Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeOct 21st 2013
     permalink
    Hope, moj pierwszy uwazam za dosyc lajtowy, a zobacz na ten - da sie, da :D Moze byc piekniej :)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kasia,ja myślałam,że tylko moja tak się ostatnio nudzi na spacerach i albo na ręce chce,albo do wózka,albo do domu,a tu widze,że Milka tak samo ma :smile: Też już czasem nie wiem gdzie mam ją zabierać,bo wszystkie trasy przerabiamy od poniedziałku do piątku. W domu też bawimy się we wszystko po kolei i też się szybko nudzi.
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Oooo Frag, skrzacik juz n swiecie! Ogromne gratulacje! :D co do porodu to mam podobne odczucie do hope, zastanawiam sie, czy moze byc jeszcze łatwiejszy :p
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Za chwilę założą mi balonik bojem się :shocked:
    •  
      CommentAuthorKarolyn
    • CommentTimeOct 21st 2013 zmieniony
     permalink
    The_Fragile: Hope, moj pierwszy uwazam za dosyc lajtowy, a zobacz na ten - da sie, da :D Moze byc piekniej :)

Czytałam frag i życzę sobie by i u mnie tak kiedyś było :) chociaż czuję się bardzo nie fair wobec innych dziewczyn:devil: to bardzo nie fair, że niektóre cierpią tak długo...
    Vsti pamiętam Twój poród w sensie Twoje wspomnienia o nim. Te szyjki wynagrodziły nam ciążowy stres przynajmniej przy porodzie :cool:

Bonim powodzenia!
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Boni jestem myślami z tobą!!!
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Frag trzeci bedzie jeszcze latwiejszy hyhy :P
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Bonim trzymam kciuki za szybki rozwój akcji :D
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Boni czekam na relację trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    O 13 miałam sprawdzone wody-czyste. Mała aż czkawke dostała bo ją swiatelkiem obudzil :cool:
    Przy zakladaniu klucie i rozpieranie w szyjce i podbrzuszu. Na razie jest ok. Obym dała rade.
  1.  permalink
    Bonimku Kochana jestem z Tobą myślami i kciuki mocno zaciśnięte mam by poszło raz dwa:):*
    -- ,
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Dasz radę! Powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kasiu, obyś dała radę bez oxy... Trzymam mocno kciuki :*
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Nie Dziękuję :whorship:
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Bonim, a czemu oni się tak spieszą z Twoim porodem? Dziecko ewidentnie nie jest gotowe. a oni już cc strasza. jeny...
    Przeciez macie jeszcze tydzień czasu :shocked:. Moje obie corki rodzily się skończonym 42tc.
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja urodziłam się w skończonym 42tc, mieli mamie zrobic cesarke w poniedziałek wiec urodziłam sie w niedziele, niestety wody były zieloniaste

dziewczyny pierwszy raz miałam dziś mocna zadyszke, szłam z Jasiem na spacer i wciąz tchu mi brakowało, az w pewnym momencie sie slabo poczułam, dziwne:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    nana81 Pocieszyłaś mnie. My też chcemy uciekać za miasto, czasem się zastanawiam czy nie będzie mi brakować. Uwielbiam wieś i Twoja wypowiedź mnie dodatkowo nakręciła:)
    Ewa1406 Zapomniałam ci odpisać w sprawie mdłości. Też się bałam jak się będzie ćwiczyło z nimi, ale mi akurat lepiej było. Na zajęciach jakby przestały dawać znać o sobie. Dobrze mieć wodę. I ta świadomość, że nad nikim nie musisz skakać, tylko możesz się w pełni zrelaksować dodatkowo dodawała skrzydeł:) Popieram też w sprawie administratora. Wiadomo, że to nie nasza wina. Nikt nie ma rady, zatem przestaję odpisywać z telefonu. Pewnie będę jeszcze mniej w stanie nadrobić potem zaległości, ale nie chcę wprowadzać bałaganu i stresować mamusie;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nie wiem jak to ejst bo ja pisze czasem z telefonu a czasem z komputera i moje posty nie wyskakuja na koncu
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Syn urodzil się w 42 wody zielone na szczęście nic mu nie było. A teraz syn w domu i cieszę się że coś działają bo chce już wracać do domu
    •  
      CommentAuthorfitmama
     permalink
    Poproszę też o zmianę terminu porodu. Specjalistki podpowiadają mi, że z racji późnej owulacji u mnie ciąża jest tydzień młodsza niż wynika to z OM. Zatem poród 8 czerwca:) Dziękuję:) Suwaczek już zostawię wg OM.
    --
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Ja tutaj wpadam z GRATULACJAMI DLA KOLEJNYCH ROZPAKOWANYCH MAMUSIEK :))))))) życzę kolorowego macierzyństwa ;p :rainbow::flowers::flowers::flowers::flowers:
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    bonim dzielna jesteś dasz radę :smile:
    --
  2.  permalink
    Kakai: dziewczyny pierwszy raz miałam dziś mocna zadyszke, szłam z Jasiem na spacer i wciąz tchu mi brakowało, az w pewnym momencie sie slabo poczułam, dziwne

