Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeOct 12th 2013
     permalink
    To może się drapnal ? Bo zlamac to chyba raczej nie
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Nieee, tego nie biore pod uwagę.... Tzn, że coś złamał.... Własnie o drapnięciu pomyślałam, ale z drugiej strony kiedy???? Bo skoro to się zabliźniło, to musiało się stać gdzieś w połowie ciąży, ale czy wtedy miałby tak długie paznokcie????
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeOct 12th 2013 zmieniony
     permalink
    Monia502: Jak ja się bałam, bo kogo nie zapytałam to jemu dziecko nie pstrykało... a moje dość często (już na finiszu).

Uff, czyli nie tylko mój tak pstryka? Trochę to nieprzyjemne jest... Monia, a pazurki już rosną chyba w II trym solidne...

Ja dzisiaj też tak jakoś dziwnie się czuję, moze to przez pogodę? Poszłam z mężem na spacer i co 20 kroków stawałam, po prostu nie dawałam więcej rady, bo łapała mnie taka zadyszka. Poczułam się jak emerytka i przykro mi się zrobiło :(
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Może szybciej się zabliznia. Albo jakas blizna z ukształtowania on połączenia. Wiesz o czym gadam :shocked:
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    tylko w tym II trym, nie są aż tak długie by drapać, nie?
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ja miałam to pstrykanie i w pierwszej ciąży i mam teraz. Wtedy gdzieś wyczytałam, że to rychły poród oznacza, a pstrykał mi tak ze 2 miesiące, więc mam nadzieję, że i teraz jeszcze dwa miechy popstryka;)
    Swoją drogą ciekawe z tą blizną:confused: Pytałaś lekarza może o opinię?
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Pytałam, ale nikt nie potrafi mi tego wyjaśnić...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Monia502: tylko w tym II trym, nie są aż tak długie by drapać, nie?

Pojęcia nie mam...

Hanny: że to rychły poród oznacza, a pstrykał mi tak ze 2 miesiące

Haha, to u mnie też już ze 2 miechy pstryka :D
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    a propos trzeszczenia, to mi teraz corcia chrupie w szyi lub barkach, gdzies na gorze...zapytam pediatre...spotkalyscie sie z tym u niemowlaka?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dziewczyny jas w brzuchu pstrykal sporo, ginka sie dziwila oczym jej opowiadam, ja sie niepokoilam, do teraz ma ze mu lubi postrzelac w kosteczkach
    --
    •  
      CommentAuthorMadllen23
     permalink
    Kakai: Dziewczyny jas w brzuchu pstrykal sporo, ginka sie dziwila oczym jej opowiadam, ja sie niepokoilam, do teraz ma ze mu lubi postrzelac w kosteczkach
    naprawdę dzieciaczki tak mają niektóre? :)

Treść doklejona: 12.10.13 21:48
    moja to bardzo często tak szybko puka albo kopie w brzuch, jakby boksowała. potrafi naprawdę parę minut to robić, myślicie że to normalne?

Treść doklejona: 12.10.13 21:50
    zawsze jak leżę na boku
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    To się uspokoiłam z tym pstrykaniem, powiedziałam o tym mężowi a on ale chyba nie złamie sobie nogi co?? :bigsmile: to mu powiedziałam że już skonsultowałam to z dziewczynami z forum i ich dzieci też pstrykają, niektóre. To pstrykanie może oznaczać rychły poród?? ciekawe, ale wygląda na to że niektóre z was to już 2 m-ce rychle rodzą
    Wiecie co? myślałam że jak to moja druga ciąża, to nie będę miała tyle głupich pytań, ale nawet to pstrykanie w pierwszej ciąży córka nie pstrykała.
    Madlen mój jak miał fazę swojej aktywności to potrafił tak dawać czadu, że w ciągu godziny naliczyłam kilkadziesiąt kopnięć, puknięć, więc to raczej normalne, teraz bardziej się przeciąga, przepływa pod skórą i to boli jak szlag, bo ma już mało miejsca
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hecate26: Jutro mój m chce składać łóżeczka. Jak sądzicie nie za wcześnie???
    my złozyliśmy łóżeczko w czwartek.myślałam że będzie musiało sie powietrzyć ale wcale nie smierdzi zadnym lakierem.
    no ale niech se stoi :wink: cieszy oko :bigsmile:

Treść doklejona: 12.10.13 23:48
    kachaw: A jeśli chodzi o popuchnięcie tam na dole,
    kurde mi do końcówki daleko,więc nie doszukuję się że to jakiś objwa ale kurde mam z jednej strony jakby obtarte,stawiam na wkładki :neutral: boli mnie strasznie.a bez wkładek nie da rady:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    Dziewczyny czy skurcz moze trwac 6 minut? Przed chwila taki mialam I skrecalam sie z bolu no normalnie wylam do ksiezyca tragedia... to trwalo az 6 minut!!!!! To jest normalne czy cos ze mna noe tak. Wysiadam psychicznie I fizycznie .....
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeOct 13th 2013
     permalink
    Girl nie pamiętam jak to jest.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Coś czuję, że zrobię powtórkę z poprzedniego roku i wyprzedzę Was wszystkie ;)

Girl, strasznie długo jak na skurcz, ale może faktycznie możliwe? Mam nadzieję, że już dzisiaj na serio zaczniesz rodzić, bo się dziewczyno umęczysz...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Girl a może na ip podjedz i sprawdź co się dzieje bo już za długo to trwa.
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    No to moja wersja mobilna jakaś wyjątkowo upośledzona:( Wy to nawet cytujecie chyba z telefonu. Ja mam samsung young, może jakiś gorszy niż Wasze. Wchodzę przez adres m.28dni.pl
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Fragi a co juz cos sie kreci:p?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Wiesz co, nie wiem, jakoś tak dziwnie się czuję. A może to przez to, ze wczoraj wstałam i trochę poszalałam. No i nospę i magnez już odstawiłam, także może i to...
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Frag :devil::devil: trzymam kciuki żeby to było to;)
    --
  1.  permalink
    Fragi, ja w dniu porodu (czyli dwa tyg przed terminem) poszlam na 5km spacer i pochodzilam kilka razy na 4 pietro wysokiej kamiennicy bez windy w centrum Warszawy (bo akurat tam sprawy zalatwialam) i chyba to mnie popędzilo.
    Skrzat donoszony więc chyba im szybciej tym lepiej :) trzymam kciuki
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No mógłby jeszcze poczekać z tydzień. Ja w przeddzień porodu Krasnalka też zrobiłam kilka kilosów, aż mi nos spuchł ;)

Ale nie wiem, czy to po prostu nie po odstawieniu leków + wczorajszej "akcji" spacerowej ;) Poczekamy, zobaczymy. Na razie mały tak daje czadu, że hej.

A wiecie co, mamy kotkę w domu i na 4 godziny przed momentem jak mi wody odeszły to kota przyszła do nas do łóżka (czego nigdy nie robiła), usiadła obok mojej głowy i się na mnie gapiła. Przestraszyłam się, więc zawołałam męża. On zgonił kotkę, a ona z powrotem i patrzy na mój brzuch, a potem znowu na mnie. To był jeden, jedyny raz jak coś takiego zrobiła. Także teraz czekam tylko na głupią reakcję kota i zaczynam się szykować ;))))

Treść doklejona: 13.10.13 09:46
    Ciekawa jestem, czy u Girl coś ruszyło...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Fragi to moze faktycznie w ciagu kilku dni cos sie ruszy, jeszcze jak piszesz ze maly szaleje, u mnie tak bylko na kilka dni przed porodem, myslalam ze mi krocze rozerwie tak walil glowka;-)

