Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorzanettt86
    • CommentTimeDec 2nd 2013
     permalink
    Bananowiec niezła waga chyba idzie tym najwyższym centylem? Moja dzisiaj była pomiędzy 10-50 centylem
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeDec 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    Dii, ja chyba bym na Twoim miejscu wzięła tą luteinę. Uważam, że dodatkowa porcja progesteronu nie zaszkodzi dziecku, a może pomóc w szybszym wchłonięciu się "intruza". Krwiak jest wewnątrz macicy, więc podczas aplikacji luteiny do pochwy, nic sobie nie zrobisz, spokojnie :bigsmile: Dziwi mnie, że Twój ginekolog prowadzący nie zwiększył Ci dawki luteiny, czy Duphastonu, albo nie dołożył właśnie dodatkowej w postaci dopochwowej. U mnie tak właśnie było, przy krwiaku zwiększono mi dawkę z 2x1 na 2x2, brałam Luteinę pod język.

13guzia: Ewa ja przy krwiaku brałam luteine i w ciągu 2 tyg ładnie się wchlonal.

Dokładnie tak było też ze mną. Dlatego nie bałabym się wziąć Luteiny, zwłaszcza, że mimo iż nie lekarz prowadzący, ale jednak lekarz ją zapisał.

bananowiec: .Pika waży 1613g i w 3tygodnie przypakowała 500g

No piękna waga :bigsmile:

zanettt86: Waga malutkiej w normie 822g :)

Ślicznie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ojej... W sumie ufam mojemu prowadzącemu lekarzowi i nie chcę podważać jego zaleceń. Może jak będę u niego 12.12. to zapytam o tą luteinę. No chyba, że się do tej pory wchłonie...
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    Dii a po prostu najprościej zbadaj sobie jutro poziom progesteronu. Ja w ciąży z Marysia brałam 12 lutein na dobe taki miałam niedobór
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormontever
     permalink
    Dii, trzymam kciuki żeby to paskudztwo wchłonęło się jak najszybciej..!
    A powiedzcie, jakie jest Wasze zdanie w kwestii pozycji snu? Ma to znaczenie? Pytam, bo ostatnio słyszałam teorię, że spanie "na wznak" jest w tym stanie niepożądane, że nieby zminiejsza się przepływ krwi (?) Jak śpicie?
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ostatnio jak badałam progesteron to miałam 16,54 i gin mi wtedy nie zlecał w ogóle duphastonu ani nic.

Treść doklejona: 02.12.13 19:18
    montever ja lubię spać na wznak, ale faktycznie nie jest to wskazane, najlepiej na boku, chyba lewym :bigsmile: Ale ogólnie pozwalałam sobie zawsze na chwilę lenistwa na wznak, bo boki mnie już bolały przez noc :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    Montever spanie na wznak nie wskazane, ale na późniejszym etapie ciąży, gdy dziecko już trochę waży, bo coś tam uciska, tak samo jak zalecają spanie na lewym boku, ale ja np nie mogłam spać na lewym, bo młody mnie tak koksował że od razu musiała się położyć na prawy,
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Dii: Ostatnio jak badałam progesteron to miałam 16,54 i gin mi wtedy nie zlecał w ogóle duphastonu ani nic.

Co lekarz, to inny sposób prowadzenia ciąży. U mnie przy progesteronie na poziomie 24 został podany Duphaston. W ciąży na początku miałam coś około 50.

montever: A powiedzcie, jakie jest Wasze zdanie w kwestii pozycji snu? Ma to znaczenie?

Ma to znaczenie na późniejszym etapie ciąży, chociaż ja jakoś od około 12.tygodnia zaczęłam spać na lewym boku, żeby się przyzwyczaić. Obecnie nie ma u mnie mowy, żeby spać na wznak, bo ciężko mi się wtedy oddycha, Junior już swoje waży + wody płodowe i jest po prostu zbyt duży ucisk na żyłę główną. Ponoć pozycja na lewym boku jest najbardziej optymalna dla mamy i dziecka.
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Luba no chyba sie zsynchronizujemy :wink: mi to moich dzieci żal...
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Ja śpię jak popadnie :tooth: Przed ciążą bardzo lubiłam spać na plecach i niestety często w nocy się budzę w tej pozycji...generalnie wydaje mi się, że w ciążach niepowikłanych oraz jeśli dziecko się nie buntuje to po porostu trzeba spać tak żeby było wygodnie - nic nie drętwiało i kręgosłup nie bolał...:wink::wink:

zanettt86: Bananowiec niezła waga chyba idzie tym najwyższym centylem?

