Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeNov 9th 2013
     permalink
    UŚ identyko ;) maz wybieral :P
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    hej
    opisałam sie jak głupia i mi wcieło posta, nerwicy sie przez to nabawie
    ózek kupiliśmy taki, lokalna firma, znajomi mieli i mowili ze u nich sie spisał, ale wszystko wyjdzie w praniu
    http://edrema.eu/vector-fx.html

co do kosmetykó rossmana to ja chetnie bym sie zaopatrzyła w płyn do kąpieli ale nic nie pisze na nim od kiedy mozna go stosować i chyba zdecyduje sie ostatecznie na Hippa od pierwszego dnia życia- po blogu srokiu jestem troche mądrzejsza i zaczełąm czytac etykiety

co do wizzyt położnych środowiskowych po porodzie, to ja rozmawiała u siebie w przychodni ginekologicznej na ten temat i tam położna mi oznajmiła że wizyty po porodzie są całkowicie dobrowolne i trzeba sie zdeklarować i umowić wcześniej z położną środowiskową na wizyty, żeby miała informacje że chce sie być pod jej opieką w czasie połogu

boże dziewczyny wy już w komplecie a ja dopiero kompletuje i zapinam sie ostatecznie, jeszcze staniki nie dojechały, zostało kupic smoczki, butelke, i kilka innych duperelków, łóżeczko zamierzamy kuoić pod koniec miesiąca no chyba ze małą bedzie sie pchac wczesiej to mąż podjedzie kupi i rozłoży
    wiec ja dalej w przedbiegach a torba sie pakuje na półce
    jakoś nie moge sie zotywować, cały czas myśle że jeszcze 5 tygodni wiec damy rade
    jedyny problem to gardziel któy nie puszcza ani na chwile

Treść doklejona: 09.11.13 18:14
    a i dzis to padam na mordkę
    upiekłam ciasto, zrobiłam sałatkę, jeszcze zostało mi zamarynować mięsko na jutro
    jednym słowem jutro najazd gości i będzie sie działo
    --
    •  
      CommentAuthorEmi_787
    • CommentTimeNov 9th 2013 zmieniony
     permalink
    Ze stanikow ciazowych to mam:
    - Alles Mama Caffe Latte i jest bardzo wygodny, tylko juz coraz mniej go nosze, bo slyszalam, ze ucisk fiszbin moze zle wplywac na produkcje mleka w piersiach. Ale stanik sam w sobie jest sliczny i super wygodny.
    - Mamabel Triumph Micro N - tez bardzo fajny, taki typowy aseksualny karmnik. Ale dobrze mi sie go nosi, co prawda wykonanie ze sztucznych materialow jest zdecydowany minusem (tylko 29% bawełny, 45% polyamidu i 26% elastanu).
    Nie kazdemu te materialy sie spodobaja.
    - Carriwell seamless nursing bra- wykonany z mikrofibry, ale wspaniale lezy na ciele, niby bez fiszbin, ale piersi wygladaja w nim jakos tak duzo ladniej niz w Mamabel. W cenie stanika sa dodatkowe haftki.
    - Marks & Spencer- mam 2 karmniki kupione na poczatku ciazy, ale teraz juz sa na mnie za male. Tez dobrze mi sie je nosilo.
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hanny ja piję kawę 1-2 dziennie, raczej nie za mocną, z ekspresu z mleczkiem

Nataliaa nie przesadzaj tak wiecej!! A na odparzenia u nas zawsze pomaga bepanthen MASĆ
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nataliaa_: maz wybieral :P
    ma chłop gust :tooth:

koalka: jakoś nie moge sie zotywować, cały czas myśle że jeszcze 5 tygodni wiec damy rade
    no kochana,jesteś na jednym etapie prawie ze mną a ja już zwarta i gotowa :tongue: z tym że ja jeszcze max 3tygodnie bo CC

Treść doklejona: 09.11.13 19:30
    koalka: opisałam sie jak głupia i mi wcieło posta, nerwicy sie przez to nabawie
    dlatego ja przed napisaniem zawsze odświeżam,bo często jak jest strona otwarta to mnie wylogowywuje
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    dzięki dziewczyny:) to zrobię sobie czasem druga, bo normalnie do tej 21 ciężko mi wysiedziec, a mój syn dopiero wowczas raczy iść spac najwcześniej
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Jeszcze nie mam daty wyznaczonej na cc. Waga dzieciaków teraz wyszła Kacper 1800, Wojtek 1530 ja już zgłupiałam z ta wagą normalnie za karzdym razem co innego.

