Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeOct 17th 2013
     permalink
    bonimku, ja nie chcę Cię popędzać absolutnie ale... no wiesz, pierwsze miejsce zobowiązuje :)))
    Gratuluje pierwszego miejsca kochana :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Frag przesadzilam z ustawianiem fali i musze im dac odpoczasc bo bola. Kciukam za Twoja szyjke
    Kasiu dziekuje :-). Staram sie grzecznie wyskoczyc z nr 1
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Nana to nawet dobrze że ty snów takim nie miałaś bo twoją maciczkę trzeba oszczędzać, ale za 4 tyg jak weźmiesz męża w obroty, to zobaczysz będzie jak u nas jedna noga na suficie, druga na .....:swingin: więcej nie powiem.
    Ja się boję kręcić sutów, bo jak biorę prysznic to mnie suty bolą a co dopiero jak bym miała wykonywać ruch dojący, ale co łapiecie sutki i je kręcicie dookoła i potem lekko w dół?? tak i co to ma powodować skurcze macicy czy rozwieranie szyjki??
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja wykrecalam ale i masowalam,wieczorem bardziej dzialalo. Czulam rozpieranie w szyjce i skurcze. Bez tego cisza. Zaraz chyba ide na spacer
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    bonim a Ty nie leżałaś wcześniej z powodów skurczy i skracającej się szyjki? Czy mi się coś pomyliło? Bo może i ja dopiero na wigilię się rozpakuję;) jak dobrze poleżę jeszcze miesiąc.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    eee ja nie czytalam co Kacha pisala :P
    ale taki erotyk mialam ze chyba przez sen orgazmu dostalam hahaha ale to wszystko z braku seksu o! musze malza dzis dopasc bo nie wyrobie:)
    ale mnie cos pip swedzi;/ ehh
    tzn juz przestaje... chyba zaleczylam;/ musze do gina pojsc i mu zglosic ajc
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Hanny w 32 tc zaczął mi odchodzic czop, rozwarcie na palec,szyjka 3 cm, lezalam plackiem 3 tyg,pozniej duzo polegiwalam. A teraz prosze az przenosze
    Gienka ja takie sny i orgazmy tez mialam:-)
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Dziewczyny wrzuciłam swoje zdjęcia na brzuszkach
    Gienia nam gin pozwolił na seks w ciąży ale tylko w kaloszu, by właśnie jakiejś infekcji nie było, teraz jak już jestem w terminie to już bez kalosza, liczę na prostaglandyny męża
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Gienia ja też się zastanawiam nad kupnem wózka mutsy x lander.Mutsy niby bardziej awaryjne są.
    Co do snów erot... Też mam ostatnio ale jak dojdzie co do czego to nie mam takiej satysfakcji jaka miałam miesiąc temu :(
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    kachaw: ale tylko w kaloszu
    a ta znowu o kaloszach :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
    znów ktoś źle zrozumie i nieporozumienia bedą hahahha :tooth:

Ja mimo Oooooo musze jednak osobiscie pogratulować Kindze
    Kinga walę pokłony i gratuluję ogromnie!
    Dzielna mamuśka z Ciebie,ucałuj swojego synia od ciotek :flowers:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    kachaw: Gienia nam gin pozwolił na seks w ciąży ale tylko w kaloszu

ja pier...musialam biec do kibla bo prawie ze smiechu popuscilam... hahahahahahhahaha
    wyobrazilam sobie KALOSZA hahahahahhahahaha

Zanet mi sie podobaja te co tylnia os sie rusza... podobno sprawdzaja sie na naszych drogach u mnie przed domem jest kostka brukowa ... wiec hm...
    patrze raczej tylko za gondola... ze stelazem:P no i dlatego tez uzywany ale kufa... jak czytam opisy aukcji uzywanych to jest ze wyblakly ze nie dziala hamulec ehh znalazlam fajny za 400zl hm... jak sprzedam teraz swoje rzeczy do robienia bizuterii to kupie od razu :P bo mnie nosi:)
    wczoraj u siory zostawilam 160zl:P (odkupilam nowe nosidlo dosc solidne, laktator z aventu , wyparzacz (jakby ktos chcial do mikrofalowki to odsprzedam bo nie mam mikrofalowki no ale jak kupilam no to kit;/) ciuchy z zary :P nie moglam sie oprzec:P i kombinezon misiowy aa i lezaczek jeszcze ale kurcze jeszcze go uzytkuja:) aa i wanne nowa dostalam gratis:P a kolyske to odkupie jak wyrodze bo jeszcze uzytkuja...
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej dziewczyny szybko informuję, że MAZEPKA rodzi! ma 4 cm rozwarcia i jest w szpitalu, będę informować co i jak :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Venus jak toooo ? Ledwo dzis rano napisalam,ze nr 2 jest daleko za mna wiec moge posiedziec na 1 a tu prosze:shocked: super , a jak to sie zaczelo? Z nienacka?

