Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornana81
    • CommentTimeNov 18th 2013 zmieniony
     permalink
    Hecate, z.kazdym wstaniem z lozka bedzie lepiej. Ruszaj sie duzo i nabierajcie sil.
    Dzielne chlopaki:wink:
    --
  1.  permalink
    dziewczyny, widziałyście te aukcje na alegro, na których sprzedają testy, które zawsze pokazują dwie kreski???
    masakra jakaś........co najgorsze- laski to kupują....współczucia dla facetów :(
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeNov 18th 2013
     permalink
    Jaheira: Ale, ze mnie na tej liście dojrzałaś :thumbup:

Patrzyłam kto jest znajomy na liście :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Hacate wielkie gratulacje:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Cześć Kochana przepraszam, że tyle czasu mnie nie było, ale miałam ciężki tydzień :(
    Postów niestety nie nadrobie bo jest ich prawie 500, zapewne już wiecie, że urodziłam 8.11 córeczkę 49cm, 3320g, miałam problem z pokarmem i karmieniem do tego Mała miała żółtaczkę i wylądowała pod lampami z powodu wysokiego stężenia bilirubiny co spowodowało dużą utratę wagi i ze szpitala wyszłyśmy dopiero po 5 dniach.
    Poród od odejścia wód 11godzin, wszystko było by ok gdyby nie moja długa szyjka która popękała podczas porodu i Mała owinięta pępowiną co spowodowało obniżenie pulsu i chwile strachu, na szczęście jest już dobrze i jesteśmy w domku :bigsmile:
    Trzymam kciuki za czołówkę buziaczki
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hecate bliźniaki przesłodkie :bigsmile: gratuluje raz jeszcze
    Stokosia wiemy wiemy :cool:
    gratulacje ogromne :flowers: a jak teraz z karmieniem?unormowało sie?
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Hecate gratulacje wielkie :)
    Hanny ja w poprzedniej ciąży też miałam stawianie macicy, ale normalnie egzystowałam na końcówce, czyli gdzieś od 35/36 tygodnia ciąży. Wydaje mi się, że skurcze przepowiadające, choć nieprzyjemne, to nie mają nic wspólnego ze skurczami porodowymi. Lekarka nie kazała mi się jakoś specjalnie z tego powodu oszczędzać, a z dzieckiem było wszystko ok.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Stokosia, jeszcze raz gratulacje :)

Hecate, chłopcy cudowni i wbrew obawom dobrze sobie radzą
    :thumbup:

Uś, Jak tam Twoje skurcze? Ustały?
    Jedziesz dzisiaj do gina sprawdzić?

Jutro wielki dzień dla Kisska. Pewnie już odlicza minuty. Lista się ruszy i Uś będziesz pogrubiona :)
    -- ;
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Trzymamy kciukersony za Kisska !!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    karolajnas: Trzymamy kciukersony za Kisska !!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:

A Ty karolajnas masz 100-dnióweczkę zaraz :bigsmile:
    Pamiętam jak dopiero co piłam picollo na 100-kę z moim N a to już 9 dni zostało... szok.

Pytanie do tych które mają doświadczenie, łapałyście doła przed porodem?
    Nie wiem co mi jest od 2 dni. Z nikim mi się nawet gadać nie chce i mam kompletnego lenia....
    Zupełnie bez powodu....
    -- ;
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Luba normalne:) spojrz w lustro jaki masz nos :P nie kiedy sie sprawdza...
    j mialam oszczyszczanko duzy nos i urodzilm :)
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    nataliaa_: Luba normalne:) spojrz w lustro jaki masz nos :P nie kiedy sie sprawdza...
    j mialam oszczyszczanko duzy nos i urodzilm :)

Dzięki Natalia. Nos mam spuchnięty już od paru dni i moja siostra się śmieje, że wyglądam jak aborygen :devil:

