Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMuriah
    • CommentTimeOct 24th 2013
     permalink
    Oj a ja już w pierwszej 20tce :)) A startowałam z miejsca 46. Widzę, że październikowe Mamusie się rozpakowały. Trzymam kciuki za wszystkie listopadówki. Teraz chyba będzie dłuższa przerwa. Chociaż kto wie...

A co do mojego postu o znieczuleniu, to faktycznie pomyliłam cm z palcami. Jak przyjechałam na porodówkę, to miałam rozwarcie na 4 palce. Mimo to proponowano mi znieczulenie.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorMadllen23
     permalink
    Matko święta!!! ja na 13 pozycji??!! oby szczęśliwej ;) jak to szybko leci.. Ale to dobrze bo już nie mogę się doczekać Małej :)
    No i gratuluję wszystkim rozpakowanym Mamusiom :D Bonim Kachaw widziałam zdjęcia waszych Skarbów- prześliczne są :)
    Subiektywna Hecate jesteście w dobrych rękach i na pewno będzie wszystko dobrze :) trzymam kciuki. A u mnie nic się szczególnego nie dzieje w sumie wszytko ok, wczoraj byłam na warsztatach "Mamo to ja".. MAkulatury naniosłam do domu :) i sporo próbek. Ale ledwo co wysiedziałam prawie 4 godziny trwało :/
    --
  1.  permalink
    Witam się po pierwszym usg. Dzidzia pięknie rośnie, ma 27mm :) bardzo się cieszę :D
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    SUBIEKTYWNA trzymaj się kochana, lepiej poleżeć i upewnić się, że jest ok. Niż w domu się zamartwiać. Będzie dobrze, trzymamy kciuki.
    Nana mówisz pierwsza pralka....mh:cool: to ja pierwszą wstawiłam w sierpniu, stwierdziłam, że szkoda tak pięknej pogody, uprałam dużo rzeczy i na słoneczku pięknie wyschło...Jakoś nie wiem nie lubię suszenia w domu i jak pomyślałam o praniu tego w styczniu :neutral: suszeniu na strychu :neutral:...To generalnie zadowolona jestem, że mam to za sobą. Została mi drobnica, która sprawnie i szybko wyschnie.
    Onekiss No jakby nie patrzył wzięły Cię i pogrubiły :wink::smile:
    Ciasto Gratulacje :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Witam
    A ja dziś byłam u gina. Maluszka podglądaliśmy: ma 2,38cm, cały czas sie ruszał :)
    Zapomniałam już jakie to uczucie podczas USG, gdy widać nie "kropeczkę", a rzeczywiście małego człowieczka :)
    Za 3 tyg mam iść na USG. Nie mogę uwierzyć, że to już. Pewnie zanim się zorientują ciąża dobiegnie końca i maluch będzie z nami :)
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Subiektywna i Hecate będzie dobrze, trzyma kciukasy :)

Ewa i Ciasto super że widziałyście maluszki, mi tak się ciągnie ten czas od ostatniego usg do tego sobotniego że szok...
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    My tez witamy co prawda na oddziale ale w trzypaku. Skurcze wyciszone teraz obserwacjami moze uda sie do domu wyjść przed porodem jeszcze :swingin:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Ciasto milosci i subiektywna - gratuluję, to jest cudowne uczucie zobaczyć takie maluszki <3

Za tydzień też pewnie podglądnę mojego maluszka, ale odkąd codziennie czuję jak kopie i daje o sobie znać, to odczuwam mniejszą potrzebę podglądania, bo wiem, że z maluszkiem wszystko ok. Wcześniej z utęsknieniem wyptrywałam daty najbliższej wizyty ;)

Dziewczyny powiedzcie mi, czy robienie usg na każdej wizycie, dodam,że chodzę co 3 tygodnie, jest takie zdrowe dla maluszka?
    --
    •  
      CommentAuthorjusiak
     permalink
    cześć dziewczyny!
    dopiszcie i mnie z terminem na 29.04.2014 :)

Volvic: Dziewczyny powiedzcie mi, czy robienie usg na każdej wizycie, dodam,że chodzę co 3 tygodnie, jest takie zdrowe dla maluszka?

