Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkoalka
    • CommentTimeDec 2nd 2013
     permalink
    Uś trzymam kciuki
    a ja dzis pobudka o 5 - śniadanie, herbatka i zaczyna mnie łamać z powrotem na spanie
    ale musze przetrwać bo prania mam mase a czas goni nas
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Uś trzymamy kciuki,naciesz się ostatnimi momentami ciąży:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Uś czekamy na Kamilkę !:*
    Trzymajcie się dziewczyny :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Uś już pewnie tuli maluszka :)
    --
    • CommentAuthornika1981
     permalink
    Witam,mam pytanie do przyszłych mam. Byłam w szpitalu na założeniu pessara i przy rutynowym kry wyszło zwolnienie tętna małej. Jestem w 27 tyg. Chcieli zostawić mnie szpitalu ale wyszłam na własne żądanie. Dziś jadę do mojego giną i ponownie na kry. Lekarka mówi że to może być czynnościowe w tak małej ciąży ale może też być wskazaniem do wczesnego cc. Czy któraś miała podobne doświadczenia?
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeDec 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    nika1981: Chcieli zostawić mnie szpitalu ale wyszłam na własne żądanie.

dziwię się, ze wyszłaś na własne żądanie :neutral: Szpital, to byłaby najlepsza droga do poznania przyczyn zwolnienia tętna dziecka. Jednak obserwacja, to obserwacja a nie jednorazowe ktg. Ty wolisz "przyjść" tu i szukać podobnych doświadczeń... Ręce opadają :confused:
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    Nika 1981 - rece opadaja powiem tylko tyle zadna z nas lekarzem nie jest i ci tego nie powie dlaczego tak sie stalo. Teraz niedaj Boże cos sie stanie bedziesz miec pretensje tylko do siebie. Dobry przykład nieodpowiedzialnosci .too tyle w tym temacie ....Boże widzisz i nie grzmisz!
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Us kciuki:-) . Ja na porodowcejeszcze czkawka sie cieszylam :-) ajc ja sie teskni :-) :-)
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    dzień dobry

VOLVIC, ŻANETT:clap::clap: gratulacje 100- dniówki!!!
    Wahania nastroju chyba normalne w naszym stanie także...trzeba przetrwać- DAMY RADĘ!

ŻANETT To rzeczywiście kiepska sprawa z tym, że mam nie może zostać przy dziecku :neutral: Przecież to takie maleństwo :neutral:

kakai SUPER... kocham ruchy mojego synka, mimo iż czasem tak przywali, że aż się wygnę...ale chyba tego z całej ciąży będzie mi najbardziej brakowało :smile:

Co do lewatywy to ja nie miałam...ale w dniu porodu latałam do kibelka ze sto razy...ze stresu chyba więc samo się oczyściło...a przy cesarce to jest OBOWIĄZKOWE ??????

KOCHANA ALEŻ ja Ci zazdroszczę...no doczekać się sama już mojego synka nie mogę!!!
    Trzymam mocno kciuki i czekamy na wiadomości!!!

Nika1981 No ryzykownie postąpiłaś wychodząc na własne żądanie!!!
    U mnie na chwilę obecną niczego takiego nie wykryto więc nie mogę się wypowiedzieć...ale ja bym nigdy w życiu w takiej sytuacji nie opuściła szpitala bez zgody lekarza... a nie własnego widzi mi się :neutral:

