Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeOct 18th 2013
     permalink
    kachaw: nabrzmiałe, popuchnięte

ale nie tak jak u mnie hehe musialam kostkami lodu okladac haha jezu dajcie zyc co ja wam tu pisze ;)
    uś: boszzzzzz chyba zemdleje

nie mdlej ... cos ty... dasz rade :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nataliaa_: haha jezu dajcie zyc co ja wam tu pisze ;)

:rolling:

kachaw zobaczyłam ALEEE masz brzuchooo:heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Biorę się za prasowanie. Bede po 21:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Natalia ty to dobra jesteś :jumping::rolling:
    Dawaj link jaki ten wózek znalazłaś :)
    Boni ale super jeju obu poszło dalej:)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    nataliaa_: wiesz co ja juz nie wiem gdzie mi sie brzuch konczy hahahaha maz sie smieje ze moge sobie brzuch na plecy zarzucic tzn ta przednia skore :) ale wsparcie co hahaha
    nie no tak czulam po boku dziwnie no :) ale nie na tej faldzie brzusznej ;D bo chyba mam za duzo smalcu tam i nie czuc o!

Bla, bla -widziałam Cię dzisiaj chudzino :wink:

Wy znów o seksie...spadam :fierce:

Treść doklejona: 18.10.13 20:39
    No, chyba, że jeszcze wózek zobaczę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeOct 18th 2013 zmieniony
     permalink
    zanettt86: Dawaj link jaki ten wózek znalazłaś :)

zgadnij za ile:P
    350zl :P chyba tanio bo bardzo zadbany juz ci pokaze fotke nie dam linka bo mi wykupisz:P
    uu
    m

Sorka laski za spam:P

p,s tym razem kupuje uzywke, bo dla igora mialam nowy wozek MODNY jak twierdzi moj maz haha za 2tys i sprzedalam za 400zl z wysylka haha do dzis mi to wypomina... na ten sie zgodzil :) mam nadzieje ze sprawdzi sie u nas
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    bonim wow, trzymam kciuki, żeby szybko już poszło :)

Jestem po wizycie, ale był dzisiaj poślizg. Rozwarcie mam 2,5cm, szyjki prawie nie ma bo jej długość to mniej niż 0,5 cm, miękka. Jak to doktorek określił "teoretycznie może pani urodzić w każdej chwili". Znając moje szczęście to się jeszcze pokulam :wink:

nataliaa_: tym razem kupuje uzywke, bo dla igora mialam nowy wozek MODNY jak twierdzi moj maz haha za 2tys i sprzedalam za 400zl z wysylka haha do dzis mi to wypomina...

Jak ja kupowałam za 2400zł to z myślą, że będzie dla drugiego dziecka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeOct 18th 2013 zmieniony
     permalink
    macek: Jak ja kupowałam za 2400zł to z myślą, że będzie dla drugiego dziecka

no ja tez, ale kompletnie u nas nie zdal egzaminu na naszej drodze, maz go tak znienawidzil ze kazal sprzedac a ze nikt nie chcial za 1000zl to poszlo za byle ile... zal no ale trudno... dlatego biore uzywke teraz

Treść doklejona: 18.10.13 21:07
    macek: Jestem po wizycie, ale był dzisiaj poślizg. Rozwarcie mam 2,5cm, szyjki prawie nie ma bo jej długość to mniej niż 0,5 cm, miękka. Jak to doktorek określił "teoretycznie może pani urodzić w każdej chwili". Znając moje szczęście to się jeszcze pokulam

trzymam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    a ja z wózka jestem zadowolona (jedo fyn) z jednym ale, nie do konca dopowiada mi wyglądem, tzn jest słabo z modą:wink: ale uznalam ze jesli bedzie chlopczyk to dziedziczy po starszym bracie wózek, ale jesli dziewczynka to msuze kupic nowy, bo nie bede jej w szarym wozic:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Natalo- Gienio ty to masz talent bo z każdego twego postu to gęba mi się cieszy do komputera:jumping:
    dajesz tu czadu i to mi się podoba:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Gaja00: Natalo- Gienio ty to masz talent bo z każdego twego postu to gęba mi się cieszy do komputera
    dajesz tu czadu i to mi się podoba

no ja mam to po mezu a maz ma po moim tesciu... czasami walne cos bez zastanowienia wiec prosze mi wybaczyc :)

na dzis koniec ide sobie ten teges ...
    maz pranie przyniosl zajebiscie ;D a chcialam napisac ze ide sie do niego przytulic hahahaha a ten mi miske w praniem polozyl...

