Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeNov 21st 2013 zmieniony
     permalink
    Gratuluję Madlen ... Bonim może coś jest na rzeczy haha ... Lecę się szykować proszę o kciuki , nie spalam do 4 ;( teraz chodzę jak zombie
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Gratuluję Madllen !!! Dużo zdrówka dla Ciebie i Twojej córeczki :) Piękne imię wybrałaś !

1. Luba - 27.11.2013 (dziewczynka)
    2. biedronka28 - 05.12.2013 (chłopiec)
    3. Lopeziątko - 06.12.2013 (chłopiec)
    4. Emi_787 - 08.12.2013 (chłopiec)
    4. Hanny - 08.12.2013 (chłopiec)
    4. 13guzia - 08.12.2013 (chłopiec)
    5. uś - 12.12.2013 (dziewczynka)

6. Koalka - 14.12.1013 (dziewczynka)
    7. anulinanulin - 16.12.2013 (chłopiec)
    8. Alinka - 03.01.2014 (dziewczynka)
    9. subiektywna7 - 07.01.2014 (dziewczynka)
    10. _malgosia_ - 27.01.2014 (dziewczynka)
    11. agi500wtn - 29.01.2014 (dziewczynka)
    12. Annie_86 - 01.02.2014 (dziewczynka)
    13. cecylka25 - 02.02.2014 (chłopiec)
    14. Muriah - 04.02.2014 (chłopiec)
    15. meggi12345 - 14.02.2014 (dziewczynka)
    15. Poziomkauk - 14.02.2014 (dziewczynka)
    16. Bananowiec - 15.02.2014 (dziewczynka)
    17. Loren - 16.02.2014 (chłopiec)
    18. nika1981 - 24.02.2014
    19. karolajnas - 02.03.2014 (chłopiec)
    20. myszaasia - 03.03.2014
    21. mariaekad - 07.03.2014 (chłopiec)
    22. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    23. zanettt86 - 11.03.2014 (dziewczynka)
    24. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    25. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    26. GaggataB - 22.03.2014
    27. Kami87 - 23.03.2014 (dziewczynka)
    28. helvetka - 26.03.2014
    29. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec)
    29. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    30. puelka - 31.03.2014
    31. dziewczyna600 - 03.04.2014
    32. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    33. nulla - 08.04.2014
    34. Libra1610 - 16.04.2014
    35. jusiak -29.04.2014
    36. Anabella2013
    37. Kakai - 23.05.2014
    38. CiastoMiłości - 25.05.2014
    39. Ewa1406 - 27.05.2014
    40. Szpilka27 - 05.06.2014
    41. fitmama - 08.06.2014
    42. justyn-rz - 25.06.2014
    43. P_Madzia - 28.06.2014
    44. Jaheira - 29.06.2014
    45. Karoolka - 8.07.2014
    46. doti28 - 9.07.2014
    47. montever -14.07.2014
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeNov 21st 2013
     permalink
    Chciałabym dodać jeszcze ze znowu dopadaja mnie skurcze wchodzą aż powyżej bioder trzymają po ponad 1min ratuje się nospa w pon mam gina na 17 eh ... Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest z planowanym cc, powiedzmy ze planuje się na tyg przed terminem a co jeśli zaczyna się coś dziać wcześniej ?wtedy na stół czy karzą sn?
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Madlen, no to gratulacje! Czekamy na więcej szczegółów.
    , nigdy tak długo w ciąży nie byłaś :bigsmile:
    natalia, jeśli masz wskazaną cc i wcześniej zacznie się coś dziać to i tak robią ci cc.
    Przynajmniej u mnie w szpitalu tak jest.

