Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeOct 16th 2013
     permalink
    Frag ja z igorem tez przed porodem wymiotowalam i wyproznialam sie... aczkolwiek jesli to trwa zbyt dlugo do szpitala wio, cobys si enie odwonila... podadza to co potrzebne... lepiej dmuchac na zimne... ja jestem wyczulona przez ten spadek tetna malego... teraz tez jestem ciekawa jak bedzie u mnie;/ Igora urodzilam w 39tyg a co jesli teraz zacznie sie wczesniej to co zrobia mi CC na cito;/?! ja bym wolala miec umowiony termin..a powiedzcie mi ile przed terminem jest CC?
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
    • CommentTimeOct 16th 2013 zmieniony
     permalink
    bonim: Syna też po terminie.

Oj, to widzę masz powtórkę z rozrywki...

zanettt86: Piła któraś z was w ciąży razowy kwas chlebowy?

Ja próbowałam - pół szklaneczki na jakiś targach regionalnych ale kurde nawet nie wiedziałam że ma to w sobie alkohol :shocked::shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja się biorę za sprzątanie. Mam dość czekania:cry:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kwas chlebowy ma alkohol? Kurka, to nie wiedziałam - ja bardzo lubię, ale dawno nie piłam...
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Frag ale twój skrzacik nas w napięciu trzyma w kulki sobie z nami leci :bigsmile:
    ja w pracy i zawalona papierkowa robotą ale musiałam choć na chwile zajrzeć jestem ciekawa czy już urodziłaś a ty w domu sobie siedzisz:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gaja00: Frag ale twój skrzacik nas w napięciu trzyma w kulki sobie z nami leci :bigsmile:

Co nie? I z matką sobie pogrywa :(
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    fitmama pewnie rozbieżność jest taka dlatego że miałaś późno owulacje, ja zawsze miałam taką ale wyjątkowo w cyklu w którym zaszałam miałam wcześniej. Jesteśmy na tym samym etapie od @ ale wystarczy że ja miałam wcześniej owulkę i już u mnie serduszko widać i fasolka większa a ty póżniej i mniejszą masz, nie przejmuj się tym bo na pewno jest wszystko ok.

Frag trzymam kciukasy za szybką akcję ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Witam się
    Frag Nawet jak to tylko kwestia dnia lub kilku to już i tam masz super objawy świadczące o porodzie, trzymam kciuki, powodzenia
    Bonim tobie też kibicuję, a kiedy masz się zgłosić do szpitala?
    Kinga powodzenia daj znać jak cię przyjmą do szpitala i będziesz już coś wiedzieć.
    Girl no twój opis masakra, całe szczęście że z Tobą i malutką wsio okey, ale jak mogli nie uwierzyć, no kurde, jak jest taka wiadomość, że 3 tyg temu dziecko miało np 4kg, to się robi dodatkowo usg aby to potwierdzić lub wykluczyć.
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie odnośnie tej piłki, mam taką, mąż może ją napompować ale od kiedy mogę na niej skakać kręcić biodrami, czy już teraz czy raczej czekać do 40tc, no nie wiem??
    A ja w nocy miałam kilka porządnych twardnień brzucha i bóle jak na okres ale takie leciutkie, że nawet nie przeszkadzały mi w spaniu, a poza tym to jestem niedołężna jak stara baba, na lewym boku źle, bo biodra cierpną, na prawym też źle, jeszcze tydz, może dwa i utulę synka, dam radę
    pozdrowienia
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    DZIEŃ DOBRY
    Kurcze sądziłam, że wpadnę z gratulacjami a tu Frag nadal w dwu-paku. Ale chyba po tym co opisujesz to na prawdę kwestia godzin nie :smile:
    Fitmama gratuluję wiadomości i widoku!!!
    bONIM Oby sprzątanie coś pomogło... U mnie akcja była szybka. Pierwsze skurcze o 4 rano o 12 wpołudnie już miałam rozwarcie na 4cm o 16 ur córkę w sumie 12 godz. od odczucia 1 skurczu
    NO TO CZEKAMY na wiadomości :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Frag a masz duzy nos ?:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No właśnie nie... Ale kot zaczął za mną łazić, aż mnie wkurza... Idę spać, bo pół nocy nie przespałam...
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Dziewczyny poóżcie mi bo nie wiem o co chodzi, chciałam dodać zdjecie USG do wizyty u gina z poziomu treści ale jak klikam w dodaj zdjecie to nie pokazuje mi się okienko do przeglądania zdjęć tylko strona robi hop do góry a jak zrobiłam to samo np. w rozmiarze brzuszka to działa ta opcja mi normalnie -też tak macie czy mam gdzieś to zgłosić?
    --
    •  
      CommentAuthorEvey84
     permalink
    Frag - powodzenia :) Trzymam kciuki za szybką akcję i lekki poród :)

