Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeOct 8th 2013
     permalink
    Ja kiedyś rozmawiałam ze swoim ginem na temat porodu sn i wagi dziecka i on powiedział, że czasem dzieci 2.5 kg źle wchodzą w kanał i jest problem z porodem a jak maluch dobrze się w kanał wmontuje to nawet może 4 kg ważyć i kobieta może urodzić spokojnie.
    Mój raczej na średniego się szykuje, bo jak w 36tc miał 3kg to może do 40tc dobije 3600gr
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Skrzat ma obwód główki 37, a Krasnal nawet nie wiem jaki miał przy urodzeniu, bo nigdzie nie mam wpisanego :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    No i też zauważyłam, że Krótkie, ale "grube" dzieci gorzej sie rodzą... Moja siostrzenica np. 45 cm przy wadze 3260, nie weszła w kanał wcale.... I kilka innych podobnych przypadków znam...
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Frag, w książeczce powinnas mieć.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeOct 8th 2013 zmieniony
     permalink
    Jasiu miał główkę 35cm i nadal nie spi:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kakai, powiedz Jaśkowi, że Krasnal chrapie, może to go zmobilizuje.

Kurka, właśnie w książeczce nie mam :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    The_Fragile: Kakai, powiedz Jaśkowi, że Krasnal chrapie, może to go zmobilizuje.

dobra idę:boogie:
    --
    •  
      CommentAuthormeggi12345
     permalink
    Alicja GRATULUJE Szczęśliwa musisz być wpatrując się godzinami w swój CUD:smile:
    Ja dziś byłam na drugim USG prenatalnym. Widzieliśmy tak wyraźnie naszą córeczke:bigsmile::bigsmile::bigsmile: W pewnym momencie otworzyła jedno oczko:shocked: A potem pokazała nam kciuka jakby chciała nam powiedzieć: "mamusiu, tatusiu wszystko jest OK" Wszystkie pomiary w porządku. Serduszko, mózg, wszystkie narządy w normie. Waga 508g. Dla mnie to badanie trwało za krótko;-) Chociaż siedzieliśmy tam ok 45min. Pochwaliłabym się zdjęciami ale jakoś nie moge wrzucić z komòrki, a "normalnego" neta jeszcze w nowym domu sie nie dorobiliśmy:devil:
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Meggi to koksika masz :cool::cool: U mnie w piątek było 409g, a w którym dokładnie tygodniu jesteś? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Moja na połówkowym miała ok 400g zatem jeśli to połówkowe było to słuszna waga :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Właśnie sprawdziłam w książeczce i moja Ninka urodziła się z obwodem głowy 32cm długa była na 52 cm i waga 3180 a brakło 1 dzień by był skończony 41tc, więc była drobna
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    The_Fragile No słony orzechowy to zdecydowanie nie czekoladowy:P aż narobiłaś mi smaka:)
    alicjatrzyna Gratulacje!!!!:):)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    fitmama: słony orzechowy to zdecydowanie nie czekoladowy:P aż narobiłaś mi smaka:)
    mi sie przeciwienstwa przez was zachciało :devil: nutelli znaczy sie
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Gratuluje rozpakowanym mamusia:flowers::flowers:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    uś: fitmama: słony orzechowy to zdecydowanie nie czekoladowy:P aż narobiłaś mi smaka:)

mi sie przeciwienstwa przez was zachciało :devil: nutelli znaczy sie

Mąż się bawi na koncercie Fisha ( nie tego polskiego;)) a ja właśnie ciągle myślę, czy nie wysłać mu smsa, że ma mi znaleźć wracając masło orzechowe :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    najlepsze dla mnie masło orzechowe to był snickers, troche słony i słodki, idealne połączenie, bo to słone jakoś nie do końca mi wchodzi, chyba że macie jakies godne polecenia? z nutella znowu nie przepadam:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Dla mnie im bardzie słone tym lepiej:P Ślinka leci oj leci, napisałam smsa, zobaczymy czy da radę tatuś:)

