Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeDec 3rd 2013
     permalink
    Ciekawe jak tam nasza biedroneczka?:)
    Us GRATULUJE:clap:
    Bananowiec to ladnie przykoksowala ta Twoja mala:) moja poltora tygodnia temu miala 1304gramy i data porodu przesunela sie z 12 lutego na 9 ale niemiarodajne sa te pomiary w tak poznym etapie ciazy wiec nie mysle o tym:)
    Doti28 ja na Twoim miejscu bym sie nie denerwowala, widocznie to pozniejsza owulacja..grunt, ze maluszek sie rozwija i serduszko pieknie bije.
    A ja musze sie pochwalic, dzis pierwszy raz bez naciskania sutkow poleciala mi siarka:crazy: :crazy: zawsze przy kapieli naciskalam sutki i cos tam zoltego lecialo a dzis rano wstalam i mialam mokra bluzke:bigsmile:
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorSzpilka27
     permalink
    Oj nie było mnie kilka dni i nie jestem w stanie nadrobić, gratulacje dla rozpakowanych i trzymam kciuki za Uś :)

doti nie denerwuj się bo może miałaś później owu i stąd różnica, skoro rośnie i się dobrze rozwija to jest ok.

Ja nadal pawiuję wrrrr....brzuszek urósl, podbrzusze boli, kręgosłup też ;) W czwartek mam gina swojego a jutro na NFZ(ale tu pewnie bez usg).
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    dobra za waszą rada już sie nie martwie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    no wlasnie ewa, ciasto co sie nie odzywacie, jak sie czujecie? kiedy kolejne wizyty, ja do swojeje juz przebieram nogami, mam 11.12 i poznam juz płeć:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    jestem, wróciłam, przeżyłam Drugi raz tą cholerną glukozę :confused::neutral::confused:
    Żanett Mam powtarzaną bo za 1 razem pindy z palca mi pobrały... a ja w amoku nawet nie zorientowałam się, że w moim przypadku ma być 3 razy z żyły :cry:

Koalko ja na obecnym etapie ciąży się nie pocę ... ale pamiętam z 1 ciąży, że pod koniec bardzo się pociłam :neutral:

Puelka GRATULUJEMY SYNKA!!!!

lUBA A CO DOBREGO W KINIE TERAZ LECI???? No mam nadzieję, że ci te schody pomogą :bigsmile:

:clap::clap::clap::flowers::flowers::flowers: GRATULACJE KOCHANA DOCZEKAŁAŚ SIĘ SWOJEGO SKARBECZKA!!!!!

JESTEM 20 NA LISĆIE :tooth::crazy::rolling:

DOTI a jak długie miałaś cykle? Jeśli maluszek rośnie i lekarz mówi, że jest ok to ja bym się nie martwiła za bardzo !

kakai No to masz wizytę dzień prze de mną:wink::smile:

Mówię Wam nerwa miałam na tym badaniu...kolejka jak stąd do tamtąd...Ludzi dziki tłum ja w ciąży...widocznej,.,. ale myślicie że ktoś przepuścił :neutral::neutral: O NIE!!! STAŁAM DOBRĄ GODZ. pOTEM TE POBRANIA CO GODZ. i weź błagaj, żeby Cię wpuścili bo ty musisz....NO MÓWIĘ WAM...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mariaekad: Mówię Wam nerwa miałam na tym badaniu...kolejka jak stąd do tamtąd...Ludzi dziki tłum ja w ciąży...widocznej,.,. ale myślicie że ktoś przepuścił O NIE!!! STAŁAM DOBRĄ GODZ. pOTEM TE POBRANIA CO GODZ. i weź błagaj, żeby Cię wpuścili bo ty musisz....NO MÓWIĘ WAM...

no to jest masakra, mnie zeszła ciąże nikt nigdzie nie przepuścił, a końcowke chodizłam latem a wię cbylo widac, ludzie nerwowo zerkaja na brzuch i udaja, że nie widzą
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Uś gratulacje :flowers:

Dii teraz dopiero wątek doczytałam i o Twoim krwiaku. Ja też miałam takiego w ciąży z Nadią, dostałam absolutny nakaz leżenia przez dwa tygodnie i faktycznie on się zaczął zmniejszać, także trzymam kciuki. Brałam cały ten czas chyba 3 razy dziennie luteinę pod język.