Ja mam ciężą noc za sobą... Czy wam też tak trudno jest przekręcić się z jednego boku na drugi...Ja odczuwam przy tym ból po bokach, takie ciągnięcie...i mały nagle tak napina brzuszek...
    Nie mówię już o plecach... bo wstając o 1 w nocy do toalety, zanim się do niej dokulam z sypialni to mam wrażenie, że popuszczę po drodze...no tak mnie naparzają plecy...CZY TO NORMALNE???Nie pamiętam jak miałam w 1 ciąży...ale chyba aż tak mnie i jedna czynność i druga nie bolała :neutral:
    Nie to, że narzekam :cool: ale kurcze może macie jakieś "złote" sposoby aby to wszystko mniej bolało...
    --
    • CommentAuthornika1981
     permalink
    Dziewczyny lekarz nie stwierdził zagrożenia dla.życia dziecka. Takie mają procedury. Bis mogła mnie że szpitala wypisać. A dziś jeśli lekarz tak zadecyduje zostanę na patologii ciąży jeśli będzie taka potrzeba. A spadki były do 115 czyli na granicy normalnego które na tym etapie ciąży sa w granicy 120-160. Skrajnie nieodpowiedzialne to uważam że nie było. Tym nadzieję lekarka sama mówiła że w 27 tygodniu nikt nie oceni czy to patologią czy jeszcze niedojrzałość plodu
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Oj, mnie też naparzają plecy non stop i najgorzej jest jak się "zasiedzę" w jednej pozycji...
    Nika podziwiam za odwagę, ja bym siedziała w szpitalu, a nie szukała odp na forum, jednak co lekarz to lekarz

Ja dzis już po ginie - dzidziuś waży juz 380g :)

Mam do Was pytanie - bo to była wizyta połówkowa, a mi gin nie podawał żadnych wymiarów, nie mowil o serduszku, czy jest podział na komory i te inne rzeczy o których Wy piszecie pod kartami ciąży i na forum, a powiedział że serduszko ładnie bije i się ładnie dzidzius rozwija. Więc się nie muszę martwić i dopominać dodatkowych pomiarów, skoro gin mówi że jest wszystko ok?

No i od dziś jestem na L4 :D
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    mariaekad: Czy wam też tak trudno jest przekręcić się z jednego boku na drugi...Ja odczuwam przy tym ból po bokach, takie ciągnięcie...i mały nagle tak napina brzuszek...

Oj, nie pytaj jak stękam przy przekręcaniu się :devil:

Volvic, żanett
    - gratulacje z okazji 100-dniówki!

- dawaj nam tu znać jak Kamilka zaśnie bo się niecierpliwimy :D

Ja jadę na 11 na ktg i jeszcze na konsultację do lekarza. Nic się na przód nie rusza to moje przeterminowane dziecię :shocked:. Miłego dnia :cool:

Treść doklejona: 02.12.13 10:11
    Libra1610: Mam do Was pytanie - bo to była wizyta połówkowa, a mi gin nie podawał żadnych wymiarów, nie mowil o serduszku, czy jest podział na komory i te inne rzeczy o których Wy piszecie pod kartami ciąży i na forum, a powiedział że serduszko ładnie bije i się ładnie dzidzius rozwija. Więc się nie muszę martwić i dopominać dodatkowych pomiarów, skoro gin mówi że jest wszystko ok?

Libra, ja pamiętam, że połówkowe było dłuższe i wszystko po kolei mierzył lekarz. Opowiadał mi ciągle co teraz sprawdza, że jest ok itd. Jednak jeśli ufasz swojemu lekarzowi to na bank wszystko dokładnie sprawdził (lekarze wiedzą przecież co robią). Może jest z tych mniej wylewnych.
    -- ;
    • CommentAuthornika1981
     permalink
    Tak dla wyjaśnienia nie szukam na forum tylko jadę do szpitala dziś na konsultacja. Tylko mam uwagę. Nie potępiające i oceniajcie ludzi tak szybko. Pytałam tylko czy któraś z was miałapodobne doświadczeń.
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Libra a to twój gin prowadzący robił? najczęściej wysyłają do specjalisty i jest robione na dobrym sprzęcie, może jeszcze będziesz miała, czy to nazwał połówkowym? a gdzie mieszkasz? mozesz poszukać specj. i pójśc prywatnie sobie zrobić albo to taki mruk, Tobie nie powie, a sam posprawdza wszystko :) a masz dokładny opis badania?
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Dzień dobry !!! Czy u Was dziś też tak słonecznie ??? Aż chce się żyć :bigsmile:

Libra1610: Mam do Was pytanie - bo to była wizyta połówkowa, a mi gin nie podawał żadnych wymiarów, nie mowil o serduszku, czy jest podział na komory i te inne rzeczy o których Wy piszecie pod kartami ciąży i na forum, a powiedział że serduszko ładnie bije i się ładnie dzidzius rozwija. Więc się nie muszę martwić i dopominać dodatkowych pomiarów, skoro gin mówi że jest wszystko ok?

