Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor
    • CommentTimeOct 12th 2013
     permalink
    Kachaw o w morde,ale miałaś akcje
    a teraz już nie masz zupełnie dolegliwości?tak sobie poszło?
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Kachaw, tez nawiedziły mnie mysli o starości :wink:
    Dziś naprawdę mam dzień lenia i marudzenia :updown:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    U mnie działa w wersji mobilnej.
    Gingerka gratulacje ale szybciutko ci poszło :)
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    Hecate,
    gdyby nie ten brak mózgu który czasem mnie powala samą a co dopiero otoczenie to czuje sie ok, boli cały czas taki pas pod piersiami jak się dotykam albo koszulka mnie tam ociera ale to już chyba bedzie tak do końca, poza tym jeszcze tydzień chodzę do pracy a potem ide na L4 bo 8-9 godz to już przesada a niestety tyle siedze ostatnimi czasy, poza tym czekam na wizyte i kolejne wieści co tam u tj mojej panny słychać
    Grilorboy
    kochana musisz być cierpliwa i tak już bliżej niż dalej i jeszcze moment i bedziesz mieć maleństwo przy cycusiu :)trzymam mocno kciuki
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Gienia co do kupowanie to ja właśnie też już mam kołyskę ale już usłyszałam od kogoś TAK WCZEŚNIE hmmm no była okazja to kupiliśmy wsumie to siostra :)Dzisiaj mieliśmy po powrocie M z pracy jechać oglądać wózek też fajna okazja i nawet kolor taki jak chciałam ale o 10 babka pisała że już sprzedała.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeOct 12th 2013 zmieniony
     permalink
    uś: ja np nie wiedziałam że takie zasady są

Nie wiedziałaś, bo się nie przyjęło:wink: nie no jasne, że nie wymagam od nikogo, żeby wracał do tematów sprzed 1,5 roku, tylko gdyby się przyjęło to co chwilę któraś rodzi i pewnie by tak zostało:wink:

U mnie na tel działa:tongue: ale dziewczyny jak Wam coś nie działa to warto do Moderatora napisać, on zazwyczaj wie co i jak:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    U mnie w telefonie oooo działa.
    Girl no wierzyć mi się nie chce ze nic się nie dzieje.
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    W wersji mobilnej forum ooo też nie działa:(
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Ja praktycznie cały czas siedzę na tel wiec u mnie działa mobilna.
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    • CommentAuthorkaamii
     permalink
    Dziewczyny, regularnie czytam ten wątek i cały czas trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie.

Rzadko piszę, ale chciałabym się pochwalić, że zobaczyłam dziś na usg piękną pipeczkę :) Wyniki w normie, waga jeszcze sprzed ciąży, jestem mega szczęśliwa, że jest wszystko ok.
    Jeśli któraś bardziej niż ja ogarnia listę to proszę o dopisanie mojej córci przy moim nicku.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hanny: Nie wiedziałaś, bo się nie przyjęło
    aha :tongue:
    ale nawet jakby sieprzyjęło to i tak wszyscy wciskając Ooooo nie dali by mi do zrozumienia ze Oooo jest jako gratulacje :tongue: to trzeba jak krowie na rowie hahahha jasno co kilka miesiecy o tym przypominać.bo nowe nie zatrybią(ja bym nie zatrybiła :devil: )

Treść doklejona: 12.10.13 14:58
    kami87: zobaczyłam dziś na usg piękną pipeczkę :) Wyniki w normie, waga jeszcze sprzed ciąży, jestem mega szczęśliwa, że jest wszystko ok.
    eeee no gratuluję przeogromnie :bigsmile: kolejna mała księżniczka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    Bonim uwierz, ze mi tez nie
    Przyszly skurcze ale nierehularne narazie a tak chujki bola ze masakra. Chyba cienias ze mnie poprostu bo marudze I marudze a te ostatnie to pewnie umre muahaha...
    Trzymajcie te kciuki dziewczynki I nie puszczajcie
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    w sumie fakt, mi też ostatnio trzeba wszystko jak krowie na rowie;)

kami dopisałam - lista jest na poprzedniej stronie;)