Kakai a Ty już ruchy czujesz :rainbow:
    Szpilka27: Ja nadal pawiuję wrrrr....

Szpilka nie pocieszyłaś mnie :( ja od trzez tygodnie wymiotuję nawet i co godzinę, dwie. Ostatnio miałam dzień przerwy i było cudownie. Kurde, żeby szybko nam to minęło ...
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Uś, gratulacje ogromne:)
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Nasza Misia przyszła na świat dziś o 9:43 z wagą 2690g oraz miarą 55cm :-)
    Moje cięcie było bardzo skomplikowane ale to juz temat na inny wątek.
    póki co leze na pooperacyjnej i czekam aż mi przyniosą mój maleńki cud
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    , cudnie, że już po wszystkim ! :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Zdrówka i szybkiego powrotu do domku Wam życzę !!!
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Dziękuję :-)
    i zaciskam mocno paluszki za Biedroneczke:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    kakai U mnie jakby nie patrzył brzuszek już dość widoczny... ale już przekonałam się, że teraz nie ma czegoś takiego jak pierwszeństwo dla kobiet w ciąży :confused:

Odpoczywaj i nabieraj sił!!!
    --
    •  
      CommentAuthorpoziomkaUK
    • CommentTimeDec 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    Biedroneczka pisala 3h temu pod karta, ze skurczy jeszcze nie ma i ciagle sie leja jej wody, jest podlaczona pod ktg. Miejmy nadzieje, ze do tej pory cos ruszylo!:)
    Us jeszcze raz gratuluje!
    -- moje najwieksze zyciowe osiagniecia: WIKTORIA 06.02.2014 DOMINIK 01.04.2016
    •  
      CommentAuthorDii
     permalink
    Uś gratulacje!!!!!!!!!!!!!!
    PENNY: Dii teraz dopiero wątek doczytałam i o Twoim krwiaku. Ja też miałam takiego w ciąży z Nadią, dostałam absolutny nakaz leżenia przez dwa tygodnie i faktycznie on się zaczął zmniejszać, także trzymam kciuki. Brałam cały ten czas chyba 3 razy dziennie luteinę pod język.

Dzięki Penny. A jakiego ty miałaś tego krwiaka? Ja się zastanawiam, bo ten lekarz u którego byłam wczoraj powiedział, żebym się tym krwiakiem bardzo nie przejmowała i nie wiem co miał na myśli. Dla przypomnienia: przy pęcherzyku ciążowym 9 mm krwiaczek miał 10x6 mm a po dwóch dniach pęcherzyk ciążowy dalej 9 mm (już z zarodkiem) i krwiaczek 15x10 mm... Co o tym sądzicie? Nie plamię, czuję się świetnie... Ale będę próbowała dzwonić do mojego gina w sprawie tej luteiny...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mariaekad: kakai U mnie jakby nie patrzył brzuszek już dość widoczny... ale już przekonałam się, że teraz nie ma czegoś takiego jak pierwszeństwo dla kobiet w ciąży
    jak sie sama nie upomnisz to rzadko ktoś przepuści, aczkolwiek mam coś takeigo że zawsze ciężarna wpuszczam, to od wielu lat robię

ja ostatnio wymusiłam w IKEA kase pierwszeństwa, bo u mnei wielce ciazy nie widac, ale jak widze jak sobie 3 fagasy ładują cąły kosz na tasma aja z jednym lustrem stoje, robi mis ie duszno, to bez pardonu podchodze do kasy i mówie, że chce skorzystac z kasy pierwszeństwa, w końcu po to jest:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    uś: Nasza Misia przyszła na świat dziś o 9:43 z wagą 2690g oraz miarą 55cm :-)
    Moje cięcie było bardzo skomplikowane ale to juz temat na inny wątek.
    póki co leze na pooperacyjnej i czekam aż mi przyniosą mój maleńki cud

Uśku, waga zacna!! Cieszę się, że się doczekałaś waszego maleństwa!!! Obyście szybciutko były razem szczęśliwe!!
    mariaekad: lUBA A CO DOBREGO W KINIE TERAZ LECI???? No mam nadzieję, że ci te schody pomogą :bigsmile:

Mój N bardzo chciał zobaczyć Grawitację. Robię mu więc niespodziankę i wytrzymam jakoś 2h na fotelu :)
    mariaekad: Mówię Wam nerwa miałam na tym badaniu...kolejka jak stąd do tamtąd...Ludzi dziki tłum ja w ciąży...widocznej,.,. ale myślicie że ktoś przepuścił :neutral::neutral: O NIE!!! STAŁAM DOBRĄ GODZ. pOTEM TE POBRANIA CO GODZ. i weź błagaj, żeby Cię wpuścili bo ty musisz....NO MÓWIĘ WAM...

