Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeOct 18th 2013
     permalink
    Bonimku mocno moje kciuki będą zaciśnięte!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeOct 18th 2013 zmieniony
     permalink
    venus87: Może na własną odpowiedzialność poczekam jeszcze tydzień lub dwa albo dla spokoju i bezpieczeństwa mojego pójdę na badania przecież nic mi nie szkodzi a sytuacja się rozwiąże :neutral:

venus, ja bym nie czekała. Nie daj Boże jest to ciąża pozamaciczna i możesz sobie narobić problemów. Idź kochana, szybko Cię w szpitalu przebadają i będziesz miała jasność.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    he_Fragile: Kissku, nie kasuj plis dopoki nie zobacze! Chyba, ze pod wykresem wrzucisz?

Wrzuciłam, wrzuciłam :) Tam są wszystkie

no to lecę
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Jeeeees! Wtorkowa akcja przyniosla rezultat!!! Szyjka totalnie zgladzona, maly mocno przyparty, rozwarcie na 2. Mam isc jutro na ktg, czy wsio jest ok, jak tak to czekamy tylko az pekna wody. Lekarka powiedziala, ze jak sie drasnie pecherz to pooooojdzie, bo jest wszystko tak napiete. Cytuje ''to kwestia kilku godzin od odejscia wod'' :D
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    O jezusińku!!!!!!!!! To już tuz tuż :D Super! Czyli takie "wtorkowe akcje" są super! :) No to czekamy na ten osławiony już wystrzał porównywalny do wystrzelenie korka od szampana :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    frag tez tak chce, chce to dzis uslyszec,ale jak sprawdzilam szyjke to jest dlugo :cry:
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Frag, zatem czekamy na Twojego "szampana" :bigsmile: Super wieści.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    venus, ja sie pod Katka podpisze - jak to nie daj Boze ciaza pozamaciczna to kazda godzina sie liczy...

Bonimku, niech Twoja szyja tez sie zgladzi! I to dzisiaj :))) Chesz, zeby moja szyjka pogadala z Twoja?
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Frag, super :)
    Venus, po porodzie cykle mogą być różne. Wszystko jest możliwe.
    Bonim, teraz Ty.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Venus trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze skońcyzlo

Fragi znów podkręcasz atmosfere, cała drżę:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    frag , niech gada do niej telepatycznie,jutro pełnia niech sie ustawią razem :whorship:
  1.  permalink
    Frag super wiadomość:)trzymam kciuki by pęcherz pękł...pokucaj i lekko przyj powinno puścić;)tymbardziej,że główka mocno przyparta:)
    Venus nie czekaj idź do szpitala-koniecznie
    -- ,
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    The_Fragile: Jeeeees! Wtorkowa akcja przyniosla rezultat!!! Szyjka totalnie zgladzona, maly mocno przyparty, rozwarcie na 2. Mam isc jutro na ktg, czy wsio jest ok, jak tak to czekamy tylko az pekna wody. Lekarka powiedziala, ze jak sie drasnie pecherz to pooooojdzie, bo jest wszystko tak napiete. Cytuje ''to kwestia kilku godzin od odejscia wod'' :D

Fragile, dawno nikt aż tylu emocji nam nie serwował:P trzymam mocno kciuki!!!
    -- ;
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Fragi ale super wieści, no to czekamy teraz na godzinę zero, a jak już Twoja szyjka pogada z binimkową to mojej też coś może powiedzieć, ja teraz siedzę na piłce, kręce bioderkami i podskakuję
    Bonim trzymam kciuki za wizytę, samych dobrych wieści Ci życzę
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    venus87

Dokładnie do końca nie wiedziałam co ze mną a właściwie z nami bedzie. Lekarze nie dawali mi szans donosić do 25 tc a tu prosze dzis ostatni dzien 32 tc. Tagrze trzymam kciuki. :bigsmile:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthoreliz21
     permalink
    bonim po suwaczku synka wychodzi że ma urodziny zaraz...może siostra chce mu zrobić prezent?