Ja wczoraj byłam już niemal pewna, że "to to".
    Oczywiście jadąc na ktg się uspokoiło :confused:
    Przez 18 min ktg tylko 2 długie skurcze na 90%.
    Pani dr na dyżurze stwierdziła, że trzeba poczekać aż się wzmogą i może się to stać w każdej chwili.
    Ależ mi nowość :devil: Oczywiście wyszłam stamtąd i znowu skurcze się zaczęły nasilać.
    Wracam więc od rana do picia liści malin, skakania na piłce itd :bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    No Luba nie byłam hahaha
    aj te Twoje skurcze...dziady jedne.weź od lasek z wcześniejszych etapów,chętnie ci oddadzą.
    ciekawe jak sie trzyma twoje podwozie ;-)

Natalia u mnie cc planują w skończonym 38tc.jakby akcja zaczęła sie szybciej to tak jak u Luby-cc na cito robią,nie karzą pchać sn
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Dzień dobry
    MONTEVER Witaj zatem w gronie długo starających się...No gdyby podliczyć nasze 3,5 roku starań, leczenie, wizyty, leki to u nas ok 10 tyś by wyszło więc teraz te ponad 3 za samą ciąże...eHHHH ...NIE WAŻNE!!!
    Ważne, że nowe życie w nas jest i tego się trzymajmy!
    Żanett NO TO GRATULACJE!!!!!
    BONIM :shocked: MÓWISZ test ciążowy ...to chyba byłby rekord tego forum :bigsmile::wink: ależ zapraszamy nie krępuj się :smile:
    Subiektywna to Jagódka przykoksowała :tongue: No popieram UŚ, optymalny czas to tak 38 tydz.
    Madllen GRATULACJE !!!!:flowers:
    LUBA słońce a może weź się za porządki, mycie okien czy coś? :wink:
    NATALIA moja siostra tak miała z drugą córką planowa cesarka miała być za tydzień a ona ze skurczami do szpitala jechała, a ze planowa to wiadomo gdzieś w dokumentacji wpisana to od razu na stół.
    no ty już bliżej niż dalej :smile: My wczoraj stargaliśmy łóżeczko co by looknąć w jakim jest stanie... ja na siłę chciałam je malować na biało (co by mi przez te pół roku z młodym w sypialni) pasowało... ALE AŻ SZKODA... i chyba zostanie jednak kolor Teak :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Madlen - serdeczne gratulację i dużo zdrówka dla was :*
    Co do kaftanikó, śpioszków, pajacy to tylko czytam co wy radzicie, bo ja mam praktycznie zerowe doświadczenie :sad: Co prawda opiekowałam się dziećmi mojego brata, ale takiego zajmowania się dzieckiem z doskoku nie można porównać do całodobowego. :wink: więc tylko sobie tak was podczytuję.
    U nas od kilku dni remont idzie pełną parą ;)))) cieszę się niezmiernie
    Wczoraj miałam wizytę u gin. Stwierdziła, że jak na 24 tc mam bardzo duży brzuch. Chociaż ostatnio wklejałam zdjęcia na brzuszki i nawet Us stwierdziła, że na moim etapie miała większy, ale to co, ważne, że maluszek zdrowy. Poinformowałam ją o bólach po prawej stronie pod żebrami, zrobiła usg i skierowała do chirurga. Podejrzewała problemy z woreczkiem żółciowym, ponieważ moja mama w młodym wieku miała go wycinanego. Na szczęście chirurg stwierdził, że to nie to i przepisał mi tylko maść, ponoć są to jakieś nerwobóle lub zapalenie międzyżebrowe. Ja natomiast twierdzę, że może wszystko się tam rozciąga, bo pod biustem mam 65 cm i mże wszystko się nie mieści i może dlatego brzuszek mam tak nisko, bo nie może się tam wszystko wcisnąć. No nic, zobaczymy, za tydzień kontrolna wizyta u gin i za dwa usg i mierzenie maluszka :wink:

Zanett gratuluję zdrowego maluszka :)))
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Montever, więc tym bardziej gratulacje maluszka w brzuszku i będę trzymać kciuki żeby było wszystko ok :)
    Mariaekad - TY piszesz żeby Ci łóżeczko pasowało do koloru sypialni :D ja mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu i w moim pokoju są meble w 7 różnych kolorach :D więc jakiego bym łóżeczka nie kupiła, to do czegoś podpasuje :D

I w ogole dziś mam pierwszy dzien 20 tygodnia :D ale to już zleciało :D
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Volvic Czasem wprawy nabiera się dopiero w sytuacji, kiedy zmuszona jesteś własne dziecko przebrać przewinąć i odgadnąć czy mu wygodnie czy nie i czy Tobie nerwy nie skaczą...np. przy zapinaniu napek :wink:
    Mh.. zastanawiam się co może oznaczać, że ma się "za duży brzuch" bez przesady toż każdy brzuszek inny, każda z nas tyje inaczej itd... Ja mam brzuch mały a tyłek duży...:cry::wink:
    A czemu masz tak często na tym etapie wizyty?

