Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorSony85
    • CommentTimeOct 25th 2013
     permalink
    stokosia87: Wklejam listę aby nie zginęła :D

He he raczej żeby sobie popatrzec na siebie na 3 miejscu heh ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Mamusie - te które już urodziły, dlaczego ja was nie widzę na wątku dla rozpakowanych? :) maszerować tam ale to już !!! :) komu ja mam się żalić? :)
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Sony85: He he raczej żeby sobie popatrzec na siebie na 3 miejscu heh ;)

Oj tam oj tam, musiałaś mnie wydać ;p
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Stokosia, myślałam, że urodziłaś :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    nana81: . Dzidziusie ją rozczulają, ale co będzie, kiedy zobaczy małego przy swoim cycku?!

Już niebawem się przekonasz :tongue: Będzie dobrze, nie my pierwsze nie ostatnie :> ja też mam niezłego stracha, ale też i ciekawość mnie zjada :wink:
    nana81: Co będzie, kiedy przyjdzie jakaś heksa i weźmie go pod pantofel

Jak to co ?? Mamunia wkroczy do akcji :devil:

Ewa idź lepiej dla świętego spokoju do lekarza. Ja wyczytałam kiedyś, że wzrok się może pogorszyć po ciąży/po porodzie, ale nie wiem co to oznacza, gdy traci się widzenie w trakcie trwania ciąży. Lepiej zbadać, mam nadzieję, że to nie będzie nic poważnego :wink:
    TEORKA: No właśnie ja wczoraj Penny obliczyłam, że drugi dzidziuś pojawi się akurat w okolicy drugich Nadii urodzin.

Jak ten Marcin mój to wszystko obmyślił sprytnie, nie ?:tongue: Termin pierwszego dnia ostatniej @ jest identyko w obu ciążach, tylko teraz mam o parę dni cykle krótsze, ale kto wie, może urodzi się w ten sam dzień co Naduszka :)

Natalia machnij sobie kebaba w domu, kup jakiegoś kurczaka, zrób sos, jakieś warzywka i będzie :tongue: zawsze to zdrowiej niż gdzie ś "na mieście" :>

Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za wszystkie gratulacje, jest mi niezmiernie miło być tu razem z Wami znowu, normalnie rozpiera mnie radość
    :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    PENNY: Jak to co ?? Mamunia wkroczy do akcji :devil:

Nie strasz. Mam nadzieję, że M wkroczy wcześniej :devil::wink:

Też jestem ciekawa. Mam doświadczenie pojawienia się maleństwa w rodzinie, ale starsze rodzeństwo było wówczas starsze :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Mk28dni: Mamusie - te które już urodziły, dlaczego ja was nie widzę na wątku dla rozpakowanych? :) maszerować tam ale to już !!! :) komu ja mam się żalić? :)

Mk mi możesz ale jak ja będę mogłą Tobie, podczytuję oba wątki ale najczęściej jak nadrobie co napisałyście i chce napisać to Filip mamie nie daję :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeOct 25th 2013 zmieniony
     permalink
    Już wróciłam do domu, info pod moją kartą ( dla zainteresowanych ) . Przeprasza, że nie piszę tutaj ale nie mam sił, jestem zmęczona psychicznie...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    bylismy z ospą u lekarza i załatwiłam szczepionke dla Misi na wzw bo nie chce szczepic euvaxem,chcialam engerixem.koszt ok.60zł .a nasza pani dr to ordynator oddziału noworodkowego więc spokojnie bez problemu nam zamówiła.do odebrania w przychodni.mam zaniesc kilka tygodni przed porodem nawet na oddzial,oni podpiszą i przechowają :bigsmile:
    a jest żółty tydzień więc moze coś taniej bedzie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagda_a
     permalink
    Ewa to o czym piszesz to migrena z aurą.
    -- , [url=https://lilypie.com][/url
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Asiunia, dawaj, przyjmę na klatę wszystko :) mi jest chwilami tak źle i niedobrze że oooooj :) daje popalić te kilkadziesiąt centymetrów szczęścia :)
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    nana81: Stokosia, myślałam, że urodziłaś :wink:

Jeszcze się trzymam w dwupaku i wcale się nie zdziwię jak ją przenoszę ;p
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Ewa i Natalia ja proponuję pójść do lekarza i poprosić o sierowanie do neurologa, takie rzeczy są neurologiczne i często właśnie bywają przy migrenach z aurą. Ja mam migreny a aurą włącznie z drętwieniem połowy twarzy, nie mogę mówić wtedy a nawet nie pamiętam imion najbliższych wygląda to jak mini wylew/udar...nie jest fajnie i w ciąży one mogą się nasilać więc skonsultujcie to proszę tylko zawału przeze mnie nie dostańcie, bo straszyć nie chcę ;) a może być to związane z ciśnieniem też, bo u mnie spada i dwie żyły się uciskają stąd ten cały cyrk...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Szpilka znajoma mojej mamy miała przez wiele lat te właśnie migreny z aurą. Dosłownie ścinały ją z nóg. Pewnego dnia nie pojawiła się w pracy i nie zadzwoniła, że znowu migrena. Jej znajoma wysłała karetkę (obie pracują w szpitalu) i dopiero po badaniach wyszło, że to jakieś tętniaki w mózgu. Z rok temu miała usuwane i migreny odeszły w niepamięć. Też nie chcę Cię straszyć, ale warto skontrolować jak już urodzisz;)
    --
    • CommentAuthorkarobella
     permalink
    "Czy miewałyście w ciąży dziwną przypadłość, która polega na tym, że macie ograniczone pole widzenia, nie możecie przeczytać niektórych wyrazów (jak byście nie umiały czytać?!) a jak to mija, to zaczyna sie ból głowy?
    Ja miewałam dawno temu takie akcje, ale to minęło. Zawsze miało to związek ze stresem. A teraz w ciąży wróciło. Dziś miałam to 4 raz od początku ciąży. A nie denerwowałam się... Nawet nie wiem czy mam z tym iść do lekarza. Bo w sumie po co? I tak nic mi nie pomoże "

Ewa to jest prawdopodobnie migrena z aurą wzrokową. Ja miewam takie bóle ( choć w ciąży ich nie miałam), zaczyna się właśnie zaburzeniami widzenia, patrzę na jakieś miejsce i części nie widzę, z literami tak samo, następnie zaczyna się ból głowy i to dość ostry. Na początku nie potrafiłam tego ze sobą połączyć dopiero jak koleżanka zapytała czy po takim zaburzeniu widzenia mam bóle głowy to to ze sobą powiązałam. Teraz już wiem że jak mi się zaczyna to muszę od razu wziąć leki przeciw bólowe bo jak się już zacznie ból głowy to nic nie pomaga

Treść doklejona: 25.10.13 16:12
    Hanny: znajoma mojej mamy miała przez wiele lat te właśnie migreny z aurą. Dosłownie ścinały ją z nóg. Pewnego dnia nie pojawiła się w pracy i nie zadzwoniła, że znowu migrena. Jej znajoma wysłała karetkę (obie pracują w szpitalu) i dopiero po badaniach wyszło, że to jakieś tętniaki w mózgu. Z rok temu miała usuwane i migreny odeszły w niepamięć. Też nie chcę Cię straszyć, ale warto skontrolować jak już urodzisz;)