girlorboy:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    KAROBELL, moly123, gingerka:flowers: GRATULACJE!!!!!!!!!
    KAROLAJNAS cudowne wiadomości :smile:
    NANA pisałam już na brzuszkach ale napiszę jeszcze tu...Piękna figura...ale JA ZAKOCHAŁAM SIĘ W NARZUCIE NA ŁÓŻKO :shamed::shocked:
    ewa1406 JA też jestem w drugiej ciąży i też dosyć szybko zaczęłam odczuwać rosnący brzusio...mimo iż na zdjęciach wielkością nie powala :confused:
    KAKAI TRZYMAJ SIĘ COKOLWIEK SIĘ DZIEJE
    eVEY84 witaj ..ale powroty tu fajne :bigsmile:
    KAMI SUPER, dziewczynki są fajne :smile:

JA DZIŚ WYLĄDOWAŁAM U gina na nie planowej wizycie. Rano oczywiście po baraszkowaniu :shamed: ZACZĘŁAM ostro krwawić ponieważ do południa nie przechodziło więc musieliśmy jechać...
    Ogólnie młody ma się dobrze, urósł i odpowiada idealnie swojemu wiekowi, my zakaz bzykania, ja nakaz leżenia...ALE ILE SIĘ strachu najadłam :cry::cry:

NA RAZIE LEKKO brudzę ale mam nadzieję, że akcja się nie powtórzy...NO NIE DOŚĆ ŻE I TAK nie rozpieszczam chłopa swego to jeszcze takie akcje :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Girl aa suty wykrecasz? Kucaj okrakiem przy łóżku. U nas tak położne zalecają żeby szyjka się otwierala. :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::crazy:
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mariaekad: KAKAI TRZYMAJ SIĘ COKOLWIEK SIĘ DZIEJE

:flowers:
    bonim: Girl aa suty wykrecasz?

:crazy:

teraz patrzę w suwak i witam się w skońcoznym 8 tygodniu, cos mi się wydaje, że ta ciąża przeleci, szybciej niz myslę:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    bonim: Girl aa suty wykrecasz?
    hahahah
    Tak ale jak narazie to nic za bardzo nie dalo. A kucnac nie kucne bo mi kolana pekna:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    kurcze mariaekad to trzymam kciukaski by było wszystko juz dobrze :wink:

tak czytam was i niby od kiedy powinnam zacząć się rozglądać ew. kupować cosik? A i od kiedy mogę się smarować kremami na rozstępy bo ja i tak mam ich dużo od za szybkiego wzrostu ,mam tendencję do nich a np. piersi już mi sie nie mieszczą w stare biustonosze - fajnie to brzmi buahha w te z przed 2 tygodni :shamed: i nie wiem czy moge czymś smarować a jak to czym bo w takim tempie to ja będę Pamela bez operacji a rozstępy będę miała masakryczne :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    girlorboy: Tak ale jak narazie to nic za bardzo nie dalo.

były tu takie mamuski co laktatorami pobudzały:bigsmile:

Treść doklejona: 12.10.13 15:33
    mariaekad: JA DZIŚ WYLĄDOWAŁAM U gina na nie planowej wizycie. Rano oczywiście po baraszkowaniu ZACZĘŁAM ostro krwawić ponieważ do południa nie przechodziło więc musieliśmy jechać...
    Ogólnie młody ma się dobrze, urósł i odpowiada idealnie swojemu wiekowi, my zakaz bzykania, ja nakaz leżenia...ALE ILE SIĘ strachu najadłam

współczuje, dbaj o siebie:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Kakai: były tu takie mamuski co laktatorami pobudzały
    do tego w spiżarce :D
    --
  1.  permalink
    .dziewczyny, głowa boli na maksa juz kilka dni, co mogę brać?
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Szpileczko no stracha mieliśmy...ja to już wiadomo najgorsze scenariusze :neutral:
    Co do kremów i smarowania to ja się smarowałam od chwili wiedzy o ciąży, ja też mam wzrostowe rozstępy a po 1 ciąży ani jeden więc chciałabym aby w drugiej też tak było. Także ja polecam smarowanko na już!
    A biustonosz teraz będę musiała kupić o rozmiar większy...no ale u mnie już połówka :smile:

kakai moja ciąża od pierwszych chil naszpikowana emocjami, stresami, kłopotami, zagrożeniami... i jak od 3 tyg był spokój no to , cholercia musiało się zadziać :confused: ALE teraz grzecznie leżę, jem oglądam itd...:smile: DZIĘKI!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mariaekad: kakai moja ciąża od pierwszych chil naszpikowana emocjami, stresami, kłopotami, zagrożeniami... i jak od 3 tyg był spokój no to , cholercia musiało się zadziać ALE teraz grzecznie leżę, jem oglądam itd... DZIĘKI!!!

