Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormariaekad
    • CommentTimeNov 25th 2013
     permalink
    KAROLAJNAS No zleci nie wiadomo kiedy...ja pamiętam jak do matury zleciało te 100 dni :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorhopefully
     permalink
    Maria, to Ty tu trochę oszukujesz, bo my na równi jesteśmy w takim razie :) Ja też mam termin na 8 marca, a Ty na liście masz podany 7 marca, no i na suwaczku też któraś z nas coś poknociła bo u Ciebie jest 25 tydzień i 1 dzień, a u mnie 25 tydzień i 2 dzień, studnióweczkę mamy w czwartek to możemy szampana strzelić razem ;-)
    Karolajnas, Twoje zdrówko! :clap:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    wieści z wizyty…szyjka moje drogie 42mm !!!!
    Jakbym miała rodzic naturalnie to urodzilabym za rok chyba :-p
    malenstwo moje ma ok 2200-2400 co oznacza ze nie rośnie.trzeba ją wyciągać bo na zewnątrz będzie ładniej przybierać.
    skierowanie na cięcie mam na Andrzejki ;-) ale tak jak pisałam idę w czwartek na ip ze skierowaniem od prywatnego gina.
    mój gin nie będzie obecny na oddziale,ponieważ odchodzi i nie ma już dyżurów.
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
    • CommentTimeNov 25th 2013 zmieniony
     permalink
    hej Usku a czemu twoja mała nie przybiera?? wiesz jaka jest tego przyczyna??
    gratuluje 100dniówki

ja dzis zaszalałam i przemeblowałam małej pokój, powyrzucałam to co nie potrzebne i uporzadkowałam w szafach, cały dzien mi zeszło a zaczełam o 10 masakra
    teraz lece jeszcze ziemniaki oskrobać i na szybko cos wypatencić bo eM bedzie na 17 w domu
    a mała robi teraz bunt na pokładzie tak mnie rozciąga i fika że aż boli, chyba chce sie odwdzięczyć za te dzisiejsze porządki
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    , WOW !!! Nie jedna przyszła mama pozazdrościć Ci może takiej szyjki :bigsmile: Jestem pod wrażeniem. Kurczaczki, czyli w piątek będziesz miała CC, czy w sobotę ?
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    To zależy Karolajnas od planów na poszczególne dni.jeśli w piątek będą mieć dużo zabiegów i operacji to w sobotę.
    Koalka pojęcia nie mam dlaczego mała nie przybiera.łożysko 1st,ilość wód ok.
    może ten gina sprzęt z lekka przestarzaly...w czwartek wizyta u prywatnego gina (dziś nfz) z lepszym i nowszym sprzętem to sie dowiem dokładnie.spytam go odrazu o sprzęt jego brata.może mi wyjaśni skąd takie rozbierznosci w pomiarach...
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    OK, rozumiem. Miejmy nadzieję, że to faktycznie wina sprzętu, bo na pewno się teraz martwisz. Tak czy siak, kolejny tydzień zaczniesz już ze swoją Kruszynką w ramionach ... cudnie :heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Karolajnas Gratuluje 100-dniówki ja mam w niedzielę :)

Uś nono szyjka mega długa!!! A malutka może mieć więcej bo jednak istnieje ryzyko pomyłki ciekawa jestem jaka się faktycznie urodzi.Jak przybierała na wadze od 20 tyg?

Dziewczyny ile kupić pieluch tetrowych 10??

Treść doklejona: 25.11.13 16:44
    Maria a te markery na połówkowych z krwi się robi?
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    zanettt86, na początku dziękuję za gratulacje, a donośnie Twoich pytań. Od położnej dowiedziałam się ostatnio, że 10 to max, jeśli planujesz używać jednorazowych. Jeśli raczej skłaniasz się ku tetrowym, raczej musisz zaopatrzyć się w więcej, około 25 szt.

