Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Tak z Emilka jak z Mikołajem dusi mnie każdego dnia i pewnie odetchnę po porodzie. A aktywnośc fiz i sprawność jak najbardziej jest na plus dla przyszłej mamy. Trzeba się cieszyć, że są takie kobiety, które mogą i ćwiczą chętnie. Jednak co do samego porodu i wpływu wysporotowania matki na jego przebieg...nie wiem. Tu chyba indywidualne predyspozycje są decydujące.

Jakby nie było pierwsza dziesiątka przed nami 

mała jest cudowna
My już w domu, Krasnal się o dziwo ucieszył nawet z dzidzi :D Na mój widok nie bardzo, bardziej go Skrzat zafascynował. Biega co chwilę do pokoju i sprawdza, czy dzidzia jest i czy śpi. Tylko niestety na razie reaguje na jego płacz tak jak przewidywaliśmy - też zaczyna płakać...
jakie słodkie jak braciszek pilnuje rodzeństwa 
jak tak to się doczekać nie może, a teraz tak mi wypaliła. dzieciaczki 

no nie podchodzą
poczekam na lekarza....

To cudnie, że nareszcie możecie cieszyć się sobą we czworo. Krasnalek na pewno będzie wspaniałym bratem, skoro tak bardzo przeżywa płacz Skrzacika. 

Właśnie kolejna zapiska w notesie ciążowym wylądowała, dotyczy podkładów Hartmana. Widzę, że zdecydowanie są one numerem 1 wg Waszych opinii. Powiem Wam, że pomijając możliwości pogaduszek na ciążowe tematy, ten wątek jest dla mnie skarbnicą wiedzy. Nieocenioną absolutnie !

Wczoraj na spotkaniu w SR był nasz ordynator oddziału, który bardzo zachwalał to znieczulenie.
W naszym szpitalu pokrywa to NFZ-t, wystarczy poprosić.

. A nawet dwóch
tylko trzeba Go podać przy minimum 4 cm rozwarcia nie wcześniej...bo grozi to komplikacjami jak u mnie było. Podczas znieczulenia mogłam odpocząćw naszym szpitalu podają do 3cm,potem już jest za późno....dziwne.Może jakiś inny rodzaj(?)
ale ogolnie bardzo sobie chwali i przy kolejnym tez chciała,jednak było już za duze rozwarcieA mi powiedzieli, że od 4 cm się podaje znieczulenie