Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorLoren
    • CommentTimeNov 6th 2013
     permalink
    ja dzis tez dostałam grzechotke:boogie:a tak wogule pojechalam dzis do szpitala,psychicznie nastawiona na lezenie a tu dooopa:confused:brak miejsc,musiałabym lezec na korytarzu,wiec powiedzieli zebym lepiej przyjechala w piatek jak nic sie nie dzieje.no i jestem w domu:bigsmile:
    trzymam kciuki za done,a co u stokosi???
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    a ja jeszcze nie dostałam grzechoty:tongue:

mariaekad fajny wózio, to teraz "tylko" czekac na pierwsze spacery:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Loren jestem u mnie cisza, szyjka długa i zamknięta, ale miło że ktoś o mnie pamięta :D
    Dona trzymam kciuki Kochana :*
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    stokosia87: Loren jestem u mnie cisza, szyjka długa i zamknięta, ale miło że ktoś o mnie pamięta :D
    a ja juz pociekłam patrzeć pod twoja kartą :tongue:

Loren: powiedzieli zebym lepiej przyjechala w piatek jak nic sie nie dzieje.no i jestem w domu
    noooo to na luzaku doczekasz w domciu.i fajnie :smile: gorzej że na weekend Cię przymkną
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    No ja nie mam netu w telefonie więc jak zamilknę na dzień czy dwa tzn że rodze ;p bo tak to jestem codziennie :) nawet kilka razy dziennie ;p
    Takie małe uzależnienie
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Uś tak czy siak weekend w szpitalu.powiedzieli ze 4 dni będę leżeć.dzisiaj jakbym zostala to w poniedzialek by mnie puścili bo w niedziele nie ma wypisów,wiec wole juz w piątek sie tam polozyc:bigsmile:
    Stokosia myslalam ze cos u ciebie sie zaczelo bo dawno sie nie odzywalas albo ja przegapilam:)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    stokosia87: Takie małe uzależnienie
    u mnie cały dzień otwarte 28 :shamed:
    Loren: Uś tak czy siak weekend w szpitalu.powiedzieli ze 4 dni będę leżeć
    aaaaaa myślałam ze w piątek by cie puscili do domku.to w takim razie i lepiej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
    • CommentTimeNov 6th 2013 zmieniony
     permalink
    Loren: Stokosia myslalam ze cos u ciebie sie zaczelo bo dawno sie nie odzywalas albo ja przegapilam:)

Wczoraj wieczorkiem pisałam, jak po wizycie koło 20tej (strona wcześniej)
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Ooo jakieś wieści jak się dony akcja rozwija?
    Mocno trzymamy kciuki.

Dziewczyny ja już się doczekać nie mogę mojej kruszynki.
    Nie wiem jak tu wytrzymać do terminu jak ja już siedzę jak na szpilkach :bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Hej Dziewczyny,
    Nie udzielałam się ostatnio, bo na zdrowiu nieco podupadłam, chociaż starałam się czytać w telefonie na bieżąco co u Was.

Dziś byłam na pierwszej wizycie u ginekologa i widziałam bijące serce :heart: Jestem przeszczęśliwa, bo bardzo się bałam o dziecko... że ostatnie dni mogły spowodować, że coś poszło nie tak ...ale wszystko jest ok. Pęcherzyk ma średnicę 23,3 mm :D za dwa tygodnie mam kolejną wizytę, podczas której lekarz pomierzy dziecko :) Także termin wg OM to 1 dzień lipca 2014 roku :bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Luba: Dziewczyny ja już się doczekać nie mogę mojej kruszynki.

