardzo z tego ciesze bo z corka dopiero w 6 miesiącu cos sie pokazalo.ale te komentarze czasami rozbrajają...
    Fragile odnośnie tego cukru to mi gin powiedział ze żeby tyle cukru bylo w moczu to musialabym mieć straszna cukrzyce.zobaczymy jak mi wyjdzie test na glukozę.troszke sie boje bo ja cukroholiczka;)a do tego i watraba i trzustka trochę szwankuja...:neutral:
    a powiedzcie mi jak mam glukozę 75 to ile razy będę kluta???
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Gienia ją używałam czopkow Torekan i to było wybawienie szczególnie jak już nie moglam wytrzymac a mdłości miałam do 26-28 tyg. ...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hanny, nie wiem jak Kubolek, ale Krasnal dostałby fisia na punkcie tego drugiego - pewnie siedziałby cały czas na zewnątrz i zwierzątka pokazywał :DDDD Fajny ten drugi :)

nana81: to myślę, że jednocześnie powinien Bogu dziękować, że nie doświadczył ciąży z przebojami.

Dokładnie tak

Loren: Fragile odnośnie tego cukru to mi gin powiedział ze żeby tyle cukru bylo w moczu to musialabym mieć straszna cukrzyce.

Jezu, Loren, nie strasz... Mam dwa dni do wizyty, mam nadzieję, że to nic złego :(((
    --
  2.  permalink
    Loren ja też mam test obiążeniowy z glukozą 75 i mam mieć 3 pobrania: na czczo, po 1h i po 2h
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    kachaw: Nana ja oglądam na tlc, pokazywali też szpital w Leeds, czyli Anglia i tam było właśnie nastawienie na naturalne porody, pamiętam jak jedna położna chciała za wszelką cenę uniknąć CC i właśnie pomagała rodzącej i się udało, podoba mi się że tak wspierają rodzącą, motywują ją, gdy ja rodziłam czułam się osamotniona, gdyby nie obecność męża chyba bym zwariowała, ale gdy ja rodziłam było mega oblężenie rodzących i do mnie zaglądano tylko wtedy gdy mąż zawołał, żę coś się dzieje bo bardziej żonę boli i wtedy rzeczywiście rozwarcie ostępowało.

O, takie coś to chętnie bym obejrzała.
    W sprawie samotności u nas chyba jest podobnie. Chyba - bo nie doświadczyłam, choć marzyłam o chwili spokoju dla siebie. Zaskoczyło mnie też w porodówce to, że się nic właściwie nie działo :shocked: U mnie poród to istny tajfun za każdym razem. Kojarzy mi się z trudem, walką o własne maleństwo walką z własną słabością....a tam leży kobita w łóżku i tyle:shocked: Nie ma żadnego wpływu na to co sie dzieje, nie robi nic... Dziwne odczucia miałam oglądając to. Nie znam skurczy co 15 czy co 10min i szczerze mam nadzieję, że nie poznam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Przychodzi do mnie moja pani doktor, mówi idziemy się badać. Chce mi zrobić masaż szyjki. Robi wielkie oczy. Ale jak to... gdzie te 5 cm? Ja tu nie widzę żadnych 5 cm?
    Moja mina - bezcenna.
    Może pora wymyślić coś jak suwmiarka do mierzenia rozwarcia?
    Aaaaa, wrrrrrrrr !!!! mówiłam że przyjdzie pora na wkur.... ? :)
    Opcje są dwie. Jutro po usg wracam do domu do dnia terminu - bez sensu, i ten stres czy to już.
    Opcja druga - zostaję. Robimy audiotele? Co byście wybrały? :)
    --
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    A co zobaczyła jak nie 5 cm? Ja bym poszła do domu:P
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mk szok. Skleilas się? I jak tu wierzyć lekarzom? :angry:
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    bonim: Skleilas się?

:crazy::crazy::crazy:
    Mk, czuje Twój zawód. Naturalnie zawsze bezpieczniej, jeśli nic się nie dzieje.
    --
  3.  permalink
    bonim: I jak tu wierzyć lekarzom?

Mnie miesiac przed porodem lekarz zawyrokowal 4 cm rozwarcia i nie chcial puscic do domu. Pozniej okazalo sie, ze to tylko 1,5cm..... i tez niepotrzebny stres i lezenie w szpitalu.
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Mk normalnie uśmiałam się choć wiem że ci nie do śmiechu ale ręce opadają...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Mk porażka, ja bym się wypisała zaraz sama na żądanie, w kulki se leca cyz jak:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Ojaaaaa, MK, bez sensu, co oni wyprawiają ... ???? Chyba też wyszłabym na własne żądanie natychmiast.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Mk to kto cię przedtem badał krasnoludkowy lekarz?? z mikro paluszkami, no też by mnie szlag trafiał, ale nie doradzę Ci co zrobić, a daleko mieszkasz od Opola?? abyś mogła szybko wrócić gdyby akcja się rozkręciła ??
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    A mnie kompletnie nie dziwi sytuacja w opolskim szpitalu
    w bliźniaczej ciąży jak u nich leżałam to w 31tc podobno miałam rozwarcie na 2 palce.wypisując sie na własne żądanie w 33tc pojechałam prosto do gina prywatnie w swoim miescie i sie okazało że z dwóch palców zrobił sie opuszek....:confused:
    trafiając na porodówke u mnie,w 35+5 nadal był opuszek....
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    czerwinka: a mdłości miałam do 26-28 tyg. .

