Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeOct 28th 2013
     permalink
    niunka ja wiem no... ale i tak sie jaram :) ciuchow narazie nie kupuje- czekam
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Ja poprzednio do 28tc w ogóle nie wiedziałam co będzie, tak się skubana zakryła na połówkowym (pipkę miała pod moim pępkiem i lekarz nie mógł dojrzeć :P)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    natalia to bomba!!!!!:boogie:

Treść doklejona: 28.10.13 18:58
    ej jak widac pipke to raczej penisek naraz nie wyskoczy, inaczej jak jest kikut
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kakai: ej jak widac pipke to raczej penisek naraz nie wyskoczy

O to trzeba by było KULECZKĘ zapytać :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::cool:

Kakai: wiem wlasnie, nie chciałabym doznac tego "zawodu", rozmiesz?

No rozumiem, rozumiem, pewnie :wink:
    Do dzisiaj pamiętam jak się w tym 14 tc poryczałam, że jednak chłopak. Całe życie o dziewczynce marzyłam.
    Wiadomo, cieszyłam się, że zdrowe i się super rozwija ale jednak hormony zrobiły swoje.
    No a potem jak się okazało, że się gin walnął to moja radość nie miała granic :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    KAKAI my mieliśmy genetyczne w 12 tyg i 5 dniu ciąży. Lekarz powiedział, że chłopiec. 3 tyg później mieliśmy USG, na zwykłej wizycie takiej co mamy co miesiąc i znowu tym razem nasz gin powiedział, że chłopiec. Teraz 7 listopada idziemy na Połówkowe i też czekam na to takie potwierdzenie wysoko procentowe :)
    :smile:. USG 3 bądź 4 D chyba powinno ujawnić, bez problemu. No oczywiście jeszcze maluch musi współpracować.

Chociaż zastanawiam się jak z chłopaka na 90 % może nagle zrobić się pipka :shocked:
    słyszałam o tym, że mówiono np. kobiecie, że dziewczynka ale siusior się tam ładnie podwinął no i ciężko było dojrzeć no to jeszcze jestem w stanie zrozumieć...ale na odwrót???
    Zresztą mam koleżankę, która tak właśnie i to jeszcze na początku tego roku miała mieć córkę a urodził się drugi syn...toż to przecież już normalnie USG 3D SIĘ ROBIŁO... nie to co te 8 lat temu kiedy byłam w 1 ciąży USG 3D dopiero raczkowało zresztą jak i szkolenie lekarzy aby dobrze patrzeć też...No ale teraz ???
    Jakoś ciężko mi uwierzyć, żeby USG 3D pokazywało pipkę a urodził się chłopak :/

natalia No to 80% to chyba możesz się cieszyć nie :smile: Weź przestań co to 2kg :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mariaekad: Chociaż zastanawiam się jak z chłopaka na 90 % może nagle zrobić się pipka :shocked:

Chcesz zobaczyć jak ?
    Wklejałam to wiele razy ale mogę raz jeszcze :smile:

Image and video hosting by TinyPic

Zobacz, że do ok 17-18 tc narządy u dziewczynki też są pindolkiem jakby :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    TEORKA: O to trzeba by było KULECZKĘ zapytać

:shocked: uuuu
    TEORKA: No rozumiem, rozumiem, pewnie
    Do dzisiaj pamiętam jak się w tym 14 tc poryczałam, że jednak chłopak. Całe życie o dziewczynce marzyłam.
    Wiadomo, cieszyłam się, że zdrowe i się super rozwija ale jednak hormony zrobiły swoje.
    No a potem jak się okazało, że się gin walnął to moja radość nie miała granic

oszty to miałaś niespodzianke :P
    mariaekad: KAKAI my mieliśmy genetyczne w 12 tyg i 5 dniu ciąży. Lekarz powiedział, że chłopiec. 3 tyg później mieliśmy USG, na zwykłej wizycie takiej co mamy co miesiąc i znowu tym razem nasz gin powiedział, że chłopiec. Teraz 7 listopada idziemy na Połówkowe i też czekam na to takie potwierdzenie wysoko procentowe :)
    . USG 3 bądź 4 D chyba powinno ujawnić, bez problemu. No oczywiście jeszcze maluch musi współpracować.