Skąd ja to znam. Raz mnie Pani przepuściła we wpłatomacie na wakacje i wczoraj jedna w aptece. A poza tym kobieta szybciej zrozumie kobietę niż facet który udaje, że nie widzi.
    -- ;
  1.  permalink
    Usku grstuluje !!
    A u mnie dalej nic sie nie dzieje:/
    Skurczy prawie wogole nie ma, czasem sie jakis pojawi. No i do tej pory jeszcze leja sie ze mnie wody, nic tylko musze ganiac do lazienki podpaski zmieniac. Mam wrazenie ze do jutra nie urodze.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    biedronko, spokojnie, będzie dobrze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    biedronko spokojnie, bedzie dobrze i urodzisz szczęsliwie maleństwo

mariaekad:ja już nie licze a żadne ustępstwa dla kobiet w ciązy, takie coś dziś nie istniejej, ja mam przed sobą piłkę lekarską, ale zawsze w każdej kolejce każdy patrzy albo przed siebie albo w koszyk, żeby tylko mnie nie zauważyć jak sie bujam z nogi na noge bo jak dłużej stoje nieruchomo to mnie plecy naparzają, dlatego ostatnio jak już muszę to chodzę z eM na zakupy i ja powybieram do koszyka a on stoi potem w kolejkach a ja siedze na łąwkach przed sklepem i czekam
    raz przez całą ciąże przepusciła mnie w miesnym kobieta która na moje oko mała z 80 lat, sama ledwo stała i jak chciałam odmówić to powiedziała z uśmiechem " dziecko skorzystaj bo ci styłu na pewno tego nie zaproponują" to skorzystałam :smile:

ja juz wszystkim u siebie zapowiedziałam zwłaszcza chłopom czyt. eM, brat, ojciec że mają wpuszczać każdą kobiete po której widać że w ciązy przed siebie, a moj głupiutki brat stwierdził że czasami można sie pomylić kobieta nie jest w ciązy i jeszcze po pysku zarobić, no jakoś dla mnie to da sie rozróżnić kobiete otyłą i kobiete w ciązy

za mną już okno umyte :bigsmile:
    jeszcze tylko tarte urdzinową zrobie na obiad dla eM i moge dalej sie byczyć:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLuba
     permalink
    biedronka28: Usku grstuluje !!
    A u mnie dalej nic sie nie dzieje:/
    Skurczy prawie wogole nie ma, czasem sie jakis pojawi. No i do tej pory jeszcze leja sie ze mnie wody, nic tylko musze ganiac do lazienki podpaski zmieniac. Mam wrazenie ze do jutra nie urodze.

Urodzisz, urodzisz. Jak wody odeszły to już nie ma odwrotu:bigsmile:
    To ja mam wrażenie, że do wiosny nie urodzę :shocked:
    Trzymam kciuki, żeby się skurcze bez oxy rozkręciły.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    biedronka28: A u mnie dalej nic sie nie dzieje:/

biedronko a Ty nadal w domu?
    --
  2.  permalink
    Kakai: a ostatnio wymusiłam w IKEA kase pierwszeństwa, bo u mnei wielce ciazy nie widac, ale jak widze jak sobie 3 fagasy ładują cąły kosz na tasma aja z jednym lustrem stoje, robi mis ie duszno, to bez pardonu podchodze do kasy i mówie, że chce skorzystac z kasy pierwszeństwa, w końcu po to jest

w Ikeii jest kasa pierszeństwa- sama z niej korzystałam :D z powodzeniem.

