Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeOct 16th 2013
     permalink
    Wchodzę po całym dniu nieobecności, a tu 198 wpisów !!! Byłam pewna, że Kinga i TheFragile już tulą swoje Kruszynki :smile: Dziewczyny bardzo mocno trzymam kciuki, żeby poszło gładko i bezstresowo. O rany, ale emocje ... A ja nareszcie z dwójeczką z przodu :smile: Zaraz też i na liście będę miała 2 z przodu !!! Szaleństwo totalne :smile:
    Gieniu u mnie ruchy, takie, że byłam już pewna, że to nie problemy jelitowe, poczułam w 18t + 3d. O rany, czekałam na nie, jak na gwiazdkę z nieba. Od razu zapisałam w pamiętniku ciążowym, który prowadzę i w karcie ciąży :smile: Od tego dnia codziennie czuję mojego Synka.
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Tak, ten balonik fachowo zwany cewnikiem Foleya zakłada się przy braku rozwarcia. A u mnie kompletnie pozamykane wszystko, do tego szyjka była mocno cofnięta i nie mogły jej dosięgnąć, aż mnie takimi dużymi metalowymi łopatkami rozwierały... Ból, jakiego nigdy wcześniej nie doświadczyłam...
    Kissku, całą ciążę miałam długą, zamkniętą szyjkę, w 31 tygodniu miała 40mm, później już nie była mierzona przez USG. Była u mnie moja ginka, powiedziała, że późnym wieczorem wyjmą mi ten cewnik i jeśli będzie rozwarcie, to na porodówkę, a jak nie, to jutro CC, bo jak szyjka do tej pory nie puści, to już nie puści, a my nie mamy czasu czekać i kombinować. Na dyżurze zostaje jej mąż, więc jestem w dobrych rękach. Mój mąż też już jest ze mną, więc jestem spokojniejsza, nawiózł mi pączków i eklerów na osłodę :wink: Niedawno zaczęłam mierzyć skurcze, są co 6 minut, bolą głównie w krzyżu mocno, a te krzyżowe to podobno mało efektywne... No zobaczymy.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Kinga spaceruj może się uda.
    Chyba się doczekam nr 1. Skoro jutro masz miec cc w razie w. Może moja mała czeka na swoją kolej i jutro do nas zawita :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ja nie pamiętam w którym tygodniu w pierwszej ciąży,w drugiej chyba 16-17 tydzień teraz 13 tydzień ale wiadomo na początku bylo to bardzo sporadycznie a od trzech tygodni to już kopniaki czuję regularnie :)Kinga trzymam kciuki za rozwój sytuacji.
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Ja niestety nie pamiętam kiedy poczułam ruchy. Nie było to zbyt szybko. Podziwiam jak Wy dokładnie wszystko pamiętacie. Chyba macie ściągi:P
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    The Fragile, no tak, jak już robić fotoobraz to całej czwóreczki :)
    Ja jednak w pokoiku Małej będę chciała takie nasz ciążowe fotoobrazy zrobić, a póżniej może całej trójeczki zrobimy większy i zawiśnie w salonie :)

