Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorazniee
    • CommentTimeOct 5th 2013
     permalink
    Szpilko, masz czas na objawy :wink: Ja też się martwiłam na tym etapie, a później się już tylko modliłam, żeby się chociaż na chwilę poczuć normalnie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    stokosia87: A czy ktoś wie co z Elyanną ? :)
    no właśnie kurka poszłą do szpitala i ciiiszaaaa
    --
  1.  permalink
    Nie wiem w jakim wątku mogłabym zapytać o coś takiego, a mianowicie : Czy przez miłośc oralną mogę się czymś w ciąży zarazić co by zaszkodzić mogło dziecku ??? Proszę o odpowiedzi :-)
  2.  permalink
    dzis skurczy u mnie brak. za to czop caly czas odchodzi - taki mega gesty sluz.
    ciekawe co tam u Mk, czy juz tuli dziecinke:)
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Pewnie tuli,juz sporo czasu minęło :wink:
    A ty sie nie daj,dobrze ze jednak ta szyjka u ciebie ruszyła
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Dzięki dziewczny to mnie uspokoiłyście, pewnie że wolałabym uciążliwych objawów nie mieć no ale same wiecie jak jest... cieszę się że utwierdziłyście mnie że schizuję.Myślę że jak na usg zobacze serduszko to już lepiej mi będzie albo choc jutro by było widać wiekszą fasolkę jak ostatnio to będzie oznaka że się rozwija i jest grzeczną fasolką po prostu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormigg
     permalink
    BrunetkaElegance: Czy przez miłośc oralną mogę się czymś w ciąży zarazić co by zaszkodzić mogło dziecku ???
    Brunetka - jeśli masz więcej niż jednego partnera, to oczywiście :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Cześć dziewczyny. Przepraszam, ostatnio kiepsko u mnie z czasem, ale zaglądam;) Widzę coraz więcej ciekawych wypowiedzi i zaczynam się wkręcać. Zatem zacznę od początku. Jestem Kasia mama dziewczynki - rok i 3 miesiące. Obecnie spodziewam się kolejnego dziecka. Na liście, którą widziałam na poprzedniej stronie byłabym na ostatnim miejscu za Ewą. Od pierwszego dnia ostatniej miesiączki termin na 1 czerwca, od niskiej temperatury przed skokiem na 8 czerwca:) Zatem jeśli wszystko będzie dobrze przebiegało spędzę z Wami sporo czasu;) Sporo wpisów tu się pojawia i nie udało mi się większości ogarnąć, ale od dziś się postaram bardziej;)

Szpilka27 - Ja też zaczęłam się martwić, bo tydzień 6 a mdłości przechodzą zamiast się nasilać, o piersiach to nawet nie ma co gadać, praktycznie nic nie czuję:( Pocieszyły mnie wpisy pocieszające Ciebie;) 15 października mam USG - mam nadzieję przyniesie same dobre wieści;) Wykorzystałam limit stresu ostatnimi czasy i teraz musi być dobrze;)

Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę dużo zdrowia i radości:)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Mk trzymam kciukasy!!
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    BrunetkaElegance: Czy przez miłośc oralną mogę się czymś w ciąży zarazić co by zaszkodzić mogło dziecku ???

Brunetko, np. opryszczkę można przenieść na narządy płciowe i jest to bardzo niebezpieczne dla dziecka. Ale czemu akurat tu to pytanie??? Czyżby dlatego, ze nikt z zewnątrz nie ma dostępu do tego wątku??? :)
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Kochane czy miałyscie takie ciągniecie w dole brZucha po jednej stronie że aż chodzić nie mogłyście?? To tak strasznie szczypie jak tylko wstane odczuwam ten ból. :sad:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dziewczyny litosci checie rzygac jak ja? jeszcze wczoraj zurnelam;/ po pochwaleniu sie Fragilce ze mi przeszlo;/
    a jak po posilku nie pozuje gumy to zle chodze ;/

ja mialam nudnosci od 5tyg dzien i noc.... od 7tyg wymioty ;/
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    gienia83 :shocked: Przekonałaś mnie, już siedzę cicho;) :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    fitmamo witaj :) dodaje Cię do listy jeśli oczywiście nie masz nic przeciwko :) Trzymam kciuki za USG :)
    Co do mdłości i wymiotów to ja się męczyłam gdzieś do 15-16tc , ratowały mnie migdały, herbata imbirowa i guma miętowa lub tik taki :D