o matusiu to mi teraz dałaś do myślenia ! chyba muszę się wybrać na badania
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Nie, no dziewczyny nie chcę straszyć, bo pewnie u tej babeczki to przypadek jeden na milion. Akurat się tak złożyło, a ona przez całe życie myślała, że to właśnie migrena z aurą. Niemniej jednak lepiej zbadać i wykluczyć;) Bo jak taki tętniak pęknie to już źle:(
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ale tu spokój od kilku dni.
    Ja mam ciężki tydzień maraton po lekarzach z dziećmi...wieczorem padam z nóg i brzuch mi się twardy robi:/
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Dzisiaj doszła do mnie grzechotka z fisher :wink: i do tego karta z rabatami na niektóre produkty :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Hanny ja jestem pod opieką neurologa od 13 r.ż , co jakiś czas mam wszystkie badania włącznie z tomografią z kontrastem i innymi cudami. Wiem na pewno że nie mam tam nic w tym stylu ale wiem co mam bo wyszło że mam złe unaczynienie. Mi poprostu dwie żyły główne idące do mózgu ida przez jedną półkulę i dopiero ta jedna krzyżuje się z drugą i wchodzi tam gdzie powinna stąd te problemy, jak mi ciśnienie spadnie/za dużo się podniesie/krew zgęstnieje to jedna żyła zaczyna uciskac na drugą i robi się nie wesoło...Więc jestem bubel jak mój M mówi :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Dziewczyny ja też oficjalnie odmeldowuję się z tego wątku, dziękuję wam za mile spędzony czas i wsparcie, było mi bardzo pomocne w chwilach zwątpienia.
    Już się zameldowałam na rozpakowanych będę tu jednak często zaglądać, bo Wam kibicuję i trzymam za was wszytkie kciuki.
    Chyba MK pisała że jej brak brzuszka ciążowego, kopniaków - mi nie brakuje, jak patrzę na niego to nie mogę się nadziwić żęetakie cudo ze mnie wyszło i całuję go po tych wielkich małych stópkach, które mi tak dały popalić, ale wolę go jednak po tej stronie brzucha. w Końcu czuję się spełniona
    Dziękuję Wam i powodzenia
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    powodzenia Kasiu.miło mi było,nie wiem czy na rozpakowane zawitam,jednak to już dużo mniej czasu przy trójce łobuzów.więc trzymaj sie cieplutko,całuski dla Dominisia
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    us dalas mi do myslenia z tym euvaxem,domyslam się ze to za sprawa afery.

fajnie się zobaczyć na końcu tej listy:) czas tak szybko leci,podejrzewam ze ani sięoglądna a w pierwszej 10 będę:)

co do buntu dwulatka, u mojego syna jak się zaczął tak trwa już dwa lata:) hehehe
    •  
      CommentAuthorAlinka
     permalink
    Oblukawałam to zawszą liste i jakby nie patrzec jestem juz czwarta z termiem na styczen, 03.01.2014, co ma miec dziewczynke :D Cos ten miesiac mocna nie chlopcowy jest :D
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    justyn-rz: us dalas mi do myslenia z tym euvaxem,domyslam się ze to za sprawa afery.

Jakiej afery? Euvax zawiera więcej rtęci po prostu.

, jak Twój chorowitek?
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Ewa, ja bym poszła do lekarza. Mnie się coś takiego działo po porodzie i bez bólu głowy. Pojawiały mi się białe mroczki i własnej ręki nie widziałam. Powiem szczerze, że nawet przez myśl przeszedł mi jakiś guz, ale na szczęście tomografia wyszła w porządku. Lepiej idź, będziesz spokojniejsza.
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
    • CommentTimeOct 26th 2013
     permalink
    Hej laski ja witam sie w zaczetym 34 tc. :bigsmile: zaczynam błagać dzieciaki zeby do 36 wytrzymały choć sama ledwo juz daje. Strasznie mi juz cieszko ale dla dobra dzieci czego sie nie robi.

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 26.10.13 08:16</span>
    Wie któraś co dziejeje sie z Subiektywna ??
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
  1.  permalink
    jestem, jestem :) leże w domu, czytam non stop forum, czuje się git i czekam na poniedziałek :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nana81: Uś, jak Twój chorowitek?
    a dziękuje-w miarę.nie gorączkuje ale kaązdego dnia kropek przybywa :tongue: niektóre już zasychają,pojawiają się za to nowe :tongue:

cisza tu straszliwa,nic sie nie dzieje,4 posty na dobe :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Subiektywna
    Juz myślałam ze cos sie dzieje. Nic nie dajesz znac życia. Ja siedze na brochowie na oddziale. Masakra ledwo żyje.
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień dobry kochane :bigsmile: jak sie czuja nasze ciezarowki :tongue: trzymam mocno kciuki za nasza glowna 5:wink: przepraszam za pisownie ale pisze z telefonu, mam dzis lenia duzego i nie chce mi sie wlaczyc laptopa
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Dziewczyny pójdę po skierowanie do neurologa, bo chciałabym to wyjasnić.
    Tylko czy mogą mi zrobić jakiekolwiek badania w ciąży???
    U mnie dokładnie to było tak:
    Zaczęło sie jeszcze jak byłam w podstawówce (w okresie dojrzewania). Wtedy leżałam 2 tyg w akademii i porobili mi wszystkie badania. Diagnoza: napięciowe bóle głowy.
    Potem był spokój przez jakiś czas.
    I znów się zaczęło... Problemy z widzeniem, niemożność wysłowienia się (nazwania rzeczy, zapominałam jak co się nazywa) i na końcu ból głowy.
    Przeszło mi to w 1 ciąży i od tego czasu nie miałam.
    Aż do teraz. Jestem w 10tc i miałam to w ciąży już 4 raz wczoraj :(
    Dlatego idę do lekarza i niech mi cokolwiek powie na ten temat...
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    uś: a dziękuje-w miarę.nie gorączkuje ale kaązdego dnia kropek przybywa :tongue: niektóre już zasychają,pojawiają się za to nowe :tongue:

To dobrze. Mam nadzieję,że chłopaki się wychorują, do czasu porodu, a nawet dadzą Ci jeszcze 2-3 tyg. na spokojne przygotowania.

uś: cisza tu straszliwa,nic sie nie dzieje,4 posty na dobe :cool:

To napiszę, że u nas podłoga zerwana, wszystko przygotowane pod wylewkę, okno zamówione, podłogówka też :wink: Może zdążymy :bigsmile: W przyszłym tygodniu będę zamawiać dodatki, malowanie i za dwa założymy podłogówkę...? Mam nadzieję, że do 15.11. się ogarniemy.
    Poza tym jestem w szoku, ile rzeczy nazbierałam dla Mikołaja :shocked: Mam całą szafkę w komodzie zapchaną od dołu do góry już popraną i poprasowaną, a jeszcze sporo zostało :shocked: Niezły chomik ze mnie :shamed:

Ewa, mam nadzieję że trafisz na kogoś rozsądnego, kto właściwie się Wami zajmie i nie zbagatelizuje objawów, odkładając wszystko na czas po urodzeniu dziecka.
    --
  2.  permalink
    Hecate26: a siedze na brochowie na oddziale. Masakra ledwo żyje.

a co się dzieje, źle się czujesz?

Na Brochowie jest taki super lekarz- Pawluk się nazywa. Jest specem od USG. Bardzo dobry lekarz, miałam z nim do czynienia.
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    nana81: Jakiej afery? Euvax zawiera więcej rtęci po prostu.

miałam na myśli afere ze złe przechowywanymi szczepionkami
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeOct 26th 2013 zmieniony
     permalink
    Justyna jest tak jak pisze Nana, Euvax jest po prostu bardziej szkodliwy od Engerixu, bo substancją konserwującą jest rtęć. Afera ze złym przechowywaniem była ostatnio, ale związana z Tripacelem - szczepionką na błonicę/krztusiec/tężec. Chociaż co jakiś czas Euvax jest wycofywany. W ogóle moim zdaniem powinien zniknąć ze szpitali, a zamiast niego powinien być Engerix i to za darmo, bo to jest pierwsze szczepienie jakie się dziecku serwuje i to noworodkowi w dodatku. Ja tym razem nie pozwolę zaszczepić w pierwszej dobie.
    Hecate co tam się u Was dzieje ?
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Nana no ale chomikowanie na dobre Ci wyszło :bigsmile: ja mam garstke ciuszków,będę musiala kupować na bieżąco
    widzę że u was remont z grubej rury idzie,extra :bigsmile: u mnie kompletnie zadnych przygotowan.łóżeczko jedynie stoi,mała będzie mieć kącik w naszym pokoju
    a mój Olivier ospe miał 4 lata temu,teraz tylko niech Fabian sie wykuruje,myślę że jeszcze z tydzien i bedzie po problemie :wink:

Treść doklejona: 26.10.13 11:23
    PENNY: W ogóle moim zdaniem powinien zniknąć ze szpitali, a zamiast niego powinien być Engerix i to za darmo,
    no niestety w wielu szpita;ach nim szczepią,u mnie tez.jakieś koreańskie g*wno :tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    PENNY: Chociaż co jakiś czas Euvax jest wycofywany. W ogóle moim zdaniem powinien zniknąć ze szpitali, a zamiast niego powinien być Engerix i to za darmo, bo to jest pierwsze szczepienie jakie się dziecku serwuje i to noworodkowi w dodatku