The_Fragile ale fajnie masz z tą szyjką....
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Frag wspaniałe wieści :clap::clap::clap::clap::clap: czekamy na BOOOM!!
    Bonim a kiedy masz się wstawić do szpitala?
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    kachaw ja tez sie kręce,kucam itd. czuje nacisk na szyjke, mała bardzo stopy wypina,piekny widok ale cos na zdjeciu nie wychodzi
    jeszcze czopka glicerynowego sobie zapodałam żeby cos na wzór lewatywy poczuc,moze to tez ruszy:wink:
    qrde wszystkie trzy na raz chcemy rodzic :shocked:

Treść doklejona: 18.10.13 11:46
    eliz zaszłam w tych samych datach co 10 lat temu
    5.01.2003
    5.01.2013 tak miałam @
    venus jutro mam sie stawic
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Frag jakby to powiedziec z Twoja szyjka to nic tylko zachodzic i rodzic :)

to ja gienka jakbyco :P

trzymam kciuki
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    O! Witam imienniczke:)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    frag NO BRAWO!!!!
    GIENIA, NATALIAA witamy :shocked::smile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Frag fajnie, że szyjki już brak :) ale słuchaj oni Ci nie będą chyba tego pęcherza specjalnie przebijać co ?
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    mariaekad: GIENIA, NATALIAA witamy

Jak ja przeczytałam te słowa, w tym pasku co z lewej strony wyświetla najświeższe dodane komentarze, to jak bum bum cyk cyk, myślałam, że na "przyszłe mamusie" ponownie zawitała Natala od Paulinki :))
    a to widzę nasza Gienia ujawniła swoje prawdziwe imię :D
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    u frag to faktycznie kwestia czasu :crazy:
    •  
      CommentAuthormkd
     permalink
    frag bierz laktator i masuj u mnie w ciągu godziny jak nie mniej rozkręciła się akcja i poród bajka :)
    --
  2.  permalink
    katka_81: venus, ja bym nie czekała. Nie daj Boże jest to ciąża pozamaciczna i możesz sobie narobić problemów. Idź kochana, szybko Cię w szpitalu przebadają i będziesz miała jasność.

Zgadzam się, że nie powinnaś czekać. Przy tym wieku ciąży już byłoby widać cokolwiek, a u Ciebie nic. Moja koleżanka tak miała w zeszłym tygodniu. W 8 tygodniu widziała pusty pęcherzyk- powinna była widzieć już akcję serca. Mi nie wierzyła, że coś jest nie tak. Poszła do 2 lekarzy- każdy potwierdził, był pęcherzyk, był zarodek ale był za mały i bez serca. Musieli ją w szpitalu czyścić. Im dłużej się zwleka, tym gorzej dla odbudowującego się endo- potem. Cierpiała bardzo, bo ból był straszny jak mi opowiadała....
    Przykro mi z Twojego powodu, to takie niesprawiedliwe :(
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    The_Fragile: Mam isc jutro na ktg, czy wsio jest ok, jak tak to czekamy tylko az pekna wody. Lekarka powiedziala, ze jak sie drasnie pecherz to pooooojdzie, bo jest wszystko tak napiete. Cytuje ''to kwestia kilku godzin od odejscia wod'' :D

Frag nie chcę ochładzać Twojego entuzjazmu ale pamiętaj, ze są przypadki takie jak ja:D. Lekarz mówił mi to samo i co? chodziłam tak ponad 4 tyg z rozwarciem 4 cm :D:D:D no ale tak często to piszę, że chyba każdy tą historię zna.:devil:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Venus,kiedy robilas pierwszy test? Był slabo widoczny prawda? Czyli stężenie hormony było jeszcze niskie ,czyli mogl to być ok10-14dni po owulce. Nie masz pewności,ze owulacje mialas 20wrzesnie,jesli nie była ona potwierdzona w usg. Powiem tak,mam znajoma która tak nastarszyli,kazali isc na zabiego,bo zarodka nie było ( w zasadzie czkała do zabiegu już w szpitalu,ale jak przyszla jej kolej,to nie wyrazila zgody. i wiesz co po kilku dniach był zarodek,bilo serduszko i teraz ma syna). Idz do szpitala,niech zbadają,ale nie postępuj pochopnie...
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeOct 18th 2013 zmieniony
     permalink
    Hope, ja sobie zdaję z tego sprawę, bo z Krasnalem chodziłam 2 tyg ze zgładzoną szyjką. Ale nieważne teraz kiedy urodzę - dla mnie najważniejsza wiadomość z wizyty to to, że 5cm szyjki po wtorku i bólach już nie ma nic a nic :DDDD Teraz to "se" mogę chodzić ii do 42 ;))))

Poza tym gin nie powiedziała, że jutro urodzę, ale jak już odejdą wody to powinno pójść w trymiga - z Krasnalem tak było :)

PENNY: ale słuchaj oni Ci nie będą chyba tego pęcherza specjalnie przebijać co ?