wow, małzon mowi ze spyta na tym genetycznym, bo on chce teraz mega córeczke:devil: noe wlansie w 17tc u jasia byl mega wdioczny penisek i nie wiem jakby taki penisek nagle mogł zniknac:bigsmile:

Treść doklejona: 28.10.13 19:27
    TEORKA: Wklejałam to wiele razy ale mogę raz jeszcze

ooo tak, czekałam na to:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: jak z chłopaka na 90 % może nagle zrobić się pipka
    hehhe moze
    wystarczy ze gin pomyli siuraka z pępowiną :tongue:

noooo właśnie.u niej tak bylo :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    TEORKA: Wklejałam to wiele razy ale mogę raz jeszcze
    woooow cudnie zobrazowane
    wcale sie nie dziwie ginom ze sie mylą :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    teorko rzeczywiście różnica????ŻADNA .... O W MORDĘ ZNACZY, ŻE Z MOJEGO BRZUSZKOWEGO SIUSIAKA MOŻE SIĘ JESZCZE PIPKA ZROBIĆ :shocked::shocked::shocked:
    ale byłyby jajca :surprised::bigsmile::cool:
    No to powiem wam po 7 listopada :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Mi w 13 powiedział że 75% chłopak bo coś tam odstaję ale zdążało się mu żeby zmienić w tak wczesnej ciąży bo narządy lubią być popuchnięte,na kolejnym dzidzia tak rozwarła nogi że byl 100% pewny dziewczynki,tydzień temu byłam u innego ginka potwierdził pipke.Za tydzień dokładnie mam wizytę i mam nadzieję że nic się nie zmieni.Potem pozostaje nam w 24tc usg 3d.

Cholerka brzuch mi się stawia nie niedługo ale leżę i czuję jak co jakiś czas mi ściska.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeOct 28th 2013 zmieniony
     permalink
    Podobno to kąt nachylenia tych wyrostków mówi o tym, czy będzie dziewuszka czy chłopiec. Natomiast inną rzeczą jest to, że przecież dziecko jest tak pozwijane w brzuchu, że ten kąt pewnie ciężko uchwycić czasem :wink: No w każdym razie mnie się marzy siostra Nadii, bardzo bardzo bym chciała :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    subiektywna7: 3 wyrazne kreseczki
    dokładnie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    żanett a widzisz, może było tak jak na tych zdjęciach :shocked:
    No ja sobie aż filmik włączyłam z USG i jak na dłoni widać siusiora ...no jak dla mnie laika, ALE WIECIE no ja się nie znam
    Ale gin na tamtym etapie czyli 12 tyg +5 dni mówił o 90 % pewności. Zresztą mój gin 3 tyg później potwierdził, że chłopak... więc?
    Zresztą zobaczę na USG 3D, chociaż nie powiem trzeba byłoby mnie chyba cucić bo już się jakoś nastawiłam, że będzie syn
    :cool::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    zanettt86: Cholerka brzuch mi się stawia nie niedługo ale leżę i czuję jak co jakiś czas mi ściska.
    jej niegrzeczny :sad: łykasz coś?
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    subiektywna jak sie czujesz?wyciszyło sie?kiedy cie wypuszczą?
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    A mnie to jedno dziwi w obstawianiu tej płci przez lekarzy
    jak oni wyliczają, że 90% chłopiec, 75 % czy inne tam 45% :shocked:

te obrazki obrazkami , ale kurcze przecieżna usg to inaczej wygląda....
    mam zdjęcie piśki z 24tc i 30tc no i bułeczka taka była, nie przypominająca nic a nic tego obrazka...
    --
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    US ja mieszkam w niemczech....
    Kakai co do plci to nic pewnego nie ma jak sie okazuje po fotkach:) niezle ale moja ginka powiedziala ze juz w 16 tyg moga jako tako powiedziec co bedzie, podobno chlopcy szybciej sie ujawniaja niz dziewczyneczki ale po tych zdjeciach to ja juuz zwatpilam choc u mnie dlugo nie mozna bylo zobaczyc bo Mala sie zaslanala nozkami
  1.  permalink