Treść doklejona: 21.11.13 10:58
    Libra :shocked::surprised:
    Nie no wiesz... ja mieszkam we własnym domu więc tak napisałam...
    Chociaż wiem, że to bez sensu i mąż mnie wczoraj właśnie przekonał, że raczej przemalowywać nie będziemy... Wolę potem białą komodę sobie już typowo do sypialni kupić a młodego przeniesie się do jego pokoju...więc na te pół roku.ew rok kiedy z nami będzie mieszkał nie warto chyba...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Zazdroszcze... :) Własna sypialnia i pokój dla dziecka... eh, rozmarzyłam się :bigsmile: , ale cały czas się pocieszam, że mam dopiero 22 lata i zdążymy z mężem tego wszystkiego się kiedyś dorobić. Bo trafiłam na niemałego sknere, przeciwnego kredytom i wszystko musi być za gotówke. Więc dom za gotówke... poczekamy jeszcze :D
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Libra a no właśnie... bo już chciałam Ci zaproponować mój kredyt do spłaty za tą moją ukochaną własną sypialnię :bigsmile::cool::bigsmile:
    No coś za coś... Ale ja dzięki temu, że wcześnie go wzięliśmy to szybciej go spłacimy a już mieszkamy u Siebie 7 lat :smile: No coś za coś :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: My wczoraj stargaliśmy łóżeczko co by looknąć w jakim jest stanie... ja na siłę chciałam je malować na biało (co by mi przez te pół roku z młodym w sypialni) pasowało...
    e tam,szkoda zachodu :wink: ja też mam teak :cool: ładny jest
    wczoraj ubrałam łóżeczko na gotowo :bigsmile:
    Volvic: Stwierdziła, że jak na 24 tc mam bardzo duży brzuch. Chociaż ostatnio wklejałam zdjęcia na brzuszki i nawet Us stwierdziła, że na moim etapie miała większy
    oczywiscie że miałam większy,nawet fotke wrzuciłam :tongue:
    niepoważna baba.nie wiedziałam że są jakieś normy dotyczące rozmiaru....:neutral:
    ja szybko miałam pokaźny ale teraz na końcówce wcale wielki nie jest :smile:
    Libra1610: I w ogole dziś mam pierwszy dzien 20 tygodnia :D ale to już zleciało :D
    i za tydzień połowinki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    mariaaked - wizyty zazwyczaj mam co 3 tygodnie, czasami jak babka chce zobaczyć szybko jakieś wyniki badań to prosi aby przyjść za dwa tygodnie. Za tydzień idę tylko powiedzieć jej czy ból pod żebrami ustał i wtedy powie mi czy mam dalej smarować czy robimy coś innego. Częste wizyty może spowodowane są też tym, że mam niedoczynnośc tarczycy. Mój endo powiedział, że mam idealne wyniki jak nigdy i powinnam cały czas być w ciąży hehe :wink: mądrala. Ale w ogóle jak rozmawiałam z innymi pacjentkami, to nasza gin po prostu lubi częste wizyty. Taki jej urok
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    volvic
    nie chce cie martwić, ale jeśli twój ból umiejscowił sie tak pod żebrami ale dosyć wysoko tak na linii pod piersiami to możesz mi wierzyć że tak niektórzy mają, bo wszystko tam sie ściska i napiera na jakieś wiązadła i boli do samego konca, a im wyżej brzuch tym bardziej to czuć
    wiem bo ja tak mam i jest to stwierdzone jako normalne
    po porodzie ma minąć, i u mnie zaczeło sie własnie gdzieś w połowie ciązy najpierw po całym dniu czułam ból a teraz to już cały czas nawet jak leże
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Volvic: Wczoraj miałam wizytę u gin. Stwierdziła, że jak na 24 tc mam bardzo duży brzuch. Chociaż ostatnio wklejałam zdjęcia na brzuszki i nawet Us stwierdziła, że na moim etapie miała większy, ale to co, ważne, że maluszek zdrowy. Poinformowałam ją o bólach po prawej stronie pod żebrami, zrobiła usg i skierowała do chirurga.