Tak Was podczytuję, ale tyle piszecie, że trudno mi się do wszystkiego odnieść ;)
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Evey mam to samo wrażenie :) Idą z komentarzami jak burza :bigsmile:
    Widzę, że mamy ciąże w tym samym wieku :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry mamusie :wink:
    Girl wielki szacun!!!! gratulację :clap: trzymam kciuki za Was :thumbup:
    Witam nową mamusię szpilkę :tooth:
    Dziewczyny w ciągu jednego dnia naprodukowałyście 5 stron! :crazy: kurcze :tooth:
    Ja mam jutro wizytę u ginekologa, nie mogę się doczekać, aż zobaczę maleństwo!! :crazy::crazy::crazy: zobaczę serduszko :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    gienia83: powiedzcie mi ile przed terminem jest CC?
    u mnie planują cięcie w skończonym 38 tygodniu i z wagą powyżej 2500g
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    The_Fragile: Ale kot zaczął za mną łazić

To dobry znak! Niech łazi, ostatnio ładnie wyczuł akcję.
    U nas na szkole rodzenia mówili, że kobieta może wymiotować i że to dobry znak, zwiastujący postęp akcji porodowej.
    Trzymaj się Frag :* Zaciskam kciuki, aby ruszyło z kopyta.

Kinga Ty tez się trzymaj w szpitalu! Masz neta tam? Będziesz z nami w kontakcie? :)

Bonimku za Ciebie też kciuki zaciskam! Bardzo, bardzo mocno! :kissing:

Girl, doczytałam opis jak było u Was... przykro mi , że tak to wszystko trwało i tak Was potraktowali. Komentarz położnej odnośnie wagi Małej zupełnie nie na miejscu :( Jak będziecie wychodzić już do domku to niech mąż idzie do niej albo nawet sama idź i powiedz jej kilka słów! Ja bym tak zrobiła.
    Teraz najważniejsze jesteście WY, czekamy na Was jak już będziecie w domku :*
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Szpilka27: fitmama pewnie rozbieżność jest taka dlatego że miałaś późno owulacje, ja zawsze miałam taką ale wyjątkowo w cyklu w którym zaszałam miałam wcześniej. Jesteśmy na tym samym etapie od @ ale wystarczy że ja miałam wcześniej owulkę i już u mnie serduszko widać i fasolka większa a ty póżniej i mniejszą masz, nie przejmuj się tym bo na pewno jest wszystko ok.
    A kiedy miałaś owulkę w tym cyklu?
    Dziękuję za gratulacje dziewczyny:)
    Zapomniałam wspomnieć o najważniejszym - dostałam pozwolenie na yogę i nordic walking :cool:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    uś: u mnie planują cięcie w skończonym 38 tygodniu i z wagą powyżej 2500g

Dobrze wiedzieć :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Chwila przerwy w sprzataniu. Nic się nie dzieje. Tylko plecy siadają.
    Do szpitala mam się zgłosić w sobotę w pełnię. Boję się że będzie przepełniony oddział.
    Ech. Mam takie nerwy że szok:cry:
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    bonim: Ech. Mam takie nerwy że szok

Kurcze już się denerwujesz? :cry: będzie dobrze.....w piątek się zacznie na 100% :bigsmile: zobaczysz!
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    bonim kochana już bliżej niż dalej...jeszcze tylko trochę i będziesz tuliła swoją córeczkę ...NIE DAJ SIĘ :smile: Główka do góry.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ale to czekanie. I szkoda mi syna zostawić. . On jest tak za mną. .:cry: może to sprzątanie ruszy
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    bonim może pociesze że ja też po terminie hehe...uparte te nasze Córki :)..Ty jeszcze jakieś objawy masz a ja dosłownie nic...
    Mój lekarz się smiał, że sprzatanie nic nie daje...a mąż jak to nie daje...czysto w domku hihi...
  1.  permalink
    Dziewczyny, bardzo proszę o dopisanie do listy, termin 25.05.2014r. Piszę z tel więc nie bałdzo mogę :)
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Eliz a ty ile po terminie? Kiedy masz się zgłosić na oddział?
    Ciasto Gratuluję
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    bonim i The_Fragile powodzenia !!! :) trzymam kciuki
    Girl gratuluję i współczuję tak ciężkiego porodu :(

A ja muszę się pochwalić 14.10.2013 poczułam pierwsze mocne kopniaczki ! :bigsmile: Cudowne uczucie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    OneKiss: U nas na szkole rodzenia mówili, że kobieta może wymiotować i że to dobry znak, zwiastujący postęp akcji porodowej.

