Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormariaekad
    • CommentTimeNov 19th 2013
     permalink
    Muriah Kochana nie przestraszyłaś mnie :smile: Wierzę, że będzie dobrze... Wizja porodu, jeszcze mnie nie przeraża...na obecną chwilę :wink: zresztą ja z tych co błagali o cud więc nawet nie powinnam myśleć inaczej :smile:
    no wiem wiem...tak se napisałam co By koalkę pocieszyć, że w razie czego jej mąż powie, że do rodzącej żony jechał :bigsmile:
    Ewa1406 GRATULACJE...to super czas, zresztą jak każda chwila w upragnionej ciąży :smile:
    Koalko ja pakowałam 56 i były za duże...Ale moja gwiazda urodziła się mała i 49 cm długa więc...No trzeba patrzeć na szacunkowe dane dot. Wagi malucha. Wiesz ja bym chyba wzięła 56 a w razie czego mąż może dowiezie. Naszykuj sobie najwyżej na przewijaku czy gdzieś gdzie by bez problemu znalazł jak będziesz miała wychodzić i dowiezie.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Mamy oficjalne wieści od Kisska:

"Z nie poskromioną radoscia zawiadamiamy ze dzisiaj przyszla na swiat nasza córcia.
    Cale 54cm i 3890g zywego szczescia. Czujemy sie bardzo dobrze, nic tylko zachodzic w ciaze i rodzic drugie:) "

GRATULACJE DLA PRZESZCZĘŚLIWYCH RODZICÓW :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:

Treść doklejona: 19.11.13 11:58
    Koalka myślę że maluch musiałby ważyć prawie 5kg by 56 było małe :wink:
    ja właśnie taki rozmiar spakowałam na wyjście.baaaa nawet kombinezon kupiłam 56 i licze ze na cała zimę mi wystarczy (tylko tup tup ma dość dużą rozmiarówkę)
    myśle ze kilkudniowy noworodek śmiało bedzie nosić 56
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Koalka większość dzieci by się w rozmiarze 62 utopiła raczej, skoro i 56 jest najczęściej za duże :) Spakuj 2 komplety 56 i jeden dla świętego spokoju 62. I weź większą torbę, takie ubranka to malizny przecież, to jak się nie zmieszczą :shocked::bigsmile:
    Piszę o 2 kompletach, bo mi na przykład Nadia, pięknie już "zapakowana" w czyste ciuszki do wyjścia, zapięta w foteliku, zwymiotowała :P i trzeba było gwiazdę całą przebierać :)

Czekam z niecierpliwością na wieści od Kisska :bigsmile:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Super wieści i serdeczne gratulacje dla kolejnej mamusi!
    --
    •  
      CommentAuthor
    • CommentTimeNov 19th 2013 zmieniony
     permalink
    1. Luba - 27.11.2013 (dziewczynka)
    2. biedronka28 - 05.12.2013 (chłopiec)
    3. Lopeziątko - 06.12.2013 (chłopiec)
    4. Emi_787 - 08.12.2013 (chłopiec)
    4. Hanny - 08.12.2013 (chłopiec)
    4. 13guzia - 08.12.2013 (chłopiec)
    5. uś - 12.12.2013 (dziewczynka)

