Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAlly1381
    • CommentTimeNov 14th 2013
     permalink
    Onekiss pięknie napisałaś, też sie wzruszyłam. już za 5 dni..... trzymam kciuki za Was!!!
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
    • CommentTimeNov 14th 2013 zmieniony
     permalink
    Onekiss Pięknie ujęłaś wszystkie uczucia,emocje jak i dolegliwości,które nam towarzyszą :bigsmile: Wzruszyłam się. Trzymam kciuki za was :wink:

Odebrałam dzisiaj wyniki badań glukozy - wyszło 85.0. To chyba w normie z tego co widzę?:)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    wrzuciłam mój brzuszek na brzuchy, wow:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    Kissku do mnie dopiero niedawno dotarlo ze mialam pod skora dziecko... teraz sobie w nyslah wyobrazam jak to bylo I dopiero teraz widze moja niunie pod brzuchem jak wypychala te swoje male stopki.. I zalujr ze dopiero po porodzie dotarlo do mnie ze mialam dzidziusia w brzuszku bo w ciazy to do mnie nie docieralo... I teskno mi do brzucha a tak sie zapieralam ze nie bede tesknic .. :) troche wam sie przyznam ze zazdroszcze wam :tooth: ale porodu nigdy wiecej, mam traume
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Kissku, rycze dosłownie. Bardzo chciałabym mieć taka osobe jak TY w swoim otoczeniu, tak w realu :cry:. Potrzebuje takiej pozytywnej osoby!!!:cry:
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Montenia dosłownie chciałam napisać to samo!!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    cały Kissek,dlatego tak uwielbiam zaglądac pod jej kartę.ona w każdego potrafi tchnąć życie :heartsabove:
    --
  1.  permalink
    Onekiss - równiez jestem Twoją fanką.
    Uwielbiam czytać Twoje wszystkie wpisy - są takie... Twoje. :bigsmile:
    -- ___
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    volvicwydaje mi się, ze dobry.Mówimy o glukozie na czczo tak?
    Spadam do wyra...DOBRANOC idę czytać
    --
    • CommentAuthornika1981
     permalink
    Witam Dziewczyny, czytam was od kilku miesięcy... Ujawniam się :) za radą Kissa. Termin wyznaczony na 24.02.2014 - obecnie 25 tydzień skończony...Poproszę o dopisanie do listy. Dziś niestety po wizycie u gina złe wiadomości.. szyjka skrócona poniżej 2 cm i skierowanie do szpitala na zalożenie pessaru. Czy któraś z was miała podbny problem? Strasznie boję się wcześniejszego porodu:( moja mała kruszynka jeszcze kg nie waży... w piątek idę do szpitala:(
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    mariaekad - tak, glukoza na czczo. Dobranoc :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nika1981: Czy któraś z was miała podbny problem? Strasznie boję się wcześniejszego porodu:(
    witamy witamy :bigsmile:
    niedawno urodziła Nana,ona miała pessar.a masz skurcze?czemu szyjka sie skraca?
    myślę że przy oszczędnym trybie życia,najlepiej leżącym problemu z utrzymaniem ciąży nie będzie :smile:
    wkońcu to już 25tc.głowa do góry

Treść doklejona: 14.11.13 21:16
    Volvic: Odebrałam dzisiaj wyniki badań glukozy - wyszło 85.0.
    ładny wynik,nie ma czym sie przejmować.
    teraz przed tobą obciążenie glukozą,tu juz bywa różnie
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    nika moja koleżanka miała, założą ci to cudo, będziesz niestety musiała leżeć tylko do wc i łóżko i spokojnie donosisz do terminu, trzymam kciukasy
    --
    • CommentAuthornika1981
     permalink
    Dzięki dziewczyny... mam twardnienie brzucha.. skurczy raczej brak, miałam 2 razy KTG i nic nie wykazało... przeraża mnie perspektywa leżenia:( ale cóż, co robić.. Będę pewnie sporo czasu spędzała na tym forum:)
    •  
      CommentAuthorjusiak
     permalink
    nika1981: skierowanie do szpitala na zalożenie pessaru. Czy któraś z was miała podbny problem?

