Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeOct 18th 2013
     permalink
    bonim: On sam nie chciał mnie wczoraj ruszyc bp się bal że od reki urodze

To by akurat było całkiem niezłe i pomocne z jego strony ;)

Ciasto - spytaj lekarza. Ja miałam skłonność do infekcji, wiec odpuściłam, ale normalnie nie powinno być przeszkód.
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Dżizas, tyle i tak szybko produkujecie tutaj, że normalnie nie nadążam, heh:)
    Ja nie mam tyle czasu, dziewczyny litości, bo znów nie będę na bieżąco:shocked::wink:

Frag - kochana, to już zacisnęłam łapulce i trzymam, co by się wreszcie Olaf zdecydował:):)
    Venus - moim zdaniem skromnym idź i połóż się w tym szpitalu, tak chyba będzie bezpieczniej.
    No i trzymam kciuki za dzisiejsze wasze wszystkie wizyty:)
    I pomyślnego kręcenia sutów:wink::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    U mnie przy porodzie nie było lekarza- nie widziałam żadnego od IP do obchodu dobę po porodzie- i dobrze :wink:
    Ciasto- ja bym nie szła na basen. Moja bratowa poroniła na wczesnym etapie, teraz po 3 latach mi mówiła, że podejrzewa infekcję po basenie. Nie wiadomo czy ma rację, już się nie dowie, ale mam uraz.
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Właśnie naprodukowaliście że ho ho ale jakoś dałam radę.
    Frag jeju to może już za chwilę jak położna powiedziała że główka napiera i tego ci życzę.
    Boni jak i ginka niech tam ci ładnie masuje
    Venus zdecydowanie na oddział
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Ciasto - moja doktor odradzała basen i kąpiele w jeziorach, rzekach itp...
    Dziewczyny jak opisałybyście swoje skurcze ? Ja mam dzisiaj dziwne coś w dole brzucha jak by mi dziecko mocno wypinało lub kopało a potem promieniowanie w dół oraz pobolewanie w krzyżu przy tym... Myślicie że może to być skurcz ?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Stokosiu, mój był taki, że cały brzuch się spinał i ból szedl w dół. Bólu w krzyżu nie miałam, ale przy poprzednim porodzie też nie.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Frag moj myslal ze mnie dotknie i urodze a on ma nocki:devil: stwierdzil ze lepiej nie. Na nic moje tlumaczenie ze tak szybko mnie nie ruszy.
    Zanett az tak mnie nie wymacal. Czulam klucie i palec wpychajacy sie do szyjki,lekko zabolalo podbrzusze. Teraz cisza. Cos za delikatny ten moj gin:confused:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonimku, a co Ci powiedział?
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ze szyjka miekka, ale o dlugosc nic :sad: myslalam ze mnie ,,brutalniej" potraktuje. Chyba ze wsadzil palec zeby pokonac opór i za jakis czas cos ruszy. Nie wiem kiedy powinnam cos poczuc
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Dziewczyny dawać dawać. Ja mam nadzieje ze przed porodem zobaczę sie na co najmniej piątym miejscu :wink:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kurka, Bonim, ale jak miękka to chyba też dobrze?
    --
    •  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeOct 18th 2013 zmieniony
     permalink
    Miękka musi puścić :wink:
    Może gin bonim czyta przyszłe..., trafił na wpis Frag o wodach i bał się ruszać i tak miękką szyjkę :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    nana81: Miękka musi puścić :wink:

moja, "miękka niczym masełko"... nie puściła :)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    katka_81: moja, "miękka niczym masełko"... nie puściła :)
    --

Oj tam,oj tam.Pozytywnych wizji teraz trza :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    He boni to pozostaje ci czekać i jak nic jutro na oddział?
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Rano na 9 mam byc na odziale:cry:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    bonim: Rano na 9 mam byc na odziale:cry:

jutro???
    Kaśka, bierz się za te sutki konkretnie :(
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    No jutro. :sad: sutki to juz mnie tak bolą ze szok. Ciekawe kiedy cos mi zrobią. Tak bardzo nie chcialam powtorki z pierwszego porodu...a tu dupa,zapowiada sie tak samo. Dlaczego nie moge jak inne dziewczyny z marszu na porodowke :(
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Trzymam kciuki boni może się rozkęci.Ale nie nastawiaj się tak że odrazu podadzą oxe może najpierw balonik masaż i pójdzie samo.Tego ci życzę
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    bonim: Dlaczego nie moge jak inne dziewczyny z marszu na porodowke :(