Treść doklejona: 18.10.13 21:15
    Kakai: (jedo fyn)

podobno wozek cieszy sie duzym powodzeniem
    ale jeszcze nie przegladalam ofert z nim...

eee rozowy??
    zazdraszczam :P bo ja kupuje uniwersalny bo maz nie wytrzyma od natloku rozu :)
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Jestem po wizycie, ale był dzisiaj poślizg. Rozwarcie mam 2,5cm, szyjki prawie nie ma bo jej długość to mniej niż 0,5 cm, miękka. Jak to doktorek określił "teoretycznie może pani urodzić w każdej chwili". Znając moje szczęście to się jeszcze pokulam

coś czuję, że nam się tu kilka porodów na dniach szykuję i nie mam tu na myśli siebie
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nataliaa_: eee rozowy??
    zazdraszczam :P bo ja kupuje uniwersalny bo maz nie wytrzyma od natloku rozu :)
    --

może nie rózowy:tongue::tongue::tongue::tongue: ale czerowny:heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    nataliaa_: no ja mam to po mezu a maz ma po moim tesciu...

no tak kto z kim przystaje takim się staje haha.....dobra jesteś:bigsmile:
    już sobie wyobrażam jak Gienka będzie tu szalec jak będziemy na finiszu....będzie sikanie po majtach:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Gaja00: będzie sikanie po majtach

calkiem mozliwe bo ja juz ledwo mocz trzymam...
    Gaja00: jak Gienka będzie tu szalec

no, bede narzekala - zapytaj Frag :P
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Macek super,szkoda ze mnie nie powiedzial ile ma szyjka, wazne ze puszcza :-)
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Natalia i tak wogle to gratulacje z okazji pierwszych ruchów :)
    Wózek taniocha,faktycznie ma dużo dobrych opini i ja się tak waham miedzy tym a x lander ale dodam że w tym drugim jestem zakochana :)No i oczywiście musi być czerwony:)Z chłopakami miałam firmy Polak granatowy oczywiście już go nie mam bo wydałam.My też oczywiście używany bo bardziej się opłaca i można znaleźć czasami bardzo zadbane:)
    Lecę spać dobranoc mamuśki
    p.s mam nadzieję że jak wstanę rano będę mogła którejś pogratulować
    --
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    trzymam kciuki za was!!! zyby choc dwie urodzily to juz ruszymy na calego! powodzenia Bonim ciese sie ze akcja sie zaczela!!!
    •  
      CommentAuthorfitmama
    • CommentTimeOct 19th 2013
     permalink
    Czyli wszystkie widziały serce przed 8 t.c., nawet te z późną owu:(
    Teraz rozumiem skąd ta aktywność:) Zatem chyba rozumiecie jak my, bardziej zalatane nie wyrabiamy z odpisywaniem na wszystko;) Gotowanie, prasowanie, dziecko, tetry, sprzątanie, ćwiczenia, badania, ciągle coś. Jak podrosną nie będzie lepiej, bo będę pracować, bardzo tęsknię za swoją pracą:)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Witam, niestety nic sie nie rozkreca. Ćmi @, zero skurczy. Śluz br..
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Witam sie w skończonym 32 tc :angry: normalnie uważam to za sukces. Jak tam dziewczyny już tulicie dzidzie czy na oddziale??