6. Koalka - 14.12.1013 (dziewczynka)
    7. anulinanulin - 16.12.2013 (chłopiec)
    8. Madllen23 - 30.12.2013 (dziewczynka)
    9. Alinka - 03.01.2014 (dziewczynka)
    10. subiektywna7 - 07.01.2014 (dziewczynka)
    11. _malgosia_ - 27.01.2014 (dziewczynka)
    12. agi500wtn - 29.01.2014 (dziewczynka)
    13. Annie_86 - 01.02.2014 (dziewczynka)
    14. cecylka25 - 02.02.2014 (chłopiec)
    15. Muriah - 04.02.2014 (chłopiec)
    16. meggi12345 - 14.02.2014 (dziewczynka)
    16. Poziomkauk - 14.02.2014 (dziewczynka)
    17. Bananowiec - 15.02.2014 (dziewczynka)
    18. Loren - 16.02.2014 (chłopiec)
    19. nika1981 - 24.02.2014
    20. karolajnas - 02.03.2014 (chłopiec)
    21. myszaasia - 03.03.2014
    22. mariaekad - 07.03.2014 (chłopiec)
    23. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    24. zanettt86 - 11.03.2014 (dziewczynka)
    25. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    26. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    27. GaggataB - 22.03.2014
    28. Kami87 - 23.03.2014 (dziewczynka)
    29. helvetka - 26.03.2014
    30. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec)
    30. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    31. puelka - 31.03.2014
    32. dziewczyna600 - 03.04.2014
    33. nataliaa_ - 07.04.2014
    34. nulla - 08.04.2014
    35. Libra1610 - 16.04.2014
    36. jusiak -29.04.2014
    37. Anabella2013
    38. Kakai - 23.05.2014
    39. CiastoMiłości - 25.05.2014
    40. Ewa1406 - 27.05.2014
    41. Szpilka27 - 05.06.2014
    42. fitmama - 08.06.2014
    43. justyn-rz - 25.06.2014
    44. P_Madzia - 28.06.2014
    45. Jaheira - 29.06.2014
    46. Karoolka - 8.07.2014
    47.montever -14.07.2014
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    koalka: bo ja na wyjście przygotowuje roz 62, tak sobie myśle że najwyżej bedzie za duże a lepiej chyba tak niż za małe

Ja bym Ci radziła zdecydowanie 62. Najwyżej zawiniesz rękawki i tyle. My wzięliśmy 56 i co - mały (i Krasnal i większy Skrzat) się ledwo zmieścił, mąż jechał po 62 do domu...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    The_Fragile: My wzięliśmy 56 i co - mały (i Krasnal i większy Skrzat) się ledwo zmieścił, mąż jechał po 62 do domu...
    :shocked::shocked::shocked: to jestem w szoku :bigsmile:

Koalka jaka waga wychodzi wg usg?
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    gratulacje dla świeżo upieczonej Mamusi :)

spakuje też 56 choć ja jestem mała ale u eM wszyscy rodzili sie ponad 58 cm a nawet 60pare wiec dlatego tak rozkminiam
    a jak ostatnio pytałam gina to mowi ze na tym etpaie nie jest w stanie mi już powiedziec jak długa jest malutka jedynie waga ( A 2600 to chyba dosyć dosyć - wizyta tydzien temu)
    i doszłam do wniosku że spakuje 2 torby a co jak szlać to szaleć jedną do szpitala a drugą już na wyjscie :) bo ja mam te torby takie raczej nie wielkie i dlatego pomieścić dwie baby do jednej sie nie mogą :bigsmile:

powiedzcie mi jeszcze jedną sprawę, smaruje sie oliwką przeciw rozstępom ale wczoraj zauważyłam jeden taki malutki zaczął wyłazić pod brzuchem, jest jakas rada żeby do jeszcze zatrzymać czy już po ptakach i jak nie miałam nic to mnie na koniec wywali w pieciolinie
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Frag jak ja bym miała Nadię ubrać w 62 po narodzinach, nawet z podwiniętymi rękawami, to bym w ogóle dziecka nie widziała i się bała, że mi z tych ciuchów wyleci :devil::tongue: Dopiero po miesiącu jak nie dalej, zaczęła w 62 wchodzić, a ur. się długa na 54 cm, 3150 ważyła :> także różnie jest, wydaje mi się że jednak większość noworodków wpasuje się w 56, ale warto wziąć też coś większego, bo przecież nie zabiera to wiele miejsca :wink:

Kiss :rainbow::rainbow::rainbow:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    uś: :shocked::shocked::shocked: to jestem w szoku :bigsmile:

PENNY: Frag jak ja bym miała Nadię ubrać w 62 po narodzinach, nawet z podwiniętymi rękawami, to bym w ogóle dziecka nie widziała i się bała, że mi z tych ciuchów wyleci :devil::tongue:

