Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor
    • CommentTimeNov 23rd 2013
     permalink
    koalka: mam nadzije ze po mału zaczyna tam sie coś luzować
    hehehe jak każda na tym etapie-ma nadzieję :bigsmile:
    ja mam wizytę w poniedziałek i prywatną w czwartek.sama jestem ciekawa czy coś sie luzuje,ale czopa nie widać więc nocne skurcze nie były efektywne :tongue: pozostały mi po nich zwykłe spinki
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    czop moze ci wypasc nawet jak bedziesz sie zalatwiala wiec mozesz przeoczyc :)
    nie ktorym nie wylatuje...
    mi w 1 ciazy wylecial w aucie czulam poprostu jak mi cos z pip wylatuje :) zagrzebalam (sorka eheh) i patrze galaereta to dawaj na porodowke a ze mialam 18lat to od razu pojechalam (bo akurat w ten dzien strasznie mi sie brzuch spinal) i urodzilam po 16h42m :P
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nataliaa_: czop moze ci wypasc nawet jak bedziesz sie zalatwiala wiec mozesz przeoczyc :)
    przy chłopcach odchodził mi w kawałkach :tongue:
    małych,więc faktycznie można nie zauważyć.reszta musiała pójść z wodami bo od odejścia wód mi się akcja zaczęła i na stół operacyjny zaraz :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    nataliaa_: mi w 1 ciazy wylecial w aucie czulam poprostu jak mi cos z pip wylatuje :) zagrzebalam (sorka eheh) i patrze galaereta to dawaj na porodowke a ze mialam 18lat to od razu pojechalam (bo akurat w ten dzien strasznie mi sie brzuch spinal) i urodzilam po 16h42m :P

Hahaha Natalia, poryczałam się ze śmiechu. Uwielbiam Twoje bezpośrednie określenia :bigsmile:

Mi po kawałku też zaczął odchodzić.
    -- ;
  1.  permalink
    mi przez luteinę cały czas coś wylatuje, bez wkładek się nie obejdzie.
    Więc mogę to przeoczyć, choć jeśli to galaretka powinna być zauważalna, po lutce leci tylko biała woda :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    subiektywna7: , bez wkładek się nie obejdzie.
    ja od 16tc bez wkładki się nie ruszam
    na wkładce właśnie nie przeoczysz :wink: bardziej na bieliźnie mogłoby być niezauważalne
    Luba: Mi po kawałku też zaczął odchodzić.
    ale że teraz?
    --
  2.  permalink
    Nie wiem co mam myslec zawolalam w laboratorium ze chce badanie beta hcg ! odebralam dzis wqyniki i pisze
    HCG ilosciowo ( Total + podjednostka B)
    Total + B HcG
    czyli to pewnie nie jest beta tylko hcg a beta jest dokladniejsza...

Treść doklejona: 23.11.13 15:25
    Zastanawia mnie jedna rzecz chcilam porownac bety do pierwszej ciazwy i nie moge bo w pierwszej ciazy mialam bete hcg a teraz tak jak wyzej napisalam...ciekawe czy jest jakis przelicznik czy wynik hcg jest wyzsze czy beta bylaby wyzsza
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    uś: ale że teraz?

W zeszłym tygodniu się jakoś zaczęło.
    Z 3-4 kawałeczki zidentyfikowałam od tego czasu:P
    -- ;
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej:smile:

u nas w porzo, poza tym, że Jaś dosc mocno mnie ucisnął w posbrzusze az mnie w śrdoku zabolało, ale nic złego na szczęście sie nie działo, pytałam kiedys ginke o to, mówiła, że cokolwiek może się dziec jakby całym soba rzucił mi sie na brzuch, także jestem spokojna.