Popieram to co napisała kolaka. Mnie też zaczęła boleć ta okolica około połowy ciąży i nadal boli tyle, że się już przyzwyczaiłam. Też miałam pod biustem 60...
    mariaekad: LUBA słońce a może weź się za porządki, mycie okien czy coś? :wink:

Dom z nudów lśni jak nigdy:) już nie mam co myć. Podłogi machnęłam z rana a okna 2 dni temu:cool:
    uś: No Luba nie byłam hahaha
    aj te Twoje skurcze...dziady jedne.weź od lasek z wcześniejszych etapów,chętnie ci oddadzą.
    ciekawe jak sie trzyma twoje podwozie ;-)

Widzisz swoje oddałam w 34tc i wrócić coś do mnie nie mogą. Ma ktoś pożyczyć chociaż na 1 dzień?
    Podwozie w rozsypce:P Szyjki nie ma, rozwarcie było na 2 cm tydzień temu. Jeszcze "tylko" 8cm i z górki :D
    mariaekad: Mh.. zastanawiam się co może oznaczać, że ma się "za duży brzuch" bez przesady toż każdy brzuszek inny, każda z nas tyje inaczej itd... Ja mam brzuch mały a tyłek duży...

Właśnie... normy nie ma. Ja brzucha nie mam za dużego za to w tyłek szybciej szło jak u Ciebie ;)
    Libra1610: Bo trafiłam na niemałego sknere, przeciwnego kredytom i wszystko musi być za gotówke. Więc dom za gotówke... poczekamy jeszcze :D

Są i wady i zalety. Mój był podobny jak się poznaliśmy ale sprowadziłam go na "złą" drogę i o ile kredytu na dom dzięki rodzicom nie potrzebowaliśmy o tyle na firmę mamy i to jaki :P
    koalka: nie chce cie martwić, ale jeśli twój ból umiejscowił sie tak pod żebrami ale dosyć wysoko tak na linii pod piersiami to możesz mi wierzyć że tak niektórzy mają, bo wszystko tam sie ściska i napiera na jakieś wiązadła i boli do samego konca, a im wyżej brzuch tym bardziej to czuć
    wiem bo ja tak mam i jest to stwierdzone jako normalne
    po porodzie ma minąć, i u mnie zaczeło sie własnie gdzieś w połowie ciązy najpierw po całym dniu czułam ból a teraz to już cały czas nawet jak leże
    --

Koalka mam to samo. Na początku myślałam, że mi dzieć żebra połamie
    :devil:

Treść doklejona: 21.11.13 12:36
    P.S. Wrzucę wam na brzuszki mój brzuchol z 40tc. Oj mam nadzieje, że to ostatnie zdjęcie :devil:
    -- ;
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Luba: . Wrzucę wam na brzuszki mój brzuchol z 40tc. Oj mam nadzieje, że to ostatnie zdjęcie
    oooooooooooooooo biegne!
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Czyli pozostaje mi się do tego przyzwyczaić? kurcze. :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Volvic ja tez mam nisko brzuch i chyba przez to mnie te spojenie łonowe boli,w porównaniu do koleżanki która jest na tym samym etapie ja mam taki jak by miał za chwile spaść hihi

Uś moja w 22 tyg miała 430g ciekawa jestem jaka się urodzi twoja córcia,będę wiała na co się szykować.

Na brzuszki wstawiłam zdjecia z usg 3d

Madlen gratulację jakie dała imię córeczce?

Volvic ty z Poznania jesteś?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    BEDZIE JAGODA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Serce jak dzwon, jak wroce do domu to opowiem :)

zbieram na rozowe ciuchy !!!!!!!! ale nie tylko hehe
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
     permalink
    Nataliaa gratuluje coreczki:cheer::cheer:
    A ja juz na 15miejscu:shocked::boogie:
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Zanett tylko mi rozwiążą ciążę w 38tc więc do terminu pewnie byłoby więcej.ale se porownasz pi razy drzwi :-)

