Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor
    • CommentTimeOct 15th 2013
     permalink
    Luba: Może skurcze dzielimy na widoczne i utajnione? :>
    hahahaha niezla teoria :tongue:
    ja myślę że kwestia czułości sprzętu,może zalożenia pasów (?) nie wiem,nie znam sie
    fitmama: Widziałam dziś swoje 3 mm na USG:)
    wow gratuluje :bigsmile: eh pamiętam to uczucie :smile:
    ale nie zamienie sie,wole swój 31tydzien hehehe tyyyyle czasu jeszcze przed tobą (a mi sie tak okrutnie czas wlecze) :wink:
    nacieszaj sie teraz
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    spidermanka: Trzymam KCIUKI i jestem CAŁY CZAS POD TELEFONEM czekając na kolejne smski ...
    licze że tu tez beda informacje na bieżąco :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja tez czekam na relacje na zywo:-)
    Qrde jak frag pogonila tą akcje, a my w tyle. Chce juz ale sie boje:devil:
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Fitmama gratuluję dobrych wieści po wizycie.
    A co do terminu, to jest określany według ostatniej miesiączki, ale u każdej kobiety owulacja i zapłodnienie może być w innym terminie, a ty wiesz kiedy mniej więcej miałaś owulkę??
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Frag wiedzialamo ze to juz.Szybkiego i bezbolesnego porodu zycze :wink:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Frag, pojdzie szybko, cos czuje! Powodzenia kochana!!
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    bonim: Qrde jak frag pogonila tą akcje, a my w tyle. Chce juz ale sie boje

nie bój żaby :wink: z naszą mobilizacją kciukową wszystko idzie migusiem i wogóle nie boli :rolling:
    --
  1.  permalink
    jejku girlorboy wielkie gratulacje.Jesteś wielka:):bigsmile:
    A co do wagi dziecka...znam kobietę która urodziła chłopca 5200 SN:bigsmile:Wagę szacowali na 4 kg +/- dała radę ale kręgosłup jej dokucza teraz non stop.
    Trzymam kciuki za rodzące:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Taa kciuki na znieczulenie :devil: ja mam cykora ogolnie przed szpitalem. Nie chce haha ostatnio wyzwalam mojego ze mu wpiernicze przed porodem,niech tez cierpi:devil:
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    DominiczkaA: urodziła chłopca 5200 SN
    walę pokłony :whorship::whorship::whorship::whorship:
    kurka mam nadzieje ze zarwana nocka (moja) nie bedzie na darmo :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    W tym wątku zawsze dzieje się najwięcej!!! :bigsmile:
    .
    Fragile powodzenia!
    Ja też rodziłam w 37tc :smile:
    Musi pójść szybko!
    --
    •  
      CommentAuthor
    • CommentTimeOct 15th 2013 zmieniony
     permalink
    bonim: wyzwalam mojego ze mu wpiernicze przed porodem,niech tez cierpi
    haaaaaaaaaaaaaahahahahaha jestes genialna! :devil:
    bilia: Musi pójść szybko!
    jeśli z Krasnalem poszło w 6h to teraz bedzie migusiem
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Hihi no ciekawejak frag,az mi szkoda pojsc spac
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Fajnie jak komuś tak ładnie skurcze się rozkręcają, ja nie miałam do nich szczęścia.
    Widziałam dziś swoje 3 mm na USG:) Wielkość wskazuje na 5 tydzień i 6 dni. GIN twierdzi, że 7 tydzień, a ja, że w poniedziałek zaczęłam 8 :) Serca nie badał - za wcześnie:( Rana po cc wygląda prawidłowo:) Kolejna wizyta u GIN za 4 tygodnie. Na mdłości zaleciła w małych ilościach imbir, miętę i migdały. Tyć mam 0,5 do 1,0 kg miesięcznie, nie mniej nie więcej:)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    bonim: az mi szkoda pojsc spac
    ja własnie tez staram sie trzymac i zaglądać:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    USG robiłam oddzielnie, nie u Gin. Pan, który je robił stwierdził, że źle wyliczyłam t.c., bo 3 mm to 5 tydzień i 6 dni.
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    No i ja zaglądam, a tu cisza :wink:
    Ze strony Frag znaczy się :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    No właśnie coś cisza. Może odrazu na porodowke poszla :bigsmile:
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    _K_i_n_g_a_: No i ja zaglądam, a tu cisza
    Ze strony Frag znaczy się
    tez zagladam
    myślę ze akcja sie rozwija.w przeciwnym razie Frag by pisała :wink:
    ide jednak spać i mam nadzieje na dobre poranne wiesci.
    a Ty Kinga z rana idziesz na oddział?
    --
  2.  permalink
    _K_i_n_g_a_: No i ja zaglądam, a tu cisza
    Ze strony Frag znaczy się

