Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormariaekad
    • CommentTimeOct 28th 2013
     permalink
    Penny no wrzucam sukcesywnie co 4 tyg...ale dla Ciebie wyjątek zrobię i wrzucę z przed paru dni :smile: bo koleżanka z pracy też prosiła to cykłam :wink:
    Uśku no rozumiem... ja mieszkam w domku jednorodzinnym więc susze jeszcze na dworze :smile: a u nas nadal pięknie świeci...
    Ja w cholerę tylko tyję :devil::confused: normalnie trzeba mi koniecznie lodówkę na kłódkę zamknąć... już jest 7 na plusie jak nie więcej... chociaż powinnam dietę trzymać i staram się to marnie mi to idzie.
    Ja w obecnej ciąży młodego poczułam mega wcześnie bo już w 13 tyg mi fikał :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    PENNY: Teraz ważę, jakie 5o kg

ja startowalam z 68kg takze na moja korzysc dobrze ze nie tyje...

to juz moja 3ciaza takze teges...
    1ciaza + 28kg
    2ciaza + 19kg (do 6msc tylam po 1kg)
    a w tej np wymiotowalam do 14tyg ;D

Treść doklejona: 28.10.13 12:34
    mariaekad: Ja w cholerę tylko tyję normalnie trzeba mi koniecznie lodówkę na kłódkę zamknąć.

a ja jem za 10 ;D mowie Ci horror ciekawe ile dzis na wadze bedzie mam nadzieje ze nie bede narzekala ze ZA DUZO PRZYTYLAM hahahah
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    PENNY mam to samo, nie moge sie brzucha doczekac :D chce go eksponowac :tongue: tak jak zeszlej ciazy jakos krylam brzuch tak teraz chce odslaniac:)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
    • CommentTimeOct 28th 2013 zmieniony
     permalink
    nataliaa no ja niestety albo stety nie wymiotowałam...wręcz przeciwnie wpierdzielałam za dwoje :devil: teraz mi Bogu dzięki przeszło i staram się jakoś kontrolować...zrobiłam wrzutę z zeszłego tygodnia brzucholka :bigsmile:
    kakai BO JEST się czym cieszyć także trzeba eksponować :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mariaekad: BO JEST się czym cieszyć także trzeba eksponować

dokładnie:bigsmile: ostatnio bylo inaczej bo nie chciałam żeby ciekawscy i gapie zaraz wykminili ze w ciazy jestem,a teraz to mi to dynda, a wlasnie neich patrzą:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Kakai: a teraz to mi to dynda, a wlasnie neich patrzą

Drugie ciąże są chyba bardziej wyluzowane, bo ja mam tak samo :)
    Chcą, niech się gapią i plotkują :D
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Ja dziś jestem w stresie bo jakieś plamienie miałam :sad: na szczęście fasolka na usg ma się dobrze więc mam nadzieję że to jednorazowe. Zwiększył mi gin dupka 2x1. Nie powiem że się nie boję....

Treść doklejona: 28.10.13 13:14
    Natalia ja też schudłam, nie dużo bo nie haftowałam jak ty ale czasmi mi się zdarza ale jakoś jedzenie nie bardzo smakuje...a burzuch mam wrażenie że większy jak był :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Szpilka27: Ja dziś jestem w stresie bo jakieś plamienie miałam :sad: na szczęście fasolka na usg ma się dobrze więc mam nadzieję że to jednorazowe. Zwiększył mi gin dupka 2x1. Nie powiem że się nie boję....

pamiętam, jak ja po 2 stratach dziecka zaszłam w kolejną ciąże i jakoś w 5-6tc zaczęłam plamić (plamiłam długo, bo jak się okazało miałam polip ciążowy na szyjce macicy). Strasznie się bałam. Dziś biega tu moja mała córeczka z tejże ciąży :) Życzę powodzenia, z pewnością będzie wszystko dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ewa1406: Drugie ciąże są chyba bardziej wyluzowane, bo ja mam tak samo :)
    Chcą, niech się gapią i plotkują :D
    --

heh dokladnie ja jestem duzo bardziej wyluzowana, nawet widac to na badaniu cisnienia podczas wizyty:)

