Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeNov 4th 2013 zmieniony
     permalink
    Słoneczne dzień dobry !!! :bigsmile:

Kissku, uwielbiam przeczytać z rana Twoje posty, bo jakoś tak człowiekowi od razu w duszy weselej. Dziękuję Ci za to !

Donuś, do dzieła kobieto !!! :bigsmile::bigsmile:

mariaekad, my w zasadzie jesteśmy dokładnie na tym samym etapie, niestety mnie ostatnio też dopadają noce z przerwami w spaniu, najczęściej budzę się około 1.00, a zasypiam około 3.00. Może nie jest tak dokładnie każdej nocy, ale powiedzmy, że dwie na trzy takie właśnie są.
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
    • CommentTimeNov 4th 2013
     permalink
    mariaekad: stokosia Toż ty jesteś już na ostatniej prostej, a Twój chłop to zwarty i gotowy ma czekać a nie na nerwy Ci działać, weź go do pionu postaw...:wink:

Nie da się , ja już nie wiem co z nim jest, ale wkurza mnie niesamowicie może się denerwuje przed porodem, ale to żeby wychodzić na kilka godzin wracać jakby nigdy nic nie interesując się co się ze mną w tym czasie dzieje bo przecież jak coś to będę dzwonić no i są taksówki !!! :cry:
    uś: Ona i przy partych pewnie będzie się uśmiechać :bigsmile:

Też jestem tego zdania Kiska zazdroszczę podejścia, chociaż ja się też śmieje jak np się denerwuje albo coś mnie boli to dostaje napadów śmiechu
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Dziewczyny, jak to jest? Kiedy jest koniec 1 trymestru - wraz z końcem 12tc czy 13tc? Różnie podają...
    Czy może powinnam na "chłopski rozum" policzyć 3 m-ce od 1 dnia ostatniej miesiączki? Wtedy byłaby dokładnie 1/3 ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    karolajnas o to w sumie nie jestem sama. Mam tak samo...niby nie leżę cały dzień, bo zawsze cś=oś jednak w domu jest do zrobienia. Staram się też każdego dnia wyjść na dwór na spacer do lasu. Więc myślę kurcze no :confused:
    Potem sobie myślę, że moje dziecię przyzwyczaja mnie do nocnego czuwania :smile::wink:
    stokosia kurcze...coś z tymi facetami ostatnio jest, mój też miał jednodniową fazę humoralną :confused: ale szybko uświadomiłam mu, że szkoda życia na kłótnie, niedopowiedzenia i takie tam inne.
    Ty jesteś tuż przed rozwiązaniem to on kurcze jak na szpilkach powinien w domku być i otoczyć Cię opieką. No wiadomo, że siedział nie będzie i pilnował każdego Twojego kroku...ale poczucie jakiegoś takiego bezpieczeństwa powinien Ci dawać no...
    Trzymaj się. Może mu jakoś do głowy wejdzie w jakim stanie jesteś.

Treść doklejona: 04.11.13 11:10
    ewa ja już nie wnikam. Karta ciąży na 28 dni inaczej, suwaczki inaczej, mój gin inaczej...Ja patrzę na tygodnie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    mariaekad, myślę, że tak po prostu musi być i tyle :bigsmile: Ja do dziś pracuję, więc miałam wrażenie, że tym bardziej będę w nocy spała, jak dziecko, a tu niespodzianka.

stokosia, uwierz, mimo, że to pewnie marne pocieszenie, że Twój facet nie jest jedyny. Moja przyjaciółka będąc w ciąży niestety nie bardzo mogła liczyć na pomoc ze strony swojego partnera, szczytem było dla mnie to, że nie poszedł z nią nawet raz na USG, no i oczywiście mimo próśb, nie było go przy porodzie. Rodziła z siostrą. Lubię go, bo jest naprawdę fajnym kumplem, ale nie mam bladego pojęcia dlaczego nie interesował się nią. Po pojawieniu się ich córeczki na świecie wyjechał do pracy zagranicę. Obecnie przylatuje na około 2 tygodnie co dwa miesiące. Podczas tych przyjazdów opiekuje się Maleńką, tylko pod warunkiem, że nie płacze, jak zaczyna choćby delikatnie marudzić, zaraz ją oddaje mamie. Ano, ciężko stwierdzić, co facetami kieruje w takich momentach. Niestety coraz częściej słyszę o takich przypadkach, może też dlatego, że teraz po prostu to bardziej koduję w głowie, bo przykro mi na samą myśl, gdybym to ja była w takiej sytuacji. Życzę Ci cierpliwości oraz żeby Twój partner otrząsnął się jak najszybciej !

