Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeOct 15th 2013
     permalink
    fitmama: my tu na starcie też cierpimy. Chciałam mdłości to dostałam. Poranne trwające kilka godzin i w ciągu dnia wracające

Oj, nie zazdroszczę, na początek nie chciałabym wracać. I niby wymioty są kiepskie, ale jak tak męczy i muli cały dzień to też ciężko wytrzymać - współczuje...
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    Wczoraj o godzinie 00:35 przyszla na swiat moja niunia Julka. 4900 54 cm. Nawet nie pytajcie jak ja urodzilam bo sama jeszcze nie wiem . Porod strasznie ciezki. 15h. Nigdy tak ryja nie darlam. Malutkiej jeszcze nie ma ze mna bo bardzo przezyla porod. Karmia ja przez sonde bo zwracala wszystko ale teraz juz jest dobrze moze dzisiaj ja dostane tylko dla siebie ♥ wiecej napisze jak wrocimy do domku.
    Dziekuje Wam za wszystko I zycze wszystkim przyszlym mamusiom wspanialych porodow :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Girl, bardzo, bardzo gratuluję, ale współczuję ciężkiego porodu. Żeby Was szybko do domu mogli wypuścić! Trzymajcie się kobiety!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Gratuluję girl. Nawet nie chce myśleć jak cierpialas. Duża waga córeczki. A jaka była na ostatnim usg? Dochodzcie do siebie. Gratuluję:grouphug::flowers::heartsabove::grouphug::rainbow:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja pawiowalam rowne pełne 16 tyg. Dzień i noc z przerwami na mega mdłości dzięki którym nie jadłam.
    Qrcze coś cicho ze skurczami u mnie:confused:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ojej, ja dopiero zakumałam wagę Julki - przeczytałam 3900, a tu kilo więcej! Girl - szacun, bo z tego co na zdjęciach widziałam to Ty taka drobniutka, malutka chyba?
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Witam się i ja. Rozpakowanym gratuluje. Za pozostałe akcje trzymam kciuki by poszło bez komplikacji,bezboleśnie i szybciutko.
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    The Fragile a cóż ja tu czytam?! :smile: No to Skrzat donoszony, to niech skurcze nabierają na regularności :)

Girl moje ogromne gratulacje!!!! Ale sie nacierpiałaś, córa razem z Tobą widać wymęczona, odpoczywajcie, jeszcze chwilka i będzie wszyscy w domku :*

Bonim, padłam jak czytałam o tych korkach, sąsiadce itepe itede :cool: W takim razie i ja nie mogę się doczekać relacji LIVE z porodówki :D

Sony, bardzo ucieszyło mi się serducho jak przeczytałam jak Kalinka sił nabiera :* Bardzo się cieszę, że wszystko idzie ku dobremu, czyli wspólnemu wyjściu do domku.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    girlorboy: 4900

jak???????? :shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Nie ma co ciągnąć tematu taty. Wiedziałam od startu, że dziewczyna nie miała nic złego na myśli. Trochę może nie na temat, ale nie ona jedyna. Przepraszam jeśli ujęłam coś za ostro, oczywiście nie chciałam nikogo urazić a jedynie zmienić podejście do oceniania wypowiedzi. Wiadomo przecie, że nikomu nie jest do śmiechu w takiej sytuacji i wiadomo też, że nikt nikogo nie chce świadomie straszyć.
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Gratuluje nowym mamusiom :)