Treść doklejona: 19.10.13 06:54
    Bonim

No a ja już chciałam z gratulacjami wyskoczyć. Napewno wkrótce ruszy trzymam kciuki.
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeOct 19th 2013 zmieniony
     permalink
    Fati ja widzialam maly pikajacy punkcik w 46 dc czyli7 tc a owulke mialam 17-18 dc
    Niestety jeszcze :cry: nic sie nie zapowiada zebym dostala skurcze,szyjka ruszona i tyle..

Treść doklejona: 19.10.13 07:01
    Hecate gratuluje 32 tyg :wink:
    Niedlugo zbieram sie do szpitala..
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    bonim ale się naczekasz,kurcze ...
    trzymam kciuki by w szpitalu poszło sprawnie!
    wszystko wynagrodzi widok szkraba.:*
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonimku, ale ten br to też dobry zwiastun - kto wie, może przez noc szynka ruszyła? Trzymam za Ciebie ogromniaste kciuki, żeby poszło naturalnie,tak jak sobie wymarzyłaś. Nawet jak nie to i tak bedziesz niedługo tulić swoje maleństwo :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry :smile:
    Ja zaraz jadę do szpitala, mąż mnie zawozi z synkiem, mam nadzieje, że będzie wszystko w porządku :whorship:
    Bonimku trzymam mocno kciuki za Ciebie :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    Hejka

bonim powodzenia, coś czuję, że dzisiaj już będziesz tulić maleństwo :)

venus87 trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej zobaczyła serduszko.

Wieczorem trochę mi się brzuch pospinała ale poszłam spać i nic się więcej nie działo. Teraz spokój, ja w ten weekend nie mam zamiaru rodzić :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    No to będę chyba najdłużej czekającą na serce:( moje maleństwo miało 3 mm i lekarz mi powiedział, że nawet nie będzie sprawdzał, może Wy miałyście większe dzieci na tym etapie.
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Fati fuu po latach kompleksów wolałabym fiti;) Powodzenia Bonim szczypiorku:P
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    fit myślę że na serduszko masz jeszcze czas:) a to też zależy od sprzętu... u mnie było widać szybko bo w 5t4d ale miałam owu koło 14-15dc no i Milka od początku rosła na dużą pannę bo miała już 0.36cm:P aż niemożliwe że teraz ma prawie 90:shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    fitmama: moje maleństwo miało 3 mm i lekarz mi powiedział, że nawet nie będzie sprawdzał, może Wy miałyście większe dzieci na tym etapie

Jak ja bylam na 1 wiYcie to dzidzia miala 3,5 mm i tez serducho nie bilo i dopiero jak bylam na nast za 4 tyg to dzidzia miala 22 mm i bijace serduszko. Czasem naprawde czytanie forum tylko stresuje ;)
    --
  1.  permalink
    venus trzymam kciuki!!!!!!!
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hej :)
    rodzcie juz, bo ja dzis caly dzien w domu... i mi nudno

venus :***
    bonim :***
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Bonim... Ty to potrafisz budować napięcie!
    Przez ciebie codziennie tu zaglądam i sprawdzam czy to JUŻ :smile:
    41tc! ja pierdziu... Chyba prędzej bym jajo zniosła :wink:
    .
    Venus - powodzonka!
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Boni już pewnie w szpitalu,powodzenia kochana:grouphug:
    Venus za ciebie także trzymam kciuki :grouphug:
    Lecę sprzątać eh
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Witam się
    Bonim, Venus trzymam za Was kciuki, czekamy na dobre wieści ze szpitala.
    A mi dziś w nocy bardzo twardniał brzuch, właśnie jak leżałam na boku i do tego pojawiły się silne bóle jak na @, o 6.20 wstałam bo już nie mogłam wytrzymać, ale poskakałam trochę na piłce, pokręciłam bioderkami i położyłam się spać, przeszło i potem spałam do 8.30. Rano znów bóle jak na @, ale po prysznicu puściło.
    Wiecie, jak porównam aktywność mojej maciczki teraz a np tydz temu to jest o 100% zwiększona, widzę że ćwiczy, mam nadzieję że co dzień będzie mocniej pracować i szyjka będzie puszczać, może za tydz mnie weźmie.
    A mam do Was pytanie to normalne że właśnie ta macica mi się stawia i boli jak na @ najczęściej w nocy, bo zawsze myślałam, że ruch np: chodzenie predysponuje do takich akcji, a u mnie najwięcej jest tego w nocy, w dzień mniej.
    Idę zaraz na targ i długi spacer, co by maciczkę pobudzić do pracy.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Jestem na oddziale. Miałam badane wody. Sa czyste. Waga usg 3100 plus minus. Niestety leżę spokojnie i nic nie będą robić. :confused: kilka dziewczyn po terminie i na razie nic nie robią. Normalnie masakra. Nawet oxy bym chciała byle urodzić a nie leżeć bezczynnie. Szyjka przygotowuje się ale skurcza zero. Nic a nic.
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    durni ze czekaja;/
    a rozwarcie jakies?
    obawiam sie, ze cie potna ;(
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    dzień dobry

