Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Teraz ważę, jakie 5o kg
Ja w cholerę tylko tyję normalnie trzeba mi koniecznie lodówkę na kłódkę zamknąć.
Ja dziś jestem w stresie bo jakieś plamienie miałam na szczęście fasolka na usg ma się dobrze więc mam nadzieję że to jednorazowe. Zwiększył mi gin dupka 2x1. Nie powiem że się nie boję....
Drugie ciąże są chyba bardziej wyluzowane, bo ja mam tak samo :)
Chcą, niech się gapią i plotkują :D
--
Jeezu, weź nie dźwigaj kobieto!
Ja mojej nie dźwigam już. Ale moja jest starsza, więc też nie mam już wielu sytuacji, w których muszę ją podnosić...
Moja 80-letnia sąsiadka zapytała dziś „na co mam smaka” w tej ciąży. Ostatnio w sumie jem i mieso i słodkie, więc tak jej odpowiedziałam.
Zawyrokowała, że będzie chłopak :P
a dziewczyna to co? owoce:D?
Jakoś chodzi, więc spróbuję. Wieczorem poszłam dowc. Po wszystkim się oporzadzam i... czuję u wejścia do pochwy mojegovgumowego przyjaciela Biorę lusterko - jak nic on.Zawolalam m, on też go widział. Nakazałam, co ma przynieść i wlazlam pod prysznic, by się odświeżyć. Najbardziej bałam się, że uslysze korek od szampana. W szpitalu szybkie ktg. Zapisały się z 3 skurcze na ok 20 min. ale delikatne. Cały czas w domu, drodze do szpitalu i na oddział czułam pessar jak źle założony tampon. Wstaje spod ktg i nic nie czujęDoktor patrzy, no jest pessar tam gdzie powinien, na to ją, że go widziałam na zew. Zdjął, założył. Nakazał bezwzględnie leżeć, a łóżko
postawić na delikatne kopli. Rtesztę znacie. Niewiarygodne.
Drugie ciąże są chyba bardziej wyluzowane, bo ja mam tak samo :)
Ja dziś jestem w stresie bo jakieś plamienie miałam na szczęście fasolka na usg ma się dobrze więc mam nadzieję że to jednorazowe. Zwiększył mi gin dupka 2x1. Nie powiem że się nie boję....
żebyś chociaż do tego skończonego 37 tygodnia dotrwała i będzie dobrze.
w 4tyg skrocilo jej sie z 48mm do 37mm
moja urodziła się z wagą 2750 więc wiesz
zwyczajnie przez usg dopochwowe A w jaki sposób lekarz tak dokładnie zmierzył Ci długość szyjki w tym tygodniu ciąży?
no chyba nie taki kawał,wskoczyła na 50 centyl a wciąż do tej pory była między 3 a 10 uś no to kawał dziewczynki, moja urodziła się z wagą 2750 więc wiesz
bo ta są kruszynki.takie 3500g to już fajny noworodek w normie. 2500 do 3000 to maluszki
Ale Kakai wcześniej to, jak pisze Subiektywna, dostajesz jakieś 60 % pewności. Czy prawie tyle, co byś dalej nie wiedziała
Ja po nauczce z I ciąży [w 14 t.c gin zobaczył chłopaka na 99 %] w drugiej na pewno nie będę chciała wiedzieć tak szybko
--
poniewaz miałam pierwszą cesarrke i jest to wskazanie Uś, pewnie gdzieś już czytałam tylko ta skleroza ciążowa... dlaczego ty masz cesarkę planowaną?
skoro ciągle sie kurczysz to szyjka tez mogła ulec zmianie...trzymam jednak kciuki Ciekawe jak tam moja szyjka. Tydzień temu miała 20mm i była miękka.
no to już spory procent 80% dziewczyna :)
poczekaj,w ok 28tc dowiesz sie na 100%