Ja w przeciągu całej ciąży zostałam dobrowolnie wpuszczona 3 razy w kolejkę (raz w rosmanie przez starszego pana- który jak stwierdził sam został niedawno dziadkiem, raz w mięsnym- gdzie babka przede mną zmusiła ekspedientkę do obsłużenia mnie poza kolejką i raz w biedronce, bo babka mówi, że sama przez to przeszła więc mnie wpuściła.... A tak to ludzie udają, że nie widzą, baaa- z 2 m-ce temu (ale brzuch był widoczny) nawet babka się przede mną wcisnęła...w laboratorium o zgrozo! nikt nie przepuści (z własnej woli) ja się prosić nie będę, raz tylko poprosiłam gościa czy mnie wpuści bo miałam sam mocz, wyobraźcie sobie że ja wchodzę, a przede mną pakuje się koło 50-tki baba na krzywą cukrową, poza kolejką totalnie. Więc mówie do niej, dlaczego się wbija przed kolejkę nie pytając nikogo (bo ja zapytałam) a ona, że do pracy się spieszy.....ale się gość wkurzył, który mnie przepuścił, że mu się jakiś babsztyl jeszcze wrypał. Serio ja jestem taka, że gdybym ja stała w kolejce i babka mi się tak wepchała, wywaliłabym ją za szmaty.Najgorsze że nikt wówczas nie reaguje- ani ekspedientki, ani pielęgniarki....
    --
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    jeśli chodzi o kolejki do laboratorium to ja nawet raz zostałam opiepszona w takiej kolejce za to że przepusciłam dziewczynę która miała tylko oddać mocz, czyli położyć zawartośc słoiczka na tacce, to wtedy wstałam wypiełam brzuchol a że byłam już gdzieś koło 30tc to już był pokaźny i zapytałam sie czy pani też chce być przepuszczona przeze mnie bo gdzieś sie tak strasznie śpieszy, poza tym byłam wtedy trzecia w kolejce bo przyszłam za wcześnie i siedziałam chyba z 40 min przed drzwiami to troche bezczelnie dogadałam że zawsze można wstać wcześniej i przyjśc godz przed otwarciem lab i być pierwszym i wtedy sie dopiero zaczeło że niektórzy chodzą do pracy i wogóle podobne historie
    szkoda słów na takie baby w kolejkach do laboratorium ja to sie ciesze ze juz nie bede musiała co miesiąc sie kuć i ogladać tego maratonu kto starszy, kto chorszy, i kto dzieki temu powinien kogo przepuścić.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Uś, gratuluję! Długa dziewuszka :bigsmile: Waga podobna do Mikołajowej :wink:
    Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie.
    No i napisz, co to za komplikacje.
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    Uśku moja kochana!!!! Moje ogormne gratulacje! Witamy Kamilkę na swiecie :rainbow::rainbow::rainbow:
    Maleńka nasza kochana wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek :winkkiss::winkkiss::winkkiss:
    Bardzo się cieszę, że już jest z Wami!!!!

I jak będziesz miała chwilkę i siłę napisz, co się działo podczas cc.
    --
    •  
      CommentAuthorbiedronka28
     permalink
    Katka ja w szpitalu jestem. Do jutra rano jak nic nie ruszy to beda wywolywac. Muszeto jakos rozruszac wszystko. A teraz lece do poloznej bo krew sie pojawila i nie wiem czy to normalne.
    -- ,
    • CommentAuthorkaamii
     permalink
    uś gratulację, biedronka trzymam kciuki :)
    Jestem już po wizycie, cukrzyca ciążowa potwierdzona, dostałam dietę, 4 razy dziennie mierze stężenie cukru i niestety cukier skacze ciągle, więc czeka mnie prawdopodobnie insulina - jejku jak ja się martwię żeby to wszystko na Małej się nie odbiło :( załamka normalnie
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Biedronko to 13 godzin po odejściu wód i oni tylko monituja na ktg ?
    Ja po 15 godzinach miałam już cc, bo to już zawsze jakieś ryzyko...
    Krew to może szyjka puszcza :)

Treść doklejona: 03.12.13 16:15
    Uśku gratulacje!!!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    BIEDRONECZKO Dasz radę jesteś pod dobrą opieką a jak dziewczyny piszą, jak wody odeszły to raczej odwrotu nie ma :smile:

a JA TO JESZCZE DZIŚ...jak mąż zadzwonił do mnie to na cały głos mu do słuchawki, że w takim świecie żyjemy, że nikt nie przepuści kobiety w ciąży...uwierzcie mi zobaczyć mine tych bab wszystkich :shocked::wink::surprised: bezcenne.
    Kurcze ja rozumiem, że jedna ledwo łazi, druga ledwo siedzi itd. No ale po to są te przywileje tak? Zresztą dziewczyny, nie zmienimy pewnych przyzwyczajeń i trzeba się z tym pogodzić :confused:
    O dobrze wiedzieć, że w Ikei jest kasa pierwszeństwa :surprised: Skorzystam 14 GRUDNIA JAK NIC :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor
     permalink
    Operacja była bardzo skomplikowana.miałam na macicy pełno zrostow,była przyrosnieta do powłok brzusznych i miałam na niej zylaki wielkości dwóch palców.kolejna ciaza to zagrożenie życia dla mnie.oprócz tego wogóle nie krwawilam.po cieciu za jednym zamachem musieli zrobić mi zabieg dołem by udroznic drogi rodne bo przez te zrosty nie krwawilam.ale już mam nadzieję najgorsze za mną
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    :shocked: i po jednym cieciu taka niespodzianka?!:shocked:
    Szwagierka miala cztery i nie bylo takich akcji.
    Dobrze, ze jestescie obie cale i zdrowe:kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorbananowiec
     permalink
    Oj Uśku biedna :sad::sad: Może stąd mała waga Kamilki?

Ale już będzie okej, a jak córcia ? :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorGaja00
     permalink
    Uśka- GRATULUJE córeczki:flowers:duzo zdrówka dla Kamilki:flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorzanettt86
     permalink
    Us gratulacje córeczki jejus jak ci zazdroszczę :)

Biedronko moja kuzynka ostatnio miała taki sam przypadek wody odeszły skurczy brak rozwarcia tez i była w szpitalu dopiero po 3 dniach postanowili coś jej dać dali jakieś zastrzyki i się rozkręciło.Położne jej mówiły że wodami się przejmować bo organizm wytwarza je na bierząco i z tego co mówiła jakiś antybiotyk dostać musiała.

Co do przepuszczania w kolejkach zdarzyło mi się raz na poczcie młody gosciu mnie przepuścił widocznie zone w ciąży ma albo miał i wiedział jake to ciężkie stać :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Daje się wtedy antybiotyk zeby nie doszło do zakażenia wewnątrzmacicznego.. U nas mimo to do niego doszło po jakiś 13-14 godzinach..
    Nie no to jest kpina - 3 dni ?! przecież w ciągu 24 godzin od odejścia wód musi się urodzić dziecko, bo to już stanowi zagrożenie dla jego życia.. Paranoja..
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    :shocked::shocked: Moja siostra miała 3 cesarki i po żadnej takich akcji...Ale chyba najważniejsze, że masz już to za sobą...Ciesz się już teraz i myśl tylko o tym co dobre Was czeka...:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorVolvic
     permalink
    Ogromne gratulację dla Ciebie i córeczki! Byłyście bardzo dzielne!! Trzymam kciuki, żeby teraz już wszystko było dobrze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    us aż nie wiem co napisać. Dobrze, że jesteście całe i zdrowe. No i przede wszystkim ogromne gratulacje
    --
    • CommentAuthorKatiziie
     permalink
    gratulacje uś :):)
    a ja w czwartek zrobie wyniki potrzebne do wizyty a w poniedzialek umowie sie prywatnie do ginekolog mojej bo z nfz jest kolejka taka ze ja do 17 stycznia musze czkeac na pierwsze usg ... a wcale niemam zamiaru... jak poszlabym na pierwsze usg to bede juz w koncówce 3 miesiaca jak dla mnie za pozno. Wiec jak wszystko pojdzie po mojej mysli to w poniedziałek dam wam znac co na usg wyszło:)
    -- [url=https://www.suwaczki.com/][/url
  3.  permalink
    Usku dobrze ze z wami wszystko dobrze!
    A jak tam malutka?
    .
    Dziewczyny nie straszcie. Ide draznic sutki bo co mi pozostaje.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    usku jej to faktycznie przezycie, dobrze ż ejuz za wami, że wszystko jest dobrze!
    --
  4.  permalink
    Asiula_6_9_91: Daje się wtedy antybiotyk zeby nie doszło do zakażenia wewnątrzmacicznego.. U nas mimo to do niego doszło po jakiś 13-14 godzinach..
    Nie no to jest kpina - 3 dni ?! przecież w ciągu 24 godzin od odejścia wód musi się urodzić dziecko, bo to już stanowi zagrożenie dla jego życia.. Paranoja..

