Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
bardzo drobna jest ta moja córcia, waży 3200nie przejmuj sie,po co ma miec 4kg.przeciez rodza się drobne dzieci i wcale nie sa gorsze od tych nieco większych

ale czaaaadddd!!!!!
wielkie GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :d:d:d:d:d:dchoć doktor stwierdził że bardzo drobna jest ta moja córcia, waży 3200 i wymiary odpowiadają początkowi 37tc.
masa dzieci się rodzi z podobną wagą i nigdy nie słyszałam, żeby taki noworodek był za drobny
Także głowa do góry i uszy też. I pamiętaj, że to tylko szacowany pomiar 

[/url]No i rozbieżność w terminach porodu z OM 9.11 z USG 18.11 więc dość spora różnica
nie stresuj się, naprawdę nie ma czym 

rozbieżność w terminach porodu z OM 9.11 z USG 18.11 więc dość spora różnicachwila ale czy czasem rozbierznosc w terminach nie jest szacowana na podstawie wagi i pomiarów poszczególnych części ciala?
Za drobna to była moja, która w 36tc urodziła się z wagą 1650.dokładnie!To jest niska waga urodzeniowa.a nie 3200 czy nawet 2500g
zwyczajnie drobne dziecko,nie zatrzymało sie w rozwoju tylko rośnie wlasnym rytmem,moze troszke innym niz mówią to "normy"w 36tcjakieś cechy wczesniacze prócz niskiej masy?
zaczęłam dziś pomalutku szykować wszystkie rzeczy do torby... 

)
Zazdroszczę wam dziewczyny tych cc ze względu na to, że wiecie co gdzie jak i kiedy.ja tez lubię,ale co z tego jesli i tak może wszystko zacząć sie szybciej
Lubię mieć wszystko w życiu zaplanowane....
widze sporo przypadków ostatnio porodów po 36tc.cięcie planuje sie po 38tygJa melduje, że dzisiaj "prawie" spakowałam torbę do szpitala (na 98% )ooo widze torbowy czas
ja tylko gromadzę wszystko w jednym miejscu,pozostaje mi do kupienia kilka kosmetyków tych takich malutkich w rossmanie moze,pizamka,staniki do karmienia i bede rejdi 
Hehe Uś, widzę, że o tym samym myślimytelepatia

To chyba odgrywają rolę hormony,bankowo.ja przy 158 waga 54 więc nie tak malo

Ja usłyszałam tylko, że wagę dziecka podaje się po 28 tygodniu
No chyba, że faktycznie taką politykę prowadzi, że waży po 28tc, ale ja się z tym spotkałam po raz pierwszy.Ja melduje, że dzisiaj "prawie" spakowałam torbę do szpitala (na 98% )
zaczęłam dziś pomalutku szykować wszystkie rzeczy do torby...
jeszcze musze parę rzeczy kupić,m,in piżamkę więc czekam do wypłaty i zamykam zamek torby

Przy Twoich skurczach i podatnej szyjce, spróbowałabym sn. Oczywiście jeśli blizna jest ok.
no brawo!
Zawsze jest strach bez względu na rodzaj porodu. Pięknie sobie poradzisz, nie boj nic 

Uska, nie wierzę no brawo!

"macica uciska mi mózg"Kissku ja bardzo często nadużywam tej wymówki
I jestem z tego dumna! Moja kochana zawartość macicy, sprawia, że mamusia zgłupiała i mało tego! Jestem z tego dumna! SZALEŃSTWO :d

A jeśli chodzi o poród to jest tylko chwila w życiu o ktorej nie myśle bo bardziej interesują mnie dzieciaki.jakieś cechy wczesniacze prócz niskiej masy?

nie spieszy mi sie aż tak , im dużej tym lepiej
Po południu mam wizytę to się odezwę;)

sprzężna zwrotna 16 cm, a ponoć można rodzić sn od 17 cm)o to ja mam podobnie-tez 16cm

) tylko oni urodzeni z wagą 2000g
zanett86 - tak, dlatego, że mam już 7 kg na plusie mam przestać jeść słodycze.
--

Trochę się boję przyznam się bez bicia
Ja też miałam wybór między cc a sn, akurat rok temu (dwa dni przed porodem jak się okazało) dostałam do ręki zaświadczenie od okulisty.I chyba najgorsze, to mieć ten wybór :P CC się nie bałam w ogóle, no bo tam raczej wielkiego zaskoczenia być nie może
Oczywiście miałam świadomość jak będzie PO CC i tego już sie bałam. No a SN to wiadomo, jedna wielka niewiadoma- ale postanowiłam spróbować i ani minuty tego nie żałowałam, nawet w trakcie. A teraz to jest dla mnie najpiękniejsze wspomnienie i najważniejsze przeżycie wspólne z mężem