Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeOct 6th 2013 zmieniony
     permalink
    ja nie bede ryzykowala SN po tak krotkim czasie
    mimo ze gin powiedzial ze skoro rodzilam CC to moge sobie ja zazyczyc to pewnie sobie zażyczę
    p.s.
    tak naprawde co ma byc to i tak nas nie ominie jesli ma peknac to peknie nie przy porodzie to przy innym wysilku ehh
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeOct 6th 2013
     permalink
    gienia83: gin powiedzial ze skoro rodzilam CC to moge sobie ja zazyczyc

serio? Tak Ci powiedział? Bo ja własnie też czytałam, że po takim krótkim czasie to pacjentka musi wyrazić zgodę na sn, a mo namawia mnie na "podjęcie próby", a ja nie chcę...ehhh...muszę z nim poważnie porozmawiać:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nom moge rodzic tak i tak.... ale chce CC bo chce uniknac znwu sytuacji jaka byla z Igorem po prostu psychicznie nie zdolam jesli znowu cos sie bedzie dzialo... chociaz jak bedzie sie mialo zadziac to sie zadzieje ale dla mnie to byl szok... teraz z biegiem czasu jestem ciut madrzejsza i wiem dlaczego nastapil spadek tetna... najwazniejsze ze maz widzial jak rodzi sie jego syn :)

Treść doklejona: 06.10.13 09:46
    Hanny: "podjęcie próby",

nie godz sie jesli nie chcesz, to duze ryzyke wg mnie rodzic SN po CC ;/ tym bardziej ze jestesmy po takiej przerwie krotkiej...
    powiedz ze wiesz ze przysluguje ci taka mozliwosc i ze chcesz z niej skorzystac :)
    ja mam termin na 03-07.04 i licze na to ze wezma mnie pod noz pod koniec marca :) :P
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ooo to nawet nie wiedziałam że mając cesarkę są wskazania do cc.Gienia a ty miałaś pierwszą cesarkę??? Jeszcze może tak być że ur w tym samym czasie ja po terminie a ty przed :)
    --
    • CommentAuthorkarobella
     permalink
    jestem na porodowce o 4.40 odeszly mi wody, prosze o kciuki
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    trzymamy kciuki karobella!
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Karobell kciuki są :)
    A mówiłam że weekend owocny będzie :D która następna???
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    karobell TRZYMAMY KCIUKI :smile:
    ale lista leci :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    karobella zaciśnięte :)
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Mk - gratuluje córeczki :)
    Korobel trzymamy moocno kciuki, oby szybko poszło :)
    Bubo myśle ze skoro lekarz tak ustalił cc to wie co robi, nie martw się tym.

Mi jeśli dziś się te skurcze nie uspokoją to jadę na IP , pół nocy mi się brzuch spinał i od rana to samo
    --
    •  
      CommentAuthormeggi12345
     permalink
    Mk - GRATULACJE!!!!! Ale się wzruszyłam. Twoja Martynka to dla mnie pierwszy dzieciaczek jaki się urodził odkąd jestem na tym forum;-) Na pewno będe Was pamiętać.
    Karobella- trzymam kciuki za SZYBKO I BEZBOLEŚNIE
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mk super. Gratuluję
    Karobella kciukam.
    Pomimo 2 porodów siedzę ciągle w tym samym miejscu:cool:
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Karobella powodzenia! Oby szybko i sprawnie poszło :smile:
    --
  1.  permalink
    Karobella trzymam mocno!
    a nie mowilam, ze wszystkie mnie przescigna:(((( ile bede w tej ciazy jeszcze chodzic????? ja tez juz chce utulic swojego Maluszka!!!!
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Kciuki zaciśnięte
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    zanettt86 aaaaaa tą wagę w ciązy to też gdzies w sieci znalazłam...musiałabym poszukać,chwila

MK moje ogromne gratulacje :bigsmile: dzielna mamusia,nie mogę doczekac się fotki Twojego szczęścia!

karobella: jestem na porodowce o 4.40 odeszly mi wody, prosze o kciuki
    ściskamy ściskamy i czekamy na wieści.nic nie napisałaś o skurczach,mam nadzieję że są :bigsmile:

Treść doklejona: 06.10.13 11:23
    kalkulator wagi w ciąży
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    zanettt86: Gienia a ty miałaś pierwszą cesarkę???

