Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorLuba
    • CommentTimeNov 13th 2013
     permalink
    Dorit: Luba, rowniez, moze juz dzis napiszesz ze maluszek z Tobą.:) jak sie niepokoisz zawsze mozesz na IP do szptala pojechac

Niestety nic z tego dzisiaj... ale bóle @ coraz mocniejsze w połączeniu z krzyżowymi... do tego coś mnie czyścić zaczyna :shocked:

Nie chce sobie wmawiać ale chyba coś jest na rzeczy...

z którego skierowania skorzystasz? Ja też wolałabym wcześniej.... :bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorHecate26
    • CommentTimeNov 14th 2013
     permalink
    Hej laski walczymy dalej o karzdy dzień. Dzis odpukać mam spokój. Cała noc spałam jak kamień po wczorajszych przygodach. Oby sie nie powtórzyły. Diś z nowymi siłami idziemy do przodu. :bigsmile:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    Witajcie:-) już oficjalnie mogę przywitać się jako przyszła mamusia. Wczoraj na usg widziałam mojego Skarba i jego bijące serduszko <3 termin porodu na 8/07/2014 :-)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Jeheira bardzo ładny wynik. Ja też nie wiem jak mi ten czas zleciał... dopiero co widziałam moje słonko jako 4mm cud a teraz już ostro daje czadu w brzuszku...ale rozkoszuję się każdą chwilą :bigsmile:
    Luba no no może jednak coś na rzeczy jest, mnie też przed porodem czyściło...także...:smile:
    HECATE NO BRAWO!!! Skoro taka decyzja lekarzy to trzymajcie się jeszcze w kupie. Będzie dobrze, zobaczysz.
    Karoolka WITAJ !!! SERDECZNE GRATULACJE...ehhh kiedy to było :wink::bigsmile:
    ?????:bigsmile: melduj się kochana? Jak tam ? co tam?

Ja miałam mega noc do bani... poszłam chyba spać ok 23...ale oczywiście za nic usnąć nie mogłam...poczytałam książkę i mówię ... o to mój czas...Skończył się jednak w okol. 1:30 i do 7 nie spałam :cry: toż to jakaś masakra :confused: nie pytajcie o czym dziś marzę:wink::cool:
    Pogoda barowa, jem śniadanko i chyba legnę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Bardzo dobre wieści Hecate. Oby tak dalej.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Hecate26: Diś z nowymi siłami idziemy do przodu. :bigsmile:

Hecate a ja czytam Ciebie z podziwem :) Pamiętam, jak na początku ciąży marudziłaś, że nie dasz rady, że sytuacja rodzinna kiepska... Nie było w Tobie w ogóle optymizmu a teraz... :) Prawdziwa mama walcząca jak lwica o swoje dzieci :) BRAWO!
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeNov 14th 2013 zmieniony
     permalink
    Dzień dobry wszystkim :bigsmile:

1. OneKiss - 23.11.2013(dziewczynka)
    2. Luba - 27.11.2013 (dziewczynka)
    3. biedronka28 - 05.12.2013 (chłopiec)
    4. Lopeziątko - 06.12.2013 (chłopiec)
    5. Emi_787 - 08.12.2013 (chłopiec)
    5. Hanny - 08.12.2013 (chłopiec)
    5. 13guzia - 08.12.2013 (chłopiec)

6. uś - 12.12.2013 (dziewczynka)
    7. Hecate26 - 14.12.2013(chłopcy)
    7. Koalka - 14.12.1013 (dziewczynka)
    8. anulinanulin - 16.12.2013 (chłopiec)
    9. Madllen23 - 30.12.2013 (dziewczynka)
    10. Alinka - 03.01.2014 (dziewczynka)
    11. subiektywna7 - 07.01.2014 (dziewczynka)
    12. _malgosia_ - 27.01.2014 (dziewczynka)
    13. agi500wtn - 29.01.2014 (dziewczynka)
    14. Annie_86 - 01.02.2014 (dziewczynka)
    15. cecylka25 - 02.02.2014 (chłopiec)
    16. Muriah - 04.02.2014 (chłopiec)
    17. meggi12345 - 14.02.2014 (dziewczynka)
    17. Poziomkauk - 14.02.2014 (dziewczynka)
    18. Bananowiec - 15.02.2014 (dziewczynka)
    19. Loren - 16.02.2014 (chłopiec)
    20. nika1981 - 24.02.2014
    21. karolajnas - 02.03.2014 (chłopiec)
    22. myszaasia - 03.03.2014
    23. mariaekad - 07.03.2014 (chłopiec)
    24. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    25. zanettt86 - 11.03.2014 (dziewczynka)
    26. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    27. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    28. GaggataB - 22.03.2014
    29. Kami87 - 23.03.2014 (dziewczynka)
    30. helvetka - 26.03.2014
    31. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec)
    31. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    32. puelka - 31.03.2014
    33. dziewczyna600 - 03.04.2014
    34. nataliaa_ - 07.04.2014
    35. nulla - 08.04.2014
    36. Libra1610 - 16.04.2014
    37. jusiak -29.04.2014
    38. Anabella2013
    39. Kakai - 23.05.2014
    40. CiastoMiłości - 25.05.2014
    41. Ewa1406 - 27.05.2014
    42. Szpilka27 - 05.06.2014
    43. fitmama - 08.06.2014
    44. justyn-rz - 25.06.2014
    45. P_Madzia - 28.06.2014
    46. Jaheira - 29.06.2014
    47. Karoolka - 8.07.2014