nie wiem, czy zdrowe, napewno dla dziecka trochę stresujące... ja od początku poprzedniej ciąży miałam usg co 3 tygodnie na każdej wizycie, potem po 20tc co 2 tygodnie... u mnie niestety mus ze względu na niekoniecznie współpracującą szyjkę :/ w każdym razie synek zdrowy, nie wygląda, żeby Mu przeszkadzało częste podglądanie na usg :)
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Volvic, ja w poprzedniej ciąży zadałam to samo pytanie lekarzowi i odpowiedział mi tak:
    "im bardziej zagrożona ciąża, tym częściej ro bi się USG"
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hej! Witam sie po wizycie, malenstwo ma cale 3 cm, pikne serducho i ogolnie wszystko w porzadku:heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Ewa no ja miałam USG w początku ciąży co 2 tyg, to na prawdę niesamowite, kiedy od takiej małej kropeczki do rzeczywistego małego człowieka można to zobaczyć :smile:
    szpilka chyba każda z nas na początku dokłądnie to samo miała :wink: zresztą ja nawet teraz tak mam :smile:
    volvic ja USG mam praktycznie na każdej wizycie. Wydaje mi się, że gdyby był to problem, i gdyby stwarzało to jakieś zagrożenie to lekarz zapewne by nie robił.
    jusiak witaj:smile:

Treść doklejona: 24.10.13 11:16
    kakai cudowne wiadomości :smile: tak trzymać
    --
  2.  permalink
    Kakai, Twoj dzidziuś niewiele większy:) taka jestem ciekawa czy będą chłopaki czy dziewczyny. Mam ogromne przeczucie że u mnie będzie braciszek :)
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    U nas Maja chce brata :)
    Ale ja jakoś nie wyobrażam sobie mieć syna :D Oczywiście co będzie, to będzie - byle zdrowe było.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    jusiak: dopiszcie i mnie z terminem na 29.04.2014 :)
    dopisane,gratuluję :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    jusiak: u mnie niestety mus ze względu na niekoniecznie współpracującą szyjkę :/ w każdym razie synek zdrowy, nie wygląda, żeby Mu przeszkadzało częste podglądanie na usg :)

U mnie podobnie, Dominik był często podglądany ze względu na szyjkę. Jest zdrowy :)

Jusiak gratulacje:)

Kakai i Ciasto Wasze dzidziusie są takie same:) super wieści! a jak u venus?
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Ja miałam usg co 1-2 tygodnie ze względu na bezwodzie Amelki i lekarze mówili że to nie szkodzi dzieciom, a laski poza typowo wcześniaczymi przypadlościami nic im nie jest.
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    Hej dziewczyny, musz esie pochwalić że dziś pierwszy raz poleciała mi siara z piersi bo to chyba to, w każdym razie bluzka zabrudzona, i bardzo mnie to ucieszyło bo już myślałam że w tych moich flaczkach nic sie nie dzieje
    a tu prosze
    nic nie bolą nie nabrzmiałe a jednak sie przygotowują do swej roli :)
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Sorry za OT, ale muszę :wink: Doti, jak zobaczyłam Twój komentarz jako ostatni, to myślałam, że padnę... Już myślałam, że w ciąży jesteś- tyle tu zeszłorocznych przyszłych mamuś wróciło :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeOct 24th 2013 zmieniony
     permalink
    OIa: Już myślałam, że w ciąży jesteś- tyle tu zeszłorocznych przyszłych mamuś wróciło

ja tez tak myslalam:)
    wiec cos w tym jest :)
    :devil:

Treść doklejona: 24.10.13 13:53
    koalka: Hej dziewczyny, musz esie pochwalić że dziś pierwszy raz poleciała mi siara z piersi

ale siara :shamed: hehe, gratuluje :)

moj maz jej u mnie wypatruje... i szczerze tez piersi od poczatku nie mialam nabrzmialych, czasami bola ale tylko czasami :) ciekawe, bo zamierzam karmic piersia :) oby nic mi tu psikusa nie zrobilo :P

Treść doklejona: 24.10.13 13:57
    dziewczyny korzystacie z kalendarza ciazy ? tak to sie chyba nazywa:P
    gdzie mozna sobie poczytac tydzien po tygodniu jak sie zmienia dziecko i mama...
    ja bardzo lubie (moze nie co tydzien) to przegladac :)
    moze znacie cos takiego gdzie jest to ciekawie opisane, pokazane na zdjeciach ?:)

aaa i jeszcze cos... od kilku dni mam parcie na slodycze, ograniczam sie do minimum ale jest to tak silne ze nie moge ze soba wytrzymac :)
    takze licze na pip w moim brzuchu :shamed: mam nadzieje, ze chociaz ja nie obale mitu na temat kwasno slodko :P

bylam dzis na pobrani krwi wr, hiv i glukoza wyniki beda w pon u doktora :) troche glupio isc bo bez usg i 100zl zostawie:P nie moge sie doczekac wizyty z usg :P no ale dostane skierowanie na echo serca wiec pewnie od razu po swietach dowiem sie (mam nadzieje) co tam sie we mnie kryje... cos czuje ze bede swietowala tonami slodkosci :)
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    O nie nie - nie planuję :) Na szczęście dziś @ dostałam. Ale zaraz do Was jeszcze jedną mamusia z naszej ekipy dołączy :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    doti_p: Ale zaraz do Was jeszcze jedną mamusia z naszej ekipy dołączy :)