Daj spokój, Skrzat właśnie wyrasta z 62, zakładam mu już 68 po Krasnalu... U mnie duże dzieci sie trafiły (po 4 kilosy i 56/58 cm). Ale wystarczy też dziecię "krótkie", a kluseczka - wtedy 56 też będzie "takie se".
    --
    •  
      CommentAuthorLopeziatko
     permalink
    Gratulacje dla kisska 😊.
    No a ja na podium. Ostatnio na wizycie lekarka stwierdzila, ze do grudnia nie dociagne, wiec jest duże prawdopodobieństwo ze zwolnię listę wcześniej. Mam szyjkę zgladzona, rozwarcie na palec i maly glowka jest juz bardzo nisko.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    ONEKISS GRATULACJE!!!:flowers: Odchowasz, odstawisz od cycocha i bierz się za następne :tooth:

Frag no racja...co dziecię to inny rozmiar. Ciężko coś sugerować.

Treść doklejona: 19.11.13 12:22
    ale cię pogrubiło :tooth:

Treść doklejona: 19.11.13 12:23
    Lopeziątko To trzymamy kciuki i czekamy na dobre wiadomości :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    koalka: już po ptakach
    raczej po ptakach.bywa i tak że po porodzie wychodzą rozstępy :neutral::neutral:
    przy skłonnościach nie ma rady....
    The_Fragile: Skrzat właśnie wyrasta z 62, zakładam mu już 68 po Krasnalu.
    to trafiły Ci sie duże egzemplarze
    ale to rzadko sie zdaza,dzieci raczej noszą ok 2 miesiecy 56

koalka: A 2600 to chyba dosyć dosyć - wizyta tydzien temu)
    wcale nie za wiele :wink:
    moja tydzień temu 2500g i jest na dolnej linii siatki centylowej :wink: trzeba wziąć pod uwagę jeszcze granice błędu +-10%

Treść doklejona: 19.11.13 12:26
    mariaekad: Uś ale cię pogrubiło
    :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
    tyyyle czasu na to czekałam
    niestety żółtej koszulki lidera nie doczekam więc pozostaje mi sie cieszyć z pogrubienia :tooth:

Lopeziatko: Mam szyjkę zgladzona, rozwarcie na palec i maly glowka jest juz bardzo nisko.
    oooo kochana,to będzie ci dużo łatwiej ze zgładzoną szyjką :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Na Jasiu newborny wisiały przez 2 tygodnie, teraz chyba kupię coś mikro jeszcze
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    No i właśnie dlatego warto wziąć po komplecie lub dwa z obu rozmiarów, bo nie wiadomo nigdy jakie dziecko się urodzi :)
    Ale Frag normalnie ja pierdziele jak Skrzat koksuje :bigsmile:

Baby trzymajta kciuki za mnie, bo jutro mam wizytę u gina. Ma sprawdzić czy dziecko może się trochę "podniosło" (powiedział, że teoretycznie może)do góry, bo na ostatniej wizycie niepokoiło go, że tak nisko się zakotwiczyło :neutral: Już jestem zestresowana, a jutro to chyba odjadę na tym pilocie u niego ...Miała któraś taką sytuację ? Niby mam się oszczędzać, ale jak tu się oszczędzać mając małe dziecko w domu ...
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    To jedyny taki czas kiedy ja się ucieszę z grubości :smile::smile::smile:
    Kurcze ja mam słuchajcie rozstępy ale z czasów młodości, ot za szybko dziecię rosło :cry: I mam je na dole pleców ...A teraz po ciąży z Niśką ani jednego i na obecną chwilę też ani jednego, smaruję się Nivea balsamem w obu ciążach i polecam go gorąco, skórka mega nawilżona...po oliwce miałam aż suchary na skórze :confused:
    Kakai ja już kupiłam dwie paki newbornów...i zastanawiam się czy jeszcze z jednej nie kupić ?