Anooo :cool:

Jak juz wiekszosc wie przez cala ciaze potwierdzano u mnie pipke, a tu wyskoczyl pisorek :P normalnie czary mary :P
    --
  2.  permalink
    na 2d czyli zwyklym usg-narzady zenskie to 3 wyrazne kreseczki. w przypadku chlopca wiadomo-odstajace jajka i pitolek ale to juz w ciazy pow. 25 tyg. :)))))
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Ja plec poznalam na pilowkowym.mam nawet zdjęcie z siusiakiem...takie jakby dwie kuleczki:bigsmile:wkurzona trochę bylam bo buźki dzidzi nie widzialam, tylko siusiaka.na usg 3d bylo juz super widać i nawet gin zmierzyl moja mala trąbkę i miala 1cn:bigsmile:
    a tak po za tym dzis mialam wizyte u giną.mam powtórzyć krzywa cukrowa bo wyszla za wysoka:cry:jak znów wyjdzie za wysoka no to do szpitala mnie poloza...tak sie boje pobierania krwi ze aż cos mi sie robi,znów tyle kluc a jeszcze przeciwciala mam zrobić:confused:sad:
    apropo wymiotów...znow mam odruchy wymiotne z byle powodu i metaliczny smak w ustach...:neutral:masakra jakas.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    kuleczka ale miałaś robione USG 3D.???? Widzieliście na ekranie tą waszą pipkę? Bo chyba w takim obrazie to ciężko byłoby się pomylić? Moim zdaniem oczywiście nie pomijając tych Teorkowych zdjęć to kilka warunków musi być spełnionych aby te % wyliczyć.

Otóż bardzo dobry sprzęt, jeszcze lepszy lekarz, doświadczony i, że tak się wyrażę opatrzony. My mamy robione USG, przez lekarza, Który zajmuje się tylko i wyłącznie badaniem USG. Do tego aby móc je robić co roku ma jakieś tam odnawiane licencje czy coś, nie wiem dokładnie ale zdaje z tego nawet egzamin, do tego robił specjalizację aby móc wychwytywać wszelkie wady właśnie z obrazu USG. Stąd może nasze ogromne zaufanie w jego oczy, które na razie widziały, że jest chłopak :smile:
    No i maluch współpracujący z rządnymi wiedzy rodzicami :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    subiektywna7: w przypadku chlopca wiadomo-odstajace jajka i pitolek ale to juz w ciazy pow. 25 tyg. :)))))

No właśnie ale wcześniej, jak nie ma jajeczek to też się pomylić można.
    I tak sobie myślę teraz - bo Kuleczkowy Mateusz ma problem z jąderkami, w sensie że mu wędrują, chowają się jakby.
    Może to właśnie sprawiło, że będąc w brzuchu brany był za dziewuszkę ?
    Może się na USG akuratnie jajka chowały ?
    Hu nołs :smile:

mariaekad: rzeczywiście różnica????ŻADNA .... O W MORDĘ ZNACZY, ŻE Z MOJEGO BRZUSZKOWEGO SIUSIAKA MOŻE SIĘ JESZCZE PIPKA ZROBIĆ :shocked::shocked:

No teoretycznie może, aczkolwiek tak jak Penny pisze - ważny jest też kąt nachylenia.
    Dobry lekarz, na dobrym sprzęcie jest w stanie ten kąt dobrze obliczyć/oszacować i płeć zdiagnozowana może być poprawnie :wink:

PENNY: No w każdym razie mnie się marzy siostra Nadii, bardzo bardzo bym chciała :wink:

Kradniesz moje marzenia..... :wink::wink::wink::wink:

Ej a jeszcze odnośnie płci, mojego męża bratowa to dopiero miała hardkor !
    Tzn nie , nie , nic się nie stało złego ale tak niewyobrażalne rzeczy się podziały, że ja do dzisiaj nie wiem jak to możliwe i czy w ogóle.
    Bo się dość długo starali co nie? I leczyli się u dość dobrego ponoć ginekologa.
    I wiecie ?
    Jak Ewa już zaszła w ciąże i poszła na I USG to on zakładając jej kartę ciąży wpisał (i bez ściemy bo widziałam na własne oczy !!!!!), że widoczny pęcherzyk o cechach żeńskich. Czy tam kształcie bo teraz nie pamiętam.
    Oczywiście wszyscy się śmiali no bo to przecież niemożliwe. Zwłaszcza, że Ewa ma sześć sióstr i każda z nich ma samych synków. Tak jakby się dziewczynki rodzić nie chciały :tongue:
    No w każdym razie podsumowanie jest takie, że MILENKA za tydzień skończy 4 msce. Bo się jednak dziewczynką, pierwszą w rodzinie okazała.
    Ale to bankowo przypadek, tylko po kiego grzyba takie rzeczy pisał ?

Co więcej robił on USG moim kilku innym znajomym i bezbłędnie "trafił" z płcią w okolicy 12 t.c
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mariaekad: My mamy robione USG, przez lekarza, Który zajmuje się tylko i wyłącznie badaniem USG.

my identycznie, ma wprawne oko facet, a sprzęt super dobry
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Teorko nam nasz ginekolog, od 1 USG robionego w 6 tyg ciąży mówił, że on TU widzi chłopaka....Serio miałam już tych USG na prawdę sporo, bo ciąża wysokiego ryzyka i zagrożona więc czasem co 2-3 tg zaglądał i patrzył, i za każdym razem twierdził, że chłopak...na początku się śmiałam, no bo jak tak??? jak tak wcześnie itd.
    No ale jak na genetycznym sama zobaczyłam to wreszcie uwierzyłam. :smile:
    Mało tego, mój ma właśnie kilka takich przypadków, że bezbłędnie płeć określił na bardzo wczesnym etapie...więc jakoś powodów do tego aby wątpić nie mieliśmy ....

co do kuleczki no to teraz może wszystko jasne...Skoro młody ma problemy z jąderkami, to rzeczywiście obraz mógł być mylny...
    chociaż jest to jednakowoż bardzo ciekawy przypadek...:smile:
    --
  3.  permalink
    mariaekad: kuleczka ale miałaś robione USG 3D.???? Widzieliście na ekranie tą waszą pipkę?

3D nie mialam, bo nie chcialam, ale pipke widzialam, w 22tc na polowkowym i po 30 tyg na usg szpitalnym, lepszym niz u mojego gina.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    TEORKA: widoczny pęcherzyk o cechach żeńskich

moze slowo pomylil :P
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Wiecie, nie nastawialam się wcale na wcześniejszy poród. Owszem spakowalam się wcześniej, ale to tak ją zasadzie zaklinania rzeczywistości. Wczoraj wizja porodu przed czasem była taka realna, jak tylko mogła. Gin pytał, ile mały ważył wg ostatniego usg, do tego zlecenie z łóżkiem na kolkach, brr..

Nie podaję się w każdym razie:peace: Brzuch pobolewa, kurczy też, ale chyba mniej. Biorę dodatkowo nospe forte i liczę na to, ze nic się z tego nie będzie rozwijac.
    Luba, spokojnie. Skoro większość na wątku czeka na drugie, my z natalia na trzecie - wyczekane tzn. , ze nie może być tak źle, prawda? Uszy do góry!
    Nataliaa, gratuluję pipki:wink:
    Pessar zakłada się na skracajaca się, mieknaca lub rozwierajaca szyjke macicy.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nataliaa_: moze slowo pomylil :P

Raczej nie bo go Ewa nawet wtedy spytała o to. A on odpowiedział, że wpisał tak bo wie, że będzie dziewczynka :shocked:
    Może szarlatan jakiś ?

mariaekad: od 1 USG robionego w 6 tyg ciąży mówił, że on TU widzi chłopaka

Ej może to ten sam lekarz ?
    Mogę spytać tylko jaki rejon Pl ? :wink:
    --
  4.  permalink
    nana81: Pessar zakłada się na skracajaca się, mieknaca lub rozwierajaca szyjke macicy.

