Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeOct 7th 2013 zmieniony
     permalink
    fitmama: czy ma któraś dzieci w podobnym wieku? U mnie będzie 2 lata różnicy i zastanawiam się jak będą wyglądać spacery.

Ja będę miała 1,8 miesięcy różnicy. Dokupiliśmy do wózka dostawkę Buggy Pod, zamontowana i wygląda to całkiem fajnie. Tylko nasz Krasnal mało w wózku podróżuje - w sumie wchodzi tylko do wózka po to, żeby zasnąć, a tak to tupta...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeOct 7th 2013
     permalink
    Zanett Gratuluję córeczki:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Kakai myślę że udany zakup ja na kołyskę na kołkach będę polować :)
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Zanet gratulacje:) Ja mocno trzymam kciuki, aby u mnie był chłopak. Mam mega mdłości jak tylko zjem coś słodkiego. Po słonym jestem w raju:)
    Dziewczyny czy ma któraś dzieci w podobnym wieku? U mnie będzie 2 lata różnicy i zastanawiam się jak będą wyglądać spacery. Myślimy też nad parasolką wózkiem, na co zwracać uwagę przy wyborze?
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Zanett gratuluję dziewczynki,cieszę się że z młodą wsio okey
    Ciekawe co u Alicji, elyanny, moly123 i karobeli, bo nic nie wiemy może lista ostro się skurczy ??
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Kachaw mnie ta lista nie daje spokoju:devil: bo pewnie parę miejsc ruszy. Tylko kiedy się dowiemy? ? Dziewczyny piszcie
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Kakai mi się bardzo podoba, pewnie też będę chciała by w salonie móc postawić a nie biegać ciągle i się stresować ;)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ja też z tego założenia wychodzę żeby nie latać pozniej to wiadomo jakiś leżaczek będzie ale na sam początek super rozwiązanie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    fitmama u nas będzie rok i 10 mcy róznicy, co do wózka albo kupie dostawkę jak Fragi albo będzie chodził pieszo-wszystko zalezy jak Jaś będzie lubił, bo ostatnio lubi wciąz chodzic

dzieki dziewczyny:bigsmile: leżaczek mam w piwnicy po Jasiu, a ten kosz już tu mamuski polecały, więc się skusiłam, będe miala dzidzie na oku a w nocy może da sie pobuja;)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    zanettt86: Us widzę że ty też masz podwójnego lekarza :)
    no jasne.prywatnie bo chce mieć pod kontrolą i wiadomo inaczej traktują pacjentke :wink: a na nfz bo w końcu to mi sie należy :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja tez mam 2ginkow. Badania na nfz. Usg mało mi robił. W dodatku każdy z innego szpitala w razie potrzeby. .
    Dziewczyny coś moje dziecko spokojne cały dzień. A teraz to jej godzina wieczornych szaleństw a tu cisza. W dodatku się oczyszczam... qrde czy to dzisiaj czy może w ciągu tych dni?
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    bonim: qrde czy to dzisiaj czy może w ciągu tych dni?
    Wszelkie objawy masz dobre :bigsmile: ale patrząc na Twój suwaczek to max kilka dni i będziesz mamusią :smile: ciężko określić,choć pewnie czekasz na słowa dające nadzieję...pozostaje mi zaciskać moooocne kciuki!bo wiem że teraz tego najbardziej Ci trzeba :bigsmile:

kachaw: Ciekawe co u Alicji, elyanny, moly123 i karobeli, bo nic nie wiemy może lista ostro się skurczy ??