Poza tym obrzydliwie się meczę, wchodzenie po schodach a szczegolnie z jakimis zakupami powoduje że mam taka zadyszkę jakbym biegała pare km, brakuje mi tchu:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    ŻANETT Ja muszę to sprzątanie na dwa dni rozkładać, mamy dom parterowy z poddaszem użytkowym więc w Pt poddasze a sobota parter...uwierz mi...padam na pyszczek :wink: Na raz bym nie ogarnęła :confused:
    malgosia24a Miałam taką samą sytuację z lab. zrobili mi nie to BHCG co chciałam...wnerwiłam się i nast dnia zrobiły mi prawidłowe. Musisz im okazać paluszkiem które mają ci zrobić TOTAL BHCG a nie wolna podjednostka...
    Luba no chyba każda z nas doczekać się już nie może :smile: my właśnie sms-a odebraliśmy, że znajomym się wczoraj syn urodził....boszzzz ależ im zazdroszczę :wink:
    Natalia mam czasem podobnie...i w sumie to już na czworakach mogłabym zostać :wink: a co do różu TO mi kilka ciuszków po młodej RÓŻOWYCH ZOSTAŁO :)

Karolajnas:bigsmile: A miałam zapytać o to samo ...DZIĘKI!!!!
    kOALKA No grubo grubo... dziecię Twoje zaraz poczuje, że może już na świecie zawitać :smile:

Co do czopa to mi wypadł raz a porządnie :smile: a 12 godz. później młoda była na świecie :bigsmile:
    Kakai Ten Twój synek to jakoś strasznie uwielbia ten Twój brzuch :wink: Ja w początkowej fazie ciąży też miałam zadyszkę aż się bałam co to będzie na późniejszym etapie :shocked:
    --
  3.  permalink
    mariaekad na badaniu pisze mi dokladnie tak
    HCG ilosciowo ( total + podjednostka B)
    Total + B HCG wiec nie wiem jak to rozumiec

Treść doklejona: 23.11.13 16:12
    to jest tak napisane ze ja nie wiem czy to hcg ilosciowe czy to total czy to hcg czy beta zaraz mnie rozniesie zaplacilam 70 zl i nie wiem za co . Przyrost jest bo sie podwoila liczba ale co z tego jak nie wiem co to wogole jest
  4.  permalink
    Kakai: Poza tym obrzydliwie się meczę, wchodzenie po schodach a szczegolnie z jakimis zakupami powoduje że mam taka zadyszkę jakbym biegała pare km, brakuje mi tchu

Ja mam tak samo, wejść na 2 piętr- masakra jakaś. Zadyszka mnie łapie nawet w domu przy banalnych czynnościach/ Chodzę już tempem żółwia, a zawsze biegałam jak dzika :)

malgosia24aa: zaplacilam 70 zl i nie wiem za co

- łoooo strasznie dużo. W normalnym labie i w normalnym badaniu miałabyś w tej cenie 3 pomiary :(
    --
  5.  permalink
    czyli nikt nie jest w stanie mi pomoc? a orientuje sie ktos czy hcg jest wyzsze czy beta jest wyzsza ? chodzi mi o to ze hcg ilosciowo total wyszlo mi 492 i sie zastamawiam czy beta hcg bylaby wyzsza czy nizsza od tego wyniku w tym samym czasie
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Dziękuję Wam za odpowiedź :bigsmile: Postaram się nie panikować :bigsmile:
    --
  6.  permalink
    robic wiecej juz nie zamierzam chodzilo mi tylko o potwierdzenie ciazy i przyrost przyrasta ladnie chociaz nie wiem czy hcg tez ma przyrastac jak bhcg czyli min 66% przed 48h
    •  
      CommentAuthormontever
    • CommentTimeNov 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, zdarzały Wam się w ciąży plamienia? Dzisiaj po raz pierwszy od ostatniej miesiączki moim oczom ukazala się zabrudzona wkładka (jakieś coś koloru kawa z mlekiem, bez śladu krwi) co mnie przyprawiło o mega stres :/
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    Montever
    ja miałam takie plamienie właśnie raz gdzieś na początku i okazało sie że u mnie to z szyjki choć poleciałam do gina najszybciej jak sie dało żeby sprawdził czy wsztstko jest ok

