Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorEwa1406
    • CommentTimeNov 22nd 2013
     permalink
    Byłam u gina. Oczywiście płci nie chciał podejrzeć jeszcze. Maluch machał nóżkami i rączkami :) Nie mierzyliśmy go.
    W związku z poprzednimi powikłaniami w ciąży zapisał mi acard, żeby jakoś przeciwdziałać hipotrofii.
    Powiedział, że poród w szpitalu Swissmed w Gdańsku jest dobrym pomysłem, bo są tam doświadczeni lekarze, których on zna. Więc póki co nastawiam się na ten szpital.
    Poród SN po 4,5 roku od CC jest jak najbardziej możliwy. W razie czego jak się nie uda, to zrobią CC i już.
    Kolejna wizyta za miesiąc (chyba 19.12). Wtedy już biorę zwolnienie i nie wracam do pracy :D
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    uś: A co u Hanny?

Uśku jestem. Dzięki za zainteresowanie;) Jak pojadę rodzić to napiszę z tel. Póki co u mnie cisza. Powoli się szykuję. Wczoraj byłam u fryzjera, jutro kosmetyczka i randka z własnym eMkiem, a w poniedziałek gin i wtedy dowiem się kiedy rodzę:devil: A jak u Ciebie? Masz jakieś skurcze? Albo cokolwiek, co by wskazywało na rychły poród?:devil:
    A! I też mam lenia. Nie chce mi się sprzątać. Wystarczy, że obiadki gotuję. Wczoraj nawet mufinki dla męża zrobiłam (niby dla Kubola też, ale on taki mięsożerny, że musiałabym czekoladę parówką zastąpić, żeby zjadł:devil:). Chodzę na spacerki, ale to tyle. Żadnych okien nie myję. Bolą mnie plecy i jeszcze chcę trochę pospać (moje dziecko spało dziś do 10:shocked::shocked::shocked:)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: Uś wyłaź leniu spod kołdry... no wiesz co
    ajć wylazłam
    i nawet okno przetarłam :tongue: Luba mnie zmobilizowała że aż mi wstyd :tongue:

Ewa1406: Oczywiście płci nie chciał podejrzeć jeszcze
    ja sie nawet na tym etapie nie spodziewałam.liczyłam że raczej nie będzie widać (bo jak chłopiec to mże już coś dyndac i nam sie chciało dziewczynkę :tongue: )