Treść doklejona: 08.10.13 22:34
    Mąż odpisał: "No to będzie. Kocham Ciebie kochanie bardzo i cieszę się bardzo że jesteś moją żoną i matką moich dzieci." Musiałam się pochwalić;) Nie często dostaję takie smsy;)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Kakai: masło orzechowe to był snickers

ale tu chodzi o zupełnie coś innego,takie praqwdziwe masło orzechowe,nie ma nic wspólnego ze słodkościami :tongue:

Treść doklejona: 08.10.13 22:37
    sory,nie jadam masła orzechowego,nie wiem czy to jest dobre czy nie.wyszukałam pierwsze lepsze z sieci :cool:

fitmama: Mąż odpisał:
    noooooo punktuje chłop,punktuje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
    • CommentTimeOct 8th 2013 zmieniony
     permalink
    Punktuje, lepiej trafić nie mogłam:) Myślę dokładnie to samo o nim:) Nie zawsze jest tak słodko, bo to skorpion, ale to bardzo dobry chłopak, mąż i tata:)

Teraz zamiast iść spać to siedzę i czekam na to masło orzechowe. Zjem tylko łyżeczkę, może dwie, na więcej sobie nie pozwolę;) Jednak nawet dla tak małej ilości warto:)
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    W Stanach jedzą masło orzechowe na chlebie i z dżemem ;) Najlepsze i ichnim dżemem winogronowym ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Uś ale ja rozumiem o jakie masło orzechowe chodzi, napisałam wyżej, że ono mi nie smakuje, przez to że jest słone:-) wolę mix ze słodkim
    --
    •  
      CommentAuthormeggi12345
     permalink
    Dziewczyny ale mnie zaskoczyłyście że ta moja córeczka dużo waży:shocked:
    Lekarka nic nam nie mówiła że za dużo. W piątek byliśmy na normalnej wizycie i mała ważyła 435g. Lekarz też nie mówiL że za duża. Jestem w 21t.4d. Kurcze dobrze że ja Nutelli nie jem bo dopiero by wielka była:wink:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeOct 9th 2013
     permalink
    macek: W Stanach jedzą masło orzechowe na chlebie i z dżemem ;) Najlepsze i ichnim dżemem winogronowym ;)

Racja, zgadzam się :) Tylko ich chleb jest paskudny ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    fitmama no sms cudny a o skorpioniku coś wiem bo też takowego mam :wink:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Meggi mój synek wazyl 600 na polowkowym😊llekarz powiedział ze waga wyprzedza parę dni...nie ma co sie stresować,zobaczymy jak będzie dalej😊
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Serio Skorpiony są takie specyficzne? Bo każdy mnie straszy, że to bardzo ciężki znak...
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny widzę że szalejecie z masłem orzechowym - a ja go nie znoszę.
    Co innego nutella, pycha!
    .
    A ja dzisiaj się obudziłam i czuję że cała poduszka mokra, ślinotok straszny mi się udzielił :tongue:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Jaka cisza rodzicie wszystkie hihi :)
    Ale narobiliście ochoty tym masłem orzechowym lecę na zakupy i oczywiście kupić muszę :)
    Ja też mam męża skorpiona wiadomo każdy ma swoje za uszami ale powiem wam że poprzedni mój mąż byl bliźniakiem MASAKRA jakaś więc mając porównanie skorpion to przeciwieństwo bliźniąt by najmniej w moim przypadku.Opanowany,pracowity,ale wielka złotowa hihi jedyny minus jaki narazie widzę :)
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Skorpiony to chyba zawsze maja swoje zdanie i sa bardzooo pamietliwe :D
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    A fuu masło orzechowe z dżemem:) Uwaga mąż przyjechał z nutellą - bo pisało, że ma orzechy:P Zabrał ją do pracy:) Podkreślmy to raz jeszcze - facetom trzeba dawać bardzo dokładne opisy:)
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    The_Fragile: Racja, zgadzam się :) Tylko ich chleb jest paskudny ;)))

O tak, chleb tam jest paskudny ;)

The_Fragile: Serio Skorpiony są takie specyficzne? Bo każdy mnie straszy, że to bardzo ciężki znak...