Natalia już tyle razy potwierdzone ze śmiało kupuj róż :-D
    --
  1.  permalink
    nataliaa_: BEDZIE JAGODA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

czyli będzie kolejna Jagódka z forum :D
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    natalia gratulacje a masz jakieś fotki Jagody :)
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    Witam wszystkie przyszle mamusie u mnie dopiero początek widzialam juz groszka na usg narezcie corka bedzie miala rodzrnstwo
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    doti28: widzialam juz groszka na usg narezcie corka bedzie miala rodzrnstwo
    ogromne gratulacje! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    nataliaa, gratuluję Córeczki :bigsmile: Dopisałam na liście, że spodziewasz się dziewczynki.

doti28, witaj, gratuluję i oczywiście zapraszamy na listę ! Znasz już przybliżoną datę porodu ?
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Natalia -no i doczekałas się dziewuszki...supeeeer:bigsmile:
    Doti- gratuluje ci groszka i pomyślnych 9-u miesięcy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    nataliaa_: BEDZIE JAGODA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U mnie także Jagoda :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Natala Gratuluję Jagody :bigsmile:
    U mnie to tylko sen. Raczej na trzecie dziecko nie mam warunków. Chociaż powiem że strasznie Tęsknię za brzuszkiem. Pewnie dlatego że wiem że ten był ostatni:sad:
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Zanet mam :) ale wkleje jutro pod wykres raczej...
    Bonim - nigdy nie mow nigdy ;D

Ooo ile Jagodek :) fajowo...
    jakies zdrobnienia podpowiecie?
    ja mowie Jajutka :) Jajuta :P :rainbow:
    wlasnie szkole Igora zeby mowil 'Jagodka' a on na to ''ka ka kaa' 'tka' hehe moze do kwietnia go wyszkole:P

i dziekuje za gratulacje:)

doti - Gratuluje :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    bonim: Tęsknię za brzuszkiem. Pewnie dlatego że wiem że ten był ostatni
    e tam,nie można sie tak zepierać Bonimku :bigsmile: ja tam nie mówie "nie" póki nie przekwitłam :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorHecate26
    • CommentTimeNov 22nd 2013
     permalink
    Kolalka

Ja sie wypowiem na temat kaftanikow. Szkoda kasy. Ani to wygodne dla Ciebie ani dla dziecka. Zwija sie to i gniecie maluszka. Ja mimo tego że Kacper ma jeszcze pepuszek zakładam mu bodziachy i ma wygodnie. Tylko lekko zawijam pampersa by nie zaparzyć pepuszka. A przeciesz bodziachy sa bawełniane i przepuszczają powietrze wiec po co sie męczyć i męczyć dziecko??
    -- http://28dni.pl/pictures/2049868.jpg
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Natalia GRATULACJE!!!!Właśnie kolejna Jagódka...Zaczyna mi się bardzo podobać to imię :)
    Doti KOLEJNA MAMUSIA WITAMY I GRATULUJEMY... napisałaś nareszcie...czyżby starania chwilę trwały?
    BonimNIGDY nie mów Nigdy...sny czasem się spełniają :wink::smile: Może i warunki się znajdą :smile: A na razie ciesz się maluszkiem przy cycochu :smile:
    Ja dziś zostałam obudzona mega kopniakami :smile: żadna z możliwych możliwości, memu synowi nie pasowała i tym sposobem wylądowałam na forum o tak wczesnej porze :smile:
    Dziś piątek czyli dzień latania na odkurzaczu i mopie na poddaszu więc nie ma to tamto zjem śniadanko i biorę się za robotę.
    MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNY
    :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
    • CommentTimeNov 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    mariaekad
    to widze ze nie tylko moje dziecie takie rano aktywne ja dzis juz buszuje od 5 bo tak fikała że ciężko było spać
    a teraz panna poszła spać bo cisza w bębnie wiec i ja może kimne jeszcze :p

