Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor
    • CommentTimeOct 27th 2013
     permalink
    nana81: My jeszcze nie mamy fotelika- po wypłacie zaraz zamowie.
    a to to dopiero z ubezpieczenia kupie.póki co od siostry pożyczę
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    MACEK GRATULACJE Ogromne... My tu takie żądne wrażeń z porodówek a tu niespodzianka :surprised:
    żanett no kurcze :confused: trochę kiepsko Ci mąż z tym tekstem wyskoczył. Mój na razie tylko zachwycony ale ja już widzę, ze tył i przód rośnie mi tak samo :devil::confused: NO MASAKRA... Potwierdza się zatem teoroia, że każda ciąża jest inna, inne objawy, inne kg i inna w ogóle. :neutral:
    SZPILECZKO cudowne wiadomości, 2cm suuuper :smile:
    Volvic jak doczytałam dużo dziewczyn spotkało takie upadki, więc może rzeczywiście nie zamartwiaj się i uważaj na siebie i malucha...Ja już teraz boję się zimy, śniegu lodu itd :confused:
    No tak zerknęłam na listę i też myślę, kurcze Macek urodziła a ja na swojej pozycji :shocked: no ale luzzz nigdzie mi się nie śpieszy :smile:
    Donabądź dobrej myśli, skoro lekarze twierdzą, że może i powinna się ta cysta wchłonąć, to cóż na obecną chwilę pozostaje???Wierzyć im i czekać aż maluch się urodzi.

Ja bym już nie chciała nic zostawiać do kupienia po porodzie. Znaczy tych takich najpotrzebniejszych rzeczy... No ale okaże się oczywiście w trakcie przygotowań.
    Byłam dziś na długim spacerku, jest 21 stopni i piękne słoneczko....taka jesień dla mnie może trwać do końca listopada :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: Ja bym już nie chciała nic zostawiać do kupienia po porodzie. Znaczy tych takich najpotrzebniejszych rzeczy...
    Ja większość rzeczy kupie dopiero jak mała sie urodzi.nawet kocyk,laktator czy pościel.póki co przygotowuję takie minimum,pościel uzywaną po bratanku.wózek z fotelikiem na pewno po.
    niestety niektórym nie jest łatwo podołać bez dodatkowego zastrzyku gotówki

mariaekad: .taka jesień dla mnie może trwać do końca listopada
    tak,tak.ja też poproszę :bigsmile:
    nie cierpię deszczu.jak przyjdzie deszczowy czas to zacznę błagac o mróz i śnieg :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    no właśnie ja wiem, ja mam dużo rzeczy w sumie większość po córeczce, i mega paki od siostry, więc może jest mi dużo łatwiej...
    Ja kocyków już mam chyba ze 4 szt. Bo dwa moje i dwa już siostra spakowała, laktator też, pościeli już 5 kompletów 3 moje 2 siostry...i to w sumie nówki... więc wiesz... Sen z powiek spędza mi teraz komoda i wózek bo tego brakuje, i forsy na to niestety też :neutral: Kto wie czy przypadkiem też podobnie jak ty nie kupię po porodzie, chociażby z kasy z ubezpieczania,,.,.:confused: także wiesz...ŻE tak powiem się zobaczy...:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    mariaekad: Sen z powiek spędza mi
    mariaekad: wózek bo tego brakuje, i forsy na to niestety też

Oj jak Ciebie rozumiem. Taki jak planuję kosztuje 3 tysiące z hakiem...ehhh
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Laski po CC-czy odczuwałyście ból blizny po 30tc?
    kurde boli mnie w jej okolicach,boje sie czy to nie czasem blizna,ze cos sie z nią dzieje...

Treść doklejona: 27.10.13 16:35
    mariaekad: Sen z powiek spędza mi teraz komoda i wózek bo tego brakuje
    e tam,odrazu po porodzie Ci sie nie przyda wózek więc spokojnie mozna taki zakup odłożyć,nie przejmuj sie
    --
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    dziekuje za pocieszenie mariaekad... pozdrowionka
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Dona a w jakim kraju jestes?
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    uś: Laski po CC-czy odczuwałyście ból blizny po 30tc?

Tak , pytałam już nawet o to gina - zupełnie normalne, choć fakt - nieprzyjemne.