dzis myslalam z ewyzione ducha, maly mi usnal pod blokiem a ze wiatrzysko silne, to musialam go wniesc na sopicha na 2gie pietro boszz myslalam z emi macica wypadnie:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Jeezu, weź nie dźwigaj kobieto!
    Ja mojej nie dźwigam już. Ale moja jest starsza, więc też nie mam już wielu sytuacji, w których muszę ją podnosić...
    Moja 80-letnia sąsiadka zapytała dziś „na co mam smaka” w tej ciąży. Ostatnio w sumie jem i mieso i słodkie, więc tak jej odpowiedziałam.
    Zawyrokowała, że będzie chłopak :P
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ewa1406: Jeezu, weź nie dźwigaj kobieto!
    Ja mojej nie dźwigam już. Ale moja jest starsza, więc też nie mam już wielu sytuacji, w których muszę ją podnosić...
    Moja 80-letnia sąsiadka zapytała dziś „na co mam smaka” w tej ciąży. Ostatnio w sumie jem i mieso i słodkie, więc tak jej odpowiedziałam.
    Zawyrokowała, że będzie chłopak :P

ale musialam, nie bylo komu pomóc, maż ma noge w gipsie i teraz 3 tygodnie dzwiganie ebdzie spadalo na mnie:cry: musialam go wneisc, spi od 12 do teraz wiesz szkoda byloby z nim po tym wietrze lazic:/ nie mailam wyboru

no prosze a ja na miecho mam odrzut, nawet mam mielone klopsiki, ale nie wiem co na obiad zjesc bo na nie nie mam wogole ochoty
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    no faktycznie podobno jak mieso to chlopak..
    jezuuu ja chce dzis usg noooo jak mi nie zrobi to ja sie obraze ;D
    wiecie co od 2h chodze i szukam butelki do mleka bo gdzies Igor wsadzil i ni ma;/ a mamy tylko jedna.... siwy dym
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Opiszę Wam wszystko, jak będę miała lepiej chodzący net. Dziś coś szwankuje:confused:
    W każdym razie leze i pachne. Teściówka jest u nas, nie rusze się już z łóżka.
    Też nie wiem na co założył:shocked: Podobno ną końcówce się trzyma i podtrzymuje moje mięśnie, co zapobiega naciskom główki na szyjkę widmo. Mądre to urzadzonko jak widać.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    nataliaa_: no faktycznie podobno jak mieso to chlopak..

a dziewczyna to co? owoce:D?

nana bidulko:sad:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Subiektywna, dokładnie jak uś pisze. Miałam co prawda leki na rozwój płuc, ale to Fenek jest ciężki do strawienia na początku.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Kakai: a dziewczyna to co? owoce:D?

nie wiem hehe
    ja zrem wszystko;D
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Nie jest źle. Wiem, że można całą ciążę leżeć.
    Kakai, uważaj na siebie. Wkurzajace są takie sytuacje, ale czasem nie ma wyjścia. Oby ich było jak najmniej.

Treść doklejona: 28.10.13 14:40
    Jakoś chodzi, więc spróbuję. Wieczorem poszłam dowc. Po wszystkim się oporzadzam i...:shocked::shocked::shocked: czuję u wejścia do pochwy mojegovgumowego przyjaciela :shocked: Biorę lusterko - jak nic on.Zawolalam m, on też go widział. Nakazałam, co ma przynieść i wlazlam pod prysznic, by się odświeżyć. Najbardziej bałam się, że uslysze korek od szampana. W szpitalu szybkie ktg. Zapisały się z 3 skurcze na ok 20 min. ale delikatne. Cały czas w domu, drodze do szpitalu i na oddział czułam pessar jak źle założony tampon. Wstaje spod ktg i nic nie czuję:shocked:Doktor patrzy, no jest pessar tam gdzie powinien, na to ją, że go widziałam na zew. Zdjął, założył. Nakazał bezwzględnie leżeć, a łóżko
    postawić na delikatne kopli. Rtesztę znacie. Niewiarygodne.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nana masz pessar zalozony? w jakich sytuacjach go stosuja?