no czytam wczorajsze posty a my zakaz bzykania i ja nie wiem co wy sobie wyobrażacie...:wink:...mało tego gin wyjeżdża i cholera wie kiedy nam pozwoli ...:shocked: wypada, że w grudniu:shocked::shocked: no chyba jakaś masakra...:neutral: a teraz akurat mi się chce:cry:

nataliaa bardzo fajny wózek, my też polujemy na używkę tylko klasyczny peg perego... jakby ktoś słyszał, że ktoś inny sprzedaje :tongue:..to proszę o info.

venus trzymam kciuki, żeby było dobrze.

bonim no dobrze, tej Twojej dziecinie tam w środku...weź trochę jej nagadaj, naobiecuj może czegoś...no już sama nie wiem...może się skusi i wyjdzie nooo :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Nie wiem nie mówili. qwa nooo. Ruszam się mam ucisk na szyje. A tak to nic
    • CommentAuthor_malgosia_
     permalink
    hej dziewczyny, a ja dzisiaj obchodzę studnióweczkę :) jak ten czas zapierdziela!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Bonimku domyślam się, że się stresujesz ale właśnie chyba to nie ułatwia...może jak choć trochę psychicznie pogodzisz się z tym, że mogą ci wywołać poród trochę nastawisz się do tego bardziej pozytywnie...pewnie ciężko po przejściach pierwszego porodu, ale teraz wcale nie musi być źle...wiem z doświadczenia, że głowa potrafi blokować wiele spraw...trzymam kciuki mocno :hugging::hugging::hugging:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Ja tez Bonimku trzymam kciuki.to na pewno trudne ale przecież dasz rade.bo kto jak nie ty
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Malgosia, ja mialam wczoraj 100 dni, ale od poczatku... Ehh... Kiedy jeszcze zleci te 180 :p
    Bonim, trzymam kciuki zeby samo ruszylo!!!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Ja już jestem gotowa na balonik oxy. Byle urodzic już. A tu po nd podobno cos robią:cry:
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    "Twoje dziecko ma jeszcze jakiś powód aby zaczekać"....Bonimku pięknie napisane,pod twoim suwaczkiem
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Bonim, dużo sił!!! Ale póki co nic nie mówili, jakie działania mają w planie? po prostu położyli Cię na oddział?
    A dziewczyny, co leżą z Tobą i są po terminie, to jak długo są po terminie?