Ja wczoraj byłam u gina i widzieliśmy serduszko, maluszek ma całe 5 mm :bigsmile: Jak któraś może to proszę dodajcie mnie do listy termin prawdopodobnie na 08.06.2014
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Nie łatwe te Wasze męczarnie na finiszu, my tu na starcie też cierpimy. Chciałam mdłości to dostałam. Poranne trwające kilka godzin i w ciągu dnia wracające. Pierwsza ciąża to była bajka przy tym co mam teraz:( Niby nie zwracam, ale jest bardzo ciężko:(
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
    • CommentTimeOct 15th 2013 zmieniony
     permalink
    Dzień dobry :smile:
    Sony cudowna wiadomość. Nareszcie będziecie razem w domku :smile:
    Bananowiec nono no ładna pipka :bigsmile: znaczy waga pipki :bigsmile: mnie też w nie długim czasie czeka to rewelacyjne badanie bleeeeee
    :neutral:
    Bonim, Frag NO akcja jak z serialu :shocked: czekam na wasze porody w napięciu dosłownie ...a te wystrzały korków to jakbym sama słyszała :wink::bigsmile:
    GIRL ....:shocked:szacun...ja ledwo urodziłam 2750 .... i mała z krwiakiem jakby mało było...więc :whorship:

Ja miałam mdłości o dziwo wieczorem i w nocy...serio jakoś na opak. Ale z córką w ciąży miałam podobnie... Teraz nawet w tym tyg budzę się i myślę...Zaraz się porzygam no serio...także niby 19 tydz a męczą czasem...
    :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    U mnie nastała totalna cisza:angry:
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Rodzące:thumbup::thumbup::thumbup:
    Sony podczytuję czasami co u Was i cieszę się strasznie, ze mała staje się małą kluseczką i że może już niedługo pojedziecie do domku:))) Dużo zdrówka dla Was:)))
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Girl gratuluję narodzin córki długo trwał twój poród, ale waga 4900 :shocked: spodziewałaś się, że tyle będzie ważyć, jak takiego kloca można wycisnąć z siebie?.
    Frag tak myślałam że się będziesz pchać szybciej, ale może nawet lepiej bo twój synek już donoszony - gratuluję, wszystkie badania masz kompletne i waga twojego młodego też słuszna, więc masz nasze błogosławieństwo, możesz rodzić :swingin:
    Bonim może u ciebie coś też ruszy, trzymam kciuki.
    Szpilko gratuluję ujrzenia serduszka, piękny moment.
    Ja dziś byłam na pobraniu krwi i badaniu moczu, panie w labie dały mi upoważnienie dla męża, gdybym nie mogła jutro iść po wyniki, co ja się nie czuję porodowo, wcale a wcale, jeszcze dziś na 15 idę z córką do kina na bajkę, bo jej obiecałam że jak będzie jakaś fajna, no i jest o zebrze a chcę zdążyć przed porodem, bo potem przez pewien czas będzie ciężko, a mój mąż od rana do wieczora w pracy.
    Dziś ledwo wstałam, ciśnienie chyba sięgnęło depresji, wypiłam kawę, zjadłam śniadanie i chyba idę spać
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    kurczę, ja nadal z podziwu wyjść nie mogę :) Girl, jesteś wielka :) A jaką wagę małej szacowali przed porodem?
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    The_Fragile: jednak łatwiej jest rodzić jak odejdą wody

Też tak uważam! Wczoraj wieczorem miałam pierwszą w miarę regularną akcję skurczową :crazy: Po kilku nabrałam nadziei, że coś się rozkręci, ale tak mnie pokurczyło co kilkanaście minut przez 3 godziny, potem zaczęło słabnąć, więc po 23 poszłam spać, w nocy czułam jeszcze jakieś pojedyncze i teraz od rana też jakieś zaliczyłam, ale kompletnie się rozregulowały. Fajny taki przedsmak, ale jak są same skurcze, to właśnie niewiadomo czy to już czy tylko psikus :tooth: Nie sądzę, żeby z tą moją żelazną szyjką rozkręciło się przed jutrzejszym szpitalem, ale może przynajmniej te wywoływanie nie będzie aż takim koszmarem jak niektórzy piszą :wink:
    W planie mam dziś ogarnięcie chaty, chcę też się przejść, bo wczoraj zaczęło się po spacerze właśnie :smile:
    Fragilku, Bonimku, fajnie by było razem rodzić :peace:
    Girl... gratulacje i to po stokroć! :clap:
    Szpilka, Bananowiec również gratuluję pozytywnych wieści z wizyt :thumbup:
    Frag, jak napisałaś o skurczach to od razu mi wzrok na Twój suwaczek poleciał - gratulacje ciąży donoszonej :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    girlorboy: przyszla na swiat moja niunia Julka. 4900 54 cm

Że co?:crazy::crazy::crazy: Sn?:crazy: Czy to jakaś pomyłka...?
    Jestem totalnie zszokowana... Od męża naprawdę spory prezent się należy :wink: Mam nadzieję, że szybko dojdziecie do siebie obie :kissing:

kachaw: jak takiego kloca można wycisnąć z siebie?.