Ja kulalam sie bez szwu( gin nie chcial ryzykowac infekcji), pessara (bo moj gin nie zaklada) dokulalam sie na samej luteinie do 39 tc :) lutke odstawilam w 35 tc.
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Moja koleżanka miała USG jeszcze w dniu porodu robione.... Miała być dziewczynka. Urodził się chłopiec....
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nana81: my z natalia na trzecie
    halo :bigsmile: moja też bedzie trzecia:tongue:

nana81: Brzuch pobolewa, kurczy też, ale chyba mniej. Biorę dodatkowo nospe forte i liczę na to, ze nic się z tego nie będzie rozwijac.
    oczywiscie ze nic sie nie rozwinie :smile: jeszcze tylko troszeczkę,parę tygodni i już nie bedziesz musiała chuchać
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Loren: mam powtórzyć krzywa cukrowa bo wyszla za wysoka:cry:jak znów wyjdzie za wysoka no to do szpitala mnie poloza.

A jakie wartości ci wyszły? Kurde to w razie W aż do szpitala trzeba iść? Czyżby po to, żeby dawkę insuliny ustalić? Zaczynam się bać swojej krzywej....no i 3mam kciuki za Twoje wyniki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    U nas w 14 tc lekarz powiedział, że na 100% syn :)
    Mierzyl pisiorka i mówił, że to chłop na 100 :)
    A co do smaków to nie jadłam prawie wcale mięsa mdlilo mnie na samą myśl:p
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Monia502: Moja koleżanka miała USG jeszcze w dniu porodu robione.... Miała być dziewczynka. Urodził się chłopiec....

Treść doklejona: 28.10.13 21:22
    bananowiec: Kurde to w razie W aż do szpitala trzeba iść?
    kładą na 3 doby i kontrolują pobierając kropelke krwi po każdym posiłku :smile: nic wielkiego,często dieta wystarcza
    Loren kiedy powtórka?Mam nadzieję że to jednak jakiś wybryk tylko był...
    --
  5.  permalink
    Monia502: Moja koleżanka miała USG jeszcze w dniu porodu robione.... Miała być dziewczynka. Urodził się chłopiec...

no to tak jak u mnie :P ale dostalam wspanialy prezent na rocznice slubu :) no, dostalismy :P maz chcial corke, a ja od poczatku ciazy czulam, ze bedzie chlopak :)

Treść doklejona: 28.10.13 21:25
    uś: kładą na 3 doby i kontrolują

oO, ja lezalam 7 dni....
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    kuleczka_69: oO, ja lezalam 7 dni....
    to byłaś bardzo niestandardowym przypadkiem :bigsmile:

laski Porodówka sie zaczyna :cool:
    --
  6.  permalink
    uś: to byłaś bardzo niestandardowym przypadkiem

No chyba :P w ogole ten szpital bardzo mnie przyciagal do siebie :P sumujac moje pobyty to ze 3 miechy by sie zebraly :P
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    kładą na 3 doby i kontrolują

Mnie w celu kontroli nie kładli wcale... Dopiero jak nie poskutkowała dieta, insulina.... to wtedy mnie położyli....

A co do omyłek płci, to siostra tej mojej koleżanki, też miała pomyłeczkę i tez ocenili źle, ale zamiast chłopaka córka się urodziła... Także wcale to nie takie rzadkie....
    Jedna z moich e przyjaciółek tez miała pomyłkę i jakoś w 30 tc podano "prawidłową....