A dlaczego nie będziesz potrzebować wózka tuż po porodzie? A jak na spacerki? Zimą, ponoć wystarczy z 3 - 4 dni odczekać i spokojnie można chodzić. Przynajmniej tak mi na oddziale mówiła pediatra (no chyba, że wiadomo - mróz jak na Syberii;).
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    nie pomogę bo ja pierwsze rodziłam naturalnie...ale tak na zdrowy rozum to chyba może boleć , w końcu wszystko tam się w środku rozciąga. Oby to nie był uciążliwy :confused:
    Co do wózka to my polujemy na używane. Chcemy Peg Perego klasyczny i chodzą one wraz z fotelikiem samochodowy od 500 zł , więc no wiadomo nie fortuna jak np w przypadku 3000 zł za komplet nowego. No ale mimo wszystko to jakieś pieniądze, i obecnie na razie nie kupujemy. Liczę jednak, że uda się chociaż wózek kupić przed porodem. Komodę zawsze mogę wziąć od córeczki z pokoju, jej zostanie szafa i taki słupek z półkami, więc luzzz.
    Dona nie ma za co. Ja wiem jak bardzo każda z nas martwi się wszystkim co od lekarza usłyszy.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hanny: Tak Uś, pytałam już nawet o to gina - zupełnie normalne, choć fakt - nieprzyjemne.
    kurcze mi mówił mój że jak sie coś z blizną zaczyna dziać to robia szybciej CC niż w skończonym 38tc.możliwe ze nawet po skonczeniu 36...stąd mój strach troche

Hanny: A dlaczego nie będziesz potrzebować wózka tuż po porodzie? A jak na spacerki? Zimą, ponoć wystarczy z 3 - 4 dni odczekać
    i mi te 3 dni wystarczą :bigsmile: kasa z ubezpieczenia jest w ciągu 48h od momentu zgłoszenia.wózek kupuję w sklepie stacjonarnym więc wszystko jest już dokładnie rozplanowane :bigsmile:

Treść doklejona: 27.10.13 17:21
    mariaekad: my polujemy na używane.
    aaaaaaaaaaaa to inna para kaloszy :smile: faktycznie w takim wypadku moze to lezec na wątrobie
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    a no chyba ze tak, my musimy mieć specjalny dla dzieci pół po roku;) i nie opłaca się ich kupować używanych? Bo są niewiel tańsze
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hanny: nie opłaca się ich kupować używanych? Bo są niewiel tańsze
    no to inna para kaloszy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    A ja dziś czuję się fatalnie właśnie dorwała mnie migrena moja , nie ma to jak połączenie jej i ciąży....
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Ale spokój od kilku dni panuje na tym wątku :) Normalnie jestem w szoku, zazwyczaj na dzień ponad 100 postów było, a teraz tylko garstka
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Najbliższy tydzień zapowiada się spokojnie tak myśle ;p
    --
  1.  permalink
    Meldujemy się dziewczyny od dzisiaj w domku więc zacznę od początku:)
    termin miałam na 4 listopada mój gin 2 X powiedział mi, że do 21.X ( 20 X miałam jeszcze podejsc na ktg) urodzę więc czekaliśmy... i nic 21 miałam wizyte rozwarcie na 1,5 cm na ktg spokój i tak 23.X o 3:00 poszłam siusiu i jakieś dziwne ono było:)mętne ale stwierdziłam, ze jeszcze się położę ale nie dało rady bo w drodze do pokoju polały się ponownie, obudziłam mężulka i do szpitala, na izbie kolejna porcja wód się ulała rozwarcie miałąm nadal 1,5 cm i skorcze co jakieś 15 min,więc poszłam na salę porodową, tam poskakałam na piłce i skórcze zaczęły pojawiac się co 5-6 min no i pojawiły się bóle krzyżowe:( o 6:00 już umierałam z bólu więc poprosiłam o znieczulenie jednak po badaniu okazało się, że mam już rozwarcie 5 cm i mogę dostać paracetamol, o 7:00 było już 8 cm nie pamietam dokladnie ile czasu trwały bóle parte bo nie mam jeszcze wypisu ale nie trwały jakoś mega długo, zostałam nacięta i o 8:23 urodził się synuś:)) Miałam super położną, która mówiła mi co po kolei się dzieje i co mam robić a jak już zobaczyłam Małego Skarbka to o bólu zapomniałam, poród nie trwał więc długo całość 5:23
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    no nam znowu nie opłaca się kupować nowego, bo cholernie drogi a trzeciej dzidzi w planach nie ma.
    Zresztą peg perego, są tak dobrze zrobione, że używane spełnią swoją rolę nie tylko przy jednym, dwójce ...ba trójka się w rodzinie wychowała a wózek nadal w bdb stanie :smile:
    szpileczkowspółczucia :confused:
    volvic spokojnie :smile: lepiej żeby nasze maluchy w terminach się pojawiały...nie ma co przyśpieszać...czasem ciche dni na forum też muszą być :wink:
    KAROLKA SUPER :smile: gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    teraz jakjuż kilka pierwszych dziewczyn sie rozsypie to mamy prawie miesiąc przestoju :wink:
    --
  2.  permalink
    Torba spakowana, jutro o 8:00 melduje sie na IP :)
    trzymajcie kciuki, żeby podrasowali mi tą twardą macicę i żeby się małej na świat za szybko nie spieszyło :)
    będę zaglądać, bo mam neta w tel. odezwę się, jak coś tylko się wydarzy (w sensie badań itp) :D
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
    • CommentTimeOct 28th 2013
     permalink
    Subiektywna