Treść doklejona: 19.11.13 12:32
    Penny Trzymaj się kochana może maluszek posłuchał mamy i ładnie się przesunął...nie znam się bo nie miałam takiego przypadku ani nie słyszałam ale bądź dobrej myśli, My trzymamy kciuki :smile: i koniecznie melduj co i jak po wizycie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ogromne gratki dla Kisska i jej córeczki:)))

gin mówił, że zrobi zaplanowaną w ostatnim tygodniu. Dokładnie kiedy dowiem się za tydzień, ale na samym początku grudnia wypada, więc mnie prześcigniesz...i bardzo dobrze;) Wiem, że się powtarzam, ale tyle mojego spokoju i przespanych nocek (Kubol spał dziś od 21 - 9!!! póki młodsze w brzuchu;P)

subiektywna7: nie zgodzę się- ja mam dziewczynkę, która waży dużo więcej niż synowie

Wyjątek potwierdza regułę. Tak niby położne mówią i często też chłopcy przez tą większą głowę są "uznawani" przez usg za większych, bo wiadomo usg mierzy a nie waży;) Mój był malutki. Gin mi wczoraj powiedział, że drugie dziecko jest zazwyczaj większe niż pierwsze.

Muriah: położna mi powiedziała, że z reguły chłopcy mają większe głowy i szersze ramiona

o to to właśnie!!!

koalka: myślałyście nad świetami BN

Tak i ciągle myślę co zrobić z choinką, czy mi jej Kubol nie wyniesie i co z prezentami. Za jedzonko weźmie się w tym roku babcia, bo ja chyba nie dam rady. A czego nie upiecze to się kupi;)

mariaekad: I JADŁAM WSZYSTKO

Ja też jadłam wszystko od początku. Nawet bigos, karkówę z cebulą, czosnek. Miałam tydzień, kiedy starałam się ograniczać, a i tak Młody miał kolki straszne. Pediatra mi wytłumaczyła, że to nie wina jedzenia tylko niedojrzałość układu pokarmowego. Jak dojrzał to przestał mieć kolki;)

PENNY: większość dzieci by się w rozmiarze 62 utopiła raczej, skoro i 56 jest najczęściej za duże :)

Mój też się topił w 56. Chyba faktycznie trzeba zwrócić uwagę na tą szacowaną chociaż wagę. PENNY:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mariaekad: Kakai ja już kupiłam dwie paki newbornów...i zastanawiam się czy jeszcze z jednej nie kupić ?

ale bodziaki czy co? ja mysle z newbornów warto miec wsyztsko tj jakis pajac, jakies body, półspiochy czy cos na nózki i lumpek na wyjście, u ans 2-3 tygodnie to sie sprawdzalo, potem tak wystrzelił, że 62 nosił mało i zaraz wskoczył w 68
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Mariaekad pewnie, że zamelduje :bigsmile: No oby było wszystko ok ...

Hanny: Ja też jadłam wszystko od początku. Nawet bigos, karkówę z cebulą, czosnek. Miałam tydzień, kiedy starałam się ograniczać, a i tak Młody miał kolki straszne. Pediatra mi wytłumaczyła, że to nie wina jedzenia tylko niedojrzałość układu pokarmowego. Jak dojrzał to przestał mieć kolki;)

Dokładnie, skąd Ty taką mądrą pediatrę wytrzasnęłaś :shocked: Serio ! bo większość karze sie matkom katować jakimiś dietami dla matek karmiących, które tylko w Polsce chyba istnieją. Wiadomo, że lepiej jeść lekko, unikać smażonych i tak dalej, ale to bardziej dla siebie niż dla malucha :wink: Ja jadłam wszystko, po tym jak sie 3 tygodnie katowałam i się słaniałam niemalże z głodu. I nic nigdy Nadii nie było. To wszystko zależy od układu pokarmowego i właśnie jego niedojrzałości mniejszej czy większej, a nie od tego czy się najemy np. fasoli... Toż cała Ameryka Południowa na takowej żyje i dzieci mają się dobrze :>

Dlatego Przyszłe Mamusie karmiące jedzcie ile wlezie i co chcecie, musicie mieć siły dla dzieci, żeby w nocy do nich wstawać :tongue: i żeby to mleko Wasze miało z czego powstawać :wink: Nie katujcie się bułką z masłem proszę :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Co do ubranek to myślę, że najlepiej brać pod uwagę wszystkie wymiary z usg :) nasz Adaś urodzony 3200 , 54 cm nosił długo 50, od niedawna ubieramy 56 ktore jest wielkie w brzuchu :p ale zawsze brzuszek był za mały na usg :)
    Jest dlugi a szczuplutki chociaż waży już 4700 a spadł w szpitalu do 2800 wiec prawie 2 kg przybrał :p
    Co do wymiarów główki a płci to chyba indywidualna cecha bo nasz Adaś ma mała :p
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    KIssku wielkie gratulacje:)! :clap:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorEmi_787
     permalink
    Lopeziatko: Mam szyjkę zgladzona, rozwarcie na palec i maly glowka jest juz bardzo nisko.