U mnie był pewnik, bo mój syn b. szybko miał jąderka "na swoim miejscu", ale i tak choc intuicja podpowiadała (od 15 tc), że to synek, zbierałam rzeczy neutralne, bo bałam sie, że może jednak.....
    --
  7.  permalink
    mi ciagle mi mowia o 3 dniach lezenia ;) ale moge lezec 4 bo od tylu chociaz ubezpieczyciel zwroci za pobyt w szpitalu. teraz to ja w sumie moge lezec i tydzien bo w domu jakos jest malo okazji do polezenia bo ciagle cos a tu nie mam wyjscia ;) fajnie jest bo babki wchodza na 40min ktg i na porodowke tak wiec mam przedsmak :) jutro jedyna dziewczyna ma wywolanie bo jest 11 dni po terminie, rozwarcie na 3cm a skurczow zero :) heh w domu nie mam takich atrakcji
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    no własnie gin juz mnie chcial klasc do szpitala ale wkoncu mam powtórzyc badanie i wtedy zobaczymy...musze jakos zrobic w tym tygodniu tylko strasznie ale to strasznie sie boje igieł...:cry:i za kare ze poszlam na łatwizne i na krzywa zrobiłam tylko dwa pobrania-na czczo i po dwóch ze strachu to teraz musze jeszcze raz i to trzy razy...
    mnie tez odrzucało od miesa i wedlin ale to dopiero pózniej,na poczatku wlasnie chciało mi sie miesa co ja nie za bardzo przepadam.z córką tylko kwasne:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Loren: za kare ze poszlam na łatwizne i na krzywa zrobiłam tylko dwa pobrania-na czczo i po dwóch ze strachu
    Loren ale to standard jest :bigsmile: to nie żadna łatwizna.trzy kłucia robią tylko cukrzykom.ciężarnym praktykuje sie dwa :wink:
    subiektywna7: w domu nie mam takich atrakcji
    hahaha to przynajmniej sie nie nudzisz :cool:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    no własnie byłam zdziwiona że tylko dwa bo pamietam kiedys robilam trzy razy.teraz tez musze trzy...:cry:
    a wynik miałam po dwóch godzinach 147
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Niezłe pomyłki.
    Jak ja chcę już wiedzieć...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    To jednak trochę podwyższony ten wynik Loren.powtórz i sie nie stresuj
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Haha pamiętam ogólny strach na forum jak Kuleczka urodziła i każda kolejna zastanawiała się czy nie będzie niespodzianki na porodówce :)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    widze.ze kazda z Nas jest inna...
    zabobony odeszly w zapomnienie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeOct 29th 2013
     permalink
    Hej! Mlody zarzadzi pobudke o 5:45, jestem spiaca:cry:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Dzień dobry...
    Z tego wszystkiego śniło mi się dziś, że zdradziłam męża swego, i okazało się, że dziecko które noszę w swym łonie jest jednak dziewczynką i to DZIECKO kochanka :shocked::cool:
    Nie to teraz do 7 listopada będę żyła w stresie po tych Teorkowych zdjęciach i przygodach z waszych rodzin :wink::confused::cool:

Ja mam krzywą dokłądnie 7 listopada i też dwa pobrania, boję się jak cholera. Bo gin kazał mi cały czas trzymać dietę i do tego łykam tabletkę metformaxu... a wiadomo jak ciąża wpływa na trzymanie diety...więc jaja będą jak będę musiała na domiar złego glukometr kupić... ehhhh.
    kakai to może jak się zdrzemnie to połóż się z nim ?
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Mariaekad a co to za dieta jeśli mogę spytać?mi juz wczoraj gin zapowiedzial ze mam ograniczyc cukry proste typu cukier,cukierki,winogron itp tylko jak przestac slodzic jak sie cale życie slodzi 5 lyzek a cukierki,żelki wcina tonami?:sad:musze sobie to jakoś w glowie poukladac...
    a i jeszcze moze mi powiecie bo ja tego wogule nie czaje-na czczo cukier jest ok,to jakim sposobem wykąpać ze cos nie tak?nie rozumiem:-(
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.