Mam wrazenie, że TA cisza oznacza, że Frag jest w trakcie porodu...
    Pewnie za kilka godzin Olafek pewnie już bedzie przy mamusinym mleczku :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    Dziewczyny odpisze tak na szybko bo dopiero wracam od malej I musze sie przespac hihi. Jest taka slodziutka nie mogr sie nia nacieszyc!
    Szacowana wsga malej byla w 37/38tc 4kg. Mowilam to poloznej bo usg bylo w szpitalu wie na wizycie wspomnialam a ona na to ze to niemozliwe zeby w tym tyg dziecko tyle wazylo. Rzrczywiscie niemozliwe.... serio gdybym miala sie zdecydowac raz jeszcze nigdy bym tego nie powtorzyla. Bylo okropnie. K. Ledwo to psychicznie przezyl bo podobno dsrlsm sie jakby mi na zywca nogi irece wyrywali. Bol okropny.... I do tego mala wyciagali tym ssakiem, ciagneli doslownir jak konia jakiegos. Sory za okreslnie.... I wyciagnsc nie mogli... k. Nie mogl patrzec I glowe za mnie chowal gdzie wzesniej pattzal w kroczr jsk glowke bylo widac wiec nie chodzilo o jakies tsm obrzydzenie. Poprostu tak to wygladalo... jestem wku*****a na ten szwedzki personel bo nie chodzi o mnie ale przez ten porod mala jest wykonczona.
    Ale z nasza kluska o wiele lepiej z dnia na dzien aczkolwiel szybko nie wyjdzieny.. I do tego pokarmu wlasciwie nie mam a rozkreca sie tak ze bieda... ale probujemy I napewno bd lepiej :)
    To tak w skrocie. Zycze dziewczynom na finiszu wspanialych porodow, dziekuje za gratulacje a dziewczynom na dalszych miejscach na liscie spokojnej ciazy :D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dziewczyny, jestem, jestem. Gadalam z polozna jak sie zaczelismy zbierac i kazala mi sie przespac jeszcze ile dam rade, bo w takim tempie to moge rano urodzic dopiero. No i sie przespalam 3h... Ale teraz juz nie moge spac, bo skurcze co 7 minut i to dosyc mocne. Takze czekam az sie akcja rozwinie. Z Krasnalem poszlo migusiem, tu cos czuje bedzie troche dluzej...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    The_Fragile: . Z Krasnalem poszlo migusiem, tu cos czuje bedzie troche dluzej...
    a wrocilas do domu czy w szpitalu jestes?
    moze akcja przyspieszyc jak skurcze będą czestsze :wink:
    bądź dzielna mamusiu!

Girl walę wielkie pokłony za to czego dokonałaś! :flowers:
    dochodźcie szybciutko do siebie!:flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
    • CommentTimeOct 16th 2013
     permalink
    uś: a Ty Kinga z rana idziesz na oddział?

Tak, właśnie wstałam i się zbieram. Już mnie strach trochę obleciał :wink:
    Frag, zazdroszczę Ci naturalnej, regularnej akcji skurczowej, mam nadzieję, że się nie umęczysz i jezcze dziś przytulisz Ptysia :smile:
    I za Ciebie, Kasiu,również będę trzymać ciuki, aby się samo zaczęło :winkkiss:
    Kurcze, tak mi tu dobrze na tym wątku, szkoda mi Was opuszczać.... :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeOct 16th 2013 zmieniony
     permalink
    Kinga, trzymam za Ciebie ogromne kciuki! Niech gładko pójdzie!