Podobno ale mój mąż to skorpion, jego chrześnica, jego chrzestny, nasza dobra znajoma i jeszcze kilkoro znajomych to wszyscy skorpiony i jak dla mnie to super ludzie :bigsmile:Fakt potrafią "kąsać" ale można sobie ich wychować :wink:

Mi najbardziej smakowało takie masło orzechowe co kupowaliśmy tam w sklepie, naturalne, robione na miejscu, mmmm pycha :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Mają charakterki:) Mam tatę i męża skorpiona. Konkretne, zdecydowane osobowości, więc czasami trzeba z nimi powalczyć. Dla mnie to jednak ulubione znaki mężczyzn+ strzelce jak ja:) Lubię jak mężczyzna jest bardzo wyrazisty;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    czy ja się kiedyś wyspie?
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    A wracając do masła orzechowego, to jeśli macie w okolicy sklep Marks&Spencer, to polecam stamtąd masło konieczne crunchy. Pycha z dzemikiem :D
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
    • CommentTimeOct 9th 2013 zmieniony
     permalink
    Ewa1406: A wracając do masła orzechowego, to jeśli macie w okolicy sklep Marks&Spencer, to polecam stamtąd masło konieczne crunchy. Pycha z dzemikiem :D

Już nie mogę się doczekać wieści co tam Ci w brzuszku siedzi, smaki się trochę mieszają;) Obstawiam dziewczynkę wspierając się dodatkowo wykresem:P Oczywiście co ja tam wiem, ale tak sobie strzelam;) Masz jakieś preferencje kogo byś chciała?
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Ja już sama nie wiem kto tam siedzi... Raz myślę, że chłopak, a raz, że dziewczyna... Ale wiadomo - to nie jest ważne :) Będzie kochane i będzie drugim największym cudem świata :D
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    No a ja napiszę z rana: witam się w 37tc, mój syn jest donoszony :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kachaw, gratuluję, ale ulga :)
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Ewa1406
    Ewa1406: Będzie kochane i będzie drugim największym cudem świata :D
    Myślę identycznie:)

kachaw Podwójna zazdrość z mojej strony: syn i donoszony:) Gratulacje:)

Cytuję znajomą: "a to w ciąży jesteś szybko masz odwage" eh kolejna mnie straszy :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Meggi specjalnie sprawdziłam swoje dane z usg połówkowego i mój w 21 tc ważył 470gr, teraz tydz temu ważył 3050kg, więc nie jest mega kolosem
    Ja jak usłyszałam żę urodzę w znaku skorpiona to się trochę przestraszyłam, choć znak zodiaku nie jest dla mnie wyznacznikiem charakteru, o wiele bardziej nasze zachowanie i emocje terminuje temperament, który jest wrodzony i osobowość która się kształtuje w dzieciństwie. Ale potem wszyscy mi mówili że skorpiony chłopcy są właśnie bardzo fajni, no ale mój syn będzie fajny, uroczy, przecudowny, bo przecież jest MÓJ
    pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    DZIEWCZYNY LITOŚCI 110 postów od wczoraj :shocked:
    Ja lubię kanapeczki z nutella a przyznam się, że masła orzechowego w życiu nie jadłam :neutral:, ba sądziłam, że to jest to samo co nutella :shamed:

Moja gwiazdeczka urodziła się w 39 tyg ciąży i ważyła 2750, dł na 49 cm obwód główki 32. WIĘC MALUSZEK :smile: A mimo to poród miałam ciężki i mała urodziła się z krwiakiem na główce.
    Liczę że synek też będzie mały bo nie wiem jak dam radę urodzić więcej niż 3,5 kg skoro ledwo dałam radę 2750 :neutral:

No i wstawiłam aktualny brzusio mój po 4 tyg od ostatniego...i kurcze mam wrażenie, że nie rosnę chociaż widzę, że rosnę :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Witam się słonecznie :bigsmile:

Bardzo serdecznie gratuluję rozpakowanym Mamusiom !!! No i trzymam kciuki za wszystkie z Wa, którym zbliża się termin porodu :smile: W piątek mamy USG połówkowe i mam nadzieję, że uda mi się zaktualizować na liście, czy noszę w brzuszku Chłopczyka, czy może Dziewczynkę. Nie mogę się doczekać :smile::smile::smile:
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    mariaekad: DZIEWCZYNY LITOŚCI 110 postów od wczoraj :shocked:
    heheh podobnie reagowałam na starcie:) Nie byłam w stanie ogarnąć tej ilości:) Teraz dochodzę do wprawy;) Orzechowy to zdecydowanie coś innego, wcześniej go nie lubiłam, a teraz ślinka leci bardzo:)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    No skorpiony łatwe nie sa, oddane ale tj napisałyście pamiętliwe a ja jeszcze bym dodała że często głupio uparte tzn "po głupiemu ale po mojemu" ;)

No byłam na NFZ i tj się spodziewałam usg nie bo "i tak nic nie będzie widać" :shocked: Za to cytologie pobrała i zbadała ginekologicznie, dała skierowania na badania i przyjść za 4 tyg i wtedy usg będzie. Dobrze że chodzę prywatnie bo takie dla mnie to potwierdzenie ciąży "palcem na wodzie pisane", na prawdę współczuję kobietom które prywatnie nie mogą sobie pozwolić na wizytyte...
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    fitmama: Cytuję znajomą: "a to w ciąży jesteś szybko masz odwage" eh kolejna mnie straszy

Bo wiadomo że trudniej jest mamie, która ma maluszka na wychowaniu i jest w ciąży niż mi np gdy moja córka ma 5 lat i jest w stanie sama się sobą zająć. Potem też może być ci ciężej bo będziesz miała maluszka i dwulatka, z którym na pewno inaczej jest niż ze starszym dzieckiem. Za to pocieszę cię jak już jedno będzie miało 5 lat a drugie 3 latka to nie będziesz musiała koło nich latać bo same się sobą zajmą, moja koleżanka ma taką różnicę wieku, córka 5 lat, syn 3 latka, super się bawią, zajmują sobą, on ją naśladuje, więc mimo iż kiedyś miała ciężej teraz ma lżej. U nie będzie 5 lat różnicy i może być problem z kontaktem jak córka będzie miała np 8 lat a syn dopiero 3 latka, ale nie ma co gdybać zobaczymy jak to wyjdzie w "praniu".
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    meggi12345: Lekarka nic nam nie mówiła że za dużo.

Bo to nie jest za dużo :swingin: trzeba się cieszyć a nie martwic...dałam po prostu porównanie do siebie bo u mnie 21t3d było 409g :tooth:

A ja właśnie zjadam czekoladę mikę z oreo....i smakuje jak milka z oreo :rolling:

Czy któraś z was brała leki na alergię w ciąży (pomijając I trymestr of kors) ?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    bananowiec: A ja właśnie zjadam czekoladę mikę z oreo....i smakuje jak milka z oreo :rolling:

Gdzie kupiłaś? Poluję, bo mąż mnie o nią męczy :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorMadllen23
     permalink
    Gratuluję rozpakowanym Mamusiom :D
    O matko was to nadrobić po chwili nieobecności ;) starałam się nie czytać wpisów o Nutelli, wręcz ją ubóstwiam :D zawsze jak jesteśmy na zakupach to Mój tylko patrzy i pilnuję żebym do koszyka nie wrzuciła :D wie czym to się kończy :D a za masłem orzechowym jakoś nie przepadam.. Za to orzechy pod każdą postacią uwielbiam,ostatnio codziennie muszę zjeść.
    No ja dzisiaj popołudniu mam wizytę, zobaczymy jak tam mała przykoksowała i sytuacja z szyjką. Może uda mi się zdobyć jakieś nowe zdjątko do kolekcji, dawno jej nie widziałam :( zastanawiam się czy wreszcie nie wkleić zdjęcia brzuszka na wątku bo wreszcie zaczyna coś widać ale się trochę wstydzę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Fragile...w sklepiku osiedlowym :cool: poszłam po chleb a wyszłam jeszcze z czekoladą :cool::cool: W hipermarketach na 100% już jest :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bananowiec, dzięki :) Może u nas też będzie, zrobię mu niespodziankę :D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.