Ewa, powiem szczerze, że ja też nie bardzo kumam te trymestry :bigsmile: Dlatego, podobnie do mariaekad, liczę tylko tygodnie i miesiące :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    karolajnas ja bardzo chciałam pracować, ale neistety dojazdy 1,5 godz w jedną stronę :confused: pobudki aby dojechać o 5: rano i do tego zaczęło się kiepsko dziać bo szef zaczął jakieś dziwne zachowania i zagrywki wobec mnie :neutral: czego zupełnie się nie spodziewałam... i siedzę w domku, zresztą nie narzekam, bo zaledwie 4 dni po podjęciu decyzji, że biorę zwolnienie zaczęłam krwawić...więc wolę nie ryzykować.
    Co do facetów, mężów, partnerów To ja jednak narzekać nie mogę...Mój przez całą 1 ciążę non stop przy mnie, poród rodzinny w wannie do 6 miesiąca on kąpał, w nocy przewijał ja dostawałam małą już tylko do karmienia :smile: NO KOCHANY JAK NIE WIEM CO.
    Teraz jest ze mną w gabinecie na każdej wizycie czy USG, czy nie jesteśmy oboje. Już nie wspomnę o nawijaniu makaronu na uszy przez moje powłoki brzuszne...Bo to codzienność aż sama jestem w szoku no chłop 34 lata i gada z moim brzuchem :shocked::smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Ewa http://dzieci.pl/tydzien,1,kalendarz-ciazy-tydzien.html?smgputicaid=6119ac

Ja pierwszy trymestr liczę do 13tc :wink::wink: czyli 12t6d :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Ooo, dzięki :)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Maria tylko zazdrościć takiego męża :)
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    mariaekad, to widzę, że obie trafiłyśmy na wyjątkowo dobre egzemplarze mężów :bigsmile: Mnie najbardziej podobają się rozmowy męża z Juniorem, kiedy wieczorem pakuje się pod kołdrę, tak żebym nic nie słyszała !!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  1.  permalink
    cześć dziewczyny. Melduje się już w domu. Macica się dalej niestety stawia- nie jest idealna, ale mam stos leków i zakaz wykonywania wszelkiego rodzaju ciężkich, bądź trudnych prac- na szczęście nie muszę leżeć :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Subiektywna dobrze że już w domku :bigsmile:
    macica chyba już taka będzie na tym etapie,ważne by się nic nie rozkręcało.Za co trzymam kciuki!

Ja tez trafiłam na dobry egzemplarz.Mój eN wyręcza mnie w cięższych pracach (mycie naczyń,odkurzanie,sprzątanie) choć nie jest w stanie gotowości by mnie odwieść w razie czego bo nie ma prawka :tongue: będę sama jechać chyba jakby zaczęło się szybciej :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    zanett no :smile: tylko pozazdrościć. To ogromne wsparcie i takie poczucie bezpieczeństwa, troski i wiem, że dla niego jesteśmy najważniejsi.
    karolajnas bo może już swoje tajemnice mają ?:smile:
    subiektywna super , że w domku już pod kartą pisałam :smile:
    kurcze toż trzeba go na wysłać na kurs... Ja mam prawko, dużo jeżdżę, w sumie jak muszę...ale jednak wolę sobie dupcie wozić jako pasażer :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: kurcze toż trzeba go na wysłać na kurs...
    kurs miał dawno zrobiony,do egzaminu nie podszedł bo zwyczajnie nie czuje sie za kierownicą.są ludzie którzy nigdy nie bedą kierowcami i koniec :smile: ja go zmuszać nie bede.zresztą lubię jeździć :wink: alkoholu nie pije więc to też nie jest problem :tongue:
    a poród mam planowany wiec tez bez strachu.co najwyzej pojade z lecącymi wodami hahah
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Nie no pewnie...
    Ja tak o swojej rodzonej siostrze myślałam... serio. Co jak co ale dla mnie ona za kierownicą nie powinna siadać..Jednak uparła się, za entym razem zdała... ale mimo wszystko czuję się przy niej...bardzo nie pewnie :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    U mnie to samo. Nawet po lekach macica sie stawia :sad: całe szczęście skurczy typowo porodowych brak. Dzis o 20 wizyta u kadriologa. Boje sie strasznie. A jak by tego było mało jeszcze mój zwierzak dostał zapalenia płuc :cry:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Hecate, trzymam kciuki za wizytę !!!
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Jesteście kochane dziękuje !!!
    Trochę mi lepiej, przestałam o tym myśleć, niedługo przyjeżdzają mi meble do salonu więc humorek się poprawi mam nadzieje :)
    U mnie nadal spokój czasem coś mnie w krzyżu zarwie i mam "uderzenia gorąca" skurczy brak albo ich nie odczuwam
    Ogólnie jest ok
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    stokosia87: niedługo przyjeżdzają mi meble do salonu więc humorek się poprawi mam nadzieje :)
    oooooooo fantastycznie :bigsmile: mi zawsze zakupy poprawiają humor :wink:
    Hecate26: . Dzis o 20 wizyta u kadriologa. Boje sie strasznie
    napisz koniecznie po wizycie...bedziemy ściskać kciuki
    i za zwierza tez sciskam,tez ci pewnie przykro
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Hecate26: [/quote][quote=Hecate26]U mnie to samo. Nawet po lekach macica sie stawia :sad: całe szczęście skurczy typowo porodowych brak. Dzis o 20 wizyta u kadriologa