trzymam kciuki, żeby juz spokojnie było do końca:smile: zaraz będzie już z górki
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Ciasto apap, mi pomagało smarowanie amolem ;)
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    1. girlorboy 07.10.2013 (dziewczynka)
    2. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    3. Bonim 12.10.2013 (dziewczynka)
    4. Mazepka 29.10.2013 (chłopiec)
    5. kachaw 30.10.2013 (chłopiec)

6. KAROLKA8444 04.11.2013 (chłopiec)
    7. Lena32 05.11.2013 (dziewczynka)
    8. The_Fragile 07.11.2013 (chłopiec)
    9. dona79 09.11.2013 ( dziewczynka)
    10. Stokosia87 10.11.2013 (dziewczynka)
    10. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    11. buba79 14.11.2013 (chłopiec)
    12. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    13. OneKiss 23.11.2013(dziewczynka)
    14. Luba 27.11.2013 (dziewczynka)
    15. biedronka28 05.12.2013 (chłopiec)
    16. Lopeziątko 06.12.2013 ( chłopiec)
    17. Emi_787 08.12.2013 (chłopiec)
    17. Hanny 08.12.2013 (chłopiec)
    18. uś 12.12.2013 (dziewczynka)
    18. nana81 12.12.2013 (chłopiec)
    19. Hecate26 14.12.2013(chłopcy)
    19. Koalka 14.12.1013 (dziewczynka)
    20. Madllen23 30.12.2013 (dziewczynka)
    21. subiektywna7 07.01.2014 (dziewczynka)
    22. _malgosia_ 27.01.2014 (dziewczynka)
    23. agi500wtn 29.01.2014 (dziewczynka)
    24. Annie_86 01.02.2014 (dziewczynka)
    25. cecylka25 02.02.2014 (chłopiec)
    26. Muriah 04.02.2014 (chłopiec)
    27. meggi12345 13.02.2014 (dziewczynka)
    28. Poziomkauk 14.02.2014 (dziewczynka)
    29. Bananowiec 15.02.2014 (dziewczynka)
    30. Loren 16.02.2014 (chłopiec)
    31. karolajnas 02.03.2014 (chłopiec)
    32. myszaasia 03.03.2014
    33. mariaekad 07.03.2014 (chłopiec)
    34. zanettt86 11.03.2014 (dziewczynka)
    35. Volvic 12.03.2014 (chłopiec)
    36. ally 1381 20.03.2014
    37. GaggataB 22.03.2014
    38. Kami87 23.03.2014 (dziewczynka)
    39. helvetka 26.03.2014
    40. Gaja00 27.03.2014
    40. BrunetkaElegance 27.03.2014
    41. puelka 31.03.2014
    42. dziewczyna600 03.04.2014
    43. gienia83 07.04.2014
    44. nulla 08.04.2014
    45. Libra1610 16.04.2014
    46. Anabella2013
    47. Kakai 23.05.2014
    48. Ewa1406 27.05.2014
    49. fitmama 01.06.2014
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Ciasto, mi tez apap i amol pomagał na bol glowy ( apap w malej dawce dozwolony)
    i duzo snu i odpoczynku_ Jasia podrzuc dziadkom lub meżowi.

Girlboy, to Cie meczą skurcze, masz pozycje w ktorej mniej dokuczaja?
    mi pomagała pozycja na czworaka ;) lub stojaka ale rece i glowa oparte o cos, tak dojechalam do szpitala i na IP dawalam rade gdy przychodzil skurcz, popros neza by masowal lub uciskal bioderka- co Tobie przynosi ulge?
    Trzymam kciukasy mocno!
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    KAKAI Kochana cały czas sobie to powtarzam :smile:
    A JA JUŻ NA 33 miejscu.

