Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHecate26
    • CommentTimeOct 11th 2013
     permalink
    Ja w pierwszej ciazy przytyłam zaledwie 10kg teraz juz 22:cry: ale z córa żadnych obrzęków ani nic w tym guście nie miałam teraz to masakra jakaś. Jak bym sie czuła tak w pierwszej ciazy nie wiem czy znów bym sie zdecydowała zajść. Bo puchnie i wszystko mnie boli. Troche lepiej po pokrzywie bo przynajmiej dzięki niej chodzić moge ale obrzęk nie schodzi :sad:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    • CommentAuthorkarobella
    • CommentTimeOct 11th 2013 zmieniony
     permalink
    w
    niedziele o 11:40 przyszla na swiat moja ukochana coreczka Amanda,
    miala 2850, dluga na 54 i cale 10 pkt :D, jest cudowna ! porod cc bo jak
    sie okazalo polozenie miednicowe, bardzo dziekuje za kciuki !!
    --
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    karobella GRATULACJE!
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    karobella gratulacje :flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    karobella gratulacje :thumbup:
    Dzisiaj dzień dobrych wiadomości :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Witam ciasto spowrotem na liście:bigsmile:
    Karobella Gratuluję
    A ja jestem po ktg. Tętno ok skurczy nie zapisalo. Jutro termin może jeszcze się coś ruszy
    •  
      CommentAuthorMadllen23
     permalink
    Karobella gratulację!!! Dużo zdrówka dla Was :)
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    Dzieki dziewczyny jestescie kochane.
    :)
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ciasto, Venus gratulacje!!! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    U mnie wszystko ok,jestem pozamykana.Ucisk na nerw minął !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    szyjka sie trzyma.
    Lekarz pooglądał serduszko,żołądek,pęcherz.wszystko ładnie rozwinięte.spytał czy to że córka to wiemy?
    hahaha nie wiem czemu ale ciągle mam schize ze Miśce coś wyrośnie ;p no wiemy wiemy,pokazał mi dwie fałdki,nie ma innej opcji ;) odwrócona główką w dół
    waga……u tego gina zawsze wychodziło w normie-idealnie pokrywało sie z terminem
    tym razem niestety pomiary wskazują na tydzień mniej conajmniej
    malusia waży ok 1600-1650g a powinna ponad 1800g ważyć.
    no cóż,potwierdz się że będzie drobniutka kruszynka
    najwazniejsze że zdrowo sie rozwija i wszystko z nią dobrze :)

aha mamy lekki spadek HGB-11.6
    HBS ujemny zatem dzidzia nie bedzie musiala byc szczepiona po urodzeniu

Ciastko witaj serdecznie :bigsmile: gratuluje
    Karobella gratulacje!Malusia kruszynka :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ciasto,Venus gratuluje! Coraz wiecejmamus z 2012 roku :D
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    us super wiesci
    girl nadal nic?
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Vsti: Coraz wiecejmamus z 2012 roku :D

Hah,to kiedy my, Vsti :D?
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    • CommentAuthor_malgosia_
     permalink
    Karobella gratki serdeczne!
    -- [/url]
    • CommentAuthormoly123
     permalink
    Hej dziewczyny, Chciałam tylko poinformować,że zwolniłam listę 30 września. Nasza kruszynka ważyła 2820 i mierzyła 51 cm. Dostała 7 pkt. Nie odzywałam się bo przed porodem byłam w szpitalu, a potem trudno mi było wszystko ogarnać tym bardziej,że małą nie chetnie jadła z cyca . Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie w czołówce :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Gratuluje wszystkim:shamed:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    karobella: w
    niedziele o 11:40 przyszla na swiat moja ukochana coreczka Amanda,
    miala 2850, dluga na 54 i cale 10 pkt :D, jest cudowna ! porod cc bo jak
    sie okazalo polozenie miednicowe, bardzo dziekuje za kciuki !!