dziewczyny moja laska dzis jakas niemrawa, jak zawsze była ruchliwa że aż bolało tak dziś ledwo ją czuje i to od czasu do czasu, strasznie mnie stresuje mała smarkula kochana
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Montever skonsultuj się z ginem, a bierzesz jakiś progesteron?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja na poczatku z Igorem mialam odklejajaca sie kosmowke, teraz nie pamietam czy plamilam czy nie...
    ale Montever zdzwon do gina, lepiej dmuchac na zimne..
    --
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    Progesteron biorę (luteina 3x2 50mg). Dzwoniłam do gina, kazal się obserwować ale też nie panikować skoro krwi nie było...
    Dzięki za odzew.
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Montever to jeszcze jak możesz się oszczędzaj, leż dużo, nic nie sprzątaj, nie dźwigaj. A kiedy masz wizytę?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    montever: Progesteron biorę (luteina 3x2 50mg). Dzwoniłam do gina, kazal się obserwować ale też nie panikować skoro krwi nie było...
    Dzięki za odzew.

słyszałam o takich przypadkach, ale nic złego sie nie działo, uważaj na siebie
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    montever: Dziewczyny, zdarzały Wam się w ciąży plamienia?

u mnie w ciąży pojawiły się takie plamienia na Twoim gdzieś właśnie etapie. Spowodowane były polipem ciążowym na szyjce. Obserwuj się i leć na IP jeśli zobaczysz żywą krew.
    --
    •  
      CommentAuthoragat233
     permalink
    Malgosia24
    Z tego co sie orientuje to jest dokladnie to badanie o ktore prosilas takze wszystko jest ok.:)
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Dziewczyny jakie butelki polecacie Avent czy Tomme Tippee??
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    u nas sprawdziły sie Avent:smile: ale maly do 10go miesiąca nie chciał pic z butli a potem gdy zacząl to pisł z butli canpola z długi m smokiem oraz dr Brownsa, jak sie nauczyl pic z butli to dostał avent i pije z niego do teraz
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Montever ja brałam nawet 3x2 luteine i dodatkowo Duphaston też miałam takie plamienia,może się przemeczyłaś albo coś mi najcześciej po jakimś wysiłku tak się działo.

Treść doklejona: 23.11.13 20:19
    Ja muszę się zaopatrzyć choć w jedną bo nie wiem jak u mnie z pokarmem będzie z chłopakami używałam też Avent ale dzisiaj patrzyłam w sklepie i jedne i drugie są bardzo podobne dlatego pytam :) A młodszym na początku miałam Medela ponieważ straszy miał problem z nauką ssania a te butelki są polecane dlatego też wolałam się w razie ''w'' zaopatrzyć ale ten problemu nie miał
    --
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    Dziękuję Wam, jesteście nieocenione!
    zanettt86, właśnie zachodziłam w głowę, co moglo być przyczyną, ale nic sensownego nie przychodzi mi na myśl.
    Oszczędzam się, mąż też mnie oszczędza do granic przyzwoitiści, bo na chwilę obecną nawet mopa nie daje mo tknąć :)
    Mam nadzieję, że to jednostkowy incydent, ale w razie "W" wziełam sobie do serca szturm na IP.
    koalka, liczę na to, że Twoja kruszyna ma dzisiaj bardziej leniwy dzień poprostu...
    Oj widzę, że na każdym etapie ciąży można dorobić się przedwczesnej siwizny, a przecież to dopiero początek :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    <strong>montever</strong>, bądź czujna, ale ja również plamiłam właśnie w kolorze kawy z mlekiem. Najpierw w terminie miesiączki, która nie przyszła, później jeszcze około 7 i 9 tc. U mnie była to historia krwiaka w macicy, ponoć są one często wynikiem burzy hormonalnej. Lekarz na IP powiedział mi, że dopóki nie plamię żywą krwią, mam starać się zachować spokój i jak najwięcej odpoczywać. W 12 tc już po krwiaku nie było śladu, a plamienia się nie powtórzyły. Początki bywają stresujące, dlatego postaraj się zachować zdrowy rozsądek. Matczyna intuicja na pewno podpowie Ci, jak działać. Zdrówka Ci życzę i dużo sił dla Twojego Maleństwa, niech się pięknie rozwija.
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    montever: coś koloru kawa z mlekiem, bez śladu krwi

