Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Szybkiego i bezbolesnego porodu kochana 

teraz juz sie wycisza. Jeszcze jakies leki w kroplowce mi podają. Mam zamiar zobaczyc sie w pierwszej 5
nie chce sie pchać przed szereg 

Fitmama, ale zadyszki w ciazy nie maja z forma nic wspolnego ;)

Aż im zazdrościłam 

Nie bede sie wam wpychac w kejke choćbym miała sobie zaszyć 
Od którego miesiąca można w chuście dziecko nosić?

Ja miałam na początku ciąży nienabrzmiałe, nic, ale to był zapewnie wynik mojego bardzo niskiego progesteronu. Później było lepiej, aż do 19tc, w którym ból i napięcie znów odpuściło. Wtedy wystraszyłam się bardzo, bo w pierwszej ciąży to był pierwszy niepokojący znak, ze coś się dzieje. Od razu telefon do lekarki i pojechaliśmy do szpitala. Tam się okazało, że wszystko jest dobrze (nie muszę mowić jak się rozwyłam na tej kozetce od usg, nie? ginka pomogła mi wstać i normalnie przytuliła mnie a ja wyłam jej w ramię, cały fartuch jej ubrudziłam fluidem i tuszem do rzęs
). Powiedziała, że tak jest, żze piersi odpuszczają na przełomie 20 tc. Coś to miało wspólnego z łożyskiem, z pracą łożyska itd, ale dokładnie nie wiem co i jak. Najważniejsze dla mnie było, że jest dobrze. I od tamtej pory mam dni, ze piersi są nabrzmiałe, duże, obolałe, siara pocieknie, a są dni że wiszą swobodnie i nic nie dają znać o sobie :)
Ja wczoraj miałam wizytę. Muszę się pooszczędzać jeszcze przez 9 dni (plus luteina i nospa), a później mogę wstawać i rodzić;) Będę wtedy miała skończony 36tc. Szyjka trochę przystopowała od leżenia ale jest miękka i ma poniżej 20mm.
Mój lekarz twierdzi, że powinno pójść dość szybko ale patrząc ostatnio na forum to ja też w rezultacie pewnie przenoszę:)

Co do zadyszek w ciąży. Poprzednio je miałam, teraz jedyną dolegliwością są okropne mdłości. Odczuwam wyraźny wpływ ćwiczeń.
tak to mnie na dudka wystrychnięto
Także jedna babka się będzie objadać i przybierze 5 kg, a inna będzie jadła same zielone listki a przywali i ponad 2o kg, nie ma reguły. Ciąża rządzi się swoimi prawami. Wiadomo, że najlepiej jeść zdrowo, nietłusto itd. Ale jak widać na moim przykładzie na nic się to zdało :P 

BEZCENNE 
Luba oooooooo kurczę, 9 dni zaciskasz nogi, a później niech się dzieje! :D Będą emocje! "Będzie się działo"
Ano będzie... Forum ostatnio dostarcza więcej emocji niż rollercoster. Trzeba utrzymać odpowiedni poziom napięcia żeby się nikomu zaglądanie tu nie znudziło;)
Ja też tak miałam, że tylko do końca 36 tc a już minął 37 ;)

" a innym razem nie czuję, że je mam. Na początku ciąży było najgorzej. Nie dało się dotknąć i wszystko drażniło a z czasem odpuściło zupełnie.
macek:
Ja też tak miałam, że tylko do końca 36 tc a już minął 37 ;)
Tak, tak. To już reguła. Najpierw nastraszą modlisz się żeby dotrwać a później przekroczysz granicę i jak makiem zasiał;> Dlatego nie łapię się już na te "słodkie" obietnice hihi

ja to przywaliłam 2o kg finalnieZawsze lubię rozgryzać takie przypadki;) Nie jestem oczywiście ekspertem jedynie bardzo się tym interesuję. Powiedz, czy porcje były umiarkowane, zero zachcianek, słodyczy, cukru, zapychaczy, żywności przetworzonej, mało ziemniaków, makaronów, białego pieczywa, lekkie kolacje, dużo ruchu, i czy byłaś w pełni zdrowa?
Nana, na kiedy masz planowane ściągnięcie pessara?
nana ja dla odmiany w ciąży z Jasiem po odstawieniu leków i zdjęciu pessara kulałam się jeszcze ponad 3 tygodnie

lepiej się czuję w kolejnej ciąży dzięki ćwiczeniom kondycyjnie

Dziewczyny, jak długo może trwać twardnienie brzucha? W sensie jak długo trzymać?
I czy w przypadku twardnień może pojawiać się regularność?
Brzuch mi twardnieje, teraz rozumiem, co Kasia (kachaw) miała na myśli pisząc kilka tygodni temu, że brzuch się robi kwadratowy.
Czy twardnieniom towarzyszy kłucie w dole brzucha + uczucie ciążenia brzucha (jakby nieziemska siła ciągnęło go w dół)?
Jak siedzę to jest okej, wstaję i nagle brzuch kwadratowy i kłuje i ciągnie. Raz się powtórzyło, drugi i trzeci i juz zgłupiałam.
Nalewam wodę do wanny, może się w niej rozluźnię trochę.
Jednak przeleciało i teraz już za...nicza 

Wanna pełna ciepłej wodyTo jak to jest z tymi kąpielami, można czy nie? Nie wywołuje skurczy? Całą poprzednią ciążę brałam prysznic, bo tak mnie tym straszyli:(
Jak siedzę to jest okej, wstaję i nagle brzuch kwadratowy i kłuje i ciągnie. Raz się powtórzyło, drugi i trzeci i juz zgłupiałam.

,
jestes w domu?jak cycowanie?Tydzień...! Szok! Jeśli Ty tydzień, Frag ma urodzone dziecię, to zaraz my Jednak przeleciało i teraz już za...nicza

Nana przestań straszyć

pewnie fenoterol?