Gratulację!!!! :*
    moly123: Hej dziewczyny, Chciałam tylko poinformować,że zwolniłam listę 30 września. Nasza kruszynka ważyła 2820 i mierzyła 51 cm. Dostała 7 pkt. Nie odzywałam się bo przed porodem byłam w szpitalu, a potem trudno mi było wszystko ogarnać tym bardziej,że małą nie chetnie jadła z cyca . Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie w czołówce :)

Gratulację :clap::clap:

Treść doklejona: 11.10.13 15:31
    venus87 Dopiero zobaczyłam u Ciebie na profilu dwie rzeczy:
    1. Rodziłaś przez cc jak ja:) Mi gin powiedziała, że trochę za szybko zaszłam, a tu proszę pobiłaś mnie;) Jestem bardzo ciekawa co u Ciebie powie gin.
    2. Dostałaś miesiączkę po 2 miesiącach od porodu??? wow:)

Też widzę, że mamy podobną sytuację :devil: Twoja pierwsza dzidzia ile ma???
    Ja dostałam miesiączkę szybko bo krótko karmiłam piersią. Idę w przyszły czwartek do ginekologa i dowiem się jak wygląda moje serduszko i poznam termin :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Venus, za tydzień to chyba jeszcze nic nie będzie widać. Idziesz do intercoru?
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    Bonim - 1.5h temu pojawily sie skurcze . Nieregularne oczywiscie..... I draznia okrutnie bo bola chociaz pewnie mnie czeka gorszy bol I wyolbrzymiam haha .. jak to baba :bigsmile: I mnostwo czopa brunatnego mi odeszlo tyle to jeszcze nie bylo.
    Moze wroce w nocy... mam wielka nadzieje bo ta sytuacja psychicznie mnie meczy -nie wiadomo o co chodzi a juz bym chciala utulic moja malenka
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    montenia: Idziesz do intercoru?

Tak do Stankiewicz :smile: Ona prowadziła moją pierwszą ciążę ale wiesz co zastanawiam się nad Zawiszewską...bo po porodzie to Ona mnie wysłała na badania hormonalne bo znów miałam problemy z @ i wzięła się za mnie, to Ona powiedziała, że podejrzewa teraz wczesną ciążę, prosiła o zrobienie testu, mam przeczucie, żeby iść do Niej....ale chce mieć porównanie co mi powiedzą w sprawie porodu, co powiem dr. Stankiewicz a co dr. Zawiszewska.

Treść doklejona: 11.10.13 16:17
    girlorboy: Moze wroce w nocy... mam wielka nadzieje bo ta sytuacja psychicznie mnie meczy -nie wiadomo o co chodzi a juz bym chciala utulic moja malenka

Oj wierzę Tobie!!! męczące nie tylko psychiczne ale i fizyczne :confused: Pamiętam jak dziewczyna rodziła 3 lub 4 dni bo miała bóle krzyżowe... ojj strasznie zmęczona była :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Na pewno wrócisz. Coś się dzieje. :swingin::thumbup:
    Ja juz po wizycie. Szyjka nieporodowa. Ale podobno to się może zmienić w każdej chwili. Gin mówi że przy drugim porodzie nie czekać zbyt długo bo akcja może być szybka. :peace:
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    bonim: Szyjka nieporodowa

Usłyszałam to samo dzień przed terminem. Czekamy więc bardziej lub mniej cierpliwie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    karobella i moly gratki!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ciekawe kiedy nas ruszy:devil:
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    fitmama: Karobella, moly gratulacje:)
    i ja serdecznie gratuluje mamusiom rozpakowanym
    i tym przyszlym, Ciasto, venus
    Venus pamietam jak rodzilas Leszka ja bylam na poczatku ciązy, ale to zleciało :)
    ciekawe czy teraz bedzie Agatka.:)( to Ty chcialas Agatke prawda?)
    girl- oby to juz bylo to!
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Hej, hej :smile::smile::smile: Nadrobiłam posty z dwóch dni. A zatem :
    -> gratuluję rozpakowanym Mamusiom - karobelli i moly,
    -> równie mocno gratuluję nowym przyszłym Mamusiom - CiastoMiłości i Venus, fajnie, że tak szybko wróciłyście na ten wątek, życzę Wam niezwykle przyjemnej i spokojnej ciąży,
    -> trzymam kciuki za girlorboy, niech poród przebiegnie jak najmniej stresująco i boleśnie, a może już po wszystkim ???!!! :smile:

iiiiii .....

