Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Nie robisz czasem glukozy na czczo tylko? Krzywą robi się później
Nie w dawnym natężeniu brrrrr, ale myślałam, że dziś zalicze bieg do WC 

Zapis książkowy
Udało mi się kupić na al bluzkę z happymum za 30zł z przesyłem
Jestem zadowolona
Mam sukienkę tej firmy i jak tylko się w nią ubiorę sypia się komplementy 

i te wielgachne ja się nie mogłam doczekać kiedy mój wyskoczy i stanie się taki typowo ciążowy, jestem z niego dumna, wrzucaj brzuchal na wątek z fotkami
). Położne uświadamiały kobiety w szpitalu, żeby absolutnie nie kupować tych kosmetyków. Właśnie ze względu na uczulenia które po nich często występują. Dziwne to było, bo wszystkie panie pracujące na oddziale nosiły fartuchy z logo tej firmy 
Chyba dlatego tak ostrzegały, bo można by się zasugerować. Poza tym cały oddział był obklejony reklamami. 
Szczerze nie rozumiem jej sławy. Dla mnie nic sie tam nie działo. Zaskakujące było to, że przychodziła babka do porodu bez akcji, kładziono ją do łóżka, z którego już nie wstawała a na deser pojawiał się pan doktor po to, by przebić pęcherz
Dla mnie straszne... Medykalizacja od A-Z bez żadnego powodu
Czytałam troche o procedurach porodowych działających w USA, ale co innego czytać, a co innego zobaczyć na własne oczy 

Jak tak pawiujesz to może faktycznie na dziewczynkę;P
racając do mdłości właśnie. Fragile, męczy Cie jeszcze?
Niestety tak :( Ginka mówiła, że mogą być mdłości od lutki, ale lutkę odstawiłam i nadal są. Miałam tylko kilkutygodniową przerwę w II trym (pod koniec), a teraz znowu wróciło. No cóż, przejdzie po porodzie ;)))
--

U mnie bez lutki i też się pojawiają. Incydentalnie, ale jednak
Myślę, że młody uciska żołądek i dlatego mdli, nie mówiąc o tym, że zjeść normalnie nie można. Po porodzie raczej przejść powinno
Jak dziś pamiętam, jak przestało mnie nareszcie dusić po wyjściu Emilki...od razu w jednej chwili - boskie uczucie
Miałam z nią z kolei okropne duszności. Zawsze coś musi przypominać człowiekowi, że to stan odmienny 

a pamiętasz, że ja też tak myślałam? ;)))
Zawsze coś musi przypominać człowiekowi, że to stan odmienny
jak słyszę, że ciąża to nie choroba to mam ochotę udusić i powiedzieć "taaaa?

[/url]
to myślę, że jednocześnie powinien Bogu dziękować, że nie doświadczył ciąży z przebojami.
Fragile odnośnie tego cukru to mi gin powiedział ze żeby tyle cukru bylo w moczu to musialabym mieć straszna cukrzyce.
[/url]Nana ja oglądam na tlc, pokazywali też szpital w Leeds, czyli Anglia i tam było właśnie nastawienie na naturalne porody, pamiętam jak jedna położna chciała za wszelką cenę uniknąć CC i właśnie pomagała rodzącej i się udało, podoba mi się że tak wspierają rodzącą, motywują ją, gdy ja rodziłam czułam się osamotniona, gdyby nie obecność męża chyba bym zwariowała, ale gdy ja rodziłam było mega oblężenie rodzących i do mnie zaglądano tylko wtedy gdy mąż zawołał, żę coś się dzieje bo bardziej żonę boli i wtedy rzeczywiście rozwarcie ostępowało.
U mnie poród to istny tajfun za każdym razem. Kojarzy mi się z trudem, walką o własne maleństwo walką z własną słabością....a tam leży kobita w łóżku i tyle
Nie ma żadnego wpływu na to co sie dzieje, nie robi nic... Dziwne odczucia miałam oglądając to. Nie znam skurczy co 15 czy co 10min i szczerze mam nadzieję, że nie poznam 

Skleilas się?

a mdłości miałam do 26-28 tyg. .

mnie męczyły do skończenia 16tc

u mnie na dziewczynkę

podobno wyglądam bardzo ładnie i powinnam całe życie w ciąży chodzić
le 5 cm to naprawdę dużo, nie znikło by tak hop siup.