Nie, bo nie ma takiej potrzeby. Na ktg jadę do naszej położnej, a nie do szpitala :)

mkd: frag bierz laktator i masuj u mnie w ciągu godziny jak nie mniej rozkręciła się akcja i poród bajka :)

Eee, nie będę przyśpieszać - niech wyłazi jak będzie gotowy.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    qrcze frag zeby tak miec zgładzoną a tu nic ;p
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonimku, a Ty jesteś w stanie sobie sama szyjkę zbadać? Masz mały brzuszek, to fizycznie tak, ale powiem CI, że ja w ciąży swojej kompletnie nie "kumałam" - czy długa, czy krótka...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    brzuszek tylko lekko wadzi, szyjke patrzy sie tak z boku,nie w środku jak na owulke, i wtedy czuc jej sciany zewnetrzne, ja czuje ze sciany są,co pewnie potwierdzi gin, oby tylko ją przetarmosił
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Wiecie co ja się tam nie pcham przed szereg, mam jeszcze dwa tyg i w ciągu nich chciałabym aby coś się ruszyło, nie chcę przenosić, podobnie jak Bonimka wiem co to indukacja i nie wspominam tego dobrze. Lekarz mi powiedział przecież nie musi się pani zgadzać na indukcję czy oksy, ale co będę tydzień kwitła w szpitalu to jeszcze mnie tam 11 listopad zastanie a jak wiadomo w długi weekend nikogo nie ma
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ja prawdę mówiąc chciałabym, żeby Oli zaczekał jeszcze tydzień... Bo teraz pełnia, będzie dużo porodów, potem pogrzeb babci, także ten. Ale my sobie możemy chcieć, a nasze dzieci wiedzą lepiej ;))
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    kachaw: ale co będę tydzień kwitła w szpitalu to jeszcze mnie tam 11 listopad zastanie a jak wiadomo w długi weekend nikogo nie ma

Wiesz, że ja staram siebie nastawić na coś takiego. Oczywiście w razie czego. Chciałabym mieć tyle siły, żeby nie zgodzić się na indukcję - oczywiście mówimy tu o sytuacji, w której mnie i dziecku nic nie zagraża.
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    No właśnie Nano jak coś się dzieje, albo poród się zatrzymuje i tu coś doradzają, tam proponują to człowiek sam nie wie co robić, bo przecież nie chce zaszkodzić dziecku, a gdzieś w duszy wierzy że lekarz też chce twojego dobra i dobra dziecka i potem taka zmęczona wszystkim matka jest w stanie zgodzić się na wszystko :cry:
    Najwyżej za dwa tyg laktator pójdzie w ruch, a może nie będzie potrzebny, grunt to dobre nastawienie
    Młody jak się rusza, to boli w szyjce i mam parcie na odbyt
    idę się położyć na godzinkę, na razie.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dziewczyny, a u Was lekarze są przy porodach? Bo tak co chwilę czytam, że lekarz, a z tego co pamiętam z oddziału to były same położne, a lekarz jeden - przychodził tylko jak się coś działo, a tak to położne porody odbierały...
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    kachaw: No właśnie Nano jak coś się dzieje, albo poród się zatrzymuje i tu coś doradzają, tam proponują to człowiek sam nie wie co robić, bo przecież nie chce zaszkodzić dziecku, a gdzieś w duszy wierzy że lekarz też chce twojego dobra i dobra dziecka i potem taka zmęczona wszystkim matka jest w stanie zgodzić się na wszystko :cry:

I tego się boję. Powiem Wam, że 1,5 roku temu rodziła szwagierka. Nastarszyli ją małowodziem, ale to była diagnoza typu wydaje mi się, obserwujemy a potem bach oxy. Ona sama dziś mówi, że żałuje swojej zgody na to. Była w szpitalu pod kontrolą. Poród był nie w porę bo mały wysoko, nie chciał się wstawić. Niby poszło szybko, ale co z tego. Synek płakał jej takim nieutulonym płaczem długo, a ona chce jak najszybciej zapomnieć :sad:
    Rok temu rodziła siostrzenica M. Było podejrzenie zatrucia ciążowego. Pobadali a oddziale. Nasz wspólny gin (prowadzi większość babek w rodzinie) puścił ją do domu. Miałam gorącą linię z jej mamą tego dnia. Panika okropna, że jak to, powinni wywoływać po co narażać dziecko i takie tam. Rozmawiałyśmy długo i szczerze powiem, że i mnie gdzieś w środku w sytuacji zaangażowania emocjonalnego w sprawę dopadały niczym nieuzasadnione wątpliwości. Człowiek chciałby już, teraz mieć przy sobie zdrowe maleństwo, to zrozumiałe. Trudne to.
    Mam nadzieję, że unikniemy takich rozkminek.
    Są też pozytywne historie takie jak Alicji na szczęście. Wszystko będzie dobrze - tak trzeba się nastawiać.

Treść doklejona: 18.10.13 14:16
    The_Fragile: Dziewczyny, a u Was lekarze są przy porodach? Bo tak co chwilę czytam, że lekarz, a z tego co pamiętam z oddziału to były same położne, a lekarz jeden - przychodził tylko jak się coś działo, a tak to położne porody odbierały...

U mnie przychodzili na sam finał - Za bardzo nie wiem po co. Za pierwszym razem był mój gin i czułam się bezpieczna. Za drugim dorabiający emeryt, zamroczony, bo to noc była. Jak się pojawił poczułam się zagrożona. Bałam się, żeby niczego nie popsuł. Nie wiem, dlaczego tak, ale miałam takie odczucia. Położne zastanawiały się właściwie, czy po niego dzwonić, ale mam wrażenie, że skoro go budziły, to muszą być jakieś procedury określające obowiązki ginów na porodówce.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    nana81: Za drugim dorabiający emeryt, zamroczony, bo to noc była. Jak się pojawił poczułam się zagrożona. Bałam się, żeby niczego nie popsuł. Nie wiem, dlaczego tak, ale miałam takie odczucia

Może intuicja Ci zadziałała... Ja widziałam lekarza raz - jak przyszła do łyżeczkowania, a tak to w ogóle :shocked: i oby tak zostało...

A tego wywoływania to i ja bym się bała- tak jak mówisz, z jednej strony chcesz naturalnie i bez angażowania niepotrzebnych środków, a z drugiej chcesz mieć zdrowe dziecko przy sobie i nie wiesz w co "wierzyć" czy też komu wierzyć.

Dlatego ja się cieszę, że drugi raz rodzimy z ta samą położną - teraz sama powiedziała, żebym nie jechała do szpitala, bo a nuż mnie zostawią, a po co, skoro można byc w domu do "prawdziwego" rozpoczęcia akcji...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    No właśnie to przenoszenie i indukcja i tyle dni w szpitalu to mnie załamuje. Niedługo gin. Oby ruszyl szyjke
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Na którą idziesz? Niech Ci ją wytarmosi i wymasuje jak nigdy!
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    The_Fragile: Niech Ci ją wytarmosi i wymasuje jak nigdy!

Dobrze, że nasi faceci tego nie czytają :crazy: No, przynajmniej mój :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nana81: No, przynajmniej mój

i moj , Amen :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Właśnie siedzę przed gabinetem:bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No to czekam na newsy o wytarmoszonej szyjce :D
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Jedzie ze szpitala. Trochę się spóźni. Boże spraw cud:whorship:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    A bym się śmiała jakby Ci u niego na fotelu wody odeszły :D
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny, mozna chodzic na basen na tym etapie ciazy? Chodzi mi o ryzyko infekcji..
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Mojego krew zalewa że ktoś w sensie lekarz może tam zagladac i tlamsic. On sam nie chciał mnie wczoraj ruszyc bp się bal że od reki urodze :devil: normalnie:shocked:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Ciasto nie chodz na basen mozna zalapac infekcje... ja juz 2 raz mam cos i mnie pip swedzi :( ale nie od basenu o!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.