Czytałam, że stresujesz się tym, co powiedziała Ci znajoma. Otóż pewnie jesteś już po USG połówkowym. Nie ma opcji, żeby lekarz nie zbadał i tym razem przezierności karkowej, kości nosowej, obwodu główki i brzuszka. Jeżeli cokolwiek byłoby nie tak, na pewno byś o tym wiedziała. Domyślam się, że jak każda ciężarna, przejmujesz się, tym co czasem ktoś rzuci mimochodem, a ja najchętniej, bym taką osobę pogryzła ... Osobiście staram się mimo wszystko unikać, poza tym forum, rozmów nt. zdrowia dziecka, postępowania lekarzy itp. Naprawdę mam serdecznie dość wszystkich dobrych rad ! Myślę, że Twoje obawy są kompletnie bezpodstawne, a z Twoim Maluszkiem jest wszystko OK, bo gdyby tak nie było, już byś o tym wiedziała. Obowiązkiem lekarza jest informowanie Cię o wszystkim, a zwłaszcza o wszelkich nieprawidłowościach.
    Obraz na USG 3D, bywa różny, w zależności od ułożenia dziecka, dlatego myślę, że sama nie masz co dopatrywać się, czy dzieciątko jest zdrowe. Na pewno jest ! Zdrowe i śliczne i tyle :bigsmile:
    A i markery, o których pisała mariaekad, to pewnie markery USG, czyli właśnie te wszystkie pomiary, o których napisałam wcześniej. Markery to inaczej pewne cechy "urody" dziecka.
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Karolajnas Dziękuje :grouphug::hugging: za to co napisałaś wiem że niepotrzebnie zawracam sobie tym głowę muszę się skupić na czymś innym niż myśleniu że może jest coś nie tak i czy to co mi pokazywała między nogami na pewno pipka :) Bo jak nie przestane osiwieje ;p

Ja mam 8 szt pieluch i myślę czy dokupić jeszcze ale wydaję mi się że w razie czego zawszę mogę dokupić póżniej
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Nie ma za co ! Każda z nas miewa takie momenty, bo każda nie pragnie niczego bardziej na świecie, jak mieć zdrowe dzieciątko. Dlatego cieszę się, że jest to forum, bo naprawdę wiele już razy udało mi się znaleźć tu otuchę i spokój :bigsmile: Pamiętaj, że pozytywne myślenie i spokój są nie tylko dla Ciebie ważne, ale też dla Twojej Kruszynki. U mnie naprawdę widoczny, a raczej odczuwalny jest wpływ moich emocji na Juniora. Ostatnio, kiedy się zestresowałam, bo myślałam, że coś mu dolega, Młody zaraz zaczął się mocniej wiercić. A w takie spokojne i piękne dni, jak dzisiejszy, czuję, że jego ruchy są zdecydowanie bardziej spokojne. Cały dzień w zasadzie daje o sobie znać przyjemnie głaszcząc mnie po brzuszku od środka :bigsmile:

Co do pieluch, ja też planuję kupić nie więcej niż 10 sztuk. Mimo wszystko pewnie będziemy używać jednorazowych, ale w moim szpitalu wymagane jest, by kilka sztuk tetrowych mieć ze sobą w szpitalu.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    HopefullyALEŻ ABSOLUTNIE :surprised:

Sama się na listę nie wpisywałam, więc nie mój błąd :boogie: poza TYM TE CHOLERNE SUWACZKI KAŻDY MI POKAZUJE CO INNEGO :neutral:

Ja jednak kieruję się bardziej tym co mi gin powie i jak wychodzi z USG więc wiesz no ten teges...I idę na 100 dniówkę razem z suwaczkiem pregnology !!!!ZAPRASZAM ZE MNĄ !!!
    Kochana no no no...szyjka jak ta lala... Moja tez na tym etapie już nie przybierała na wadze...GODZINA ZERO SIĘ ZBLIŻA:bigsmile:
    KAROLAJNAS no tak dokłądnie to samo miałam na myśli...Ja to nienawidzę jeszcze porównywań... mam takie mądre niektóre sąsiadki co uwielbiają porównania, jak nie do siebie to zaraz kogoś wynajdą i albo za mały brzuch albo się pytają czy dziecka nie głodzę w brzuchu bo one to już miały mega...No jak KAROLAJNAS napisała...zaczęłabym gryźć :confused:

żanett ja mam już dziesięć tetrowych ale siostra ma ze 20 jeszcze swoich dorzucić więc razem będę miała ze 30 szt. Ale u nas na dzień dobry na porodówkę życzą sobie 10, do tego ja w wodzie rodziła będę więc na pewno się przyda mieć trochę w zapasie.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    zanettt86: Jak przybierała na wadze od 20 tyg?
    marnie
    21tc 400g
    29tc 1100g
    33tc 2000g
    36tc 2200g
    37tc 2200-2400g

mariaekad: Moja tez na tym etapie już nie przybierała na wadze.
    i nie znasz przyczyny,prawda?
    kurde czemu tak sie dzieje? :sad: a jak teraz Twoja córcia?normalnie dorównała rówieśnikom?

jesli o tetrę chodzi to ja mam ok 8szt jakoś.2szt nówki,resztę po siostrzeńcu
    plus jedną flanelkę.więcej nie kupuję bo flanelki wogóle mi sie nie przydały przy bliźniakach
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Ewa1406: przepływy w pepowinie prawidłowe są? Moja nie rosła, bo przepływy były do bani. Jak często masz USG?

mam tylko informacje że pępowina 3 naczyniowa...nic więcej nie mówił.usg robi mi na każdej wizycie od 30tc.ale to gin na nfz
    nie musze mówić jaki ma sprzęt :confused:
    w czwartek u prywatnego więc go dopytam,choć u niego 2tyg temu mała miała między 2500-2700.mimo że tez maleńka ale jednak więcej niz u tego gina.
    a do przepływów to musi byc chyba 3d,co nie?
    myślę że dopiero jak trafie do szpitala to tam spojrzą,bo maja isg 3/4D
    --
  1.  permalink
    zanettt86: Maria a te markery na połówkowych z krwi się robi?

markery to nie są dodatkowe badania tylko wskaźniki, że coś jest nie tak z dzieckiem. Takim marketem może być np. pępowina dwudzielna, krótka kość udowa, nieprawidłowości w płynie mózgowo-rdzeniowym itd. Przy trisomiach te markery się pojawiają, zazwyczaj w parze z innymi. Pojedynczy marker nie musi o niczym świadczyć. Ale to wszystko ocenia lekarz na połówkowym. Jeśli mówi, że wszystko ok, to nie ma powodów do obaw.
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    No dokładnie...Nie znamy przyczyny ale w moim przypadku pewnie zakończyłoby się wywoływaniem porodu bo już na etapie 38 tyg lekarz był ciężko przestraszony, że dziecię tak malusie. Mam nadzieję, że Domi dobije do 3 kg i będzie ok!
    Moje dziecię zaraz po ur pięknie zaczęło nadrabiać zaległości :)
    Ewa u mnie wszystko było ok, pępowina, przepływy no nie miał się do czego doczepić...Może po prostu dziecko miało być małe...chociaż no wiadomo wtedy ryczałam a teraz myślę, no cóż i tak ledwo co ją urodziłam to w sumie dobrze, że była mała.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: u mnie wszystko było ok, pępowina, przepływy no nie miał się do czego doczepić...Może po prostu dziecko miało być małe...chociaż no wiadomo wtedy ryczałam a teraz myślę, no cóż i tak ledwo co ją urodziłam to w sumie dobrze, że była mała.
    dziwne ze nie znaleźli przyczyny.pewnie u mnie bedzie tak samo...
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Uś, a przepływy w pepowinie prawidłowe są? Moja nie rosła, bo przepływy były do bani. Jak często masz USG?
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Ależ ja mam zmiany nastroju! Raz jestem szczęśliwa, po chwili najgłębsza dolina życia, a po chwili znowu jest dobrze. Najlepsze jest, że po ataku płaczu i totalnej rozpaczy, czuję się jakbym przed chwilą była całkiem inną osobą. Ach te hormony:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Us 42mm:shocked::shocked::shocked:
    Jak Ty to zrobilas?
    Niesamowite. Jedna mama i dwie tal rozne ciaze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Hej niunki u Nas na badaniu wszystko ok, mam kilka zdjec malej...
    mialam cytologie i bardzo boli mnie brzuch i plamie :( nie idzie wytrzymac...
    mam skierowanie na toxo i glukoze mam zrobic po 24tyg
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nana81: Us 42mm
    Jak Ty to zrobilas?
    Niesamowite. Jedna mama i dwie tal rozne ciaze
    zadziwiające,nie? :wink: nie wiem jak to zrobiłam.mierzył mi na kilku wizytach i ciągle tak wychodzi więc to chyba nie jest pomyłka :wink:

nataliaa_: glukoze mam zrobic po 24tyg
    smacznego :tongue:

Volvic: Ach te hormony
    prawdziwa ciężarówka :cool:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    natalia Obyś trafiła na logiczne lab i jeszcze logiczniejsze Panie... ja będę w sobotę powtarzała :neutral: bleeee...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    nataliaa_: boli mnie brzuch i plamie
    tez ostatnio plamiłam.obserwuj sie.zeby sie nie rozkręcało
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Volvic witaj w klubie ja też mam takie nastroje że aż czasami nie lubię sama sobie :P

Us zobaczymy jak nasza będzie przybierać jak narazie szału nie ma za tydzień wizyta to się okaże ile przez 1,5 tyg przybrała.

Natalia to uważaj na siebie,może trochę bardziej się oszczędzaj bo mi się wydaje że ty wulkan energii jesteś :)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Ewa1406: jak dziecię małe to powinni sprawdzać przepływy
    on mi mówił że jak zejdzie z siatki centylowej to cos sie robi.moja jest u niego ciągle na 3 centylu,także twierdził że jeszcze nie ma powodu do niepokoju...
    no mam nadzieje
    Ewa1406: Moja robiła do 1650 w 35tc...
    a to faktycznie maleństwo.ale Twoja urodziła sie poniżej 2000g,prawda?dobrze pamiętam?
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    zanettt86: Us zobaczymy jak nasza będzie przybierać jak narazie szału nie ma za tydzień wizyta to się okaże ile przez 1,5 tyg przybrała.
    no tez jestem ciekawa.chyba faktycznie sa poprostu dzieciaczki która sa mniejsze i tyle...
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Us, a nie mialas przeplywow badanych?
    Moja mala miała hipotrofie. w 29tc wazyla 900g,urodzilam w 42tc z waga 2880g. Dostawalam acard do 37tc i medargin do porodu. Co 3 dni miałam ktg,potem już co drugi dzien. Za każdym razem przepływy badane i usg. U mnie zawiodło lozysko prawdopodobnie ,pepowina była prawidlowa,corka bez wad(chos jak poszlam do lekarza,to powiedział mi,ze ma za duże serce i prawdopodobnie wade genetyczna. W zasadzie jak trafiłam do szpitala,to od razu wykluczyli wade. ).
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Uś, wydaje mi się, ze jak dziecię małe to powinni sprawdzać przepływy. I gdyby były złe, to by powiedzieli. Mnie z tym już na patologie wysłali.
    Ale powiem, ze między 29 a 31 tc maluch przybrał nie tak mało. Moja robiła do 1650 w 35tc...
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    montenia: U mnie zawiodło lozysko prawdopodobnie ,pepowina była prawidlowa,corka bez wad
    Monti do przepływów to chyba musi byc 3/4D,nie?
    nic nie mówił,on ma stary sprzęt.to na nfz gin.wiem ze pepowina 3 naczyniowa i łożysko 1st.ilość wód ok
    nie sprawdzał przepływów
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Chyba musi być doppler w usg, u mnie ( i w szpitalu i u gina prywatnie) przelaczali na doppler usg i robil przepływy. ale jak usg gina slabe jest,to tez waga może być zafalszowana,bo wystarczy przesuniecie głowicy o 1-2mm i już wymiar kosci,brzuszka jest inny. a na podstawie wymiarow obliczają wage wlasnie.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Ja też po wizycie. W najbliższy czwartek będę rodzić:shades: Tzn. najpóźniej w czwartek, bo szyjki nie mam, rozwarcie na dwa palce, po badaniu plamię i skurcze na ktg już takie 100% więc możliwe, że szybciej. Sprawdzę zaraz torbę i trochę się położę, bo chciałabym doczekać do tego czwartku. Aha! Napiszę z telefonu jakby coś:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Hanny, wow! :bigsmile:
    Oby szybciutko poszlo :wink:
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dzięki montenia pójdzie szybko bo to cc:shades:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Hanny,jednak cc?
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Hanny!!!!!!!!!!! ale fajnie :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
    prawie łeb w łeb bedziemy hehehhee
    czad :tooth: ja w czwartek popoludniu dopiero na oddzial pojde więc obstawiam piątek :tooth:

Monti moja kość udową i brzuszek ma na swój tydzien,wymiar zaniza nam główka,mniejsza o jakieś 2tyg....moze faktycznie źle zmierzył

Ewa1406: Uś, moja w tym 35 tyg urodziła się z waga 1650.
    nooo tak kojarzyła,mikrusek mały
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Us,to ja bym się nie martwila,tymbardziej ze sprzet nie najnowszy , a te 1-2 mm nie w te strone i już roznica w wadze. u mnie było początkowo 5 tygodni roznicy,potem 3 tygodnie,az do porodu.
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Uś, moja w tym 35 tyg urodziła się z waga 1650.
    Najpierw w 28 tyg była w dolnej granicy i gin kazał za m-c zrobić usg. W 32 tc zrobiłam i nadal była w dolnej granicy. Przepływy sprawdzali i w 28 i w 32 tc. Po tym drugim gin kazał przyjść po tygodniu. I w 33 tc przepływy były złe i od razu do szpitala.
    --
    •  
      CommentAuthor
    • CommentTimeNov 26th 2013
     permalink
    To juz luzuje i sie nie martwie :bigsmile:

no i szczepionke dla małej (Engerix) dziś zapłaciłam i czeka w naszej przychodni na swój dzień :wink:
    czas chyba podomykać większość spraw na ostatni guzik...
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Dziń dybry :bigsmile:

Hanny, jak tam dzisiaj się czujesz ??? Jak minęła nocka ?

A tak w ogóle, jak się miewa czołówka ? Liderka, wiemy, że dobrze :bigsmile:, a biedronka, Lopeziątko ???
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Podbijam ,iste bo sie zakopała

1. Luba - 27.11.2013 (dziewczynka)
    2. biedronka28 - 05.12.2013 (chłopiec)
    3. Lopeziątko - 06.12.2013 (chłopiec)
    4. Hanny - 08.12.2013 (chłopiec)
    4. 13guzia - 08.12.2013 (chłopiec)
    5. uś - 12.12.2013 (dziewczynka)

6. Koalka - 14.12.1013 (dziewczynka)
    7. anulinanulin - 16.12.2013 (chłopiec)
    8. Alinka - 03.01.2014 (dziewczynka)
    9. subiektywna7 - 07.01.2014 (dziewczynka)
    10. _malgosia_ - 27.01.2014 (dziewczynka)
    11. agi500wtn - 29.01.2014 (dziewczynka)
    12. Annie_86 - 01.02.2014 (dziewczynka)
    13. cecylka25 - 02.02.2014 (chłopiec)
    14. Muriah - 04.02.2014 (chłopiec)
    15. meggi12345 - 14.02.2014 (dziewczynka)
    15. Poziomkauk - 14.02.2014 (dziewczynka)
    16. Bananowiec - 15.02.2014 (dziewczynka)
    17. Loren - 16.02.2014 (chłopiec)
    18. nika1981 - 24.02.2014
    19. karolajnas - 02.03.2014 (chłopiec)
    20. myszaasia - 03.03.2014
    21. mariaekad - 07.03.2014 (chłopiec)
    22. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    23. zanettt86 - 11.03.2014 (dziewczynka)
    24. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    25. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    26. GaggataB - 22.03.2014 (dziewczynka)
    27. Kami87 - 23.03.2014 (dziewczynka)
    28. helvetka - 26.03.2014
    29. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec)
    29. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    30. puelka - 31.03.2014
    31. dziewczyna600 - 03.04.2014
    32. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    33. nulla - 08.04.2014
    34. Libra1610 - 16.04.2014
    35. jusiak -29.04.2014
    36. Anabella2013
    37. Kakai - 23.05.2014
    38. CiastoMiłości - 25.05.2014
    39. Ewa1406 - 27.05.2014
    40. Szpilka27 - 05.06.2014
    41. fitmama - 08.06.2014
    42. justyn-rz - 25.06.2014
    43. P_Madzia - 28.06.2014
    44. Jaheira - 29.06.2014
    45. Karoolka - 8.07.2014
    46. doti28 - 9.07.2014
    47. montever -14.07.2014