SZPILECZKO ja w pierwszej ciąży używałam balsamu nivea, takiego w niebieskiej tubie. Skóra jest pięknie nawilżona i ani jednego rozstępu nie mam. Są specjalistyczne kremy tzw. dla mam w ciąży...ale mi podpasywał Nivea I JESTEM WIERNA. Są dziewczyny, którym nawet Mustela, bagatela za 90 chyba złotych nie pomogła. Czasem ot ma się tendencję do rozstępów :neutral:...Może kup coś na próbę, nie drogiego zobaczysz jak się skóra zachowuje
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Dziewczyny na finiszu. Mam dyskretne pytanie. Czy puchniecie tam na dole? Czy to oznacza że już lada moment będzie poród? :shamed:
  2.  permalink
    BONIM i GIRLORBOY co do podrażniania sutków to działa tylko wtedy gdy poród jest tuż tuż...u mnie zadziałało i to ekspresowo z szyjki nie porodowej po 30min zrobiło się 4cm rozwarcia i całkowicie zgładzona więc trzeba sie za to wziąść porządnie:)czyli zamiast smyrać się trzeba je ciągnąć tak jakbyście chciały sie doić delikatnie kręcić...tak mi pokazano na porodówce a co do kucania to fakt pomaga,ale bardziej gdy sie ma już reguralne skurcze by przyspieczyć poród i oczywiście głównie rozwieranie szyjki
    Trzymam za Was kciuki bo wiem,że te nieregularne "skurczybyki" dają się we znaki.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Coś nie mogę was opuścić :) dziewczyny ależ ja kryzysy przechodzę, masakra :) wszystkie możliwe emocje mi się plączą. co ja sobie myślałam, że po porodzie malutka będzie grzecznie jadła, spała równo 3 godzinki a ja w tym czasie będę miała czas ogolić nogi. Otóż nie :) I jeśli któraś z was ma taką wizję poporodowej sielanki to ja to obalam hahaha.
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Mk spokojnie Kochana, zaraz Mała sobie ustawi dzień :)
    U nas Misiu śpi już po 2-3 godziny, je, chwile sobie poaktywizujemy się i znów śpi :) W nocy po 3-4 godziny :)
    Zdążam ogarnąć dom, zrobić obiad, pouczyć się i do Was zajrzeć :) Będzie co raz lepiej :) Daj Wam czas :)

Trzymam kciuki za czołówkę :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Mk28dni: co ja sobie myślałam, że po porodzie malutka będzie grzecznie jadła, spała równo 3 godzinki a ja w tym czasie będę miała czas ogolić nogi. Otóż nie :)
    hahaha MK dobra jesteś :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Asiula_6_9_91: zaraz Mała sobie ustawi dzień :)

By potem skracać i długość drzemki i ich ilość:devil: i znowu nie ma czasu nawet na golenie nóg:devil: Ale i tak jest fajnie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Hanny o tym póki co nie myśle ;p;p
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    Spoko, później też nie jest tak źle, ja z niespełna trzy miesięcznym Jasiem przygotowałam całe chrzciny na 15osób, wszystko ugotowałam, upiekłam ciasta, tylko tort zamówiłam ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Uśku tak jak sam przyszedł nerwoból tak też sam odszedł, nie wiem co to było, bo ani nic nie dźwignęłam, ani mnie nie przewiało, nagle zaczęło bolec jak jasna cholera.
    Girl trzymam kciuki za rozwój akcji
    Mariaeked uważaj na siebie, a maż jak kocha to zrozumie.
    Kami gratuluję córci
    A moja córka dziś idzie do babci na noc a ja pójdę spać, a co.
    I jeszcze jedno dziś u siebie zauważyłam że od dwóch dni jak młody kopie, to tak jakby coś pstrykało w środku, tak jakby chciał wyprostować nogę a nie miał miejsca i takie trach słychać, co on robi??
    A jeśli chodzi o popuchnięcie tam na dole, to ja raz tam zajrzałam z lusterkiem, jak chciałam sprawdzić czy mam żylaka warg sromowych i się przeraziłam, bo nie wyglądają uroczo
    :shocked: nie będę pisać jakiego są koloru, ale wyglądają jakby tam została pobita, albo skopana, więc wyobraźcie sobie, też tak macie dziewczyny na końcówce??
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Ciasto ja na początku miałam takie straszne bóle głowy że na wymioty aż zbierało, nie miałam siły własnym dzieckiem się zająć
    jak już musiałam brałam paracetamol(za pozwoleniem lekarza)i zimne okłady na czoło i skronie zazwyczaj pomagało ale i bywało tak że musiałam przeleżec ból bo nic nie dawało ulgi
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Kachaw, ja tam miałam tam na dole,do tego zylak :cool:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Kachaw ja to pytanie zadalam pare postów temu . Mam to samo. :cool:
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Maria ale akcja od rana!!!
    Szpilka ja zaczęłam się smarować jak weszłam w drugi trymestr ale to dlatego że raczej nie mam tendencji do rozstępów.Na początku kupiłam bio oil ale drogie to cholerstwo i na krótko starczy choć podobno dobre.Od dwóch tygodni smaruję się olejkiem ze słodkich migdałów dziewczyny poleciły mi tutaj,fajnie się wchłania i co ważne mało kosztuje :)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    kachaw dzięki.Nie no mąż to mówił dziś ginowi, że się do mnie już nie dotknie :cool:...ciekawe...na co mój kochany gin powiedział, że przecież tylko seksu nam zabronił :bigsmile:...no masakra :bigsmile: Czuję się dobrze, teraz tylko leciutko na brązowo ale to zapewne pozostałości.
    Żanett uwierz mi ja mało na zawał nie zeszłam a mąż mi mało nie zemdlał...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Kakai: cos mi się wydaje, że ta ciąża przeleci, szybciej niz myslę