Witaj Nika!
    Ja miałam pessar w poprzedniej ciąży. Od 20tc szyjka długa, zamknięta, ale miękka w badaniu, wymiękła w 29tc. Pessar założony na 1.5cm, lekko rozwartą, miękką szyjkę. Duuużo leżałam, bardzo dużo, wycieczki tylko do wc i kuchni, dopiero po skończonym 36tc pozwoliłam sobie na trochę więcej ruchu. Dotrwałam do 40tc, po ściągnięciu pessara od razu na porodówkę z rozwarciem 4cm, ale i tak poród miałam wywoływany :) Szczerze mówiąc i tym razem mam mega stresa, bo wkraczam w ten newralgiczny okres, kiedy coś zaczynało się z szyjką dziać. Teraz mam mieć wizyty co 2 tyg. w celu dokładnego monitorowania szyjki. Trzymam kciuki, będzie dobrze, ale musisz się oszczędzać!
    --
    •  
      CommentAuthor13guzia
     permalink
    Twardnienia to też skurcze, tyle że na tym etapie są raczej bezbolesne. To również moja przypadłość zarówno w pierwszej jak i tej ciąży. Wprawdzie nie zakladano mi pessaru, bo w miarę szybko lekarka wychwytywala skracanie się szyjki, ale od 24 tyg jestem na luteinie i magnezie. Jeśli będziesz leżeć i uważać na siebie, na pewno dotrwasz do terminu:) Ja za chwilkę kończę 37 tydzień, na szczęście w tej ciąży udało sie ominąć szpital. Trzymam kciuki, będzie dobrze:)
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    13guzia: Twardnienia to też skurcze, tyle że na tym etapie są raczej bezbolesne.
    dokładnie to samo miałam napisać Agunia`:smile:

laski,leżąc można naprawdę wiele zdziałać.ileż tu lasek z zagrozeniem przedwczesnym porodem zaskoczone było że jeszcze po terminie sie nic nie dzieje :wink:

Treść doklejona: 14.11.13 22:26
    Hecate jakie wieści z frontu???????
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Onekiss ja też się rozkleiłam <3<3<3
    Volvic ty z Poznania jesteś?Do kogo chodzisz do lekarza?
    Odnośnie passera mi lekarz mówił że do 24 tyg się zakłada,ale wiecie co lekarz to inna opina i inne procedury.Ja idę właśnie w środę żeby ocenić szyjkę czy dalej coś poszło czy jest jeden centymetr żeby wrazie co zrobić szew.
    --
    • CommentAuthornika1981
     permalink
    U siebie też to obserwuję... Brzuch całkowicie miękki jest tylko kiedy leżę. Po wstaniu z pozycji leżącej robi się twardy. Choć dziś lekarka mówiła że tak może być i jest to zupełnie naturalne po 20 tygodniu ciąży. Postaram się leżeć ale ciężko mi .. bo raczej do aktywnych osób należę... a tu nagle totalne uzależnienie od innych osób:( ale nie marudzę bo znam przypadek dziewczyny która leżala 7 miesięcy z nogami uniesionymi do góry... To jest dopiero poświęcenie dla dziecka:)
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nika1981: znam przypadek dziewczyny która leżala 7 miesięcy z nogami uniesionymi do góry...
    no niestety niektórym tylko podniesienie nóg i tyłka pomaga...jak jest źle to zawsze se myślę że przecież mogło być gorzej
    wtedy docenia się jednak swoją sytuację :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej dziewczyny...

Onekiss - daj zyc.. rycze jak bobr ... pieknie... ja narodze sie na nowo por az trzeci :)
    Zaciskam kciuki!!!