Niby obwód główki najważniejszy, ale czytając girl dopadają mnie wątpliwości :shocked:

Frag, bonim, tlc przy Was siada :tooth:
    Niech się rozkręca!!! Trzymam za Was kciuki :thumbup: No i myślę, że zabranie Kingi z sobą jest niezłym pomysłem :rolling:

Sony, świetne wieści! Cały czas podczytywałam pod Twoją kartą kibicując z całego serca. Twoja historia bardzo zapadła mi w pamięć. Widać że okolice 30 tc są jakimś momentem zwrotnym. Wszystkie z nas obecnie tutaj piszących w ciążach zagrożonych, miałyśmy chyba początek kłopotów o tym czasie. Zauważyłam, że najczęściej albo od początku coś się dzieje albo w początkach IIItrym.
    Bardzo się cieszę, że wszystko się pięknie układa.

Od kilku dni mieliśmy ciężkie chwile. Nerwów masę mnie to kosztowało. Normalnie czuję się tak zmęczona, jakbym maraton zaliczyła. Oczy mi się zamykają. Mieliśmy podejrzenie u syna paskudnego (nic poważnego tak naprawdę, bardziej długo leczącego się i okropnie uciążliwego) schorzenia. Naprawdę to było ponad moje siły. Na całe szczęście nasza pediatra właściwie rozwiała nasze wątpliwości. Jeśli przez tydzień nic się nie zmieni, możemy odetchnąć z wielką ulgą. Chociaż po wyjaśnieniach lekarki i w jej przekonaniu raczej nie mamy powodów do obaw.
    Z dziećmi człowiek nigdy się nie nudzi.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Kinga to trzymam kciuki, żeby ogarnięcie chaty i spacer jednak coś tam u Ciebie ruszyło :smile:
    Nana coś o tym wiem... pracuję w szpitalu pediatrycznym no i sama dzieciata jestem więc, na prawdę można żyć jak w ciągłym filmie akcji :neutral:
    Najważniejsze, że pediatra rozwiał wątpliwości. Ja bym dla pewności skonsultowała to z jeszcze chociaż jednym...no ale to wiadomo jak chcecie.
    Kachaw to ja mam podobnie...chyba się zdrzemnę ale to raczej z powodu nocnej bezsenności.
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    1. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    2. Bonim 12.10.2013 (dziewczynka)
    3. Mazepka 29.10.2013 (chłopiec)
    4. kachaw 30.10.2013 (chłopiec)
    5. KAROLKA8444 04.11.2013 (chłopiec)