U mnie na połówkowym Junior był dokładnie mierzony, główka, serduszko, brzuszek, kość nosowa, kość udowa, liczenie palców, podniebienie itp., wizyta trwała dużo dłużej, niż zwykle. Każdy narząd, który na tym etapie powinien już być wytworzony, był dokładnie sprawdzany, opis USG jest dość długi. A lekarz wiedział, że to połówkowa wizyta ? Może mu umknęło to gdzieś. W ubiegłym tygodniu, jak byliśmy na USG 3D, Młody też miał znów dokładne pomiary robione, mimo, że to było USG takie ponad program, chcieliśmy go po prostu obejrzeć w trójwymiarze :wink: Fakt, że na USG chodzimy do specjalisty, nie robi mi go mój ginekolog prowadzący.

Luba: Ja jadę na 11 na ktg i jeszcze na konsultację do lekarza. Nic się na przód nie rusza to moje przeterminowane dziecię . Miłego dnia

Po prostu masz wyluzowanego dzieciaczka, który ma w nosie terminy itp. Na razie może sobie jeszcze pozwolić na to :wink: Taki mały zgrywus z niego :wink:

uś: jeszcze pewnie ok 2h i uslysze pierwszy krzyk mojej córeczki.

I jak wrażenia ??? Pewnie trzymasz już Kamilkę w ramionach ... Na pewno nie brakuje Wam teraz wzruszeń, a serce chce wyskoczyć z radości. Czekamy na wieści !!!

bananowiec: A lewatywa jest spoko

Co fakt, to fakt, nie taki diabeł straszny ... Nic nie bolało, nie czułam się skrępowana, jak mus to mus, dla położnych, czy pielęgniarek to chleb powszedni, jedynie mąż obstawiał wartę przy kibelku, żebym zdążyła dobiec :wink:
    .
    Ale dziś świątecznie w radio, a tu pogoda, jak w marcu :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    Tak, to mój gin prowadzący, sympatyczny facet który ma najwyższą opinie w Krakowie na znanylekarz.pl :D I ma dobry sprzęt i zawsze mi robi USG co wizytę, zawsze mowi że wszystko jest ok i jestem spokojna tylko po dzisiejszej wizycie jakoś tak się niepewnie czuję bo nastawiałam się na opowieści co on widzi, a on owszem, robił USG dłużej ale nie komentował nic tylko stwierdził, że wszystko jest ok, a ja juz jestem taka, że lubie jak mi ktoś wszystko dokładnie tłumaczy.. :P

A następną wizyte mam za 3 tygodnie wiec juz na polowkowe za pozno...
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Libra, a chodzisz do niego prywatnie, czy na NFZ ? Bo jeśli nieodpłatnie, to może pójdź raz jeszcze, tylko pogadać. A jeśli nie, to może zadzwoń i dopytaj, powiedz, co chciałabyś wiedzieć, w końcu masz do tego prawo.
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    nika1981: Tak dla wyjaśnienia nie szukam na forum tylko jadę do szpitala dziś na konsultacja. Tylko mam uwagę. Nie potępiające i oceniajcie ludzi tak szybko. Pytałam tylko czy któraś z was miałapodobne doświadczeń.

nika nie wydaje mi się, żeby cie tu ktoś potepial, przykro,ze tak to odebralas. mysle, ze dziewczyny po prostu powiedziały, co by zrobily, jakby były na twoim miejscu. takie jest moje zdanie, oczywiście masz prawo do swojego. tak czy owak dużo zdrówko tobie i dzidzi, co by tętno maluszka wrocilo do formy.

u mnie tez dziś piękne słoneczko:) Us to chyba dla ciebie i Kamilki tak pięknie swieci!

volvic, zanet
    gratuluje studnioweczki, teraz nic tylko poloneza odtanczyc;)

dziewczyny ja tez bol plecow podczas spania niemilo wspominam z poprzednie ciąży i teraz mam zamiar zakupić ta duza poduchę fasolke.