hecate dzieki za info w sumie kaftaników mam 3 a reszta to bodziaki, mysle ze i tak mam sporo tego wszystkiego a jak braknie to cóż eM nauczy sie szybko kupować malutkie gaciochy
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Koalko no naszło mego syna dziś jak nigdy :smile: ale dla mnie to radocha ogromna...zdążę się jeszcze wyspać...a tak przynajmniej zaległości po nadrabiam i polecę dom ogarniać.
    :smile:
    AAAA I ZAPOMNIAŁAM SIĘ POCHWALIĆ ....moje dziecię starsze zdało egzamin cząstkowy do I Komunii św. :smile:, jeszcze tylko dwa i jest szansa, że ją ks. dopuści :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Natalia - gratuluję! No to marzenie się spełniło :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    mariaekad ta ciąża była wysniona. Śniło mi się usg i pecherzyk. Testy owul.pozytywne. test ciążowy pozytywny. Później pecherzyk ciążowy. Serducho a na koniec córka czarnulka. I faktycznie sny się sprawdzily :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Bonimku A WIDZISZ :bigsmile:
    Kurcze patrzę teraz na Twój suwaczek i Twoja gwiazda ma już miesiąc :smile: ale czas zasuwa :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    mariaekad zazdroszczę Ci energii. ja najchętniej nie wstawałabym z łóżka. i dzięki Bogu mogę leżeć dopóki bałagan z kuchni nie będzie mnie wywoływał... :devil:

tak strasznie chciałabym, żeby I trymestr się skończył, żeby w końcu odetchnąć, bo póki co ciąglę się czymś zamartwiam.. Wczoraj byłam na usg i wg usg mamy 6 tydzień i 5 dzień ciąży. Wg om wychodzi 7 tydzień i 2 dzień. ale cykle mam dłuższe (ok. 32, 33 dni), to pewnie dlatego... ale serduszko naszej Kruszynki pięknie bije :))
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Maria podpisuje się pod tym co napisałaś też zaczyna mi się podobać imię Jagoda :) My niby Zosie mamy mieć ale może się to zmienić :)
    Ja dzis też mam pracowity dzień ale bardziej objazdowo z jednej rehabilitacji na drugą a na końcu jeszcze korepetycje,nie lubię piątków do godz 17 :) Póżniej to już lajt :)
    Natalia to czekam na foto pod kartą :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Czas strasznie goni. I pomyśleć że miesiąc temu o tej porze mialam skurcze. A za 10 min będzie godzina narodzin.. cudowne wspomnienia:heartbounce:
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    bonim: mariaekad ta ciąża była wysniona. Śniło mi się usg i pecherzyk. Testy owul.pozytywne. test ciążowy pozytywny. Później pecherzyk ciążowy. Serducho a na koniec córka czarnulka. I faktycznie sny się sprawdzily :bigsmile:

No bonimku, może masz jakieś ukryte zdolności :bigsmile:
    Warunki jak trzeba, zawsze się znajdą.
    Wszystkiego naj z okazji ukończenia 1go miesiąca życia córeczki!!
    mariaekad: Ja dziś zostałam obudzona mega kopniakami :smile: żadna z możliwych możliwości, memu synowi nie pasowała i tym sposobem wylądowałam na forum o tak wczesnej porze :smile:
    Dziś piątek czyli dzień latania na odkurzaczu i mopie na poddaszu więc nie ma to tamto zjem śniadanko i biorę się za robotę.

Ja też od rana sprzątam i oczywiście nic to na mnie nie działa...
    Mam wrażenie, że wiecznie w tej ciąży będę chodziła :shocked:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Dziękuję w imieniu córki :bigsmile:
    A sny często mi się sprawdzają. Taki czort ze mnie.
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Karoolka słońce, ale ja na Twoim etapie miałam takie samo samopoczucie, i chyba nie ma co wymagać od siebie na początkowym etapie ciąży energii i witalności.:smile: Zresztą większość z nas doświadczała "uroków" tych pierwszych tygodni, w postaci bliskich spotkań z kibelkiem, bądź leżakowania w wyrku do upadłego...Główka do góry. Co do tygodni ciąży. To kochana no długość cyklu ma znaczenie. Nie każda kobieta ma 28 dniowe cykle i tygodnie kalkulatorów nie muszą iść w parze z tygodniami według USG, jest granica błędu i spokojnie się w niej mieścisz. SERDUSZKO BIJE, pięknie i Z TEGO SIĘ CIESZYMY! Trzymamy się tak ?
    :smile::cool:
    żanett Zosia też piękne, moja ciocia tak miała na imię...Jagoda to tak ojej słodko :smile:
    Bonim No ja zapamiętałam jedynie Twoje zniecierpliwienie :cool::bigsmile: A tu bach.... miesiąc za Wami, buziaki dla dziubeczka małego :smile:
    Luba na Twoim etapie ciąży to chyba każda z nas będzie miała wrażenie, że całe życie w ciąży jest :wink::smile:
    U siebie już posprzątałaś??? :cool: To zapraszam do mnie :bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    A ja mogę już spokojnie brać sie za porządki a tu doopa-leń taki ze mnie