6. Lena32 05.11.2013 (dziewczynka)
    7. The_Fragile 07.11.2013 (chłopiec)
    8. dona79 09.11.2013 (dziewczynka)
    9. Stokosia87 10.11.2013 (dziewczynka)
    9. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    10. buba79 14.11.2013 (chłopiec)
    11. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    12. OneKiss 23.11.2013(dziewczynka)
    13. Luba 27.11.2013 (dziewczynka)
    14. biedronka28 05.12.2013 (chłopiec)
    15. Lopeziątko 06.12.2013 (chłopiec)
    16. Emi_787 08.12.2013 (chłopiec)
    16. Hanny 08.12.2013 (chłopiec)
    17. uś 12.12.2013 (dziewczynka)
    17. nana81 12.12.2013 (chłopiec)
    18. Hecate26 14.12.2013(chłopcy)
    18. Koalka 14.12.1013 (dziewczynka)
    19. Madllen23 30.12.2013 (dziewczynka)
    20. subiektywna7 07.01.2014 (dziewczynka)
    21. _malgosia_ 27.01.2014 (dziewczynka)
    22. agi500wtn 29.01.2014 (dziewczynka)
    23. Annie_86 01.02.2014 (dziewczynka)
    24. cecylka25 02.02.2014 (chłopiec)
    25. Muriah 04.02.2014 (chłopiec)
    26. meggi12345 13.02.2014 (dziewczynka)
    27. Poziomkauk 14.02.2014 (dziewczynka)
    28. Bananowiec 15.02.2014 (dziewczynka)
    29. Loren 16.02.2014 (chłopiec)
    30. karolajnas 02.03.2014 (chłopiec)
    31. myszaasia 03.03.2014
    32. mariaekad 07.03.2014 (chłopiec)
    33. zanettt86 11.03.2014 (dziewczynka)
    34. Volvic 12.03.2014 (chłopiec)
    35. ally 1381 20.03.2014
    36. GaggataB 22.03.2014
    37. Kami87 23.03.2014 (dziewczynka)
    38. helvetka 26.03.2014
    39. Gaja00 27.03.2014
    39. BrunetkaElegance 27.03.2014
    40. puelka 31.03.2014
    41. dziewczyna600 03.04.2014
    42. gienia83 07.04.2014
    43. nulla 08.04.2014
    44. Libra1610 16.04.2014
    45. Anabella2013
    46. Kakai 23.05.2014
    47. Ewa1406 27.05.2014
    48. fitmama 01.06.2014
    49. Szpilka27 08.06.2014

Szpilka27 - witaj na liście :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    karolajnas: 1. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
    :tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    To na pewno super uczucie być na 1. miejscu !!! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Girl szacunek naprawdę nie wiem jak to zrobiłaś!!!Czekam na relacje.
    Boni na 2 miejscu!!!Czyżby marzenie się miało spełnić?
    Kibicuje wam po cichu bo padnięta jestem po całonocnym bieganiu od jednego do drugiego syna z miską :( Wieczorem zaczoł młodszy :| Ciekawe czy mnie chwyci???
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Mdłości do 16 t.c. a nawet do 19?????:shocked: Ja myślałam, że max do 12 t.c. Dziewczyny jak żyć?:) Jakby tego było mało dziwnie spada mi temperatura od 2 dni i mam dodatkowy lekki stres. Mam nadzieję, że to przez zmianę miejsca noclegu i jutro będzie ok.
    Zgodnie z rozmową wcześniej dodałam ooo nowej mamie;)
    --
    •  
      CommentAuthorbiedronka28
     permalink
    Dziewczyny a ja wpadam z pytaniem o szczepienie, mam nadzieję że pomożecie bo nie wiem co robić.
    Podkreślę że mieszkam w IE.
    W tamtym tygodniu byłam na wizycie kontrolnej u lekarza rodzinnego i zaszczepił mnie jakąś szczepionką o nazwie "vaxin" ( nie wiem ale wyczytałam że to szczepionka na ptasią grypę chyba ) no i lekarz kazał mi wrócić dzisiaj (oczywiście nie wiedziałam po co) i na recepcji dowiedziałam się że mają mi podać drugą serię szczepionki tego vaxinu.
    Oczywiście jej nie wzięłam. Ale nie wiem co robić czy ją brać czy nie?
    Chciałam wziąść ulotkę na temat tej szczepionki ale takowej nie posiadają.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Zanet ja od srody mialam akcje jelitowki z mlodym a w sob ja.
    Chyba doczekam nr 1 bo wszystko ucichlo
    Biedronko nie pomoge
    Fati no niestety,dlugo to moze trwac. A na koncowce wraca bo od paru dni odrzuca mnie od kawy i miesa
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Pospałam sobie :))) I uspokoiło się - skurcze są, ale rzadsze i mniej bolesne. Chyba po prostu się szyjka rozwiera. Także czekam sobie spokojnie - może do piątku młody wytrzyma to na wizycie zobaczę, czy jest rozwarcie ;) Bonimku, widzę, że Ty też już spokojnie :DDD To dajmy szansę Kindze dzisiaj, co?

kachaw: Frag tak myślałam że się będziesz pchać szybciej, ale może nawet lepiej bo twój synek już donoszony - gratuluję, wszystkie badania masz kompletne i waga twojego młodego też słuszna, więc masz nasze błogosławieństwo, możesz rodzić :swingin:

A fęk ju, fęk ju - przekazałam synkowi, że już ma zielone światło od ciotek :)))

kachaw: jeszcze dziś na 15 idę z córką do kina na bajkę

A na co idziecie?