Zapraszam na brochow do sali 433
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorkoalka
    • CommentTimeOct 28th 2013 zmieniony
     permalink
    jak dla mnie to troche jak bedzie przestoju to bedzie ok, bo tak szybko przemnkełam przez drugą dziesiątkę że zaczyna mnie perspektywa porodu przerażać, po porostu cały czas uważałam że mam jeszcze tyyyllleeee czasu, a tu już pierwsza dycha za moment wiec wyluzujcie i maluchy niech sie rodzą w terminach, dajcie mi chwile niech się ogarne psychicznie.
    Co do prania ubranek, to powiedzcie mi, odkażałyście przed praniem pralkę, chodzi mi o to że ja piore wszystko i czasami puszczam puste pranie z jakimś preparatem do oczyszczania pralki i zawsze niezłe gifty z niej wypłyną, najgorsze to farfocle po skarpetach, i dlatego pytam czy jakoś przygotowywałyście sprzet do prania tych dzidziusiowych rzeczy. I jak już prałyście to w jakiej temperaturze??
    Głupie ale zaprząta mi to głowę ostatnio, bo czas nadszedł chyba u mnie na pranie.

Gratulacje Kaarolka
    subiektywna trzymaj sie na tym oddziale w dwupaku jak najdłużej
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Wieczorem mieliśmy akcję że szpitalem. Krążek się zsunal i nie - niewiarygodne. Kiedyś Wam opisze. Gin założył go jeszcze raz. Szyjki nie mam. Leze plecakiem w domu. W środę wizyta. Kurczy mnie trochę, ale myślę, że to też emocje wczorajszego dnia.
    Trzymajcię za nas kciuki.
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    O rety Nano, ale mialas przygode! Trzymam mocno kcuki, dobrze ze krazek na swoim miejscu juz. Dbaj o siebie i wypoczywaj, jeszcze troche. Dzielna jestes babka.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Raju to na co go założył jak szyjki nie ma? :shocked: kurde leż i sie nie ruszaj,daj mi trochę czasu jeszcze :wink:
    trzymam mocne kciuki!
    koalka: odkażałyście przed praniem pralkę,
    hehehe nie-nie dałam sie zwariować :tongue: przecież dziecko nie moze miec starylnych warunków bo bedzie ciągle chorować

Treść doklejona: 28.10.13 08:14
    ale mną sie mozesz nie sugerować bo ja z tych wyrodnych co nawet prasować nie zamierzają zbyt długo :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    Uś spoko, też nie chce właśnie zwariować
    tylko jak ostatnio właśnie tak czyściłam pralkę z pustym wsadem, to sie okazało że tyle szmelcu wyleciało przez rurę że głowa mała, a mogę podejrzeć bo rurę od pralki mam wpuszczaną do wanny, i dlatego tak sie nad tym zastanawiam

Nano bez stresu już leż wypoczywaj, żeby tylko maleństwo posiedziało w brzuchu jak najdłużej