Kaśku, ja poszłam z marszu i co??? Każdy przypadek jest inny. Będzie dobrze, musi być!
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    stokosia87: Ja mam dzisiaj dziwne coś w dole brzucha jak by mi dziecko mocno wypinało lub kopało a potem promieniowanie w dół

Ja mam to samo! To znaczy, że to skurcze? Mnie tak brzuch twardnieje dołem, bolesne to jest, ale nie mega bardzo mocno. Mam wrażenie, że tak Mała się tam układa, tak jakby na plecach leżała i całym swoim ciężarem naciąga mi brzuch w dół :cool:
    Odczucie bólowe jest takie, że cieżko mi krok zrobić, bo nogi bolą przy próbie ich podniesienia, już nie wspomnę o wciągnięciu nogi na łóżko. Mam wtedy wrażenie, ze naciąga mi się kość łonowa i cały brzuch i aż sobię jęknę, stęknę i wtedy lepiej mi idzie :bigsmile:
    A jak mam iść, to muszę trzymac brzuch od spodu.
    I to trwa krótko, ale jest odczucie to intensywne.
    Czy to skurcze mogą być?

Bonimku, może laktatorem sutki wyciągaj? Może to coś pomoże. Klęknij na łóżku i kręć bioderkami, może po schodach pochodź.
    Oby ruszyło, bo czytam jak przezywasz to, że mogą zacząć wywoływać.
    Jak ja bym chciała mieć taką różdżkę do szyjki :) Czary mary, hokus pokus i CIACH! szyjki nie ma. Żeby to było takie proste.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Fajnie by bylo tak wyczarowac. Mlody ciagle przychodzi,tuli i pyta na ile dni pojde. Mija 5 min i znowu.. jest bardzo wrazliwym i czulym dzieckiem i strasznie go to boli.. a widok jego strachu i bólu jest dla mnie zabujczy:neutral:
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    OneKiss no to ja mam bardzo podobnie plus pobolewanie w kroczu...
    Tzn od jakiejś godziny jest spokój, ale dało mi to do myślenia.
    Bonim trzymam kciuki aby do jutra rano się rozkręciło :*
    The_Fragile No to ja mam takie napinanie tylko w dole brzucha

Zobaczymy co będzie dalej
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Bonim, bardzo mocno zaciskam kciuki, żebyś już jutro przywitała na świecie swoją Córeczkę. Oby Synek nie musiał za Tobą długo tęsknić.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    eh Bonimku nawet nie wiem co radzić.poprostu kciuki zaciskam i wierze że nareszcie sie ruszy
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Dziś albo jutro pełnia jest może akurat was ruszy:)
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Teraz to i ja się zestresowalam, że w 8 tygodniu powinno być serce. Mi lekarz powiedział, że się nawet tego nie sprawdza przy tak małej ciąży. Trzymaj się dzielnie Venus. Czasami czytanie bywa bardzo stresujące:(
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    fitmama: Ile wy macie czasu na internet, zazdroszczę:)
    inna sytuacja,np moje dzieci są juz na tyle samodzielne ze nie potrzebuja już matki :wink:
    bardziej potrzebna jestem naszemu szczeniakowi chyba niż im :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Ile wy macie czasu na internet, zazdroszczę:) Ja nawet nie mam tv i ledwo wyrabiam ze wszystkim:) Z jednej strony fajne byłyby wątki typu rodzące w czerwcu, mniej do czytania;) Z drugiej bardzo wciągające są wszystkie wypowiedzi:)
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Bonim też ciągle myślę co ja zrobię podczas porodu z dzieckiem. Mąż nawet wymyślił, że wywiezie do swojej mamy. Nie zgodziłam się, nie dałabym rady ze świadomością, że jest gdzieś daleko:(
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Bonimku dobrze że chociaż ta szyjka już zmiękła, skacz na piłce, kręć bioderkami, może to coś da.