Karoolko, Jaheira, gratuluję z całego serca, witajcie w naszym gronie. Pozwoliłam sobie wpisać Was na listę :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Po wizycie dowiedziałam sie ze jeśli powtórzą sie tak mocne skórcze to kończymy ciąże i tulamy maleństwa. Jeśli nic nie bedzie to w nastepnym tyg bedą sie narażać co dalej. Ale do dwoch tygodni bedą kończyć ciąże zależy jak maluchy wagowy bedą stać :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Hecate, no i super :bigsmile: Groszki na pewno już chcą być utulone przez Mamusię :smile::smile::smile::smile:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Dobre wiadomości.
    Teraz już wiesz na czym stoisz i co zamierzają.
    Widzę, że już końcówka 36tc. Pięknie. Bardzo ładnie wytrzymałaś.
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Hecate, dobre wieści. Dali Ci w końcu coś do jedzenia? :)
    -- ;
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    wspaniałe wieści Hecate :) trzymam mocno kciuki dalej niech chłopaki rosną jeszcze w brzuchu, Tobie ciężko ale dla nich każdy gram ważny

Mariaekad - to ja mam podobnie ostatnio z nocami, pośpie troche, potem siku i można uznać noc za skonczoną - dzis już neta przegladałam od 4, ale za to przyszła godz 8.30 i musiałąm sie na chwile położyć bo sie wysiedziec nie dało
    to jest strasznie męczące i już mam dośc bezseności

Ja Po wizycie wszystko ok, mała waży już jakies 2600g, L4 mam do 21 grudnia, miałam pobrany wymaz z pochwy wiec za tydzien bedze wiadomo co tam siedzi
    mam jeszcze troche kaszel i odrywa sie jakaś flegma ( sorki za opisy) ale jest duzo lepiej
    w sumie wiadomosci ok
    kolejna wizyta za 2 tygodnie
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Jaheira: No i najważniejsze- jest karta ciąży
    Termin mam na 29.06.2014
    Zatem oficjalnie gratuluję!
    Dorit: cudny, sushka na rozpakowanych wkleiła :)
    boszzzzzzzz ale piękny filmik!
    Luba: Nie chce sobie wmawiać ale chyba coś jest na rzeczy...
    no coś sie tam szykuje :D niech sie rozkręca :D
    Luba: Uś z którego skierowania skorzystasz? Ja też wolałabym wcześniej....
    mi bardziej chodzi o opieke nad chłopcami.jakby sie udało 29.11 to przeleze przez weekend a po niedzieli wracam do domu.a tak to dopiero kolejny weekend wchodzi w gre.boje sie jednak ze samo sie wtedy zacznie ;p
    Karoolka: uż oficjalnie mogę przywitać się jako przyszła mamusia
    ogromne gratulacje i witamy
    mariaekad: Uś ????? melduj się kochana? Jak tam ? co tam?
    plamię sobie,ale delikatnie.mam nadzieję że się dziś uspokoi
    mariaekad: Pogoda barowa, jem śniadanko i chyba legnę
    dochodzimy do podobnych wniosków ;p
    Hecate26: Po wizycie dowiedziałam sie ze jeśli powtórzą sie tak mocne skórcze to kończymy ciąże i tulamy maleństwa. Jeśli nic nie bedzie to w nastepnym tyg bedą sie narażać co dalej. Ale do dwoch tygodni bedą kończyć ciąże zależy jak maluchy wagowy bedą stać
    jestem z Ciebie dumna normalnie.pięknie donosiłaś chłopców :) teraz ładnie leż i pachnij i czekaj kiedy zechcą wyleść :)
    koalka: Ja Po wizycie wszystko ok, mała waży już jakies 2600g, L4 mam do 21 grudnia, miałam pobrany wymaz z pochwy wiec za tydzien bedze wiadomo co tam siedzi
    ładna waga,ja też mam wymaz pobrany do GBS-a,czekamy.choć u mnie jest średnio ważny przy CC.L4 mam do 11.12,tyle maxymalnie mógł mi dac a i tak bankowo zdąże 3 razy urodzić do tego dnia :cool:

dziś 9 miesiąc :crazy: ciąża donoszona :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Ja GBSa już miałam i jestem "czysta" :bigsmile:
    Nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty. Jestem ciekawa czy te skurcze działają coś na szyjkę.
    Mam nadzieje, że mała za bardzo nie przykoksowała skoro 2 tyg temu ważyła 3kg....