Wiem coś na ten temat, u mnie niby termin na sobotę, ale nie zapowiada się abym urodziła do tego czasu, więc też siedzę jak na szpilkach oczekując na jakiś znak

Treść doklejona: 06.11.13 20:11
    PENNY: Dziś byłam na pierwszej wizycie u ginekologa i widziałam bijące serce

Super trzymam mocno kciuki aby było wszystko dobrze, dbaj o siebie, ale naturalnymi sposobami - jak najmniej leków
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    PENNY: widziałam bijące serce
    gratulacje :bigsmile:
    stokosia87: niby termin na sobotę, ale nie zapowiada się abym urodziła do tego czasu, więc też siedzę jak na szpilkach oczekując na jakiś znak
    no nie zazdroszczę
    ja już tez mam ochote czas przyspieszyc a co dopiero ty musisz czuć...
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    stokosia87: Wiem coś na ten temat, u mnie niby termin na sobotę, ale nie zapowiada się abym urodziła do tego czasu, więc też siedzę jak na szpilkach oczekując na jakiś znak

U mnie pewnie też się tak skończy. 3 tygodnie temu mała pchała się na świat a jak ją przetrzymaliśmy to się obraziła i cisza totalna. Szyjka zatrzymała się na 20mm i koniec.

Stokosia a na ktg chodzisz?
    -- ;
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Hej dziewuszki:bigsmile:
    Nie było mnie ponad tydzień i 700 postów do nadrobienia:shocked:.....ufff chyba nie dam rady przerobić wszystkich:wink:

GRATULUJE wszystkim rozpakowanym mamusiom :flowers:

Musze Wam się pochwalić że poznaliśmy płeć naszej kruszynki...będziemy mieli kawalera:cheer: nie potrafię wyrazić tego w słowach jak bardzo jesteśmy z mężem szczęśliwi:):)
    dziewczyny proszę o dopisanie u mnie chłopaka:heart:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Dona - trzymam kciuki

PENNY - Superrrrr Gratuluje :)

Gaja gratuluje kawalera :)

Treść doklejona: 06.11.13 22:32
    hehe za duzo miejsca by tu zajelo wiec sie przenioslam z dedykacja dla was do watku tancowala igla z nitka ... dobranoc :P
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
    • CommentTimeNov 7th 2013
     permalink
    Loren zobaczysz będzie OK.
    STOKOSIA Trzymamy kciuki za rozwój sytuacji:smile:
    penny gratulacje, to cudowne chwile! Pamiętam jak my poszliśmy w 6 tyg. bo niestety plamiłam... a tu pup pup puk... ja pytam gina a czyje to ...a on no jak czyje syna....:shocked::bigsmile:
    gaja GRATULACJE :smile:
    Ja dziś mam USG połówkowe, proszę o kciuki. Wcześniej jadę jeszcze do pracy...ehhhh, chyba tylko nerwy sobie napsuć no ale muszę :neutral: i o 18:20 liczę na dobre wiadomości od GINA :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Maria to czekamy na relację z USG połówkowego :)Trzymam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Zaciskam mocno kciuki za wizyte Maria ;)

Ja ide na echo serca 21ego najblizszy wolny termin, do tego czasu to ja chyba umre ze strachu
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Dzięki dziewczynystresuję się bardzo. Mam nadzieję, że maluszek zdrowo rośnie. Ja mam jeszcze wizytę 18 listopada, więc no taka mała kumulacja :smile:
    Potem dopiero 14 grudnia, tuż przed świętami :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorjusiak
     permalink
    Penny gratulacje :smile:

Mariaekad trzymam kciuki i czekamy na wieści!

A ja chciałam donieść, że od 4 dni czuję jak Małe się wypina i wiertoli w brzuchu :D Niby dużo czasu nie minęło od poprzedniej ciąży, ale już zapomniałam jakie to rozkoszne uczucie :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Witam sie tuż przed wizytą. Ciekawa jestem jak to dzis bedzie wyglądać bo wykuciłam sie o wizytę na NFZ jako kobiecie w ciąży mi sie należy i koniec.
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    dziewczyny a wiecie co u Kisska?? coś jej nie widać?
    -
    Penny super że wszystko w porządku!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeNov 7th 2013 zmieniony
     permalink
    Dzień dobry !