No właśnie ponoć kawał baby z tej mojej Pipki :) ale ona wymiary ma o około tydzień do przodu może dlatego....fakt faktem, że to już kolejne USG, na którym jest tak duża więc nawet biorąc margines błędu to kluseczkowy egzemplarz mi się szykuje :tooth::tooth:

karolajnas: No piękna waga :bigsmile:

Też tak myślę :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Us, trzymaj sie!
    Dzieci sobie swietnie poradza. Zobacz jak moje rozdane po rodzinie daly rade!
    Bedzie dobrze.
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    Uś trzymaj sie, dzieciaki dadzą rade aż sama sie zdziwisz jak dorosną przez to doświadczenie
    Bananowiec - no spora dzidzia ale najważniejsze ze zdrowa

co do pozycji spania to ja zazwyczaj śpie na lewym boku gdzie połowa kołderki otula wkoło brzuch a na drugiej połówce jestem wyłożona a miedzy nogami w kolanach mam poduche w łożoną, śpie też na wznak ale wtedy poducha taka twarda musi być pod kolanami inaczej nie usnę, czasami sie ułoże na prawy bok ale wtedy mała fika bo ma akurat w tą stronę stopy wiec odpada na dłuższą mete, no i ponoć w tą stronę jest niekorzystnie dla dziecka wiec daruje sobie.
    A najważniejszy hit ja zawsze spałam na brzuchu wiec czekam tylko kiedy urodzę i bede mogła sobie tak własnie poleżeć i pospać, normalnie moje niedawne marzenie - położyć sie na brzuchu - bosko:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKaroolka
     permalink
    Widzę, że dziś wizytowy dzień :)

Co do spania - ja również słyszałam, że powinno się unikać spania na wznak, najlepiej lulać na lewym boku. nie wiedziałam tylko, że to dotyczy późniejszych tygodni i już teraz staram się unikać tej niepożądanej pozycji. Niestety, mam z tym problem, bo jak śpię na boku to kręci mi się w głowie. Najlepiej jak ma ułożone wysoko poduszki, wtedy zasypiam jakby półsiedząco...

Dii - ja podobnie jak dziewczyny uważam, że Luteina nie zaszkodzi, może co najwyżej pomóc. Ja miałam tez dylemat związany z Luteiną, bo mój lekarz prowadzący przepisał mi Luteinę pod język, ale miałam takie mdłości po niej, że innego ginekologa poprosiłam o zmianę na dopochwowo. i dziś na wizycie było mi głupio, że inny lekarz mi to zmienił. ale luz... najważniejsze jest nasze dobro :) także nie przejmuj się, co powie Twój lekarz prowadzący :)

a teraz w skrócie o mojej wizycie :) Nasz Maluszek ma 20.5 mm, co odpowiada 9 tyg. ciąży :) rośnie jak na drożdżach :)) jestem szczęśliwa, że wszystko jest w porządku. mam jednak troszkę drożdżakową wydzielinkę, początki infekcji, dlatego dostałam Pimafucin, a później Lactovaginal. dodatkowo witaminkę D mam brać, bo mam niedobór. mamy mały problem, bo 12 tyg. wypada mi dokładnie w święta, dlatego na usg mam iść już 19 grudnia razem z B. będziemy sprawdzać, czy wszystko w porządku. Dr powiedział, że przełączy nawet na chwilę na 3D i nagramy płytkę :)))) już nie mogę sie doczekać!! :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Dii ja przy krwiaku mialam dawke progesteronu 300 mg.Luteina nie zaszkodzi a tym bardziej ze krwiak urosl.Jesli masz krwiaka blisko zarodka to jesli on rosnie zamiast sie wchlonac moze to spowodowac poronienie.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    No i masz babo placek! Co lekarz to inne zalecenia. Całkiem odmienne.
    Mam rozwiązanie. Postaram się jak najszybciej wykonać usg i jeśli krwiak się powiększył to poproszę o opinię tego lekarz na usg w sprawie luteiny. Tak w przenośni: "gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta".
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    Dii luteina na tym etapie na pewno nie zaszkodzia wręcz pomoze! na twoim miejscu nie zastanawiałabym się!