Wlasnie wrocilam z zakupow. Raz mnie tak dżgnęlo w szyjke ze az mnie wyprostowalo,jak szlam to oczywiscie napieralo w szyjke i raz przeszedl jakis prąd od podbrzusza w udo
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    bonim: Venus jak toooo ? Ledwo dzis rano napisalam,ze nr 2 jest daleko za mna wiec moge posiedziec na 1 a tu prosze super , a jak to sie zaczelo? Z nienacka?

O 5 rano zaczęły jej się wody sączyć :wink: a o 7 była już pod KTG, zostawili Ją już :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    venus87: O 5 rano zaczęły jej się wody sączyć a o 7 była już pod KTG, zostawili Ją już
    i tak jest najlepiej,znienacka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Super,a mnie sie sączą ale łzy rozpaczy
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    bonim: Super,a mnie sie sączą ale łzy rozpaczy

Bonimku :kissing: Głowa do góry. Czytam Cię codziennie i widzę, że wszystko strasznie przeżywasz - nie dziwię się, każda z nas raczej tak ma. Jednak wydaje mi się, że wyszukujesz każdy najmniejszy objaw i męczysz się. Zamknij net i zrób dla siebie coś przyjemnego, co odwróci trochę uwagę. Może ktoś weźmie Wam starszaka i zafundujcie sobie z M chwilę tylko dla siebie.
    Ściskam, kciuki mocno zaciśnięte.
    --
  1.  permalink
    Bonimku a Ty to zamiast kręcić te sutki to drażnij je tak jakbyś się doiła,bo urwiesz i mała nie bedzie miała z czego pić :P wtedy zacznie wyciekać siara i pomału zacznie się rozkręcać.Ja na porodówce to samo robiłam tylko sie nimi bawiłam,aż wkońcu przyszła położna i mówi,że jak tak będę robić to do jutra nie urodze.No i pokazała jak się to robi-na raz dwa sutki i po 30min wody odeszły,szyjka skróciła sie całkiem i rozwarcie 4cm a skurcze co 3 min:)
    Powodzenia MAZEPA
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Nana pamietam ból z wywolywanego porodu,dlatego tak przezywam. 3 dni wywolywali,ciagle inna zmiana lekarzy i poloznych gmerali tam gdzie nikt nie lubi. Bole po oxy i zero rozwarcia. Teraz do tego co pewnie mnie czeka dochodzi smutek starszaka ze tyle mnie nie bedzie. Jak tu nie plakac? :sad:

Treść doklejona: 17.10.13 13:31
    Leneczka,wlasnie wzielam rano laktator i mi siara ciekla,wiec przestalam bo glupia myslalam,ze wydoje calą siare córce:shamed:
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    A wiecie jak ćwiczenia w ciąży wpływają na poród? Czy to prawda, że jest łatwiej urodzić jak się ćwiczy?
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Mazepa powodzenia
    Gienia ale ty już wyprawkę masz kurcze muszę też się wsiąść do roboty!
    A ten sterylizator jakiej firmy masz.A co do wózków to ja właśnie też jak na nie patrzyłam to na każdej aukcji coś uszkodzone więc cosik musi być w tym że są awaryjne:|
    Boni wiem co czujesz ja tez dwa razy rodziłam z oxa i tym razem mam zamiar bez ale widomo chcieć a moc to daleka droga.W poprzednich ciążących brałam fenoterol i podejrzewam że przez niego taki później problem byl tym razem będę rekami i nogami bronić się przed lekami lepiej czasami poleżeć niż brać leki.
    --
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    fitmama...tez jestem ciekawa na ile cwiczenia moga wpłynąc na poród...mam nadzieje, że na dniach się przekonam...kilka lat ćwiczylam joge i pilates i sama jestem ciekawa jak to jest...i będzie...bardziej wydaje mi sie że ejdnak nasze predyspozycje mają większy wpływ niż ćwiczenia...ale mogę sie mylić,,,
  2.  permalink
    bonim: glupia myslalam,ze wydoje calą siare córce

haha szalona:)Siary dla małej pod dostatkiem będzie:)a jak nie sutki do weź tatusia w obroty;)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    kachaw: ale tylko w kaloszu
    a ta znowu o kaloszach
    znów ktoś źle zrozumie i nieporozumienia bedą hahahha