Kinga, przede wszystkim moje ogromne ukłony za podejście, za spokój i opanowanie. Jesteś dla mnie wzorem! :*
    Męża masz kochanego! Ach, eklery ... mniam! :bigsmile:
    Szyjkę miałaś długą, dobrze, że nie będą Cię męczyć, tylko jak nie będzie postępów w rozwarciu to zrobią cc. Przecież tu chodzi też o to zdrowie Twoje i Waszego dzieciątka.
    A te skurcze co 6 minut, to często ;) kto wie, może się w nocy dziś rozkręci :)
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Kinga to najpóźniej jutro synek będzie już po tej stronie brzuszka :cheer::cheer: Excited ?? :crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Kinga to mnie nie pocieszyłaś, ja w 35tc miałam szyjkę około 3 cm czyli też mogę mieć problem z jej skracaniem .
    Czas pokaże jak to będzie...
    A tymczasem mocno trzymam kciuki !!!
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    stokosia87: Kinga to mnie nie pocieszyłaś, ja w 35tc miałam szyjkę około 3 cm czyli też mogę mieć problem z jej skracaniem
    kurde szyjka trzyma-źle,skraca sie przed donoszeniem-źle
    masakra.może lepiej nie wnikać za bardzo w tą całą fizjologie,bo potem człowiek sie zamartwie i schizuje ze bedzie cos nie tak:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    KInga trzymam kciuki za to by skurcze się nasiliły, szyjka puściła i obyło bez cc
    Ja dziś odebrałam wyniki krwi i moczu:
    Hemoglobina 11,7 więc jest super poprawa, ale 5 tyg brałam żelazo
    wyniki moczu też super
    Leukocyty 2-4 w polu widz
    Flora pojedyncze bakterie
    Ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy koło 18tc, a w tej ciąży 13/14 tc, takie urocze, delikatne pukania od środka/
    Frag trzymam kciuki za Ciebie

Treść doklejona: 16.10.13 16:58
    I jeszcze raz ponawiam pytanie od kiedy mogę sobie skakać na tej piłce dużej pompowanej i kręcić bioderkami, mogę już ??
    Dziś byłam długo w mieście na spacerze, jak wyszłam po 11 to wróciłam o 14.30 po drodze brzuch twardniał, aż musiałam się zatrzymać i głębiej oddychać. Mąż szedł ze mną kawałek bo miał dziś urlop i jakieś spotkanie z pewnym gościem i powiedział mi że ludzie się tak na mnie patrzyli, że był w szoku, a zwłaszcza kobiety, ja tego nie zauważam, ale powiem wam że jak na siebie spojrzę w witrynie sklepowej to mam mega wielki brzuch, jutro znów zrobię fotkę i z zmierzę obwód.
    Chciałam się pochwalić że kupiłam sobie wczoraj stanik do karmienia z h&m taki bawełniany szary, ale grubszy, lekko profilowany, zobaczymy jak się sprawdzi.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kinga, dzielna babeczka z Ciebie, trzymam ogromne kciuki, ogromne - jak stąd na Księżyc :)
    --
    •  
      CommentAuthorhelvetka
     permalink
    u mnie ruchy, takie, że byłam już pewna, że to nie problemy jelitowe, poczułam w 18t + 3d. O rany, czekałam na nie, jak na gwiazdkę z nieba.

Tak samo na nie wyczekuje, jak na pierwszą gwiazdkę :crazy:
    Coś od niedawna tam czuję, jakby burkanie w jelitach. Ale czekam na konkretne kopniaczki.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeOct 16th 2013 zmieniony
     permalink
    mamusiaNJBP: Fakt,że uważam że z winy położnej, która nie pozwoliła mi rodzić w poz. wertykalnych, jak kazali mi się położyć na łóżku, tak trzymali mnie 2godz i nie pozwolili zejść a Mały się cofał.

Współczuję. Jak słysze takie historie to...:devil::devil::devil::devil::devil: Najgorsze jest to że mnie pewnie też położą :confused:

The_Fragile: Jak noc będzie też do dupy to jutro mnie zbada. Do szpitala mam się nie pchać, żeby mi nie chcieli wywoływać. Faktycznie, lepiej w domku.

Świetna ta położna :wink: Zazdroszczę Ci takiej opieki.
    To jak? Nastawiasz się na jutro jednak? Mam nadzieję, że noc pokaże swą moc i będziemy gratulować najdalej jutro :bigsmile:

Kinga, trzymaj się dzielnie! Bardzo Wam kibicuję :hugging:

Czytając Was, stwierdzam, że poród grupowy to fajna sprawa :D

Gienia u mnie zawsze ok 17/18 tygodnia były pierwsze motylki :)