Miałam tak dokładnie jak opisujesz w pierwszej ciąży. W drugiej już nie. Ja to się nawet wówczas nie za bardzo oszczędzałam (gin powiedział, że to normalne, póki nie ma śladu żywej krwi), ale uważaj na siebie. Myślę, że będzie dobrze:)))

Mój zaakceptował tylko butlę Tommie Tippee, a próbowaliśmy z 5. Ale to chyba od dziecka indywidualnie zależy, którą zaciągnie;)

A ja mam już za sobą fryzjera, kosmetyczkę (niestety nie paznokcie, bo do cc to chyba nie bardzo, ale henna;) i randkę z własnym szanownym małżonkiem. Dziś również zamówiłam wózek, więc jestem gotowa, by rodzić. Choć nie powiem, że nie jest mi wcale spieszno. Młodego dziś o 10:30 budziliśmy:shocked: więc jak pomyślę, jak teraz luzik, a tu trzeba będzie wstawać w nocy:wink:

Treść doklejona: 23.11.13 22:05
    montever: Oj widzę, że na każdym etapie ciąży można dorobić się przedwczesnej siwizny, a przecież to dopiero początek

Nie pocieszę Cię, ale im dalej tym gorzej z tą siwizną;P A jak się dziecko urodzi to już w ogóle;)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    co do butelek Igor nie chcial aventu... uzywalismy tommee tippe teraz jestesmy na NUK-u ale smoczki przegryza wiec czas wymyslec cos innego ;)

Treść doklejona: 23.11.13 22:39
    Hanny: A jak się dziecko urodzi to już w ogóle;)

armagedon i siwy dym :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hanny to zakaz rodzenia zniesiony? :-)
    Ja imprezę rodzinną tez już zalicztlam,skurcze mnie męczą.potrafią boleć od krzyża w górę albo od podbrzusza promieniowac na uda.gnidy jedne.albo niech sie rozkreci albo uspokoi.
    ni w pi*de ni w oko
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    uś: Ja imprezę rodzinną tez już zalicztlam,skurcze mnie męczą.potrafią boleć od krzyża w górę albo od podbrzusza promieniowac na uda.gnidy jedne.albo niech sie rozkreci albo uspokoi.ni w pi*de ni w oko

Uśka pewnie Kamilka szykuje się pomału do wyjścia:bigsmile:a na kiedy masz cc??
    --
    •  
      CommentAuthor
    • CommentTimeNov 24th 2013
     permalink
    Prawdopodobnie 29.11 lub 2.12.zależy ile w danym dniu będzie zabiegów i operacji na oddziale
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Us 1.12 mam imieniny ;p jakbyco hehe moja siostra miała to 'szczeście' i urodziła się 30.12 hehe ... P.s. zapraszam na brzuszki ...
    --
  7.  permalink
    co do siwizny, tuż przed urodzeniem Jaska nie miałam ani jednego siwego włosa. Teraz w drugiej ciazy doliczylam się już 42 siwych włosów !! i ten proces postępuje z dnia na dzień :(
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    No 1.12 odpada chyba ze samo mnie weźmie,bo nie planują operacji w dni wolne :-p
    30.12?szczesciara.mój ex mąż tez z 30.12
    Synow mam z 27.12 tez mogli tę chwilę wytrzymać ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    uś: Ja imprezę rodzinną tez już zalicztlam,skurcze mnie męczą.potrafią boleć od krzyża w górę albo od podbrzusza promieniowac na uda.gnidy jedne.albo niech sie rozkreci albo uspokoi.
    ni w pi*de ni w oko