Uś, Twoich 2 lekarzy pracuje w tym samym szpitalu?

U mnie też dzisiaj kiepska pogoda. Nie chce się wystawić nosa za drzwi.
    Dobrze, że mój N ma biuro w domu i nie jestem sama bo bym pewnie w depresje powoli wpadała listopadową
    :cool:

Mam dzisiaj wieeeelką ochotę na lody. Ciekawe co na to mój poziom glukozy :bigsmile:

Treść doklejona: 14.11.13 12:09
    uś: dziś 9 miesiąc :crazy: ciąża donoszona :rolling:

Brawoooooooo.:cheer:
    -- ;
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Luba: Mam nadzieje, że mała za bardzo nie przykoksowała skoro 2 tyg temu ważyła 3kg....
    spokojnie,weź pod uwagę granicę błędu :smile: zważy Ci ją dzisiaj?tzn pomierzy?
    lody szamaj póki masz wymówkę :tongue: w ciąży wszystko można :wink:

Luba: Uś, Twoich 2 lekarzy pracuje w tym samym szpitalu?
    nie,właśnie tylko ten co chodze na NFZ.ten drugi to jego brat ale nie mają kontaktu :tongue:

Luba: Dobrze, że mój N ma biuro w domu i nie jestem sama bo bym pewnie w depresje powoli wpadała listopadową
    no to jest przynajmniej do kogo się odezwać :bigsmile:
    ja też nie sama,bo eN ma nocki więc całe dnie sa dla nas :wink: i tez inaczej bo popołudniu dwie gaduły wracają ze szkoły :devil::cool:

Luba: Ja GBSa już miałam i jestem "czysta"
    to ze spokojem do porodu :bigsmile:

Treść doklejona: 14.11.13 12:26
    a własnie-ile dzieci koksują na koncówce?na necie czytam że ok 200g tygodniowo a mi gin wczoraj mówił że 100g tygodniowo
    --
  1.  permalink
    a własnie-ile dzieci koksują na koncówce?na necie czytam że ok 200g tygodniowo a mi gin wczoraj mówił że 100g tygodniowo
    --

Mi gin ostatnio mówił że tak 200g tygodniowo.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Koalka nie no to super wiadomości :smile: ja mam wizytę w poniedziałek i jedyne czego się boję to stanięcia na wadze :confused:

Młody wygina się rewelacyjnie, aż brzusio tańczy. USG połówkowe dopiero co było więc no tak już bez stresu na tą wizytę jadę...
    Pod koniec listopada zamierzam zaopatrzyć się w piżamki i biustonosz, i tym samym torbę mogę zamykać... nie ma co być na 22 miejscu i mieć Torbę spakowaną :bigsmile: to chyba tylko ja taka nie normalna jestem :wink::cool: a co tam...:bigsmile:
    no no no...plamisz, ale skoro to już 9 miesiąc, słonko donoszone więc możesz się rozpakowywać :bigsmile:

Hecate fajnie, że na bieżąco wiemy co się u Ciebie dzieje.

Luba a w którym tyg robiłaś sobie wymaz na tego GBS-a? To chyba już tak przed- porodowo się robi prawda?

Moje dziecię od 33 tyg nie koksowało nawet grama... stąd podejrzenie chypotrofii więc ja się nie wypowiem
    :confused: Liczę, że młody maks dokoksuje do 3000 inaczej nie rodzę :bigsmile::cool: nie no żart ....
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Emi, nie mam pojęcia jak dlugo będę brala progesteron.
    W ciazy z Wojtkiem brałam go jakos do połowy ciazy.
    Mysle, ze teraz bedzie tak samo. Choc moj gin wczoraj wspominał, ze jak wyniki bede miala dobre, to zejdziemy szybciej z luteiny.
    --
    •  
      CommentAuthor13guzia
     permalink
    Też licze na to, że mój Tomasz dobije do trójki gora 3100g:) Wczora na usg ust 2860, wiec niby od piątku przybrał ok.120g. Oby do następnego tygodnia:)
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Oj dali mi jeść nawet podwójna porcje dostałam na obiadek :tooth::tooth:
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    uś: spokojnie,weź pod uwagę granicę błędu :smile: zważy Ci ją dzisiaj?tzn pomierzy?
    lody szamaj póki masz wymówkę :tongue: w ciąży wszystko można :wink:

Niestety nie dzisiaj tylko jutro. Tak, zawsze mierzy mała a mnie niestety waży :P
    uś: nie,właśnie tylko ten co chodze na NFZ.ten drugi to jego brat ale nie mają kontaktu

Haha niezła sytuacja. Pewnie jeszcze brat o brata zazdrosny :>
    uś: a własnie-ile dzieci koksują na koncówce?na necie czytam że ok 200g tygodniowo a mi gin wczoraj mówił że 100g tygodniowo

Mam nadzieje, że 100g bo ja też inaczej nie rodzę ;)
    mariaekad:
    Luba a w którym tyg robiłaś sobie wymaz na tego GBS-a? To chyba już tak przed- porodowo się robi prawda?

Tak, robi się między 36-40tc. Ja robiłam w 37tc.
    mariaekad: ja mam wizytę w poniedziałek i jedyne czego się boję to stanięcia na wadze :confused:

Też się już boję mojej wagi... wodą tak napuchłam, że +1kg na tydzień mi chyba teraz wyjdzie :confused:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    mariaekad
    Pod koniec listopada zamierzam zaopatrzyć się w piżamki i biustonosz, i tym samym torbę mogę zamykać... nie ma co być na 22 miejscu i mieć Torbę spakowaną :bigsmile: to chyba tylko ja taka nie normalna jestem :wink::cool: a co tam...:bigsmile:

Nieźle, ja poki co nie mam nic ani dla siebie (nawet żadnego ciucha ciążowego:P) ani dla dzidziusia i jak sobie pomysle ze czekają mnie zakupy to już mi się nie chce... :P
    --
  2.  permalink
    Jestem i witam sie po usg. Maly, bo wyglada na to ze ma cos miedzy nogami :) ma 6,02 cm i przeziernosc 1,9. to chyba nisko ale prawidlowo, co?
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Ciasto GRATULACJE !! Mój miał 1,8 i gin mówił, że ok!
    Libra no ja niestety muszę tą wyprawkę porodowo-szpitalną na arty kupować... i tym sposobem nie odczuwam mega wydatków związanych z ciążą chociaż jak na 24 tydz i 3000 tyś wydane, na lekarza i leki :shocked::neutral: to dla nas mega dużo...
    --
    •  
      CommentAuthordagus84
     permalink
    Mariaekad, ja się zamknęłam na 3300 wydanych na ciążę, tj lekarz, badania, leki.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    biedronka28: Mi gin ostatnio mówił że tak 200g tygodniowo.
    no ja bym tak chciała...
    mariaekad: nie ma co być na 22 miejscu i mieć Torbę spakowaną
    i bardzo dobrze,przynajmniej wydatki rozłożone
    mariaekad: Uś no no no...plamisz, ale skoro to już 9 miesiąc, słonko donoszone więc możesz się rozpakowywać
    tak moją szyjke potraktował wczoraj gin przy badaniu :(
    mariaekad: Luba a w którym tyg robiłaś sobie wymaz na tego GBS-a? To chyba już tak przed- porodowo się robi prawda?
    mi pobrał przedwczoraj
    mariaekad: inaczej nie rodzę
    hahahahaha wolne żarty ;p
    Luba: Mam nadzieje, że 100g bo ja też inaczej nie rodzę ;)
    kurka że tez nikomu z tą wagą nie da się dogodzić ;p chociaż zauważam ze wszystkie jak jeden mąż chcą dzieci w okolicach 3000g hehe
    CiastoMiłości: wyglada na to ze ma cos miedzy nogami
    no to będzie miał Jaś braciszka?Gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Daguś to ja modlę się aby dobić do 4000 tyś... Serio...niestety moja ciąża wystarana przez 3 lata więc pod specjalnym nadzorem, czasem w pierwszych tyg. miałam co 2 tyg wizyty, DO tego czasem akcje typu, plamię, krwawię, dodatkowe leki... Plus mega kasa na leki :neutral: Clexan na początku bez refundacji to buliliśmy po 137 zł za 10 szt na 10 dni....TO MASAKRYCZNE PIENIĄDZE!!! Teraz jak już odstawiłam sporo ...no to wiadomo, zostały wizyty i badania...No ale podejrzewam, że do końća ciąży jak nic z 1000 zł jeszcze pójdzie
    :confused:

Treść doklejona: 14.11.13 15:01
    no mówię Ci młoda przy wadze 2750 z krwiakiem na główce się urodziła, bo ja wąska tam chyba jestem to jak młody przykoksuje ponad 3000 ty chyba się rozerwę :shocked::wink:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: ty chyba się rozerwę
    może sie rozeszłaś :tongue: spokojnie,każda ciąża inna :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ciasto super wieści!! To Mały ma tyle cm co Ewki dzidziuś:bigsmile: gratuluje Wam dziewczyny, ja musze poczekac do soboty popołudnia:smile:

Treść doklejona: 14.11.13 15:31
    mariaekad: to ja modlę się aby dobić do 4000 tyś... Serio...niestety moja ciąża wystarana przez 3 lata więc pod specjalnym nadzorem, czasem w pierwszych tyg. miałam co 2 tyg wizyty, DO tego czasem akcje typu, plamię, krwawię, dodatkowe leki... Plus mega kasa na leki Clexan na początku bez refundacji to buliliśmy po 137 zł za 10 szt na 10 dni....TO MASAKRYCZNE PIENIĄDZE!!! Teraz jak już odstawiłam sporo ...no to wiadomo, zostały wizyty i badania...No ale podejrzewam, że do końća ciąży jak nic z 1000 zł jeszcze pójdzie

ojej sporo:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    mariaekad: Daguś to ja modlę się aby dobić do 4000 tyś... Serio...

U nas ciąża prawidłowo przebiega i niestety, ale już przekroczyliśmy 4000 zł :neutral: Co zrobić, niestety moja ginekolog nie ma gabinetu na NFZ, więc wszyściutko prywatnie, każda morfologia i inne cuda. A jeszcze jestem pod opieką endokrynologa, więc to dodatkowe wizyty i leki. Jak mus, to mus ... I jak sobie pomyślę, że kiedyś miałam wrażenie, że np. pakiet w prywatnej klinice za prowadzenie ciąży + poród, który kosztuje około 10000 zł, to kosmos, teraz już się pukam w czoło. Jednak wcale nie tak odległy kosmos. U nas dojdzie też indywidualna opieka położnej podczas porodu, a tu jeszcze 3 miesiące ciąży, a o ile się nie mylę, na końcówce chyba częściej się zagląda do lekarza. Ale staram się nie myśleć o tym ... Najważniejsze zdrowie tego tak długo wyczekiwanego Maluszka.

Gratuluję dobrych wieści po wizytach !!! :smile::smile::smile:

CiastoMiłości: ma 6,02 cm i przeziernosc 1,9. to chyba nisko ale prawidlowo, co?

Super ! Z tego co mi wiadomomo, to przezierność im niższa tym mniejsze ryzyko wystąpienia trisomii u płodu :smile:

Tu cytat :
    Normy wskazują na NT < 2,5 mm.
    NT = 3 mm wiąże się z trzykrotnym wzrostem ryzyka.
    NT = 4 mm wiąże się z osiemnastokrotnym wzrostem ryzyka.
    NT = 5 mm wiąże się z dwudziesto ośmiokrotnym wzrostem ryzyka.
    NT > 5 mm wiąże się z trzydziesto sześciokrotnym wzrostem ryzyka.
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Ja dalej na pozycji 7 ni dziewczyny no dajcie dojść do pierwszej piątki :whorship::whorship:
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    kakai sporo!!!
    Ale ja bym nie zamieniła swojego lekarza na żadnego innego, jestem pod tak dobrą opieką, że to on się mnie pytał o której mi pasuje jak się coś działo...i to on przyjeżdżał do Kliniki jak tylko się coś działo!!!Do tego był 4 z kolei lekarzem który jako jedyny doprowadził do tego, że po 3,5 roku zaszłam w upragnioną ciąże. I nawet jakbym drugie tyle musiała wydać... to bym tylko pod jego opieką chciała prowadzić ciąże...
    Karolajnas dokładnie jest jak piszesz. Zapewne my w styczniu też co 3 tyg będziemy się pojawiać u gina, mam tylko nadzieję, że wszystko będzie dobrze :smile: bo to najważniejsze.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mariaekad: kakai sporo!!!
    Ale ja bym nie zamieniła swojego lekarza na żadnego innego, jestem pod tak dobrą opieką, że to on się mnie pytał o której mi pasuje jak się coś działo...i to on przyjeżdżał do Kliniki jak tylko się coś działo!!!Do tego był 4 z kolei lekarzem który jako jedyny doprowadził do tego, że po 3,5 roku zaszłam w upragnioną ciąże. I nawet jakbym drugie tyle musiała wydać... to bym tylko pod jego opieką chciała prowadzić ciąże...