U mnie za to nic nie wskazuje porodu. W piątek byłam na wizycie, szyjka "długa i zamknięta", Synek ważył ~3200-3300. Kilka razy dziennie czuję skurcze Braxtona-Hicks'a, brzuch nadal nie opadnięty, jedyne co się zmieniło to wzmożona senność.
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kissku, gratulacje :)
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny jak checie znać przypuszczalny wzrost dzidziusia to mnoży się kość udową FL x7. U Natalci się sprawdziło:-)
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Kissku od rana myślałam o Was :))
    normalnie mam łzy w oczach ze wzruszenia i tak sie ciesze!!
    Poznałas juz Anielkę , gartulacje kochana i czekamy na fotki!!!
    miłego cycowania.:flowers:

- kciukasy mocne za Was....podium, no no, teraz Twoja wielka chwila!
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Kissku ogromne Gratulacje!! :flowers:
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Kissek Gratuluje....

zgaga mnie jeb.. :( nie moge juz wytrzymac....

co do ciuchow ja kupuje H&M i nosimy bardzo dlugo rozm 56 1-2m do 4msc nosilismy a Igor urodzil sie 54 3,5kg , teraz innych firm nosi 98/104 a h&m 86/92
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    U mnie krzywa wyszła bardzo dobrze:)
    Na wizycie dzisiaj jakaś porażka babka była bez położnej ani nie ważyła ani ciśnienia o usg już nie wspomnę bo chyba chciała nadrobić spóźnienie :| Dobrze że chodzę prywatnie jeszcze,w badaniu szyjka tak jak była centymetr rozwarcia,jutro na 3d poproszę o zmierzenie.
    Maria lekarz ci powiedział że te spinki od diety złej mogą być? Z jednej strony zazdroszczę tego że masz zakaz na słodkie bo ja jak sobie powiem nie na długo to nie działa a tyłek rośnie ty pewnie teraz przystopujesz z wagą a ja będę koksować :P
    Ja właśnie wczoraj się zastanawiałam nas tym jaki rozmiar spakować i pewnie 56 moje chłopaki małe się ur więc dziewczyna tymbardziej będzie pewnie mniejsza :)
    One kiss Gratulację
    Us a tobie gratuluję pogrubienia
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Cześć dziewczyny ogromne Gratulacje dla mamusi i córeczki:flowers:
    Nie wiem czy pamietacie taką dziewczynę jak Justynka 2 razy niestety nie donosiła ciąży,ponieważ dzieci umierały,byłą w ciąży w 7 miesiącu i nagle usunęła konto,czy macie może do niej namiary albo jest pod innym nickiem będę wdzięczna za informacje strasznie się o nią martwię,a była tu z wami
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    uś: tyyyle czasu na to czekałam
    niestety żółtej koszulki lidera nie doczekam więc pozostaje mi sie cieszyć z pogrubienia :tooth:

Dobra dawać tą koszulkę lidera.... może moja mała ją wyczuje i poczuje się zobowiązana do opuszczenia brzuszka mamusi:D

OneKiss przeogromne gratulacje!!! Ciesz się córeczką, macierzyństwem i nie zapominaj nam się meldować od czasu do czasu!!!!

Ja mam do szpitala uszykowane rozmiary 50/56 i myślę, że dzieć się zmieści :D Spakowałam trochę więcej bo się nie mogłam zdecydować.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorsalinos
     permalink
    Kissssku....:cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer::cheer:
    Gratulujemy i życzymy duzo cierpliwości :)
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorAlinka
     permalink
    sucharek83: Nie wiem czy pamietacie taką dziewczynę jak Justynka 2 razy niestety nie donosiła ciąży,ponieważ dzieci umierały,byłą w ciąży w 7 miesiącu i nagle usunęła konto,czy macie może do niej namiary albo jest pod innym nickiem będę wdzięczna za informacje strasznie się o nią martwię,a była tu z wami

Właśnie też się kiedyś zastanawiam co się z nią podziało.... ktoś coś wie ??
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    natalia dokładnie moja córeczka też w H&M chodziła dosyć długo. Może to po prostu kwestia firmy?