Hecate, 3mamy mocno kciuki i myśl jak kissek - POZYTYWNIE!!!
    -- ;
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Może Was zainteresuje: Wycofany Fenoterol
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    uś: oooooooo fantastycznie :bigsmile: mi zawsze zakupy poprawiają humor :wink:

No aby tylko były takie jak na zdjęciu bo czasem różnie to bywa , jak będzie coś nie tak to chyba wyjdę z siebie i stanę obok !!!
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    The_Fragile: Może Was zainteresuje: Wycofany Fenoterol
    o maj gad!!!! ale nie wyjasniono czemu
    --
  2.  permalink
    Witam wszystkich! Ja dzisiaj w super humorze, bo po wizycie u ginka. Szyjka 4,1 cm, córeczka duża (1,3kg:)), wszystko w badaniu wyszło OK. Wyniki też mam w normie, więc nic tylko cieszyć się! Buziaki!
    -- [/url]
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    a ja sie chcialam "pochwalic" ze krzywa cukrowa wyszła mi jeszcze gorzej niz za pierwszym razem:shocked:po godzinie 184,po dwóch 163!!!:cry:załamałam sie:cry:nie wiem co to bedzie,jak to bedzie...jak unikac cukrów jak ja cukroholiczka:confused:
    a co do naszych panów to mój tez jest niezły!cały wieczór w sobote nie odbierał bo mu sie chyba nie chciało,nie wiem,nie wyjasnił mi tego....ale byłam wsciekła:devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Hecate trzymam kciuki za wizytę u kardiologa!
    Ja na 19 mam ginka:)
    Loren faktycznie wysoki ten poziom,aż ja się boje jak będzie wyglądało to u mnie.
    Odnośnie tego fenoterolu to znaczy że już nie będzie można brać samemu w domu?Tylko w szpitalu w kroplówce lub zastrzyku?
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    _malgosia_: [/quote][quote=_malgosia_]wszystko w badaniu wyszło OK

No to super :) I jaka szyjka długaśna aby jak najdłużej ;p

Loren: a co do naszych panów to mój tez jest niezły!

Współczuje.
    A ja znów sama siedzę, mój sobie wyszedł pod blok do kolegi wróci jak meble przyjadą, bo po co ma siedzieć ze mną i czekać, to jest jakiś żart:cry:

Jak tak dalej będzie to założe wątek "samotnie wychowujące" i wyprowadze się w cholere od niego bo po co być z kimś na kogo nie można liczyć i jest się razem a osobno!
    Dziewczyny przepraszam Was za te moje wylewy uczuć ale ja już nie wiem co mam robić :(
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Stokosia ja jak mojego opier...e to chodzi jak zegarek,ale zdazaja mu sie takie dziwne zachowania...jakos faceci to tak lajtowo podchodza do wszystkiego.mówie np ze cos mnie boli,zgaga piecze to nawet mi kiedys powiedział ze tylko jecze i jecze a jego szefowa jak była w ciazy to nie jeczała!A SKAD ON TO WIE??
    Mój królewicz wlasnie jedzie i zbieram sie do gina po skierowanie do szpitala.:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Loren: zbieram sie do gina po skierowanie do szpitala