zanettt i bananowiec gratuluje dobrych wieści z waszych wizyt:)

Us zrelaksuj się, lez i pachnij, jesteś pod stala opieka wiec będzie ok, a chłopaki na pewno przezyją:) i na pewno cie jeszcze bardziej docenią, jak zobaczą jak to jest gdy mamy nie ma:)

ja dziś się czuję o niebo niebo niebo lepiej w znaczeniu tylko fizycznym

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Dii, najważniejszy w Twoim przypadku jest odpoczynek, a w zasadzie lezenie z wyjątkiem pojcia do wc i pod prysznic. Naprawde zorganizuj sobie pomocjesli możesz,bo teraz to kluczowe. przy braku odpoczynku nawet luteina nie pomoze. Lezenie,lezenie i jeszcze raz lezenie. Masz lezec i pachniec :wink:
    Jak lezalam na patologii,to przywieźli na sale dziewczyne w ok.25tc (nie pamiętam dokładnie) z pęcherzem płodowym już przy wyjściu i dzięki lezeniu całkowitemu(miała zakaz nawet od wc i pod prysznic, caly czas oporzadzaly ja polozne) udało sie wszystko cofnac. Potem założyli jej szew na szyjke i chyba doatkowo pessar i jakos dotrzymala do bezpiecznego terminu.
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Ehhh......... No leżę. Na szczęście mąż wziął sobie wolne, żeby mi dogadzać:tongue:
    Ale przez dwa dni leżenia nie mogłam nawet spać, bo się kręciłam ciągle, plecy mnie tak bolały, a dokładnie lędźwia. A że dzisiaj się ruszyłam z domu do tego lekarza, to od razu mi lepiej!:bigsmile: I plecy mnie nie bolą, i nie plamię dalej... Więc czasem muszę się ruszyć, bo inaczej mnie wszyyyystko boli!:devil: Od nic nierobienia :wink:

Myślę ciągle o tej luteinie... Mój gin prowadzący jest baaardzo dobry. Ma świetne opinie, moją pierwszą ciążę prowadził od początku do końca. Więc raczej mogę mu zaufać... Ale pomyślę.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Dii: Myślę ciągle o tej luteinie...

Dii ja miałam od 4 tyg duphaston w sumie na zaś...... bo w dniu domniemanej miesiączki miałam brązowe plamienia a testy już były pozytywne beta też Milka ma się dobrze.... ja wiem że mam słaby progesteron... myślę że lutka Ci w niczym nie zaszkodzi....
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Dii, a jakbys zadzwonila do swojego gna i powiedziała,ze masz w domu progesteron dowcipny, no i boisz sie tego plamienia. I sie zastanawiasz czy wziasc?
    Ja brałam na przedwczesne skurcze. zaszkodzić nie zaszkodzi pewnie,tylko czy przy wkładaniu czegos tam nie można naruszyć? I większe pewno ryzyko infekcji. Nie wiem,niektorzy ginowie boja sie ingerencji,grzebania tam, aby nie zaszkodzić bardziej.
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Dii właśnie może zadz i spytaj.Ja jak większość dziewczyn tutaj nie zastanawiała bym się bo ona na pewno nie zaszkodzi.
    --
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Może faktycznie zadzwonię... jutro... :smile: Dzięki dziewczyny za wszystkie rady:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny a ja smiem donosic ze chyba odeszly mi wody :-) dokladnie o 3.30 po przyjsciu z toalety zaczelo cos ze mnie leciec a ja leze dalej bo myslalam ze to moze jakis sluz albo co, ale leje sie i leje i mysle kurka ze to chyba wody. Cale szczescie ze wczoraj podlozylam sobie podklad.
    No i na razie poki co skurczy brak, tylko cmi malpowo.
    -- ,
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeDec 3rd 2013
     permalink
    Hej dziewczyny
    na wstepie kazdej gratuluje...
    nie moge spac, druga pobudka w nocy, od 22 boli mnie na wzgorku lonowym - tak bardziej z boku, dziwny ten bol wchodzi jakby na udo... ryczec mi sie chce jak sobie pomysle ze jak nie przejdzie to do szpitala bo pewnie mnie tam zatrzymaja ... a jak ja wytrzymam bez piskow mojego Niunia :(
    bol sie pojawia i znika taki jakby pulsacyjny, nie wiem moze Jagoda jakos sie ulozyla... niby mniejszy bol jak porodowy a z porodowym dawalam rade a z tym nie umiem :( chyba czas sie przyzwyczaic ze cos boli itd... :(
    wlaczylam sobie bajke auta 2 i tak leze zajmuje sie ogladaniem, leze sobie na boku i tak jakby nie bolalo;/ ehh tfu tfu
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    biedronko super wiadomości wiec dzis mocno trzymam kciuki za ciebie :thumbup:
    natalia oj toż to sie zaczynają bóle, ja miałam podobnie kilka razy żę mocno bolały pachwiny i zreszta ptzyprzekrecaniu jak leże dalej wszystko ciągnie, taki urok

