Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeNov 15th 2013 zmieniony
     permalink
    wiecie co, ja może zabrzmie teraz dziwnie, ale nie uzywałam wcale wkładek laktacyjnych, raz, że mi nic nie tryskalo, jedynie kapało po karmieniu czy w trakcie, ale(!) mialam po prostu 4 staniki do karmienia, i codziennie zmieniałam na świeży, a zuzyty prałam wiadomo, do tego po karmieniach, przemywałam piersi, nie miałam, żadnej grzybicy i tym podobnych:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor
    • CommentTimeNov 15th 2013
     permalink
    Kakai myślę że tak jest najzdrowiej dla piersi.kwestia tylko jest taka czy to wykonalne u każdej.bo niektórym bardzo leci :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeNov 15th 2013 zmieniony
     permalink
    uś: kwestia tylko jest taka czy to wykonalne u każdej.bo niektórym bardzo leci

wiem wiem, jakby mi sikało to pewnie tez bym tam podpaski wkałdala jakieś, ale nie ma co na zapas tyle kupowac, jedno opakowanie na próbę wystarczy:smile: haha najbardziej głupi prezent na urodzenie dziecka jaki przyniesili goście to własnie pudło wkałdek laktacyjnych dla mnie, myslalam, że padne:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Kakai: najbardziej głupi prezent na urodzenie dziecka jaki przyniesili goście to własnie pudło wkałdek laktacyjnych dla mnie, myslalam, że padne
    ooooooooooooooo raju :tongue: to sie wykazali hahaha moze myśleli że to co innego :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    uś: ooooooooooooooo raju to sie wykazali hahaha moze myśleli że to co innego

haha noo dla dziecka pampki dla mamy wkładki, dobrze , że oszczędzli mi i podkładów poporodowych nie przynieisli, ahahah:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    ONE KISS ja teraz płaczę z byle powodu,ale te cudne słowa, którymi się z nami podzieliłaś to po prostu miazga, rozwaliłaś mnie na łopatki Kobieto!!! Twoja córcia będzie na pewno dumna, że będzie miała tak wspaniałą mamę, zresztą pewnie już to czuje:) Wielki Szacun kochana!!!

Ja dziś pierwszy raz usłyszałam pikanie serduszka mojej kruszyny i oczywiście ryczę ze szczęścia:D

Moja gwiazdka ma 2 cm, a ja 2 kg na plusie w 4 tyg.!!!
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    justyn-rz: Moja gwiazdka ma 2 cm, a ja 2 kg na plusie w 4 tyg.!!!
    eeeeeee tam,wagą sie nie przejmuj
    ja gratuluje tych 2cm :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    [quote=uś][/quote]eeeeeee tam,wagą sie nie przejmuj

ale to dowód na to,że drugiej takiej samej ciąży nie ma;) w poprzedniej ważyłam tyle w 15 tyg, co teraz w 8:D

Suwaczek z babyboom.pl
    Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorHecate26
    • CommentTimeNov 16th 2013
     permalink
    Witamy sie w 3 laku w pierwszym dniu 37 tygodnia. Dziewczyny wczoraj po południu myślałam że nie wyrobie. Miałam takie skurcze że skali na ktg brakło ale nic lekarzowi nie mówiłam by nie zrobił cc. Musze dotrzymać do 25 po prostu musze dla dobra maluchów.
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Hecate26: Musze dotrzymać do 25 po prostu musze dla dobra maluchów.

... po pierwsze brak mi słów....
    po drugie przecież skurcze są zapisywane i lekarz i tak wie co się z tobą dzieje... a po trzecie nie wiem czy jesteś świadoma tego że jak ma się skurcze to dzieciom spada tętno.... a ty uważasz że dla dobra dzieci je ukrywasz:shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    kasiakuzniki: nie wiem czy jesteś świadoma tego że jak ma się skurcze to dzieciom spada tętno.... a ty uważasz że dla dobra dzieci je ukrywasz
    ja bym tak nie panikowała.milion kobiet na swiecie ma skurcze przed porodem i nic sie nie dzieje.tętno dzieci jest monitorowane napewno kilka razy dziennie.ja takie skurcze miałam ze brakowało skali a jakoś specjalnie ich nie odczuwałam.więc jest możliwe by je przegapić.ale przecież łatwo atakować.
    Hecate nic złego nie robi,jakby sie akcja porodowa rozpoczynała to ktoś by to zauważył.poza tym jest w szpitalu,w każdej chwili moga zrobić CC