A do szpitala czemu w związku z tym cukrem? Jej współczuje ja też uwielbiam słodkości i nie wiem co by było jak bym miała cukrzycę ciążową :( Ale trzymam kciuki za Ciebie dasz radę - musisz dać :) A może dzień wcześniej się objadłaś czegoś albo opiłaś
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Loren: po godzinie 184,po dwóch 163!!!załamałam sie
    kurcze to trochę jednak wysoki :confused:
    biedna,nie martw się.zamkną cie w hotelu,pokarmią dietetycznie,pomierzą cukier po posiłkach i sprawdzą czy faktycznie ten poziom jest taki straszny żeby aż do dietetyka kierować.może nie bedzie źle i zwykłą dietka wystarczy
    ja ci nie zazdroszczę bo kurde też jestem taka za słodyczami okrytnie i bym nie przeżyła....
    tulam mocno i ściskam kciuki

Loren: mówie np ze cos mnie boli,zgaga piecze to nawet mi kiedys powiedział ze tylko jecze i jecze
    a to mi też mój tak gada.nie zauwaza mojej radości jak sie czymś cieszę tylko dopiero jak jęcze to koduje :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    The_Fragile

Nie strasz mnie. Ja go biorę 6x1 plus staveran 4x1 oslonowo
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hecate26: Ja go biorę 6x1 plus staveran 4x1 oslonowo

spokojnie.do 25.11 zdaje sie mają wycofać a Ty do tego czasu już urodzisz :wink:
    i wycofać ze sprzedaży.co nie znaczy że każdy kto ma w domu w ten dzien bedzie musiał przerwać zażywanie
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    _malgosia_ super waga, o szyjce nie wspominając :clap::clap::clap:

Loren: zbieram sie do gina po skierowanie do szpitala.:cry:

Biedna....:hugging::hugging:
    Już teraz mam mega stresa - ja robię krzywą w tym tygodniu i po pierwsze boję się wyniku i po drugie też nie chcę do szpitala-dopiero w lutym, żeby urodzić....
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    No wlasnie raczej to nie od tego ze dzien wcześniej cos zjadlam bo na czczo wynik jest ok. Dopiero po obciążeniu.I to jeszcze gorzej wyszlo jak trochę ograniczylam cukry proste.
    mam juz skierowanie do szpitala i w srode mam sie stawić.juz sie splakalam bo maz jedzie w trase w srode i nawet nie bardzo będzie mial kto mnie odwiedzic czy cos podrzucić...nie mówiąc juz co z corka,gdzie ja ulokować,kto ja przypilnuje bo nastolatki to maja pomysly:confused:no nic tylko plakac:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ciekawe jak tam Hecate po wizycie.
    U mnie ok szyjka nadal cm rozwarcia co do długości 4 tyg temu było 40mm,tydzień temu 38mm a dziś 36mm więc nadal długa.W usg pipka :) ważąca 438g :) Mam się pokazać za dwa tygodnie po usg 3d,w razie gdyby się spinki powtarzały mogę brać no spe i ewentualnie relaniom.
    --
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    hej witam sie wieczornie!!!
    Stoklosiu bardzo ci wspolczuje takiej sytuacji bo wiem jak teraz potrzebne jest wsparcie meza, jak juz pisalam mysmy tez mieli wczoraj krotkie spiecie i lzy mi polecialy ale u nas jest tak ze przed wyjsciem juz zesmy sie przeprosili i pogodzili bo kiedys obiecalismy ze zadne z nas nie wyjdzie z domu zle na drugiego i bylo mi juz lepiej. Wiec nie narzekam, za to dzis moj byl ze mna 2 godziny u lekrza i jeszcze sie skarzyl dlaczego za kazdym razem go na ktg nie biore bo tak fajnie Malutka slychac:) i juz zapowiedzial ze juz nie da sie splawic, jak w ogole jeszcze jakas wizyta bedzie bo: u nas po wizycie spoko, Mala 3715g, bole sa nawet sie skurcze zapisaly jak tak dalej pojdzie chyba niebawem urodze, szyjka 1,5cm otwarta a w domu zaczal odchodzic mi czop. Raz czuje bole raz nie, sa wieksze przerwy niz popoludniu ale najbardziej bola mnie plecy tak ze nie umiem oddychac…wiec czakamy nadal i zobaczymy co bedzie. Jak nic sie nie rozkreci to wizyta w piatek.
    Hecate jak tam po wizycie???
    Loren wspolczuje ze wyszlo tak wysoko mam nadzieje ze cie podreperuja dieta:)
    Mariaekat dziekuje serdecznie za kciuki:)
    Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    My dopiero wróciliśmy. No to tak. Kacper ma prawa komorę większa o 7 milimetrów jednak takie wady po urodzeniu sie wyrównują same wiec operacji noe bedzie miał. Tyle dobrego. Jednak i tak sie martwię jak to mama. Z Wojtkiem jest wszystko ok.
    •  
      CommentAuthordona79
     permalink
    to super wiesci Hecate, ciesze sie:) a martwienie mamy juz z momentem dowiedzenia sie o Kruszynkce pod sercem i to juz tak bedzie do konca zycia... pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorHecate26
    • CommentTimeNov 5th 2013
     permalink
    Witam sie z rana. Tak martwię sie o kruszynki od poczatku. Cos lista nam stanęła a ja bym chciała dotrwać do pierwszej piątki przynajmiej wiec dawać laski:wink: bo mi brzuch pęknie w końcu. Szczerze brakuje już mi sił ale staram sie dla maleństw
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Bardzo dobre wieści.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    DZIEŃ DOBRY :smile:
    Malgosia super wyniki i dobrze, że mocz ok. To jednak ważne.
    LorenJa słyszałam, że trzeba koniecznie zareagować nawet jakby krzywa wyszła o jedną liczbę wyższa niż norma. Nie martw się, to dla dobra dziecka zapewne będziesz musiała przejść na dietę i mierzyć sobie poziom cukry po każdym posiłku. Lepiej chyba w taki sposób temu zaradzić niż żyć z nieświadomością a potem borykać się z cukrzycą :neutral: ja wiem że łatwo nie jest bo sama jestem łasuchem i jak rok temu dostałam listę co mogę a czego nie to dwa dni ryczałam i w ciąży nie byłam ale żelazna dieta wyrównała mi ładnie poziom cukru także TRZYMAM KCIUKI aby było dobrze.
    zanett no to super, że pipka potwierdzona, niech sobie tam siedzi kochana aż do marca :smile:
    dona kochana to już już tuż tuż...także czekamy w napięciu na relację :smile:
    stokosia ja to normalnie miałabym ochotę strzelić tego Twojego przez łeb.... No wybacz ale żeby w taki sposób się zachowywać??? Kurcze no co z tymi chłopami się porobiło...:neutral:
    Hecate czyli dobre wiadomości :smile: super. Trzymaj się tam jeszcze za brzusio niech chłopaki jeszcze troszkę wytrzymają :smile:
    U mnie dziś pogoda barowa...
    a wczoraj wydawało mi się że dzidź ma czkawkę :shocked: to chyba możliwe nie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Maria co do mojej pipki potwierdzonej to lekarz tylko powiedział że nic się nie zmieniło ale ja nic nie widziałam na usg a chciałam zobaczyć wargi albo coś ehhh wytrzymam jeszcze trochę do 3d a dzisiaj w nocy śniło mi się że siusiaka widziałam na usg :/Mąż mówi do lekarza czy aby na pewno nic się nie zmieni bo wszystko różowe czerwone a jak za chwilę wyjdzie że chłopiec to pozostanie mu wsiąść farbę i przemalować :D On na to jeśli tak by się stało to osobiście przyjedzie i mu pomoże hihi :D
    Hecate a wstaw twój brzusio na Brzuszki :)
    Natalia czytałam że ruchów nie czujesz,mi znajoma opowiadała że ona też w trzeciej ciąży z córką poczuła dopiero ruchy w 21 tyg też się bardzo martwiła ale lekarz podobno ja pocieszał że zdarza się tak czasami dziecko jest jakoś bardziej z tyłu umiejscowione i nie czuć tych ruchów długo.Staraj się nie martwić jesteś w takim tygodniu że dziecko zaczyna już nabierać masy i dostaniesz lada moment kopniaka wychowawczego :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: wczoraj wydawało mi się że dzidź ma czkawkę to chyba możliwe nie
    bardzo mozliwe.to takie miarowe pukania :bigsmile: czasem przyznam mnie czkawka wkurza jak czuję ją w odbycie np :tongue:

zanettt86: On na to jeśli tak by się stało to osobiście przyjedzie i mu pomoże hihi :D
    czyli jest pewien tego co mówi :cool: gratuluje

Hecate26: Kacper ma prawa komorę większa o 7 milimetrów jednak takie wady po urodzeniu sie wyrównują same wiec operacji noe bedzie miał.
    wspaniałe wieści! myślę że nie powinnas sie już zadręczać.