1 porod SN rodzilam majac 18lat - 16h42min
    2 porod (lat 21) po 10H sn urodzilam przez cc

p.s. nie jestem zadna patologia hahaha zeby nie bylo:P
    do 30ki moze skusimy sie na jeszcze jedno dziecko bede walczyla o upragniona corke :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    ja miałam CC 7 lat temu (bliźniacza sama w sobie była wskazaniem) i teraz nie ma innej opcji u mnie jak urodzić przez cc wlasnie.w naszym szpitalu lekarze w pierwszej kolejności nalegają na CC
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Gienia no coś ty nawet tak nie pomyślałam a rodziłam pierwszego syna mając nie skończone 18 lat,drugie 20 lat.Dlatego tak pytam bo na suwaczku masz tylko synka więc myślała że masz jedno dziecko ale właśnie odwiedziłam twój profil i widzę że masz dwójkę ale wychowujesz jedno... hmmm

Treść doklejona: 06.10.13 11:36
    uś pisałam wczoraj skąd masz te wyliczenia odnośnie swojej wagi na profilu??
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    zanettt86: uś pisałam wczoraj skąd masz te wyliczenia odnośnie swojej wagi na profilu??
    to ci odpowiedziełam :bigsmile: dwa posty wyżej masz linka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    uś dziękuje :)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Karobel ale niespodzianka, to ja muszę jutro tą torbę spakować, bo ja się szykuję na poród, ale za 3 tygodnie :boogie: :boogie:
    a tu taki numer maluch może wywinąć, a miałaś karobella wcześniej skurcze czy skróconą szyjkę czy tak cię wzięło z zaskoczenia??

Treść doklejona: 06.10.13 12:57
    Mariaekad tak ja będę mieć Dominika, widzę że na tym forum to dosyć popularne imię, chyba Św Dominik robi swoje :bigsmile:
    a ja w życiu spotkałam może z 4 Dominików, dla mnie to było bardzo rzadkie imię
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    karobella kciuki zaciśniete :) oby poszło szybko i bez komplikacji

a ja dziś poszłam na spacer z mężęm i tak czlapałam człapałam aż go w końcu wywlekłam do Reala ( 2 km od nas) i myślałam że jestem taki chojrak że dam rade wrócić
    Boże jaka ja naiwna, spowrotem to już tak człapałam że myślałam że powiem mu żeby poszedł i podjechał po mnie autem
    normalnie jakas masakra
    normanie jak szlismy spcerowym tempem do sklepu to schodziło jakieś 20-30 min a teraz 2 fgodziny w obie strony
    a nogi, biodra, krzyż to myślałam że mi pękną
    już takie spacerty nie dla mnie
    a buuuu,
    to sie wyżaliłam
    a pochwale sie wam że wczoraj narobiłam buraczków na zimę, dzemików i upiekłam ciacho i sie czułam tak samo wypompowana jak po dzisiejszym spacerze ale przynajmiej efekt był widoczny
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    koalka: to sie wyżaliłam
    a żal sie :bigsmile:jest nas wielu :tongue:
    ja na jakies większe spacery już się nie porywam,ale w sobote chce się wybrać do klubu na jakieś disco i nie wiem czy dam rade :tongue: wiadomo że nie tanczyć czy co gorsza pic.tak troszke pobyć wśród ludzi mi sie chce
    mój eN boi się że mogę nie dać rady (z tym moim uciskiem na nerw kulszowy :tongue: )
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Uśku a nie będzie za głośno dla malucha, bo mój mąż też ostatnio zapomniał się że jestem w ciąży i zaproponował mi koncert Kultu, na który bym poszła z pocałowaniem w rękę, ale te basy, wibracje, hałas bałabym się o młodego, może niepotrzebnie, ale jakoś tak.