Co do kosztow wizyt, lekow itd... ja bede zdrowsza jak nie policze
    mimo, ze wizyta kosztuje mnie 80-100-120zl (80zl jesli bez usg, 100zl jesli z usg, 120zl jesli usg i badanie i recepta czy tam przestudiowanie wynikow, ewentualnie pobranie wymazu czy cus...)
    nie ktorzy skarza sie na mojego lekarza, bo jest malo mowny, ale ja umiem z nim rozmawiac, a ze czasami mam wybuchowy humor to i sie posmiejemy ...
    nie ma tez co sie dziwic cenie ... nie kazdy jest tak wyuczony w tym kierunku, lata nauki, wiedza i wszystko to skomulowane czasami w dosc niskiej cenie... bierzmy pod uwage fakt ze odpowiadaja za zycie ludzi (nie mowie tutaj tylko o tej specjalizacji - jak mialam chorobe skory, bylam u dermatologa i skarzyl mi sie, ze mlodzi lekarze nie ida w kierunku dermatologii tylko ginekologi ...
    sorka za bledy i nieskladne pisanie, ale zmykam juz spac o! jutro poprawie, malo tego komp mi fisiuje... i to na maxa;/ ale chyba kupimy laptopa nowego, bo ten przedwojenny
    to pa

Treść doklejona: 14.11.13 23:11
    nika1981: dziewczyny która leżala 7 miesięcy z nogami uniesionymi do góry..

ja widzialam w 2009r... jak rodzilam corke (tzn najpierw lezalam na patologi jakos w 30tyg.) ...
    dziewczyna mloda lat na oko.25 , trzecia ciaza , wczesniejsze poronione, i lezala na lozku ktore bylo uniesione do gory na ceglach... bo dzieciatko z niej wyplywalo doslownie:( , pessar, szew nic nie pomoglo... mam jednak nadzieje, ze dzis tuli swoje malenstwo
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
    • CommentTimeNov 14th 2013 zmieniony
     permalink
    nika1981: szyjka skrócona poniżej 2 cm i skierowanie do szpitala na zalożenie pessaru. Czy któraś z was miała podbny problem?

Ja mialam, od 25 tc lezalam, szyjka 10 mm miala ;/ dostalam luteine dowcipna, i nakaz nie przemeczania sie.Nie mialam ani szwu, ani pessara. Dotrwalam do 39t2d :)
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Nika, mialam pessar w dwoch ciazach. Jakbys chciala czegos sie dowiedziec, porownac, pomarudzoc, pisz ma priv, bo zagladam o od czasu do czasu.Ciaza z pessarem to ciaza zagrozona,.ale matka jest w duzo leszej sytuacji niz kobiety lezace z nogami do gory w szpiatalach bez mozluwosci wstania nawet do wc.
    Dasz rade. Zalozenia sie nie boj. Na pewno nie boli i robi sie to raz, dwa, nawet na ostatki ostatkow szyjki :wink:
    Powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
    • CommentTimeNov 15th 2013
     permalink
    Hej laski. Dzis rano zauważyłam dziwna lepka biała wydzielinę z pochwy. Czyżby to czop powoli zaczoł puszczać?? Nie mam pojęcia. Przy małej wyleciała mi taka galaretka ale bardziej zbita. Mam dzis pobolewania dołem brzucha o bede leżeć placuchem. Mam zamiar dotrwać choć do poniedziałku. A tak bardzo chciałam urodzić 25 na swoje imieniny. No cóż dopuki wody sa jest nadzieja że sie uda. :bigsmile:

Treść doklejona: 15.11.13 09:28
    Wiesci z wizyty. Chcą mnie przetrzymać co najmniej jeszcze tydzień o ile sama nie zacznę rodzic. Czyli Jest szansa na 25 :boogie: mater jak ja bym chciała i 25 zrobić sobe prezęcik na imieniny :tooth:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    No to teraz zaciskaj nóżki i czekaj :)))
    A jak waga maluchów? Sprawdzali i przegapiłam info czy jeszcze nie?
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Narazie wiem ze w miniony weekend miały Kacper 1800, Wojtek 1530 teraz jeszcze nie sprawdzali pewnie w poniedziałek sprawdza.
    •  
      CommentAuthorLuba
    • CommentTimeNov 15th 2013 zmieniony
     permalink
    Hecate26: Wiesci z wizyty. Chcą mnie przetrzymać co najmniej jeszcze tydzień o ile sama nie zacznę rodzic. Czyli Jest szansa na 25