Właśnie się wzięłam za duże porządki. Podłogi odkurzone, umyte, meble kuchenne na wysoki połysk wypucowane, teraz prasowanie i okna.
    Może coś rozruszam tą moją macicę :bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Czekam jak na jakieś wielkie święto na tą moją 100-dniówkę :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Przerażacie mnie z tymi nosami, naprawdę aż taką różnicę widać tuż przed porodem ? :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    karolajnas: Czekam jak na jakieś wielkie święto na tą moją 100-dniówkę :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Przerażacie mnie z tymi nosami, naprawdę aż taką różnicę widać tuż przed porodem ? :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Ja widzę i to bardzo. Przestraszyłam się ostatnio swojego odbicia rano w lustrze :shocked:
    Zdjęcia porównawczego sobie nie zrobię bo wolę nie mieć takich pamiątek ale wierz mi, że WIDAĆĆĆ :devil:
    -- ;
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hahaha ja jak mi tesciowa powiedziala ze tak moze byc z tym nosem to myslalam, ze mnie to niedotyczy, ale jak po jakims czasie zobaczylam swoj KULFON to nie moglam smiechu opanowac hahaha z natury mam maly nosek a wtedy to mialam KINOL na maxa hahaha
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Hecate -śliczne maleństwa-GRATULUJE:flowers:
    Stokosia Gratuluje również i Tobie:flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Hecate i Stokosia Ogromne gratulację ! :-) Dużo zdrówka dla dzieciaczków i mnóstwa sił dla mam :)

Treść doklejona: 18.11.13 18:13
    Dzisiaj byliśmy na usg prenatalnym. Wszystko w porządku, serduszko, nereczki, żołądek itd :) Maluszek waży prawie 0,5 kg :) Ogromnie się cieszę. Podglądaliśmy maluszka na dużym ekranie chyba z 42 cale, jego serduszko wydawało się mega duże :) :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Luba no po takich akcjach to musi coś Twoją macicę ruszyć :smile:

Ja jakoś szczególnie nie zapamiętałam żebym miała mega wielki nossss.... ale cóż to było 8 lat temu, byłam młoda i piękna :wink::bigsmile: i wszystko widziałam w różowych barwach :cool:

ja dziś po wizycie Jest OK. Szyjka długa, zamknięta, twarda. Z badań mam niedokrwistość, dostałam odp. leki i wracam do ostrej diety mam cukrzycowych :confused: no ale może wreszcie przestanę tyć na potęgę w tyłku biodrach, cyckach i udach...

Volvic SUPER WIADOMOŚCI!!!!

JAK TAM kochana, jesteś już po wizycie?
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Luba: Uś, Jak tam Twoje skurcze? Ustały?
    Jedziesz dzisiaj do gina sprawdzić?
    mariaekad: UŚ JAK TAM kochana, jesteś już po wizycie?

podjechałam do poradni na KTG choć dziś juz duzo lepiej.skurcze zapisuja sie na poziomie 80,ale nie mają regularności.gin mnie przy okazji chciał zoaczyć,zbadał.szyjka trzyma,jest długa.z usg wynika nawet 4cm ale niekoniecznie musi tyle mieć ;) główka wysoko,balansująca.nic złego się nie dzieje,niemniej jednak moge już rodzić,mam zielone światło ;p

Luba: Jutro wielki dzień dla Kisska. Pewnie już odlicza minuty. Lista się ruszy i Uś będziesz pogrubiona :)
    haaaaaa bede tłusta!!!!!!!! :D u Kisska spokojnie,cudowne podejście,pięknie spędzone ostatnie chwile w domu.jutro Wam zrelacjonuję jak tylko pojawi sie info jakieś

Volvic: Dzisiaj byliśmy na usg prenatalnym. Wszystko w porządku, serduszko, nereczki, żołądek itd :) Maluszek waży prawie 0,5 kg :) Ogromnie się cieszę. Podglądaliśmy maluszka na dużym ekranie chyba z 42 cale, jego serduszko wydawało się mega duże :)

cudownie,gratuluję wielkiego ludka :D ładna waga

mariaekad: Jest OK. Szyjka długa, zamknięta, twarda. Z badań mam niedokrwistość, dostałam odp. leki i wracam do ostrej diety mam cukrzycowych n
    jaką masz hemoglobine?i co ci przepisał?

Treść doklejona: 18.11.13 19:31
    a wiecie że Nana z Mikusiem jest już w domu??????? :rolling::rolling::rolling::rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    No hemoglobina 11, i brać mam bioferfolic 2x1.