Wczoraj o godzinie 19.50, siłami natury, ze wzrostem 50 cm i wagą 3330 g przyszła na świat córeczka Dony, mała Lilly Sarah !!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Mama i Lilly czują się dobrze, Maleńka pięknie ssie pierś :bigsmile: Gratulacje Donuś ! Dużo zdrówka dla Lilly :bigsmile: Witamy na świecie !

Treść doklejona: 07.11.13 09:38
    1. Stokosia87 - 10.11.2013 (dziewczynka)
    2. OneKiss - 23.11.2013(dziewczynka)
    3. Luba - 27.11.2013 (dziewczynka)
    4. biedronka28 - 05.12.2013 (chłopiec)
    5. Lopeziątko - 06.12.2013 (chłopiec)

6. Emi_787 - 08.12.2013 (chłopiec)
    6. Hanny - 08.12.2013 (chłopiec)
    6. 13guzia - 08.12.2013 (chłopiec)
    7. uś - 12.12.2013 (dziewczynka)
    8. Hecate26 - 14.12.2013(chłopcy)
    8. Koalka - 14.12.1013 (dziewczynka)
    9. anulinanulin - 16.12.2013 (chłopiec)
    10. Madllen23 - 30.12.2013 (dziewczynka)
    11. Alinka - 03.01.2014 (dziewczynka)
    12. subiektywna7 - 07.01.2014 (dziewczynka)
    13. _malgosia_ - 27.01.2014 (dziewczynka)
    14. agi500wtn - 29.01.2014 (dziewczynka)
    15. Annie_86 - 01.02.2014 (dziewczynka)
    16. cecylka25 - 02.02.2014 (chłopiec)
    17. Muriah - 04.02.2014 (chłopiec)
    18. meggi12345 - 14.02.2014 (dziewczynka)
    18. Poziomkauk - 14.02.2014 (dziewczynka)
    19. Bananowiec - 15.02.2014 (dziewczynka)
    20. Loren - 16.02.2014 (chłopiec)
    21. karolajnas - 02.03.2014 (chłopiec)
    22. myszaasia - 03.03.2014
    23. mariaekad - 07.03.2014 (chłopiec)
    24. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    25. zanettt86 - 11.03.2014 (dziewczynka)
    26. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    27. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    28. GaggataB - 22.03.2014
    29. Kami87 - 23.03.2014 (dziewczynka)
    30. helvetka - 26.03.2014
    31. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec)
    31. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    32. puelka - 31.03.2014
    33. dziewczyna600 - 03.04.2014
    34. nataliaa_ - 07.04.2014
    35. nulla - 08.04.2014
    36. Libra1610 - 16.04.2014
    37. jusiak -29.04.2014
    38. Anabella2013
    39. Kakai - 23.05.2014
    40. CiastoMiłości - 25.05.2014
    41. Ewa1406 - 27.05.2014
    42. Szpilka27 - 05.06.2014
    43. fitmama - 08.06.2014
    44. justyn-rz - 25.06.2014
    45. P_Madzia - 28.06.2014

Penny, to pięknie, że mogłaś usłyszeć bicie serduszka. Niech Twój Maluszek zdrowo rośnie :bigsmile:

Gaja, gratuluję Synka !!! :bigsmile: Niech Maluszek rozwija się i nabiera sił.

mariaekad, życzę samych pięknych wieści podczas dzisiejszej wizyty !

No właśnie, a co z OneKiss ? Czyżby coś się u niej zaczęło ?
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    dona:flowers::flowers::flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Dona gratulacje - jednak mnie przegoniłaś :D
    A JA NA PIERWSZYM MIEJSCU !!! :crazy:
    Nadal spokój i cisza
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    Dziewczynki, czy którejś z Was podczas ciąży osłabiły się bardzo rzęsy (krótkie, słabe, wypadają itp.)?? Nie wspomnę już o wypadaniu włosów i masakrycznie rozdwajających paznokciach. Wyczytałam, że pomaga smarowanie olejkiem rycynowym, ale w ciąży ponoć niebezpieczny, bo przenika do płodu, wiecie coś w tym temacie??