Treść doklejona: 16.11.13 09:02
    jutro pełnia.kto się pisze na poród? :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Hecate26: Miałam takie skurcze że skali na ktg brakło ale nic lekarzowi nie mówiłam

ale jak? Przecież każde ktg jest sprawdzane przez lekarza lub piguły...
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    hej laski ja sie dzis czuje jak kula armatnia,normalnie chodze jak by mnie za przeproszeniem ktoś w d...e kopnął, z łożka ledwo wstaje i to na raty, ten pas pod cyckmi który wcześniej po całym dniu bolał teraz boli i ciągnie cały czas, na boku wyleżeć sie już nie da za bardzo, na plecach to se czuje jak by mi słoń stał na piersiach - no mówie wam czuje sie kaleka- noc dla mnie jest najgorsza i tylko czekam żeby nadeszło rano
    powiem Wam że pomimo że mam obawy co do porodu i całej reszty to już fizycznie odliczam dni kiedy bedzie lżej
    dobra to soeie ponarzekałam

Hecate trzymam kciuki i podziwiam za wytrzymałość
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    koalka :bigsmile: jeszcze chwilunia.dasz rade babo! :grouphug:

a gdzież to sie Luba podziewa?

1. OneKiss - 23.11.2013(dziewczynka)
    2. Luba - 27.11.2013 (dziewczynka)
    3. biedronka28 - 05.12.2013 (chłopiec)
    4. Lopeziątko - 06.12.2013 (chłopiec)
    5. Emi_787 - 08.12.2013 (chłopiec)
    5. Hanny - 08.12.2013 (chłopiec)
    5. 13guzia - 08.12.2013 (chłopiec)

6. uś - 12.12.2013 (dziewczynka)
    7. Hecate26 - 14.12.2013(chłopcy)
    7. Koalka - 14.12.1013 (dziewczynka)
    8. anulinanulin - 16.12.2013 (chłopiec)
    9. Madllen23 - 30.12.2013 (dziewczynka)
    10. Alinka - 03.01.2014 (dziewczynka)
    11. subiektywna7 - 07.01.2014 (dziewczynka)
    12. _malgosia_ - 27.01.2014 (dziewczynka)
    13. agi500wtn - 29.01.2014 (dziewczynka)
    14. Annie_86 - 01.02.2014 (dziewczynka)
    15. cecylka25 - 02.02.2014 (chłopiec)
    16. Muriah - 04.02.2014 (chłopiec)
    17. meggi12345 - 14.02.2014 (dziewczynka)
    17. Poziomkauk - 14.02.2014 (dziewczynka)
    18. Bananowiec - 15.02.2014 (dziewczynka)
    19. Loren - 16.02.2014 (chłopiec)
    20. nika1981 - 24.02.2014
    21. karolajnas - 02.03.2014 (chłopiec)
    22. myszaasia - 03.03.2014
    23. mariaekad - 07.03.2014 (chłopiec)
    24. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    25. zanettt86 - 11.03.2014 (dziewczynka)
    26. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    27. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    28. GaggataB - 22.03.2014
    29. Kami87 - 23.03.2014 (dziewczynka)
    30. helvetka - 26.03.2014
    31. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec)
    31. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    32. puelka - 31.03.2014
    33. dziewczyna600 - 03.04.2014
    34. nataliaa_ - 07.04.2014
    35. nulla - 08.04.2014
    36. Libra1610 - 16.04.2014
    37. jusiak -29.04.2014
    38. Anabella2013
    39. Kakai - 23.05.2014
    40. CiastoMiłości - 25.05.2014
    41. Ewa1406 - 27.05.2014
    42. Szpilka27 - 05.06.2014
    43. fitmama - 08.06.2014
    44. justyn-rz - 25.06.2014
    45. P_Madzia - 28.06.2014
    46. Jaheira - 29.06.2014
    47. Karoolka - 8.07.2014

Treść doklejona: 16.11.13 09:20
    katka_81: Przecież każde ktg jest sprawdzane przez lekarza lub piguły...
    a to fakt
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
     permalink
    Dokładnie jak coś to jestem pod stałą opieką lekarzy a i tak by mnie ze skurczami przetrzymali 6 godzin zeby mi znieczulenie podać. Zreszta tętno jest sprawdzane co 2-3 godziny wiec jestem spokojna. A maluchy maja po 140-160 przy skurczacj spadają do 135 takrze nie jest źle. Jak by cos sie działo powtarzanego to w życiu bym nie czekała ale skurcze idą ponad 130 na ktg. Dzis jest spokuj jak narazie.