bardzo proszę stokosię87 o dopisanie przy moim nicku, że oczekujemy na CHŁOPCA !!!!!! :smile::smile::smile: Jesteśmy po USG połówkowym, na dzień dzisiejszy nasz Syneczek waży 298 g, jest zdrowym i pięknie rozwiniętym chłopczykiem, a ja jestem w nim zakochana po uszy :smile: Radość po prostu rozrywa mi serce !
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Gratuluję syneczka :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Dziękujemy bardzo :smile::smile::smile:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    uś: malusia waży ok 1600-1650g a powinna ponad 1800g ważyć

U mnie usg robione dokładnie 30ti5d wg OM wyliczyło wagę 1648g, więc nie sadzę, by Twoja mała była aż tak malusia by cokolwiek jej zarzucać :wink: W siatkach sprawdzałaś?

Moly, Ciasto, gratuluję :flowers:
    Karolajnas, Tobie również wszystkiego dobrego, będzie synuś tak jak u nas :heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    karobella i molly -moje gratulacje:flowers:

Venus i Ciasto -gratulacje i ode mnie:)
    fajnie że jesteście dziewczyny:cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Dzięki Małgosia:) Myślałam, że ta lista jest gdzieś jeszcze poza tym wątkiem.
    Karobella, moly gratulacje:)
    Venus87 masz u mnie w podpisie informacje:) Pierwsze urodziłam 27 czerwca 2012:)
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    karolajnas super wieści i gratuluje chłopczyka:)u nas tez chyba będzie chłopak , ale to się dopiero potwierdzi na następnej wizycie
    :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Moly tak własnie myślałysmy :bigsmile: gratulacje ogromne!
    kolejna drobniutka laseczka ponizej 3kg :wink:

Nana własnie sprawdzałam siatki centylowe,50 centyl to 1955g....
    ja wiem wiem.granica błędu,waga szacowana
    w poniedziałek mam dokładne usg-to trzecie które robia na NFZ to wszelkie wymiary będą bardziej wiarygodne
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Jejku, ale sie tu dzieje :)
    Gratuluję zarówno tym, które mają swoje dzieciątka przy sobie jak i tym, które tu dołączyły :)
    *
    Muszę przyznać, że już 4 dzień czuję się w miarę dobrze. Nawet jem :) A dzis pochłonęłam prawie cała milkę oreo :shamed:
    To moja druga ciąża, a brzuch juz rośnie... Jestem w szoku, że tak szybko. Z Maja wyglądałam tak jak teraz chyba z miesiąc później...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Us moja w 35 miała 2030g w pomiarach wychodzila 2 tyg za mała
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Gratuluję chłopca:) Ja też chcę! ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Dziewczyny a kłucie nisko w podbrzuszu po w miarę delikatnym badaniu mialyscie?
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    bonim ja po wczorajszym badaniu u ginka (szyjka tez nieporodowa) miałam nacisk na szyjke i odbyt...więc to pewnie normalne...
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonimku ja tak mam jak młody się tam wwierca.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    No właśnie nacisk na szyjke. Odbyt. A mała jak mi przywala to az kluje. Ogólnie podbrzusze zaczęło kluc.
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Hecate26 Wyczytałam, że ciąża mnoga:) To i kilogramów więcej;) Musisz być bardzo zmęczona. Mam nadzieję, że możesz liczyć na pomoc rodziny?:)
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Bonim, to już tuż tuż :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Mk28dni: Bonim, to już tuż tuż :)
    a bankowo na dniach :tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    fitmama