A co u Hanny?jakaś cisza nastała
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Karoolka: tak strasznie chciałabym, żeby I trymestr się skończył, żeby w końcu odetchnąć, bo póki co ciąglę się czymś zamartwiam.. Wczoraj byłam na usg i wg usg mamy 6 tydzień i 5 dzień ciąży. Wg om wychodzi 7 tydzień i 2 dzień. ale cykle mam dłuższe (ok. 32, 33 dni), to pewnie dlatego... ale serduszko naszej Kruszynki pięknie bije :))

Karoolka taka różnica to żadna różnica!! U mnie na 1 usg była różnica 5 dni, później się wyrównało a na koniec maluszek nawet wyprzedził wymiarami OM.
    mariaekad: Luba na Twoim etapie ciąży to chyba każda z nas będzie miała wrażenie, że całe życie w ciąży jest :wink::smile:
    U siebie już posprzątałaś??? :cool: To zapraszam do mnie :bigsmile::wink:

Oczywiście od rana z 5 telefonów odebrałam z pytaniem czy już się zaczęło :shocked:. Chyba wyłączę na weekend telefon i każdy będzie miał dylemat :P
    Tak, u mnie już wszystko odhaczone więc mogę zaczynać u Ciebie za dobrą kawę :devil:
    Znowu od rana mam skurcze ale nie są na tyle bolesne żebym chodziła po ścianach więc to jeszcze nie to na co czekamy.
    Może moja córeczka nie chce wyjść bo zimno się zrobiło na dworze i myśli, że pozwolę jej przezimować do wiosny :devil:
    Oj, myli się :cool:

Treść doklejona: 22.11.13 11:25
    uś: A ja mogę już spokojnie brać sie za porządki a tu doopa-leń taki ze mnie

Uśku, ja sprzątam żeby się czymś zająć i nie myśleć za dużo.
    Aaaa zaraz się będę mogła brać za prasowanie bo znowu pralka ciuszków przybyła od mojej mamy :bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Luba: Uśku, ja sprzątam żeby się czymś zająć i nie myśleć za dużo.
    Aaaa zaraz się będę mogła brać za prasowanie
    boszzzzzzzz daj mi tej Twojej energii
    ja jeszcze pod kołdrą...
    a obiecałam se okna dwa przelecieć...

Treść doklejona: 22.11.13 11:30
    Luba: U mnie na 1 usg była różnica 5 dni, później się wyrównało a na koniec maluszek nawet wyprzedził wymiarami OM.
    moja dla odmiany odbiega jakies pół kg od standardów...początkowo dwa dni wymiary sie różniły.może poprostu dzidzia bedzie mniejsza od równieśników
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    uś: moja dla odmiany odbiega jakies pół kg od standardów...początkowo dwa dni wymiary sie różniły.może poprostu dzidzia bedzie mniejsza od równieśników

Każde dziecko ma swoje indywidualne tempo rozwoju i nie ma co się przejmować na tym etapie :smile:
    Moja energia wynika z niecierpliwości....
    Po prostu nie mogę się już doczekać tych małych stópek do wycałowania :devil:
    -- ;
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    nataliaa_: Ooo ile Jagodek :) fajowo...
    jakies zdrobnienia podpowiecie?

Pewnie jak się dziewczyny urodzą to i pomysły na zdrobnienia się pojawią. Ja na razie mówię po prostu Jagoda, Jagódka lub Jagód :bigsmile: Ale bardzo mi się podoba Twoje zdrobnienie, nigdzie się z nim jeszcze nie spotkałam.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Luba Kawusię masz jak w banku :smile:
    Zostało jeszcze mopem przejechać poddasze :smile:...Weź nie wyłączaj tel. bo na zawał padną wszyscy i będzie :)

wyłaź leniu spod kołdry... no wiesz co :wink::wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.