Moja gwiazda dziś tak szaleje ze od 6 nie śpię bo sie nie da :)
    --
    •  
      CommentAuthorjusiak
     permalink
    nana81: Krążek się zsunal

jeja Nana, to była moja trauma w poprzedniej ciąży, że zleci ten krążek nie wiadomo kiedy i gdzie :/ trzymam kciuki, żeby Maluch jeszcze trochę posiedział w brzuchu!
    a od jakiego etapu ciąży masz pessar? mnie też to czeka i w tej ciąży... w poprzedniej w 29tc trafiłam do szpitala z miękką szyjką 1.5cm i rozwarciem, pessar założyli w ostatniej chwili... teraz wolałabym uniknąć takich sytuacji i wolę mieć krążek wcześniej, kiedy faktycznie będzie go jeszcze na co założyć...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    koalka: tyle szmelcu wyleciało przez rurę że głowa mała, a mogę podejrzeć bo rurę od pralki mam wpuszczaną do wanny,
    to ją przepłukaj dla swojego świętego spokoju :smile:
    u mnie rura idzie prosto w rury :tongue: więc oszczędzam sobie takich widoków.a czego oczy nie widzą... itd :devil::cool:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    DZIEŃ DOBRY
    nana :shocked::shocked: ja tak samo jak pytam na co on ją założył????Skoro szyjki brak? A no i jak ty się kapnęłaś, że on Ci się zsunął???? Wypadł całkiem. To leż w takim razie i pachnij :smile:
    koalka ja włączam na tzw oczyszczanie program z 90 stopniami ale bez żadnych detergentów. Tak napisał producent pralki a mamy Bosha. Nie wiem co tam wypływa, bo mam podobnie jak Uś rurę w rury puszczoną tak, że w sumie nawet rury nie widać...więc nie wiem i chyba nie chcę. A rzeczy dla młodego prałam w 50 stopniach, a ja maniaczka prasowania więc i wyprasowane w porządnej temp są :wink:
    subiektywna trzymaj się słonko, oby cię tam unormowali i niech młoda siedzi jeszcze troszkę w ciepełku :smile:
    Jusiak a to po co tak na prawdę miałaś ten krążek????
    U mnie dziś kolejny dzionek słoneczny, pranie zrobione, pościel na tarasach...idę leżeć :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: U mnie dziś kolejny dzionek słoneczny
    u mnie tez :rolling::rolling::rolling:
    mariaekad: pranie zrobione
    i moje.ale nie powieszone :fingersear: nie chce mi sie ruszyc.musze sie zdrzemnąć :updown:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    A ja kończę dziś 10 tydzień :bigsmile: Wg OM oczywiście
    Jeszcze 2 tyg i będę mogła "odetchnąć", bo będę po USG, a zaraz potem skończę 1 trymestr...
    I będę mogła śmiało dzielić się ze światem całym o ciąży :wink:
    Z resztą w pracy i tak musiałam "górze" zakomunikować, bo w tej ciąży jakoś szybko brzuch mi wyszedł... A jako, że szczupła z natury jestem, to i ciuchy mam raczej przylegające. Szef wszystkich szefów o ciąży wie, a reszta niech snuje domysły i plotkuje jeśli ma ochotę :) Jeszcze przez 2 tyg. W sumie tylko jeden tydzień, bo teraz jestem na L4 do końca tygodnia :P
    *
    W ogóle nie wyobrażam sobie znów kupowac całą wyprawkę. Przyzwyczaiłam sie już do tego, że młoda wszystko ma i na bieżąco kupuję co potrzeba.
    Nie mam kompletnie pojęcia ile czego potrzeba na początek :) Amnezja jakaś. Gorzej niż w 1 ciąży :) Wiem, że są wątki na ten temat. Wiem.
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Nana, co za historia! Daj znać jaki to przebieg miało i oszczędzaj się trochę bardziej żeby już uniknąć takich "psikusów" bo Halloween blisko;)

Treść doklejona: 28.10.13 09:38
    koalka, ja też nie wpadam w paranoję.... przecież nie zamkniemy dzieci przed tym "złym" światem zewnętrznym :bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Nana kurcze, to się strachu najadłaś co. Leż, odpoczywaj. Już nie dużo. Już jest w sumie dobrze, a teraz już każdy tydzień to lepiej;) Coś czuję, że będą Ci pessar na porodówce wyciągać, bo Tobie to pewnie megaekspresem pójdzie;)
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Ewa1406: A ja kończę dziś 10 tydzień Wg OM oczywiście

Ewa, gratulacje :) ja w środę kończę 36tc :shocked:
    Kiedy to minęło??
    -- ;
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Czas leci jak szalony.
    Ledwo się dowiedziałam o ciąży, a jeszcze chwilę i na prawdę nie da się ukryć, że jestem w ciąży...
    Własnie niby tyle czasu mam, ale zanim sie obejrzę będzie pewnie po wszystkim.
    Cały czas mam nadzieję na poród SN. Ale zobaczymy czy się uda. Po CC mam "niedosyt" niestety. Chciałabym sama tego dokonać, a nie, że ktos wpada, rozcina mi brzuch i wyciaga bobasa...
    --
    •  
      CommentAuthorjusiak
     permalink
    mariaekad: Jusiak a to po co tak na prawdę miałaś ten krążek????

