Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMk28dni
    • CommentTimeOct 4th 2013
     permalink
    Bubuś, u mnie przed ciążą było podejrzenie cieśni w prawej ręce, bardzo możliwe - dużo komputera i jazda samochodem. Jak miałam masaże przeszło. Teraz mam to na dwóch rękach i bardzo boli. No nic, nie ma co rozwlekać tematu. Musze wytrzymać i tyle...

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 04.10.13 20:26</span>
    Hecate - sławka herbatka z pokrzywy.
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    Hecate ja mialam ostatnio kostki tak wielkie ze wygladalam jakbym nogi zlamala plus stopy do tego jak shrek. Przestalam jesc sol I po pary dniach a dokladnie dwa dni temu ujrzalam kostki a stopy sa opuchniete alr minimalnie. I teraz uciekam od soli
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    Melduję się po wizycie, szyjka długość 1 cm, rozwarcie prawie na 2cm, miękka. Filipek ok, waga około 2400 czyli taki sobie średniaczek, nie będzie taki duży jak straszy brat ;) Przepływy ok, ułożenie główkowe. Jak teraz dostanę skurczy to szyjka, jak to doktorek określił, nie jest już żadną barierą i szybko urodzę. No ale ja się jeszcze na porodówkę nie wybieram ;)
    A i mam rygor leżenie do 13.10. włącznie a później mogę robić co chcę :lol: Jeszcze 9 dni, jeszcze 9 dni ;)
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
    • CommentTimeOct 4th 2013 zmieniony
     permalink
    No to soli mowię stanowcze nie!!! A pokrzywe zacznę pić mam nadzieje że pomoże bo ja tez kostki i stopy Szreka mam :(
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Frag to ten przepis:
    -wzmacniający napoj z czosnku
    Rozgniesc 12 dużych zabkow czosnku,zalac sokiem z dwóch cytryn,dodaj 2 szklanki przegotowanej cieplej wody(ale nie goracej). Trzymaj pod przykryciem przez dobe. Po dobie dodac 2 lyzki miodu. Przecedzci i zlac do butelki(mesle,ze najlepiej ciemnej) i zakrecic. Pic raano i wieczorem po lyzce. Mogą pic tez dzieci od 2 lat.
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Macek, tylko do skończonego 36 tygodnia kazał Ci leżeć? W sumie jego żona mówiła, że po skończonym 36 tygodniu z wagą powyżej 2,5kg. neonatolodzy nie uznają wcześniactwa, tylko nie zrozumiałam czy to tak u nich w szpitalu czy ogólnie. Długo już wytrwałaś, dasz radę jeszcze kilka dni, a "jaja" będą jak przenosisz :wink:
    Hecate - pokrzywa, ja piję od prawie dwóch miesięcy codziennie i ani pół obrzęku nie miałam.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Cholerka napisałam posta i mi zjadło
    Macek jeszcze 9 dni?? to ty jeszcze urodzisz przede mną, może to leżenie i obawy o maleństwo zostaną ci wynagrodzone szybkim porodem, przynajmniej jeden plus z krótkiej szyjki
    U mnie też pokrzywa działa na obrzęki tylko trzeba pamiętać by dużo przy niej pić wody, bo odwadnia organizm
    Alicjo dobrze że coś się rusza w kierunku porodu, daj znać jak z tym ciśnieniem, trzymam kciuki za pozytywne wieści ze szpitala
    --
  1.  permalink
    wlasnie wrocilam ze szpitala. tam cisnienie mierzyli kilka razy w odstepach czasu i najwyzsze jakie mialam to 120/90. albumina wyszla negatywna, wiec ok. pp masazu szyjki u ginki powoli zacxynaja sie jakies bardziej odczuwalne skurcze, ale to nic regularnego. jesli do poniedzialku nie urodze to wieczorem mam sie zhloscic do szpitala i juz tam zostane.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeOct 5th 2013
     permalink
    Alicja, życzę CI, żebyś w weekend urodziła :)

Montenia - dzięki ogromne, ogromne! Zrobię sobie, ciekawa jestem, czy to jest smaczne ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Dziewczyny prosze o kciuki :) jestem na porodowce.skurcze 5-3.bola :) oby sie rozruszalo.cudownie bylo slyszec obok krzyk mamy a za chwile placz dziecka.az sie poryczalam.acha.goraco polecam wiesiolka :) do uslyszenia za jakis czas.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    :thumbup::thumbup::thumbup::crazy::crazy::rolling::swingin::jumping::cheer:
    Mk wiec dzisiaj usłyszysz swoje dziecie :rolling:
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    MK trzymam mocno kciuki i dopinguję:)

Alicjo za ciebie też oby wekend był dla ciebie radosny :)
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    MK trzymam mocno.

alicja za Ciebie też bardzo mocno trzymam, żeby się ruszyło.