Koalka

Masz czas. Ja też tak myślałam ale po ostatniej wizycie w szpitalu dokupilam wszystko i zamknęłam na ostatni guzik :bigsmile:nigdy noc nie wiadomo jak to mówią.
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    uś: ma chłop gust

no chcialam rozowy ale jedynie sie zgodzil na fiolet :) jego roz doprowadza do szalu :)
    wystarczy ze wozek bedzie rozowy (mamy okazje kupic gondole i fotelik od siory mojej tylko stelaz tako laret musimy kupic) :P i taniutko nas w miare wyjdzie :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hecate26: Kacper 1800, Wojtek 1530 ja już zgłupiałam z ta wagą normalnie za karzdym razem co innego.
    nigdy nie jest tak jak mówią :wink: nie przejmujsie.moga mieć już ok 2kg
    ale lepiej jak najdłuzej zaciskac nogi.odpoczywaj ile wlezie :wink: to jest czas dla was

nataliaa_: chcialam rozowy ale jedynie sie zgodzil na fiolet :) jego roz doprowadza do szalu :)
    mi tez sie nie podoba jak dziewczynki są całe różowe lalunie.najbardziej widzi mi sie połączenie szarości z różem.róż jako dodatkowy akcent tylko :cool:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    nie no wiadomo ze nie cala na rozowo ;D
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ja dostałam bzika na punkcie różowego,muszę się opanować bo też mi się nie podoba jak są dziewczynki całe na różowo.

Hecate trzymaj się i zaciskaj nóżki jeszcze troszkę,za tydzień pewnie już będziesz tulić swoich rycerzy :)
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Ja mam córkę i podoba mi się róż jako akcent z brązem, szarym i granatem.
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
    • CommentTimeNov 10th 2013
     permalink
    Witam sie z rana. Po tygodniu czasu na diecie szpitalnej nie bede musiała po ciąży sie odchudzać :updown: no i chyba nabawiłam sie jeszcze zapalenia pęcherza masakra jakaś. Ale leże plackiem o tylko do toalety biegam. :bigsmile: A chłopcy biją sie i przepychają jak tylko mogą.
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Gaja, Emi dzięki dziewczyny, przekonałyście mnie i chyba zainwestuję :smile:
    ja lubię róż u dziewczynek, ale właśnie z dodatkami odpowiednimi...jak młodej zakładałam różowe spodnie to zawsze do tego brązową bluzeczkę bądź sweterek szary...no łączyłam kolory. Zresztą teraz taki wybór, że tylko kasę mieć :smile:
    Hecatezazwyczaj na szpitalnej diecie się chudnie ... chociaż jedna dobra strona leżenia w tej instytucji :wink:
    U nas dziś szaro, buro, deszczowo...masakrycznie :neutral:
    Lecę ciasto czekoladowe zrobić :bigsmile: MIŁEJ NIEDZIELI LASKI :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
    • CommentTimeNov 10th 2013 zmieniony
     permalink
    Hecate ja mam takie pytanko do Ciebie. Tak się zastanawiam jak to było kiedyś, kiedy nie robiło się usg. Czy jak kobieta spodziewa się bliźniaków to jest różnica? Wyczuwasz, że ruchy należą do dwójki dzieci? Jakby nie usg, to byś się domyśliła, że się spodziewasz dwójeczki? Ja Ci powiem, że w obu ciążach mam wrażenie jakbym miała urodzić ośmiornicę, a to tylko jedno dziecko.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Zależy jak się dzieci ułożą, ja wiedziałam gdzie która leży i stąd wiedziałam która kopie, ale gdybym nie wiedziała to mogło to być równie dobrze jedno ruchliwe dziecko. Moja koleżanka ma siostrę bliźniaczkę, a jej mama dowiedziała się na porodówce. Nawet tętna im się zsynchronizowały.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dziewczyny, jak to jest jak odchodzą wody? Zastanawiałam się wczoraj...no może to głupie, ale jak uchronić materac od łóżka. Mamy taki nietani, więc nie chciałabym go zapaskudzić, a spać na podłodze przecież teraz nie będę;) Macie jakieś sposoby? Czy zdążę wstać?
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Hanny, moje zawsze zaczynaly sie saczyc, nie chlustaly, wiec wkladka w mmajtach starczyla:wink: zdazylam sie zorientowac i niczego nie zapaskudzilam.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Nana ale jakie to uczucie jak się sączą? Kurde, głupie pytanie wiem, ale żadnego doświadczenia nie mam, a teraz na końcówce to mam ciągle uczucie, że coś mi się sączy:shocked:
    O! Dzięki Ewa! Podłożę ten podkład! Banalne, a patrz na to nie wpadłam. No ale tak czy siak chciałabym wiedzieć jak to jest jak się wody sączą:shocked: Jeny! Drugi poród a zero doświadczenia!!!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Hanny ja w pierwszej ciąży tez się bałam że zapaskudzę/zaleje materac więc podkładałam sobie pod prześcieradło podkład i to był dobry pomysł bo akurat mi wody odeszły nocą i to sporo ich było a inaczej bym pewnie podlała męża obok :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hanny to tak jakbyś siusiała ale nie potrafisz tego zatrzymać tak jak siusiu zazwyczaj sie zatrzymuje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    Hanny co do kawy miałam ten sam problem, bo bez kawy słabo funkcjonuję, do tego miałam silne bóle głowy związane z niskim ciśnieniem, wiec gin pozwolił śmiało wypić 1-2 słabe kawy na dzień. Słabe kawy w ogóle mi nie smakują więc decyduję się tylko przy niskim ciśnieniu.
    Nataliaa na pupke dzidzi najlepszy wg mnie bepanthen:)
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    A jak się boisz to poloz pod przescieradlo podkład poporodowy.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dzięki dziewczyny:grouphug: od dzisiaj śpię z podkładem. Wszak skończone 36 tc to już nie w kij dmuchał:boogie:
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Hanny a kojarzysz to uczucie jak masz mega moca @ i czujesz jak leci?? bo ja odchodzące wody czułam właśnie tak . Zreszta jak lezalam to nic nie czułam , pierwszy raz poczułam jak się zasmiałam i cos poleciało , ale olałam potem jak wstałam do łazienki to jak szłam to czułam , ze już cos leci. wody chlusnęły mi dopiero na fotelu gin.
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    To też zalezy w jakim ułożeniu jest dziecko.bo jak ma przypartą główkę to wtedy leci delikatniej,a jak balansującą to może polecieeeeć! :cool:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Hanny, no leci po prostu. Nie masz jakiegolwiek wplywu na to. Leci i juz. Dodatkowo jak sie ruszasz. Przy kazdej zminie pozycji, w skurczu.
    Moonia dobrze to opisala. Tylko wody leja sie jakby latwiej, jalbys odkrecala o zamykala kranik :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Muriah