Luba melduj sie!
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Upsssss ... , ja jakoś byłam pewna, że to Ty jesteś na pozycji liderki :shamed: Luba, przepraszam, dawaj znać co z Tobą ??? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    karolajnas: Upsssss ... Uś, ja jakoś byłam pewna, że to Ty jesteś na pozycji liderki
    łooooo kochana,nie bedziemi dane choć ubolewam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    A do mnie właśnie dotarła przed chwilką zabaweczka w prezencie od Fisher-Price ! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Dzień dobry
    Hanny No to trzymamy kciuki...Oby szczęśliwie.
    natalia a no właśnie może Ty weź kochana przystopuj...bo ja też mam wrażenie, że Ty wulkan energii jesteś ...
    No ja już pisałam, ze te sprzęty, pomiary itd to u każdego lekarza inaczej... TAKŻE jak mała ma ponad 2500 to nie jest źle moja do takiej wagi spadła po ur.
    JA DZIŚ super przespaną noc miałam...z czego bardzo bardzo się cieszę :) Lecę zaraz ogarnąć trochę prasowanko bo się już wysypuje...
    Ty już jesteś LIDERKĄ...Pierwsza piątka to liderzy jak się patrzy :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    mariaekad: .Pierwsza piątka to liderzy jak się patrzy
    taaaaaa ale żółta koszulka jest tylko jedna :tongue: wszystkie w nią nie wejdziemy hahahaha
    mariaekad: JA DZIŚ super przespaną noc miałam...z czego bardzo bardzo się cieszę
    mi też sie dobrze spało :smile:

Treść doklejona: 26.11.13 11:43
    mariaekad: Lecę zaraz ogarnąć trochę prasowanko bo się już wysypuje...
    a poprasujesz tez moje? :devil:
    niedużo,ostatnie niedobitki-kilka pajaców i body :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeNov 26th 2013 zmieniony
     permalink
    montenia: Hanny,jednak cc?

Tak, jakoś poczytałam o tych pęknięciach macicy i nie uśmiecha mi się...życie mi jeszcze miłe, a i po porodzie wolę zająć się dzieckiem niż mieć przetaczaną krew np;)

uś: prawie łeb w łeb bedziemy hehehhee

A no;) Ciekawe czy dzieciaki też będą podobne;) Nie w sensie wagi oczywiście, ale z zachowania;P

uś: czas chyba podomykać większość spraw na ostatni guzik...

Też tak myślę, dziś mam zamiar jeszcze raz przejrzeć torbę i pozamykać;) I zatankować auto do pełna;)

karolajnas: jak tam dzisiaj się czujesz ??? Jak minęła nocka ?

Dziękuję, dobrze. Choć skurczybyki łapały w nocy już dość mocne, budziły mnie nawet. No i dalej plamię.

mariaekad: No to trzymamy kciuki...Oby szczęśliwie.

Dziękuję bardzo

:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Uśku a dawaj ja lubię bardzo prasować...wiem wiem głupolek ze mnie...ale co poradzę :wink:
    Co do koszulki Lidera to w takiej ciążowej powinno być ich właśnie więcej...gdyż ponieważ.... prawdopodobieństwo przesunięć na liście jest ogromne...Tym samym szanse na koszulkę zawsze ma 5 mam a nie jedna :tongue:
    Hannyależ ja ci zazdroszczę :cool: Ale Domi niech grzecznie siedzi do lutego :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeNov 26th 2013 zmieniony
     permalink
    Luba nie melduje się...czyżby jej Mała zdecydowała się jednak na ewakuację:devil::devil::devil:

Kurcze, Kubę w takie upały rodziłam, a teraz tak mroźno...nie będzie całych dni na dworze;) Najgorzej jak będzie miał kolki...wówczas ratowało nas kilka godzin jazdy po wertepach;)

mariaekad u nas też Dominik:boogie:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    A właśnie gdzie jest LUBA???Miejmy nadzieję, że na porodówce :smile:
    HANNY No jakby nie patrzył u nas dziecię wymodlone u św Dominika i nie mogło być inaczej :smile:
    Dziewczynka miała być Łucja...też mi się bardzo podobało...Ale teraz Domisio zawładnął moim sercem doszczętnie :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.