Kinga chyba nie w naszym szpitalu bo Z Jasiem też miałam zaciskać nogo do końca 36tc, a rodziłam w Zdrojach i p. U tam wtedy pracował ;) Wtedy 36tc akurat kończyło się z końcem roku i w nowy rok już miałam pozwolenie na rodzenie ;) 2 stycznia zdjął mi pessar a urodziłam 24 stycznia a termin miałam na 27 stycznia. Coś czuję, że historia się powtórzy ;)

kachaw spokojnie nie mam zamiaru wyrywać się przed szereg ;) Fakt, że ze słabą szyjką szybko się rodzi, z Jasiem cały poród zajął 5h i 10 min a skurczy, tych co rozwierają szyjkę miałam może z 1,5 godziny ;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    mk zaciskam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Mk kciukasy zacisniete :swingin::thumbup:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Mk-oby poszło jak po maśle:wink:
    Trzymam kciuki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ewa1406: Do kiedy może trwać takie złe samopoczucie?

Ewa, przez całą ciążę nawet ;)))

Mk - trzymam kciukasy!!!!!!! Nareszcie :))))
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Ewa1406: Ja nadal czuję się do de. Ale przynajmniej kwaśne i mleko mi pomaga. Do kiedy może trwać takie złe samopoczucie?--

Ewa wiem co przeżywasz, u mnie w tej ciąży do 10tyg samopoczucie było masakryczne,w pierwszej ciąży odczuwałam jedynie lekkie nudności teraz wszelkie dolegliwosci jakie tylko mogą być przechodziłama na koniec dobiła mnie jeszcze paląca zgaga.Od prawie 3 tyg czuję się jak nowo narodzona...chyba przeszło to najgorsze:cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Mk trzymam kciuki :)
    Może weekend będzie owocny??
    Mi coś dzisiaj tętno szaleje,5 min temu miałam 98 a teraz 110 zaraz mi serce wyskoczy
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Mk, trzymaj się tam dzielnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Mk- i ja jestem z kciukami, fajne relacja z porodowki, ze jeszcze piszesz ze skurczami.:)
    zaraz bedzie po akcji na pewno!
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    No dzieje się, dzieje :)
    Trzymam kciuki za szybką akcję.
    *
    Ja nadal czuję się do de. Ale przynajmniej kwaśne i mleko mi pomaga. Do kiedy może trwać takie złe samopoczucie?
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Witam się weekendowo
    Alicja trzymam kciuki, aby ten masaż coś pomógł i oby ten weekend był dla Ciebie szczęśliwy.
    Mk trzymam kciuki za szybki, spokojny poród - piszesz że wiesiołek zdziałał cuda a w jakiej dawce brałaś ??
    Macek spokojnie jak chcesz to możesz mnie prześcignąć z porodem ja coś czuję że tak szybko nie urodzę, jeszcze sobie daję 4 tyg, nawet nie czuję skurczy przepowiadających
    --
  2.  permalink
    Mkkciuki mocno zacisniete. Napisz proszę jak brałam tego wiesiolka. Może i ja spróbuje!