Libra a nie wpisywal ci wymiarow w karte ciąży? mój zawsze po usg z dokładnymi pomiarami wpisywal wszystko do karty.

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Libra U nas połówkowe było długie i gin wszystko dokładnie mierzył pokazywał i podawał nam, że tak powiem wszystkie dane. Może Twój lekarz ot...mało wylewny i skoro sam wszystko zobaczył, że jest ok...to już, że tak powiem nie pomyślał, że mamusia też by chciała wiedzieć...

karolajnas nie mówi, że kolędy puszczają w radio :shocked::shocked: chyba se włącze no...u mnie mega pochmurno, wiatr zimno, tylko śniegu brakuje :confused:

nika źle nas zrozumiałaś. Wynika to zapewne z faktu, że nie oceniamy Ciebie jako osoby i nie osądzamy a jedynie piszemy, że postępowanie jest ryzykowne
    w naszym odczuciu, ot my byśmy tak nie postąpiły To jeśli chodzi o wypis na własne żądanie w tym konkretnym przypadku. Ja napisałam też, ze takowego doświadczenia nie miałam, i że nie pomogę. Życzę aby sytuacja się nie powtórzyła i podobnie jak justyn-rz, zdrówka Dla Ciebie oraz malucha.
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Właśnie, Volvic, gratulacje z okazji STUDNIÓWKI !!! :smile::smile::smile::smile:

Treść doklejona: 02.12.13 11:15
    mariaekad: karolajnas nie mówi, że kolędy puszczają w radio

Na szczęście jeszcze nie kolędy, ale wszystkie świąteczne hity, m.in George Michael, Mariah Carey itp. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    hej dziewczyny a ja się dzis eksploatuje z małymi przerwami
    pranie kolejne już dizś sie konczy
    pokoik małej posprzątany, nawet okno jej przetarłam :)
    jeszcze tylko salon a tu jest masakra jakas, bo eM sprzatał w sobote i nie wiem jak wasze chłopy ale mój to sprzata tam gdzie widać co mi podnosi ciśnienie i dzis trzeba te jego fuszerki poprawić
    łazienka też jego dzieło sobotnie do poprawki bo w kątach i zakamarkach jakies dziwne rzeczy zaczęłam dostrzegać o płytkach nie wspomne
    wrrrrrr wczoraj tego nie widziałam a dziś mnie normalnie strzela
    nie wiem wszyscy tacy ci faceci są czy tylko mój taki lewy do sprzatania
    dobrze że już termin ciązy pozwala mi latać na kolanach to przynajmiej nie mam wyrzutów

Libra - co do usg połówkowego to u mnie wszystko było obgadane przez gina, pokazane i opisane wiec jakiś faktycznie mało rozmowny lekarz ci sie trafił
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    nika1981: Pytałam tylko czy któraś z was miałapodobne doświadczeń.

Tak ja miałam. Tętno maluszka spadało do 100 i lekko poniżej. Zakończyło się ekspresowym cięciem i wpisanym w kartę ostrym wewnątrzmacicznym niedotlenieniem płodu. Mały urodził się z siną (czyt. czarną) główką i czołem. Mój gin przy tętnie poniżej 120 kategorycznie, prosto z gabinetu, kieruje do szpitala. Taka jego reakcja spotkała nie tylko mnie.

Treść doklejona: 02.12.13 11:35
    Uś, powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    nana81: Mój gin przy tętnie poniżej 120 kategorycznie, prosto z gabinetu, kieruje do szpitala.

A ja jestem ciekawa, co wtedy ? Tzn. czy od razu kończy się to wywołaniem porodu, czyt. CC, czy jest jakiś sposób na poprawę kondycji Maluszka w szpitalu ?