co do smakow to wlasnie jem ogorka i chleb z kremem czekoladowo orzechowym niebo w gebie;D
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    nana81: Jakoś chodzi, więc spróbuję. Wieczorem poszłam dowc. Po wszystkim się oporzadzam i...:shocked::shocked::shocked: czuję u wejścia do pochwy mojegovgumowego przyjaciela :shocked: Biorę lusterko - jak nic on.Zawolalam m, on też go widział. Nakazałam, co ma przynieść i wlazlam pod prysznic, by się odświeżyć. Najbardziej bałam się, że uslysze korek od szampana. W szpitalu szybkie ktg. Zapisały się z 3 skurcze na ok 20 min. ale delikatne. Cały czas w domu, drodze do szpitalu i na oddział czułam pessar jak źle założony tampon. Wstaje spod ktg i nic nie czuję:shocked:Doktor patrzy, no jest pessar tam gdzie powinien, na to ją, że go widziałam na zew. Zdjął, założył. Nakazał bezwzględnie leżeć, a łóżko
    postawić na delikatne kopli. Rtesztę znacie. Niewiarygodne.

Nana, no szok. Poleż jeszcze te 2 tygodnie. Pokazywać palcem co zrobić możesz z łóżka.
    Trzymam kciuki żeby gumowy przyjaciel wiedział gdzie jego miejsce :devil:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ewa1406: Drugie ciąże są chyba bardziej wyluzowane, bo ja mam tak samo :)

A coś w tym jest, w sensie takim, że kobieta mniej więcej, wie czego się spodziewać :)
    Szpilka27: Ja dziś jestem w stresie bo jakieś plamienie miałam na szczęście fasolka na usg ma się dobrze więc mam nadzieję że to jednorazowe. Zwiększył mi gin dupka 2x1. Nie powiem że się nie boję....

Szpilko ja w 8 tygodniu z Nadią też plamiłam, na usg okazało się, ze mam krwiaka tuż pod nią ... leżałam plackiem 2 tygodnie, brałam luteinę, potem poszłam na usg i okazało się że krwiak się zmniejszył. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie to nie było nic poważnego.

Nana żebyś chociaż do tego skończonego 37 tygodnia dotrwała i będzie dobrze. Ale co się nadenerwujesz to Twoje :neutral:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    PENNY: żebyś chociaż do tego skończonego 37 tygodnia dotrwała i będzie dobrze.

A nawet chociaż do skończonego 36 ;) Mi gin dał zielone światło na rodzenie od 10 listopada, czyli właśnie skończony 36 tc. Ponoć jeśli dziecko waży wówczas 2,5 kg to też za wcześniaka się nie uznaje, ale kurcze kurczy mnie dziś maksymalnie...Zaczęłam się dziś bać, że niestety ale nie uda się tak ładnie doleżeć:sad: co wstanę (a wstaję tylko do wc) to skurcz za skurczem leci:sad:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    nana no to leż, pokazuj tylko co kto ma robić, bo kurcze nie ma żartów :confused:
    natalia smacznego :shocked: to żeś wymyśliła :cool: ale cóż uroki ciążowe na zdrówko niech ci idzie :wink::smile:
    penny no kurcze niby racja... ale ja 8 lat temu w ciąży 1 byłam, ta jest MEGA ZUPEŁNIE INNA.
    Mało tego ciągle coś mnie w moim błogosławionym stanie zaskakuje... nie wiem nie pamiętam czy tak miałam? ale serio, czasem myślę a druga ciąża luzzzz. a tu dupcia, a to bóle podbrzusza niby skąd :shocked: w pierwszej nic takiego, a to plamienia po krwawienia, no kurcze skąd w 1 tak nie było.
    Masakra z żarciem, wpierdzielam wszystko co popadnie... abym tylko się nie zabierała za to, co się rusza :bigsmile::wink: no a w 1 tak nie było, teraz to myślę, że z porodem zapewne też będzie jakieś zaskoczenie bo czemu miałabym spodziewać się, że będzie jak za 1 razem...także no mogą nas jeszcze te drugie i trzecie ciąże nieźle zaskoczyć :smile:
    Chociaż wiadomo już doświadczone jesteśmy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    U mnie też druga ciąża jest zdecydowanie bardziej lajtowa, niż pierwsza. Za to mam wrażenie, że od zawsze jestem w ciąży. Pewnie dlatego, że rok po roku :P
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Nana niewiarygodne faktycznie :shocked: jak to możliwe?
    Mam nadzieję że te 2tyg przynajmniej jeszcze doleżysz.