Treść doklejona: 22.11.13 13:06
    Hanny: Jak pojadę rodzić to napiszę z tel. Póki co u mnie cisza.
    no ja myślę że dasz znać :tongue:
    Hanny: Wczoraj byłam u fryzjera, jutro kosmetyczka i randka z własnym eMkiem, a w poniedziałek gin i wtedy dowiem się kiedy rodzę
    dobry plan :cool: ja włosy sobie sama zrobilam :tongue:
    Hanny: A jak u Ciebie? Masz jakieś skurcze? Albo cokolwiek, co by wskazywało na rychły poród?
    normalnie jakoś tak cicho
    czasem boli podbrzusze jak na @,ale raczej cisza.nic sie nie dzieje.noi dobrze.mam zakaz rodzenia,bo jutro impreza u bratanicy,brzuszek też jeszcze chcemy malować na pamiątke :cool: w srodę teściowa ma urodziny więc mogłoby w ten dzień sie zadziać to bym na prezencie zaoszczędziła hahaha.w czwartek wizyta po skierowanie.zobaczymy czy mnie w ten dzień przyjmą na oddzial
    Hanny: Nie chce mi się sprzątać. Wystarczy, że obiadki gotuję
    :shamed: ja na tyle leniwa jestem że wysyłam eN po dzieci,żeby poszedł z dziećmi na szkolną stołówkę i tam zjadł z dziećmi :tongue:
    Hanny: jeszcze chcę trochę pospać
    oj taaaak,ja tez śpie kiedy sie da :devil:
    będziemy sie razem w poniedziałek ginować,ja na NFZ w pn idę.to w sumie razem będziemy wiedzieć co dalej :wink:
    --
  1.  permalink
    Heja, wrzucilam moj brzuchol na brzuszki, taka pierwsza fotka w tej ciąży :)
    Ja wciąż czuję się ospale ale moze to jednak nie wina pierwszego trymestru a pogody. Jsiek daje czadu i kazda wolną chwilę próbuję odsapnąć. Oby mój drugi książe był spokojniejszy bo aż strach ;) wstajemy codziennie 5.30 , Jaśkowi wystarczy tylko 10 h snu na dobę. Mam nadzieję że Adaś będzie śpiochem po mamusi :bigsmile:
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Agi - moje zdrobnienie to zadne hehe :) po prostu maz wpadl na to imie a ja bylam na poczatku przeciwna... jakies imie z kosmosu - tak myslalam, ale ze imie tym razem on mial wybrac to wkoncu sie przyzwyczailam :) tylko jak mowic do Jagody hm... Jadzia? hehe to siedzac i bawiac sie z Igorem powiedzialam 'o Jajuta kopnela ':P wiec to moja osobista Jajutka :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    e tam-Jadzia to Jadwiga :bigsmile: Jujutka bardzo fajnie hehehe
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Karolka - mój bobasek jest prawie tydzień do tyłu wg USG od początku, ale bardzo dobrze się rozwija i wszystko w porządku, więc nie masz się czym martwić ;)
    Natalia - gratuluję upragnionej córeczki :*
    Zanett - mieszkam pod Poznaniem, ale lekarkę mam z Poznania ;)
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Natalia, mi się Jajutka bardzo podoba. Nie wiem jak Ty na to wpadłaś :bigsmile: Swoją drogą wybierając imię chciałam, żeby nie było zbyt popularne, ale widzę, że Jagód coraz więcej :wink: Mam nadzieję, że nie będzie niedługo tak popularne jak Zosia czy Julka.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Ewa1406 no ruchliwe te nasze szkraby... Ale ja nie słyszałam o tym aby acard pomagał na hypotrofię...to ciekawe muszę dopytać gina. Bo moja córeczka miała podejrzenie z hypotrofii ale nikt nie wie czemu?

HAnny To Ty kochana rodzić możesz, fryzura zrobiona, pazurki też...leć na porodówkę
    :surprised::wink:
    no nareszcie... ja też dwa okna machnęłam bo małż mówi, że mrozy idą :shocked: a ja zimę przecież odwoływałam... :bigsmile:
    Ciasto no widziałam ten twój 13 tyg kaloryferek :bigsmile: cudnie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
    • CommentTimeNov 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    agi500wtn: żeby nie było zbyt popularne, ale widzę, że Jagód coraz więcej :wink: Mam nadzieję, że nie będzie niedługo tak popularne jak Zosia czy Julka

Niestety w moim otoczeniu sporo Jagódek, nawet dobra koleżanka się Jagody spodziewa....niestety chyba zrobił się podobny szał jak Julką i Mają :devil: Piszę niestety bo mi się to imię też podobało...:wink::wink:

No ale skrót Jajutka kojarzy mi się z jajówą i mi się nie podoba :devil::cool::wink::wink::wink: Ale wiadomo o gustach się nie dyskutuje :tooth::tooth::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: Uś no nareszcie... ja też dwa okna machnęłam bo małż mówi, że mrozy idą
    mi już nie jest tak łatwo się poruszać z tym brzuchem :tongue: a jaką panike zasiałam gdy otworzyłam jedną część okna której nie otwieram na codzień,tylko do mycia a tam całe stado śpiących biedronek :shocked: fuuuuuuuuuuuujjjjjjjjjjj jedna na drugiej.czarne,białe,czerwone,pomarańczowe...no szaleństwo
    a ja nie znoszę biedronek i myślałam że oszaleje
    eN je musiał sprzątnąć :tongue:

laseczki u mnie w Rossmannie jest promocja -40% na wszystkie kosmetyki kolorowe czyli do makijażu
    jakież było moje zdziwienie jak za ukochany tusz zamiast za 33zł to kupiłam za 19
    :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    zatem pędzcie póki czas :cool:

Treść doklejona: 22.11.13 18:13
    bananowiec: Piszę niestety bo mi się to imię też podobało...
    boj est bardzo ładne :bigsmile: dobrze że my wybraliśmy jednak inaczej.mało widze lasek o tym imieniu wkoło :cool:

Treść doklejona: 22.11.13 18:14
    A dzisiaj jest taka ładna data na rodzenie-22.11 :bigsmile:
    szkoda ze sie nikt nie zdecydował :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    nataliaa cieszę się razem z tobą :)
    doti wieści super :)

A co do energii to ja nie mam, spać mi się chce a muszę dużo rzeczy robić,czuję się jakby ktoś mnie przememlał i wypluł..a i do tego macica na prawdę zaczyna uciskać na mózg, czuję się czasami jak tłuk :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Ewusia To ja mam Clexan teraz i może dzięki niemu też uchronię młodego przed hypotrofią? W sumie nic złego się z młodą nie działo oprócz tego, że malusia się urodziła...ale wiadomo, strach pozostaje....
    ALE MNIE MŁODY KOPIE...no w tym wieku matkę tak traktować...:shocked::smile: i to jeszcze po pęcherzu no...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Szpilka27: macica na prawdę zaczyna uciskać na mózg, czuję się czasami jak tłuk
    ooooooooooooj poczekaj do końcówki ciąży
    ja mam np totalne odmóżdżenie ciążowe :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: ALE MNIE MŁODY KOPIE
    coś te dzieci dziś świrujace :wink:
    moja całą ciążę spokojna,mało kiedy czułam ruchy,kopniaka nie zaznałam porządnego.a dziś i wczoraj....rozpyyyycha sie nieziemsko jakby w jakieś przepychanki z kimś sie bawiła :cool: pewnie jej ciasno juz
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Uśku No Twoja ma prawo, może być już jej przy- ciasnawo...Ale moje 25 cm to ma się chyba gdzie tam wirgać... a kopie jak na maratonie :smile: mój słodziak malusi :cool:
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    Ja od rana dzisiaj zdycham prawdziwy armagedon nie mam sily na nic a te dzisiejsze mdłości po prostu masakra mam nadzieje że jutro bedzie lepiej
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: mój słodziak malusi
    ale słodkie są te ruchy :heartsabove: ja miałam taki ich niedosyt przez całą ciążę,że teraz chwytam każdy jeden i staram się go bardzo dobrze zapamiętać.
    choć dziś prowadząc auto az krzyknąłam jak mi coś wbiła w kolec biodrowy :shocked: w tamtym miejscu to kurcze główka raczej....
    eh nacieszaj sie.mi już został ostatni tydzień tych rozkosznych ruchów.jakbym kota w worku tam miała :twosome:
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Mariakead, to skrót myślowy z ta hipotrofia. U mojej córki wystąpiła, bo były nieprawidłowe przepływy w pepowinie. Acard dostałam profilaktycznie, żeby ciut krew rozrzedzic.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Ewa To u mnie było bardzo podobnie, Młoda po 30 tyg zaczęła bardzo mało przybierać w sumie w ogóle...ale przepływy wszystko ok. Chociaż nie powiem ledwo tego kruszka małego urodziłam więc z perspektywy czasu widzę dobre strony jej niskiej wagi tym bardziej, że poza tym ok.
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Odmóżdzenie ciążowe :) Fajnie to uś nazwałaś :)
    Ale to prawda masakra jest człowiek gafy takie robi że nie wie czy płakać czy śmiać :)