heh dokąłdnie, ja sporo pąłce za wizyty i badania, zeszła ciaze podesżło pod pare tysiecy, cóż... czego sie nei robi dla komforu i dobrej opieki:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Wszystko dla dobra Bąbelków :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Ja również nie zamienię swojej ginekolog na żadnego innego lekarza, bo wiem, że wszystko co robi wynika z jej doświadczenia, zero działania po omacku, konkrety podparte też niezwykle miłą i spokojną atmosferą. Oby takich lekarzy było jak najwięcej ...
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Sorki że się tak mało odzywam ale net mi szwankuję w tel a neta wł rzadko bo raczej mąż ma w pracy laptop ;/
    Hecate cieszę się że masz dzisiaj lepszy humor :)
    Maria ja też polowi się organizuję z wyprawką,właśnie dzisiaj listę zrobiłam i będę powoli kupować,tak czy inaczej najważniejsze mamy wózek,fotelik i kołyskę :)
    Uś gratki 9 miesiąca :)
    Ciasto jeszcze wcześnie na dobrą ocene płci mi na początku powiedział chłopak 75% a a teraz trzy raz potwierdzona dziewczyna :) Czekam tylko na następną środę na usg 3d
    Ja problemów ze spaniem nie mam za to bym mogła spać za kasę. Boli mnie spojenie łonowe :( Cholera dupa mi się chyba rozchodzi :confused::confused::confused:

Treść doklejona: 14.11.13 16:28
    Mnie w środę czeka wydatek 300zł na 3d i wizyta 130zł :(((
    --
    • CommentAuthor_malgosia_
     permalink
    U mnie też lekarz prywatny, 200 zł/m-c za samą wizytę. Do tego oczywiście wszystkie badania płatne. Nie prowadzę skrupulatnych notatek, ale 2000 zł już na pewno mi poszło na samego lekarza, badania i tabletki
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    Boże jak tak czytam o tych kwotach, to włos mi sie jeży, teraz jestem wdzieczna że trafiłam na super lekarza na NFZ który rozpoznał sie i pomógł zajść w ciążę
    wcześniej chodziłam prywatnie i masakra zero rezultatu, a kasy na mnie babka zarobiła ile sama chciała
    jedno tylko zawsze mnie wkurza - czemu te wizyty jesli juz są prywatne tyle kosztują, przecież 200zł za to że wpadnie sie do gabinetu a 20-30 min max, pogada troche, zobaczy co na usg sie dzieje i zbada gin. nie powinno tyle kosztować, tym bardziej że czesto gęsto wizyta jest krótsza bo kolejne pacjentki czekają bo umawia sie je na jedną godz bo taki fachowiec popularny
    zastanawia tez mnie czemu nidgy nie dostaje sie paragonu, w koncu płaci sie za usługę - jeden wielki przekręt i nic poza tym - nawet jeśli sa wspaniałymi fachowcami
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Rany strasznie duzo wydajecie na gina.
    ja póki co wydałam 1100zł z badaniami.wizyta 100zł i za kazdym razem usg
    a jeszcze tylko jedna wizyta więc na tym raczej koniec.niektóre badania typu morfologia,mocz czy na końcu gbs to mam od niego za darmo

Treść doklejona: 14.11.13 17:38
    koalka: nidgy nie dostaje sie paragonu, w koncu płaci sie za usługę
    heheeh dokładnie,ostatnio wracając od gina tez z eN o tym rozmawialiśmy
    mój gin od kazdej wezmie po 100 to dziennie z tysiaka ma jak nie lepiej :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    zanett no to w sumie nie tak późno się bierzesz kochana :smile: mną targają jedynie względy finansowe i chyba chęć takiego spokoju, że wszystko jest gotowe :smile:

malgosia mój 150 ale razem z USG, sądzę, że jak na stolicę to taki...standard!

Koalka i Bogu dziękuj...ja miałam lekarkę na NFZ, po tzw znajomości...szamanka jedna nic nie robiła i cały czas twierdziła, że brak przeszkód w zajściu w ciążę..., zresztą dwóch kolejnych prywatnych to też jak dla mnie szamani byli :confused:
    Dlatego, jak się trafi na takiego anioła jak my to się człowiek Go trzyma.
    Co do wpadania do gabinetu to u nas wizyta trwa od 30-40 minut. Serio...Razem z USG, które jest co wizyta i razem z gadaniem, pytaniem, wytłumaczeniem... nigdy nie odczuliśmy pośpiechu dr bo nast pacjentka czeka... BA w awaryjnych sytuacjach przecież przyjeżdżaliśmy i byliśmy przyjmowani niemal natychmiast po zameldowaniu paniom położnym, że jesteśmy...