My po wizycie. Jestem podekscytowana. Aż boję się, że w końcu się nastawię na szybkie rozwiązanie. Powiedziałam o twardnieniu brzucha i skurczach. Gin zbadał mnie. Wszystko wygląda ok, ale zwiększył fenoterol do 4x1 i zapisał Pabi-dexamethason na szybszy rozwój płucek :shocked: Wszystko rzekomo w kontekście dmuchania na zimne. Przy badaniu brzuch się nie postawił ani razu a ledwo co doszłam z parkingu do gabinetu i w drugą stronę.
    Została nam jeszcze wizyta za dwa tygodnie i za miesiąc. Na ostatniej już będę w 38tc i wtedy gin chce ściągać krążek. Po zdjęciu w ciąży z Emilią zaraz rodziłam. ?Teraz gin nie przewiduje bym miała długo chodzić więc mam być gotowa na 15.11. :shocked: Obstawiałam raczej ok 20.11. Przecież mam niecały miesiąc, a tu nic nie poprane zakupy niedokończone... Nie wiem, czy się cieszę, czy boję czy co...:cool:
    Czy któraś z Was ma doświadczenie z Pabi-dexamethasonem? Przeczytałam ulotkę i zdębiałam :shocked:

Treść doklejona: 16.10.13 17:24
    kachaw: I jeszcze raz ponawiam pytanie od kiedy mogę sobie skakać na tej piłce dużej pompowanej i kręcić bioderkami, mogę już ??

Wchodzisz w 39 tydzień, więc na chłopski rozum, skoro możesz chodzić na dłuuugie spacery, po schodach, angażować męża to i na piłce pokołysać sie tym bardziej :wink: Tak mi się wydaje.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nana81: mam być gotowa na 15.11. Obstawiałam raczej ok 20.11.
    kurde jak to?
    ja mam planowane CC w skończonym 38tc a to będzie dopiero po 28.11 :shocked: Nana weź sie nie pchaj :tongue:
    --
    • CommentAuthor_malgosia_
     permalink
    dziewczyny, poród wisi w powietrzu :))) Trzymajcie się Frag i Kinga!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    a no juz czaje-ty mialas termin om o tydzien szybciej tylko ze owulacja byla pozno
    a ktorej daty trzyma sie gin?tej z om czy z usg?
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    15.11. zacznie mi się 38tc wg OM, a gin trzyma się tego licznika. Z Emilią też tak zrobił. Tyle, że i tak nie wytrzymałabym chyba dłużej.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nana81: Uś 15.11. zacznie mi się 38tc wg OM
    aaaaaa wg zaczętych liczy
    to mi sie zacznie 21.11
    ale będą mnie planować na skończone 38
    Ty to inna bajka,bo sie pewnie kurczyć będziesz :wink: ja może wytrzymam do cesarki bo nic sie niepokojącego póki co nie dzieje

a jak wypadają pełnie w listopadzie/grudniu?
    wie ktoś?

Treść doklejona: 16.10.13 17:59
    a juz wiem
    17 listopad i 17 grudzień :cool: to najbliższe pełnie poza tą październikową :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Kasiu (kachaw) ładne wyniki :) Super, że mocz okej :) Byłam pod dużym wrażeniem na jaki długo spacer się wybrałaś :D Ja dziś trochę sprzątam, piorę, torbę szykuję i brzuch mi bardzo ciąży, kłuje mnie w środku, mam wrażenie, że brzuch mi na kolana opadnie :) Czasem taka fala bólowa przez brzuch przejdzie, a to znów twardy się zrobi, a to znów Mała się wypnie i boli :) Ale bardzo, bardzo czuję ten brzuch. Mam wrażenie, że jest taki "niespokojny" :) Nawet na zakupy nie wychodzę, z psem też nie. Od wczoraj ten brzuch taki dziwny, jakby nie mój, nie ten który znam. Wizytę mam w środę (23.10).
    A jak już nic nie robię, to siadam w fotelu, który kupiłam do karmienia i się bujam, nogi kładę na łóżko i czuję, że brzuch odpuszcza i jest okej, a Mała daje wtedy popis harców :D