Ja zdołowana jestem każdy kto spojrzy na zdjęcie ''pipki'' :shocked: i mówi że jajka widzi :sad::sad::sad: cholera nie wiem co myśleć niby trzech lekarzy potwierdziło ale ja jakoś przez to spokojna nie jestem.
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    No właśnie mój gin powiedział, ze póki co oszczędzi mi tych zastrzyków. Grunt, że teraz inne podejście będzie do malucha.
    Poprzednio na połówkowym już mała była w dolnej granicy z wielkością, ale przepływy wtedy były ok. Popsuły się dopiero w 33 tc chyba. A zwrócono mi uwagę na to, ze jest mniejsza w 28 tc. Pewnie gdybym wtedy clexan od razu dostała, to ważyłaby więcej niż 1650 przy porodzie.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    zanettt86: cholera nie wiem co myśleć niby trzech lekarzy potwierdziło ale ja jakoś przez to spokojna nie jestem.
    ty sie ludźmi nie przejmuj tylko opinią lekarzy!
    widziałaś to zestawienie wklejone tu przez którąś mamusie?jak to narzady niewiele różnią sie od siebie?
    laik może sie pomylić

Treść doklejona: 22.11.13 21:10
    --
  2.  permalink
    uś, ok ale w jakim okresie można już stwierdzić że zmiana się dokonała i nie ma mowy o pomylce?
    w sensie możliwie najwcześniej?
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorEmi_787
     permalink
    Zwalniam liste, dzis o 19:15 przyszedl na swiat moj Syn :))))
    •  
      CommentAuthorAlinka
     permalink
    Emi, gratulacje :D
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    uś: A dzisiaj jest taka ładna data na rodzenie-22.11 :bigsmile:

Emi_787 się zdecydowała :)

A mogę wiedzieć Uś jaki jest ten Twój ukochany tusz do rzęs? Bo ja mam swój, ale tu gdzie teraz przebywam go nie dostanę, więc szukam innego :)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Emi gratki ogromne:))) Ale weź, miałyśmy termin ten sam i teraz się stresuję, że to może być już tuż, tuż, właściwie to już "na dniach" ;P Zdrówka dla Was:)))

1. Luba - 27.11.2013 (dziewczynka)
    2. biedronka28 - 05.12.2013 (chłopiec)
    3. Lopeziątko - 06.12.2013 (chłopiec)
    4. Hanny - 08.12.2013 (chłopiec)
    4. 13guzia - 08.12.2013 (chłopiec)
    5. uś - 12.12.2013 (dziewczynka)

6. Koalka - 14.12.1013 (dziewczynka)
    7. anulinanulin - 16.12.2013 (chłopiec)
    8. Alinka - 03.01.2014 (dziewczynka)
    9. subiektywna7 - 07.01.2014 (dziewczynka)
    10. _malgosia_ - 27.01.2014 (dziewczynka)
    11. agi500wtn - 29.01.2014 (dziewczynka)
    12. Annie_86 - 01.02.2014 (dziewczynka)
    13. cecylka25 - 02.02.2014 (chłopiec)
    14. Muriah - 04.02.2014 (chłopiec)
    15. meggi12345 - 14.02.2014 (dziewczynka)
    15. Poziomkauk - 14.02.2014 (dziewczynka)
    16. Bananowiec - 15.02.2014 (dziewczynka)
    17. Loren - 16.02.2014 (chłopiec)
    18. nika1981 - 24.02.2014
    19. karolajnas - 02.03.2014 (chłopiec)
    20. myszaasia - 03.03.2014
    21. mariaekad - 07.03.2014 (chłopiec)
    22. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    23. zanettt86 - 11.03.2014 (dziewczynka)
    24. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    25. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    26. GaggataB - 22.03.2014 (dziewczynka)
    27. Kami87 - 23.03.2014 (dziewczynka)
    28. helvetka - 26.03.2014
    29. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec)
    29. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    30. puelka - 31.03.2014
    31. dziewczyna600 - 03.04.2014
    32. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    33. nulla - 08.04.2014
    34. Libra1610 - 16.04.2014
    35. jusiak -29.04.2014
    36. Anabella2013
    37. Kakai - 23.05.2014
    38. CiastoMiłości - 25.05.2014
    39. Ewa1406 - 27.05.2014
    40. Szpilka27 - 05.06.2014
    41. fitmama - 08.06.2014
    42. justyn-rz - 25.06.2014
    43. P_Madzia - 28.06.2014
    44. Jaheira - 29.06.2014
    45. Karoolka - 8.07.2014
    46. doti28 - 9.07.2014
    47. montever -14.07.2014
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    CiastoMiłości: w jakim okresie można już stwierdzić że zmiana się dokonała i nie ma mowy o pomylce?

