Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeOct 7th 2013
     permalink
    Nana przy jelitowce tak boli w krzyżu. Współczuję. I jeszcze ta nauka. A mocz sprawdź
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Nooo, Nana, nie strasz! Współczuję choróbska, kurujcie sie wszyscy! A co do nerek - mnie bolały jak Krasnal mi uciskał, więc to chyba możliwe. ALe jak masz ciemny mocz to zrób badania na wszelki wypadek...
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    Bonim
    Nie nie bada tu wgl dziwnie jest.. na kazdej wizycie krew, mocz, cisnienie I serduszko dzidzi sluchaja. Zadnych usg ani badania szyjki chyba ze ciezarna zglasza jakies bole czy cos.
    Cisnienie sie poprawilo. Nie jest wyzsze niz poprzednio sle wyzsze niz zwyklr aczkolwirk nie ma powodu do zmartwien. Cos czuje ze beda mi wywolywac I ze samo nie ruszy x.x
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Cześć dziewczyny :) dziękuję za gratulacje, czytam jakby nie o sobie, nadal nie wierzę że jestem już po... Obiecuję że odezwę się zaraz po wypisie, być może już jutro :) inaczej nie dam rady, słabo na tym oddziale z netem to raz, a dwa mała daje mi mało czasu, jak już go mam, to wykorzystuję na siku itp. Nie mogę się już doczekać jak z wami poklikam :) Wiecie, brakuje mi kopniaczków :) czasami czuję się jakby ta istotka która mnie kopała była kimś innym niż ta która leży obok :) to takie nierealne :) i nierealnie cudowne :)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Powiem Wam, że czuję się rozłożona na łopatki tym wszystkim.
    Życzę wszystkim miłego dnia i spadam, bo dziś jestem zdolna tylko do marudzenia:cool:
    Kibicuję pierwszej piątce gorąco:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Girl a co mówili że się nie ruszy to masz się zgłosić na oddział?
    Mk szkoda że tak masz z netem bo czekam na opis porodu i fotki malutkiej:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Nad morzem piękne słońce:) :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    Nieee . Do dwoch tygodni tak jak wszedzie sie czeka I potem spotkanie z lekarzem I decyzja co dalej. Ale martei mnie to ze mala 2tyg temu podono wazyls okolo 4kg. Wisdomo jest granica bledu ale jak sie okaze ze serio tyle wazy yo za 2 tyg dupa mi peknie :D sory za okreslenie .
    Dlatego licze na to ze cos ruszy ale watpie
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    No to spora panna się szykuje. Musisz zabrać się z m za wywoływanie:devil:
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Tu też wrzucę, bo w sumie nie wiem czy na bazarku to powinno byc;)

Chcę kupić rodzicom pobyt w spa na weekend (najlepiej sobota i niedziela, ale może być i piątek, sobota, niedziela). Jesteśmy z zachodniej Polski, także bardzo odległe zakątki raczej odpadają (może morze?). Znacie/Macie jakieś fajne/sprawdzone miejsca/oferty? Żeby nie zaśmiecać wątku to poproszę (w miarę możliwości) na priv;)
    --
    •  
      CommentAuthorpuelka
     permalink
    Dziewczyny od dzisiaj w Biedronce są w promocji pieluchy tetrowe 70x80 10sztuk za 21,99, 100% bawełna. Fajna cena, jakby kto potrzebował :bigsmile:
    -- [
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Puelka dzięki za info :)
    A w jaką ilość pieluch tetrowych i flanelowych się zaopatrujecie?
    --
    •  
      CommentAuthoralicjatrzyna
    • CommentTimeOct 7th 2013 zmieniony
     permalink
    jestem jestem kochane! nie rodze:devil: dzis mam sie stawic na oddzial wieczorem, bo moja ginka ma dzis nocke. nie wiem do konca czy dzsi na noc beda mi wywolywac czy moze dopiero jutro rano:confused:
    na dodatek jakby bylo malo, wlasnie wrocilam od lekarza z Karolinka - ma obustronne zapalenie uszu:cry:akurat teraz!!!:devil:
  1.  permalink
    puelka: Dziewczyny od dzisiaj w Biedronce są w promocji pieluchy tetrowe 70x80 10sztuk za 21,99, 100% bawełna. Fajna cena, jakby kto potrzebował