I gratuluję ostatnio rozpakowanej mamusi - Dona :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    hopefully, w sumie nie połączyłam tego z ciążą, ale u mnie faktycznie bieda z rzęsami od jakiegoś czasu, paru tygodni. Zawsze miałam ładne, może nie kosmicznie długie, ale nie narzekałam, bo po użyciu tuszu wyglądały OK, a teraz ?! Nawet po pomalowaniu wyglądają naprawdę słabo. Może faktycznie ma to związek z ciążą, bo włosów też wypada mi cała masa.

A tak w ogóle, hopefully, dlaczego nie ma Cię na naszej liście ???? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    karolajnas: Zawsze miałam ładne, może nie kosmicznie długie, ale nie narzekałam, bo po użyciu tuszu wyglądały OK, a teraz ?! Nawet po pomalowaniu wyglądają naprawdę słabo.

Dokładnie jak u mnie, cudów może nie było, ale nie narzekałam, szczególnie po pociągnięciu tuszem, a teraz zganiam na każdy zakupiony tusz, bo do ładu z nimi dojść nie mogę, żeby jakoś wyglądały...

Nie wiem, boję się tego tempa ;p
    Podczytuję forum codziennie, ale specjalnie się nie udzielam jakoś tak...
    W sumie, jak już zapytałaś, to może czas najwyższy, to jak będzie któraś z Was aktualizowała listę, to ja poproszę z terminem 8 marca 2014 - dzieocha :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Dona gratulacje :flowers:
    U Kisska żadnej informacji pod kartą nie ma.myślę że komuś dała by znać sms-owo.Na 19.11 miała termin cięcia ale kto wie,skurcze już miała parę dni temu
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Już wpisuję !!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    hopefully mi od poczatku ciaży do gdzies tak 5 miesiaca masakrycznie wypadaly wlosy,witaminy nic nie pomagały:neutral:a pamietam ze z córą własnie włosy mi sie wzmocniły.co do rzes to nie pamietam ale za to owłosienie bujne na nogach mi sie rzuciło:tooth:az nie mogłam sobie poradzic.i to był pierwszy objaw ciązy:crazy:
    a ja zamykam pierwsza 20:crazy:jak ten czas leci....
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Loren, patrząc na suwaczek, u Ciebie jutro studniówka :smile:
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    TAK,TAK!:cheer::cheer:jutro studnióweczka i wreszcie wkocze w magiczny trzeci trymestr:cheer:cos mi sie ostatnio pokickało i jakos mi z tych tygodni wyszło ze ja juz ze dwa tygodnie w 3 trymestrze...tak jakos ten ostatni trymestr daje mi spokoj,że juz bliżej niz dalej:bigsmile:
    Karola a ty dwa tygodnie po mnie
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    karolajnas: Już wpisuję !!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

a dziękuję :), teraz będę wypatrywała siebie, bo wcześniej moim wyznacznikiem czasu na zapitalającej liście była mariaekad :-)

Loren: mi od poczatku ciaży do gdzies tak 5 miesiaca masakrycznie wypadaly wlosy,witaminy nic nie pomagały:neutral:a pamietam ze z córą własnie włosy mi sie wzmocniły.co do rzes to nie pamietam ale za to owłosienie bujne na nogach mi sie rzuciło:tooth:az nie mogłam sobie poradzic.i to był pierwszy objaw ciązy:crazy:

to chyba cholera reguły nie ma, bo mnie włosy wypadają przy dziewczynce, za to owłosienie na nogach mi się właśnie zmniejszyło... i bądź tu mądry :beard:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    mariaekad: Ja dziś mam USG połówkowe

Kciuki zaciśnięte :) i oczywiście czekamy na wiadomości
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    no własnie ,nie ma reguły.wymioty tez podobno przy dziewczynce i kazdy mi tak mówil...a pawia to jeszcze wczoraj rzucalam przez szybe w samochodzie bo nie bylo jak sie zatrzymac:tooth:śmiesznie to musiało wygladac...:crazy:

Treść doklejona: 07.11.13 10:41
    mariaekad trzymam kciuki za Usg i ciekawa jestem czy płec sie potwierdzi:bigsmile:a tak wogule to zazdroszcze że masz juz wózek:wink:JA TEZ CHCEEEE...........:whorship:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    u Kisska ok.ma problem z oczkami przez soczewki
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    hopefully: Nie wspomnę już o wypadaniu włosów

No ja się właśnie zastanawiam gdzie te cudowne włosy i paznokcie w II trymestrze :devil::devil::devil:
    Rzęsy u mnie bez zmian :wink::wink:
    Nogi...zawsze miałam liche owłosienie :shades:
    Za to taaam na doleee ostatnio mama problemy bo po pierwsze, muszę patrzeć w lustro (brzusiooo już zasłania widoki), no i po drugie jakaś opuchnięta jestem i ciężko mi się dostać w zakamarki :rasta: Normalnie szok :shades:

Loren: TAK,TAK!:cheer::cheer:jutro studnióweczka i wreszcie wkocze w magiczny trzeci trymestr:cheer:

To co to u mnie dzisiaj studniówka? :boogie: Kurde się nie zorientowałam :shades:

stokosia87 pierwsze miejsce zobowiązuje :clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Dona, gratulacje!!!!!!!!!

Ożesz.... zamykam podium! :shocked:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    bananowiec: Za to taaam na doleee ostatnio mama problemy bo po pierwsze, muszę patrzeć w lustro (brzusiooo już zasłania widoki), no i po drugie jakaś opuchnięta jestem i ciężko mi się dostać w zakamarki :rasta: Normalnie szok :shades:

No właśnie bardzo jestem ciekawa jak to będzie po 30 tygodniu..., już teraz bluźnię, że wanna za wąska i ciężko się jakkolwiek przekręcić... Bananowiec i gratuluję studnióweczki :clap:

Ewa1406: Pochwalę się jednak, że dziś po raz pierwszy usłyszałam bicie serduszka malucha :) Nie widziałam bobasa, bo przez mój brzuch słabo jeszcze widać, ale to był wspaniały dźwięk.

Pewnie już niedługo zobaczysz dokładnie na genetycznym, mnie ten widok najbardziej utkwił w pamięci, bo po kropkach, fasolkach itd. wreszcie dzidzia wyglądała jak dzidzia :)
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Gratulacje Dona!
    A ja poszłam do gina w związku z wynikami krwi i moczu. Okazało się, ze rzeczywiście mam za mało żelaza, więc mi zapisał. A przyjść kazał mi dlatego, ze cytomegalie mam dodatnią, bo zapomniał, ze taki wynik mam od 5 lat.
    Pochwalę się jednak, że dziś po raz pierwszy usłyszałam bicie serduszka malucha :) Nie widziałam bobasa, bo przez mój brzuch słabo jeszcze widać, ale to był wspaniały dźwięk.
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    No to wiesci po wizycie. Dobrze nie jest szyjka zaczęła sie skracać ma 1,5 cm z maluchami ok. Ale skierowanie do szpitala mam i do końca juz bede tam leżeć i sie nudzić. Na lekach oczywiscie. Za Frenoterol prawie dostałam w dziub bo mi pan doktor powiedział że tego leku nie wolno w ciąży brać a że był przepisywany to go wycofali.

Niestety nie moge pozwolić sobie wcześniej stawić sie w szpitalu niż w sobotę bo bym nie miała co z mała zrobic dzis i jutro
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Loren, powiem szczerze, że ja jakoś też czekam na początek III trymestru. Dlaczego ? Nie wiem. Jednak mam wrażenie, że to taka już będzie ... ostatnia prosta :bigsmile: Zakładam sobie nowe cele czasowe, żeby ten czas szybciej leciał. No i teraz właśnie czekam na początek III trymestru :bigsmile: Co do tych wszystkich przepowiedni dotyczących płci, to u mnie niewiele wskazywało na chłopaka. Dlatego wszyscy byli zaskoczeni :shocked: Nudności miałam straszne, do chyba 15 tygodnia. No tragedia, czasem naprawdę nie mogłam wstać z łóżka. Do dziś mięso mogłoby dla mnie nie istnieć. Mam natomiast fazę na jabłka, grejfruty, ale tylko białe i zielone (sweety), no i FRYTKI ! O rany, muszę się na maksa hamować, ale frytki uwielbiam.