Hecate i po co było się martwić i panikować :)
    Są dobre rokowania a dzieciaczki już tyle wytrzymały, że tydzień na pewno nie zrobi im różnicy i jeszcze poczekają na swoją kolej :bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Hej dziewczyny!
    Hecate trzymam kciuki za kolejny tydzień!:thumbup:
    Możliwe, że niedługo do Was dołączę po raz drugi :bigsmile: Dzisiaj mam wizytę u gina... Ale beta jest ładna to powinno być ok:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    nika ja miałam w poprzedniej ciąży problem ze skracającą się szyjką. Brzuch twardniał mi od 5 m-ca. Od 20 tyg. byłam na L4 z nakazem oszczędzania się. W 27 tyg. szyjka skróciła się do 24 mm (na początku była 60mm) i dostałam nakaz leżenia. Byczyłam się w łożu bite 3 tyg. i szyjka się wydłużyła do 40mm, potem tylko się oszczędzałam. Urodziłam równo w 38 tyg. Uważam, że czasami warto poleżeć plackiem, to najlepszy sposób na stawianie macicy. W tej ciąży też mam już twardnienia, ale wtedy kładę się na pół godzinki i sytuacja ulega poprawie. Pessara nie miałam, każdy lekarz widać preferuje inne sposoby.
    ---
    A co do płatności za prowadzenie ciąży, to czytam sobie Wasze posty i Bogu dziękuję, że tyle kasy oszczędziłam. Ja mam na szczęście abonament medyczny z pracy mojego M, a w tym opiekę gina i endo :) Badania prenatalne robiłam na NFZ, zapłacę dopiero za trzecie, które mam za 2 tyg.
    Ja myślałam, że dużo wydaję na witaminy, magnez, a ostatnio DHA. No i właśnie tutaj mam też pytanie. Czy Wy zażywacie kwasy DHA, a jeśli tak, to jakie (ja biorę Prenatal DHA)? Mnie ginka w poprzedniej, ani w tej ciąży nie informowała o takiej potrzebie. Po prostu gdzieś zasłyszałam, a potem doczytałam, że warto przyjmować DHA w ciąży, zwłaszcza w III trymestrze. Gdyby to jednak było niezbędne, to chyba lekarze by o tym wspominali?
    ---
    Hecate trzymam kciuki, żebyście dotrwali do 25.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthor13guzia
     permalink
    Hecate, może to wzmożona wydzielina? Ja też u siebie ja zauważyłam chyba wczoraj. Czop to jednak gęsta galareta.
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Możliwe ze to wydzielina. Ja tez pamietam ze przy córce raka biała galaretka prawie przeźroczysta mi wypadła. Bedziemy w karzdym razie walczyć o następny tydzień :bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Muriah ja biorę od jakiegoś 13 tyg c., teraz zażywam Omegamed optima, to są witaminy i kwasy DHA. a jest też Omegamed tylko z kwasami DHA.
    `
    Hecate trzymam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Ja miałam pessar od 31tc i podane sterydy. Urodziłam 36i4- w dniu, kiedy mi mieli zdjąć pessar, ale wody odeszły wcześniej ;) Pessar zdjęty na IP przy przyjęciu do porodu. Leżałam dużo, ale nie "plackiem".
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Dii kurka gratuluje! :bigsmile:

Hecate noooooo dobre wieści :smile: trzymamy nadal kciuki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Us kochana ty kupowałaś kosmetyki z rossmana dla dzidzi? Bo właśnie jestem po zakupach i się zastanawiam czy można je stosować odrazu po urodzeniu?
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Hej :) Sorki za OT, ale nie mogłam się powstrzymać bo się rozczulam jak to widzę :)

http://www.deon.pl/po-godzinach/michalki/art,191,blizniacy-ktorzy-nie-zauwazyli-ze-sie-urodzili.html
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Kissku, jesteś niesamowita !