ZAWSZE dostajemy paragon. I co ważne...zawsze jesteśmy wyjątkowo traktowani, jak ktoś szczególny. Gin wychodzi po nas, zaprasza do gabinetu, zna nas w sumie po imieniu, nie jesteśmy dla niego anonimowi...W sumie czujemy się tam bardzo bardzo wyjątkowo :smile: na tyle na ile w Klinice można się tak czuć...:wink:
    Ja mam o tyle dobrze, że na początku badania robiłam za darmo w pracy więc za same badania może nie wybuliłam kroci...ale tu na forum w karcie ciąży mam podliczone właśnie wizyty USG, badania, LEKI i jak nic już ponad 3000 tyś poszło.
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Ja paragon dostaję za każdą wizytę u lekarza :thumbup::thumbup:

U mnie wydane około 2tyś (wizyty, badania, leki)...brak alternatywy na dobrego lekarza na NFZ nie dał mi wyboru...:wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    sprawdziłam-cała poprzednia ciaża to 2857 PLN za wizyty+badania, także bardzo duzo:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    kakai No jak się zsumuje to dużo. I gdyby nam na raz przyszło płacić to pewnie no nie byłoby wesoło...
    Ale w perspektywie 9 miesięcy jakoś to się dzięki Bogu rozkłada.
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Mi udało się dostać na NFZ i do ginekologa i endokrynologa. Leki na tarczyce są bardzo tanie, więc nie narzekam. Od jakiegoś miesiąca biorę Prenatal Duo, wcześniej brałam kwas foliowy i jod. To tyle z leków, które przyjmuję w ciąży. Jakieś horendalne kwoty to to nie są. W poniedziałek jadę na Polną zrobić USG za które zapłacę 180 zł + opłata za zdjęcia i płytkę :)

A ja dzisiaj poczyniłam krok do przodu - ZROBIŁAM LISTĘ rzeczy do spakowania torby do szpitala :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    hej :)
    Mam wrażenie, że wieki mnie nie było!
    Dżizasieeeeeeeeeeeeee, jestem "number one"??? :crazy: Ale jak to się stało? - ja się pytam! :)))))

Dziewczyny, trzy lata się staraliśmy o tą naszą Małą Lejdis. Dużo przeszliśmy, bardzo dużo, ale nie było dnia [odkąd odkryłam 28dni], żebym nie zaglądała na ten własnie temat itak bardzo zazdrościłam dziewczynom, że są na tej liście. Tak bardzo marzyłam o tej pierwszej pozycji. Teraz to wszystko do mnie wraca, to co wtedy czułam, jak bardzo tego pragnęłam, jak o tym marzyłam. I MAM!
    I powiem Wam, że jestem dumna z siebie i z męża mojego i z mojej córy, że tak fajnie daliśmy radę, razem wędrować z pozycji 50 na pozycję numer 1 :)
    9 cudownych miesięcy, najwspanialszych w moim życiu!
    Zaraz się kurdę rozkleję! :shamed:
    Pamiętajcie!
    Cieszcie się każdym dniem! Ba! Każdą godziną, bo ten czas oczekwiania szybko mija! Cieszcie się każdym pawiem w łazience i bezsenna nocą, każdą mega zgagą i bólami pleców, cycków, głowy. Róbcie zdjęcia brzuszka jak rośnie, bo to cudna pamiątka.
    Cieszcie sie z zakupionej najmniejszej grzechotki po super hiper fantastyczną brykę dla Waszej kruszynki :)
    To jest Wasz czas! Kiedy jesteście JEDNOŚCIĄ! Dwa serca w jednym ciele! to CUD! ten najprawdziwszy :)
    Na który tak wiele dziewcząt jeszcze czeka....
    Cieszcie się kopniakiem! Tak, to Nasze dzieci są pod skórą naszego brzucha! la mnie to nadal takie nierealne :)

Bardzo gratuluję nowym mamusiom! :clap:
    Ujawniajcie się i zapisujcie na listę, bo czas tu spędzony jest cudowny!

JAHEIRA moje ogromne ogromne gratulacje!!!! Bardzo się cieszę! :kissing:

Ja 19.11 będę tulić naszą Małą w ramionach :heartbounce:
    Nie moge się już doczekać.
    W domu wszystko gotowe: pokoik, kącik kąpielowy. ba! Nawet pies był na przeglądzie u pani doktor :)
    Nie wiem czy uda mi się zajrzeć do Was do tego wtorku, ale na pewno dam znać co i jak. Jak nie sama to na pewno UŚka moja kochana Wam przekażę, to co pojawi się pod kartą :)

LUBA kciuki zaciskam!!!!! :grouphug:

U mnie też się bóle pojawiają (bóle miesiączkowe takie, skurcze, twardnienia brzucha), ale prysznic lub ciepła kąpiel działa cuda i bóle przechodzą. Fałszywe alarmy to są, ale cieszę się, że wiem co to skurcz i jak to jest na tej końcówce ciaży.
    ja się cieszę, że termin cc wyznaczony jest po skończonym 39tc.
    wiem, jak każdy dzień jest wazny dla takiego malucha w brzuchu :)
    i jak często spotykałam się ze zdaniem dziewczyn, że czują, że ich dzieci za szybko z brzucha były wyrwane.
    niech sobie Mała siedzi, mi nie przeszkadza :)))))))))))))))))))
    kocham te nasze ostatnie dni.
    godzinami głaszczę brzuch jak mi sie wypina, faluje. KOCHAM to!
    jestem wtedy jakby w innym świecie.
    bo przecież jak to? że co? że naprawdę pod skórą brzucha jest nasze dziecko?
    :)
    CUD!
    Nie bez znaczenia pewnie ginka wyznaczyła termin cc prawie równy z TP wg OM :)
    wie co robi skubana :D
    a poza tym to naprawdę cudowne jest czuc te skurcze, bóle, twardnienia.
    te emocje!
    czy to już? eeeeeeeeeeee jeszcze nie!
    a może dziś?
    eeeeeeeeee a jednak nie :)))))))
    to wszystko jest po coś i ja cieszę się, że moge to przezyć.
    teraz wiem co to skurcz! :) YES YES YES :D
    mam nadzieję, że jak we wtorek urodzę to, że w piątek już będziemy w domku we trójkę :)))))))))))))))
    no okej, najpoźniej w sobotę! :D

I przecież wiadomo, że we wtorek (19.11) narodzę się również JA. Narodzę się na nowo! Juz jako mama! M - A - M - A :thumbup:

[sorki za tak długi wpis, gratki dla tych, które dobrną do końca wpisu] :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    Kissku ty chcesz żebyśmy tu beczały wszystkie razem
    jak czytam ten wpis to promieniuje wielkim szczęściem że mogę to wszystko przeżywać co tu napisałaś
    pisz kochana książkę bo potrafisz pięknie ująć uczucia w słowa
    trzymam mocno kciuki i czekam na Twoje ponowne narodzenia 19.11 jako Mama i przywitanie Twojej małej córci
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Oj nie udało mi się nadrobić wpisów bo jestem zaganiana. Wpadam napisać że dziś byłam na wizycie i wszystko w porządku. Maluch 4,7cm, nosek widać, przezierność 1mm, za tydzien dokładniejsze badanko ale nie powinno nic się złego znaleźć na nim :)
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    OneKiss: I przecież wiadomo, że we wtorek (19.11) narodzę się również JA. Narodzę się na nowo! Juz jako mama! M - A - M - A :thumbup:

Kissku, ja się popłakałam... wyraziłaś wszystko to co i ja czuję! Właśnie mam bóle, że aż mi się niedobrze od nich robi i wiesz co?? Też się nimi cieszę i delektuję! To cud macierzyństwa! Dzięki temu zaczynam już się czuć jak pełnoprawna MAMA!!

Nie powiem, spokojniejsza byłabym znając termin. Ale są uroki każdego z porodów, a każdy kończy się tym na co czekamy przez całe 9 miesięcy.

Ściskam Kissku, daj znać koniecznie bo 19.11 pewnie wszystkie będziemy z niecierpliwością wyczekiwały wiadomości od CIebie....
    -- ;
    •  
      CommentAuthor13guzia
     permalink
    Ja dobrnelam:) Onekiss dziękuję za te słowa, mimo, że jestem już mama od ponad dwóch lat, ale teraz kiedy przychodzi odliczać ostatnie dni, tygodnie do drugich narodzin, wszystko znowu jest takie nowe, wyjątkowe. Często w ciągu dnia łapie się na tym, że jestem zmęczona skurczami, bólami, ale tak jak piszesz, to przecież wszystko ma sens i jest wyjątkowe, bo tego właśnie jest po coś. Być może to ostatnia ciąża a czasu na delektowanie się tym stanem coraz mniej. Dziękuję, ze mi o tym przypomnialas:)
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Onekiss mh...dokładnie wiem co czujesz...

Opisałaś stertę uczuć jakie targały i targają mną nadal.

Pamiętam, że jeden jedyny raz kiedy tu zajrzałam... pomyślałam Boże... jak ja marzę aby móc tu pisać. A teraz realnie mogę to robić. Pamiętam każde narzekanie na wymioty, bóle brzucha, krzyża i myślałam Boże ja mogę z kibla nie złazić, mogę rzygać dalej jak widzę tylko niech się stanie cud!!!!!
    I MASZ RACJĘ...rozkoszuję się każdym najmniejszym ruchem mojego syna, każdym sygnałem tego, że on tam jest, celebruję każdy kolejny dzień jako cud. Każdą czapeczką, skarpeteczką, grzechoteczką... cudzie trwaj

:smile:
    --
  3.  permalink
    Kissku, kurcze, ja nie wiem co ze mna sie dzieje, ale ja sie rozkleilam czytajac Twoj post :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.