no ja mam wrażenie że one mogą właśnie się rozdwajać :cool: Moly to już może i zwolniła listę,nic sie nie odzywa.Alicja się dziś meldowała ale tylko raz..hmmmm..... Karobelka też już na ostatniej prostej była,Elyanna nic nam wieści nie przekazuje
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja nie moge, do dwóch ginków, ja wole jednak raz a porządnie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Kakai: ja nie moge, do dwóch ginków, ja wole jednak raz a porządnie
    --

mi sie strasznie nudzilo na tym zwolnieniu i se postanowiłam czas umilić hahahaha :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    No właśnie u mk chyba z 3 dni to oczyszczanie trwało. Ale u każdego inaczej. Mnie zadziwia mała bo codziennie o tej porze cwiczyla ksw:devil: nawet wczoraj 3h. Mam nadzieje że z nią wszystko ok i że szykuje się do wyjścia.
    Jestem podekscytowana i przerażona:devil:
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    bonim: Jestem podekscytowana i przerażona
    masz świadomość że to już może być strasznie blisko?jak się z tym czujesz?:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ta cisza w brzuchu uswiadomila mi że to może być już:shocked:
    Jeszcze se porodowke na tlc ogladam. Dziwne ze tak leżą zamiast sie ruszać. Qrde ale zbliżenia pokazują. :cool:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    uś: mi sie strasznie nudzilo na tym zwolnieniu i se postanowiłam czas umilić hahahaha

podziwiam:bigsmile: może dlatego, żeja kojarze ginke z wyjzadami 35km w jedną stronę , to ejst wyprawa i zdecydowanie raz na miesiąc mi starcza:wink:

tak z innej beki, mam takie high libido, że chyba jeszce nigdy tekie nie było:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Kakai: może dlatego, żeja kojarze ginke z wyjzadami 35km w jedną stronę , to ejst wyprawa i zdecydowanie raz na miesiąc mi starcza
    a to zrozumiałe :wink: ja mam na miejscu,teraz wogóle miliony atrakcji bo gin na nfz chce mnie teraz juz widziec co 2tyg,w międzyczasie prywatny i jakoś czas do porodu może mi zleci :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Boni ja też ogladam porodówkę :)Może akurat to już bliziutko u ciebie trzymam kciuki.Ja chciałam zrezygnować z tego lekarza z nfz bo sobie myślałam że chyba jakas nie normalna jestem ale teraz jak już wiem że nie jestem sama chodzę dalej do dwóch :):)
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    ehh... :D jak to dobrze, że nie mam telewizora, to nie stresuję się porodami tam pokazywanymi :D
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
    • CommentTimeOct 8th 2013
     permalink
    Kakai dzięki za info:) Podeślij plis linka na wiadmość do mnie z tym koszem i dostawką. Moja lata od 11 miesiąca, ale tam gdzie ona chce:) Nie da się przejść kilku metrów w moim kierunku:(
    Dziewczyny rodziłam dwie doby i zdecydowana większość porodów była szybka i bez większych krzyków. Swój wspominam wręcz jak wakacje;) Mąż cudnie tulił przy nastrojowej muzyce Anathemy, do której po urodzeniu pięknie usypiało dziecko:) A teraz się okazuje, że Anarthema gra u nas koncert i zabieram swoje maleństwo w brzuszku:) Dacie radę, musicie tylko iść do szpitala pełne pozytywnego nastawiania:)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Szpital a szpital różni się od siebie. Żeby u nas rodzilo się w takich warunkach jak by się chciało to pewnie lęku by nie było. Tez bym chciała z fajną muzyka, bez paniki i bez komplikacji. Niestety pierwszy poród źle wspominam i mam stresa.
    Mloda dalej spokojna. Ćmi w krzyżu@
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Boni to w końcu musi się rozwinąć a do ginka kiedy idziesz?
    Spać nie mogę coś od dwóch dni mecze się :(
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    w czwartek mam ktg. jak dotrzymam. Mała własnie pukneła z 5 razy, Wizyta w wc zaliczona. Mdłosci,, a tak to cisza
    •  
      CommentAuthorAnnieG
     permalink
    Dziewczyny,