Nana, świetne wieści z wizyty :D
    Nie mogę z Ciebie i Uś i tych waszych rozmów na temat pozycji na liście, wyścigów do porodu :) szalone!!!! :bigsmile:

Ciekawe jak Kinga. . .
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Kinga, a czemu tak im się spieszy z tym porodem czy cc? Cos się dzieje z dzieckiem?
    Kachaw.juz możesz krecic bioderkami :wink: To nie zaszkodzi,maly jest już donoszony.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nana81: Świetna ta położna :wink: Zazdroszczę Ci takiej opieki.
    To jak? Nastawiasz się na jutro jednak? Mam nadzieję, że noc pokaże swą moc i będziemy gratulować najdalej jutro :bigsmile:

Położna naj, naj zdecydowanie, dzięki niej poród z Erysiem poszedł tak gładko. Nie wiem, czy coś się zadzieje, skurcze trochę ustają, zjadłam coś, jest trochę lepiej.
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Frag, na pilke marsz :wink::tongue:. Możesz polatac o schodach,moze się ruszy:)
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    OneKiss: Nie mogę z Ciebie i Uś i tych waszych rozmów na temat pozycji na liście, wyścigów do porodu :) szalone!!!!
    hahaha nie,nie,broń Boże nie ścigam sie :tongue: nie czaiłam tylko jak to jest że NAna mając termin taki jak ja szybciej kończy 38tc :wink:

OneKiss: torbę szykuję
    :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy: kopniak mobilizacyjny zadziałał :tooth:

Treść doklejona: 16.10.13 18:15
    ale mam zgage :confused: fuj,chyba pojde po migdały :confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Monteniu, wolałabym żeby na razie ucichło prawdę mówiąc... Krasnal nam pawiuje, niech on najpierw do siebie dojdzie...
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    uś: aaaaaa wg zaczętych liczy

Doktorek ciężarne przyjmuje głównie w środy w piątki wszystkie inne przypadki. Koniec 38tc wypada dokładnie w piątek 22.11. - ur. mojej teściowej :wink: Nastawiałam się na odobrączkowanie 20.11. - ewentualnie tydzień później, a tu 15. :shocked: Oczywiście że zdjęcie pessara nie oznacza porodu, ale nadejścia Emilki też nic nie zapowiadało. Odstawienie leków i brak podtrzymania szyjki zrobiły swoje. Jak tu się nie nastawiać...:jumping: Muszę mieć wszystko gotowe. Dom wylizany. Powinnam chyba przyjąć taki scenariusz, który przewiduje brak czasu na takie rzeczy po 15. Najbardziej się boję, że bez sensu się pogodzę z 15-16.11. a będę się turlać dalej, choć gin odrzuca taką możliwość. Wg niego nie dotrzymam terminu na pewno. No...i właśnie...

OneKiss , śmiej się, śmiej - śmiech to zdrowie :tooth: W końcu płakać nie będziemy :rolling:
    OneKiss: mam wrażenie, że brzuch mi na kolana opadnie

DOkładnie wiem o czym piszesz.

OneKiss: torbę szykuję

To też mnie trapi. Zanim zamówię wszystko czego brakuje, zanim przyjdzie... Szok normalnie :shocked::shamed::devil::confused::cool:
    I jeszcze remont...aż się w głowie kręci.

Treść doklejona: 16.10.13 18:39
    The_Fragile: Krasnal nam pawiuje, niech on najpierw do siebie dojdzie...
    --

Ojoj wszystko naraz. Trzymajcie się.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    The Fragile, a moze jednak u Was jakis wirus, skoro i Krasnala wymioty dopadły?

uś: kopniak mobilizacyjny zadziałał

Uś, a jak! A pewnie, że zadziałał :devil: Taka drobna jesteś, ale kopa to masz niezłego :cool:
    Powiem Ci, że ten mój niespokojny brzuch też tak mnie zmobilizował, że pora przygotować wszystko i się nie stresować, że co to będzie, jak się zacznie coś dziać.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    AAAAAA Nana,co sie dziwić ginowi
    w szpitalach w momencie sko\nczenia 36tc przestają hamować akcje porodową,odstawiają leki,ściągają szwy
    wiec nic dziwnego ze on planuje 15.11
    a to ze Ty tak reagujesz i potem szybko lecisz z koksem to już inna bajka :tongue:
    spoko,masz jeszcze miesiąc by sie wyrobić.pogoń M,niech trochę podgoni wszelkie prace :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    nana81: Zanim zamówię wszystko czego brakuje, zanim przyjdzie.