A koty chyba cos czuja...
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    O nie Frag, jak mnie wyprzedzisz, to się nie odzywaj :updown:
    Bonimku, witaj w gronie przeterminowanych :tooth:
    Girl, współczuję przeżyć, ale u Ciebie przynajmniej coś się dzieje :wink: A ile u Was czekają z wywoływaniem?
    --
    •  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeOct 13th 2013 zmieniony
     permalink
    Frag, leki plus spacer mogły dac odczuwalne objawy. U mnie przesunięcie godzinne już powoduje, że brzuch robi się jak kamień i zaczyna kurczyć.
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    Witam się i ja, kończę dzisiaj 36tc i od jutra mam teoretycznie pozwolenie na rodzenie ale puki co nie mam zamiaru wyrywać się przed szereg :wink:

Wczoraj brzuch mi się spinał i Filip był mniej aktywny ale dzisiaj już wszystko wróciło do normy :bigsmile:

Trzymam kciuki za czołówkę.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeOct 13th 2013 zmieniony
     permalink
    Mysle, ze to leki moga faktycznie byc. Dziwnie tak rano wstawac i nie brac zadnej pigulki :DDDDD No dobra, oprocz tarczycowych, ale to juz norma ;)

Kinga, ale Wy jeszcze nie jestescie przeterminowane :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Fragile, a wcześniej musiałaś leżeć? jak długo?
    ciekawe, czy kotka daje jakieś sygnały ?;)
    --
  2.  permalink
    Macek Ty kończysz 36tc tak? To wytrzymaj jeszcze troszkę bo skończony 37tc to ciąża donoszona. Trzymam kciuki za końcówkę. A w szczególności za Bonimka:)
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    cytrynka251: Macek Ty kończysz 36tc tak? To wytrzymaj jeszcze troszkę bo skończony 37tc to ciąża donoszona.

Wiem, że ciąża donoszona jest jak się skończy 37tc ale wiesz jak się leży od 28tc to dla mnie już sukces ;) A i gin pozwolił mi od jutra normalnie chodzić :bigsmile: ale spokojnie z Jasiem miałam podobnie a kulałam się jeszcze trzy tygodnie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    A ja dziś w nocy myślałam że urodzę. Obudził mnie piękący ból w dole brzucha taki party. Ale nospa w ilości 2 tabl na raz pomogła. Brzuch miałam jak kamień ale dzieciaki kopały jak szalone. Jak takie spięcie sie by powtórzyło jadę na IP :devil: strasznie sie boje że może znudziło sie synusią tam siedzieć. A z drugiej strony spędzić ponad 6 tyg w szpitalu to zwariować można :sad:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
  3.  permalink
    A no to przepraszam:) W takim razie Gratuluję że dałaś radę. Wiem co to znaczy leżeć bo sama miałam ciążę z problemami z czego w sumie 2 msce w szpitalu a w końcu urodziłam 2 tyg przed terminem. Dla mnie to był sukces tym bardziej, że od 27 tc straszyło przedwczesnym porodem. Dlatego doskonale Cię rozumiem i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie;)
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Zobaczymy jak narazie siedzę w domu i nic nie robię. Przez ostatnie 2dni szalałam w kuchni z porządkami. Może to przez to. Dzis dzień lenia ale wrazie "w" spakowałam sie już.
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hecate26: Jak takie spięcie sie by powtórzyło jadę na IP
    jejku mam nadzieje ze to jednorazowe...a pieczenie to nie blizna czasem?
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Witam się niedzielnie.
    Girl trzymam kciuki za to aby się rozkeciło
    Frag pchasz się przed szereg nie ładnie :bigsmile:
    A ja dziś też rano lekko się zestresowałam, bo wczoraj do nocy synek kopał, przeciągał się, poszłam spać, całą noc spał, nawet nie drgnął, rano wstałam i cisza, do 11 ani kopnięcia, żadnego ruchu, nawet po śniadaniu czy wodzie mineralnej nic, zaczęłam go budzić, ale cisza, tak się już zestresowałam że pomyślałam że chyba pojadę na IP, ale powoli zaczął się budzić i lekko ruszył nogą i teraz już daje o sobie znać, aż się popłakałam normalnie.
    Teraz od czasu do czasu ruszy nogą lub się wypchnie i tyle
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Girl, mogły ci się trzy skurcze jeden po drugim trafić.... Tak miałam...
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Narazie cisza maluchy śpią chyba tylko od czasu do czasu małe kopniaczki dają. Oczywiscie pi śniadaniu wrazie "w" wzięłam nospe. Zobaczymy co bedzie dalej.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    ally1381: Fragile, a wcześniej musiałaś leżeć? jak długo?