Jak urodzi się Bobek :tooth::tooth::tooth:

Ciasto mi na prenatalnym jeszcze lekarz nie chciał powiedzieć, dopiero koło 18tc ale myślę, że już w 16tc było dobrze widać..tylko wiadomo wizyty nie są raz w tygodniu :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Emi_787: Zwalniam liste, dzis o 19:15 przyszedl na swiat moj Syn :))))
    aaaaaaaaaaaa cudownie! ktoś wykorzystał tę piękną datę :bigsmile:
    _mad: Emi_787 się zdecydowała :)

musze częściej chyba sugerowac rozpakowanie hahahaha
    jeśli o tusz chodzi to używam Maybelline :wink:

CiastoMiłości: uś, ok ale w jakim okresie można już stwierdzić że zmiana się dokonała i nie ma mowy o pomylce?
    w sensie możliwie najwcześniej?
    dokładnie tak jak pisze bananowiec-po porodzie hehehe.ja dopiero wtedy odetchnę z ulgą :cool:

Hanny: teraz się stresuję, że to może być już tuż, tuż, właściwie to już "na dniach" ;P
    a ty co?zaskoczona że to może byc juz? :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
    • CommentTimeNov 23rd 2013
     permalink
    Emi gratuluje synka:flowers:

ale czas zapiernicza a ja 29-ta na liście...jeszcze tak nie dawno byłam na 51 i marudziłam że stoję ciągle w miejscu:cheer:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    EMI GRATULACJE:bigsmile:
    jESUUUU ja już 21...A też zaczynałam gdzieś na 45 czy coś :wink:
    No to która następna moje kochane?:cool:
    Chyba nam Teorka te rysunki wklejała nie...:smile: ja miałam wtedy stracha bo zgłupiałam ale na połówkowym już siuraska widać dobrze, więc no ten teges ...:smile:
    MIŁEGO DNIA lecę chatę ogarniać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Emi gratulacje:)
    Maria skąd ty bierzesz te siły na sprzątanie chaty?Wczoraj dziś :) Ja to odkurzę i mam już dosyć:P
    Te zdjęcie odnośnie narządów dotyczyło rozwoju tak do ok 18-20 tygodnia.Ja chyba tak jak us odetchnę jak już się urodzi.2 grudnia mam wizytę u ginka będę go molestować o ta płeć :P Ciekawe jak moje dziecię będzie przybierać bo jak narazie dolna granica normy
    Co do tuszu też go mam jest SUPER!!!
    Idę się spróbować ogarnąć i porobić w domu jeju jak mi się nie chce.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Może i Teorka :-)
    kurde w nocy myślałam ze urodze.od 23:30 miałam bolesne skurcze,cały brzuch bolał plus plecy od krzyża w górę.
    wkońcu wzięłam kąpiel i udało mi sie zasnąć.
    no nie dziś jeszcze!dziś mam rodzinną imprezę:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    uś: no nie dziś jeszcze!dziś mam rodzinną imprezę:devil:

Najwyżej zabierzesz imprezę ze sobą na porodówkę ;-)
    --
  3.  permalink
    Cześć dziewczyny mam pytanie może ktoś tu się orientuje czym różni się badanie beta hcg ilosciowo od total hcg ?
    W pierwszej ciazy mialam robione beta ilosciowo a teraz wychodzi na to ze jestem w ciazy zrobilam 2 dni temu badanie bety a na wyniku pisze total hcg co to wogole jest?
  4.  permalink
    no to ja też z pytaniem...
    jak bolą skurcze?
    pytam bo nie wiem czego się spodziewać.
    Wczoraj pół dnia mnie bolało podbrzusze (raz słabiej, raz mocniej) ból taki jakby @, jakby rwa kulszowa. Nie wiem czy interpretować to jako skurcze przepowiadające?
    A na przyszłość chciałabym wiedzieć jak to faktycznie jest
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    subiektywna7: no to ja też z pytaniem...
    jak bolą skurcze?
    pytam bo nie wiem czego się spodziewać.
    Wczoraj pół dnia mnie bolało podbrzusze (raz słabiej, raz mocniej) ból taki jakby @, jakby rwa kulszowa. Nie wiem czy interpretować to jako skurcze przepowiadające?
    A na przyszłość chciałabym wiedzieć jak to faktycznie jest