ja dzis jestem po wizycie.Skurcze nie są obojętne dla mojej szyjki.w 4tyg skrocilo jej sie z 48mm do 37mm.rozwarcia na szczęście nie ma.oszczędny tryb życia przynajmniej 3tyg.
    dobre wieści są takie ze nam Księżniczka ładnie przykoksowala i waży między 2048g a 2282g :-)
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Szpilko, niestety ja również należę do tych przyszłych mam, którym przyszło zmierzyć się z krwiakiem. Na szczęście jest on już od dawna tylko niemiłym wspomnieniem, ale kiedy przypomnę sobie, co przeżyłam widząc krew w 9tc, nawet teraz przyśpiesza mi serducho :sad: Jedyne co ze swojej strony mogę Ci poradzić, musisz bardzo o siebie dbać i staraj się, jak najwięcej wypoczywać. U mnie był przykaz leżenia i szczególnej ostrożności. Po trzech tygodniach, podczas wizyty okazało się, że po krwiaku nie ma śladu. Ja naprawdę leżałam, wstawałam tylko do toalety i do kuchni, żeby coś tam sobie zrobić do jedzenia. Dbaj o siebie i bądź dobrej myśli. Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki !!! :smile:
    Pamiętam, że poza zwiększoną dawką Luteiny dostałam też do łykania magnez. Luteina odstawiona, a magnez łykam do dziś.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    no to kawał dziewczynki, moja urodziła się z wagą 2750 więc wiesz :smile:
    No i oszczędzaj się :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    A ja sie musze wyżalić... Od rana wymiotuje non stop, juz od dawna nie mam czym, ale do wc i tak musze biegac i mnie tak 'ciagnie na pusto'... A mialy byc tylko wymioty w 1 trymestrze a tu duuupa. Ruchow dzidzi tez meszcze nie czuje, ale to chyba za wczesnie na nie. Tak soie leże i Was czytam na poprawe humoru ;)
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    uś: w 4tyg skrocilo jej sie z 48mm do 37mm

A w jaki sposób lekarz tak dokładnie zmierzył Ci długość szyjki w tym tygodniu ciąży?

Liberka na ruchy to jeszcze czas spokojnie do 20tc-21tc nie ma co się denerwować jak ich nie ma
    Co do wymiotów to ja je miałam do około 16tc a mdliło mnie jeszcze po połówkowym :(

Treść doklejona: 28.10.13 16:23
    mariaekad: moja urodziła się z wagą 2750 więc wiesz

A w którym tygodniu ją urodziłaś? Bo rzeczywiście kruszynka malutka :)

Moja tydzień temu czyli w 37tc ważyła 3100g w środe mam kolejne USG ciekawe jak przybiera :heart:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Natalnia to trzymam,kciuki by ci zrobili usg :)
    Stokrotka mi lekarz mierzy cały czas usg.
    Jak są jakieś dziewczyny z okolic Poznania to na Gruponie jest usg3d za 129zl z płytą.
    Ja kolejny dzień walczę z zatokami,mam takie ataki bólu jak by mi miało głowę i szczękę rozsądzić :(
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    stokosia87: A w jaki sposób lekarz tak dokładnie zmierzył Ci długość szyjki w tym tygodniu ciąży?
    zwyczajnie przez usg dopochwowe
    przez badanie wydawało mu sie krótsza,dlatego zmierzył
    mariaekad: uś no to kawał dziewczynki, moja urodziła się z wagą 2750 więc wiesz
    no chyba nie taki kawał,wskoczyła na 50 centyl a wciąż do tej pory była między 3 a 10 :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    No mi ostatni raz dopochwowo mierzył na połówkowym potem już powiedział że się nie mierzy i tylko na wizycie moja doktor przy badaniu ginekologicznym mówi czy długa czy krótka i na "oko" czasem cm podaje
    --
  1.  permalink
    mi tez dlugosc szyjki sprawdzal na usg dopochowowym. tyle ze u mnie 34mm i tyle bylo od poczatku. lekarz widzial znaczna poprawe w 'jakosci' szyjki od ostatniej wizyty bo widac ze lezenie swoje zrobilo. a po tym fenku ciekawie mi sie rece telepia, jak u jakiegos alkusa :))))
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    stokosia urodziłam w 39 tyg ciąży dokładnie :smile: miała zaledwie 49 cm. Zresztą po 33 tyg mówili, że już nie rośnie, że podejrzenie hypotrofii, ja się pytam skąd :shocked::shocked: No ale jak się urodziła to zaczęła nadrabiać :)