Jej ja to mam jakąś depresje, nie dość że mnie przeziębienie złapało to ze swoim się w ogóle dogadać nie mogę, a dziś cały dzień męczą mnie lekkie skurcze
    :cry: tak sobie troche pomarudziłam
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Widzisz Gienia, oby Ci jednak w II trymestrze przeszło. Ja niestety całą ciążę wymioty :( Wczoraj to samo, zawsze na wieczór - kto to kurna porannymi mdłościami nazywa!?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    stokosia87: to ze swoim się w ogóle dogadać nie mogę

skad ja to znam, teraz troche luzniejsza atmosfera bo epoke lodowcowa ogladamy....a a tak to rycze:(

Treść doklejona: 05.10.13 20:15
    jedyny plus w moich wymiotach to taki ze jeszcze nie przytylam i chwala im za to :) bo jak przytyje wiecej jak 10 to bede jak orka albo gorzej :)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Mk pewnie już po :)))
    co do tej strony co mi wysłałaś wczoraj,mi chodziło o to co masz na profilu odnośnie swojej wagi :)
    Stokosia mnie też ostatnio depresja dopada, nerwowa w tej ciąży jestem jak chol...a :cry: mąż ma pretensje że się czepiam o wszystko nic mi nie pasuje NO I TAK JEST :cry: a ja nad tym zapanować nie mogę,najpierw powiem póżniej ryczę :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Eh te chłopy , bo najlepiej na nich to wszystko zwalić :D
    Ja przez te dzisiejsze skurcze i lekkie rozwolnienie mam schize że wcześniej urodzę, a on sobie wolał piwko wypić z kumplami i teraz śpi !!!
    --
  3.  permalink
    Hecate ja mam od 2 dni taki ból po prawej stronie brzuszka na wysokości pępka ale bardziej po prawej, też nie mogę chodzić, leżę tylko ciągle na lewym boku. Tylko że to jest bardziej efekt "ciągnięcia" niż szczypania
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Fragi z Krasnalem tez tak wymiotowałaś? to chyba bujdy, że wymioty sa z "dziewczynką"?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja z igorem do 12tyg z corka tak samo
    a eraz to jest horror
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Kakai pewnie że mity! Z Frankiem rano, wieczór nawet w nocy :/ a wszyscy mówili że będzie dziewczynka! A jeszcze masz zgage to dziecko pewnie owłosione będzie taaaa jasne,mój łysy jak kolano się urodził :-)
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Kochane wy moje. Jestem mamą :) ziemską mamą zdrowej Martynki :) jutro napisze wiecej. Łatwo nie było masakrycznie popękałam ale 56 cm szczęścia obok pozwala mi o tym zapomniec. ZWALNIAM LISTĘ PRZYJACIÓŁKI !!! Do jutra!
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Mk!!!!! Serdeczne gratulacje!!!!!
    Odpoczywajcie i cieszcie się sobą, a my poczekamy na dokładniejszą relację :smile:
    Kurcze, doczekałaś się w końcu, ależ się wzruszyłam....
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
    • CommentTimeOct 5th 2013 zmieniony
     permalink
    Mk to ja jako pierwsza pozwolę sobie pogratulować córeczki,a my ci kazałyśmy iść do domu :)Ty jednak lepiej czułaś :)

Gienia to jest twoje trzecie dzieciątko?Ja myślałam że tylko synka masz :)

Kings mnie wyprzedziła :P
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Mk28dni: Mk28dni

Gratulacje!!!:))) miałam nosa, bo czekałam na wieści od Ciebie i akurat przyszły 5 min temu :)! ciesz się córą, piękne chwile przed Wami:)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Nie no ja nie chcę haftować tylko wiecie no naczyta się człowiek google i potem się zastanawia czy coś się nie dzieje ;P Jakby było wszystko ok a ja bym się czuła całą ciąże jak teraz to sama radość :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Stokosia87 Oczywiście, że nie mam nic przeciwko:)
    Dziewczyny nie zazdroszczę codziennych wymotów:( Ja od swoich śledzi w musztardzie mam chyba pierwszy raz w życiu zgagę:) Mąż w pierwszej ciąży nie był najdelikatniejszy, w tej obiecał być lepszy:) Za to przy porodzie był na medal!
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    MK gratulacje!!!
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Mk gratuluję, no wreszcie, teraz odpoczywajcie, buziak dla Martynki
    ps urocze imię wybrałaś dla córki, czekamy na relacje
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kakai: Fragi z Krasnalem tez tak wymiotowałaś? to chyba bujdy, że wymioty sa z "dziewczynką"?