Dona do roboty,my tu czekamy na Twojego malucha :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    uś: czasem przyznam mnie czkawka wkurza jak czuję ją w odbycie np

Jakie było moje zdziwienie, kiedy pierwszy raz właśnie tam poczułam te miarowe ruchy, pulsowanie !!! :shocked: :bigsmile: :bigsmile: Junior też miewa czkawkę, raz jest ona mocniej, raz słabiej wyczuwalna, ale już potrafię ją rozpoznać. Wczoraj na pewno miał wieczorem i to chyba po zjedzeniu przeze mnie lodów ! Nie wiem, czy mogło to mieć związek, ale faktycznie wtedy ją poczułam. Powiem Wam szczerze, że mimo, iż czasem bywają nieprzyjemne szczególnie kiedy oberwę w pęcherz albo w jelita, ja po prostu uwielbiam te jego kopniaczki, przeciągania się itp. Nie wiem, czy cokolwiek innego w życiu sprawiało mi taką radość :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    karolajnas: chyba po zjedzeniu przeze mnie lodów ! Nie wiem, czy mogło to mieć związek
    może może :bigsmile: wody płodowe zmieniają zmak i jak dziecko się łapczywie nałyka tych słodkich wód to tak potem jest :tongue:
    --
  3.  permalink
    The_Fragile: Może Was zainteresuje: Wycofany Fenoterol

jest to jakieś stanowisko, ale oficjalnie miałam to przepisane wczoraj w dawce 12x 0,5 tabletki dziennie...
    zapewne chcieliby wycofać ten lek ze względu na powikłania sercowo-naczyniowe (matki), bo istnieje takie ryzyko. Ale przerwanie brani tych leków może doprowadzić do skurczy i przedwczesnego porodu. Nie podejmę ryzyka przedwczesnego porodu- bo wówczas to moje dziecko może mieć problem sercowo-naczyniowy i setki innych, a tymczasem narażam tylko siebie i to w przyszłości obciążając serce. Mam wybór- albo ja zaryzykuje swoim serduchem albo serduchem swojego dziecka, więc wiadomo- wybieram siebie.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    A ja się zastanawiam teraz nad tym fenoterolem:confused: Może to przypadek, ale w pierwszej ciąży brałam ten lek i synek miał problemy z tętnem. Sytuacja całkiem podobna do tej, którą nana teraz przeżywała, a ona też fenoterol brała:confused: Fakt faktem, że tak jak pisze subiektywna gdy istnieje zagrożenie porodem przedwczesnym to fenoterol jest po prostu skuteczny. Choć faktycznie tętno dziecka w trakcie jego brania powinno być ściśle monitorowane. W tej ciąży wprowadzono u mnie inne leczenie (z czego bardzo się cieszę:) leżenie i pompy nawadniające i z magnezem bezpośrednio do żyły. I to też działa i wg mojego gina jest po prostu bezpieczniejsze dla dziecka. Mam nadzieję, że się nie myli:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hanny: Sytuacja całkiem podobna do tej, którą nana teraz przeżywała, a ona też fenoterol brała
    może to przypadek ale coś w tym jest...
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Czesc dziewczyny ! ;) Tak sobie czytalam o tej czkawce i zastanawialam sie jak to jest.
    Przed wykladami zjadlam rogala marcinskiego (za ktorego dalam az 10 zl :shocked: ) i teraz siedzac na wykladzie poczulam wlasnie w okolicy odbytu pulsowanie.:shocked: Czyzby moja dzidzi miala czkawke? Strasznie dziwne uczucie hehe
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Subiektywna a noe dali Ci nic na osłonę serca. Ten drugi lek który biorę wlasnie chroni moje serdycho i naczynia przed powikłaniami.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.