Na poczatku trudno mi było rozpoznać który kopie. Puźniej juz dało sie odróżnić. Teraz jak wariują to piszcze bo już boli:-)
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Ja gdyby nie usg to w życiu bym sie nie pokapowała że nosze bliźniaki.była to moja pierwsza ciąża,brzuszek nie za duzy (nie przekroczyłam setki w obwodzie),kopali jakoś średnio,nigdy mnie to nie bolało.Myślę że dla pierwiastki nie jest to do rozpoznania.jedno dziecko potrafi kopać tak intensywnie jak dwoje
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    A ja się dzisiaj pochwalę pierwszymi kopniakami w żebra...Pipka zafundowała mi nad ranem pobudkę. Najpierw nie wiedziałam o co chodzi i czemu obudziłam się z podskokiem :tooth::crazy: I oczywiście koniec spania na dobrą godzinę :swingin:

A jak czołóweczka? Kisska coś ostatnio nie ma, Uś powiedziałabyś nam gdyby coś się dziać zaczęło? :wink::wink::wink:

Sorry, za zdania rozpoczęte od "A":devil:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    bananowiec: Sorry, za zdania rozpoczęte od "A"

A co tam :tongue:
    Kissek jeszcze nie rodzi hehehe :bigsmile: grzecznie czeka na CC do 19.11 :tongue:
    pewnie ze bym Wam powiedziała,uwielbiam przekazywać dobre wieści :tooth:

boszzzz wrąbaliśmy przed chwilą Lays'y pewniaka z Tesco,teraz zagryzam czekoladą...masakra
    ale rano stanęłam na wadze a tam 59,8 a ostatnio było 60,6 więc se nie bede żałować hahaahha
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Ja na momencik dzisiaj,od rana obiad i wzięłam się za robienie rogali dopiero skończyłam.Muszę chwilę odpocząć bo za godz wychodzę z koleżankami do kina i na jakaś kolacje. :):):)
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Dzięki za odpowiedź. Ciekawe czy lekarze macając brzuch są w stanie określić, czy jest jedno czy dwójka dzieci. Kiedyś pewnie bardziej to potrafili niż dziś, gdy usg jest w standardzie.
    Co do odejścia wód, to ja też miałam podkład higieniczny pod prześcieradłem. Wody odeszły mi kiedy zdecydowałam, że spróbuję zasnąć przy skurczach i kładłam się do łóżka. Wtedy dostałam bardzo silnego skurczu, poczułam, że coś we mnie pękło i szybko wstałam. Troszkę poleciało na łóżko, a reszta na podłogę. Było tego mniej więcej szklanka. Potem już lały się nieustannie. Trochę się zdziwiłam, że są koloru pomarańczowego.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Muriah: poczułam, że coś we mnie pękło
    my to nazwałyśmy korkiem od szampana :tongue:
    Muriah: Ciekawe czy lekarze macając brzuch są w stanie określić, czy jest jedno czy dwójka dzieci.
    nie wiem jak lekarze,ale położne bankowo
    Muriah: Trochę się zdziwiłam, że są koloru pomarańczowego.
    moje były przezroczyste
    zanettt86: wychodzę z koleżankami do kina i na jakaś kolacje. :):):)
    oooooooooooooo jaaaaaaaa ale zazdroszcze!
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Ja moze byłam w stanie to zauważyć bo to druga ciąża i wiem jak kopały mała :bigsmile:
    My dalej leżymy i walczymy o karzdy dzień najdzielniejszego jak umiemy. A co ta lista sie nie rusza?? Ja tu miałam do pierwszej piątki dotrwać a stoję w miejscu :updown:
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hecate chciałas i masz :bigsmile:

info spod karty Stokosi
    "stokosia87 napisała 2 dni temu
    Dzis o 8.50 na swiat przyszla Ania z waga 3320g i 49cm. "

ogromne gratulacje :flowers:

1. OneKiss - 23.11.2013(dziewczynka)
    2. Luba - 27.11.2013 (dziewczynka)
    3. biedronka28 - 05.12.2013 (chłopiec)
    4. Lopeziątko - 06.12.2013 (chłopiec)
    5. Emi_787 - 08.12.2013 (chłopiec)
    5. Hanny - 08.12.2013 (chłopiec)
    5. 13guzia - 08.12.2013 (chłopiec)

6. uś - 12.12.2013 (dziewczynka)
    7. Hecate26 - 14.12.2013(chłopcy)
    7. Koalka - 14.12.1013 (dziewczynka)
    8. anulinanulin - 16.12.2013 (chłopiec)
    9. Madllen23 - 30.12.2013 (dziewczynka)
    10. Alinka - 03.01.2014 (dziewczynka)
    11. subiektywna7 - 07.01.2014 (dziewczynka)
    12. _malgosia_ - 27.01.2014 (dziewczynka)
    13. agi500wtn - 29.01.2014 (dziewczynka)
    14. Annie_86 - 01.02.2014 (dziewczynka)
    15. cecylka25 - 02.02.2014 (chłopiec)
    16. Muriah - 04.02.2014 (chłopiec)
    17. meggi12345 - 14.02.2014 (dziewczynka)
    17. Poziomkauk - 14.02.2014 (dziewczynka)
    18. Bananowiec - 15.02.2014 (dziewczynka)
    19. Loren - 16.02.2014 (chłopiec)
    20. karolajnas - 02.03.2014 (chłopiec)
    21. myszaasia - 03.03.2014
    22. mariaekad - 07.03.2014 (chłopiec)
    23. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    24. zanettt86 - 11.03.2014 (dziewczynka)
    25. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    26. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    27. GaggataB - 22.03.2014
    28. Kami87 - 23.03.2014 (dziewczynka)
    29. helvetka - 26.03.2014
    30. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec)
    30. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    31. puelka - 31.03.2014
    32. dziewczyna600 - 03.04.2014
    33. nataliaa_ - 07.04.2014
    34. nulla - 08.04.2014
    35. Libra1610 - 16.04.2014
    36. jusiak -29.04.2014
    37. Anabella2013
    38. Kakai - 23.05.2014
    39. CiastoMiłości - 25.05.2014
    40. Ewa1406 - 27.05.2014
    41. Szpilka27 - 05.06.2014
    42. fitmama - 08.06.2014
    43. justyn-rz - 25.06.2014
    44. P_Madzia - 28.06.2014

Hecate26: Ja tu miałam do pierwszej piątki dotrwać a stoję w miejscu
    oj kochana,najbliższy termin porodu na 23.11.marne szanse.ale staraj sie,staraj :bigsmile:
    mówiłam ze po Stokosi będziemy miec zastój.za to jak potem ruszy...to nie nadążymy hehehe
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dziewczyny, wchodzę i podczytuję nadal co u Was:) i zastanawiam się co z OneKiss? Umknęła mi jakaś informacja? Bo już dawno się nie odzywała..
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Gratki dla Stokosi!!!

A Onekiss nie ma zaplanowanej cesarki wcześniej?