Aż mi serce przyśpieszyło, mój Mały w piątek na USG miał tętno 125 miarowe, ale lekarz nawet nie wspomniał, że cokolwiek jest nie tak. Wręcz przeciwnie, chwalił bardzo Juniora i podkreślał, że wszystko jest OK.
    --
    •  
      CommentAuthorLibra1610
     permalink
    prywatnie chodzę. no cóż - może rzeczywiście taki ma już charakter, że jest małomówny (ogolnie mało mowi :P) i jak jest ok to po co mówić :D
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Cięcia dziś nie ma.ordynator sie rozmyslil.w tym tygodniu zrobią w każdym bądź razie.
    becze od rana
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Ojej, Uśku, biedactwo Ty nasze ... Nie płacz !!! :sad: Tylko po co Cię tam trzymają w takim razie ???!!! Co to za polityka ...
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    karolajnas: A ja jestem ciekawa, co wtedy ? Tzn. czy od razu kończy się to wywołaniem porodu, czyt. CC, czy jest jakiś sposób na poprawę kondycji Maluszka w szpitalu ?

Gin kieruje do szpitala, by monitorować dziecko. Położne sprawdzają tętno malucha co dwie godziny, poza tym robi się kontrolne zapisy ktg. Skoro synuś miał miarowe tętno w normie to czym się martwisz?

Uśka, głowa do góry. Nie rycz, bo się odwodnisz :devil::wink:
    Dlaczego zrezygnowali?
    Tulam.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    karolajnas: Aż mi serce przyśpieszyło, mój Mały w piątek na USG miał tętno 125 miarowe

Ale czym się martwisz ?
    Tętno dziecka w granicach 110 - 150 jest jak najbardziej prawidłowe.

Dopiero jeśli spada poniżej 110 [tak jak u Mikołajka Nany] albo rośnie powyżej 150 to jest to powodem do niepokoju.
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    nana81: Skoro synuś miał miarowe tętno w normie to czym się martwisz?

OK, koniec z martwieniem się !

TEORKA: Ale czym się martwisz ?
    Tętno dziecka w granicach 110 - 150 jest jak najbardziej prawidłowe.

Dziękuję Teorko !!! Nie znałam tych norm, bo nie była mi ta wiedza do tej pory potrzebna, skoro lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń. Chyba zaczynam fiksować ... Trzy głębokie wdechy i przestaję już o tym myśleć :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Niby waga niska,stąd sterydy nam pchali.ale w weekend był alarm bo na zapisach ktg nie bylo ruchów,mala ma mało wód,może być to powód zahamowania wzrostu.postanowili czekać.
    jak zrobią tym krzywdę mojemu dziecku to ich wymorduje.jest ryzyko a oni czekają...
    idę dziś na dol do poradni przyszpitalnej bo miałam i tak na dziś wyznaczona wizytę na nfz.
    może mój gin mi wyjaśni albo ruszy ten oddział...

Treść doklejona: 02.12.13 12:54
    Do domu nie puszcza bo te akcje z ruchami.
    a ja bym w domu i nawet 2tyg se doczekała może.
    wściekła jestem
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    katka_81: Ty wolisz "przyjść" tu i szukać podobnych doświadczeń... Ręce opadają

Mnie tam już nic nie zdziwi..leżąc długo na patologii sporo się naoglądałam 'wyjść na własne żądanie" mamuś, które powinny leżeć w szpitalu:neutral: także to było w zasadzie na porządku dziennym.O tyle ile jeszcze w miarę rozumiem mamy nie mające zostawić z kim swoje starsze pociechy o tyle całej reszty ...ani trochę....:confused:
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Wymeldowuję się z wątku. Fajnie było, ale czas zająć się dziećmi. Raczej już tu nie wrócę, ale życzę cudownego czasu z brzuszkami i najpiękniejszych porodów, a potem cudownych chwil z dzieciaczkami. Na rozpakowanych pojawię się pewnie od czasu do czasu z jakimś kłopotem bardziej. Na stałe bywanie nie będzie czasu;)
    Dominiś jest cudowny, no ale to żadna nowość;) Mnie dziś zaczyna trochę baby blues łapać, ale w sumie ma prawo kilka dni po porodzie, nie?
    Mam dwóch cudownych synków i fajnego męża. Kocham tych chłopaków nad życie. Zamykam rozdział z ciążami. Biorę się za "puszczanie latawców" z synkami. Nieba bym im przychyliła.