A ja jestem mega wkurzona. O tej 3 czy 4 miałam skurcze co 7 minut, nie mogłam zasnąć, ale się jeszcze położyłam i co? Obudziłam się teraz i skurczy nie ma :shocked::neutral: Jak to kurna możliwe - wczoraj z położną gadałam i mówi, że jak coraz silniejsze i częstsze to już się zaczyna. A tu się wyciszyły. Tzn. nie czuję ich zupełnie jak lezę, a jak chodzę to mam. No i ten śluz z niteczkami krwi, nic już nie kumam no :cry:

Czuję się jakby mnie moje własne ciało w konia zrobiło :(

Treść doklejona: 16.10.13 06:50
    Super, jeszcze wymiotować zaczęłam :cry:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Frag, ja tez normalnie wymiotowałam w dzień porodu. Dasz rade!
  3.  permalink
    Fragi, kibicuje Ci bardzo mocno. Współczuję że taki mętlik w głowie i tych nieszczęsnych wymiotów na koniec.... Ale moze to oznacza ze koniec juz blisko, naprawde juz niewiele zostało... Zycze Ci aby wszystkie sygnaly ktore Ci sie teraz przytrafią byly jednoznaczne i zakonczyly sie spokojnym i szybkim porodem. Trzymam kciuki!!
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dzięki dziewczyny... Powiem Wam, że jednak poród jak odchodzą wody jest łatwiejszy...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Tak sobie siedzę i myślę, że może dlatego teraz trudniej, bo z Krasnalem miałam od 2 tygodni zgładzoną szyjkę, a teraz moja szyjka miała prawie 5 cm...? To może to rozwieranie i skracanie jest takie do dupy...
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Owulację miałam 21 dzień cyklu. Ta druga ciąża daje mi ostry wycisk. Ledwo jestem w stanie coś robić przez te mdłości:( Cieszę się ciążą, ale nie łatwo się rozkoszować takim stanem. Mdłości trwają już cały dzień:(
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Frag, nie łam się. Po takiej akcji na pewno więcej za Tobą. Podejrzewam, że teraz jak Cię chwyci to pójdzie raz raz. Odpoczywaj. Dobrze, że jesteś w domu.

Treść doklejona: 16.10.13 08:00
    A, ją też wymiotowałam przed samym porodem. Szyjka się rozwiera:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Kinga oby Cię zbytnio nie wymeczyli. Kciuki
    Frag u znajomej po spaniu tez się wyciszylo. Kciuki żeby wróciło
    Girl poród masakra. Dobrze że wyszlyscie cało
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nana81: Dobrze, że jesteś w domu.
    dokładnie!
    faktycznie jak wody odejdą to wszystko jest jasne.a przy skurczach różnie bywa...
    mam jednak wielką nadzieję ze to juz dzis i nie męczyłaś sie daremnie.
    a kiedy bedziesz wiedziec jak twoja szyjka?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Też mam nadzieję, że to już dziś, bo znowu nieregularne, ale bolesne są... A szyjka - nie wiem, zadzwonię później do położnej, może mnie zbada.

Bonimku, a jak Ty?
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    U mnie lekko ćmi @ rozpiera w szyjce. Kawałek czopa. Ale po takim kawalku to juz z 3 tyg idzie. Mam nudności od wczoraj i slaby apetyt. Skurczy brak. Czuję lęk na zmianę z podnieceniem. Ogólnie mam wszystko jak przed @ takie rozpulchnione
    Moze maluchy czekają na pełnię? 19.10 ale juz chyba pomału zbliżamy się do niej. Nawet nie wiem jak dzisiaj księżyc wyglądał
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Frag trzymam kciuki zeby dzis bylo po wszystkim, wlasnie jak czytam to jest podobnie jak u mnie, szyja cala ciaze 4cm a potem to jej cholerne powolne skracanie, ale u Ciebie szlaki przetarte juz wiec pewnie sie rozkreci i pojdzie raz dwa
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    bonim: 19.10 ale juz chyba pomału zbliżamy się do niej. Nawet nie wiem jak dzisiaj księżyc wyglądał
    no jeszcze tylko 3 dni do pełni,moze faktycznie maluchy czekają... :wink:

poza tym ciśnienie dziś jak dla mnie za niskie,ide spac
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    bonim: Moze maluchy czekają na pełnię?