a ja dzis juz zdążyłam 0 5.30 ściane ochrzcić herbatą, normalnie sie we mnie zagotowało, dziecka jeszcze nie ma a ściany wysyfie sama jak by była cała gromadka
    mój eM ma dzis urodziny i sie śmiałam że może córka by zrobiła ojcu niespodzianke to stwierdził że on woli na spokojnie bez wiekszych atrakcji przeżyć ten dzień, wiec grzecznie mamy siedzieć na tyłku i pachnieć
    ale jak tu pachnieć jak jeszcze jedno okno i łazienka została z wczoraj do ogarnięcia bo już nie dałam rady zrobić, ale jak na razie to jeszcze leże i pachnę
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Bananowiec Słuszna waga malucha :smile: Najważniejsze, że wsio OK!

ŻANETT kURCZE... a może ja mam tak samo jak ty bo ledwo chodzę... :neutral:

KATZIZIEE to w takim razie powodzenia na USG!

MONTEVER Dobre pytanie... Ja z boku na bok ledwo się przekręcam tak mnie wszystko ciągnie a kręgosłup boli...o dziwo :shocked: leżenie na plech przynosi ulgę... Wiadomo całej nocy nie ale jak usypiał to tak pół na pół trochę na plecach skręcona bokiem...:confused: mam nadzieję, że da się To wyobrazić :bigsmile:

karolka Cudowne wiadomości :smile:

BIEDRONKO łał :crazy: NO TO TRZYMAMY KCIUKI I CZEKAMY NA WIADOMOŚCI!!!

NATALIA Możemy na prawdę przybić sobie piątkę :confused: mam dokąłdnie to samo...promieniuje mi dziś już nawet na lewą nogę...ale podejrzewam, że dziecię tak ułożone i dlatego tak się dzieje...ja mam wizytę 14 o ile wytrzymam... gin może coś doradzi...jak nie to też IP :confused:

KOALKA To leż i pachnij...wiadomo samo się nie zrobi:wink:

Cały czas myślami jestem z Tobą!

Ja dziś jadę na powtórne badanie glukozy...ale już do szpitala rejonowego, że się tak wyrażę...Nie wiem jak to przeżyję :confused: ale liczę, że tym razem panie z lab będą wiedziały jak zrobić.
    Generalnie u nas mrozek, ładnie się wszystko zaszroniło...jak nic idzie zima...a przecież ją odwołałam :wink::smile:
    MIŁEGO DNIA!!!
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    ZA niespełna godzinę zostanę mamą :bigsmile:
    Trzymajcie kciuki
    --
    •  
      CommentAuthor13guzia
     permalink
    To Ula i biedronka dziś wasz dzień:) Trzymamy kciuki i czekamy na pierwsze info:)
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Oj Uś super wieści jesteśmy myślami z tobą!!!