koalko ja kilka tyg temu wybrałam się na piechotę do pracy zanieść L4, normalnie nie będąc w ciąży zajmuje mi to z buta 30 minut, a tak szłam, szłam aż się zasapałam i podjechałam autobusem. Ale powiem że wtedy czuła się gorzej niż teraz, bo młody coś naciskał a teraz a raczej od środy zamierzam chodzić dużo i wszędzie gdzie dam radę aby młody się szykował do wyjścia, może grawitacja mu pomoże
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    kaczew ja lubie kult wiec pewnie bym nie odpuściła :P
    tak jak w tym roku Air Show w Radomu jak przelciało F 16 albo MIG to aż miło, hałas, wibracje były, ale lekarz pozwolił i powiedział że ciąża niezagrożona wiec dozwolone dopóki nie bede stać centralnie za silnikiem :P
    a takich jak ja wtedy po 20tc a nawet w bardziej zaawansowanej ciązy było bardzo dużo kobiet a bałam sie że bede jedyna
    kolejny wypad za 2 lata :)
    Uśku ja bym tam poszła na impreze nie musisz przeciez siedzieć obok głosników :)
    dziewczyny a wy czasami tanczycie w domu przy muzyce któą lubicie, bo ja sie zapominam i czasam i powyginam, ale chyba małą to lubi bo nic nie protestuje :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    koalka: a wy czasami tanczycie w domu przy muzyce któą lubicie, bo ja sie zapominam i czasam i powyginam

A czemu nie? :shocked:

Jeśli chodzi o hałas to ja w 26 tyg poszłam na koncert, którego bym sobie nie darowała - ale za przyzwoleniem ginki, że mogę. I dziecię moje cały koncert przespało... :shocked: Fakt faktem siedziałam sobie na krzesełku, ale najwyraźniej muzyka nie zrobiła na nim wrażenia. Zresztą jak jadę samochodem to często ostrą muzykę też ustawiam dosyć głośno, co jest akurat głupie ze względu na ruch uliczny, ale nie mogę się czasem powstrzymać - to jedyne miejsce, gdzie w spokoju posłucham muzyki ukochanej ;)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Jestem po usg: maluszek urósł, serduszka niestety nie było widać, powiedział że brakuje 1-2dni ale cytuje „rośnie i ma power jak Pudzian” więc z czystym sumieniem może mi powiedzieć że ciąża jest prawidłowa. Pytał się o moje ciążowe dolegliwości, powiedział że wszystko jest ok, bo stały czyli piersi się utrzymuje a reszta jest delikatna i jest to jak najbardziej prawidłowe, martwił by się gdybym najpierw miała je bardzo duże a teraz już nie bo świadczyło by to o spadku hormonów a wiec zagrożeniu dla malucha a tj ja mam jest ok :) Teraz kolejne usg po jego urlopie.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    koalka: Uśku ja bym tam poszła na impreze nie musisz przeciez siedzieć obok głosników :)
    no jasne że mam chęć iść.potem to nie wiadomo kiedy człowiek gdzies wyjdzie a trzeba sie odchamić :wink:
    myślę ze ten hałas dziecku nie przeszkadza.były dni miasta to też byłam na koncercie i było ok :wink:
    koalka: dziewczyny a wy czasami tanczycie w domu przy muzyce któą lubicie, bo ja sie zapominam i czasam i powyginam, ale chyba małą to lubi bo nic nie protestuje :)
    hahaha mój brzuch nie da zapomnieć sie ze w ciaży jestem :bigsmile: ale wyginac też sie wyginam jak sie z psem wydurniam :cool: po podłodze sie nawet tarzamy więc chyba nic w tym złego :cool:
    kachaw: Uśku a nie będzie za głośno dla malucha, bo mój mąż też ostatnio zapomniał się że jestem w ciąży i zaproponował mi koncert Kultu, na który bym poszła z pocałowaniem w rękę, ale te basy, wibracje, hałas bałabym się o młodego, może niepotrzebnie, ale jakoś tak.
    eeeeee idź na koncert :bigsmile: może szybko sie taka okazja nie nadarzyć :tongue:

Treść doklejona: 06.10.13 16:54
    Szpilka27: Jestem po usg: maluszek urósł, serduszka niestety nie było widać, powiedział że brakuje 1-2dni ale cytuje „rośnie i ma power jak Pudzian” więc z czystym sumieniem może mi powiedzieć że ciąża jest prawidłowa.
    nooooo gratuluję :bigsmile: najważniejsze że rośnie.szkoda ze nie podejrzysz maluchka za kilka dni bo i serduszko by było.ale pozostaje Ci wytrzymać
    The_Fragile: Zresztą jak jadę samochodem to często ostrą muzykę też ustawiam dosyć głośno
    ja też lubie :shamed: ale ja radia słucham
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Hej dziewczyny !
    Ja podobnie jak zanettt86 jestem w jakimś stanie depresyjnym. Nie mam siły na nic, a już o stosunku do bliskich nie wspomnę. Mam nadzieję, że to tylko kilka dni będzie trwało. Co chwilę mogłabym płakać. :sad: i jestem cały czas nerwowa.

Jedynie co poprawiło mi humor to wybieranie ciuszków z moją bratanicą , która ma 6 latek :) Tak ślicznie się angażuje :):) widzę, że dużo rozmawiacie o wymiotach, mdłościach.. ja na szczęście nie wiem co to jest, ani razu nie wymiotowałam w ciąży !! :smile:

MK Gratuluję córeczki !! Tyle czekaliśmy i w końcu ! :):)
    karobella Trzymam kciuki i powodzenia życzę :)
    --
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    karobella powodzenia !!!!!!! kciuki zaciśnięte :)

Ja miałam cc 8 lat temu, wskazaniem była gestoza oraz sprawy ortopedyczne. Lekarz mówił, że wystarczy odczekać po cesarce 1,5 roku i można się starać bezpiecznie o drugą ciążę. Teraz mam na skierowaniu do szpitala na cesarkę z powodów ortopedycznych i to, że to druga ciąża po cc.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a że tak zapytam... czy któraś z Was po cc, urodziła drugie dzieciątko naturalnie??? Pytam, bo ja jestem po cesarce a bardzo chciałabym przeżyć jeszcze poród naturalny.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    katka_81: czy któraś z Was po cc, urodziła drugie dzieciątko naturalnie??? Pytam, bo ja jestem po cesarce a bardzo chciałabym przeżyć jeszcze poród naturalny.
    nie kojarzę by ktoś tak rodził.ale jest tu kilka dziewczyn po CC które liczą na SN
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    U mnie drugi porod zaczal się naturalnie,mialam pozwolenie na porod sn,ale dzięki podaniu oxy, zakonczylo się drugim nagłym cc :sad:
    Gdybym była w 3 ciąży,bylabym nawet gotowa sprobowac sn,tylko ze na to musi zgode wyrazić ordynator oddzialu. Czytalam,ze takie porody sa możliwe i na swiecie się odbywają.
    •  
      CommentAuthormeggi12345
     permalink
    Kachaw; Koalka - ja od 11 lat co roku jestem na Kulcie w spodku w K-ach. W tym roku też myślałłam iść. Ale musze leżeć leżeć i odpada. A zresztą teraz jak już Małą czuję to chyba jednak bałabym się że może głośna muzyla by jej przeszkadzała :crazy::crazy::crazy:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    A dlaczego oxyt powoduje w wielu przypadkach cc? Ja miałam i urodziłam sn. Na szczęście bo cc to dla mnie masakryczny lęk.
    Ciekawe czy dzidzia karobelki już na świecie:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Gdy rodziłam to na sali ze mną rodziła jedna babeczka i to był jej 3 poród, pierwszy był sn, drugi cesarka i ten trzeci też sn w pewnym momencie akcja porodowa ucichła, wyciszyły się skurcze, nie mogli jej właśnie podać oksy bo miała już cesarkę wcześniej i groziło jej pęknięcie macicy, podali jej za to zastrzyk na rozluźnienie szyjki, urodziła naturalnie, dosyć szybko i sprawnie
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Jejku dziewczyny, dajecie nadzieję :) Super :) Aż mi się mordka ucieszyła :)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Koncert Kultu w Opolu jest 17 października, to już będzie 38tc boję się, nawet nie wiem czy do tego momentu nie urodzę, jeszcze będą okazje, a tak pozostaje mi kult unplugged na słuchawkach podczas karmienia młodego :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Szpileczka cieszę się że wszystko się prawidłowo rozwija,udanego urlopu.Czyli ile cie tu nie bedzie?
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    No mnie podali oxy mimo,ze mowilam jak reaguje na oxytocyne i dodatkowo wiedzieli,ze po cc można. I ptg zezwala na male dawki okxy po cc.
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    bonim: A dlaczego oxyt powoduje w wielu przypadkach cc? J

