Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
nie przejmuj sie,po co ma miec 4kg.przeciez rodza się drobne dzieci i wcale nie sa gorsze od tych nieco większych bardzo drobna jest ta moja córcia, waży 3200
choć doktor stwierdził że bardzo drobna jest ta moja córcia, waży 3200 i wymiary odpowiadają początkowi 37tc.
No i rozbieżność w terminach porodu z OM 9.11 z USG 18.11 więc dość spora różnica
chwila ale czy czasem rozbierznosc w terminach nie jest szacowana na podstawie wagi i pomiarów poszczególnych części ciala? rozbieżność w terminach porodu z OM 9.11 z USG 18.11 więc dość spora różnica
dokładnie!To jest niska waga urodzeniowa.a nie 3200 czy nawet 2500g zwyczajnie drobne dziecko,nie zatrzymało sie w rozwoju tylko rośnie wlasnym rytmem,moze troszke innym niz mówią to "normy" Za drobna to była moja, która w 36tc urodziła się z wagą 1650.
jakieś cechy wczesniacze prócz niskiej masy? w 36tc
ja tez lubię,ale co z tego jesli i tak może wszystko zacząć sie szybciej widze sporo przypadków ostatnio porodów po 36tc.cięcie planuje sie po 38tyg Zazdroszczę wam dziewczyny tych cc ze względu na to, że wiecie co gdzie jak i kiedy.
Lubię mieć wszystko w życiu zaplanowane....
ooo widze torbowy czas ja tylko gromadzę wszystko w jednym miejscu,pozostaje mi do kupienia kilka kosmetyków tych takich malutkich w rossmanie moze,pizamka,staniki do karmienia i bede rejdi Ja melduje, że dzisiaj "prawie" spakowałam torbę do szpitala (na 98% )
telepatia Hehe Uś, widzę, że o tym samym myślimy
bankowo.ja przy 158 waga 54 więc nie tak malo To chyba odgrywają rolę hormony,
Ja usłyszałam tylko, że wagę dziecka podaje się po 28 tygodniu
Ja melduje, że dzisiaj "prawie" spakowałam torbę do szpitala (na 98% )
zaczęłam dziś pomalutku szykować wszystkie rzeczy do torby...
jeszcze musze parę rzeczy kupić,m,in piżamkę więc czekam do wypłaty i zamykam zamek torby
Uska, nie wierzę no brawo!
Kissku ja bardzo często nadużywam tej wymówki "macica uciska mi mózg"
I jestem z tego dumna! Moja kochana zawartość macicy, sprawia, że mamusia zgłupiała i mało tego! Jestem z tego dumna! SZALEŃSTWO :d
jakieś cechy wczesniacze prócz niskiej masy?
o to ja mam podobnie-tez 16cm sprzężna zwrotna 16 cm, a ponoć można rodzić sn od 17 cm)
zanett86 - tak, dlatego, że mam już 7 kg na plusie mam przestać jeść słodycze.
--
Trochę się boję przyznam się bez bicia