Maria powiedz lekarzowi na usg ci sprawdzi spojenie mi sprawdzał i na razie jest w granicach normych czyli do 10 mm powyżej jest nie ciekawie ale to jeszcze zostało 14 tyg więc wszystko się może zdarzyć.A czemu ty masz powtarzaną tą glukoze tak często co babki z labolatorium robią żle? Ah na samą myśl mnie trzęsie jak bym miała jeszcze raz to wypić blee.Więc powodzenia na badaniu i u ginekologa :)

Rodzić dziewczyny bo zastój się zrobił ;p

Natalia mnie też już tak w 22 tyg zaczeło boleć tylko w moim przypadku to jest tak że jak już zacznie to boli stale.Może Jagoda gdzieś uciska i stąd ten ból

Treść doklejona: 03.12.13 09:00
    Biedronka czekamy na wieści :))))
    --
  2.  permalink
    Usku czyli rodzimy razem :) trzymam kciuki!!
    Ja na razie leze pod ktg, skurczy na razie zadnych. Tylko wody dalej sie ze mnie leja.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Uśku, biedronko, trzymamy kciukaski za Was i Wasze Maluszki !!!!!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  3.  permalink
    też ciekawa data na porody - 3.12.2013 :)
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    no Uś biedronko robicie mi niespodzianke nie wiedziałam że jak dostąpię awansu do pierwszej oiątki to od razu wskocze wyżej - pieknie
    piszcie jak tam maluszki i wy sie czujecie
    mocno zaciskam łapki żeby wszystko poszło po wasze mysli

a ja tradam wyspałam sie, tzn zrobiłam sobie drzemke i dopiero wstałąm po porannej pobudce po 5 :jumping: i trzeba przyznać że czuje sie wypoczęta

pytanko mam jedno czy wy też tak sie pocicie podczas snu, ja od paru dni w nocy jestem zlana potem , jak wstaje na siku w nocy to koszulke zieniam bo sie inaczej nie da, teraz po drzemce tak samo cała mokra, nigdy tak nie miałam, a w domu wcale nie mamy gorąco, kaloryfery są poskręcane i mamy niecałe 18-20 stopni max . Ma ktoś taki problem jak ja??

a teraz do pracy rodacy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorpuelka
     permalink
    Trzymam kciuki za wszystkie rodzące i oczekujące :bigsmile: Tymczasem melduję, że u nas będzie chłopak :boogie:
    -- [
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    uś: ZA niespełna godzinę zostanę mamą :bigsmile:
    Trzymajcie kciuki
    biedronka28: Usku czyli rodzimy razem :) trzymam kciuki!!
    Ja na razie leze pod ktg, skurczy na razie zadnych. Tylko wody dalej sie ze mnie leja.

Noooooo w końcu mamy EMOCJEEEEEEEE :D
    Dziewczyny strasznie się cieszę z waszego powodu.
    Trzymam kciuki przemocno.
    Cieżko będzie dzisiaj od komputera odejść :bigsmile:.
    Ja dzisiaj jadę do kina i pobiegać po sklepach/schodach. Ostatnia deska ratunku przed wywoływaniem.
    Piękny, mroźny dzień :devil:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    Puelka gratulacje synka

Luba a ty nic dalej nie czujesz?? Cie dziecko bierze na przetrzymanie.
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Biedronka pewnie już tulisz maleństwo .. Przypomina mi się mój poród też okolo 4 odeszły mi wody a o 7 byłyśmy już dwie :crazy: nie mogę się doczekać kolejnej ciąży i porodu:heartsabove: cudna sprawa..:heartbounce::heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthorlampka2
     permalink
    Usiaczek już po cc i tuli już Kamilkę :))))))) Gratuluję kochana córeczki :)))))
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Biedronko us kciuki :bigsmile:
    Ostatni porod który pamietam tp mój. Bo później mało czasu miałam. Wciąż pisze z telefonu i nie mam kiedy opisac swoj poród. :cool:
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    koalka:
    Luba a ty nic dalej nie czujesz?? Cie dziecko bierze na przetrzymanie.