Tak samo jak u mnie.... codziennie męczą te skurcze i nie wiadomo co z nimi zrobić. Zmęczyły mnie już tak, że rodzić mi się nie chcę :P
    -- ;
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    A mnie nawet skurcze już nie męczą:smoking: Jak koło 30 tc męczyły strasznie, że aż dech zapierało tak teraz jakieś spinki tylko takie...hmmm....chyba urodzę dopiero w 2014:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Hanny: A mnie nawet skurcze już nie męczą:smoking: Jak koło 30 tc męczyły strasznie, że aż dech zapierało tak teraz jakieś spinki tylko takie...hmmm....chyba urodzę dopiero w 2014:wink:

A ja na wiosnę :bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    to ja tak mialam w 1 ciazy, wyladowalam w 30tyg z akcja porodowa i to doslownie... uciszyli wszystko i urodzilam w prawie 41tyg;D
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Mi akcje zatrzymali w 34tc i teraz się chyba wszystko pozatykało mimo rozwarcia 2cm i braku szyjki :shocked:
    -- ;
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja z 2cm lezalam na porodowce wiec ja nie wiem o co im chodzi hehe
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Luba: Zmęczyły mnie już tak, że rodzić mi się nie chcę :P
    strasznie to uciążliwe,nie? :neutral:
    kurde człowiek nie wi czy sie wyciszy czy rozkręici.u mnie tkwi w jednym miejscu ciągle :confused:
    Hanny: chyba urodzę dopiero w 2014
    Luba: A ja na wiosnę
    ta chciałybyście :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Haha no widzisz, a mi każą chodzić i czekać na regularne skurcze albo odejście wód. Chociaż mam wrażenie, że czekają aż mała przykoksuje do 5kg a mi wyjdą rozstępy :P

Treść doklejona: 24.11.13 12:50
    uś: strasznie to uciążliwe,nie? :neutral:
    kurde człowiek nie wi czy sie wyciszy czy rozkręici.u mnie tkwi w jednym miejscu ciągle :confused:

U mnie na wieczór się zawsze rozkręca a pójdę spać i odpuszcza :shocked:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeNov 24th 2013 zmieniony
     permalink
    uś: ta chciałybyście

Ja bym się nie obraziła, bo teraz jak mam na dwór tego szoguna jednego ubrać to normalnie 40 minut biegania za nim, a przy dwójce to już w ogóle;) A tak na wiosnę to zawsze cieplej= mniej ciuchów;)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Luba: mi każą chodzić i czekać na regularne skurcze albo odejście wód. Chociaż mam wrażenie, że czekają aż mała przykoksuje do 5kg a mi wyjdą rozstępy :P
    Bóg jeden zna ich intencje :tongue:
    u mnie w najgorszym wypadku został jeszcze tydzień
    ale ja nie zniosę tych skurczy przez tyle dni :shocked:
    Hanny: na wiosnę to zawsze cieplej= mniej ciuchów;)
    a to racja
    moje starszaki na szczęście ubierają sie same
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
    • CommentTimeNov 24th 2013 zmieniony
     permalink
    Hej :)
    Chciałam oficjalnie odmeldować się z tego wątku :)
    Bardzo dziekuję za wspólnie spędzonych kilka wspaniałych miesięcy. Nie ma jak to w grupie :)
    Uśku dziękuję za przekazanie wieści.
    Dziękuję za morze gratulacji!!!!

Gratuluję rozpakowanym mamusiom, chociaż muszę się przyznać, że nie wiem ile dziewczyn urodziło dokładnie.
    Widzę, że Emi na pewno. Luba nadal w dwupaku :*

Opis porodu wrzucę na odpowiedni wątek, tak samo jak zdjęcie naszej Anielinki.

Jeszcze raz dziękuję za wspólnie spędzony czas, rozmowy, zarty, kopniaka motywującego i takie tam :wink:
    Lekkich porodów, wspaniałych wspomnień i cudownych dzieciaczków!
    Do zobaczenia na "rozpakowanych".
    Kasia.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    OneKiss: Jeszcze raz dziękuję za wspólnie spędzony czas, rozmowy, zarty, kopniaka motywującego i takie tam
    :heartsabove::heartsabove::heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Aaaaaaaaaaaaaa i zapomniałabym :)

Dziewczyny ja tu jeszcze wrócę :devil: :cool: OBIECUJĘ :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.