żanett Tak, bo ja niestety diety nie przestrzegałam tak jak powinnam... biję się w piersi... Już pobolewał mnie żołądek, problemy ze snem powinny mi dać do myślenia, ociężałość, ospałość, brak sił... No ale zwalałam wszystko na ciążę, zachcianki, itd.
    Poza tym od razu badania lecą...a glukozę muszę powtórzyć bo jest nie miarodajna. :neutral:
    Nie ma opcji wypiję jeszcze raz tą lemoniadkę. Widzisz wystarczył opierdziel i chodzę jak w zegarku. Zresztą dla malucha wszystko. Na prawdę już raz udało mi się wytrwać z dietą, jakoś z głodu nie umarłam a czułam się znacznie lepiej :smile: Bez przesady WYTRWAM :bigsmile:
    Teraz maluch tyje ja chudnę :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Alinka: sucharek83: Nie wiem czy pamietacie taką dziewczynę jak Justynka 2 razy niestety nie donosiła ciąży,ponieważ dzieci umierały,byłą w ciąży w 7 miesiącu i nagle usunęła konto,czy macie może do niej namiary albo jest pod innym nickiem będę wdzięczna za informacje strasznie się o nią martwię,a była tu z wami

Właśnie też się kiedyś zastanawiam co się z nią podziało.... ktoś coś wie ??
    ja niestety nie pamiętam takiej dziewczyny,może jakbym avatar zobaczyła...
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Alinko ja jestem tu "świeża" i niestety nie kojarzę takiej osoby a po linku tym bardziej. Ale po tym co piszesz gorąco mam nadzieję, że w końcu doczekała się cudu w postaci nowego życia, i teraz z radością patrzy na swoje dziecko mocno do niej przytulone.
    Spadam do wyrka :smile: Dobrej i spokojnej nocki mamusie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: Spadam do wyrka Dobrej i spokojnej nocki mamusie

a ja może chwycę żelazko...sama nie wiem.jakoś kurde nie lubię się z nim za bardzo,nie wiedziec czemu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    uś a może jej historia,dwójka dzieci zmarła w 7 miesiącu wszytko było ok a nagle umierały i boję sie że znów to się i dlatego znikła:cry:
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Dziewczyny czy na początku ciąży miała któraś z was problem z kręgosłupem szyjnym? Pytam, bo mi coś dziwnego tam się dzieje, bardzo boli przy ruchach i drętwieje mi lewa ręka. A i ogólnie mam problemy z kręgosłupem w odcinku lędźwiowym i piersiowym...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    sucharek83: uś a może jej historia,dwójka dzieci zmarła w 7 miesiącu wszytko było ok a nagle umierały i boję sie że znów to się i dlatego znikła
    właśnie nie kojarze.na jakim etapie powinna być?

Dii: Dziewczyny czy na początku ciąży miała któraś z was problem z kręgosłupem szyjnym
    ja nie,nie pomogę
    --
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    Na wstępie gratuluję OneKiss - świeżutkiej mamusi,
    jeden kciuk za podium, drugi na wyłączność dla liderki...
    A przy okazji proszę o info "w ogonku" listy, gdyż - I USG = wyczekane serduszko :crazy:
    Termin - 14.07.2014
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    montever: A przy okazji proszę o info "w ogonku" listy, gdyż - I USG = wyczekane serduszko Termin - 14.07.2014
    dopisałam i gratuluję :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    Dziękuję :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    One, gratki :bigsmile:
    Dziękuję za pamieć. Lekko nie jest, ale chyba dajemy radę.
    Luba nie zazdrość cc, nie ka czego. Jeśli trzeba, to się je robi i już. Dobrze, że jest taka możliwośc.
    Życzę Ci pięknego porodu i radosci z jego przeżywania - to możliwe :wink:
    Uska, zgrublas :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    widze że to ciąża z in vitro!
    gratuluję tym bardziej :flowers:

Treść doklejona: 19.11.13 22:44
    nana81: Uska, zgrublas
    miałas być tłusta ze mną :cool: eh no ale tul już sobie Mikusia,tul :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    montever: A przy okazji proszę o info "w ogonku" listy, gdyż - I USG = wyczekane serduszko Termin - 14.07.2014

miło Cię tu widzieć Monteverku :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
    • CommentTimeNov 20th 2013
     permalink
    Hej laseczki. U nas wszystko ok. Mam Kacpra juz od północy przy sobie w sali. Wojtek ten mniejszy dalej w inkubatorku ale juz na sali wcześniaków nie na R intensywnej terapii. Takrze zaczyna sie układać. Mamy małe problemy z laktacja ale jest coraz lepiej iam nadzieje że Groszki przybiorą szybko na wadze i wyjdziemy.

Koalka

Uważaj na siebie i spakuj Ty ta torbę wkoncu bo nie znasz śnią ani godziny.

Dziewczyny uwarzajciw na siebie naprawdę puzniej sa straszne nerwy jak cos sie dzieje. Na R wczoraj pojawiło sie maleństwo z 25 tyg urodzone przez cc. Ono tonie w pieluszkach o rozmiarze 0.

Życzę wam donoszonych zdrowych ciąż i mało nerwów po porodzie. Pamiętajcie że wiara czyni cuda:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    dzień dobry
    Dii mnie w tej ciąży bardzo szybko zaczął boleć kręgosłup i ogólnie plecy... ale niestety :neutral: nie pocieszę cię bo złotego środka nie mam. Na początku pomagała poduszka pod nogi jak leżałam na plecach teraz ot zmiana pozycji podczas snu. Ale słyszałam, że można mieć jakieś masaże w ciąży, ale to już wiadomo do specjalisty trzeba się zgłosić.
    Montever Witaj w naszym gronie....a i masz termin prawie w dniu moich urodzin :surprised: ja z 13 lipca jestem :cool:
    Hecate Fajnie, że zaglądasz i zostawiasz info o sobie i chłopakach. Trzymajcie się ciepło, niech maluchy nabierają ciałka i sił.

Ja mam za sobą kolejną w miarę dobrą noc :smile: i żołądek nie boli nic a nic, jestem można powiedzieć wyspana i pełna energii. Ale spoko nie zamierzam okien myć :wink: bo u nas dziś deszczowo :confused:
    Mimo tego życzę wszystkim miłego i spokojnego dnia :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    Montever
    witam, wspaniałe ieśc po tak długiej i kretej drodze

Hecate
    Torba spakowana myśle że jeszcze pare rzeczy jak zwykle do niej wleci, ale ogólnie to jest już gotowa
    wczoraj zaszalałam w kuchni, a dziś powtórka z rozrywki
    i z małą idziemy jeszcze na zakupy, dokupie jej pare śpiochów i kaftaników bo jak policzyłam to mam po jednej szt a to chyba za mało jednak, nastawiałam sie raczej na bodziaki, półśpiochy i pajace, ale potem oczytałam sie że na początku wygodne dla dziiecka są kaftaniki to dokupie jeszcze ze 3 chociaż żeby eM potem nie musiał sam latać po sklepach
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    koalka: wygodne dla dziiecka są kaftaniki to
    dla mnie to bzdura na kółkach :tongue: nienawidze kaftanów :tongue: nie mam ani jednego i zjem jakktos mi przyniesie w prezencie :devil: zawija sie to na plecach i ogólnie az mi niewygodnie jak pomyslę :cool:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink

Podpisuję się obiema rękoma pod Tym co napisałaś. Nie wiem kto wymyślił kaftanik...:bigsmile: zresztą nazwa sugeruje :wink::smile:
    Ale moim zdaniem są mega nie wygodne dla malucha.

Treść doklejona: 20.11.13 10:28
    Ej ...coś się dzieje z suwaczkiem ze strony babyboom... Bo mój nie drgnął od wczoraj :confused::neutral:
    Zauważyłyście ?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.