Skurcze jakieś są ale regularności żadnej a wody nie odeszły więc nic się nie dzieje :smile:
    Moje dziecko chce mieć wielkie wejście bo na gwiazdy trzeba czekać :shocked::bigsmile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Us Gratuluję:flowers:
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    bonim: Ostatni porod który pamietam tp mój. Bo później mało czasu miałam. Wciąż pisze z telefonu i nie mam kiedy opisac swoj poród. :cool:

Bonim a my nadal czekamy na Twoją opowieść :smile:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
    • CommentTimeDec 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    , gratulacje !!! Witamy Kamilkę na świecie !!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Pierwsza dziś aktualizacja listy :

1. Luba - 27.11.2013 (dziewczynka)
    2. biedronka28 - 05.12.2013 (chłopiec)
    3. Lopeziątko - 06.12.2013 (chłopiec)
    4. 13guzia - 08.12.2013 (chłopiec)
    5. Koalka - 14.12.1013 (dziewczynka)

6. anulinanulin - 16.12.2013 (chłopiec)
    7. Alinka - 03.01.2014 (dziewczynka)
    8. subiektywna7 - 07.01.2014 (dziewczynka)
    9. _malgosia_ - 27.01.2014 (dziewczynka)
    10. agi500wtn - 29.01.2014 (dziewczynka)
    11. Annie_86 - 01.02.2014 (dziewczynka)
    12. cecylka25 - 02.02.2014 (chłopiec)
    13. Muriah - 04.02.2014 (chłopiec)
    14. meggi12345 - 14.02.2014 (dziewczynka)
    14. Poziomkauk - 14.02.2014 (dziewczynka)
    15. Bananowiec - 15.02.2014 (dziewczynka)
    16. Loren - 16.02.2014 (chłopiec)
    17. nika1981 - 24.02.2014
    18. karolajnas - 02.03.2014 (chłopiec)
    19. myszaasia - 03.03.2014
    20. mariaekad - 07.03.2014 (chłopiec)
    21. hopefully - 08.03.2014 (dziewczynka)
    22. zanettt86 - 11.03.2014 (dziewczynka)
    23. Volvic - 12.03.2014 (chłopiec)
    24. Ally1381 - 20.03.2014 (dziewczynka)
    25. GaggataB - 22.03.2014 (dziewczynka)
    26. Kami87 - 23.03.2014 (dziewczynka)
    27. helvetka - 26.03.2014
    28. Gaja00 - 27.03.2014 (chłopiec)
    28. BrunetkaElegance - 27.03.2014
    29. puelka - 31.03.2014 (chłopiec)
    30. dziewczyna600 - 03.04.2014
    31. nataliaa_ - 07.04.2014 (dziewczynka)
    32. nulla - 08.04.2014
    33. Libra1610 - 16.04.2014
    34. jusiak - 29.04.2014
    35. Kakai - 23.05.2014
    36. CiastoMiłości - 25.05.2014
    37. Ewa1406 - 27.05.2014
    38. Szpilka27 - 05.06.2014
    39. fitmama - 08.06.2014
    40. justyn-rz - 25.06.2014
    41. P_Madzia - 28.06.2014
    42. Jaheira - 29.06.2014
    43. Karoolka - 8.07.2014
    44. doti28 - 9.07.2014
    45. montever - 14.07.2014
    46. Dii - 20.07.2014
    47. Anabella2013 - ???
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    Myslice ze powinnam isc wczesniej na to usg bo zapisali mnie na 17.01 to sa prawie dwa miesiace... moze lepiej isc prywatnie?
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Us Gratuluje :*
    Biedronka trzymam kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    nataliaa_, co u Ciebie ? Jakoś ostatnio rzadziej tu zaglądasz.
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
    • CommentTimeDec 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    Witam jestem po usg i nie wiem czy sie denerwowac czy nie o moj groszekk na usg ma 7 tydz 3dni a ja jestem w tygodniu 8 i 6 dniu termin z miesiączki mialam na 9 lipca a z usg 13 lipiec hmm....wychodzi roznica 1tydz i3 dni.... serduzko bije i dzidzia rosnie..
    --
    •  
      CommentAuthorEwa1406
     permalink
    No to się dzieje! Dziewczyny trzymam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    yupi jestem pogrubiona i to nie tylko w pasie

Gratulacje Uś

doti jesli chodzi o maluszka wiadomo że takie cos martwi ale każde też dziecko rośnie swoim tempem wiec jeszcze ma czas nadrobić zaległości
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    doti28: nie wiem czy sie denerwowac czy nie o moj groszekk na usg ma 7 tydz 3dni a ja jestem w tygodniu 8 i 6 dniu

doti, być może to kwestia późniejszej owulacji. Skoro Maluszek rośnie i bije serduszko musisz być dobrej myśli :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.