_K_i_n_g_a_: Fajny taki przedsmak, ale jak są same skurcze, to właśnie niewiadomo czy to już czy tylko psikus :tooth:

No właśnie, to jest wkurzające. Bo jak wody chlusną to wiadomo, a tu takie ni pies ni wydra ;)

nana81: eśli przez tydzień nic się nie zmieni, możemy odetchnąć z wielką ulgą. Chociaż po wyjaśnieniach lekarki i w jej przekonaniu raczej nie mamy powodów do obaw

Współczuję stresu Nana, przydałaby Ci się dłuższa chwila relaksu...
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Czytam na bieżąco i już nie mogę się doczekać dalszych akcji,
    Girl gratulacje !!!
    Kinga i Bonim 3 mam kciuki aby wszystko poszlo sprawnie i szybko

Jej ja już na 9 miejscu !! Nie wierze że dotrwałam do tego etapu , a teraz uciekam na wizytę (będę miała pobieranego GBSa)
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Bonim, Frag, Kinga - może chcecie trochę moich skurczy?
    Od niedzieli mam non stop twardy brzuch. Troszkę lepiej jak leżę ale tylko się podnoszę i kamień jeszcze twardszy...
    Aż ciężko chodzić, że nie wspomnę jak się zgiąć do auta a tu w pracy ostatnie dni na zakończenie dużego projektu i nie ma mowy żeby rano nie wstawać z łóżka...
    Na 15 idę do mojego lekarza awaryjnie bo nie było go wczoraj na miejscu i kazał przyjść dzisiaj. Nie wiem co teraz jak nospa nie pomaga...
    Boje się, że będę musiała leżeć:( ale trudno... najważniejsze, żeby przetrzymać jeszcze małą te 4 tygodnie.

Trzymam kciuki, żeby u was się rozkręciło.
    Girlorboy - ogromne gratulacje! Kawał babki z Julki :bigsmile:

A ja się stresuje przed wizytą... chyba pierwszy raz się przestraszyłam. :cry:
    -- ;
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Luba, jak tak mocno Cię skurcza to idź na zwolnienie, nie patrz na pracę, bo jednak maluch ważniejszy... Jak CI lekarz powie, że leżeć to pamiętaj - zero wyrzutów sumienia...
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Biedronka, a Wam do domu nie przysylali zaproszen do domu? Na co i kiedy szczepią? Mnie przed każdym szczepieniem przysylali list, z informacja na co będzie i czym szczepiona. :shocked:
  1.  permalink
    Biedronka, a Wam do domu nie przysylali zaproszen do domu? Na co i kiedy szczepią? Mnie przed każdym szczepieniem przysylali list, z informacja na co będzie i czym szczepiona. :shocked:

No niestety nie dostałam żadnego zaproszenia, ba nawet żadnej informacji na temat tej szczepionki.
    Ja w porę też nie zareagowałam, byłam na wizycie i szczepionkę po prostu mi podali.
    A teraz mam drugą serię i nie wiem co robić :sad:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Girl gratuluje:flowers:to cudownie że mogłas naturalnie wypchać tak dużą osóbke:bigsmile:wielki ukłon:)
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    The_Fragile: Luba, jak tak mocno Cię skurcza to idź na zwolnienie, nie patrz na pracę, bo jednak maluch ważniejszy... Jak CI lekarz powie, że leżeć to pamiętaj - zero wyrzutów sumienia...