Teorka? :) nie moge sie tej chwili doczekac :P

a co z Venus ?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nataliaa_: Teorka? :)

Nie, nie Teorka :updown::updown::updown:

Sama jestem ciekawa o kim Doti pisze :wink:
    Może ULCIA ?:hungry:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ah,myslalam ze Teorka w ciąży :bigsmile::cool:
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    nataliaa, ja zaglądam tu : Kalendarz ciąży
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    TEORKA: Nie, nie Teorka

ehh kurka :P

ja szczerze to nie pamietam za bardzo po nickach :)
    ale kilka szczegolnych nickow mi w glowie utkwilo hehe

karola - ja tez wlasnie tam :) wydaje mi sie najciekawesze:)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hahah coś czuję, że jak w końcu w tej ciąży będę to sensacja zaiste wzbudzona zostanie na 28 dni.
    No, ale jak mnie kiedyś jedna "życzliwa" podsumowała - jest się tym bożyszczem forumowym to takie są efekty :crazy::crazy::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Teo nas weźmie z zaskoczenia :P
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    no bedzie sie dzialo:P ja juz jednak mam nadzieje, ze ponownie nie wskocze na liste hehe :)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    No trzeba przyznać, że jak trafiłam na wątek przyszłych mamuś, to co chwila lista się odnawia :surprised:
    ALEŻ MY SERDECZNIE ZAPRASZAMY :cool:
    NATALIA ja korzystam, ze strony zapytajpolozna.pl , A MNIE SIĘ Bogu dzięki skończyło parcie na słodycze, bo masakra była
    :confused:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    mariaekad: A MNIE SIĘ Bogu dzięki skończyło parcie na słodycze, bo masakra była

no ja mam masakre gdzies od tygodnia... jak idziemy na zakupy to musi sie cos znalezc dla mnie slodkiego :)
    wiec teraz juz na 1000% cos przytyje :P chociaz kazdy mi mowi, ze zmizernialam na buzi :)
    i widze po swoich ]spodniach ze mam luzy ... i to dosc spore ze mozna sie dobrac do mnie nie rozpinajac zamka hehe
    takze odziez ciazowa mi jeszcze nie potrzebna... :)

u Ciebie dziewuszka?
    --
    •  
      CommentAuthorVsti
     permalink
    Faktycznie coraz wiecej mamus z 2012 :D Jesien zawsze plodna jest ;)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    natalia na razie na wszystkich USG mówiono, że chłopiec :smile: 7 listopada połówkowe więc się dopytamy, czy nadal chłopiec czy jednak nie.
    Ja jakoś początkowo pochłaniałam mega ilości słodkiego ale na razie jakoś mi przeszło...Bogu dzięki...Bo strasznie przybieram na wadze.Teraz jak już mniej jem to nawet lepiej się czuję, chyba wolę jak mnie lekko zassie niż czuję mega przeżarcie :confused:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hehe kolejna obalila mit no... hehe ja nigdy nie zapomne jak na koniec ciazy jadlam marchewki surowe;D a tak to przelknac nie moge :)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Ja jem w sumie bardzo podobnie jak w pierwszej ciąży...no z wyjątkiem słodyczy, bo tych w ciąży z młodą nie jadłam dużo a teraz jednak miałam chcicę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    A może PENNY???:devil: Ostatnio ją tu wzywałam to może "namówiłam" na powrót do tego wątku?:devil::wink:

Przepraszam, ale nie dam rady nadrobić wszystkiego. Urządzamy właśnie pokoik dla synka, więc czasu brak. Gratulacje dla Mamusiek rozpakowanych i nowych na tym wątku:)))
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    a ja spanikowałam,jeden z moich synów ma ospę :cry:
    mam nadzieję że nie załapię,kojarzę ze przechodziłam jak byłam dzieckiem coś z wysypką ale czy ospa czy odra a może różyczka....nie wiem :cry:
    dzwoniłam do gina,podobno Misi nic nie zagraża na tym etapie
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Spokojnie , ginekolog wie co mówi. Będzie dobrze ! Zdrówka dla synka życzę.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Uś, uuuuu, ale się porobiło :( Ale jak lekarz mówi, że Kamilce nic nie grozi, to na pewno tak jest.