Asia ma racje. Odejście wód = otwarta droga dla wszelkiego rodzaju infekcji itp. u mnie w szpitalu wywołują skurcze po kilku godzinach od odejścia wód. Nie zostawią w życiu kobiety, a z pewnością nie wypuszczą. Zresztą w SR wyraźnie było powiedziane- po odejściu wód bezwzględnie należy zgłosić się do szpitala.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Uś gratulacje!
    No i współczuję tych komplikacji...
    --
    •  
      CommentAuthorLopeziatko
     permalink
    Gratulacje Uś :bigsmile: w końcu maleńką masz już przy sobie.
    .....
    Biedronko trzymam kciuki żeby na dobre się zaczęło. Domyślam się, że teraz dopiero masz stresa po tym co czytałaś co dziewczyny napisały.
    .....
    Luba a ty jutro do szpitala idziesz, prawda?
    .....
    A u mnie nadal cisza.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Dziewczyny, ale te wywoływanie/cc po iluś godzinach od odejścia wód, to procedury szpitalne. Kiedyś kobiety rodziły bez tego, więc nie ma co histeryzować, bo pewnie w wielu przypadkach jest to naturalny rozwój akcji porodowej. W tym przypadku jest przecież pod stałą kontrolą lekarską.
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Biedra trzymaj sie..

Us, dobrze ze juz po wszystkim dzielna jestes :* i szczerze to zaczelam sie bac o siebie :( ehh

mala mnie tak kopie po cip ze nie idzie usiedziec wiec juz ide spac :) popracowalam, najadlam sie wiec Dobranoc :)

aaa ktoras zapytala czemu mnie tu malo ... jakos odeszly mi ochoty na pisanie na tym forum, ale podczytuje was spokojnie :) no i kompa mam przedwojennego i neta czesto trace no i teraz szykuje sie na 14grudnia na kiermasz z bizuteria :) wiec caly wolny czas poswiecam pracy...
    --
    •  
      CommentAuthorjustyn-rz
     permalink
    Us gratuluję córuni ,ważne ze wszystko dobrze się skonczylo

Biedronka wytrwałości i dużo siły zyczę!

koalka: za mną już okno umyte jeszcze tylko tarte urdzinową zrobie na obiad dla eM i moge dalej sie byczyć

podziwiam cie kobieto!jak ty to robisz, ze masz tyle energii?ja najchętniej zapadłabym w sen zimowy i obudzila dopiero w czerwcu:/

puelka gratuluję faceta;)

poziomkaUK gratuluje domowej mleczarni;)

kakai tak trzymać z ta kolejką!wkońcu nam się należy! jeszcze się wystoimy w zyciu!

mariaekad nonono awans do pierwszej dwudziestki:)super:)

a ja mam dziś mega dola:((( moja ukochana babcia odeszla:((( ogolnie placze z byle powodu teraz, ale dziś to już totalna masakra, rzygalam pol dnia ze stresu i chyba wyrzuciłam już wszystko z siebie. jeszcze pogrzeb...

Suwaczek z babyboom.plSuwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthor_Asiula
    • CommentTimeDec 4th 2013
     permalink
    Justyna przykro mi.. Wiem ze to się łatwo mówi, ale tu stres tylko szkodzi.. myśl o Malenstwu- na pewno babcia by tego chciała!
    Głowa do góry!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkoalka
     permalink
    Justyna wyrazy współczucia
    a co do energii to własnie na odwrót, robie bo muszę, nie chce po prostu zostawić w domu bałagan jak już przyjdzie nasz czas, w normalnych warunkach jestem bałaganiarz pospolity - ale wstyd by mi było gdybym wróciła po porodzie a moja mama czy teściowa myły i sprzatały gruntowanie mi łazienke, a tak mogłoby być znająć moją matule i jej zapędy pedantyczne
    --
    •  
      CommentAuthormariaekad
     permalink
    Justyna Współczucia, trzymaj się dla maluszka

Natalia Powodzenia na targach, Twoja biżuteria jest na prawdę bardzo ładna i niezwykle oryginalna :smile:

Koalka Ja mam bardzo podobne podejście....tyle, że chyba bardziej bałabym się teściowej bo mieszka bliżej...chociaż patrząc na gabaryty mojego domu :wink: może jej się nie chcieć...Ale ja zapewne w Lutym to jak na święta błyszcząco będę miała :wink::smile:

Spałam jak zaczarowana tej nocy... dzięki Bogu ...oby tak już było zawsze :bigsmile: ale po tej wczorajszej glukozie i maratonie szpitalnym to sama się sobie nie dziwię :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.