Ally, niedługo w porównaniu do poprzedniej ciązy - 3 tygodnie. Ale z maluchem w domu z takich trzech tygodni robi się wieczność ;)

Ja tak jak Macek - dostałam zielone światło jeszcze przed 36t6d, żeby wstać, bo dziecię ogromne, wiec mam się ruszać i rodzić ;)

Hecate, oby się na razie nie powtarzało!
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    czuje ze jak sie posypiecie to jedna po drugiej :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Ja mam dzisiaj dosyć dużo skurczów przepowiadających, że brzuch robi się kwadratowy, ale nie bolą i zaraz przechodzą. Dobrze nich macica ćwiczy.
    Dobra idę kończyć obiad bo o 14 moja mama przychodzi do nas na obiadek, a potem spacerek bo piękna pogoda dziś u nas
    miłej niedzielki
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    Powiedzcie mi czy któraś z Was miała coś takiego? Od jakiś trzech dni jak stoję lub idę (a wiadomo wiele to ja nie chodzę) boli mnie w pachwinach/biodrach, trudno mi to umiejscowić, taki promieniujący ból. Chociaż bólem to też ciężko nazwać, taki dziwny ucisk czuję, jakby trochę podobne do skurczu np. w łydce ale to nie skurcz, ciągnienie... Ehh ale namieszałam :confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Macek, nie bardzo kumam - taki ból jak przy rwie kulszowej tylko od pachwin? Czy takie ciągnięcie - bo ja tak miałam i fizjo mi mówił, że tam na dole się wszystko rozciąga i przygotowuje do porodu, więc i mięśnie mogą boleć i ciągnąć pachwiny...
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    No właśnie to nie nerw kulszowy po to wiem jak boli. To właśnie takie ciągnienie/ucisk. Może Filip się wstawia bo jak stawiam szerzej nogi i chodzę jak kaczka to jest lepiej.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Macek, a to też możliwe :D Ja kaczkuję już kilka tygodni, masakra, strasznie dziwnie to wygląda, ale nie mogę inaczej chodzić...
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Macek mnie bolą, ale same pachwiny chyba... Tak jak piszesz: ciągnie i uciska. Pierwsze kroki po wstaniu...stara babcia jak nic. Mimo rozruszania się ból i tak pozostaje.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nana81: stara babcia jak nic

Toć mówiłam wczoraj, że czuję sie jak emerytka :DDD Emerytka i kaczka w jednym - tylko jak to nazwać? Emekaczka? Kaczkorytka?
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    Dzieeczynki ja tak na szybko. W nocy k pojechal do szpitala po tabletki na sen I przeciwbolowe I nie pomogly. O 4 bole wrocily az dsrlam ryj I plakalam jak dziecko. Pojecjalisny do szpitala dostalam morfine I zasnelam. Rano rozwarcie 5cm. Kazali is na spacer I wlasnie podjeto decyzje ze zostaje. Zaraz mnie zbadaja jezeli rozwarcie nie ruszylo to przebijaja pecherz. Mam nasrane w gacie ze strachu za niedlugo bede mama !!!!!!! Skurcze nieregularne nikt nie wie o co chodzi... niedlugo zobacze swoja coreczke ! Wybaczcir za taki chaotyczny post ale jestem podekscytowana a zarazem przerazona
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    girlorboy trzymam kciuki, żeby szybko poszło.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Kciukam. A Ty frag przeginasz, czekaj na swoja kolej:tongue:
    Mnie juz tak rozpiera od srodka ze chyba tez niedlugo zwolnie liste. Chyba ze bede miala jak dziewczyny
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.