Każdy ma inne fantazje erotyczne, co się czepiasz młoda :winkkiss:

Super,a mnie sie sączą ale łzy rozpaczy

bidulko ty już niedługo
    Mazepko ale cię wywołałam, życzę spokojnego porodu, oj bonimku gonię cię, czujesz już mój gorący oddech na plecach ??
    Fitmama zapytaj jakiegoś instruktora od ćwiczeń, bo moim zdaniem i tak powinnaś być pod opieką takiej osoby, która powie ci czy dobrze wykonujesz dane ćwiczenia i co możesz ćwiczyć, tak samo z jogą są chyba asany zakazane w ciąży
    --
    •  
      CommentAuthoreliz21
    • CommentTimeOct 17th 2013 zmieniony
     permalink
    Tak ćwiczyc to tylko pod okiem instruktora, który ma wiedzę co można w ciązy a co nie...byłam w szoku ile asan i ile rzeczy jest zabronionych...niestety...miałam wrażenie ze nic nie robie hehe...
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    fitmama: A wiecie jak ćwiczenia w ciąży wpływają na poród? Czy to prawda, że jest łatwiej urodzić jak się ćwiczy?

Fitmama, nasza położna mówiła, że jest łatwiej przy parciu - wiemy, które mięśnie napiąć i faktycznie je napinamy. Nie wiem jakby to było jakbym nie była wyćwiczona, ale w Krasnalem parcie było w miarę (miarę porodową ;)) łatwe.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Troche podoilam i mlody wrocil ze szkoly. Ale szczerze to nocne dojenie bardziej mnie skurczalo

Treść doklejona: 17.10.13 14:23
    Ciekawe jak mazepka :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    KACHAW dzięki :smile: wizyta udana.

Ponieważ USG było tydz temu tym razem badanko, a to z racji, że mój kochany gin wybiera się kurcze na wakacje :neutral:

Jak ja to przeżyje????Toż u nas zawsze się coś w tzw między czasie dzieje...NO nie było miesiąca odstępu pomiędzy wizytami, bo ciągle coś :neutral:
    7 listopada USG połówkowe :)

gienia oj oj kochana sny erotyczne :cool: mnie się dziś śniło, że moja kuzynka i siostra były obie w ciąży i we trzy sobie zdjęcia cykałyśmy :bigsmile:
    O ile kuzynce życzę z całego serca bo walka traw już cholernie długo to siostra dopiero co urodziła... :shocked: no ale :bigsmile: wiadomix...
    Frag no cały czas liczę na Ciebie kochana i trzymam kciuki:smile:
    BONIM słonko TRZYMAJ się nie daj się emocjom, tarmoś co tam dziewczyny każą i będzie SI :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    bonim: lezalam plackiem 3 tyg,pozniej duzo polegiwalam

Tobie życzę jak najszybszego już teraz porodu. No mega ekspres;) Ale dla mnie to powiało optymizmem;P
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    mariaekad: Frag no cały czas liczę na Ciebie kochana i trzymam kciuki:smile:

No teraz to zaciskam nogi... Właśnie moja babcia odeszła po długim i strasznym pobycie w szpitalu :( Staram się nie płakać, nie rozklejać, bo to nie jest dobry moment na poród, niech Olaf jeszcze trochę wytrzyma. Chyba gdzieś wyjdę, bo sama w domu się rozkleję...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    O qrczefrag,tak mi przykro :cry: tulę:grouphug:
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Oczywiście planuję tylko zajęcia dla kobiet w ciąży;) Znalazłam yogę i nordic walking:) W poprzedniej ciąży miałam zakaz ćwiczenia, bo pierwsza ciąża i lepiej nie ryzykować. Teraz ćwiczyłam sporo przed, czuję się o wiele sprawniejsza. Mam ogromną nadzieję, że uda mi się teraz urodzić SN. Moje ciałko w poprzedniej ciąży chyba za bardzo tuliło małą i dlatego tak długo nie chciała wyjść.
    Bonim wiem co czujesz, masakra jest dotrwać do terminu i dalej czekać:( Ja urodziłam ostatnia z dziewczyn ze szkoły rodzenia. 42 tydzień a mała dalej nie chciała wychodzić :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Frag kurcze no:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dzięki dziewczyny... Wiem, że najważniejsze, że już nie cierpi, bo ostatnie tygodnie były dla niej koszmarem i męczarnią. Moja mama powiedziała, że odeszło jedno życie, a zaraz przyjdzie nowe...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    The_Fragile: Moja mama powiedziała, że odeszło jedno życie, a zaraz przyjdzie nowe...
    Frag tule....Chwilę po tym jak zaszłam w ciążę zmarł mi Tato :sad: coś jest w tej wymianie żyć niestety :cry:
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Frag strasznie mi przykro, że nie zdążyłaś się z nią zobaczyć ;( Ale teraz będzie już spokojnie i bez bólu nad Wami czuwać. Babcia mojego m. zmarła jak jechaliśmy na pierwszą wizytę w sprawie IVF i mam wrażenie, że to ona przypilnowała naszej ciąży i Amelki, bo od zawsze życzyła nam bliźniaków "za karę, że się tak ociągamy". Trzymaj się babeczko!!! Babcia nad Wami czuwa!
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Fati no wlasnie mialam nadzieje ze urodze w terminie i ominie mnie wywolywanie.
    Frag moja babcia w zeszlym roku umarla w szpitalu,rak ja zjadal.. taka kolej rzeczy. Wylam dlugo ale jakos latwiej znosi sie smierc starszej osoby niz np rodzicow ktorym brakuje do starczego wieku lub dzieci...
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Frag, bardzo współczuję. U mnie była bardzo podobna sytuacja, babcia odeszła zaraz po wyjściu Misi ze szpitala po porodzie... Nie zdążyła Jej poznać... Domyślam się zatem, co czujesz. Ściskam.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonimku, masz rację. Szczególnie przy takich cierpieniach.

Doti, mam takie wrażenie, że babcia będzie nad nami czuwała. Jej całe życie była jak anioł, moim zdaniem święta kobieta. Jedyna osoba, którą znam, która nigdy, przenigdy nic złego o nikim nie powiedziała - nawet o politykach ;) Była przecudowną kobietą, taką chcę ją zapamiętać.

Dziękuję, że się mogłam wygadać :flowers:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Frag bardzo mi przykro!!!
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Frage wyrazy współczucia :(
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Fragile, przykro mi...
    The_Fragile: Moja mama powiedziała, że odeszło jedno życie, a zaraz przyjdzie nowe...

Coś w tym jest, moja mam też tak mawia.

Bonim ,jeszcze wszystko może się zdarzyć. Przypomnij sobie Alicję. Życzę Ci, by poszło sprawnie.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nana81: Przypomnij sobie Alicję.

No właśnie - i Kingę, zobacz, też długo czekała aż w końcu mały wyskoczył...
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    Frag bardzo współczuję.
    --
  3.  permalink
    Fragile przykro mi....coś w tym jest że jedna osoba odchodzi a na jej miejsce przychodzi kolejna..

Mój tata zmarł nagle 19 sierpnia 2002 roku a równe 2 tygodnie później urodziła się Julia-jego wnuczka, a córka mojej siostry..
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Frag przykro mi z powodu babci, tulę mocno
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Paulina urodziła się 3.01 o 23:05. Tego samego dnia - rano o 7-zmarła Rafała babcia.
    Ja urodziłam się 2.06, 6.07 zmarł mój stryj....
    Przykłady mogłabym mnożyć,...
    KRĄG ŻYCIA ...

Niemniej, współczuję Frag! :sad:
    W sobotę byłam na pogrzebie wujka, jego dwóch wnuków zostanie w grudniu ojcami.... ech
    --
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    Frag przykro mi, ale masz piękne wspomnienia o babci a to bardzoooo wazne....
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Wiecie, to jest naprawdę dziwne, moja babcia trafiła do szpitala 3 dni po porodzie Martynki, dziś dowiedzieliśmy się że ma badania w kierunku nowotworu. Patrzę na wasze wpisy i widzę że historia lubi się powtarzać. Przykro mi Frag (*).
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Wlasnie obejrzałam in vitro po polsku bo miałam nagrane ale się poryczałam :cry:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.