a ja miałam w gazetce, że to od 15.10 :////
    dzisiaj nawet byłam i nic takiego nie widziałam...a poluje na nie :(
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Och to od kiedy są bo kupiła bym mam już 10 kolorowych a jeszcze chciałam dokupić białe, Przy dwójce 20 szt spokojnie wystarczy chyba.:bigsmile: A mnie ciągnie blizna po cc jak się okazało:sad:Niby już 7 lat minęło ale niestety może być problem z tym :sad:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorpuelka
     permalink
    Hmm ja mieszkam w Poznaniu, być może są różne terminy dostaw..Choć z drugiej strony w necie jest jedna gazetka..Ciekawe, może sprawdź w jakiejś innej. Ja kupiłam 1 paczkę, bo dostanę jeszcze w spadku od siostry, ale jak myślicie jaka jest optymalna ilość?? Żeby nie prać co chwilę tylko np raz w tyg :bigsmile:
    link do gazetki
    http://gazetki.biedronka.pl/g214,dom_i_relaks.html#/Dom%20i%20relaks/24
    -- [
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ja miałam 20 pieluch tetrowych przy jednym dziecku,ale moja mala bardzo ulewala i dokupiłam kolejne 20,bo dziennie szlo po kilka pieluch.
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Lece do biedronki :wink:

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 07.10.13 13:39</span>
    U mnie jest ta tetra i sa rzeczniczki z kapturkiem i myjką za 23,,99 tez fajne :crazy: oczywiscie juz sa moje.Mało strasznie tego dali.
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Alicja kciuki żebyś w końcu urodziła. Zdrówka dla córki
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    bonim: śluz wodospad. Macie tak? I coś mnie muli..

o kochana, mój śluz wodospad pojawił się na 3 dni przed porodem jakoś :)))
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Oj Kasiu już się boje. Ciekawe kiedy mnie ruszy. Jak chodzę to mnie spina i ciągnie. Ale to już trochę trwa
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Ja miałam przy córce 20 szt tetry i 10 nowych mi zostało ale przez te 7 lat myłam nimi okna :bigsmile: W sumie jak będzie za mało to dokupię ale sądzę że na początek wystarczy mi 20 szt:bigsmile: o i dokupiłam jeszcze ten ręczniczek z kapturkiem i myjką http://gazetki.biedronka.pl/g214,dom_i_relaks.html#/Dom%20i%20relaks/22
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    BrunetkaElegance: Przeleciałam całe forum i nigdzie nie ma "tematu" gdzie moglabym o to zapytac

Myślę, ze wątek "przyszłe mamusie" byłby już bardziej odpowiedni. Tym bardziej, że w ciąży jesteś. A ja jestem samotną mamą, bo czuję, ze pijesz do mnie :) Swoją drogą, jak można bać się, ze od męża można coś załapać...? Nie rozumiem Cię w ogóle.
    --
  2.  permalink
    apropo lidla! Oferta dla maluchów ważna od dzisiaj:
    http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-275ABDA6-06A69CC1/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?id=76
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Ja stosuję tertry zamiast pampersów, to potrafi iść kilkanaście w dzień; ) Jesteście zadowolone z ciuszków z biedy, ponoć z Lidla lepsze?
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Ja stosuję tetry zamiast pampersów, to potrafi iść kilkanaście w dzień; ) Jesteście zadowolone z ciuszków z biedy, ponoć z Lidla lepsze?
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    MK, gratulacje!! Tez tak czulam ze to nierealne jeszcze w szpitalu, ze corcia jest ze mna i juz nie kopie.:))
    Nie dziwie sie ze nie masz czasu i podziwiam ze cokolwiek do nas piszesz!
    Nano wspolczuje serdecznie samopoczucia i duzej ilisco zadan do wykonania....uh
    ten mocz to moze po jelitowce utrata wody, pij jak najwiecej. Usciski
    trzymam kciuki za czolowke.:)
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Witam się dziś z mdłosciami większymi niz kiedykolwiek :( BLE...
    Byłam dziś u lekarza i w końcu jest widoczny! Zarodek 8mm i bijące serduszko.
    Można powiedzieć, że jestem już oficjalnie w ciąży :D Karta założona, badania zlecone.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Ewa1406: Byłam dziś u lekarza i w końcu jest widoczny! Zarodek 8mm i bijące serduszko.
    Można powiedzieć, że jestem już oficjalnie w ciąży :D Karta założona, badania zlecone.
    gratulacje!cudne uczucie,prawda?
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Nano współczuję jelitówki, kuruj się
    Mk nowy etap życia przed wami, ja się już synka doczekać nie mogę, a napisz ile brałaś tego wiesiołka że zadziałał na szyjkę??
    Bonim może u Cibie poród już tuż tuż
    Alicjo współczuję całej tej sytuacji, mam nadzieję że ma ci kto pomóc z córką gdy będziesz w szpitalu, już niedługo, wiem że chciałaś uniknąć prowokacji, ale czasem nie wiadomo czemu organizm nie chce współpracować
    Ewa gratuluję ujrzenia serduszka, to magiczny moment jeszcze będzie ich sporo, spokojnej ciąży Ci życzę
    A ja dziś czuję się super, mimo tej pogody i ciśnienia, brzuch się czasem spina co mnie cieszy, młody aktywny, więc jestem spokojna
    pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    dziewczyny lece dzis do bedrony i lidla ale znając życie o tej orze to tylko metki zobacze
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Gratulacje Ewa:) Ja mam USG w przyszłym tygodniu:)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Kachaw już w każdej chwili. :smile:
    Ewa Gratuluję serduszka. Cudowne uczucie. Ach kiedy to było. .
    Dziewczyny z czołówki odezwijcie się:bigsmile:
    Jaka u was pogoda? Ja się czuje jakbym nocki nie przespala. Jestem nieprzytomna.
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Uczucie boskie :) Niesamowite!
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ewa gratulację :)
    Ja właśnie w poczekalni u lekarza spóźnienie jest więc trochę tu posiedzę.Trzymajcie kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    zanett trzymam kciuki za wizytę, daj znać jak poszła
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    u mnie w biedrze nic nie ma o!
    kupilam sobie chinska zupke:) hyhy
    oczywiscie jestesmy chorzy ..maly ma chrype;/ ja sie czuje jak nie wiem co :)
    ponarzekalam to ide o! Fraggg wroocilaaa stara gienia:)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    zanettt czekamy na wieści ;) A ja już poczkekam i nie bedę latała do innego gina, powiedział że dobrze rośnie więc czekam a nie sądze bym dostała się gdzieś do gina na NFZ i on mi zrobi usg bo nawet u nich to nie wiem jak to działa przy ciężarnej, czy robią potwierdzenie czy tylko badają i na podstawie tego...
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    szpileczko na NFZ to chyba marzenie aby dostać się w ciągu tygodnia bądź dwóch....BA ostatnio chyba nawet prywatnie ciężko jest dostać się tak z marszu...Chociaż ja tam do mojego mogę zadzwonić i jadę :)
    Tak jak piszesz najważniejsze , że maluszek rośnie.:smile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Szpilka27: nie wiem jak to działa przy ciężarnej, czy robią potwierdzenie czy tylko badają i na podstawie tego...
    --
    tak,robią usg na potwierdzenie.ja chodzę i prywatnie i na nfz i praktycznie przy kazdej wizycie robi mi usg na nfz nie wiem czemu.ale faktycznie dostać się to sztuka.mi udało sie umówić na 9tc.a przeciez podobno trzeba do 10tc byc pod opieką by becikowe dostac więc muszą Cię wcisnać jakby co
    ale racja-rozwija sie to może wytrzymasz z widokiem serduszka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    gienia83: ponarzekalam to ide o! Fraggg wroocilaaa stara gienia:)