bananowiec, no to gratuluję studniówki !!!! :bigsmile:

Ewa1406, już niedługo będzie Maluszka pięknie widać przez brzuszek. U mnie właśnie USG genetyczne w 12tc było pierwszym przez brzuch i od tamtej pory już zawsze tak mam je robione. A widoki są BOSKIE! I przyznam się szczerze, że jeszcze ani razu nie udało mi się opanować łez. Nie ryczę jak bóbr, ale zawsze gdzieś, coś popłynie po policzku :smile: Uwielbiamy z mężem też w domu oglądać filmy z USG.

mariaekad, super wózeczek :smile: I też zazdroszczę, że macie już go w domku. My na swój czekamy, aż do stycznia, niestety tyle trwa produkcja.

Hecate, byle do końca tygodnia, a później w szpitalu już o Ciebie zadbają. Na pewno nie będzie Ci łatwo, szczególnie, że córeczka zostanie w domku, ale zdrówko Twoje i Bąbelków jest teraz na pierwszym miejscu. Trzymam kciuki, żeby Twoje Groszki wytrzymały w brzuszku jak najdłużej.
    --
    • CommentAuthorLoren
     permalink
    Na mieso i wędliny tez nie mogę patrzeć.jedynie co mi wchodzi to taka mama szynka w puszce:bigsmile:ale u mnie z jedzeniem jest masakra...ciagle mi niedobrze i czuje jakbym miala zoladek w gardle:shocked:
    bananowiec z goleniem tez ciekawie...bez lusterka ani rusz:surprised:
    hekate trzymaj sie:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Dona gratulacje !!!:flowers:
    Cholerka ktoś mi się wtrynił na moje miejsce na liście :updown:
    Hecate ja właśnie mówiłam mojemu ginkowi i wycofanym Fenoterolu to powiedział że pewnie i tak się wycofają z tego,a z tego co pamiętam w szpitalach w kroplówce można podawać.
    Dobrze że idziesz do szpitala większe szanse masz dotrwać do 36 tyg.A aprop szyjki jak ci ją mierzyła palcami czy usg??
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ewa dobre wiesci! a serducho slyszalas u gina czy masz monitor tętna?
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    kurde dziewczyny zaczyna mnie boleć a raczej świedziec gardło
    jak to możliwe
    wczoraj byłam w laboratorium i tam przy tych kaszlacych babach musiałąm cos złapać
    nie wiem co moge brać żeby jakoś temu szybko zaradzić, nie chce chorować na koncówce
    cała ciążę dałam rade bez leków i na koncu sie wysypać - wstyd
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    zanettt86: Cholerka ktoś mi się wtrynił na moje miejsce na liście :updown:

soriiiii, na końcóweczce możesz mnie jeszcze wyprzedzić ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    koalka, mnie ginekolog na gardło zalecał tylko Tantum Verde.
    --
  1.  permalink
    *koalka* ja mam co chwilę od kilku tygodni nawroty bólu gardła...
    jak tylko wyjdę na zimne powietrze... zaraz wraca...
    ale pomaga mi :
    -płukanie wodą z solą
    -tabletki do ssania dla kobiet w ciąży- prenalen
    - syropek prenalen na odpornosc dla kobiet w ciąży
    a jak dodatkowo źle się czujesz, jakby Cię cos "rozbierało", to bardzo dobre efekty daje gorące mleko z rozgniecionym ząbkiem czosnku i miodem... na google znajdziesz sporo metod przygotowania... mnie to wygrzewa i rano jest ok :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.