Nana, radzę zacząć już zamawiać, bo ile ja nerwów zjadłam w oczekiwaniu na kuriera to moje :devil:
    Zamówiłam wszystko, czego mi brakowało do porodu i karmienia (zakupy dla mnie) w tamten czwartek. Porobiłam przelewy i od poniedziałku od okna do drzwi maszerowałam czekając na przesyłki. Przyszły wszystkie dopiero dziś. Niby dwa dni czekałam dłużej niż sobie założyłam, ale ten brzuch tak mnie nastraszył, że naprawdę to czekanie dla mnie było wiecznością. Teraz jestem sama spokojniejsza, że mam wszystko. Wolę mieć to przygotowane i niech sobie czeka.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    OneKiss: Uś, a jak! A pewnie, że zadziałał Taka drobna jesteś, ale kopa to masz niezłego

będę go w takim razie stosować częściej :devil::cool::tongue:

Treść doklejona: 16.10.13 18:50
    OneKiss: Wolę mieć to przygotowane i niech sobie czeka.
    no to faktycznie sie nerwow najadłas
    ja tak okolice 34/35 chcę być spakowana więc jeszcze mam czas
    choc niewiele mi brakuje,najwazniejsze dla siebie -wkładki laktacyjne i podkłądy poporodowe mam :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Ooooo ho ho :) Jaka chętna! :D Ale stosuj stosuj, bo naprawdę działa!
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    One, u jednego sprzedawcy zamawiałaś? Może Marko605 czy jakoś tak? Mam u niego wszystko upatrzone, tylko lekki dołek finansowy mnie powstrzymuje. Wypłata wpłynie w koncu października i mam nadzieję, że zdążę.

uś: pogoń M,niech trochę podgoni wszelkie prace :wink:

Trzeba było widzieć jego minę, jak mu obwieściłam tę wiadomość :cool: Też obstawiał najszybszy scenariusz po 20.11.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    No rzesz :devil: napisałam posta i go wcięło :neutral:
    W każdym razie...
    Sądzę, że dziewczyny hurtowo urodzą :smile: i lista się zaraz zmieni :wink:

Ja tam już wiele rzeczy kupuję, jak zobaczyłam na listę i dodałam co nie co z listy nany to wyszła z tego nie zła sumka... Można się pochlastać, chcąc kupić za jednym zamachem...że o wyprawce dla młodego nie wspomnę... No ale wiadomo jak kogoś stać to inna sprawa.

No ja głównie ze względów gotówkowych i chyba właśnie aby się nie stresować, że czegoś tam kurier nie dowiezie i mąż latać będzie itd. A tak sądzę, że wszystko uda nam się skompletować do Nowego Roku :smile:

Moje dziecię tak kopie już, że czasem wysiedzieć się nie da... nie powiem radocha po 3,5 roku czekania na te chwile
    :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: Moje dziecię tak kopie już, że czasem wysiedzieć się nie da..

szybko zaczyna :cool:
    mariaekad: wyszła z tego nie zła sumka...