U mnie się sprawdziło, po odejściu wód zaczęłam strasznie wymiotować. Sama nie wiem czy to adrenalina tak zadziałała czy co ale położna mówiła, że często się tak dzieje...
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    bonim ja termin miałam na 14.10 - więc 2 dni po...na oddział mam sie zgłosić w poniedziałek...ale mam nadzieje, że pełnia wykurzy Małą...i obejdzie się bez wywoływania....ale no cóż...trzeba czekac :)
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Mnie też szarpało na wymioty przed samymi partymi. Myślałam że to z bólu. Położna skwitowała że to super, że poród postępuje.
    Ależ wy jesteście odważne z tym czekaniem na skurcze :) z moim tempem akcji to byłoby zbyt ryzykowne. Cały poród to nie całe 6 h, z czego już po 2 h nie wyobrażam sobie jazdy autem, byłam happy że jestem tam, na miejscu. Nam mała chwilami daje nieźle popalić, ciąża to jednak był okres beztroski :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ja też wymiotowałam przy rozwarciu 7-8... Ale teraz to na pewno takie nie jest i po prostu mnie muli. I jeść mi sie kompletnie nie chce. Spałam 2h i jeszcze bym pospała, skurcze są mimo wzięcia nospy...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    wlasnie dziewczyny :)
    pytam tych w 2-3 i kolejnej ciazy ...
    w ktorym tyg poczulyscie ruchy ?:P

ja w 1ciazy chyba w 20tyg w 2 17tyg a teraz jeszcze nic o!

Treść doklejona: 16.10.13 13:03
    Frag a maly sie rusza ?
    pij wode blagam!!
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Dziękuję za wszystkie kciuki. Jestem po założeniu tego balonika. Ból przeogromny. Strasznie mnie babki przepraszały, ale to przecież nie ich wina, że ta moja szyjka taka nieprzygotowana. Teraz mam znów KTG. Skurcze zdecydowanie przybrały na sile, a mam z tym dziadostwem do jutra śmigać. Już mi entuzjazm opadł :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Ciastko dopisalam :)
    Volvic - pamiętam jaką radość u mnie wywołały pierwsze mocne kopniaki chciałam więcej i więcej :)
    Dziewczyny z początku powodzenia :)
    Kingo a czemu zakładają ten balonik ? Jak rozwarcia nie ma?

1. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013 (chłopiec)
    2. Bonim 12.10.2013 (dziewczynka)
    3. Mazepka 29.10.2013 (chłopiec)
    4. kachaw 30.10.2013 (chłopiec)
    5. KAROLKA8444 04.11.2013 (chłopiec)