Dziewczyny a ja znów mam pytanie (chociaż pewnie powinnam pytać na "rozpakowanych"): Czy któraś z Was będą na końcówce też ma takie "dni wyjca"?
    Matkoo i córko, jak ja płaczę, aż wstyd :shamed:
    Wszystko jest powodem dla mnie do łez i to nie załzawionych oczu, ale normalnie wyję, a łzy jak grochy lecą :confused:
    Płaczę i z ważniejszych powódów i z tych całkiem banalnych (jak np. oglądając "Ukrytą prawdę" - wiem, wiem... program z wyżyn kulturalnych:devil:).
    Sama siebie nie poznaję.
    Nie chcę taka być.
    Rozmawiam z przyjaciółką, z tatusiem, z mężem i nagle ni z tego ni z owego, ja zaczynam płakać. Napływają łzy, nie daje rady nad tym panować. Broda drży i lecą łzy jak grochy, nos czerwony sie robi, Oni patrzą na mnie i nie wiedzą, co zrobili, co powiedzieli, a ja czuję się zażenowana wręcz :confused:
    Co mi jest? :)
    Hormony? Ale dopiero teraz by się uaktywniły na końcówce?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ciasto i Ewa no identyczne nasze dzidzie, slodkie robaczki nie:-)? Ja czuje ze bedzie dziewczyna :p

Fajnie ze tak ida leb w leb bedzie o czym gadac niebawem:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    nie martw się, gin się chyba zna, wie co mówi. Też mam wrażenie, że na tym etapie nie powinno być groźne. Bardziej Twoje nerwy zaszkodzić mogą.
    Onekiss moim zdaniem to naturalne, natłok emocji, wrażeń no i nasze kochane HORMONY, na które ja uwielbiam wszystko zwalać... Myślę, że spokojnie, to po prostu kolejny etap :smile:
    kakai a skąd moja droga to przeczucie?:wink: ja pewna byłam na setkę, że córka, a tu już 3 USG mówią, że synek :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    OneKiss: Czy któraś z Was będą na końcówce też ma takie "dni wyjca"?

Kissku, pamiętam jak ja byłam w ciąży, to z dziewczynami na tym forum śmiałyśmy się, ze nawet na reklamie w TV potrafiłyśmy się wzruszyć ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dziewczyny po wizytach - super wieści przynosicie :))

A ja dziękuje Wam za mile spędzony czas przez tę moją ciążę, za wsparcie i niestety (albo stety) uciekam na rozpakowane, bo obu wątków no nie ma bata - nie nadrobię :D
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Frag mam wrażenie, że tutaj to taki naturalny proces, że jest się na tym wątku po czym przeskakuje się na rozpakowane...Przecież my za kilka miesięcy też tam dołączymy :wink: także do sklikania :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Mariaked przeczucie z serca tylko i wylacznie, wiadomo fifty fifty, pisze co czuje, 11.12 poznam plec:-)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Ja czesto zaglądałam do tego kalendarza.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Uśka, ściskam. U nas niedawno panowały podobne klimaty. Najważniejsze, że mała jest bezpieczna. Ospa to popularna choroba, dlatego mam nadzieję, że toją przechorowałaś. Może dobrze, że teraz, a nie po porodzie.

Frag, kachaw zazdroszczę Wam :shamed::wink: W domku, ze skarbami u cycków, ach...

OneKiss :hugging: To normalne. Pamiętam, jak znajoma ryczała bo nie udało jej się załatwić karty wędkarskiej :wink: a to ktoś coś powiedział nie tak albo wzruszyła się na reklamie :wink: Miała tak na początku. Po ciąży przeszło :cool:

To jak? W porodach posucha, więc czekamy na objawienie :wink:
    Teo, no wiesz?!:crazy: Takie rozczarowanie...:tooth: Popraw się :thumbup:

Gratki dla wszystkich powizytowych :bigsmile:

Kolejna pralka za nami. Już jedną półkę dla Mimusia mam :heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Dzięki dziewczyny! :)
    Czyli nie zwariowałam zupełnie :) Bo przez całą ciażę było w miare okej z tym wyciem, ale to, co się dzieje od kilku dni, to aż mnie przeraziło :)

The Fragile ja już tęsnkię! :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    A ja już wieeeeeeeeem ktoooooooooooooooo :smile:
    Ale czad !! :crazy:
    --
  3.  permalink
    hmmm..... a ja nie wiem kto, jedyne kto mi przychodzi na mysl to Czerwinka, bo sie tak z Doti kumpluja :P a jak sie myle to Teo szeptaj mi czule do uszka hihi
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.