Wiem, wiem... może moje poczucie odpowiedzialności nie będzie pocieszone ale najważniejsze jest dziecko i to nie podlega wątpliwości.
    Nie wiem co to mogłoby być jeśli nie skurcze.
    -- ;
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ale ja zamulona Jestem, myslalam, ze o dziecku piszesz, a Ty o sobie :). Ja osobicie w zadnej ciazy nie zgodzilam na szczepionke, a proponowali i na grype i na krztusiec i jeszcze zdziwieni byli,ze odmawiam. Ja drugi raz bym mie poszla :confused:. Przeciez powtarza się szczepienie chyba co 4-6 tygodni najwczesniej?
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Ale pospałam, ponad dwie godziny, zaraz się szykuję i lecę po córkę
    Idziemy na bajkę Kumba to o takiej zebrze co ma tylko połowę pasków na ciele i jej nie akceptują, zobaczymy czy córce się spodoba
    odezwę się wieczorem
    --
    •  
      CommentAuthorsubiektywna7
     permalink
    Girl- podziwiam za siłę! Choć patrząc na przyrost wagi u mojej córki- może mnie czekać podobny scenariusz
    ....a ja już w pierwszej 20-tce :DDDDD
    Właśnie wróciłam z zakupów w Tesco. Cała kolekcja dla dzieci F&F przeceniona o 30 i 50%. Niektóre rzeczy nadal w "kosmicznych" cenach, ale np. za 5 par grubych i cieplutkich skarpetek dla niemowlaka zapłaciłam 15zł (zamiast 22zł).....miałam dziś dylemat dot. środków do prania. Ostatecznie kupiłam na start balsam do prania 1,5l Lovelli (biały, kolor i płyn do płukania) 19zł za szt. Nie wiem, czy opłacało się bo nie mam porównania z innymi sklepami, a na proszek się nie zdecyduje bo od zawsze piorę w płynach.
    Wczoraj w SR mieliśmy prezentacje produktów tommee tippee. Przytłoczyła mnie ilość wiedzy dot. rodzajów smoczków, smoczków do butelek, butelek etc. masakra jakaś.......
    No a jutro czeka mnie porcja stresu i łez, bo zmarł mój ostatni dziadek (już nie mam ani babci ani dziadka) i jedziemy 300km na pogrzeb. No cóż...jedni odchodzą aby kolejni mogli przyjść....

Dziś na TLC o 22:30 - premiera In vitro w Polsce. Zwiastun wygląda ciekawie, więc szykuje się kolejna porcja łez :) uwielbiam takie programy, porodówkę również i ekstremalne porody (na tvn player) mogłabym oglądac godzinami i nigdy dość :D
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    The_Fragile: To dajmy szansę Kindze dzisiaj, co?

A dziękuję dziękuję :tooth:
    Luba: Bonim, Frag, Kinga - może chcecie trochę moich skurczy?

A daj trochę, może Twoje będą efektywniejsze, bo moje jakieś mało skuteczne :confused:
    karolajnas: To na pewno super uczucie być na 1. miejscu !!!

Super, super tylko to takie zobowiązujące :wink: Mam nadzieję, że jeśli nie jutro, to najpóźniej w czwartek zwolnię podium :peace:
    Kachaw, miłego dnia zatem :smile:

Treść doklejona: 15.10.13 14:12
    Subiektywna.... bardzo mi przykro, szczerze współczuję... :sad:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    subiektywna7: No cóż...jedni odchodzą aby kolejni mogli przyjść....

Przykro mi strasznie :( Moja mama powtarza mi to samo co napisałaś...

Treść doklejona: 15.10.13 14:23
    Kurczę, a ja znowu mam śluz z krwią wymieszany i ponowne skurcze, rzadkie, ale są. Możliwe, że taki śluz jest przy rozwieraniu szyjki? Nie wiem, bo jak mi wody poleciały poprzednio to szyjka rozwierała sie błyskawicznie...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Fragi pewnie kwestaia paru dni, ja cie nie moge!