Matko, oby nie, bo ja wtedy się nie dostanę do szpitala :( Niech się urodzą przed ;)

Pocieszacie mnie, że te wymioty są normalne, bo się trochę przestraszyłam...
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Wpadłam gratulować a tu i Bonim i Frag jeszcze w dwupakach?!
    Dawać dziewczyny, dawać :wink:
    A tak poważnie to powodzonka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Frag a jak się czujesz? Bo jelitowka panuje. Oby to było naturalne oczyszczanie.
    Billa ja też myślałam że się ruszy. A tu dupa.
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    No mój Karol wyskoczył dzień przed pełnią w 37tc także chyba coś w tym jest :smile:
    Niestety mi też wody same nie odeszły więc nie obyło się bez przekłuwania i oksy...
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Kinga powodzenia w szpitalu :)Może Boni uda się na pierwsze miejsce wskoczyć :)
    Frag a ja już myślałam że będę gratulować a tu maluszek psikusa zrobił :( Trzymam kciuki oby się rozkręciło :)
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Bonim, pewnie już pisałaś ale zapytam - synka też rodziłaś po terminie?
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja tez us nieprzytomna. Ale od paru dni nie mogę patrzeć na kawę
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Syna też po terminie. Tylko wtedy owulke miałam 2 tyg później przez zmiane klimatu. Pare dni przed kolejna @ wiec sądzę że w terminie. Ale wtedy gin nie przyjmowal do wiadomości późniejszych owulacji. A mlody od początku o 2 tyg za maly byl. Teraz owulke miałam ok 18dc.
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Frag, myślę, że wymioty są jak najbardziej normlne. U mnie dodatkowo przed wymiotami było takie uczucie ciężkości w żołądku, tak jakby w ogóle nie pracował. Też byłam wystraszona. Myślałam że jakaś jelitówka mnie atakuje.

Luba, dobrze, że poszłaś do gina. Może nasze skurczowe marudzenie na coś się przydało. W pierwszej ciązy myślałam, że takie twardnienia muszą być i skończyło się szpitalem na kilka tygodni.
    Po akcjach z synem mój brzuch twardy jak kamień. Przy każdym ruchu jak skała. Nie mam typowych skurczy tylko właśnie ciąży mi bardzo. Odnoszę wrażenie, że małego mam w kolanach :shocked: M twierdzi, że brzuch sie obniżył. Łażę zgięta wpół. To wszystko stres na 100%. Dziś mamy wizytę.
    Trzymam kciuki za naszą czołówkę :wink: Frag - odpoczywaj i trzymaj się. Myślę że całkiem niedługo będziemy śledzić nie wątek brzuszkowych fotek a maluszkowych :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Frag załamka. Ja byłam na porodówce 2 razy. Raz całą noc , ale nie poszło. Zabrali mnie na patologię, bo miałam wielowodzie i za parę dni oksytocyna od rana do 22 a potem przebite wody i cesarka. Trzymam mocno kciuki za szybką akcję. Na tym etapie niestety organizm lubi zmienić zdanie:(
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonimku, chyba oczyszczanie, bo żadnych innych objawów nie mam.

Gadałam z położną i mówi, że jeśli moja szyjka jest taka długa i twarda to to niestety może jeszcze potrwać, bo wszystko co opisałam świadczy o skracaniu się szyjki. Na noc mam wziąć nospę, żeby się wyspać, a jak to nie pomoże i nadal będą takie dziwne akcje to jutro mnie zbada.
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Frag,duzo ruchu po schodach, chodząc bokiem,najlepiej co 2 stopnie :bigsmile:, lub krecic bioderkamia przy muzyce,albo na czworakach krecic biodrami,jakbys osemki krecila. A jak masz pilke do skakania to na pileczce poskakać,tez krecic można biodrami etc.
    Powodzenia! Już bliżej niż dalej!:wink:
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Piła któraś z was w ciąży razowy kwas chlebowy?
    Ciekawa jestem jak smakuje w nęci piszę ze niby można pić ale ma w sobie trochę alkoholu ale uchodzi za napój bezalkoholowy :/
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.