Oj takoge liczyć na męża i córe:bigsmile: A co do kilogramów to już 22 kg na plusie jestem i boje sie co bedzie dalej
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Hecate26 Jak zaczniesz karmić chłopaki i latać za całą rodzinką szybko zrzucisz:) Super Ci się trafiło, nie miałabym nic przeciwko takiej opcji u mnie, bo chciałabym 3-kę:)
    Pochwalę się zakupem, właśnie dotarła koszulka ciążowa, którą sobie zakupiłam na wtorkowy koncert: http://www.mytummy.pl/koszulka-ciazowa-na-ramiaczka-buzka-szara.html :) Nie wiem jeszcze czy w niej wyjdę, bo jednak jest dość obcisła, a ja na koncercie lubię mieć luźniejsze rzeczy:cool: Mężowi bardzo się podoba, materiał świetny:)
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    witajcie dziewczyny pozwole sobie zadac te pytanie też tutaj bo jest dużo doświadczonych mam na tym wątku a mam problem z synkiem. budzi się nad ranem, (wieczorem tez tak jest)stęka pręży jak by chciał zrobić kupkę a nie może. jest płacz, nie może spać nawet spokojnie nie może cycka ciągnąć. dziś nad ranem zastosowaliśmy te rureczki windi na odgazowywanie i mu pomogło, pojechałam do pediatry a on mi każe dawać małemu glukozę, (mały mój nie weźmie do ust butli) i nie rozumiem dlaczego?! wie któraś z Was co ma na celu ta glukoza skoro mały ładnie ciągnie cycka, i się napija. i jak mogłybyście dać jakieś rady jak mogę jeszcze mu ulżyć? ten płacz jest taki rozpaczliwy....
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Asiunia czyli, że to raczej kolki nie? Daj sobie spokój z jakąś glukozą, to jakieś starodawne metody do du***. Skoro karmisz piersią i chcesz dalej to robić to zostań przy piersi. Możesz mu robić masaż na brzuszek. Naszemu pomagała włączona suszarka, troszkę po brzuszku, ale już sam dźwięk go uspokajał i najlepiej pomogły mu kropelki sab simplex, ale jechaliśmy po nie do Niemiec plus Delicol (to już dostępne w PL). A swoją drogą może zadzwoń i zapytaj w czym niby ta glukoza ma pomóc? Sama jestem ciekawa:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej dziewczyny nie nadrobię Was, przepraszam, miałam dziś straszny dzień :cry:

doczytalam na szybko, że venus i ciasto do nas dołączyły, gratuluje bardzo i cieszę sie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    on mówił że podobno Filip łatwiej się załatwi, już to widzę...;/ hanny no raczej to są kolki...:(
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Dziewczyny mąż odebrał dziś wyniki i gbs ujemny, nie mam paciorkowca, cieszę się.
    Bonim mnie dziś też cały dzień takie kłucia dopadają, jak szłam dziś do Lidla na zakupy, to co chwilkę musiałam się zatrzymać bo tak mnie kłuło wręcz szczypało w szyjce że aż musiałam zaciskać zęby, to młody chyba tak głową ruszał, dziś też miałam więcej przepowiadających skurczy, bolących twardnień brzucha.
    Gratuluję nowym, przyszłym mamusiom i dziewczynom dobrych wieści po wizycie.
    Asiunia to ewidentnie wygląda na kolki lub na wzdęcia, skoro ta rureczka pomogła, bo kolka to jest szerszy termin, który opisuje trudne do określenia napady płaczu, prężenia się dziecka.
    Moja koleżanka miała problem z synem, miał kolki - ale bardziej były to wzdęcia brzuszka, pomagały mu właśnie kropelki sabsimplex, ta rureczka wkładana w pupkę, częste kładzenie na brzuchu, nawet jak płakał i nie chciał to musiał trochę poleżeć. Ona szukała długo przyczyny, trzymała dietę, to trochę pomagało, myślała że taki z niego typ, że układ pokarmowy ma niedojrzały i tak reaguje na trawienie, okazało się po kilku m-cach że ma alergię pokarmową i zaczęła eliminować ze swojego jadłospisu różne produkty.
    On był dodatkowo bardzo żarłoczny tzn jadł szybko i dużo aż mu czasem mleko nosem poszło.
    ale o glukozie pierwszy raz słyszałam, zawsze mi się wydawało że cukier nie za dobrze działa na żołądek.
    Współczuję ci bo mimo iż sama kolek z córką nie przechodziłam to wspominam tą walkę mojej koleżanki z synem, to włączanie suszarki i jeżdżenie po nocy samochodem bo to go uspokajało
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.