Girl nie moge wyjsc z podziwu!

jezu jaka zła ejstem, wczoraj bylam z kumpelami (każda z dzieckiem) na kawie i jas podebrał jedemu dziecku niekapeki próbowął cos pić, a dziś ta mi gada że jej dzieciak zawalony, smary, świstanie, kaszel. Sory ale nei wierze ze dzieciak od wczoraj sie tak ząlatwil, musiał byc juz przeziebiony wczesniej. mam do niej żal, bo jesli jasio sie rochoruje to sie załamie, ma operacje z a miesiąc i musi byc zdrów bo inaczej nie wiem kiedy bedzie mona ją wykonac:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Gratuluje girl

Co do odejscia wód to w dzień porodu miałam nieregularne skurcze tak co 15,20 minut, przy zmianie pozycji. No i w końcu po paru godzinach wody odeszły...nie powiem bo spektakularnie lało się jak z kranu..ale nie pamiętam dźwięku ;) ciekawe;)
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Sony, ale kruszynka. Czy poza tym, że była malusia przy porodzie wszystko było OK?
    Moja ważyła 1650 i była zdrowa. Tzn była hipotrofikiem, ale wszystkie organy funkcjonowały. Jak mnie wypisali na 7 dobę, to codziennie jeździłam do niej rano i wieczorem z mleczkiem. Przyznać muszę szczerze, że staram się nie pamiętać tego co było zanim zabrałam ją do domu. Dość długo psychika moja wychodziła po tym na prostą. Na tyle długo, że dopiero teraz zdecydowałam się na drugie.

Serdecznie gratuluję GIRL.
    I trzymam kciuki na ciężarówki w blokach startowych. Oby szybko poszło :D
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hejo:P
    zyje :P jakbyco :)
    taaa u bonim kwesttia dni od 3tygodni tak mowicie hehe :)
    zarty zartami trzymam kciuki

dla osob rozpakowanych Gratulacje:)

Frag nie rob wiochy :P poczekaj chociaz az wbijesz do piatki :P
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    subiektywna współczucia. Nie szalej tak z zakupami, u nas jak na USG połówkowym po raz 4 usłyszymy, że chłopak, to będę te maluśkie jak nowe za grosze wyprzedawać :smile:
    kachaw to miłego wieczoru.
    kakai no ja też raczej w to nie wierzę. A Ty chroń swojego Jaśka kurcze szkoda by było. A teraz tych cholernych wirusów w powietrzu od groma :neutral:
    KURCZE aż żałuję, że TLC nie mam :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Kakai nie wiem jak było w przypadku Twojej koleżanki i jej synka ale z doświadczenia swojego i bliskich wiem, że choroba może nagle dać o sobie znać. Ja tak mam...potrafi się u mnie szybko rozwinąć i szybko też przejść, więc nie oceniałabym z góry jednak koleżanki.
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    mariaekad podobno tutaj będzie mozna obejrzeć - http://weeb.tv/channel/tlc
  2.  permalink
    mariaekad: subiektywna współczucia. Nie szalej tak z zakupami, u nas jak na USG połówkowym po raz 4 usłyszymy, że chłopak, to będę te maluśkie jak nowe za grosze wyprzedawać

Ale ja miałam 2 razy robione 4D, na którym jak byk była "cipka" więc co do tego wątpliwości nie mam...

eliz21: mariaekad podobno tutaj będzie mozna obejrzeć - http://weeb.tv/channel/tlc

ten portal działa ale tylko przez 15 min. Dalej można oglądać po opłaceniu abonamentu. Plus jest taki, że można wykupić np. za 1 dzień.
    Ja płacę 19,99zł i mam przez cały miesiąc programy- HBO, sport, TVN, TLC- 30 stacji. Rewelacja :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    maraekad dzieki

hope mas zracje nie powinnam jej obwiniac, ejstem poprostu zla na siebie moglam nie isc, ta operacja nie moze nam przepasc:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Dziewczyny, ile przed terminem porodu robiłyście ostatnie badania z krwi typu USR, HBS, HIV ?
    Dostałam dziś skierowanie , ale zapomniałam się spytać kiedy je zrobić, a wizyte mam za tydzień bo tak ma być GBS.
    Jej ale ja jestem roztrzepana :D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.