6. Lena32 05.11.2013 (dziewczynka)
    7. The_Fragile 07.11.2013 (chłopiec)
    8. dona79 09.11.2013 (dziewczynka)
    9. Stokosia87 10.11.2013 (dziewczynka)
    9. macek 10.11.2013 (chłopiec)
    10. buba79 14.11.2013 (chłopiec)
    11. Sheam 21.11.2013 (dziewczynka)
    12. OneKiss 23.11.2013(dziewczynka)
    13. Luba 27.11.2013 (dziewczynka)
    14. biedronka28 05.12.2013 (chłopiec)
    15. Lopeziątko 06.12.2013 (chłopiec)
    16. Emi_787 08.12.2013 (chłopiec)
    16. Hanny 08.12.2013 (chłopiec)
    17. uś 12.12.2013 (dziewczynka)
    17. nana81 12.12.2013 (chłopiec)
    18. Hecate26 14.12.2013(chłopcy)
    18. Koalka 14.12.1013 (dziewczynka)
    19. Madllen23 30.12.2013 (dziewczynka)
    20. subiektywna7 07.01.2014 (dziewczynka)
    21. _malgosia_ 27.01.2014 (dziewczynka)
    22. agi500wtn 29.01.2014 (dziewczynka)
    23. Annie_86 01.02.2014 (dziewczynka)
    24. cecylka25 02.02.2014 (chłopiec)
    25. Muriah 04.02.2014 (chłopiec)
    26. meggi12345 13.02.2014 (dziewczynka)
    27. Poziomkauk 14.02.2014 (dziewczynka)
    28. Bananowiec 15.02.2014 (dziewczynka)
    29. Loren 16.02.2014 (chłopiec)
    30. karolajnas 02.03.2014 (chłopiec)
    31. myszaasia 03.03.2014
    32. mariaekad 07.03.2014 (chłopiec)
    33. zanettt86 11.03.2014 (dziewczynka)
    34. Volvic 12.03.2014 (chłopiec)
    35. ally 1381 20.03.2014
    36. GaggataB 22.03.2014
    37. Kami87 23.03.2014 (dziewczynka)
    38. helvetka 26.03.2014
    39. Gaja00 27.03.2014
    39. BrunetkaElegance 27.03.2014
    40. puelka 31.03.2014
    41. dziewczyna600 03.04.2014
    42. gienia83 07.04.2014
    43. nulla 08.04.2014
    44. Libra1610 16.04.2014
    45. Anabella2013
    46. Kakai 23.05.2014
    47. CiastoMiłości 25.05.2014
    48. Ewa1406 27.05.2014
    49. fitmama 01.06.2014
    50. Szpilka27 08.06.2014
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Gienia ja bardzo szybko w drugiej ciąży ... 13-14 tydzień
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kinga, szybko się ruszy !!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    The_Fragile: skurcze są mimo wzięcia nospy...
    ale nieregularne czy rzadkie?
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    gienia ja w drugiej bardzo szybko poczułam ruchy bo już ok 13 tyg. REWELACJA :smile:
    KINGA trzymam KCIUKI szkoda, że takie mało komfortowe...ale kurcze komfort, w przypadku porodu...:confused: CZEKAMY na cudowne wiadomości.
    Frag ale to chyba dobrze, że nie mijają? Mają przybierać na sile i w końcu skończyć się urodzinami malucha tak?
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    _K_i_n_g_a_: Jestem po założeniu tego balonika. Ból przeogromny. Strasznie mnie babki przepraszały, ale to przecież nie ich wina, że ta moja szyjka taka nieprzygotowana. Teraz mam znów KTG. Skurcze zdecydowanie przybrały na sile,
    Moze doskonale na Ciebie zadziała i sie porządnie skurcze rozkręcą teraz.jak częste masz skurcze?
    pamietaj ze my tu wszystkie Ci mocno kibicujemy

Gienia ja pierwsze ruchy poczułam w 16+1 (druga ciąża) a w poprzedniej 15+5 więc teoretycznie później
    z tą różnicą że pierwsze była bliźniacza i pewnie dlatego tak szybko
    no i teraz mam więcej tłuszczu niż 7 lat temu :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ruchy późno poczułam, bo w 18 tygodniu.

gienia83: Frag a maly sie rusza ?
    pij wode blagam!!

Piję, piję, jeść misię tylko nie chce...

_K_i_n_g_a_: Skurcze zdecydowanie przybrały na sile, a mam z tym dziadostwem do jutra śmigać. Już mi entuzjazm opadł :wink:

Kurczę, Kinga, trzymaj sie dzielnie, ja za Ciebie trzymam łapki obie!

uś: ale nieregularne czy rzadkie?

Nieregularne...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Kinga powodzenia,abys jak naj szybciej urodzila :-)
    Frag maly buszuje? Bo moja tak mnie napiernicza ze szok,nogi w zebra mi pcha az slychac jak jej kosci strzelaja. I jak skurcze ?
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Kinga jesteś super dzielna, mnie na samą myśl o wkładaniu tego balonika ciary przeszły. A jak Twoja szyjka całą ciążę się prezentowała? Długa była na ile?

Eliz, super masz męża! Trafny komentarz puścił panu doktorowi :thumbup:

The Fragilku, a dzwoniłaś do położnej? Zbada Ci szyjkę dziś?

Ciasto witaj! :grouphug: Moje ogromne gratulacje, piękna data porodu :D
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Ja za pierwszym razem ruchy poczułam w 18 tc teraz w 16 tc.
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    bonim: Frag maly buszuje? Bo moja tak mnie napiernicza ze szok,nogi w zebra mi pcha az slychac jak jej kosci strzelaja. I jak skurcze ?

Wczoraj tak szalał, dzisiaj się bardziej rozpycha niż kopie...

OneKiss: The Fragilku, a dzwoniłaś do położnej? Zbada Ci szyjkę dziś?