Subiektywna, niby przepowiadające nie bolą.
    Ja skurcze odczuwam jako twardnienia brzucha połączone z bólem krzyża i podbrzusza jak @ ale dużo mocniejsze.

EMI - Gratulacje!!!
    P.S. 23.11 to też piękna data na rodzenie :cool:
    , chociaż Ty poczekaj grzecznie w kolejce aż zrzucę żółtą koszulkę lidera :devil:
    Dzizas kiedy to nastąpi :cool:

Treść doklejona: 23.11.13 11:18
    Wczoraj byliśmy w znajomych którzy mają miesięczną, cudowną córeczkę i jeszcze bardziej się nie mogę doczekać....
    Ja też chcę już mieć swoją kruszynkę przy sobie....
    No nic, biorę się za prasowanie :bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    hopefully: Najwyżej zabierzesz imprezę ze sobą na porodówkę ;-)
    ej ej ej tak to sie nie bawimy :cool:
    dzis w nocy najwcześniej,ok? :tongue:
    malgosia24aa: czym różni się badanie beta hcg ilosciowo od total hcg ?
    ja nie wiem co to total,bo robiłam iloościowo.a co masz na wyniku tego total?
    subiektywna7: jak bolą skurcze?
    ja odczuwam jako twarnienie brzucha.tzn odczuwałam,bo teraz to już dochodzi ból pleców idący od krzyża plus cały brzuch (cała macica dokładnie ujmując) tak dziwnie boli.ból miesiaczkowy to też własnie przy skurczach..
    Luba: Uś, chociaż Ty poczekaj grzecznie w kolejce aż zrzucę żółtą koszulkę lidera
    Dzizas kiedy to nastąpi
    no kochana,czy potrzeba Ci mojego słynnego kopa mobilizacyjnego? :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    uś: no kochana,czy potrzeba Ci mojego słynnego kopa mobilizacyjnego? :tooth:

Poproszę, szeregowi osób pomógł :bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeNov 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    Subiektywna wierz mi... nie przegapisz tego :) nie da sie :)
    ja natomiast mam inny problem...
    jak siedze czy leze dluzej albo sie bawie z Igorem (wczoraj prawie caly dzien bawilismy sie na podlodze do tego ok2h spacer i na koniec jeszcze troche pobawilismy sie w byka )i nie moglam sie wyprostowac ani ruszyc nic... od kosci ogonowej w gore wszystko bolalo;/
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nataliaa_: Subiektywna wierz mi... nie przegapisz tego :) nie da sie :)
    hahaha ja bałam sie wczoraj zasnać.eN też przestraszony ale obiecałam że go obudzę

Treść doklejona: 23.11.13 11:32
    Luba: Poproszę, szeregowi osób pomógł
    --
    włala!

tylko do niego trzeba sie bezwzględnie dostosować :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Dzień dobry :bigsmile:

Mam do Was pytanko odnośnie ruchów Maluszka. Otóż wczoraj wieczorem Junior dostał coś jakby czkawkę, ale nieco inaczej to czułam niż zwykle, bo miałam wrażenie, że on cały drży/wibruje. Odczuwałam to, kiedy się położyłam, jak wstałam na chwilkę, a po tym położyłam się ponownie, wszystko ucichło i czułam już normalne ruchy. Nie ukrywam, że troszkę się zmartwiłam i nawet chciałam jechać na IP, ale postanowiłam, że wstrzymam się, żeby nie wyjść na histeryczkę. W ogóle od kilka dni czuję Maluszka troszkę częściej, są to raczej normalne, niegwałtowne ruchy, ale częstsze. Mam wielką nadzieję, że to normalne na tym etapie ciąży.