No i gratulacje dla nany i Miuksia.
    Na prawdę waga z jaką się urodził była mega dobra... w sumie moja gwiazda praktycznie z taką samą urodzona także jestem pewna, że teraz będzie już tylko dobrze :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Nana super wieści!!!! :clap:
    Nie ma to jak home, sweet home!!!!!
    uś: podjechałam do poradni na KTG choć dziś juz duzo lepiej.skurcze zapisuja sie na poziomie 80,ale nie mają regularności.gin mnie przy okazji chciał zoaczyć,zbadał.szyjka trzyma,jest długa.z usg wynika nawet 4cm ale niekoniecznie musi tyle mieć ;) główka wysoko,balansująca.nic złego się nie dzieje,niemniej jednak moge już rodzić,mam zielone światło ;p

Ja jutro się chyba na ktg wybiorę, dawno nie byłam.
    Zazdraszczam Tobie i Kisskowi tych cesarek. Ja też już chcę tulić małą....

Biedronka, a Ciebie pełnia nie ruszyła??

Treść doklejona: 18.11.13 19:58
    mariaekad: Uś No hemoglobina 11, i brać mam bioferfolic 2x1.

Ta hemoglobina nie taka straszna. Szybciutko Ci lek podniesie.
    -- ;
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: hemoglobina 11
    moja podobna-11,8 ale łykam se tylko Femibion Vita Ferr który jest delikatny,bez recepty.wspamagająco przy miesiaczkach sie go bierze itepe
    myślę że szybciutko odbudujesz HGB :bigsmile:
    mariaekad: w sumie moja gwiazda praktycznie z taką samą urodzona także jestem pewna, że teraz będzie już tylko dobrze
    no własnie,waga super.teraz tylko do przodu :smile:
    Luba: Ja jutro się chyba na ktg wybiorę, dawno nie byłam.
    a podjedź,zobaczysz jaka jest moc tych Twoich skurczy
    Luba: Zazdraszczam Tobie i Kisskowi tych cesarek. Ja też już chcę tulić małą....
    kochana Kisskowi to sama zazdroszczę.i Tobie też.ja to na szarym końcu kurka,jeszcze mam trochę czekania....

Treść doklejona: 18.11.13 20:02
    dziś poszła pralka z rozmiarem 62,bo do tej pory byłam tylko na 56 gotowa :wink:
    jutro poprasuje.jeszcze tylko na kombinezon czekam żeby go wyprac i resztę ciuszków.w zasadzie już bardzo na spokojnie se wszystko porobię bo to co najpilniejsze to jest gotowe :cool:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Luba
    Pewnie, ja bym rzekła że ona nawet jest fizjologiczna. Ale dr stwierdziła, że w przypadku ciężarnych jest określana jako niedokrwistość. Pobiorę i jestem pewna, że 30 -stego na kolejnych badaniach już będzie ok!

No jedź na KTG, warto sprawdzić co i jak. W sumie to wszystko się u Was na dniach może wyjaśnić...i ja wam mega zazdroszczę...chociaż ta moja ciąża na prawdę mi szybko mija...:smile: Ani się nie obejrzę a sama będę tuliła syneczka do cycusia :smile:

Treść doklejona: 18.11.13 20:04
    no to super przygotowana jesteś :smile: Tak trzymać. Zobaczysz lada moment MY będziemy Tobie gratulować...:smile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: lada moment MY będziemy Tobie gratulować...
    juz mi sie smutno robi że będę musiała sie z Wami rozstać.taksie tu zadomowiłam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ja również po wizycie:) Po raz pierwszy ktg NIE zapisało ani nawet pół skurcza;P Także teraz mam już luzik:boogie: Gin już jest bardziej nastawiony na cc (co mnie cieszy niezmiernie;) i odbyłoby się to prawdopodobnie na początku grudnia:) Więc w okolicy Mikołajek:) Aha! Mały waży już 3200:)))
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    uś: dziś poszła pralka z rozmiarem 62,bo do tej pory byłam tylko na 56 gotowa :wink:
    jutro poprasuje.jeszcze tylko na kombinezon czekam żeby go wyprac i resztę ciuszków.w zasadzie już bardzo na spokojnie se wszystko porobię bo to co najpilniejsze to jest gotowe :cool:

Ja mam gotowe wszystko na 56 i 62 ale ostatnio moja mama znowu wpadła w szał zakupów i takich maluszków nazbierała się już chyba cała pralka więc może nawet dzisiaj puszcze pranie. Lepiej mieć więcej niż mniej:P
    mariaekad: No jedź na KTG, warto sprawdzić co i jak. W sumie to wszystko się u Was na dniach może wyjaśnić...i ja wam mega zazdroszczę...chociaż ta moja ciąża na prawdę mi szybko mija...:smile: Ani się nie obejrzę a sama będę tuliła syneczka do cycusia :smile:

Mi ciąża też mijała ekspresem dopóki pracowałam czyli do 34/35tc. Ostatnie 2 tygodnie to już jak flaki z olejem.
    Może inaczej gdyby 2 lekarzy nie kazało mi się nastawiać na wcześniejszy poród... pora chyba złożyć reklamację:)
    Hanny: Mały waży już 3200:)))

Hanny, identyczna sytuacja jak u mnie.... jak nie chciałam to skurcze mogłam rozdawać na prawo i lewo a jak potrzebuje jakieś efektywne to zniknęły :angry: Waga taka jak mojej małej z piątku. Cudowny prezent mikołajkowy Ci się szykuje :)
    -- ;
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Uśku Ale ja zauważyłam, że to taka w sumie ...kolej rzeczy :smile:
    Za chwilę spotkasz się z koleżankami które zapoznałaś Tutaj bo zapewne wylądujesz na rozpakowanych, wspierających się w karmieniu itd. :smile: a potem każda z nas będzie dołączać i w sumie pięknie, bo już takie "obce" dla siebie nie będziemy.... Tu na forum się zapoznajemy a tam będzie kontynuacja, radości, wspierania i pomagania sobie nawzajem.
    Hanny :shocked: No coś Ty nawet jednego? No ale w sumie masz jeszcze chwilkę prawda?

Luba to fajnie, że mogłaś i miałaś możliwość pracować... Ja bardzo chciałam, ale ze względu na przeszłość, na ostatnie poronienie, kiepskie wyniki badań i zagrożoną ciążę miałam zabronione... ale mimo wszystko czas nieubłaganie mi pędzi :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hanny: ktg NIE zapisało ani nawet pół skurcza;P
    żart! Ty skubańcu :)
    Hanny: odbyłoby się to prawdopodobnie na początku grudnia:) Więc w okolicy Mikołajek:)
    czuje że jedziemy na jednym wózku hahaha :D tylko ta waga u nas zupełnie niższa ;p
    Luba: Lepiej mieć więcej niż mniej:P
    to akurat prawda.zreszt potem to ciężko będzie znaleźć chwilę na pranie i prasowanie ;)
    Luba: pora chyba złożyć reklamację:)
    hahaha próbuj szczęścia :D
    mariaekad: Ale ja zauważyłam, że to taka w sumie ...kolej rzeczy
    no tak,ale smutno mi będzie bez was.zas sie zadamawiac gdzie indziej...
    --
  3.  permalink
    Biedronka, a Ciebie pełnia nie ruszyła??

Hehe, ja w IE jestem więc chyba tu nie dotarła :tongue:
    Choć przyznaję że bardzo bym chciała ;)
    -- ,
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    biedronka28: ja w IE jestem
    ale księżyc masz chyba ten sam? :rolling:
    spoko,jutro przesuwamy sie o jedno oczko w górę :jumping: już bliżej niz dalej.jak dziś pamiętam jak to nie umiałam ruszyć z 46pozycji bo się ciągle ktos dopisywał hahahha
    --
  4.  permalink
    ale księżyc masz chyba ten sam? :rolling:

No księżyc ten sam, ale jak widać pełnia do mnie nie dotarła bo ja nadal w dwupaku :tooth:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Luba: jak nie chciałam to skurcze mogłam rozdawać na prawo i lewo a jak potrzebuje jakieś efektywne to zniknęły

ja od początku przypuszczałam, że tak będzie, że "taka moja uroda" ;) A raczej mojej macicy;)

mariaekad: No coś Ty nawet jednego? No ale w sumie masz jeszcze chwilkę prawda?

No dokładnie. Tak trochę nastawiłam się na ten początek grudnia. Niech siedzi w brzuchu i koksuje skoro i tak mam mieć cc to niech będzie chociaż duży;P

uś: czuje że jedziemy na jednym wózku hahaha :D tylko ta waga u nas zupełnie niższa ;p

Bo Ty masz dziewczynkę, dziewczynki chyba się mniejsze rodzą, albo mają mniejsze głowy;) Ale w naszym przypadku to przecież bez znaczenia, jak i tak cisnąć ich nie trzeba będzie;)

Trzymam jutro kciuki za Kisska i strasznie się cieszę, że nana z Mikim już w domku:flowers:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hanny: Bo Ty masz dziewczynkę, dziewczynki chyba się mniejsze rodzą
    może coś w tym jest... :cool:

damy rade :smile: niech koksują,nie ma to znaczenia.byle nie były te nasze zajączki za małe :smile:
    ciekawe kiedy bedziesz miec cc
    a co?myslisz ze Cię zaplanuje czy będziecie czekac na rozwój akcji?