Jestem w pierwszej piątce:smoking:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    OneKiss, z tego, co pisała nam tu Uś, ma zaplanowaną cesarkę na 19.11.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Tak tak.Kissek na 19.11
    spoko,jeszcze w dwupaku.Już jej pisałam ze z żółta koszulka lidera nie wypada tak sie nie meldować :bigsmile:
    pewnie niebawem zajrzy :wink:

Hanny: Jestem w pierwszej piątce
    Noooo gratulacje :cool::bigsmile:
    ja tuż za pogrubieniem :crazy:
    jeszcze tylko jedna sie rozsypie i bede pogrupiona :wink: boszzzzz czekałam na to od 52 pozycji :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hanny: Jestem w pierwszej piątce
    --

mdlejeee, już?!?
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hanny jak Ty sie czujesz?Skurcze dokuczają?jakieś inne dolegliwości?
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    a dziękuje dobrze:) odstawilam nospe i jakby mniej kurczy;) także calkiem możliwe, że dopiero w okolicy swiat urodze;) a jak Ty?
    --
    •  
      CommentAuthor
    • CommentTimeNov 11th 2013
     permalink
    U mnie ok.czuje sie dobrze.myślę ze spokojnie dotrwał do terminu cc czyli koniec listopada/początek grudnia :smile:
    fajnie ze nic złego sie u ciebie nie dzieje.no ale i strachu wielkiego już nie ma
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Hejka moi chłopcy i ja nie dotrwamy do pierwszej piątki, w piątek najprawdopodobniej bede juz ich tulić. Zobaczymy jeszcze bo mam CRP podwyższone i jakiś antybiotyk mi podają. Ale jutro podejmują decyzje co dalej z nami. Odrazu przepraszam ale sie wepcham przed szereg bo góra przedtżymaja mnie do następnego tyg i rozwiążą ciąże.
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Zagladam do Was, Hecate- to trzymam kciuki!!! Moze jeszcze troszke pobeda chlopcy w brzuchu, dobrze ze ten stan zapalny leczą.jakie imiona wybralas?
    Co do wód- to ja z ekscytacja czekałam na chlust a tu nici-ale ponoc u nas w rodzinie tak jest, pozostale kobitki tez rodzily "na sucho" tzn pod koniec poszly wody, lub w wannie i nie poczuly.
    Kissku, uś, Hanny- mysle o Was.:) niedlugo beda dzieci po tej stronie- ostatnie proste!
    Stokosiu-gratuluję!!! :))) piekne imię Córci, teraz takie rzadkie, b mi sie podoba. wdzięczne i takie ciepłe.
    odezwij sie jak wyjdziecie koniecznie!!
    ( w tym pokoleniu nie ma prawie Kasiek,Ań, Aś, Dorot-tych imion ktore za naszych czasow byly popularne)
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Miesiąc przed terminem, to nie tak źle biorąc pod uwagę ich wagę. Wszystko mają już pięknie rozwinięte, więc będą samodzielni.
    Jesteś podekscytowana, co?
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
    • CommentTimeNov 11th 2013 zmieniony
     permalink
    Stokosiu - gratulacje, urodziłaś moją małą imienniczkę, a to imię to teraz rzadkość
    Hecate - trzymaj sie i niech leczą, obyś dotrwała mimo wszytko jak najdłużej
    przyzwyczaiłam sie że jesteśmy razem na numerku i fajnie by było żeby jeszcze przez jakiś czas tak zostało

a ja dzis tradam spałam tylko 4 godz wiecej sie nie dało najpierw nie mogłam zasnąć potem jak wstałam do toalety to już było po spaniu, nie dało rady - kaszel, głód, mała i moja durna głowa nie dały pospać
    za to dziś pewnie w ciągu dnia padne jak kafka
    jutro chya bede musiałą isc do znachora bo kaszel zamiast przechodzić to sie wzmaga i domowe sposoby nie przynosza skutków żadnych, zastanawiam sie tylko czy nie pooczekać na wizyte w środe bo ide do gina, czy myślicie że on bedzie wiedział co moge wzaść na gardło i przepisze coś, bo 2 razy w jednym tygodniu stać w kolejkach do lekarzy to troche za dużo:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Bedzie Kacper Andrzej i Wojciech Zbigniew :). Do piątku na pewno damy rade jakoś. Tak łatwo nie odpuścimy i bedziemy walczyć o karzdy dzień:bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hecate26: Do piątku na pewno damy rade jakoś. T
    spokojnie,urodziłam 35+5 i było git .nie łam się

Doritku kibicuj nam tu.bo jakoś słaba frekfencja tu ostatnio
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.