może tak lepiej dla Małej...skoro jest drobniutka, a jej życiu nic nie zagraża to niech sobie jeszcze się wygrzewa w brzuszku...jeszcze ma czas. Ściskam Was mocno. Wypij jakąś meliskę i pogłaszcz Małą po pupci. Będzie dobrze. Jesteście pod opieką i już w tym tygodniu będziecie się całować. Odpocznij, bo przed Tobą dużo pracy;)
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Koalka No to mąż widzę się nie popisał... Ja muszę przyznać, że mój czasem lepiej sprząta ode mnie :shamed: mimo iż ja wariatka na punkcie czystości i porządku ale jak on odkurzy to LŚNI .:smile: Dobry egzemplarz mi się trafił :smile::wink:

nana No dobra ale jak taka sytuacja dzieje się na "naszym etapie ciąży" :shocked::shocked::shocked: To też wywołują poród??? Moim zdaniem właśnie do szpitala, monitoring co 2 godz. bo może ot tętno akurat w danym momencie spało tak?

a ja się Tobie nie dziwię. Ja jak się na coś już nastawię i nie wychodzi, to taka mega konsternacja mnie ogarnia, że MASAKRA!Wirtualnie zatem cię przytulam, bądź z nami w kontakcie!

hanny JESZCZE RAZ GRATULUJĘ SYNECZKA DOMINIKA :smile: Miło było Cię poznać i przez te parę "chwil" być z Tobą na wątku. Cudownych chwil w macierzyństwie ci życzę :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Ja tez nie znalam takiej normy :wink: Przy spadkach do 115 doktorek kierowal siostrzenice M na oddzial, ale fakt, on lubi na zimne dmuchac :cool: Kto wie, gdybysmy na niego trafili w IP w niedziele poprzedzajaca porod, Mikolaj posiedzialby w brzuchu dluzej...

Us, cierpliwosci. Nic,zlego sie nie stanie. Zabraniam tak myslec.
    Daj znac, co powiedzial gin.

Treść doklejona: 02.12.13 13:19
    Maria, no pewnie, ze nie. Klada na oddzial i tak jak mowisz:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nana81: Ja tez nie znalam takiej normy :wink:

Mi taką normę gin w kartę ciąży wpisał na początku już :wink:
    Nawet nie wiem po co, bo przecież ja sobie sama w domu tętna detektorem nie badałam.

Ale aż teraz w necie sprawdziwszy i faktycznie podają, że "Czynność serca płodu powinna oscylować między 110-150/min. W pierwszych tygodniach ciąży może być mniejsza."

Więc 125 to moim zdaniem jak najbardziej ok :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    Hej!!! Dawno mnie tu nie było, chyba od połówkowego a tu już 32tc, jak ten czas leci! Chyba jestem już w okolicach pierwszej 10-tki na liście :wink:. Gratuluję wszystkim "rozpakowanym" od tamtego czasu mamusiom - One Kiss, The Fragile, Kachaw, Nana... niestety nie jestem w stanie wymienić wszystkich, ale te mamusie akurat pamiętam :wink:.
    U nas wszystko dobrze, dokładnie tydzień temu córeczka ważyła 1529g, dł. 37 cm, rozwija się prawidłowo :smile:.
    Trzymam kciuki za podium (Uś-trzymaj się!) i gratuluję wszystkim nowym mamusiom, które niedawno dopisały się do listy!
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Annie_86, fajnie, że się odezwałaś :bigsmile: U Ciebie to już naprawdę ostatnia prosta, obyś jak najspokojniej doczekała rozwiązania.
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Uś jeju głowa do góry robią to pewnie dlatego żeby mała przykoksowała ale z drugiej strony skoro mało wód akcja z ruchami to powinni zrobić tą cesarkę.Domyślam się że jest ci ciężko bo jednak człowiek się nastawia a tu dupa. jedyny pozytyw że będziesz tu z nami dłużej.