no dlatego się śmieję, że duża. Bo moja nie wiele większa się urodziła. Ale to na prawdę kruszynka :smile:. Dla mnie takie właśnie 2500 do 3000 to maluszki. Nie wiem czemu... wydają mi się takie maluśkie te dzieciaczki.

Mój gin też mierzy na USG dowcipnym, teraz pierwszy raz badana byłam ginekologicznie ale to bardziej aby zobaczyć czy zamknięte wszystko na 4 spusty
    :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Myślę że to konca można mierzyć przez usg szyjke,mi tak mierzyli az do porodu z chłopcami.może co innego jak główka przyparta czy coś.
    mariaekad: 2500 do 3000 to maluszki
    bo ta są kruszynki.takie 3500g to już fajny noworodek w normie.
    ja bym prawdę mówiąc wolała poniżej 3kg bo ja drobna jestem i ciężko mi będzie nosić więcej niż 3kg.ja urodziłam sie 2800g
    --
    •  
      CommentAuthorhelvetka
     permalink
    zanettt86: Jak są jakieś dziewczyny z okolic Poznania to na Gruponie jest usg3d za 129zl z płytą.

Ah, szkoda, że nie ma na śląsku :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    No ja bym się wcale nie obraziła jakbym urodziła młodego z wagą 2750 serio... Młodą rodziłam w męczarniach, Bogu dzięki za poród w wannie bo chyba bym darła się na pół Warszawy :sad:
    A i tak urodziłą się z krwiakiem na główce bo ledwo przelazła... Także no...a teraz młody rośnie co do dnia. Na prawdę na każdym USG jak gin go mierzy to pomiary ma co do dnia. TAKŻE już się boję...:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dziewczyny jak to jest z ta płcią, kiedy najwczesniej można ją rozpoznać?:devil:
    --
  2.  permalink
    wszystko zalezy od sprzetu i doswiadczenia lekarza. niektorzy okreslaja plec na genetycznym ok. 13 tygodnia ale to tak na 60%. wieksze prawdopodobienstwo jest na polowkowym po 20 tygodniu. ale tak jak mowie wszystko zalezy od sprzetu i doswiadczenia. 3 i 4 d wszystko wyjasnia.::-D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    no wlasnie zadziwilam sie ze mozna tak wczesniej, z synkiem poznałam kolo 17tygodnia:D moze lekarza przycisne na ganatycznym:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Ale Kakai wcześniej to, jak pisze Subiektywna, dostajesz jakieś 60 % pewności. Czy prawie tyle, co byś dalej nie wiedziała :wink:
    Ja po nauczce z I ciąży [w 14 t.c gin zobaczył chłopaka na 99 %] w drugiej na pewno nie będę chciała wiedzieć tak szybko :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Mój nie określa tak szybko, bo tam nie ma 3D :( Chodzę do Medicoveru.
    Zamierzam iść na dodatkowe USG pomiedzy tym w 13tc, a połówkowym - nie wiem, może w 17tc. Wtedy pójdę do prywatnego gabinetu i tam jest 3D.
    Ale ja już bym chciała wiedzieć kto tam siedzi :))))
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Mój synek urodził się w 39 tc z wagą 2650 g, koleżanki z sali córeczka urodziła się z wagą 3,5 kg...porównywałyśmy dzieciaki do siebie i była kolosalna róznica:) mały spadł później do 2470 g naprawdę ciężko mi sobie wyobrazić takie kruszynki jak Kalinka sony czy coreczki Doti bo Dominik był naprawdę malutki a i tak one były mniejsze o połowę...
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Ja płeć poznałam na zwykłym USG w 18t2d i pipka była mega wyraźna :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    jestem :)
    moj gin co do plci nie pomylil sie w moim przypadku ani razu :)
    teraz tez mu wierze:)choc podchodze delikatnie tzn jestem podjarana na maxa...
    80% dziewczyna :)
    :heart::heart::heart::whorship::whorship::whorship::rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    TEORKA: Ale Kakai wcześniej to, jak pisze Subiektywna, dostajesz jakieś 60 % pewności. Czy prawie tyle, co byś dalej nie wiedziała
    Ja po nauczce z I ciąży [w 14 t.c gin zobaczył chłopaka na 99 %] w drugiej na pewno nie będę chciała wiedzieć tak szybko
    --