Iii tam, to jeszcze nie jest narzekanie, czekam aż się rozkręcisz ;))) My też chorzy, ja już dwa tygodnie :( Kurujcie się!
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Jakiś wirus na forum czy co, że Was tak porozkładało...
    Wszystkim choraskom życzę zdrowia :winkkiss:
    zanettt, powodzenia na wizycie :smile:
    Pozałatwiałam dziś parę spraw, na szczęście pozytywnie i się zmęczyłam :tooth:
    Fajnie będzie za parę tygodni odzyskać władzę nad własnym ciałem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Dziewczyny ale jestem szczęśliwa będzie dziewczynka:D:D
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    zanettt86: Dziewczyny ale jestem szczęśliwa będzie dziewczynka:D:D
    mówiłam że mama czuje najlepiej!!!!
    gratuluje!!!! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    zanettt super :)

uś no widzisz to mnie zaskoczyłaś ;) Ja chcę na NFZ też chodzić by mieć właśnie jakieś badania z free skoro o tak te składki płacę , by za wszystko nie płacić. Jutro będzie mnie mama zapisywać, bo ma wtyki, to może się uda dostać w ogóle do tej lekarki co chcę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    zanettt gratulacje!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    zanett ale super!!!!
    Gratulacje :smile:, to się doczekałaś...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    zanett super, gratuluję i nie ukrywam, że marze o córeczce:bigsmile:

ja własnie wygrałam licytację mam nadzieje, że będzie to trafiony zakup:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormeggi12345
     permalink
    Zanett GRATULACJE ja też spodziwam się dziewczynki i jestem przeszczęśliwa. Jutro mamy drugie badania prenatalne i mam nadzieje że wszystko okaże się w porządku i potwierdzi się dziewczynka:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Dziękuje wam bardzo uwierzyć poprostu nie mogę :)Akurat przy mierzeniu szyjki idealnie było widać,pyta się czy mówił jaka płeć ostatnio mąż ze tak 75% chłopiec a on kiwa głową i się śmieje tu na 100% dziewczynka :D Trzy razy się pytałam czy na pewno hihi Poza tym jest wszystko dobrze kazał zwiększyć dawkę magnezu do trzech ze względu na spinki i tętno które ostatnio szaleje,jeśli nie będzie po tygodniu lepiej mam się odezwać da namiary na kardiologa.Malutka ma 200g :)
    Us widzę że ty też masz podwójnego lekarza :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.