Treść doklejona: 16.11.13 09:23
    Koalka
    Kochana jak ja daje rade to Ty tym bardziej dasz :bigsmile: takrze trzymam kciukasy :bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hecate26: Dzis jest spokuj jak narazie.
    to koko dżambo i do przodu :bigsmile: ściskamy kciuki
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Monteina ale ja nie mówię o zapasie 5 paczek ale myślałam, żeby mieć dwie paczki TT.
    kAKAI NO ale musiałaś minę strzelić na widok tych wkładek :shocked:, u nas pamiętam goście zawsze dzwonili i pytali czego nam trzeba. Tym sposobem miałam pampersów na pół roku :bigsmile:
    no wiem wiem...ale jak ja firan nie mam w salonie, do tego od południa okna więc jak słonko wyjdzie....TO :neutral::neutral::neutral: Boszzzzz... No ale luzzz. teraz są czyste i niech takie do Lutego zostaną :bigsmile:
    Justyn-rz Kochana to ja mam tak samo...obecną wagę miałam w poprzedniej ciąży na etapie 33 tyg. I też wmawiam sobie, że co ciąża to inaczej :bigsmile: trzeba się jakoś pocieszać. NAJWAŻNIEJSZE to te 2cm Z SERDUSZKIEM PIĘKNIE pikającym :smile:
    Hecate
    No ja obstawiam jednak, że lekarze monitorują Ciebie i maluchy i wierzę, że nikt na siłę ich tam u Ciebie nie trzyma.
    koalka Kochana na Twoim etapie to chyba już normalne, że ma się lekki dosyt tych ciążowych uroków. Trzymaj się i zobacz już bliżej niż dalej i nie długo tuliła będziesz malucha. Bądź dzielna :smile:

O ja spadłam na 23 miejsce :wink: Dobrze, niech Domi jeszcze siedzi w mamusinym brzuszku. Dziś morfologię odebrałam i hematokryt spadł i hemoglobina 11 ...ciekawie się robi nie powiem. Mam nadzieję, że Wit D w normie chociaż...
    Ja dziś kontynuacja sprzątania i takie tam...
    MIŁEGO DNIA LASECZKI :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: do tego od południa okna więc jak słonko wyjdzie....TO
    u mnie identyko,dlatego to jedno okno w przyszły weekend machne :tongue:

laseczki jest fajna promocnj w coccodrillo na bielizne niemowlęcą
    bodziaki za 14.99,pajace i spiochy też w promocji
    promocja do 8.12 będzie trwać choćwiadomo ze potem to juz przebrane będzie
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Buu... dla mnie za wcześnie na zakupy :(((
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
    • CommentTimeNov 16th 2013 zmieniony
     permalink
    a ja dziś obmyślam plan, jak mądrze przekazać mojemu 4-latkowi,że będzie miał rodzeństwo:) polecacie jakąś lekturę?

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    ja mam 4 latkę i powiem Ci jak u nas to było :)
    Jakiś tydzień temu powiedzieliśmy jej, że będzie miała kuzynkę. Ucieszyła się ogromnie :) Nie będę wdawać się w szczegóły.
    W czwartek siedziałyśmy na kanapie i Maja szalała, więc powiedziałam, żeby uważała, bo mnie kopnie. I się zaczęło:
    Patrzy na mój brzuch i pyta z uśmiechem 'A co tam masz dużego? Masz tam dzidzię?'
    Wtedy się przyznałam :)
    Zaczęła głaskać, cieszyć się, pytać kiedy się urodzi, mówić, że woli siostrę... Potem tak spojrzała na brzuch i mówi 'Fajna ta dzidzia'.
    Przyjęła to bardzo pozytywnie.
    Zapytała też czy dzidzia robi siku w brzucho (co ją rozbawiło), a wczoraj w drodze z przedszkola zapytała jak ta dzidzia wyjdzie z brzucha. Powiedziałam, że w szpitali lekarza rozetną brzuch, wyjmą dzidzię i zaszyją. Dopytała tylko czy to boli, bo odniosła to do siebie w przyszłości- że ona też kiedyś będzia miała dzidzię w brzuchu.
    Ja chciałam czekać z informacją dłużej, zabrać ją na połówkowe USG. Ale sama się domyśliła.
    A brzuchola nie mam ogromnego.
    I dobrze się stało, że już wie.
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    uś: a gdzież to sie Luba podziewa?