Treść doklejona: 19.11.13 08:01
    Kissek ma planowane cięcie dziś między 8-8:30 :bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Trzymam baardzo mocno kciuki za Kisska :))
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
    • CommentTimeNov 19th 2013
     permalink
    Dzień Dobry wszystkim przyszłym mamusiom :smile:
    Weźcie mnie nie straszcie toż ja ledwo swoją córkę urodziłam a była mała, krótka i miała małą główkę...A teraz ma być syn :shocked: więc ja poproszę aby rozmiarami dorównał siostrze i grzecznie po 37 tyg sobie z mamusi,.....mh... wyszedł :bigsmile:
    Kurcze dziewczyny muszę przyznać, że nie objadanie się na noc, i picie dużej ilości wody mi sprzyja. Miałam mega przespaną noc, nie boli mnie żołądek i czuję się na prawdę dobrze. Jem właśnie delikatne, dozwolone śniadanko i cieszę się, że organizm potrafi upomnieć się o swoje.
    Piszecie, że Dziś Onekiss ma CC. TO TRZYMAMY KCIUKI!
    Miłego dnia, mnie dziś żelazko woła, odkurzacz i mam nadzieję, że na tym koniec...a zapomniałam :cool: obiad.
    --
  6.  permalink
    Hanny: Bo Ty masz dziewczynkę, dziewczynki chyba się mniejsze rodzą, albo mają mniejsze głowy;) Ale w naszym przypadku to przecież bez znaczenia, jak i tak cisnąć ich nie trzeba będzie;)

nie zgodzę się- ja mam dziewczynkę, która waży dużo więcej niż synowie w brzuszkach moich znajomych na tym samym etapie ciąży....choć nie ukrywam, że niegdyś myślałam podobnie XD
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Ja po porodzie syna miałam sporą ranę i położna mi powiedziała, że z reguły chłopcy mają większe głowy i szersze ramiona. Ale są wyjątki, które przecież tylko potwierdzają regułę.
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Muriah :whorship: DZIĘKI...
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Kissku, jesteśmy z Tobą !!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Kciukasy za Kisska!
    I serdeczne pozdrowienia dla Was wszystkich :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorgirlorboy
     permalink
    no i kissek sie doczekala :D
    BOZE JAK TEN CZAS LECI :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    OneKiss pewnie już tulisz maleństwo.Mój mąż dziś ur ma ja totalnego pomysłu na prezent zawsze jakoś nie miałam z tym problemu tym raz porażka.
    Ja jestem po badaniach hemoglobina 11,6 czyli dolna granica normy i miałam krzywa cukrzycową na czczo 89 po godzinie 109 a za 45 min mam ostatnie pobranie i między czasie wizytę:) Maria a ty czemu musisz być na tej diecie bez cukrowej skoro masz badania w normie?
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Wszyscy czekają na wieści od Kisska :)
    Ja też od rana ciągle odświeżam żeby pogratulować.

Kissku, wszystkie ściskamy kciuki!! :bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    heja
    trzymam mocno kciuki za Kiska ale pewnie już cieszy sie macierzynstwem i poznaje z maleństwem
    a ja dzis zaczynam przygotowania do świat BN :P, tzn ulepie kilka pierogów z kapustą i grzybami i zrobie uszka z grzybami do barszczu żeby małżonek nie był taki bardzo pokrzywdzony , że tym razem świeta bedą o bułce z dżemem, w tym roku świeta będą pod patronatem córki :)
    a tak wogóle to myślałyście nad świetami BN i jakie potrawy na wigilie mozna dla siebie przygotować, bo ja ostatnio tak siedze i myśle co bym mogła zrobić żeby wszyscy zjedli i ja też
    i dziś jeszcze planuje w koncu pozbierać ciuchy i zapakować do torby żeby nie było zoonka bo czas po mału goni nas :)
    poza tym eM znów jezdzi w delegacje 60 km ale na szczeście wraca na wieczór do domu i mam przykaz jeszcze powstrzymać sie z rodzeniem na jakies 2 tygodnie, ale to już nie ode mnie zależy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    żanett bo ja generalnie z tych "obciążonych" i powinnam cały czas być na diecie... ale wiadomo ciąża, zachcianki, hulanki, swawole...
    Stąd było też moje kiepskie samopoczucie. Morfologia lekko spadła, niedokrwistość, napinki brzucha i bóle podbrzusza. Może po prostu prze- dobrzyłam :neutral:
    Biję się w piersi i wyjścia nie ma. Ostro trzymam się zaleceń lekarza. Wyniki glukozy na czczo niby w normie ale były źle pobrane...więc cholera wie czy dobre czy złe. Powtórka z rozrywki gkulozowej z obciążeniem 30 listopada. Przetrwam nie ma wyjścia i ma być dobrze :smile: Spoko trochę tłuszczu z tyłka i ud zejdzie to nic mi się nie stanie!!!