no właśnie,a wydaje sie ze to tania drobnica...
    za mną ciągle wlecze sie wrzesniowy dół powyprawkowy :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Dziewczyny gdzie mogę kupić rajstopy ciążowe? Byłam dziś w h & m, ale nie było:( Za to kupiłam getry ciążowe na jutrzejszą yogę:) Najchętniej zakupiłabym rajstopy w necie, znacie jakieś sprawdzone strony?
    Dla mnie staniki z h & m słabo się sprawdziły, szybko się rozciągają:( Za to ze spodni od nich jestem zadowolona.
    Jak tak męczę się z tymi mdłościami "porannymi" przez cały dzień to chciałabym być już na finiszu :cry:
    Mam piłkę, ale nie pamiętam od kiedy się stosuję, zakupiłam pod koniec pierwszej ciąży. Na szkole rodzenia uczyli ćwiczeń na piłce i trochę je praktykowałam. Zawsze skakałam bardzo delikatnie. Wydaje mi się, że skoro już na szkole rodzenia są zajęcia z piłkami, to chyba można dość szybko;)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    a dopiero co narzekałam, że siedzi cicho...no matce nie dogodzi no :wink:

Dla mnie to na prawdę sporo kasy...
    Ale kupujemy rzeczy w sumie od lipca. Co miesiąc coś z listy 3-4 rzeczy i na prawdę już troszkę tego mamy.
    Generalnie dla mnie zostało kupno, piżamy i biustonoszy chociaż ze dwóch do karmienia i tantum rosa. Dla młodego komoda (jak nie udźwigniemy to po siostrze będzie miał), wózek obowiązkowo bo nasz już dawno na śmietniku, ot kupiliśmy 8 lat temu taki... w sumie jednodzieciowy
    :wink: no ale polujemy i tak na używany... TAKŻE chyba mogę być spokojna :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Jestem Dziewczyny... Kochane jesteście :winkkiss:
    Czekam na badanie, żeby sprawdzić czy szyjka puściła cokolwiek. Skurcze są nadal, ale aktualnie znów nieregularnie, kilka/kilkanaście razy nawet co 5 minut, a potem 2-3 co kilkanaście. Najgorsze jest to, że nie mam możliwości zaktywizowania się, bo co chwilę KTG, a poza tym leżę na grupowej sali przedporodowej, z piczki wystają mi rurki, a koszula przed kolano, jeśli tylko mogę, to chociaż chodzę.
    montenia: Kinga, a czemu tak im się spieszy z tym porodem czy cc?

Nie spieszy się, po prostu jeśli szyjka nie puści po tym Foleyu, to nie ma na nią rady i nie ma senu czekać.
    Od 9 godzin mam bardziej lub mniej regularne bolesne skurcze, zaczynam być zmęczona.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    fitmama: Najchętniej zakupiłabym rajstopy w necie, znacie jakieś sprawdzone strony?

ja kupowałam w zwykłej pasmanterii,na allegro są np z merlina czy jak ta rajstopowa firma sie zwie
    mariaekad: Dla mnie to na prawdę sporo kasy...
    dla mnie tez :confused: szczególnie ze tak totalnie sie spłukałam przy szkolnej wyprawce dla moich bliźniaków...raju a mówią że edukacja jest darmowa :confused:
    _K_i_n_g_a_: Od 9 godzin mam bardziej lub mniej regularne bolesne skurcze, zaczynam być zmęczona.
    napisz nam Kinguś w miarę możliwości co wynika po badaniu.ściskam kciuki by szyjka puszczała i skurcze by jednak sie uregulowały i nabierały na mocy
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    KINIA Trzymamy kciuki cały czas, super, że mamy takie małe live z przed porodówki :smile:
    no to rzeczywiście u Was podwójna kasa jednocześnie. :neutral:
    Tym bardziej jestem za zakupami na tzw raty czyli raz coś drugi raz coś o :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Laseczki jak tam wczorajszy program. Ja oglądałam angielski, puźniej izbę przyjęć i film mi sie urwał. Obudzilam sie za 3 godziny :shamed:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Dziewczyny!!! Jest rozwarcie!!! 4 cm. Jesteśmy już na porodowej. Chyba miałam też masaż szyjki podczas badania, bo coś długo mi grzebał i bolało mocno :devil: Zaraz mają oksę podłączyć, bo główka wysoko i trzeba wzmocnić skurcze.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kinga, trzymam łapy, czyli idzie ku dobremu ;))))
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hecate26: Laseczki jak tam wczorajszy program. Ja oglądałam angielski, puźniej izbę przyjęć i film mi sie urwał. Obudzilam sie za 3 godziny
    ja obejrzałam in vitro :bigsmile: choć ciezko mi bo to pozna dla mnie pora :cool:

mariaekad: Uś no to rzeczywiście u Was podwójna kasa jednocześnie.
    Tym bardziej jestem za zakupami na tzw raty czyli raz coś drugi raz coś o
    no a ja tak w lipcu i sierpniu kupowałam pomału do szkoły,we wrzesniu reszta wyprawki i zostal mi tylko pazdziernik i listopad...marnie

_K_i_n_g_a_: Dziewczyny!!! Jest rozwarcie!!! 4 cm. Jesteśmy już na porodowej. Chyba miałam też masaż szyjki podczas badania, bo coś długo mi grzebał i bolało mocno Zaraz mają oksę podłączyć, bo główka wysoko i trzeba wzmocnić skurcze.

aaaaaaaaaaaaaa Kinga boszzzz sciskam kciuki!
    moze to tej nocy.oby sie udało naturalnie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    nana81: One, u jednego sprzedawcy zamawiałaś?

Nana, koszule do karmienia i majtochy i szczoteczkę do włosów dla małej kupiłam u jednego sprzedającego, a resztę rzeczy (tam był proszek, płyn, patyczki, gaziki, płatki kosmetyczne, podkłady do przewijania, jeszcze 2 pary majtochów, kosmetyki z Ziajki (ale ich akurat nie będę używać, bo później doczytałam, że nie są najlepsze), wkładki laktacyjne kupiłam u r_p77. I obie paczki dziś do mnie dotarły.
    Podkłady dla siebie kupiłam juz wcześniej.

Kinga kciuki zaciśnięte cały czas mam! :) Oby rozwarcie ładnie postępowało!!!
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Nana ja kupiłam sporo rzeczy u tego Marko coś tam i jestem zadowolona, ceny przyzwoite, przesyłka też.
    Dobra jutro pompuję piłkę i zaczynam skakać i kołysać biodrami, dziś jak się młody rusza to aż czuję ucisk na odbyt taki bolesny, no i zaliczyliśmy serce z małżem, ale powiem Wam że to już była wyższa szkoła jazdy, przez mój brzuch trudno się było do mnie dostać i tak źle i tak niewygodnie, ale ponieważ jesteśmy kreatywni daliśmy radę :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Kinia BRAWO!!! Czyli Jaś jeszcze zapewne dziś będzie tulony do cycusia mamy :smile:
    no tak wiadomo. O mi brakuje jeszcze patyczków kosmetycznych :smile: dzięki Onekiss:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Kinga super to szybkiego i lekkiego porodu.
    Maria ja chyba też muszę się chyba za listę wsiąść bo też pewnie sporo brakuje.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    kachaw: ponieważ jesteśmy kreatywni daliśmy radę

. . . a więcej szczegółów można prosić? :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Ponieważ jeszcze nie ma 22, a poza tym ten wątek czytają matki z dziećmi, więc szczegółów nie budied :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    OneKiss: . . . a więcej szczegółów można prosić?

:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

...patyczki...
    nie pamiętam czy uzywałam przy chłopcach...moze powinnam dopisac do listy
    ja dla siebie nie uzywam bo mi laryngolog stanowczo odradzala,bo sie woskowinę wpycha.dlatego dla dziecka z góry też wykreśliłam..hmmmm

Treść doklejona: 16.10.13 21:27
    kachaw: wątek czytają matki z dziećmi, więc szczegółów nie budied
    przestan,nieletnich tu nie ma :tongue:
    a jak są to im oka zaslonimy :devil::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Oj dziewczyny nie wiem czy i ja niedlugo do was z powrotem
    nie zawitam:boogie::tooth:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.