noo mi tezzzz leciii szybko :)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    No właśnie bonimku ja pisałam o tym kroczu pod twój post :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    kachaw: ale wyglądają jakby tam została pobita

Aż zajrzałam co u mnie :tooth: Normalnie (kolorystycznie) nie jest :shades: Więc na końcówce faktycznie musi być "ciekawie"....

mariaekad współczuję przeżyć, oby wyciszyło się do końca....
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Jutro mój m chce składać łóżeczka. Jak sądzicie nie za wcześnie??? A jeśli chodzi o smarowanie sie kremem przeciw rostepą to robię to od 16 tc :) ale wiem że im wcześniej tym lepiej. Jest jednak mało kremów które można używać od początku ciąży.
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Może tak puchnie żeby się łatwiej rozciagac. Moja mloda tak szaleje że chyba nie szykuje się do wyjścia.

Treść doklejona: 12.10.13 19:25
    A to pstrykanie tez mam. Jakby kosci jej strzelaly:devil:
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    bonim: A to pstrykanie tez mam. Jakby kosci jej strzelaly

no właśnie dobrze to ujęłaś, ale przedtem tego nie słyszałam dopiero od kilku dni, może wód jest mniej i dlatego tak to odczuwam?? i teraz tak się rozpycha że ból jest niesamowity, chyba mu tam mega niewygodnie. to mówię mu chłopie jak ci ciasno, zacznij się stresować, to się hormonki zaczną produkować i skurcze zaczną, ale on na razie siedzi i czeka na lepszy moment, jeszcze ma czas, więc go nie wyganiam
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Moja nie ma czasu a pstryka i strzela i się tak rozpycha że szok. A wylazic nie chce:devil:
    •  
      CommentAuthorMadllen23
     permalink
    mariaekad Powiem Ci że jakbym nas widziała, ta sama sytuacja i prawie w tym samym momencie ciąży. U mnie okazało się że bardzo szaleliśmy i to chodziło o moją nadżerkę, i tyle ;) ale też co się strachu najedliśmy o tej 2 w nocy to nasze ;) myślę że mojemu uraz został i nawet jakbyśmy mogli to bym go nie przekonała dopóki mam Małą w sobie ;) dobrze że i u Ciebie się dobrze skończyło ;)
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    A to pstrykanie tez mam. Jakby kosci jej strzelaly

I ja miałam.... I wiecie co sobie wkręcałam? Że młody sobie rączkę złamał :P... Jak ja się bałam, bo kogo nie zapytałam to jemu dziecko nie pstrykało... a moje dość często (już na finiszu).

No i jakoś ręce miał całe po ;)

A z ciekawostek to Wam powiem, że mój synek urodził się z blizna na rączce. Jakby się przeciął. Ale to już była taka biała krecha - typowa blizna. Położne mówiły, że zejdzie w ciągu roku, a ten już dwa lata to ma...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.