Treść doklejona: 19.11.13 10:28
    koalka jak moje dziecię miało 3 miesiące mieliśmy naszą pierwszą wigilię we troje....I JADŁAM WSZYSTKO :shocked: serio...po troszku, na prawdę skubnęłam ale spróbowałam wszystkiego...Wiadomo, że kapustą się nie obżarłam ale nie ucierpiałam na tym ani ja ani córka. Tyle, że moja już wtedy miała 3 miechy :neutral: Nie wiem co mogłabyś ugotować...? Bo Twój maluszek będzie jeszcze mały więc trzeba będzie jednak uważać... Może rybę na parze albo galarecie?
    Mówisz, że mąż w delegacje 60 km jeździ :smile: Mój codziennie do pracy w obie strony 130 km więc w sumie tak samo jak Twój...i to nie delegacje tylko ot do normalnej pracy... i uwierz mi wierzę, że jak się zacznie to spokojnie da radę wrócić po mnie :wink::smile: Nie martw się kochana wtedy wszystkie fotoradary są wyrozumiałe :bigsmile::wink: mam nadzieję :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    No to zaczynam 2 trymestr. Uff!
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: wtedy wszystkie fotoradary są wyrozumiałe mam nadzieję
    tak se to tłumacz :devil::crazy:

koalka: ym razem świeta bedą o bułce z dżemem
    ja obstawiam raczej tę opcję..nie licze że zjem cokolwiek bo ogólnie u nas robi sie same ciężkie potrawy...nie znosze gotowanego mięsa na parze,umre bez uszek...barszczyk se może choć popiję jak teściowa zrobi łagodny

Treść doklejona: 19.11.13 10:51
    Ewa1406: zaczynam 2 trymestr. Uff!
    gratulacje :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink

oby nie potrzebował tłumaczyć sie fotoradarom ani moj ani twój eM

ja tez własnie myśle że barszczyk u nas bedzie rządził taki łagodny nie zakwaszany, bo ponoć działa super na laktacje to tak połączę tradycje z pożytecznym, do tego może upiekę paluchy takie kruche do barszczu dla mnie i zrobie rybę na parze i ja powinnam być happy bo na wiecej to sie nie nastawiam przy klikunasto lub klikludniowym brzdącu no chyba że mała nam zrobi kawała posiedzi troche dłużej w brzuchu i święta spędzimy na porodówce taka opcja też może zaistnieć
    a co do reszty to własnie teraz cos wykombinuje juz dla eMka a reszta gości jeśli ma ochote nas odwiedzić to już zapowiedziałąm że zapraszam z własnym żarłem

Treść doklejona: 19.11.13 11:04
    a dziewczyny kiedy można już pić herbate z lisci malin i zażywać wiesiołka
    juz moge czy jeszcze poczekać aż zacznie sie 37 tydzien
    --
    •  
      CommentAuthorMuriah
     permalink
    Mariaekad wybacz jeśli Cię nastraszyłam, nie taki był zamiar. Ja spodziewam się drugiego syna i jakoś mnie nie przeraża wizja rany, tylko samego porodu. Może dlatego jestem taka niedelikatna. Ale na prawdę, pęknięcie czy też nacięcie, przy samym porodzie to nic. A mój syn miał na prawdę wielką głowę :D Więc się nie martw.
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    dziewczyny w jakim rozmiarze pakowałyście ciuszki dla maluchów
    bo ja na wyjście przygotowuje roz 62, tak sobie myśle że najwyżej bedzie za duże a lepiej chyba tak niż za małe
    dwa komplety sie nie zmieszczą w torbę
    zbaraniałam
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.