jak to po co? :) z krążkiem od 29tc i mega oszczędzaniem dokulałam się do 40tc i urodziłam w terminie. ja już od 20tc miałam miękką szyjkę, ale była ona długa około 4cm, wystarczyły 2 tygodnie (27-29tc) i szyjka skróciła się do 1.5cm, pojawiło się rozwarcie... dlatego teraz jeśli będę miała wybór, to chcę pessar wcześniej, żeby było go jeszcze na co założyć... wiadomo, że jeśli założy się go na dłuższą szyjkę, to większa szansa na powodzenie i dotrwanie do TP
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    jusiak no wybacz ale ja nigdy nie miałam do czynienia z takim urządzeniem :shamed::neutral: Dobrze, że jest coś takiego i w porę można zareagować. Także oby tym razem udało się założyć wcześniej i abyś jak najbardziej dokulała do 40 tyg :smile:
    ruszaj dupkę bo szkoda słonka :smile: moje drugie się już kończy prać, zaraz włączam trzecie :smile: trzeba korzystać!!!
    Ew1406 to gratki 10 tyg. Kurcze racja :shocked: kiedy to było??? U mnie szef wiedział jak byłam w 14 tyg ale nie ze względu na brzusio ale na zagrożenie i konieczność L4, teraz szuka kogoś na moje zastępstwo...no ciekawie się to zapowiada :cool:
    A co do wyprawki to miałam podobnie młodej na bieżąco kupowałam co trzeba a teraz :shocked: tym bardziej, że synek ma być... Cóż trzeba się jakoś przestawić :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorhelvetka
     permalink
    Cześć poniedziałkowo,
    zabawka z fisher prica dotarła dziś rano, więc wysyłają :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    hej. ja juz po pierwszych badaniach. usg,ktg itp. zrobione. wszystko ok. dostalam leki na.wyciszenie macicy (zastrzyki) i tabletki na szybszy rozwoj płuc u dziecka (mam sie po nich źle czuć) min. 3 dni lezakowania. szyjka długa-34mm, usg prawidłowe, lożysko 1 stopnia, mała waży równe 2kg jest w położeniu główkowym. jestem sama na sali. cisza,spokój i relax :))))
    --
    •  
      CommentAuthorjusiak
     permalink
    mariaekad :bigsmile: dziękuję, mam nadzieję, że dam radę dotrwać w dwupaku jak najdłużej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    helvetka o co za zabawka...gdzieś za darmo rozdają :shocked:
    Jusiak dasz radę a my dopingować Cię na pewno będziemy :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Kurde Nana, nogi do góry i leż i wypoczywaj ile się da. Ale się musiałaś strachu najeść :neutral:
    Ewa1406: Czas leci jak szalony.
    Ledwo się dowiedziałam o ciąży, a jeszcze chwilę i na prawdę nie da się ukryć, że jestem w ciąży...

Kakai i Ciasto ostatnio o tym pisały, ze już czują, że ciuchy są jakieś obcisłe :devil: Ja jestem daleko w tyle, ale już się nie mogę brzucha doczekać. Uwierzyć nie mogę, że się zarzekałam, że już nigdy więcej w ciąży nie będę, a teraz marzę, żeby mi ten bebzol wypchało i żeby wszystkim mogła zakrzyczeć "Będę miała dziecko !!!":wink:

Mnie korci żeby za tydzień pójść na wizytę, ale to będzie 6 tydzień, więc raczej za wcześnie. Ale nogami już przebieram :smile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja mam dzis wizyte ale bez usg, troche sie martwie, bo nie mam ciazowych dolegliwosci.. i nie czuje ruchow;/
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    penny to Bogu dziękuj, że cię nie wysłuchał. Ja na porodówce mówiłam nigdy więcej a potem 3,5 roku starań o malucha, morze wylanych łez, o kasie wydanej nie wspomnę...ALE UDAŁO się :smile: Marzyłam aby mi brzuchol wyskoczył, no normalnie marzyłam :smile:
    My byliśmy w 6 tyg , młody miał 4mmm i biło mu pięknie serduszko :smile: także może wcale nie za wcześnie
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    PENNY: Ja jestem daleko w tyle

a ja zamiast tyc to podobno chudne;/ niby powinnam sie cieszyc ... spodnie ktore byly na mnie dobre mozna ze mnie sciagnac bez odpiecia guzikow;/ dzis wizyta to zobacze czy cos przybralam
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Subiektywna, córcia ma 2kg to chyba całkiem sporo na ten tydzień ciąży? :clap: Super! :tooth:

nana81: Krążek się zsunal i nie - niewiarygodne.
    Woww....jak to się objawiło, że się zorientowałaś?