Dii, zapraszamy i czekamy na same dobre wieści z wizyty ! :smile:
    --
    • CommentAuthornika1981
     permalink
    Dziewczyny dzięki za odpowiedzi. Trochę się uspokoilam... Mam nadzieję że wszystko będzie ok.. Bardzo chcę urodzić.w.terminie ;)
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    ja leżałam od 31 tc bez pessara, szyjka 17mm. Wyleżałam do 37 tc i 6 dnia, kiedy to odeszły mi wody :)))) pozdrawiam i zaraz zajrzę co tam Kissek napisała, ze wszystkie baby wzruszone są noooooo :wink:

Treść doklejona: 15.11.13 17:47
    Kissku jesteś niesamowita, pięknie wszystko ujmujesz w słowa :) nie mogę się doczekać Twojego opisu porodu!
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    zanettt86: Us kochana ty kupowałaś kosmetyki z rossmana dla dzidzi? Bo właśnie jestem po zakupach i się zastanawiam czy można je stosować odrazu po urodzeniu?
    można od pierwszych chwil.właśnie też widziałam że dziady nie napisali i szukałam po sieci.Ja tylko krem do buzi kupiłam i żel do kąpieli.będę lać do wody a nie bezpośrednio na skórkę
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Dobry wieczór :smile:
    Hecate Trzymam za Ciebie kciuki!
    Muriah skoro mąż ma abonament to rzeczywiście szkoda wydawać dodatkowo kasę.
    U mnie mąż ma w Lux medzie, ale zupełnie nie opłacało nam się brać tzw. rodzinnego pakietu, bo kasa masakryczna, i w sumie na jedno by wyszło, czy bym ginowi płaciła, czy on w abonamencie. No już pomijam fakt, że my mieliśmy wcześniej lekarza niż mąż w firmie dostał abonament :smile:...i nie zamienię mojego na żadnego innego...i męża :surprised: i lekarza :bigsmile:
    Dii GRATULUJĘ!

U mnie dziś dzień pod znakiem latania na odkurzaczu, prania i prasowania... Wynikiem tego wrzuciłam kilka ciuchów na wątek bazarowy...Polecam.
    Młody dziś kopie mnie znowu po kręgosłupie upodobał sobie tamtą stronę świata...:smile:
    W pn mam wizytę i lada moment wchodzę w 3 trymestr...Boszzzzz ale czas szybko biegnie...oby do Lutego :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Uś ja kupiłam też płyn do kąpieli,żel do kąpieli,balsam i krem na dwór a oliwkę z J&J hmmm mam nadzieję że alergikiem nie będzie najwyżej będziemy kupować szybko coś innego ;p majątku nie wydałam bo do tego kupiłam jeszcze waciki i wkładki laktacyjne za wszystko zapłaciłam 50zł :) Mąż pytał mi się trzy razy czy aby go nie kłamie ;p

Maria ja też dziś dzień pod znakiem latania ale z dzieciakami rehabilitacja,zakupy bank eh już pod koniec szłam jak kaczka ;p te spojenie łonowe mi doskwiera :(
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    żanett to dość intensywny dzień miałaś. Mnie dziwnie bolą plecy, a najgorsze jest to, że jak sobie poleżałam, bo chciałam odpocząć to potem wstać nie mogłam... Jak chodzę to spoko...mh.