Nie figurowalam na liscie, ale podczytuje co jakis czas Wasze dyskusje. Termin mialam na 5.10, wiec juz jestem chwile po. Czekam na corcie. W dniu terminu mialam ktg, teraz jutro ide na ktg i usg. Czy badanie dlugosci szyjki i rozwarcia tez bylo dla Was tak bolesne? Cala ciaze badania ginekologiczne mnie wlasciwie nie bolaly. A teraz przerazenie.. Moze porod sie nie zaczyna, bo zablokowalam sie psychicznie? Skoro taki bol przy badaniu gin., to porod to musi byc kosmos. Rozwarcie mam na 1 palec luzno, 2 ciasno.
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Annie to juz bliżej niż dalej :smile: chętnie Ci pokibicujemy na tej ostatniej prostej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    annie kibicuje. Tez sie zastanawiam dlaczego musi bolec:devil:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    bonim ja jak sie oczyszczalam 2 dni (wymity biegunka + bardzo malo ruchow malego) pojechalam na IP to sprawdzic .... i wyladowalam pod kroplowka...
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Bonim ja się na dzień lub dwa przed porodem oczyszczałam :smile: więc może rzeczywiście już tuż tuż jesteś :smile:
    Ja tam nie wpadłam na pomysł chodzenia do dwóch ginekologów...Może dlatego, że badania robiłam w pracy więc za darmo, a mojego gina to całować mogę po rękach bo dzieki niemu Domi rośnie mi w brzuszku :smile:, nie wykluczając męża :surprised:
    AnnieG kURCZE toż Ty już przeterminowana :wink: trzymamy kciuki!!!!
    zanettja tez jakoś mam problemy senne ale to u mnie wynikało ze stresu w pracy. Od dziś L4 i proszę...spokojnie przespana noc :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    AnnieG bo oni (szanowni ginowie;) to chyba na końcówce to przy okazji masaż szyjki robią, żeby troszkę "poluzować" jak mocno trzyma;) Powodzenia:)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hanny: to chyba na końcówce to przy okazji masaż szyjki robią,

nie przypominaj mi :)
    ja myslalam ze zejde z tego swiata :)
    poplamilam i na drugi dzien 2cm rozwarcia
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Witam się
    Wczoraj wieczorem spakowałam torbę do szpitala, jeszcze kilka rzeczy będę musiała dołożyć, kosmetyki dla mnie, podkłady poporodowe - bo czekam na kuriera, wodę i biszkopty, a tak to torba czeka już.
    Mąż mówi po co teraz przecież rodzisz za 3 tyg, to mu powiedziałam że może za 3 a może za tydz, więc nigdy nie wiadomo
    pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ja przy masazu myslalam ze kopa dam ginowi:devil:

Treść doklejona: 08.10.13 10:45
    cos tu cicho, nikt nie rodzi,nikt listy nie zwalnia:cool:
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    kachaw- termin mamy podobny, ja też własnie wczoraj spakowałam torbę tym bardziej po wizycie u lekarza, który stwierdził, że szyjka skrócona, miękka i rozwarcie na 1 cm. Zdaje sobie sprawę, że z takim "rozwarciem" to mogę jeszcze miesiąc pochodzić w ciąży spokojnie, ale jednak wole mieć wszystko spakowane i gotowe, zawsze to komfort psychiczny, tym bardziej, że mój M od tygodnia nad głową mi stał i pytał kiedy spakujemy torbę. Wiadomo pierwsze dziecko to człowiek panikuje:wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeOct 8th 2013 zmieniony
     permalink
    kachaw: Mąż mówi po co teraz przecież rodzisz za 3 tyg, to mu powiedziałam że może za 3 a może za tydz, więc nigdy nie wiadomo

No to wyluzowany Twój mąż ;)) Mój mnie od 30 tygodnia molestował "spakujmy torby, spakujmy torby" :DDDD

gingerka_: mój M od tygodnia nad głową mi stał i pytał kiedy spakujemy torbę. Wiadomo pierwsze dziecko to człowiek panikuje:wink:

U nas drugie, ale lubimy być przygotowani na zaś, tak ze spokojem się śpi ;))) Ja bym nie powiedziała, że to panika, ale gotowość do wymarszu w razie W ;)
    --
    •  
      CommentAuthorgingerka_
     permalink
    The_Fragile no masz racje, panika to za mocne słowo, gotowość do wymarszu lepiej brzmi :) Tak czy siak, niech mój syn poczeka jeszcze na wynik GBSa i wtedy jeśli chce to niech wychodzi z brzuszka :wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    KACHAW PRZEZORNY ZAWSZE UBEZPIECZONY, jak mawia mój tatuś :smile:
    Ja tam torbę miałam spakowaną przez pierwsze 3 tyg ciąży bo albo plamiłam albo coś tam i ciągle baliśmy się, że jak już do gina jedziemy to każe nam do szpitala jechać. No ale się nie przydała.Bogu dzięki :)
    Swoją torbę przed porodową też wcześniej spakuję... :smile: Zawsze to taki komfort, że się wszystko ma :smile: bo w amoku skurczowym zapewne zapomniałabym nawet pasty do zębów :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Dziewczyny strasznie się czuję daleko za Wami w temacie ciążowym:P Pamiętacie jeszcze czy ktoś tak miał, że mdłości przychodziły tylko po słodkim?:)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    fitmama u mnie PRZECHODZIŁY po słodkim :smile:
    Musiałam coś zjeść i wtedy jak ręką odjął...a jak głodna i taka mało do cukrzona to mdłości mega :neutral:
    Wystarczyło mi np ciasteczko, ale żeby tylko po słodkim mdliło to chyba też możliwe...
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    fitmama

Ja tak miałam w pierwszej ciąży. Nie mogłam nawet patrzeć na słodkie bo robiło mi się niedobrze:sad: Całe szczęście teraz tak nie mam:bigsmile:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Ooo czyli nie ja jedna mam tak dziwnie:) A jakie dzieci na tych smakach były?:) Ja tak bardzo chciałabym chłopca, co chyba już wszyscy na tym portalu wiedzą:P
    --
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    Ja jadłam tylko słodkie...bo tylko to mi wchodziło od poczatku....i mam miec dziewczynkę...
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    eliz21 Właśnie to chciałam usłyszeć:)

The_Fragile Piękny masz opis u siebie:) Zainspirowałaś mnie. Znajoma mówi, że jak mała się buntuje mam dać klapsa a mi zdecydowanie bardziej odpowiada Twoje podejście;)

Jak się tu robi pogrubienie tekstu?:)
    --
    •  
      CommentAuthorAnnieG
     permalink
    tylko słodkie i ma być dziewczynka:)
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    jak wpiszesz tekst to zaznaczasz co ma być pogrubione i wciskasz nad ramką pogrubione b
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    AnnieG yupi:):)

eliz21 No jak ja mogłam tego nie zobaczyć wcześniej:P Czerwienię się ze wstydu:P:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    FITMAMA NO NIEKONIECZNIE... ja mam chcicę na słodkie cały czas a będzie SYN...więc ja tam bym w tych preferencji żywieniowych nie łączyła z płcią...
    Chociaż może jakaś prawidłowość w tym być...
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    fitmama

Ja mam córkę 7 letnią już i to przy niej odrzucało mnie od słodkiego. Wiec nie pocieszę Cię bo nie ma reguły:bigsmile:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Maria no stres mam duży bo w sobotę przyjezdza mój były po moich chłopaków nie widzieli się z nim pod ponad roku,dodam że jest pozbawiony praw rodzicielskich ( bo jest za granicą ) mam opory żeby dać mu chłopaków bo przez rok w ogóle się nie odzywał.Ale dzieciaki jak się dowiedziały że przyjezdza to chcą iść bo liczą że coś dostaną :neutral: Zaproponowałam mu że może wziaść ich na dzień ale na noc ma zawiez dzieci do mojej mamy (mieszka od niego ulicę dalej) a w niedzielę rano może wziaść ich spowrotem. Ale pisanie z nim to jest jak ze scianą cały czas tylko piszę że bedzie w sobote o 10 dlatego tak się stresuję bo nie chcę dziecią ograniczać kontaktów z ojcem ale z drugiej strony boję się o nich bo on należy do osób bardzo wybuchowych...Chcę mu zaproponować podpisanie oświadczenia że dzieci przywiezie na noc ale czy podpiszę ehhh Sory za zaśmiecanie wątku:sad:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.