Ciasto ja gdy się pytałam o basen, to gin powiedział żebym w pierwszym trymestrze sobie odpuściła, bo gdyby właśnie jakaś infekcja się pojawiła, to nie ma zbyt dużej możliwości z lekami. Natomiast w drugim trymestrze już powiedział że jest więcej leków które można podać, bo dzidek już jest ukształtowany, potem narządy się tylko rozwijają. Ja się bałam chodzić, a jak poszłam w 7 m-cu na basen odkryty z córką, to miałam infekcję ale dróg moczowych i teraz wiadomo mógł to być tylko zbieg okoliczności, ale zawsze taka myśl z tyłu głowy zostaje że może ten basen miał na to wpływ - u mnie skończyło się na antybiotyku.

Fitmama u mnie serce było widoczne już w 6tc, ale ja miałam bardzo szybko owulkę bo około 11,12 dnia cyklu i bardzo wysoką betę, więc lekarz powiedział że już coś powinno być widać. Nie ma co się sugerować tym u kogo kiedy co było widać, bo każda ciąża jest inna, u jednej zapłodnione jajo schodzi jajowodem krócej u innej dłużej.
    Ja takie dziwne bóle brzucha, żę nie mogłam nogi podnieść miałam właśnie koło 33tc, nawet pojechałam wtedy na IP i dwa dni byłam na obserwacji. Okazało się że wsio jest super i widocznie tak się młody ułożył i coś naciskał, takich twardnień brzucha jak teraz nie czułam. Po kilku dniach od wyjścia ze szpitala ten ból sam puścił i do tej pory go nie czuję.
    A mi się brzuch często spina i to mocna, aż się robi kwadratowy, skaczę na piłce i kręcę biodrami w tył i w przód aż czuję nacisk na szyjkę, ciekawe czy to coś da??
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    chyba poczulam ruchy :) ale tak dziwnie:) lezalam na lewym boku i czulam kopniaczki kilka pod rzad pozniej przerwa i znowu ale tak bardziej na plecach :) hm...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nataliaa_: chyba poczulam ruchy :) ale tak dziwnie:) l
    aaaaa cudnie,gratuluje!
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Bonim mam to samo... jak będę szła rodzić Dominisia moja córeczka będzie miała 9 lat i ja już to przezywam...ba ona czasem jak u mojej mamy zostaje na noc to za nią tak tęsknię...chociaż miałam takie dwa dni na początku ciąży, że zadzwoniłam sama do mamy i błagałam ją aby wzięła młodą bo bym oszalała :confused: a to z racji tego,że non stop mnie pytała jak się czuję, jaki wielki jest dzidziuś czy już kopie (no i tak od 7 tyg ciąży przez 3 dni z rzędu myślałam o tym aby ją na Marsa wysłać) :smile:
    fitmama to w sumie zależy, jakbym miała roczne bądź dwu- czy nawet trzy letnie dziecko przy nóżce to zapewne też bym dużo czasu no forum i internet nie miała... a że moja 8 latka chodzi do szkoły, potem zaj dodatkowe no ja sama w domu bo małż w robocie...cóż ileż można sprzątać? ileż można leżeć :cool: no to sobie tu gadamy :bigsmile:
    nataliaa gratulacje... cudowne uczucie :smile:
    Co do serduszka... u nas też było widać dość wcześnie ale ja mam cykle 28 dniowe i owulację tez na takim etapie 12-14 dc więc no wiadomo. Dlatego fajnie jak kobieta się obserwuje, potem jest mniejszy stres. bo świadoma jest kiedy zaczęła fl i okolice owulacji potrafi wskazać ...resztę sobie doliczy...
    venus trzymam kciuki:smile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dzieki dziewczyny :)
    tak smyra fajnie :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    jesoooooooooo ale ja śnięta ciągle chodze :confused:
    noce przesypiam ciurkiem,nawet czesto jest tak ze do wc nie musze isc.a w dzien ciągle bym spała.jak w I trymestrze
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Nie uwierzycie!!! Bylismy na dlugim spacerze,zaczelo mnie dzgac w brzuchu, wrocilismy a na wkladce br, pluz sluz z czerwonymi niteczkami i troche czopa z krwią, mega oczyszczanie, tylko skurczy brak. Ale chociaz tyle nadziei we mnie uroslo :whorship::whorship:
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    bonim: na wkladce br, pluz sluz z czerwonymi niteczkami i troche czopa z krwią, mega oczyszczanie, tylko skurczy brak. Ale chociaz tyle nadziei we mnie uroslo
    wiedziałam ze cos sie dziać zaczyna jak pokazało mi ze ty napisalas ostatniego posta
    Bonimku teraz dobry sex i w nocy porodówka