Ja myślałam, ze o 2 będziemy wracać do szpitala. Skurcze były coraz mocniejsze i częstsze. Ale po prysznicu sie wszystko wyciszylo:cry: po tym masażu szyjki mam lekki plamienie. Hmmm, chciałabym, żeby sie samo rozkrecilo, bo w poniedziałek na wieczór to już na pewno zostanę w szpitalu i bedą wywoływać.:devil:
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    MK nie trzymaj sie-ROZDWAJAJ SIE!!!!!! :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
    ależ mnie emocje wzieły
    kurka czekam na wieści
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Ewa mnie też bolało podbrzusze na tym etapie ciąży i tak jak na okres i takie dziwne uczucie jakbym było popuchnięta w środku, tylko abyś nie czuła skurczy macicy.
    Potem minęło ale do 12tc ciąży właśnie w podbrzuszu czułam takie niemiłe uczucie, to nawet nie był ból tylko nieprzyjemne uczucie, nawet jak szłam to się musiałam zatrzymać, bo to podbrzusze dawało dzadu (chyba macica się rozciągała), potem przeszło i II trymestr był cudowny
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    alicjatrzyna: Ja myślałam, ze o 2 będziemy wracać do szpitala. Skurcze były coraz mocniejsze i częstsze. Ale po prysznicu sie wszystko wyciszylo po tym masażu szyjki mam lekki plamienie.
    Alicja moze sie rozkręci.daj sobie czas,mam nadzieje ze weekend bedzie sprzyjający.nie załamuj sie,nie wolno ci teraz.oby sie obyło bez oxy
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    No to Alicjo mamy 2.5 dnia na urodzenie tego twojego uparciucha:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mk rodzisz?:devil:
    Alicja rób przysiady :devil: może i Ty dzisiaj urodzisz.
    A na co ten wiesiolek ? I ile dni przed jest oczyszczanie? Bo mnie znowu ruszyło:cool:
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Czy Moly123 coś pisała?? bo ja jej napisałam pod wykresem, żeby się odezwała na przyszłych, ale chyba nie było odzewu
    Co z nią robimy??
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Bonim ja biorę wiesiołek od 1,5 tyg, ale zaczęłam od małej dawki czyli 2x1 teraz biorę 3x1 dawka docelowa to 3x2 zacznę jak skończę 37tc, ma ponoć rozmiękać szyjkę, ale u ciebie z tym raczej nie ma problemu co?? może u Ciebie to czyszczenie też o czymś świadczy, a skurcze masz??
    --
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    Mku:) super :) mocno trzymam kciuki za Was !! za szczęśliwe rozwiązanie !!
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Nie wiem co z tą Moly
    ile jest po terminie?Mysle ze do 2tyg po terminie poczekac a potem usunąć z listy bo juz dłużej chodzic w ciąży sie nie da :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Mk, kciuki za szybką i owocną akcję!!!!
    Alicja, za Ciebie też trzymam, żeby się do poniedziałku samo zadziało :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Ehh... Czyli przy dobrych wiatrach jeszcze 3 tyg. mdłości, osłabienia, zmęczenia i senności... Oby.
    Do tego podbrzusze boli, ale nie jak przed @. To normalne?
    Głupie te moje pytania, ale wizytę u gina mam w pon i dopiero wtedy wypytać będę mogła...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja pawiowalam do konca 16 tyg wiec się nastawcie że to się skończy później niż wcześniej.
    U mnie szyjka na palec juz od 6 mies. Skurcze mam jak chodzę. Klucia i ciągnięcia. Jak leżę na bolu to częściej mnie spina.
  3.  permalink
    Dziękuje pięknie za wszystkie kciuki! Mam nadzieje, ze w końcu sie ruszy!!! Po wizycie w toalecie zauważyłam mega wielki czop:shamed:wiec może akurat sie zadzieje!
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Alicja ja jak wypadl mi czop mialam 1,5cm rozwarcia przy 1porodzie i urodzilam po 17h ;)
    wiesz ale bez czopa to sobie mozesz chodzic:P
    a synem to po masazu tez plamilam i na drugi dzien urodzilam :)
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    Mk ucaluj od nas swoja kruszynke :)))) powodzenia !!!!
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Kachaw, uspokoiłaś mnie trochę. Ja w razie napinania biorę nospe.
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Mamusie dziewczynek. Mam do sprzedania trochę ubranek na jesien i zime dla dziewczynki 0-6m-cy. Tanio :wink:
    Pozwolilam sobie tutaj napisac,bo dużo osob niestety nie zaglada na bazarek, a może komus się przyda :shamed:
    Frag, ja tez dzisiaj robie i będzie codzien dzieciakom i sobie zapodawać :wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 05.10.13 11:53</span>
    MK, kciukasy!!!
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    MK trzymam kciukasy.

Dziewczyny czy któraś z Was miała lightową ciąże tzn. mało objawową albo do kiedy taka była?
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
    • CommentTimeOct 5th 2013 zmieniony
     permalink
    Szpilka, tfu,tfu ja taką mam od początku...oby zostało...a czym się martwisz?

Wczoraj miałam połówkowe...Pipka waży 409g a kość udową ma długości stopy albo raczej stopa jest długości kości udowej.... :heartsabove: No i śliczna jest niesłychanie :crazy::crazy::crazy: Jak nauczę się wstawiać foty to poszaleję w innym wątku :tooth:

I ziewało mi dziecko podczas badania...to już było mega niesamowite :rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    bananowiec bo tak czytam i dziewczyny "haftują" , moja przyjaciółka ciągle coś miała a ja w zasadzie zaczynam się lepiej czuć jak się czułam a to początek przeciez, nie to żeby mi brakowało złego samopoczucia ale zastanawiam się czy wsio jest ok - no taki schiz łapie :/ Od początku mi się mega odbijało, byłam mega śpiąca,podbrzusze bolało plus piersi a teraz w zasadzie zaczyna mi się mniej odbijać, jeste ciut mniej śpiąca i mam trochę więcej energii, tylko piersi bolą na maxa jak bolały. A dziś tak się zamyśliłam na ten temat że aż babce psa zaczęłam źle strzyc ;P
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Ja nie rzygałam ani razu :bigsmile: Czaseeeem mną szarpnęło ale to już zdecydowanie koło 9tc....odbijało mi się od samego początku ale też z różną częstotliwością....zdecydowanie schizujesz :tooth: ale ja robiłam dokładnie to samo-nie da się uniknąć takich myśli na początku ciąży...z każdym USG będzie lepiej :cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Szpilka27: ale zastanawiam się czy wsio jest ok - no taki schiz łapie :/
    mnie tez łapał na początku.a jak tylko skończyłam 7tydzień to sie zaczęły mega mdłości.do 16tygodnia schodzłam 3 kg
    --
    •  
      CommentAuthordagus84
     permalink
    Szpilko - mój jedyny objaw od początku do do końca to senność, pod koniec, jakieś 2 tygodnie zgaga. A tak to tylko powiększający się brzuszek mówił że jestem w ciąży. Więc tylko się cieszyć!
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja tak samo ciąża bezobjawowa tylko kg na plusie :)
    Trzeba się cieszyć :)
    Mk i Alicja trzymam kciuki za szybkie akcje :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dziewczyny fisher price rozdaje zabawki :)
    trzeba sie zarejestrowac i wpisac date PLANOWANEGO PORODU NA 2013 LUB 2014 ROK
    fp
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
    • CommentTimeOct 5th 2013 zmieniony
     permalink
    Mk i Alicjo trzymam kciuki aby szybko i sprawnie poszło :)

1. Alicjatrzyna 26.09.2013 (chłopiec)
    2. Elyanna 29. 09, 2013 (dziewczynka)
    3. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    4. Mk28dni 07.10.2013 (dziewczynka)
    4. girlorboy 07.10.2013 (dziewczynka)
    5. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)

6. Bonim 13.10.2013 (dziewczynka)
    7. karobella 24.10.2013(dziewczynka)
    8. Mazepka 29.10.2013 (chłopiec)
    9. kachaw 30.10.2013 (chłopiec)
    10. gingerka_ 02.11.2013 (chlopiec)
    11. KAROLKA8444 04.11.2013 (chłopiec)
    12. Lena32 05.11.2013 (dziewczynka)
    13. The_Fragile 07.11.2013 (chłopiec)
    14. dona79 09.11.2013 ( dziewczynka)
    15. Stokosia87 10.11.2013 (dziewczynka)
    15. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    16. buba79 14.11.2013 (chłopiec)
    17. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    18. OneKiss 23.11.2013(dziewczynka)
    19. Luba 27.11.2013 (dziewczynka)
    20. biedronka28 05.12.2013 (chłopiec)
    21. Lopeziątko 06.12.2013 ( chłopiec)
    22. Emi_787 08.12.2013 (chłopiec)
    23. Hanny 10.12.2013 (chłopiec)
    24. uś 12.12.2013 (dziewczynka)
    24. nana81 12.12.2013 (chłopiec)
    25. Hecate26 14.12.2013(chłopcy)
    25. Koalka 14.12.1013 (dziewczynka)
    26. Madllen23 30.12.2013 (dziewczynka)
    27. subiektywna7 07.01.2014 (dziewczynka)
    28. _malgosia_ 27.01.2014 (dziewczynka)
    29. agi500wtn 29.01.2014 (dziewczynka)
    30. Annie_86 01.02.2014 (dziewczynka)
    31. cecylka25 02.02.2014 (chłopiec)
    32. Muriah 04.02.2014 (chłopiec)
    33. meggi12345 13.02.2014 (dziewczynka)
    34. Poziomkauk 14.02.2014 (dziewczynka)
    35. Bananowiec 15.02.2014 (dziewczynka)
    36. Loren 16.02.2014 (chłopiec)
    37. karolajnas 02.03.2014
    38. myszaasia 03.03.2014
    39. mariaekad 07.03.2014 (chłopiec)
    40. zanettt86 11.03.2014
    41. Volvic 12.03.2014 (chłopiec)
    42. ally 1381 20.03.2014
    43. GaggataB 22.03.2014
    44. Kami87 23.03.2014
    45.helvetka 26.03.2014
    46. Gaja00 27.03.2014
    46. BrunetkaElegance 27.03.2014
    47. puelka 31.03.2014
    48. dziewczyna600 03.04.2014
    49. gienia83 07.04.2014
    50. nulla 08.04.2014
    51. Libra1610 16.04.2014
    52. Anabella2013
    53. Kakai 23.05.2014
    54. Ewa1406 27.05.2014
    55. fitmama 01.06.2014

Treść doklejona: 05.10.13 14:58
    A czy ktoś wie co z Elyanną ? :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.