Jestem jestem:) wczoraj lekarz, zakupy, pomaganie siostrze itd...
    Dzisiaj mojej siostry synek ma urodziny a mój tata imieniny więc na poród nie mam pozwolenia:) Powiedzieli, że już za ciasny dzień i się nie zgadzają :cool:

Jutro może być jak najbardziej.

Po wizycie jak najbardziej ok. Mój mały bobasek waży 3200g więc jeszcze dam chyba radę ją "przepchnąć" :bigsmile:
    Skurcze dają radę. Szyjki nawet nie mierzył bo praktycznie już nie ma, rozwarcie na 2cm!!
    Czop mi zaczął odchodzić też przedwczoraj.
    Oczywiście nic to wielkiego nie znaczy bo mogę równie dobrze urodzić dzisiaj jak za 3 tygodnie :devil:
    Ale cieszę się, że codziennie mam już skurcze, coraz bardziej bolesne i działają na szyjkę, może obejdzie się bez wywoływania w 42tc :P
    Dzisiaj nie dam rady ze względu na "ciasny" dzień, ale jutro po południu wybiorę się na ktg jak będę miała skurcze.

Dziewczyny, ja już zaczęłam używać wkładek laktacyjnych bo mam taką mleczarnie, że nawet w dzień mi czasami przez stanik przecieka.
    Póki co mam te z J&J i nie narzekam. Moja przyjaciółka która karmiła 12 miesięcy mówi, że Aventa są najlepsze dla niej.

Pije ktoś liście malin? Mieszacie je z czymś? Bo dopiero kupiłam i są delikatnie mówiąc niesmaczne
    :shocked:

Również życzę wszystkim miłego dnia, u mnie słoneczko piękne :bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorMk28dni
     permalink
    Podglądam was moje kochane :) I czekam na wieści o kolejnych szczęśliwych mamach :) Pozdrawiam razem z Martynką :)
    Na naszych dzidziach wkleiłam fotki małej :)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    dobrze, że do grudnia...po wypłacie już będę może coś kupię :wink:
    Justyn-rz No 4-latkowi to nie wiem... ale moja 8-letnia córka myślała, że ją z mężem oszukujemy:smile: tym bardziej, że wiedziałą że bardzo chcemy, że się nie udaje, że mam się leczu itd...więc sądziłą, że ją wkręcamy...Ale zaraz potem wpadła w dziki szał pytań, od tego czy ono już jest, czy będę miała brzuch, czy mu tam nie zimno, gdzie sika, jak je...BOSZZZZZZ, pewnego dnia po 100- tnym pytaniu zadzwoniłam do mamy i błagałam ją aby młoda mogła na 2 dni do niej jechać :bigsmile: bo miałam ochotę ją wysłać w kosmos...altualnie gada sobie z bratem, głaszcze po brzuszku, całuje, szuka ciuchów dla młodego....istne szaleństwo :bigsmile:
    Luba no kochana to my liczymy, że ty na dniach przytulać będziesz maluszka:smile: i udanej imprezy :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mariaekad: kAKAI NO ale musiałaś minę strzelić na widok tych wkładek , u nas pamiętam goście zawsze dzwonili i pytali czego nam trzeba. Tym sposobem miałam pampersów na pół roku

no to przynjamniej cos pożytecznego:bigsmile:

o 16 mamy usg genetycznie:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    mariaekad: Justyn-rz No 4-latkowi to nie wiem... ale moja 8-letnia córka myślała, że ją z mężem oszukujemy:smile: tym bardziej, że wiedziałą że bardzo chcemy, że się nie udaje, że mam się leczu itd...więc sądziłą, że ją wkręcamy...Ale zaraz potem wpadła w dziki szał pytań, od tego czy ono już jest, czy będę miała brzuch, czy mu tam nie zimno, gdzie sika, jak je...BOSZZZZZZ, pewnego dnia po 100- tnym pytaniu zadzwoniłam do mamy i błagałam ją aby młoda mogła na 2 dni do niej jechać :bigsmile: bo miałam ochotę ją wysłać w kosmos...altualnie gada sobie z bratem, głaszcze po brzuszku, całuje, szuka ciuchów dla młodego....istne szaleństwo :bigsmile:
    Luba no kochana to my liczymy, że ty na dniach przytulać będziesz maluszka:smile: i udanej imprezy :smile:

Moja siostra ma różnicę wieku między dziećmi 7 lat. Jak Maksym dowiedział się o rodzeństwie to pierwsze co poszedł i rozgadał wszystkim w przedszkolu i później wszystkie koleżanki do mojej siostry dzwoniły czemu się nie chwali ;)
    Jego siostrzyczka na już prawie 1,5 roku i teraz mnie zamęcza pytaniami o kuzynkę. Wczoraj po USG stwierdził, że mała wygląda jak Angelina Jolie takie ma wielkie usta :P dodał, że ma nadzieje, że urodzi się biała a nie czarna :shocked: Nie mam pojęcia skąd dzieci to biorą! :bigsmile: dodam, że nie ma powodów być "czarna" heh - nie urażając nikogo!!

Dzięki Maria:)

Jutro jest niby pełnia... powiem wam, że to oczekiwanie na końcówce najbardziej się dłuży i denerwuje....
    czuję się jak tykająca bomba która się zacięła :cool:
    -- ;
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Kakai słońce trzymam kciuki, BĘDZIE DOBRZE!!! I czekamy na relację :smile:'Nie ukrywam, że tym razem też zapewne będzie y sugerować kupno pampersów bądź chusteczek albo kosmetyków...Bo ciuchów ot mamy dużo po "rodzinnych dzieciach".

Luba ja powiem Ci, że mi tak szybko ta ciąża mija, że szok :shocked: bałam się, że będzie mi się strasznie dłużyło... ale tak nie jest. Może rzeczywiście na końcówce tak będzie... ale mimo wszystko kocham każdy kolejny dzień z brzuszkiem...Dziś nawet sobie myślałam jak ja się wydepiluję za te 2 miesiące :shocked: skoro teraz już mh...alpejskie kombinacje :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Jutro jest niby pełnia... powiem wam, że to oczekiwanie na końcówce najbardziej się dłuży i denerwuje....
    czuję się jak tykająca bomba która się zacięła :cool:

Luba też się tak czuję :wink:
    Ciąża od 20 tc zleciała mi migiem, ale teraz zaczyna mi się naprawdę dłużyć.
    Chciałabym już tulić syneczka:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Melduje sie po wizycie:-) malenstwo ma 7,6 cm, wszystko ok:-) podpytalismy lekarza i mowil ze widzi plec meska;-)
    --
  2.  permalink
    Jeeee Kakai, przybij pione ;) jakaś plaga chłopaków ;) no to większy chłopaczek niż mój póki co :)
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Same chłopaki znowu.
    Trzeba mi będzie na rzut dziewczynek poczekać, jakby co :smile::smile::smile::cool:

Fajnie Kakai, że wszystko ok :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    justyn-rz: polecacie jakąś lekturę?
    lektury zadnej nie znam.może dziewczyny coś poradzą.widze że póki co wszystkie postawiły na zwykłą rozmowę :)
    Luba: już za ciasny dzień i się nie zgadzają
    no to nie ma mocnych,musisz poczekać :D
    Luba: Szyjki nawet nie mierzył bo praktycznie już nie ma, rozwarcie na 2cm!!
    no i pieknie!to oznacza że pierwsza faza będzie znacznie krótsza niż u większości dziewczyn :)
    Luba: bo mam taką mleczarnie, że nawet w dzień mi czasami przez stanik przecieka.
    nic nie pisz bo zaraz sie rozbecze :( ja to ani kropli siary nie posiadam :( załamka
    Luba: Pije ktoś liście malin? Mieszacie je z czymś? Bo dopiero kupiłam i są delikatnie mówiąc niesmaczne
    no własnie wcześniej dziewczyny jak jeden mąż piły,teraz widze że nikt nie preferuje.ja odpadam,do CC nie mam potrzeby.one chyba powodują że macica lepiej pracuje
    Mk28dni: Na naszych dzidziach wkleiłam fotki małej :)
    pęęęęedzęęęęę :D
    mariaekad: Uś dobrze, że do grudnia...po wypłacie już będę może coś kupię
    będzie pewnie przebrane,ale też liczę że coś jeszcze potem upoluje na drugi rzut.teraz juz nie ma u mnie rozm 56 więc pójde coś z 62 wybrać
    Luba: wygląda jak Angelina Jolie takie ma wielkie usta :P dodał, że ma nadzieje, że urodzi się biała a nie czarna
    dzieci sa genialne hahahahahaha
    Luba: czuję się jak tykająca bomba która się zacięła
    spoko,spoko,niebawem wybuchniesz.masz neta w telefonie? :D
    mariaekad: że mi tak szybko ta ciąża mija, że szok
    a mi jak te flaki z ollleeeejeeeemmmm ;/ dzień za dniem sie wlecze
    mariaekad: nawet sobie myślałam jak ja się wydepiluję za te 2 miesiące skoro teraz już mh...alpejskie kombinacje
    hahahahaha to jest genialne.ja golę sie na wyczucie ;p gin sie ostatnio śmiał że sie pozacinałam ;p
    CiastoMiłości: jakaś plaga chłopaków
    własnie!gratuluje Kakai ;)
    TEORKA: Trzeba mi będzie na rzut dziewczynek poczekać, jakby co
    a trzeba było decydować sie szybciej ;p teraz na koniec roku jest wysyp dziewuszek :D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    uś: a trzeba było decydować sie szybciej ;p teraz na koniec roku jest wysyp dziewuszek :D