Ja kupiłam wkładki Tomee Tipee jedną paczkę ale muszę zamówić jeszcze z jedną (lubię mieć zapas :smile:) jak to ja.
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Też bym pewnie robiła zapas jak bym była pewna że karmić będę z pierwszym synem się zaopatrzyłam i za cholerę ssać nie chciał,drugie karmiłam pół roku pewnie bym dłużej ale stres związany z wyjazdem za granice spowodował że w ciągu jednego dnia straciłam całkowicie pokarm który oczywiście po całym stresie wrócił ale mały już miał w nosie cyca a tym razem miałam jeszcze operacje po drodze i nie wiadomo czy będę mieć pokarm :(
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: U mnie dziś dzień pod znakiem latania na odkurzaczu, prania i prasowania...

a myślicie ze to bedzie zbrodnia wielka jak delikatnie przetre okno?bez zadnych zbędnych ceregieli zeby sie nie przemęczać?

zanettt86: J&J hmmm mam nadzieję że alergikiem nie będzie
    a trzeba było sobie zamówic próbki z J&J.ja dostałam próbkę zelu do kąpieli i balsamu,takie dwie małe buteleczki.sprawdzimy

zanettt86: Mąż pytał mi się trzy razy czy aby go nie kłamie ;p
    ahahahaha ci faceci :tongue: niedowiarki
    wkładki kupiłam te rossmannowskie za 5zł ale mam wielorazowe.tylko wielorazy to raczej w domu chcę używać
    laski pampersy w Rossmannie są najtańsze,nie znalazłam taniej (o rozmiarze 1 mowie)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    żanett ale dwie paczki to wcale nie mega zapas. Ja karmiłam nie całe pół roku młodą i podejrzewam, że synka też coś koło tego....bynajmniej bardzo bym chciała. I pamiętam, że szło tego jednak trochę więc nawet 2 paczki to wydaje mi się takie minimum. Zresztą jak nie zużyję to zawsze mogę taniej odsprzedać którejś z mam z forum, która karmi tak?

No a ja oberwałam jak na moim etapie chciałam się do okien dotykać :wink:

Mnie się wydaje, że ja to urodzę W lutym jak już ogarnę całą chatę i okna w salonie umyję :bigsmile:

Moim zdaniem ciąża to nie inwalidztwo i jeśli nie ma się jej zagrożonej pod jakimkolwiek kątem, albo gin jakiś zakazów nie nałożył to zwykłe prace domowe można wykonać... Tym bardziej, że chyba mrozy idą i kolejne mycie okien nie wiadomo kiedy, także lekko możesz przetrzeć bez zbędnych jak piszesz ceregieli
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ja bym zbyt wielu paczek wkladek laktacyjnych nie zamawiala. Często po wkładkach pojawiają się bole piersi,uczulenie i grzybica. Lepiej w wielorazowe zainwestować lub samemu uszyc z tetry( ja uzywalam od momentu,az dostałam boli piersi po wkładkach bella - a zakupiłam 4 opakowania,po tt swedzialy (i tych uzywalam jako pierwszych,ale nie było takich boli). Okazalo się,ze nie toleruje wkaldek i zostaje mi tylko tetra.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    ja bym nie przecierała nawet. Wczoraj jeszcze pisałaś, że plamisz. Ja jeszcze przez weekend się oszczędzam. Niech będzie skończony 37 tc oficjalnie i wówczas można;) Nic się oknom nie stanie jak w te święta błyszczeć nie będą. albo eMek nie je przetrze;)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hanny: Uś ja bym nie przecierała nawet. Wczoraj jeszcze pisałaś, że plamisz
    no plamiłam dwa dni ale z szyjki,po badaniu
    kurde nie chce już eNka angazowwac w okna,zapierdziel ma w pracy i w domu...
    zobaczymy,moze na następny weekend je przelece.ale tylko jedno bo mnie razi

Treść doklejona: 15.11.13 21:23
    mariaekad: No a ja oberwałam jak na moim etapie chciałam się do okien dotykać
    na twoim etapie to zakaz totalny :wink: nam juz w zasadzie nic nie grozi :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Też myślę o wielorazowych ale to dopiero po porodzie jak będę wiedzieć co i jak :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.