Kakai, bujdy, bujdy. Z Krasnalem nie wymiotowałam, tylko mnie muliło, ale teraz to masakra...

Szpilka27: tylko wiecie no naczyta się człowiek google i potem się zastanawia czy coś się nie dzieje ;

Szpilka, ciesz sie tylko. Ja przy pierwszym synku nie miałam objawów typowo ciążowych i jak widać wsio poszło ok :) Teraz z kolei męczy mnie chyba każdy jeden objaw ;))) Co ciąża to inna ;)

MK - GRATULUJĘ!!!!!! Nareszcie się doczekałaś!
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    Mk ogromne gratulacje :bigsmile:

1. Alicjatrzyna 26.09.2013 (chłopiec)
    2. Elyanna 29. 09, 2013 (dziewczynka)
    3. Moly123 30.09.2013 (dziewczynka)
    4. girlorboy 07.10.2013 (dziewczynka)
    5. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    6. Bonim 13.10.2013 (dziewczynka)
    7. karobella 24.10.2013(dziewczynka)
    8. Mazepka 29.10.2013 (chłopiec)
    9. kachaw 30.10.2013 (chłopiec)
    10. gingerka_ 02.11.2013 (chlopiec)
    11. KAROLKA8444 04.11.2013 (chłopiec)
    12. Lena32 05.11.2013 (dziewczynka)
    13. The_Fragile 07.11.2013 (chłopiec)
    14. dona79 09.11.2013 ( dziewczynka)
    15. Stokosia87 10.11.2013 (dziewczynka)
    15. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    16. buba79 14.11.2013 (chłopiec)
    17. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    18. OneKiss 23.11.2013(dziewczynka)
    19. Luba 27.11.2013 (dziewczynka)
    20. biedronka28 05.12.2013 (chłopiec)
    21. Lopeziątko 06.12.2013 ( chłopiec)
    22. Emi_787 08.12.2013 (chłopiec)
    23. Hanny 10.12.2013 (chłopiec)
    24. uś 12.12.2013 (dziewczynka)
    24. nana81 12.12.2013 (chłopiec)
    25. Hecate26 14.12.2013(chłopcy)
    25. Koalka 14.12.1013 (dziewczynka)
    26. Madllen23 30.12.2013 (dziewczynka)
    27. subiektywna7 07.01.2014 (dziewczynka)
    28. _malgosia_ 27.01.2014 (dziewczynka)
    29. agi500wtn 29.01.2014 (dziewczynka)
    30. Annie_86 01.02.2014 (dziewczynka)
    31. cecylka25 02.02.2014 (chłopiec)
    32. Muriah 04.02.2014 (chłopiec)
    33. meggi12345 13.02.2014 (dziewczynka)
    34. Poziomkauk 14.02.2014 (dziewczynka)
    35. Bananowiec 15.02.2014 (dziewczynka)
    36. Loren 16.02.2014 (chłopiec)
    37. karolajnas 02.03.2014
    38. myszaasia 03.03.2014
    39. mariaekad 07.03.2014 (chłopiec)
    40. zanettt86 11.03.2014
    41. Volvic 12.03.2014 (chłopiec)
    42. ally 1381 20.03.2014
    43. GaggataB 22.03.2014
    44. Kami87 23.03.2014
    45.helvetka 26.03.2014
    46. Gaja00 27.03.2014
    46. BrunetkaElegance 27.03.2014
    47. puelka 31.03.2014
    48. dziewczyna600 03.04.2014
    49. gienia83 07.04.2014
    50. nulla 08.04.2014
    51. Libra1610 16.04.2014
    52. Anabella2013
    53. Kakai 23.05.2014
    54. Ewa1406 27.05.2014
    55. fitmama 01.06.2014
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Mk gratulejszyn :clap::crazy::clap::crazy::clap::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    MKU:):):):):):):):):):) GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!! Jakże się cieszę :D:D:D:D:D:D:D Brawo dla Mamuśki buziaki dla Martynki!