Będzie kolejny, jak się chłopaki przewiną wszystkie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    TEORKA: Będzie kolejny, jak się chłopaki przewiną wszystkie
    hahaha tylko mieć tą umiejętność wstrzelenia się w odpowiedni moment :devil::cool::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Kakai mi na tym etapie co ty jesteś też ginek powiedział chłopiec a jednak ma być dziewczyna potwierdzona trzy razy,czekam jeszcze na 3d ale myślę że nic się już nie zmieni.
    Co do ciuszków kurcze mam ich tyle bo każda koleżanka dała mi coś plus zakupiliśmy okazyjnie mega wielką pakę samych firmowek 0-3 lat za 400zł :D
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Super Kakai :)
    No spory w porównaniu do mojego malucha. A jaki termin Ci wyliczył na podstawie pomiarów?
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    A ja przyszłam sobie ponarzekać :wink: od kilku dni czuję się jakby coś mnie przejechało, zamiast mi byc lepiej to coraz bardziej nudności mnie męczą, podbrzusze, spać mi się chce na potęgę, głowa boli no jest mi po prostu nie dobrze :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    SZpilka jeszcze troszkę i będzie lepiej :) a pamiętam jak się martwiłaś że nie masz dolegliwości ciążowych :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    dzieki Dziewczyny! dzis ocenial lekarz od genetycznego, za miesiąc oceni moja prowadząca, jak sie potwierdzi to na bank chłopak i moge spocząc na laurach z wyprawką, bo wszystko mam:tongue:

Ewa termin pokazał sie na 20.05 czyli 3 dni wcześniej, ale jakos na to nie patrzę bo jasia urodziłam dzień przed terminem liczonym z OM
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    zanettt86: SZpilka jeszcze troszkę i będzie lepiej :)
    to fakt.mało pocieszające ale na pewno będzie niebawem łatwiej.ja też tak miałam,mdłości okrutne i to do skończenia 16tc choć każdy mi obiecywał że w 12tygodniu się skończy.ja wiem-to wykańcza.fizycznie i psychoczne.ale nie będzie trwać wiecznie.około 20tc wszystko staje sie dużo mniej uciążliwe :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Szpilka takie uroki ciąży:wink:w pełni cię rozumiem przez co teraz przechodzisz ,mi początkowe tygodnie dały nie zle popalić a teraz czuję się jak nowo narodzona i mogę góry przenosić :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    kakai ogromne gratulacje:))) Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok:))) Co do płci to na tym etapie to dla mnie takie bardziej "strzelanie" gina;) A masz jakieś preferencje co do płci?
    A ja jestem "kozak" i już mam praktycznie ciąże donoszoną :boogie:
    Dziś byłam nawet z synkiem na spacerku i w centrum handlowym (złaziłam się niemiłosiernie i nawet nie pytajcie ile kasy wydałam, bo mi się beczeć chce, ale po 1,5 mca leżenia to musiałam sobie "odbić";)
    Nie rodzę i nie zamierzam jeszcze do grudnia:boogie: Chcę się jeszcze porządnie wyspać;) W poniedziałek mam wizytę i zobaczymy co gin powie:) Aha! I wszystkie wyniki mi wyszły mi mega prawidłowo i GBS ujemny, więc wreszcie mogę poczuć się jak prawdziwa ciężarna i żyć:))) Tylko trochę plecy napierniczają i pachwiny;)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Hanny udane zakupy to jedna z najważniejszych rzeczy pod słońcem, co kupiłas, chwal sie, ja dziś tylko skarpety w calzedonii 5 par haha:D