w 4 na 100 przypadkow wystepuje spadek tetna u dziecka dlatego robi sie CC na citoo;/ tak bylo u mnie:(
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    p.s. dlaczego dziecko od tanca ma sie urodzic chore? nie rozumiem....
    ja jezdzlam w ciazy na spotkania motocyklowe gdzie byly huki halasy i dzieci poznaja te dzwieki i sie teraz nie boja....
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    aaa i co do cc moja siora po 8latach od CC tez miala CC
    --
  2.  permalink
    moja siostra rodziła córkę SN po wcześniejszym cięciu. Od cięcia minęło 3 lata.

znowu siostra cioteczna Małża nie mogła rodzić naturalnie po cięciu bo było zagrożenie że macica pęknie w miejscu nacięcia.

to wszystko zależy od stanu macicy ale też i chęci pacjentki czy chce rodzić znów przez cc czy naturalnie.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Wiecie co bo lekarze chyba wolą dmuchać na zimne. Moja koleżanka jako nastolatka miała wyłuskiwane mięśniaki z macicy, jak zaszła w ciąże to chciała rodzin sn, ale lekarz podstawił jej do podpisania papier żę bierze na siebie odpowiedzialność za rodzenie sn mimo iż lekarz zachęca do cc. W trakcie cesarki okazało się że nie było wskazań do cc, że mogła rodzić sn. Znów zaszła w ciążę jak jej córka miała rok i znów chciała rodzić sn wtedy Łabiak kategorycznie się nie zgodził i powiedział że tylko cesarka.
    Więc nie wiem czy rzeczywiście są aż takie wskazania do cc po cc czy lekarze boją się że jak nie daj Boże pęknie macica podczas sn to oni mogli by ponieść odpowiedzialność prawną
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    U mojego też był spadek tętna. Ale odołączyli i bylo ok
    Dziewczyny na finiszu. Czy wasze dzieci też chcą was rozerwac od środka?
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    To i mnie pocieszyłyście, bo bardzo chciałabym naturalnie teraz. U mnie minął rok i dwa miesiące od cesarki do zapłodnienia. 3 miesiące ponoć za szybko:( Mąż o wiele lepiej wspiera w tej ciąży:) Dostałam bilet na koncert Anathemy i misia do przytulania jak on jest w pracy:) Dopiero zaczynam ciążę więc chyba muzyka nie zaszkodzi. Z pierwszym brzuszkiem byłam na Hey na Mazurach i na Paprica Korps w Warszawie, nie dało się powstrzymać od tańca - dziecko urodziło się na maxa zdrowe i do dziś praktycznie nie choruje:) Za to bardzo lubi muzykę, podobnie jak rodzice. Jak słyszy gitarę to krzyczy tata. Kupiłam mężowi na urodziny do grania dla dzieci:) Trzymam mocno kciuki za rodzące:)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    gienia83: p.s. dlaczego dziecko od tanca ma sie urodzic chore? nie rozumiem....
    nikt nie mówi że chore hahaha :crazy:
    pisałyśmy o hałasie,że dziecko może źle to odbierać,byc potem niespokojnie czy cos
    a jeśli o taniec chodzi to ja sie boje za bardzo ruszac bo mam ucisk na nerw kulszowy i jest to fizycznie mało możliwe :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    I ja mam nadzieję na SN po CC. Tylko, że u mnie pod koniec maja minie 4,5 roku od CC.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.