Stokosia, zanettt86 - jak dobrze słyszeć, że nie tylko ja jestem nerwowa i płaczliwa... Normalnie ostatnio nie mogę tego wszystkiego ogarnąć, do tego wysokie ciśnienie - nie powinnam ulegać emocjom a ciągle one biorą górę, potem mam wyrzuty sumienia, że powinnam na siłę być spokojna dla dobra maluszka. Normalnie jakaś karuzela totalna.
    Też ostatnio odczuwam częściej skurcze i wczoraj miałam lekką biegunkę (spodziewałabym się raczej w tym czasie bardziej zaparć) Biorę nospę 3x1. Lekarz przewiduje mnie do cc na 30.października czyli po skończonym 38 tyg. Wynika z tego, że wcześniej zniknę z listy. Normalnie termin miałabym na jakiegoś 14 listpada.

Hecate26 ja często od początku ciąży odczuwałam takie ciągnięcie z lewej strony podbrzusza. Pierw myślałam, że to jajnik, potem że może mi się blizna po CC rozchodzi ale lekarz uspokoił mnie, że wszystko jest ok, że to prawdopodobnie wiązadła... nie bardzo mnie to przekonywało. Bolało mocniej przy zmianie pozycji (przy napięciu mięśni) przy śmianiu, kichnięciu itd. Teraz jestem w 35 tyg i o dziwo zmniejszyła się akurat ta dolegliwość.

Co do wymiotów... ja w pierwszej ciąży wymiotowałam przez 16 tyg, z tej ciąży oprócz wymiotów miałam mega migreny cały czas i tak to trwało 19 tygodni :-/ Nie wychodziłam przez ten czas z zaciemnionej sypialni, każdy zapach powodował wymioty, na ból głowy pomagał minimalnie zimny kompres. Dwa razy już lekarz chciał mnie brać do szpitala aby mnie wzmocnić. Miałam w tym czasie duże spadki ciśnienia. Ogólnie myślałam, że to wszystko trwa wieki. Teraz za to mam wrażenie, że cała ciąża szybko mi zleciała. Teraz już tylko odliczanie 25 dni

Treść doklejona: 05.10.13 21:39
    kachaw widzę, że mam zaplanowany poród tj cc na ten sam dzień co Ty masz termin :D
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    Mk :heart:
    Twoj porod jest mi bliski bo mamy termin na ten sam dzien a ja jeszcze sie kisze na kanapie wyluzowana mogloby sie cos ruszyc

Bardzo bardzo gratuluje!!!!
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    MKGRATULACJE...to cudowna wiadomość...
    Ja wróciłam do pracy...i nawet czasu nie mam aby tu zajrzeć ...miałam do czytania 788 nowych postów...ale nawet nie próbowałam nadrobić...
    szpileczko widzę, że na forum dołączyłaś...super...w kupie raźniej... i ja tam bym się cieszyła, mdłości i rzyganie to zapewne nic fajnego...
    U nas ok...młdoy kopie, chociaż miał dwa dni takiej ciszy, że stresa miałam ale ponoć to możliwe na moim etapie ciąży...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Mk ogromne gratulacje!!

Dziewczyny dzieki, Czerwinko usmialam sie:bigsmile: ja na razie czuje sie podobnie jak z Jasiem bylam
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Buba znając moje szczęście to mój termin będzie twoim terminem, a ja będę się kulać i kulać
    Jeżeli już wiesz na 100% że będziesz mieć cesarkę 30 to poproś niech macek cię awansuje na liście, podzielę się miejscem,
    w końcu taka szczuplutka jestem :devil:
    --
    • CommentAuthorkarobella
     permalink
    MK gratulacje :flowers::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Ja również dołączam się do gratulacji :) Siedząc na tym wątku można przeżywać te piękne chwile wielokrotnie :D Ja z każdą Was wspominam narodziny mojego synka i cieszę się na kolejne :)
    Powiem Wam, że z mojego punktu widzenia, jeśli się ma problemy w ciąży (w pierwszej skracała mi się szyjka od 20 tyg.),to te 9 miesięcy dłuży się w nieskończoność. A jeśli jest wszystko ok, to ciąża jest na prawdę pięknym czasem oczekiwania i pozornie czas szybciej mija :)
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
  4.  permalink
    MK serdecznie gratuluję :))
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Gratulacje serdeczne!
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
    • CommentTimeOct 6th 2013
     permalink
    Mk gratuluje kochana :clap::crazy:

Ja spać nie moge takie mam dzis pobolewania. Co godzinę budzi mnie ból brzucha :sad: Kurczę chciała bym dotrwać do tego 36 tyg ale nie wiem jak to bedzie.
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Mk28dni - GRATULACJE!!!