wiem wlasnie, nie chciałabym doznac tego "zawodu", rozmiesz? to chyba poczekam sobie cierpliwie do tego grudnia i już, no tak mnie to kręci że osiwieje chyba:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Mi lekarz powiedział, że dziewczynka w 16tc i na USG bardzo ładnie to było widać:smile:
    To lekarz jak nie jest pewny to nie mówi i dzięki temu się nie myli.

Ja znowu miałam dzisiaj milion spraw do załatwienia które odkładałam z konieczności leżenia i dzisiaj pojechałam.
    Brzuch i kręgosłup teraz tak bolą, że płakać się chce.
    Oczywiście kurczy mnie standardowo.
    Jutro na ktg idę zobaczymy czy te ustrojtwo coś pokarze.
    Do lekarza idę w czwartek i od czwartku mogę już rodzić według niego.
    Ciekawe jak tam moja szyjka. Tydzień temu miała 20mm i była miękka.
    Lekarz mierzy na USG dowcipnym. Nie mierzył za każdym razem tylko jak poszłam do niego po 2 pierwszych 2 dniach mega skurczy, że chodzić nie mogłam. Od tamtej pory wizyta co tydzień i kontrolowanie.

, pewnie gdzieś już czytałam tylko ta skleroza ciążowa... dlaczego ty masz cesarkę planowaną?

Treść doklejona: 28.10.13 18:23
    P.S. Zazdroszczę Wam, że wy tu praktycznie wszystkie kolejny raz rodzicie. Ja pierwszy raz i panika mnie ogarnia:(
    -- ;
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Luba: Uś, pewnie gdzieś już czytałam tylko ta skleroza ciążowa... dlaczego ty masz cesarkę planowaną?
    poniewaz miałam pierwszą cesarrke i jest to wskazanie:wink:
    Luba: Ciekawe jak tam moja szyjka. Tydzień temu miała 20mm i była miękka.
    skoro ciągle sie kurczysz to szyjka tez mogła ulec zmianie...trzymam jednak kciuki

Treść doklejona: 28.10.13 18:37
    nataliaa_: 80% dziewczyna :)
    no to już spory procent :bigsmile:
    poczekaj,w ok 28tc dowiesz sie na 100% :crazy:
    a najlepiej to do porodu,wtedy pewność jest największa :tooth:
    ja ciągle mówie ze nie uwierze póki nie zobaczę :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    uś: poczekaj,w ok 28tc dowiesz sie na 100%

nie no powiedzial ze w jego ocenie to dziewczynka pokazal pipke... hm... ale widzial jak jestem podjarana wiec troche mnie uszczuplil procentami :)
    ale po swietach ide na echo serca wiec drugi lekarz juz powie na 100% :)
    aaa i przytylam 2kg:shamed:
    --
    • CommentAuthor_malgosia_
     permalink
    nataliaa, gratuluję dziewczynki, babki są fajne :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nataliaa_: ale po swietach ide na echo serca wiec drugi lekarz juz powie na 100% :)
    mi potwierdziło 3 ginów na roznym sprzęcie więc raczej nie ma mowy o pomyłce
    ale wiesz,lekarz to tylko człowiek.lepiej podchodzić z dystansem.
    mi dopiero zaczęto mówic o płci w 18tc
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.