Ja lece na wizytę do ginekologa trzymajcie kciuki za moją szyjkę :)

A tak z innej beczki jaki polecacie termometr bezdotykowy na podczerwień? Bo chce kupić i już głowa mnie boli od tego wyboru zastanawiam się nad firmą tech med?
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    żanett TO trzymam mocno kciucki.
    OOOO termometr...mam kilka ale zwykłych elektronicznych... jakoś do tych bezdotykowych nie jestem przekonana :confused:
    --
    •  
      CommentAuthoragi500wtn
     permalink
    Annie, obie już jesteśmy prawie na szczycie listy. Zaczyna mnie to przerażać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnnie_86
     permalink
    agi500wtn: Zaczyna mnie to przerażać

Spokojnie, lada chwila będziemy tulić nasze słodkie maleństwa - wszystko co najpiękniejsze i najwspanialsze przed nami :smile:
    -- http://lb3m.lilypie.com/y2f6p1.png
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Wklejam aktualną listę, żeby było ją łatwiej znaleźć :wink: Pozwoliłam sobie na drobną kosmetykę na liście. Ponieważ do tej pory Anabella2013 nie podała przybliżonej daty porodu, a od dawna nie było jej na 28dni, przesunęłam jej nick na koniec listy. Jak się pojawi, wtedy dopiszemy ją już na konkretnym miejscu.

1. Luba - 27.11.2013 (dziewczynka)
    2. biedronka28 - 05.12.2013 (chłopiec)
    3. Lopeziątko - 06.12.2013 (chłopiec)
    4. 13guzia - 08.12.2013 (chłopiec)
    5. uś - 12.12.2013 (dziewczynka)

6. Koalka - 14.12.1013 (dziewczynka)
    7. anulinanulin - 16.12.2013 (chłopiec)
    8. Alinka - 03.01.2014 (dziewczynka)
    9. subiektywna7 - 07.01.2014 (dziewczynka)
    10. _malgosia_ - 27.01.2014 (dziewczynka)
    11. agi500wtn - 29.01.2014 (dziewczynka)
    12. Annie_86 - 01.02.2014 (dziewczynka)
    13. cecylka25 - 02.02.2014 (chłopiec)
    14. Muriah - 04.02.2014 (chłopiec)
    15. meggi12345 - 14.02.2014 (dziewczynka)
    15. Poziomkauk - 14.02.2014 (dziewczynka)
    16. Bananowiec - 15.02.2014 (dziewczynka)
    17. Loren - 16.02.2014 (chłopiec)
    18. nika1981 - 24.02.2014
    19. karolajnas - 02.03.2014 (chłopiec)
    20. myszaasia - 03.03.2014
    21. mariaekad - 07.03.2014 (chłopiec)
    22. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    23. zanettt86 - 11.03.2014 (dziewczynka)
    24. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    25. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    26. GaggataB - 22.03.2014 (dziewczynka)
    27. Kami87 - 23.03.2014 (dziewczynka)
    28. helvetka - 26.03.2014
    29. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec)
    29. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    30. puelka - 31.03.2014 (chłopiec)
    31. dziewczyna600 - 03.04.2014
    32. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    33. nulla - 08.04.2014
    34. Libra1610 - 16.04.2014
    35. jusiak - 29.04.2014
    36. Kakai - 23.05.2014
    37. CiastoMiłości - 25.05.2014
    38. Ewa1406 - 27.05.2014
    39. Szpilka27 - 05.06.2014
    40. fitmama - 08.06.2014
    41. justyn-rz - 25.06.2014
    42. P_Madzia - 28.06.2014
    43. Jaheira - 29.06.2014
    44. Karoolka - 8.07.2014
    45. doti28 - 9.07.2014
    46. montever - 14.07.2014
    47. Dii - 20.07.2014
    48. Anabella2013 - ???
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Dziewczyny mam dylemat. Mam swojego lekarza prowadzącego. W związku z krwiaczkiem postanowiłam sie w miedzy czasie skontrolować u lekarza innego (bezpłatnie) bo do mojego ide dopiero 12.12. NiC w sumie się nie dowiedziałam, bo nie miał usg za to przepisał mu dodatkowo luteine dopochwowo. Nie wiem czy mam brac czy nie, bo i tak do tego lekarza nie pojde (chciałam tylko usg) a mój gin mi tej luteiny nie przepisywał... No i nie wiem...
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    Kurczaki głupio mi tak listę na pozycji lidera blokować od jakiś 2 tygodni:)
    Ja po lekarzu. Zapisały się 4 ładne skurcze ale nie były bolesne tak więc to o niczym nie świadczy.
    Moja niunia ma jeszcze 2 dni na wyjście bez środków doraźnych. W czwartek na oddział.