Kasia (kachaw) uważaj na spacerkach, bo ja wczoraj rozwieszałam pranie Małej i miałam tzw. "de ża wi" (dejawu) :devil: Widziałam przez ułamek sekundy, że poinformowałaś nas, że po poworoce ze spaceru się zaczęło! I że szybko poszło i że już synek jest z Wami! I serio, zobaczysz, że coś w tym jest :crazy:

A ja chciałam powiedzieć, że dziś zaczęłam 9 miesiąc ciąży! aaaa
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Bonim, masz tam jakies schody? Chodzic po schodach,co 2 schodni bokiem,masowac sutki(popros polozna,niech pokaze ci jak poprawnie masowac,ja np.zle masowałam i dlatego nie dzialalo,a ajk polozna mi pokazala co i jak to pojawily się silne skurcze,krecic biodrami,meza zaprosić do łazienki,niech wspomoże :devil:).
    Jak lezalam na przedporodowej to tylko się modliłam,zeby mi balonika nie wlozyli,bo obo mnie lezala dziewczyna,ktorej takowy lozyli i dosłownie wyla z bolu-jakby nie patrząc mechanicznie otwiera się szyjke).
    Venus, trzymam kciuki i czekamy na wieści. Na pewno wszystko będzie dobrze. Mam nadzieje,ze nie podejmą za szybko pochopnych decyzji.
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Bonim szkoda że dziś sobota a nie poniedziałek, bo zawsze w weekend nie powiem czym straszy w szpitalach, jeden lekarz na odział, więc nic nie robią, nie wywołują. A kazała ci przyjechać dziś bo skończyłaś 41 tc i masz być pod obserwacją, zrobią ci ktg i będą badać puls i tyle. W pon dowiesz się więcej, ale życzę ci aby coś się ruszyło ten beżowy śluz dobrze wróży.

Oj Kissku uwielbiam wiedźmowe przeczucia (mam koleżankę, która jak byłam w pierwszej ciąży chyba w 6 tc popatrzyła na mnie i powiedziała " Kaśka jesteś w ciąży, czemu nic nie mówisz, wiesz że będzie dziewczynka? - do tej pory się śmiejemy jak sobie to przypominamy), oby twoje były prawdziwe, choć powiem Wam że dziś na wieczór jestem umówiona jeszcze do kawiarni na herbatkę z dziewczynami, to taki nasz zwyczaj który wypada średnio raz w m-cu i jeszcze chciałabym zdążyć przed porodem, ale dziś w nocy lub jutro może się zacząć.
    Teraz np u mnie cisza, skurcz raz na jakiś czas, ale bez szału, idę na ten spacer
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Nie ma schodów. Nie ma tv. Dziewczyny mają ten sam termin. Nic nikomu nie robią. Mówią że ordynator będzie w pn to będzie decydował. Mnie już jest wszystko jedno co mi zrobią. Chce rodzic i wyjść. Syn pytał czy wyjde na jego urodziny. Normalnie żebyście widziały jego mine:cry:
    Bujam się spaceruje. Suty za bardzo bolą. Już wczoraj nie mogłam uzyskać skurczu z suta bo bolało.
    Beznadziejne jest to ze lezysz i nic nikt nie robi. Może chociaż po teście oxytocyny pobudzili by macice.

Treść doklejona: 19.10.13 12:33
    Dziewczyny czytam wasze posty ale nie będę klikac oooo wszędzie bo net słabo mi chodzi.
    No właśnie o to chodzi że weekend i nic nie rusza. Położna mówiła że jak skurcze rusza to zaczna moze działać
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Bonim kochana, Ty nie jesteś jeszcze po terminie ;> W terminie to oznacza 38 - 42 tydzień ciąży, takie widełki są :) także spokojnie. Ja wiem, że już byś chciała, że takie czekanie w szpitalu jest męczące, ale pamiętaj że każde wspomaganie oksy lub tabletki rozwierające szyjkę, no wszystko co nie dzieje się naturalnie, może potencjalnie i paradoksalnie poród jakoś skomplikować, może , nie musi. Przy oksytocynie skurcze są o wiele wiele boleśniejsze, nie wspomnę już o masażu szyjki... także może jeszcze Twoje dziecko czeka i samo da sygnał, czego gorąco życzę Ci :smile: Tak jak piszą dziewczyny: chodź, masuj sutki, kręć biodrami i może wtedy się szybciej rozkręci bez wspomagaczy z zewnątrz.
    Venus trzymam kciuki, żeby z ciążą wszystko było dobrze.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.