litosci hehe :)
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Dziewczynki, pamiętajcie, że szyjka, a w zasadzie jej rozwarcie może się zmniejszyć... Przynajmniej tak mi położna w Bizielu mówiła, także mogło się coś tam "cofnąć"...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    gienia83: litosci hehe :)
    to ja sie zlituje :wink: mnie męczyły do skończenia 16tc :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja mialam z igorem rozwarcie np 0,5cm na drugi dzien juz nie mialam (pod wplywem stresu prawdopodobnie sie zrobilo)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Monia502: także mogło się coś tam "cofnąć"...
    pewnie jakby leżała plackiem oszczędzając sie jak kilka dziewczyn tutaj to tak-mogło sie cofnąć.ale chyba nie przy intensywnym pobudzaniu akcji...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    uś: mnie męczyły do skończenia 16tc

ja juz chyba musze sie po prostu przyzwyczaic do nich, ratunkiem dla mnie jest guma mietowa;/ bez niej ani rusz;/ koszmar;/ herbata z imbirem nie pomaga
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    dlatego wlasnie nie ufam lekarzom, 10 lekarzy = 10 roznych opinii, no bez przesady ale to chyba nie jest kwestia uznania tylko konkretna sytuacja: jest albo nie ma!!! Szlag czlowieka trafia...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    gienia83: ratunkiem dla mnie jest guma mietowa;/
    tez sie tym ratowałam
    u mnie na dziewczynkę :wink: ale to jedyny dziewczynkowy objaw :cool: podobno wyglądam bardzo ładnie i powinnam całe życie w ciąży chodzić :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Monia, no ale 5 cm to naprawdę dużo, nie znikło by tak hop siup.
    Nie wiem, raczej zostanę. Wracać do domu na 5 dni i zastanawiać się czy ten skurcz i to kłucie to już TO, chyba bez sensu. Tym bardziej że coś się jednak dzieje, plamię jeszcze trochę po tym czopie, skurcze nieregularne ale są.
    Badał mnie ordynator, mądra głowa.... Zobaczymy co tam jutro usg pokaże.
    Ale powiem wam, jestem w szoku ile jest tu oksytocynowych dziewczyn, dostają dawki po 2 razy i dupa....
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    uś: u mnie na dziewczynkę

amen ;) u mnie tez wbrew pozorom haha
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Mk28dni: Badał mnie ordynator, mądra głowa
    kto tam teraz szefuje?
    gienia83: u mnie tez wbrew pozorom haha
    :cool: tak,matka wie najlepiej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    uś: podobno wyglądam bardzo ładnie i powinnam całe życie w ciąży chodzić :devil:

moja cera w ciazy jest jak po photoshopie, az boje sie wrocic do normalnosci :) nic nie spuchłam, zero obrzekow, z tylu jak stoje to nie widac, ze jestem w ciazy, tylko brzuszek mam, wiec pod tym wzgledem ciaza jest super dla mnie :)

Mk28dni: le 5 cm to naprawdę dużo, nie znikło by tak hop siup.

tez mysle, ze moze 1,5 cm sie ewentualnie cofnac, ale 5 cm to nie chce mi sie wierzyc... banda konowałów!
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Elyanna: banda konowałów!
    sie podpisuje
    Elyanna: az boje sie wrocic do normalnosci
    no hahahaha ja tez
    idealnie może nie jest ale jest dobrze` :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    *Vsti* Ja nie miałam cukrzycy tylko byłam przy granicy;) Dlatego nic nie miałam robione.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    5 cm to 5 palców? Może jakiś krasnal badał. Bo faktycznie aż tyle by się skleilo..
    Mk sama nie wiem co bym zrobiła. A ginka zrobiła masaż szyjki? Mnie po takim masazu z opuszka zrobiło się mega rozwarcie
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    bonim: 5 cm to 5 palców?
    właśnie nie wiem czy to to samo...
    --
    •  
      CommentAuthorMadllen23
     permalink
    uś to jakby sprawdzali przy 8-10 cm? wsadzali obie ręce? chyba nie.. ale też się zastanawiam jak to liczą
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Madllen, aż mnie ciarki przeszły :) nie wiem jak oni to mierzą. Głupki, dupki, patafiany. Od razu mi lepiej :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    1 palec to z dwa cm chyba
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Taaak 1 palec to 2cm...ja się dopiero na porodówce zorientowałam, jak mi powoedzieli, że mam rozwarcie ma 5 palcy czyli pełne :)
    Najgorzej było jak myślałam, że 2 palce (praktycznie całą pierwszą fazę miałam na takim rozwarciu) to 2 cm i że jeszcze do 10 to całe życie tam spędzę ;)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    sardynka85: Taaak 1 palec to 2cm..
    haaaaaaaaaaaaaaaaahahhaha to tym bardziej zabawne :tongue:
    dr Łabiak mi wpierał ze to 4cm?no dwa palce wg niego :tongue: dureń....
    Mk28dni: Głupki, dupki, patafiany. Od razu mi lepiej :)
    ulżyj se,doskonale to rozumiem :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.