Wiecie, że wg procedur powinni mieć obie na stanie w szpitalu i dać Wam do wyboru? :wink:
    W temacie szczepień - czytałyście o akcji, jaką przeszła kachaw? Miała się biedna tłumaczyć przy całym zespole ze swojej decyzji o nieszczepieniu Dominika zaraz po urodzeniu :shocked: Do teraz nie mogę wyjść ze zdumienia :shocked: Ona zdaje się w Opolu była sensacją, to co dopiero ja w małej mieścinie :crazy:

uś: widzę że u was remont z grubej rury idzie,extra :bigsmile: u mnie kompletnie zadnych przygotowan.łóżeczko jedynie stoi,mała będzie mieć kącik w naszym pokoju
    a mój Olivier ospe miał 4 lata temu,teraz tylko niech Fabian sie wykuruje,myślę że jeszcze z tydzien i bedzie po problemie :wink:

No idzie :wink: i oby tak dalej. Mimi też będzie z nami, też nic nie mam, bo Emilia i jej graty na razie zajmują miejsce najmłodszego w rodzinie :tongue: Nawet łóżeczko okupuje i o to się najbardziej boję. Liczę na efekt zaskoczenia nowym łóżkiem. Może nie będzie tak źle przy przenosinach naszej babeczki :wink:
    Skoro tylko jeden do wychorowania to super!Gorzej jakby mieli jeden po drugim łapać,bo czasu już za wiele nie zostało.
    Zdrówka Fabianowi życzymy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nana81: Miała się biedna tłumaczyć przy całym zespole ze swojej decyzji o nieszczepieniu Dominika zaraz po urodzeniu Do teraz nie mogę wyjść ze zdumienia Ona zdaje się w Opolu była sensacją, to co dopiero ja w małej mieścinie
    no też się nadziwić nie mogłam reakcji.ale świadomość na temat szczepień jest tak niska,że ludzie dziwią się taka decyzją.a jakby sie bardziej zainteresowali to wiele podjęło by podobną decyzję.ja zaszczepie ale będę próbowała odwlec choćby do 3 doby może...
    nana81: Liczę na efekt zaskoczenia nowym łóżkiem. Może nie będzie tak źle przy przenosinach naszej babeczki
    nooooo nie zazdroszczę rozterek :bigsmile: ale mała dama może ustąpi jak coś dostanie w zamian.jakie łóżeczko jej planujecie?
    nana81: Skoro tylko jeden do wychorowania to super!Gorzej jakby mieli jeden po drugim łapać,bo czasu już za wiele nie zostało.
    Zdrówka Fabianowi życzymy
    no jednego mamy za sobą.faktycznie jakby tak mieli jeden po drugim łapac to byłaby szansa że się nie wyrobimy
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Alinko pozwoliłam sobie dopisać Cię do listy :)
    U mnie jak narazie prócz ciągnięcia w podbrzuszu i pachwinach przy chodzeniu zero objawów
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Subiektywna