koalka: wiec wyluzujcie i maluchy niech sie rodzą w terminach, dajcie mi chwile niech się ogarne psychicznie

Mam tą samą prośbę :rolling: :whorship::whorship::whorship:

Treść doklejona: 28.10.13 11:47
    nataliaa_: a ja zamiast tyc to podobno chudne;/
    Spoko ja do 20tc też ciągle na minusie byłam, jeśli dzidzia rośnie prawidłowo nie ma czym się martwić-nadrobisz :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    nataliaa_: troche sie martwie, bo nie mam ciazowych dolegliwosci.. i nie czuje ruchow;/

Natalia ale ruchy to możesz i poczuć za trzy tygodnie i będzie dobrze :wink: A dolegliwości mogą ale nie muszą występować :) Nic sięn ie denerwuj, idź do gina i zdaj nam relację z wizyty :wink:
    mariaekad: penny to Bogu dziękuj, że cię nie wysłuchał.

:) jest za co :)
    mariaekad: .ALE UDAŁO się

:bigsmile::bigsmile::bigsmile: Nie dziwię się tej radości w ogóle :wink: dawaj fotę na brzuchy ! To może faktycznie się skuszę i pójdę o ten tydzień wcześniej....W ciązy z Nadią byłam dopiero w 7 i było wszystko pięknie widać :)
    nataliaa_: a ja zamiast tyc to podobno chudne;/ niby powinnam sie cieszyc ... spodnie ktore byly na mnie dobre mozna ze mnie sciagnac bez odpiecia guzikow;/ dzis wizyta to zobacze czy cos przybralam

No ja bym chudnąć nie chciała, przytyć to pewnie minimum z 15 przywalę, z Nadią 2o :devil: Teraz ważę, jakieś 5o kg i chudnąć mi się nie uśmiecha nic a nic :>
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    PENNY u mnie 4t6d był pęcherzyk a na następnej wizycie 6t6d już Pipka miała 0,64mm i pikające serducho....w 6tc może być serduszko albo też nie. Ja ze względu na to, że poprzednio byłam w ciąży pozamacicznej musiałam być "szybciej" zdiagnozowana...no ale gdyby nie to to pewnie też poszłabym do lekarza dopiero koło 6-7tc. Rozumiem Twoją niecierpliwość :cool::cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    subiektywna7: na.wyciszenie macicy (zastrzyki) i tabletki na szybszy rozwoj płuc u dziecka (mam sie po nich źle czuć)
    a nie odwrotnie?Zastrzyk na płucka a tabsy na macice?(po fenoterolu i pochodnych samopoczucie faktycznie jest fatalne)

nataliaa_: a ja zamiast tyc to podobno chudne;/ niby powinnam sie cieszyc
    nie przejmuj sie,ja do 20tc leciałam na minusie.dzięki temu teraz mam tylko +6 a nie z dyche :tongue:

helvetka: zabawka z fisher prica dotarła dziś rano, więc wysyłają
    extra :confused: ja ciągle nie mam,maila o wysłaniu dostałam 25 września :confused:

mariaekad: o co za zabawka...gdzieś za darmo rozdają
    owszem- tutaj

mariaekad: Uśruszaj dupkę bo szkoda słonka moje drugie się już kończy prać, zaraz włączam trzecie trzeba korzystać!!!
    dopiero wstałam,jeszcze nie powieszone :tongue: słonka u mnie juz nie ma,ale ja i tak nie mam gdzie suszyć na powietrzu.a już bankowo nie mam gdzie powiesić trzech prań hahahaa
    --
  4.  permalink
    Natalia ja schudłam w ciąży 7 kg do 5 miesiąca systematycznie chudłam, później przybrałam 3.5 kg i do końca ciąży ani grama...pierwsze ruchy poczułam w 20 tygodniu.

a ciążowych dolegliwości to ja nie miałam w ogóle :)też się zamartwiałam :)
    -- [/url[/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.