taaaaa tylko mąż ma nocki?wez go jeszcze wykorzystaj szybko :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonimku, może Ty taka nieczuła teraz, że Ci sie tylko wydawało, że nie było masażu szyjki? :DDDD Super! Niech sie samo rozkręca!
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Natalia, jesteś niemożliwa. Może Twój po plecach posmyral :wink:
    Fajnie! Przeżywa się za każdym razem.

Co do czasu na forum, to można łatwo zauważyć, która lezaca
    :wink::shamed:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    A ja we wtorek miałam to co Ty teraz i zobacz - szyjka poooooszła :D
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    The_Fragile: A ja we wtorek miałam to co Ty teraz i zobacz - szyjka poooooszła :D

własnie!teraz trzeba zmobilizowac macice i pójdzie pędzikiem :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ale emocje, czytam i mnie sie udziela:tongue:

nataliaa wreszcie ruchy!! nie moge sie ich doczekac:smile:

fitmama ja serducho widziałam w 6/7 tygodniu, ale przeciez wszytsko zalezy od sprzetu i dnia zapłodnienia, np w dniu spodziewanej miesiączki miałam bledziutką drugą kreskę, bo najprawdopodbniej do zapłodnienia doszło pod koneic dni płodnych
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    uś: Bonimku teraz dobry sex

mmmmmm:)
    nana81: Natalia, jesteś niemożliwa. Może Twój po plecach posmyral

wiesz co ja juz nie wiem gdzie mi sie brzuch konczy hahahaha maz sie smieje ze moge sobie brzuch na plecy zarzucic tzn ta przednia skore :) ale wsparcie co hahaha
    nie no tak czulam po boku dziwnie no :) ale nie na tej faldzie brzusznej ;D bo chyba mam za duzo smalcu tam i nie czuc o!

Treść doklejona: 18.10.13 19:50
    Kakai: nataliaa wreszcie ruchy!! nie moge sie ich doczekac

ahhhh :)

znalazlam wozek w stanie bardzo zadbanym :):):) mutsy urban ajccc... zeszli mi z ceny 100zl :)
    wiec chyba pojedziemy w poniedzialek zobaczyc i pewnie kupic :) ale sie cieszeeee :)

sprzedalam swoj zestaw do bizuterii wiec czekam na przelew i ide w tango :P
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nataliaa_: uś: Bonimku teraz dobry sex

mmmmmm:)
    ze ja jeszcze znam to słowo.... :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    uś: ze ja jeszcze znam to słowo....

no ja tez znam... tylko ze z dzisiaj nici i zazdroszcze...
    bo kufa wczoraj po hmm... tygodniu przerwy zbalamucilam meza ze pip mi spuchla hahahaa
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Bonimku a może teraz sutki potarmoś wiem że bolą, ale to ponoć bardzo fajnie przyśpiesza a mówisz że skurczy nie masz, ale się cieszę, że u ciebie coś się dzieje
    Natalaa ja na początku czułam takie lekki pukanie od środka, urocze to było i właśnie jak leżałam na boku, a mówi się że jak na plecach się leży, u mnie na boku
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziękuję Wam za ciepłe słowa wsparcia i otuchy :heartbounce::heartbounce::grouphug: jutro z rana jadę :neutral:

Treść doklejona: 18.10.13 19:57
    Bonim trzymam mocno ale to cholernie mocno kciuki za Ciebie!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    bo kufa wczoraj po hmm... tygodniu przerwy zbalamucilam meza ze pip mi spuchla hahahaa
    --

bo ogólnie w ciąży tam jest wszystko takie nabrzmiałe, popuchnięte
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nataliaa_: no ja tez znam... tylko ze z dzisiaj nici i zazdroszcze...
    Gienka ja sie nadziwić nie mogę że znam to słowo,o to mi chodziło :wink:
    nataliaa_: bo kufa wczoraj po hmm... tygodniu przerwy
    boszzzzzz chyba zemdleje :cool: wiesz ile trwa już moje przerwa?17tygodni juz leci
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.