Dzieciaki uciskajami tak na przepone i żołądek że ani jeść ani oddychać. Mój brzuch odmawia już rozciągania chyba:wink::wink: jeszcze trzy tygodnie najmniej. A tego lekarza nie poznałam jeszcze może bede miała przyjemność w pon go poznać.
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Dziewczyny a możecie mi napisać ew. odesłać bym poczytała o co chcidzi z tym szczepieniem, bo nie interesowałam się tym jeszcze a że temat wyszedł to bym chętnie się dowiedziała. A tak w ogóle jestem strasznie płaczliwa , no wzruszam się na głupotach, właśnie oglądałam swój serial i sie poryczałam jak bóbr :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
    • CommentTimeOct 26th 2013 zmieniony
     permalink
    Ja wciąż zaglądam i trzymam kciuki :)
    Tęskno tu do Was :)
    Za brzuszkiem jakoś nie tęsknię zdecydowanie wolę Adasia po tej stronie :) ale za ciąża tęsknię :) choć stresów na końcu nie mało...
    U nas też miał byc engerix i euvax w szpitalu podpisaliśmy zgodę bo chcieliśmy engerix a jednak nie było i zaszczepili drugim..
    Teraz idziemy na szczepienie i nie dam go zaszczepić euvaxem ale tu na 100% mają engerix bo Pani 3 razy powtarzała że kosztuje 60 zl :p
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Asiula_6_9_91: U nas też miał byc engerix i euvax w szpitalu podpisaliśmy zgodę bo chcieliśmy engerix a jednak nie było i zaszczepili drugim..
    ale zamotanie :confused:
    nie rozumiem dlaczego te szpitale tak sie upierają by brać to co gorsze.... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    kachaw krótko miałam przyjemność obcowania :wink: z Tobą na Tym wątku, ale w bardzo wielu kwestiach mi pomogłaś i za to bardzo dziękuję :smile:
    dobrze, że jakoś temat chorób w domku ogarnęłaś.
    Nana a powiedz mi jakiego proszku do prania używałaś???? Ja mam zapasy Jelpa zrobione, chociaż większość upranych latem miałam w Loveli.
    Asiula ja chyba wolałabym jednak aby synek już był z nami... jakoś tak mam tyle trosk i zmartwień w tej ciąży, od w sumie pierwszych jej chwil... że wmawiam sobie, że jaby już był to byłoby mi łatwiej...ehhh Może łatwiej, ze względu na pracę z pediatrami i dostęp do pomocy jakby co...no ale...
    szpileczko no nie powiem ale mnie ostatnio wszystko wzrusza... nawet pies tarzający się w liściach spowodował, że się rozryczałam... :cry: dlaczego???
    Nie wiem ot rozczulił mnie nieziemsko :bigsmile:
    Rzeczywiście jak żadna nie rodzi to cisza tu jak makiem zasiał!!!
    Zatem trzymamy za pierwszą 5.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej hej! wrocilam od fryzjer, kupilam tez dzis 2 obszerniejsze sweterki, czuje sie wreszcie powabnie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: Rzeczywiście jak żadna nie rodzi to cisza tu jak makiem zasiał!!!
    we wtorek liderka się rozsypuje więc ciut pchniemy listę :wink:
    mariaekad: Nie wiem ot rozczulił mnie nieziemsko
    no to przynajmniej z pozytywnego powodu.ja to becze z innych przyczyn.też strasznie dziś becząca jestem :neutral:
    --
  3.  permalink
    Kakai, czy Ty też masz wrażenie że brzuch Ci już urósł?? Ja autentiko już wrzucilam spodnie ciazowe bo w innych uciska mi brzuch !:shocked:
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    CiastoMiłości: Kakai, czy Ty też masz wrażenie że brzuch Ci już urósł?? Ja autentiko już wrzucilam spodnie ciazowe bo w innych uciska mi brzuch !
    --
    no własnie! niby mi się wydawało, że nie uróśł, a jak zakładam spodnei czy jakis obcisły sweterek to nagle okazuja się byc tak opięte że fuj, także chyba rosniemy już:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Mariaekad, mam po jednym małym kartoniku jeepa do białego i kolorków.
    Uś, na razie mała będzie spała z bratem. Sprawdziło nam się dobrze na wakacjach. Myśliamy, że będą wędrówki, ale nie było ani jednej, więc na razie tak. Po porodzie, jak już się zorganizujemy pomyślimy na spokojnie.
    Szpilko, jest cały wątek o szczepieniach.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    kakai nie ma jak poprawić sobie humor, fryzjerem bądź zakupami... u mnie działa :smile:
    a bo zapewne planową cc ma tak? Nie no nie ma jak akcje typu onekiss i jej przepowiednie w wizją kogoś na porodówce :wink::surprised:
    ciastomiłości ja na Twoim etapie ciąży już nosiłam ciążowe spodnie...też jakoś szybko poczułam rosnący brzusio... zresztą ja mogłabym założyć ciążowe już w dniu testu :smile: tyle lat czekania na cud to wiesz...
    nana Ja większy zapas ma Jelpa... nie wiem czemu ale boję się loveli, że będzie uczulała :neutral: miałam tak z młodą, że wszystko prałam w Jelpie...a potem koleżanka mi dała ubranka wyprane w Loveli...no tak się zachwyciłam, że kupiłam... uprałam, a młoda potem wysypana na całego...
    Teraz w sumie dlatego piorę pół na pół z nadzieją, że skóra młodego zaakceptuje oba...:smile:
    U nas synek będzie spał z nami w sypialni chociaż ma już swój pokój, mąż uważa, że tak będzie lepiej... Cóż :cool: ciekawe jak długo będzie takiego zdania... Tym bardziej, że nasze wszystkie sypialnie są na poddaszu obok siebie, więc nie ma bata nie usłyszeć płączu młodego, do tego przecież niania elektroniczna... no ale niech będzie :smile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.