Dziewczyny a skoro poruszyłyście temat cc, mam pytanie. Urodziłam pierwsze dziecko przez cc 27 czerwca 2012 r. , kolejne mam termin wg OM na 1 czerwiec 2014. Moja GIN powiedziała, że szybko zaszłam. Co Wy sądzicie. Słyszałyście coś? Boję się bardzo pęknięcia macicy:/
    :cry:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Kachaw dopiero doczytałam, że Ty też nosisz pod serduszkiem synka Dominika :smile: to tak jak ja :smile:
    Muriah jest dokłądnie tak jak piszesz... ja bynajmniej tak miałam w 1 ciąży non stop chorowałam, albo ciąża zagrożona i leżenie...Teraz wprawdzie od początku zagrożone życie malucha i ciążą wysokiego ryzyka... ale od kiedy jest bezpiecznie czas leci mi jak szalony a ja uczę się przeżywać tą ciążę właśnie pięknie i radośnie :smile:
    Fitmama mam znajomą, która urodziła rok temu w czerwcu syna, obecnie jest już w kolejnej ciąży i rodzi już w grudniu!!! WIĘC BARDZO SZYBKO...SZYBCIEJ NIŻ TY.... A miała 1 cesarkę. Jej lekarz nie odradzał jej zachodzenia w ciąże tak szybko. Jak z nią rozmawiałam to mówi, że nie wspomniał jej o żadnych zagrożeniach.
    NIE MARTW SIĘ... będzie dobrze!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    fitmama: Boję się bardzo pęknięcia macicy:/

moj lekarz nic takiego mi nie mowil, wglad na blizne powinien miec na usg ..
    znam pania ktora rodzila 5razy i za tym 5 dopiero jej sie blizna rozchodzila...
    hm.. moze tbie lekarz tak powiedzial bo widzial ze cos tam sie dzieje hm nie panikuj... bo to nie wskazane

Treść doklejona: 06.10.13 08:50
    P.S Dominiki to fajne chlopaki... bardzo uczynne...
    u Nas bedzie Jagoda albo Ignacy
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    Mk gratuluje kochana :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Mk urodziła a lista ani drgnela. Ja juz tak zostanę na tej 25 pozycji :P Dawajcie dziewczyny bo ja po dzisiejszej nocy ledwo wytrzymuje chce już listopad i miec ciąże za sobą. Cos mi sie zdaje ze dziś wyląduje na IP :sad:bo znów zaczyna boleć:devil:
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeOct 6th 2013 zmieniony
     permalink
    fitmama ja też miałam cc w maju 2012 i teraz termin mam teoretycznie na 10 grudnia, czyli nieco ponad 1,5 roku po cc. Z tym, że szyjkę mam 0.5 cm już teraz i walczę ze skurczami więc gin nie dał nadziei, że do grudnia wytrzymam. Powiedział co prawda, że dość szybko, ale że grubość tej wewnętrznej blizny najważniejsza. Zmierzył i póki co mam zezwolenie na sn. Tylko po cc nie ma możliwości podawania oksy właśnie żeby ewentualnego pęknięcia uniknąć wg. mojego gina. No ale to akurat dobrze;) Ja co prawda mam nadzieję na cc (jestem w trakcie negocjacji z ginem:devil:), ale jeśli chcesz sn to porozmawiaj z ginem, niech sprawdzi bliznę i powie jakie są szanse. Na razie się nie martw;)

A Ty Hecate lepiej podjedź na tą IP, lepiej niech sprawdzą. Z bliźniakami to ciąża podwyższonego ryzyka.
    --
  5.  permalink
    Mk jak ja Ci gratuluje! i oczywiscie zazdroszcze!!! u mnie nawet polowy skurcza nie ma:cry:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.