, a może jednak razem urodzimy... najgorzej, że Cię tyle w tym szpitalu przetrzymają, że dosyć będziesz miała.
    Jesteśmy z Tobą :*
    -- ;
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    No właśnie ja nie wiem czy ona jest potrzebna czy nie. jeden lekarz nie zalecał, drugi zalecił... Sama nie wiem....
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    Pytanie czy luteina może zaszkodzić jeśli jest brana bez potrzeby??? Jeśli nie, to bym brała i ginowi powiedziała, ze się martwiłaś i poszlas gdzieś indziej w między czasie.
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Dii a plamisz jeszcze? Skoro ten drugi lekarz to nie jest prowadzący to ja bym nie brała...a w ogóle ufasz swojemu prowadzącemu? :wink: Bo grzebać jeszcze w tych okolicach jak masz krwiaka w sensie aplikować sobie luteinę....no nie wiem... :neutral:

Ja po wizycie, szyjka trzyma wsio okej....Pika waży 1613g i w 3tygodnie przypakowała 500g :tooth::crazy: Generalnie jesteśmy z pomiarami do przodu więc jestem spokojniejsza...za 1,5tyg wypada mi 3 genetyczne..po nim zacznę się mentalnie nastawiać na poród :rolling::rolling::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Dii mi się wydaje że luteina jak najbardziej nie zaszkodzi wręcz pomoże to tylko progesteron a e początkowej ciąży od dostatek progesteronu nie zaszkodzi :)

Ja po wizycie jestem miałam ktg zapisały się trzy skurcze nie duże ale były,za to szyjka 32mm i rozwarcie tak jak bylo cm więc lekarz stwierdził że nic z tym robić nie będziemy.Gdyby skurcze się nasilały albo były bardziej systematyczne mam brać Relanium bo Fenoterolu i tak mi nie zapisze.Bardziej się martwi tym,że to spojenie lonowe boli twierdzi że jeśli już zaczeło to może się skończyć tym że po 30 tc będę musiała leżeć bo nie będę wstanie chodzić i wtedy skończy się cesarką.Mówi że najczęściej się tak dzieje ale może też być tak że jak macica sie uniesie nacisk na miednice się zmniejszy i ból nie będzie postępować.Więc oby tak było bo teraz czasem jest masakra a jak miało by być gorzej to faktycznie chodzić się nie da.
    Waga malutkiej w normie 822g :)
    --
    •  
      CommentAuthor13guzia
     permalink
    Ewa ja przy krwiaku brałam luteine i w ciągu 2 tyg ładnie się wchlonal. Zatem jeśli masz receptę to wykup i bierz. Luteina to progesteron, wiec nie szkodzi, wręcz przeciwnie. W zasadzie cala drugą połowę ciąży przejechalam na dowcipnej luteinie, dzięki której nie urodziłam przedwcześnie :)
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    ja dzis mialam wizyte ale nic sie nie dowiedzialam... a usg mam dopiero 17 stycznia... tak tak dobrze widzicie 17 stycznia... tyle czekac... jestem w 7 tyg ciazy... pojde prywatnie na usg bo tak dlugo nie bede czekać.
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.