co do plci, ciesze sie bardzo, jaka by nie byla:bigsmile:

aa przepraszam TY chcesz sie wyspac, to co Skrzata na wakacje wysylasz?:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Kakai GRATULACJE!!!
    Nam też na prenatalnym wyszedł synek i każde kolejne badanie to potwierdziło...więc chyba mogę już spokojnie na synka czekać.
    A co do plagi chłopaków to chyba racja... u nas w rodzinie ostatnio 4 przyszło na świat, dwóch kolejnych w drodze :bigsmile:
    Żanett no ja gdybym czekała na dziewczynkę to bym nie narzekała... a że syn w drodze, to częściowo mamy a częściowo przyjdzie kupować...w późniejszym czasie.
    Szpilka nie łam się kochana, są dziewczyny co marzą o stanie przejechania walcem itp. ... ja nawet dziś w nocy pomyślałam, że chyba złamią mi się plecy... ale zaraz potem syn zaczął fikać i już wiem, że mogą mnie boleć do końca ciąży a ten mały cud mi to wynagradza.
    Hanny to TY się ciesz, że masz co wydawać :wink: gratulacje ciąży donoszonej...Już z górki :smile:
    Ja musiałam poleżeć dziś bo brzusio się spinał i bolało podbrzusze :confused: poleżałam i jest dużo lepiej,młody fika...więc na razie nie panikuję.
    DOBREJ NOCKI KOCHANE!
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Kakai: aa przepraszam TY chcesz sie wyspac, to co Skrzata na wakacje wysylasz?

spoko, spoko, on mi śpi od 21 do 8- 9;) Nie musi wyjeżdżać, żebym była usatysfakcjonowana, ale jak sobie przypomnę te nocne wstawanie do noworodka...to brrr;)

kakai ja już nawet nie wiem co kupiłam...normalnie jakiś szał mnie napadł:shocked: i kosmetyki i ciuchy i buty, ale też Kubie samochody;) Masakra jakaś, ale tak sobie tłumaczyłam, że potem z noworodkiem na cycu to nie ma za bardzo jak wyskoczyć, więc pewnie następny wypad to dopiero na wiosnę;)

mariaekad: Hanny to TY się ciesz, że masz co wydawać

Bo ja nie musiałam na wyprawkę za dużo wydawać:boogie: kurde, tylko dalej wózka nie mam. Tzn. mam ale głęboki i spacerówkę osobno, a chciałabym mieć to w jednym;)

mariaekad: gratulacje ciąży donoszonej...Już z górki

Dzięki:)))

mariaekad: Ja musiałam poleżeć dziś bo brzusio się spinał

I to jest najlepsza metoda. Mało wygodna, ale daje rezultaty. Dwójkę moich dzieci w ten sposób donosiłam, a właściwie doleżałam;P
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Plaga chłopaków? Chyba w każdej rodzinie jest inaczej :D u mnie w rodzinie od dawna żadnego chłopaka, ostatnie 7 narodzin to dziewczynki :D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Libra1610: Plaga chłopaków?

No tu, na forum.
    Mam wrażenie, że sami chłopcy. Głównie u tych niedawno zaciążonych :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Witajcie :wink:
    Sprawdzam, jak się sprawy mają:wink:
    Widzę, że uśka niepogrubiona :confused:
    Hecate się trzyma :bigsmile:
    No i Teo kmini :devil::bigsmile::bigsmile: Pięknie, pięknie :cool:
    Hanny, gratuluję. Niech ta końcówka przynajmniej będzie bezstresowa :smile:
    Luba, rozsypij się powoli. Życzę utrafienia w datę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
    • CommentTimeNov 17th 2013
     permalink
    No i odeszły mi wody :cry: nie dotrzymaliśmy zaraz idziemy na porodówkę
    •  
      CommentAuthorDorit
    • CommentTimeNov 17th 2013
     permalink
    trzymam kciuki Hecate !
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.