Jednak cały czas męczy mnie myśl, czy nie powinnam się pokazać lekarzowi. Możecie mi coś poradzić ?

Wspomnę, że byłam wczoraj na wizycie u osteopaty w związku z bólem w stawie biodrowym. Miałam tam nastawiany kręgosłup i trochę ćwiczeń, zastanawiałam się, czy to może po prostu drganie zmęczonych ćwiczeniem mięśni.

Spotkałyście się z podobnym odczuciem w swoich brzuszkach ?
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    uś: włala!

No.... od razu lepiej!!!!!!!!!! :bigsmile:
    Dziękuję!!
    -- ;
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Karola - to czkawka :) dziecko uczy sie polykac itd... :) mozliwe to jest juz od 21 tyg jakos :) tak brzuch podskakuje :) nagraj na pamiatke:)
    edit: Karola jak bedziesz miala jakies 'ale' to dzwon do gina :) na IP to on Cie skieruje jak bedzie trzeba, u Nas sa tacy lekarze, ktorzy potrafia wysmiac czlowieka...

Treść doklejona: 23.11.13 12:01
    p.s. Dziewczyny odkupilam od siory wory ciuchow - musze tylko je odebrac :) <3 jezuuu nie wytrzymam i chyba zaraz wsiade w taksowke :) do tego podjelismy z D. decyzje ze jedziemy na wyplate kupic stelaz do wozka i zabieramy gondole i fotelik od siory :) ale bedzie rozowo az do obsrania :P (z umiarem oczywiscie, ale jak nie bede miala czegos rozowego to nie wytrzymam - nie to ze jestem jakas wsiu bzdziu landrynka :P bo roz traktuje raczej jako dodatek ale no poprostu to takie slodkie :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    karolajnas: bo miałam wrażenie, że on cały drży/wibruje

pojawiały się tu już takie sytuacje.dziewczyny opisywały to jak otrzepywanie sie psa po kapieli :tongue:
    --
  5.  permalink
    karolajnas: Mam do Was pytanko odnośnie ruchów Maluszka. Otóż wczoraj wieczorem Junior dostał coś jakby czkawkę, ale nieco inaczej to czułam niż zwykle, bo miałam wrażenie, że on cały drży/wibruje.

to na pewno czkawka. Ja ją odczuwam nawet kilka razy dziennie- takie rytmiczne puknięcia w środku. W zależności jak się ułoży w różnych partiach brzucha. Jak jest blisko to skóra na brzuchu w tym miejscu również podskakuje. Za chwile samoczynnie przechodzi. Naturalna sprawa
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    cześć
    Gratki dla Emi,
    witam sie w 37tc,
    dzis poczyniliśmy ostateczne grube zakupy i łóżeczko, materac, przewijak, wanienka zostały przytaszczone do domu.
    Tak wiec jeszcze czapa zimowa dla małej, pieluchy jednorazowe i tak na wstepie było by wszystko, a reszte to już na bieżąco sie dokupi
    poza tym czekekam już na malutką i wizytę w środę mam nadzije ze po mału zaczyna tam sie coś luzować
    --
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    nataliaa landrynkowo będzie :) Ja to nie mogę się doczekać żeby dowiedzieć się co mi w brzyszku siedzi ;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja tam wierze moim lekarza ;) dwoch to chyba nie mogloby sie pomylic co ? :P w poprzednich ciazach rowniec obaj oceniali :)
    kurcze musze sie zmobilizowac zeby foty wkleic ... ale dzis latam na miotle bo goscia mamy ;/ ale ja tu tylko sprzatam :P pozniej ide pracowac o! bo jestem do tylu z czasem :(
    dziewczyny mam do sprzedania kombinezon z h&m w sumie nowy albo jak nowy wartosc sklepowa 160zl nadaje sie do fotelika samochodowego bo miedzy nogami ma rozpiecie zaraz znajde cos podobnego w necie, bo ja nie mam go w domu tylko u siory a mi nie potrzebny bo juz mam
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.