To jeden z pierwszych objawów, które się u mnie pojawiły. Teraz potrafię wracać ze sklepu i muszę zwolnić kroku, bo dostaje zadyszki.

Nie wiem, czy Wy też tak macie, ale ja zauważyłam wyraźnie rozkojarzenie, problemy z zapamiętywaniem, nierozgarnięcie....
    nigdy tak nie miałam, zawsze byłam bardzo dobrze zorganizowana, a teraz po prostu jakaś masakra- ostatnio pomyliłam adresy do wysyłki paczki dla teściów, zapominam wielu znanych mi słów, mylę dość istotne rzeczy i zapominam o wielu sprawach. Ostatnio miałam dzień przed pogrzebem odebrać wieniec do 18:00, gdyby mi mąż nie przypomniał- byłoby po wszystkim. Jakiś czas temu pomyliła godziny wizyt u gina. Dodam, że nigdy mi się takie wpadki nie zdarzały i biorę na nie poprawkę, tłumacząc się, że to wina ciąży. Też tak macie, czy po prostu głupieje? :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonimku, mentalnie sie z Toba lacze - dasz rade babeczko, dasz rade!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    subiektywna7: To jeden z pierwszych objawów, które się u mnie pojawiły. Teraz potrafię wracać ze sklepu i muszę zwolnić kroku, bo dostaje zadyszki.

no ładnie, tylko to dopiero 10tc, co będzie póżniej!
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Subiektywna ja tak mam.ide do sklepu po cos a wracam z zupelnie czymś innym:)dopadlo mnie jakieś rozkojarzenie i skleroza,na niczym nie mogę sie skupić...w pierwszej ciąży studiowalam jeszcze ale nie przypominam sobie takiego czegoś a nawet wręcz odwrotnie-wiedza jakoś latwiej wchodzila a teraz masakra,na L4 od dawna bo nie moglam w pracy sie skupić.
    a co do tych zadyszek to tez mam i dodatkowo musze ciągle wietrzyć chalupe bo jak jest duszno to mi slabo,czuje jakby mnie cos sciskalo pod biustem aż mi sie ciemno robi...w sklepie to juz wogule...boje sie ze kiedyś fikne i jak nigdy modle sie o zimno...:confused:
    bonim trzymam kciuki za szybka akcje:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    U mnie zadyszka zawsze pojawiała się jeszcze przed testem ciążowym. Kakai nic na to nie poradzisz - ewntualnie za jakieś 30 tygodni :wink:
    Donoszę, że torba wstępnie spakowana :bigsmile:
    Plan porodu i oświadczenie w sprawie szczepień wydrukowane i w teczce :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Bonimku napisz cos!jak sie masz z tym balonikiem?

Treść doklejona: 21.10.13 15:50
    nana81: Donoszę, że torba wstępnie spakowana
    Plan porodu i oświadczenie w sprawie szczepień wydrukowane i w teczce
    Nana przestań! :cool:
    nie stresuj mnie!
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    uś: jak sie masz z tym balonikiem?

Myślę, że ciszę trzeba uznać za dobry znak :wink:

Treść doklejona: 21.10.13 15:52
    uś: nie stresuj mnie!

Spokojnie. Najpierw przestałam siebie stresować i spakowałam się - polecam :devil::bigsmile: Jednak, mimo zwarcia szyków, nigdzie się nie wybieram :cool:
    Luuuuz:smoking:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Loren: a co do tych zadyszek to tez mam i dodatkowo musze ciągle wietrzyć chalupe bo jak jest duszno to mi slabo,czuje jakby mnie cos sciskalo pod biustem aż mi sie ciemno robi...w sklepie to juz wogule...boje sie ze kiedyś fikne i jak nigdy modle sie o zimno...

ja z jasiem w ciazy fiknełam w kościele na wielkanoc:confused:
    nana81: U mnie zadyszka zawsze pojawiała się jeszcze przed testem ciążowym. Kakai nic na to nie poradzisz - ewntualnie za jakieś 30 tygodni

heh pocieszasz:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Kakai: ja z jasiem w ciazy fiknełam w kościele na wielkanoc:confused:

Dla mnie kościół to najgorsze miejsce.:shamed: Po prostu nie mogę. Walczyłam jakiś czas i nie chodzę po prostu :neutral: Za każdym razem po ok 10min. muszę wyjść :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Jestem. Byl m więc pojadlam. Pochodzilam i tylko 2 razy zabolal brzuch. Myślałam że szybciej i mocniej będzie bolało. No chyba że wszystko przede mną.
    Balonikowe dziewczyny wypowiedzcie się ;)
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    nana brawo! O ileż lżej na sercu co ??? Ja tam podręczną torbę mam cały czas spakowaną...taką wiecie nie wiadomo co się wydarzy, weźmy ze sobą...Zresztą tak jak ostatnio gdy zaczęłam krwawić no to cholera wie czy każe jechać do szpitala czy nie...i luz, torba rękę i w drogę a tak????Latałabym w te i nazad :wink:
    Subiektywna ja miałam kilka tyg temu taką przygodę, że dzwonię do męża z pretensjami, że ja sama w domu, bez chleba, jedzenia, itd no i bez auta, zeby cokolwiek jechać kupić itd. Do sklepu daleko, ja mam odpoczywać... Mąż wysłuchał, zapytał jak się czuję :cool: po czym kazał przez okno wyjrzeć,. na co ja mu, że przecież wyglądam a on pyta i co widzisz???
    :shocked::shocked: Myślę, kurcze no co, brama, kostka, drzewka no wymieniam jak idiotka .... na co mój mąż pyta...A SAMOCHÓD WIDZISZ :surprised:
    Oczywiście auto mojego tatusia stało już u nas ze 3 dni, właśnie w razie mojej potrzeby wyjechania do sklepu :bigsmile:...Także ten no...co mówiłaś o roztargnieniu???????

Treść doklejona: 21.10.13 16:04
    bonim nie wypowiem się... nie balonikowa ja :neutral: poszło naturalnie...także ten...trzymaj się :smile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Witam się dziewczyny, nie było mnie na necie dwa dni i już tyle stron :shocked:
    KASIU, FRAG ORAZ BUBUŚ wielkie moje gratulację!!!!:clap::clap::clap::clap::clap: szybko poszło, zazdroszczę :thumbup:
    Bonimku trzymam kciuki za Was, wierzę, że ten balonik pomoże Tobie i się zacznie :crazy::crazy::crazy::crazy:
    Ja nadal w szpitalu, w sobotę gdy przyszłam robili mi badania, krew i usg, doktor coś widział w macicy a beta hcg wynosiła 750, dziś powtórka badań, lekarka nic nie widziała, beta 989 chyba ale nie pamiętam, koło 1000. Zmartwiłam się ale uspokoiła mnie, do środy mnie zatrzymują i powtórzą badanie. Powiedziała, że pęcherzyk widać jak beta hcg przekroczy 1000 i na pewno w środę już coś będzie widzieć, zobaczymy.....denerwuję się powiem szczerze bo nie chce stracić mojego aniołka :cry: Jeszcze tęsknie za Lesiem, mężem, domem....ehhhhhh
    Witam nową przyszłą mamusię:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    mariaekad: nana brawo! O ileż lżej na sercu co ???

Po prostu trzeba było to zrobić, ale czuję się bezpieczniej, to prawda. Ze starszakami też byłam gotowa prawie od 34tc.
    Muszę jeszcze zrobić porządek w wynikach. Nie mam grupy krwi :devil: Najważniejsza sprawa, a gdzieś posiałam :confused:
    Przy okazji pakowania mierzyłam koszulkę do porodu :) Ze sporawym już brzuszkiem naprawdę pięknie się w niej wygląda :) Kiss, kupiłaś swoją?

Treść doklejona: 21.10.13 16:11
    venus87: Powiedziała, że pęcherzyk widać jak beta hcg przekroczy 1000 i na pewno w środę już coś będzie widzieć, zobaczymy.....denerwuję się powiem szczerze bo nie chce stracić mojego aniołka :cry:

Venus, siły Ci życzę. Doskonale wiem, co przeżywasz. Beta przyrasta. Dlaczego miałoby być coś nie tak :wink: Czekam z Tobą na same dobre wieści :kissing: Teraz musisz już myśleć pozytywnie!
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Bonim moja kumpela miała ten balonik...
    Położna kazała jej z tym jak najwięcej chodzić (choćby z nogi na nogę ale chodzić).
    Dzięki temu urodziła w nocy i obyło się bez oksy...
    Balonik założyli jej o 11-tej a akcja zaczęła się o 20-tej.
    Powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Venus współczuję tej tęsknoty. . Pecherzyk faktycznie widać pow.1000 może jeszcze będzie
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Venus, cierpliwości Ci życzę i samych pomyślnych wieści. Bardzo mocno czekam, aż napiszesz, że wszystko z Wami OK. Piszę z Wami, bo całym sercem wierzę, że Fasolka dzielnie się trzyma :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    O Billa to już coś. Ja na razie leglam bo mi nogi pachną odkąd tu jestem. 10 min temu pytalam położna czy chodzić żeby lepiej działało to mówi że bez różnicy. Trochę odpoczne i dalej w drogę. 4 h i nic nie czuję. Raz na jakiś czas ból @ czy skurczyk i spokój.
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Skąd ja znam to roztargnienie:| a czasem nawet czuję się tak jak by maluszek zabrał mi cały mózg :P bo głupoty robie ale miło słyszeć że nie jestem sama:)
    Co do kościoła to już pisałam w sobotę mam to samo i za każdym razem obiecuje że więcej nie pójdę tylko u nas taki problem że syn ma komunie i trzeba chodzić z nim :|
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Sukektuwna

Ja tez tak mam. Mój m sie ze mnie śmieje że słownik mi kupi bo zaślubin słów mi sie zmejsza z karzdym dniem. Po porostu człowiek wie co chce powiedzieć , ma na końcu języka a nie może. Tragedia. No i te chodzenie do sklepu a jak ekspedientka pyta co podać mam pustkę w głowie, ma juz dość bo chodzę po 2-3 razy do sklepu bo zawsze cos zapomnę. Mam nadzieje że po ciąży mi przejdzie.
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Bonimku pytałas mamusiek na wątku mamusiowym?Bo tu raczej nie znajdziesz balonikowej dziewczyny,chyba że z poprzedniego porodu.
    jednak licze że w nocy akcja się mocno rozwinie i pójdzie pędzikiem :bigsmile:

Nana no jesli to tylko miało Cię uspokoic to ok,ja se daje czas do sko
    czenia 34tc,wtedy się spakuję :wink:

Treść doklejona: 21.10.13 17:02
    Hecate26: No i te chodzenie do sklepu a jak ekspedientka pyta co podać mam pustkę w głowie, ma juz dość bo chodzę po 2-3 razy do sklepu bo zawsze cos zapomnę. Mam nadzieje że po ciąży mi przejdzie.
    dlatego ja wolę markety :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Subiektywna - łączę się z Tobą :) Ja na samym początku ciąży pisałam licencjat i tylko mój promotor stwierdził: Pani słownictwo z rozdziału na rozdział staje się uboższe... A ja sie starałam jak mogłam, ale w głowie pustka :P I to rozkojarzenie, zapominanie - znam to :)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Ja to mam już chyba to rozkojarzenie a co będzie później :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Jestem po ktg.nNadal bez skurczow:confused:
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    karolajnas: Venus, cierpliwości Ci życzę i samych pomyślnych wieści. Bardzo mocno czekam, aż napiszesz, że wszystko z Wami OK. Piszę z Wami, bo całym sercem wierzę, że Fasolka dzielnie się trzyma

Dziękuję Wam bardzooooo mocno :heartbounce:
    Subiektywna wiem co czujesz i myślisz :winkkiss: w pierwszej ciąży też tak miałam teraz pewnie też będzie to samo
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    dziewczyny doszla do mnie dzis grzechotka z fishera takze WYSYLAJA :)

bylam w miescie z malym BEZ WOZKA i nigdy wiecejjj... ja w ta on we w ta:P
    ale kupilam kilka ciuszkow yyy tzn czapki i niedrapki dla mojego brzucha o! maly nie dal mi sie porozgladac, musialam wrocic do domu taksowka szoken... umordowalam sie jak dzika swinia
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    Bonim nieustannie trzymam kciuki.

nataliaa_: dziewczyny doszla do mnie dzis grzechotka z fishera takze WYSYLAJA :)

A pamiętasz kiedy się rejestrowałaś ?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    macek: A pamiętasz kiedy się rejestrowałaś ?

nie, ale w ten dzien co wam link wkleilam...
    zaraz na mailu sprawdze

5pazdziernika:)
    --
    •  
      CommentAuthormacek
     permalink
    To może też wreszcie do mnie dojdzie bo ja się rejestrowałam 27 września :confused:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.