Jak noc będzie też do dupy to jutro mnie zbada. Do szpitala mam się nie pchać, żeby mi nie chcieli wywoływać. Faktycznie, lepiej w domku.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ciasto masz date porodu w moje urodziny, faktycznie piekna data:)
    --
    •  
      CommentAuthormamiNJBPDA
     permalink
    Gienia ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam ok 18tyg. tzn. potrafiłam na pewno stwierdzić,że to to, w drugiej i trzeciej ok 16-17tego, a w czwartej w 14-tym tyg. ale nie ma reguły,że z kolejnej ciąży powinno być szybciej, tak jak US pisała,żę tłuszczyku może być więcej hi hi ,ale pewnie to o ułożenie łożyska gł. chodzi itp. o aktywność maluszka...
    The_Fragile Czuję się jakby mnie moje własne ciało w konia zrobiło :(
    nie martw się, ja przeszłam cztery porody i każdy był inny.Pierwszy, odeszły wody, skurczy brak, po 12 godz oksy i już poszło szybko, drugi, miałam skurcze regularne,dające się wytrzymać, tak więc jak zajechałam na porodówkę o 5 rano, to 25 minut później syn był na świecie(do szpitala jedziemy 20min. ), z trzecim podobna akcja- starałam się nie czekać z długo, bo bałam się,że nie zdążę, ale umyłam w tym czasie podłogi, ogarnęłam mieszkanie z tymi skurczami, a jak zajechaliśmy to okazało się,że rozwarcie na 8 i pół centym. i 40 min, później synek też był na świecie, jak chcieli mnie podłączyć pod ktg a ja wtedy poczułam parte.. Tak więc z czwartym bałam się,że urodzę w końcu w domu, skurcze pojawiały się w sobotę od g. 10 rano, z różną częstotliwością, raz ustawały, potem były regularne i znowu nieregularne, ale zajechałam do szpitala o 23, ktg wykazało skurcze w miarę regularne na poziomie 60-80 %,a rozwarcie było 4cm, z którym podobno chodziłam 5 dni, po masażu szyjki w poniedziałek u gina, a przez ten czas po masażu wszystkie napinania itp. ucichły ,że mogłabym góry przenosić. Dominiś urodził się o 2.50 w nocy z soboty na niedziele. Fakt,że uważam że z winy położnej, która nie pozwoliła mi rodzić w poz. wertykalnych, jak kazali mi się położyć na łóżku, tak trzymali mnie 2godz i nie pozwolili zejść a Mały się cofał.
    Tak więc nie ma reguły, na przebieg porodu wpływa mnóstwo czynników, na niektóre mamy wpływ, na inne nie, choćbyśmy sobie nie wiem jak planowali.. Przy czwartym też myślałam sobie,że wiem jak oddychać itd. a tu darłam się jak szalona i nad oddechem nie panowałam. Dodam tylko,że nie wymiotowałam przy żadnym ani mnie nie muliło.

Powodzenia dla wszystkich dziewczyn na czołówce, aby jednak wasze porody były jak najmniej bolesne i abyście mogły ten Cud Narodzin wspaniale wspominać..
  2.  permalink
    Hehe, Kakai, super, moze Ty trafisz w ten sam dzień! Ale byś miała prezent :)

Fragile, wlasnie sie zorientowalam ze przegapilam Twoje zdjecia... :cry: czy jest szansa jeszcze raz je zobaczyc? Chociaz jedno.. Plis... Bede szukac dobrego fotografa na sesje z drugim maluszkiem
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    The Fragile, no w sumie położna dobrze mówi. Lepiej w domku, bo w szpitalu to różnie może być, oksy nie oksy zaraz będą w Ciebie wciskać.
    Ja tylko mogę sobie wyobrażać jak się czujesz, zapadły mi pamięć Twoje słowa, ze czujesz się jakby Cię własne ciało oszukało.
    W ramach oderwania myśli od skurczy, zobacz jaka fajna oferta jest citeam.pl
    "Fotoobraz"
    Nie myslałaś, aby wybrać zdjęcia z sesji i takie coś zrobić i powiesić w domku?
    Ja tak będę chciała zrobić :D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    fitmama: Chyba macie ściągi:P

Tak - kartę ciąży na 28dni :DDDD

Ciasto, to wrzucę jeszcze raz na chwilę for you, bardzo dziewczyny polecam.

Kissku, ładne to! Ale poczekam aż się Oli urodzi i wtedy zrobię wszystkich razem :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    KINGA TRZYMAM KCIUKI ZA WAS:whorship::winkkiss::thumbup:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.