Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a jesli o podkłady chodzi to przy pierwszym porodzie (CC) nie zużyłam nawet jednej paczki Bella Mama.teraz tez je kupiłam i pewnie nie zuzyje.ale przy CC krwawi sie chyba duzo mniej
U mnie jedna paczka belli to jeden dzień
Nie oszczędzałam, ale czułam się komfortowo

Szczegóły wrzucę na wyprawkowy, ale jestem zauroczona 

o 17 jest wizyta lekarzy, będę chciała wiedzieć co uważa, co podejrzewa....
Mam nadzieję, że się potwierdzą w praktyce

Nie nastawiałabym się na nie tak do końca,bo można się nieźle rozczarować.

Przy becie ponad tysiąc nie widać zarodka, ewentualnie pęcherzyk.wszystko jedno co widzą,ja pisałam o tym że nie widza gdzie widzą.paranoja.nie zarodek czy pęcherzyk tworzył sens mojej wypowiedzi.
mi przy pierwszym usg w 5tc powiedział gdzie jest umiejscowionyod rozwarcia na 2 palceno nie.u nas w szpitalu dają DO 3cm czy palców-obojętnie.a nie OD
a już w 2012 z trzecim dzieckiem lekarz odmówił ze względu na szybki rozwój akcji i zbyt duze rozwarcie...
no nie.u nas w szpitalu dają DO 3cm czy palców-obojętnie.a nie OD
Ja dostalam na 7cm, a podaje sie je od 4cm.

Nie wiem, czy wiecie, ale b. często jest tak, że ZZO nibyjest bezpłatne, ale nie ma kto go podać Nie nastawiałabym się na nie tak do końca,bo można się nieźle rozczarować.
No i zaraz po wkłuciu i ktg weszłam na piłkę i rozwarcie ruszyło, poród się skończył po 9h. Samo zzo działało ok 1h, miałam 1 dawkę, aczkolwiek ta godzina dała mi bardzo dużo wytchnienia, pozbierałam się i do parcia już było ok, II faza niecałe 10 min. Także u mnie zadziałało idealnie, wydaje mi się, że bez tego poród by trwał dłużej, bo na pewno nie dałabym rady się już spionizować, leżałam w wannie jak trup, bez ruchu i bez dźwięku, mąż mi polewał brzuch wodą . I nie wiem czy dałabym radę się tak zmobilizować na końcówce. Oczywiście to tylko moje odczucie 
W skierowaniu mam napisane: zagrażający przedwczesny poród. Mają podać mi leki na wyciszenie tej macicy i profilaktycznie na szybszy rozwój płuc u dziecka.
Wpis na skierowaniu potrafi straszyć, ale trzeba myśleć pozytywnie. Do szpitala idziesz po to, by zagrożenie zminimalizować. Poleżysz, odpoczniesz, brzuch się uspokoi, a maleństwo będzie zabezpieczone i szybciutko wrócisz do domu. Nie będzie źle 

Niestety sama jestem sobie winna- remont, potem wycieczka do Gdańska, pogrzeb dziadka, ostatnio pękła rura od wody i pół ściany wywalaliśmy. Trochę wysiłku było, stresu też.
Nana pierwsza dycha

Dziś puściłam pierwszą pralkę z rzeczami małego 

weź mnie znów straszyćja to planowałam na początek listopada

Eeeeeej, ale ja nie jestem gotowa na pierwszą piątkę!Zawsze możesz sie wycofać
Przecież dopiero co byłam 45!!!

Spokojnie, Ty chyba sprawniejsza ode mnie. Muszę sobie dozować przyjemnościto prawda-ja mam bankowo dużo mniej rzeczy
myslę że jak dołączę do Twoich przygotowań po Wszystkich Świętych to możemy być na jednym etapie
myslę że jak dołączę do Twoich przygotowań po Wszystkich Świętych to możemy być na jednym etapie

[/url]